Hirdetés
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
itroh
tag
Sziasztok valaki hozzáértőbb segítsen pls:
Ipad Mini 2, legújabb szoftver verzió van rajta ( ami enged persze) semmi nem működik minden azt írja hogy a xy veriója nem kompatibilis a eszközzel.
pl. Youtube,Netflix, Hbo MaxVan erre bármi megoldás?
-
válasz
alba-regia
üzenetére
igen

szerintem ez az app csak egy demo amúgy, hogy mutassa, mit rakhatnak bele a napló app fejlesztők a saját appjukba majd -
alba-regia
aktív tag
Létezik, hogy a Napló app csak iPhone-ra jelent meg 17.2-ben?
-
Furcsa dolgot csinált az iPad tegnap. Elindítottam este a frissítést az este, hogy na reggelre a friss iPad os lesz a gépen, most reggel ránéztem, még mindig ott tartott hogy frissítés előkészítése. Egy kényszerített újraindítás után most úgy nézem újra elkezdte letölteni. Ilyet nem csinált még.
-
bigbuda
aktív tag
Sziasztok, segítségeteket és tanácsokat szeretném kérni, hogy az Ipad 8th gen készülékemhez a legjobb ár érték/minőség arányú kiegészítőket szerezzem be.
Tok-ot és apple pencil alternatívát keresek.
Melyek és hol érnék meg legjobban?
Köszönöm
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Testre lehet szabni valahol, vagy ki lehet kapcsolni azt a "szolgáltatást", hogy a rendszer a nem használt alkalmazásokat -hogy is fogalmazzak - parkolópályára helyezi? Gondolom helytakarékosságból teszi ezt, aztán ha újra használatba vesszük őket, letöltődnek. Ez nagyon szép, csak az olyanokat is deaktiválja időnként, amiket nem nyitunk meg ugyan rendszeresen, de a háttérben működnek. Így pl. időnként így jár nálam a SwiftKey vagy a Web Translate app. Meg lehet ezt valahogy előzni?
-
user112
senior tag
válasz
ittakary
üzenetére
Szia!
Feltelepítettem a 3uTools-t a PC-re, csatlakoztattam az iPad2021-et (Type-C Lightning) de nem látja:
Mi lehet a gond?Lenne még egy kérdésem akkuhoz és egy az iPadhoz:
- 80%-os töltési korlátot hogy lehet beállítani?
- Az intelligens invertálás minden újraindításkor bekapcsol. Így a képek negatívban jelennek meg. Hogy lehet ezt véglegesen kikapcsolni?
Köszönöm. -
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
iPad esetén, mivel lehet megnézni az akksi állapotát? (iPad 9 - iOS 16 ha ez érdekes)
Köszi

Üdv.:
Zoli -
-
consono
nagyúr
válasz
unicumnext
üzenetére
Szerintem a backup -> reset -> frissítés -> restore-ra gondol

-
csaba1203
addikt
válasz
consono
üzenetére
Valami csoda folytán mégis felment az update.....
A jövőt illetően viszont ez elég macerás szerintem és ebben a 2020-as Ipad-ben azért van még pár év azt hiszem.
Az utódja tuti 128Gb-os lesz az talán elégséges a frissítéseknek vagy ki tudja?
Valamivel mindig ki kell nyírni a régi vasat különben kutya se veszi az újat meg.
-
Parson
addikt
válasz
csaba1203
üzenetére
Amit lehet törölni kell, aztán meg amit lehet Apps auslagern-nel inaktiválni. Bocs, nem tudom, hogy hivják ezt a magyar menüben... nekem ez szokott segiteni. Beállítások / általános / tárhely / és ott van, de egyesével az appokon belül is. Személyes adatokat megtartja és csak az app-ot távolítja el ideiglenesen.
-
csaba1203
addikt
Szeretném kérdezni ha valaki találkozott már ilyennel mit tehetek ilyenkor?......
Az ugye jól látszik, hogy van tárhelyem és mégsem engedi letölteni a frissítést.
Kezdem azt hinni így akarja az Apple végképp eltörölni a 32Gb-os termékeit.
Nem az első eset megjegyzem de sajnos nem tudok már mit törölni..... -
Celtis
veterán
Sziasztok,
A feleségem iPad Mini 4-ese rettenetesen belassult az idők folyamán. A tárhely több mint a fele szabad, felesleges alkalmazások bezárva, nem lassú a wifi.
Lehet vagy érdemes vele valamit kezdeni? -
válasz
chatran
üzenetére
Itt mindenképpen az appstoreból töltöd le, nem tudsz a netflix appból játszani. Ez iphone-on vagy ipaden megy. Macen nem néztem még. (nekem csak hackintosh van, ott netflix app sincs
)
Csak addig megy amíg van előfizu és be kell lépni a netflix accountba amikor elindítod a játékot. -
chatran
őstag
Valaki képben van esetleg a Netflix-es játékokkal iPad-en? A GTA Trilogy [link] gondolkodtatott el, hogy jó lenne kipróbálni.
Netflix appból érdemes ezeket játszani vagy jobb letölteni az app store-ból? Csak addig működik amíg van Netflix előfizu? Be kell lépni játékindításkor az account-ba, vagy hogy működik? -
Ear001
addikt
válasz
tranceplanet
üzenetére
Számlával, tulajdon igazolással befáradni egy Apple boltba, szervízbe.
-
tranceplanet
addikt
Sziasztok! Nem ismerem az Apple cuccokat. Egy iPad bekapcsolás után kéri a kódot, egy évig állt bekapcsolás nélkül, mit lehet vele kezdeni, nem tudják a kódot. Nem az enyém a készülék egy haveré. Azt mondja soha nem kért kódot, amit kétlek.
-
feddel
senior tag
Én használom. Mivel az alkalmazás boltban van, gondolom jó.
-
feddel
senior tag
válasz
Roland861010
üzenetére
Alrite
-
Roland861010
veterán
Sziasztok. Nem tudtok véletlenül olyan alkalmazást ami hangbol csinál szöveget.
-
l.skywalker
titán
válasz
Roland861010
üzenetére
Ez tényleg csak gyakorlás kérdése. A feleésgem 2 éve kezdett el digitális grafikával foglalkozni és mára már brutális miket tud megcsinálni.
-
Roland861010
veterán
Nagyon komoly némelyik ember milyen komoly képeket tud csinálni a procreatben.
Én meg mint valami óvodás
-
zoli62
addikt
válasz
Parson
üzenetére
A legfrissebb, ami telepíthető. Nos négyből egy számra tudtam küldeni, a másik háromra nem sikerült ( két 30-as, egy 20-as) Egy Digihez hordozott eredetileg 30-as számra sikerült SMS-t továbbítani ipadről. Mondjuk ez a legfontosabb, ennek ellenére ez elég rapszódikus így. 25 %-kos valószínűséggel működik nálam jelenleg.
-
Azt hittem kijött az új iPad Mini, hogy délelőtt óta 53 olvasatlan hsz jött össze.
Az általam linkelt cikkben benne van, hogy iPhone esetén működik az sms továbbítás. Külön sms-t az iPad nem tud. -
zoli62
addikt
válasz
l.skywalker
üzenetére
Ezek megvannak. Most még Macről is küldtem egy butatelefonra üzenetet, ami meg is érkezett. Ellenben iPadről küldök üzenetet, akkor egy perc múlva sikertelen lesz.
-
l.skywalker
titán
iPad:

iPhone:
ugyanez -
Parson
addikt
válasz
Parson
üzenetére
+ Most olvasom, hogy a küldés / fogadásnál ugyanaz az azonositó (emilcim vagy telefonszám) kell kiválasztva legyen mindkét eszközön. De ez valszeg csak az iMessage-re vonatkozik, érdemes akkor is kipróbálni, mert soha nem tudhatja az ember, hogy nem ez okoz-e esetleg egy bug-ot
+ azt is, hogy a biztonság kevéért bizony az iMessage sem baj ha aktiválva van, még ha csak sima SMS-ekröl is van szó (apple irja, nem én találom ki) - és ehhez az iMessage-ben is értelemszerüen mindkét eszközön ugyanaz az apple ID van aktiválva.
-
Parson
addikt
válasz
zoli62
üzenetére
iPhone-on az üzenetek az iCloud-ba vannak szinkronizálva (iCloud hozzáférés kell az üzeneteknek az iPhone-on is)? Még az is kell. Ha ezek ellenére nem müködik, akkor vmi vhol még nem klappol.
Amúgy logikusan ennyi kell hozzá még egyszer:
- Hálózati hozzáférés hogy legyen csatorna amin kommunikálnak az eszközök: Wifi / mobilinternet mindkét eszközön
- iCloud szinkronizáció engedélyezve az appoknak mindkét eszközön
- és maga az üzenettovábbítás, mint opció bekapcsolása mindkét eszközön- az iMessage opcio csak annyit tesz, hogy SMS / MMS helyett iMessage-t küld, ha a fogadónak is iPhone-ja van
- küldés/fogadásnál pedig az azonositó (emil + telefonszám is) is jó ha be van pipálva.
- SMS-ként küldés is legyen bekapcsolva -
zoli62
addikt
válasz
Parson
üzenetére
Egyazon Apple ID, iPhone-on és iPaden, az ipaden be van kapcsolva az iCloudnál az üzenetek szinkronizációja, iPhone-on is be van állítva az üzenettovábbítás iPadre. Akkor ha jól értem, így küldeni is tudni kéne SMS-t iPadról, vagy csak fogadni? Mert nekem csak egyik irányba, az utóbbi sikerül.
-
Parson
addikt
válasz
zoli62
üzenetére
'Ez úgy értem, hogy az iPadnek van telefonszáma, hogy az iPaden az iMessage beállításánál ez a szám, jó, akkor a SIM kártyához tartozó szám sohasem jelent meg. Sohasem tudtam még Androidra, vagy más telefonra SMS-t küldeni kizárólag az iPadről.'
Ezt magyarázom én itt egy ideje, hogy ez nem is fog müködni, ennek nyugodtan pápát lehet mondani, amíg apple ezen nem változtat. Nem tudom hányféleképpen tudom még leírni amúgy, hogy ezt el lehet felejteni... az iPad NEM iPhone. Az iPad csak az egyazon apple ID alatt használt iPhone-odba tett SIM kárytán keresztül képes SMS / MMS kommunikációra (ha az üzenettovábbitások, iCloud szinkronizáció az Üzeneteknél be van kapcsolva).
-
zoli62
addikt
válasz
Parson
üzenetére
Nem tudom, pontosan mely cikkekre gondolsz, de egyértelmüen marketingfogás is nem minden nehézséget részletezni, inkább csak a pozitivumokra kihegyezni egy közleményt.
Persze, ez egyértelműen marketingfogás az Apple részéről, hogy nem a gyengénket hangsúlyozzok ki, hanem az erősségünket, mégha az nem is tökéletes. Csak ezt még mindig nehéz megszokni.
-
zoli62
addikt
válasz
Parson
üzenetére
Ez úgy értem, hogy az iPadnek van telefonszáma, hogy az iPaden az iMessage beállításánál ez a szám, jó, akkor a SIM kártyához tartozó szám sohasem jelent meg. Sohasem tudtam még Androidra, vagy más telefonra SMS-t küldeni kizárólag az iPadről. Még az iCloud szinkronizáció is megvan, bár amikor az iMessage beállításainál kilépek az iMessage-ből az Apple azonosítómmal, megjelenik egy hibaüzenet, hogy az iCloud és iMessage azonosítók nem egyeznek meg. Mindkettőhöz ugyanazt az Apple ID-t használom, nincs más.
-
Parson
addikt
válasz
zoli62
üzenetére
NINCS olyan, hogy az iPad-nek van telefonszáma, azt hiszem ezt már fentebb eléggé kiveséztük.
Az iPhone-ba tett sim-kárytának van telefonszáma, minden azon keresztül megy küldö és fogadó fél közötti SMS / MMS kommunikációban. Az iPad - mivel egyazon apple ID alatt van mint az iPhone - a megirt üzenetet az iPhone sim kártyáján keresztül küldi / fogadja + az apple ID alatti eszközökre (ahol az üzenettovábbitás aktiválva van) a wifi / mobilhálozaton keresztül továbbítja az iCloud-on keresztül.Tehát SMS továbbitás aktiválva kell legyen és iCloud hozzáférés is kell a szinkronizációhoz.
-
zoli62
addikt
válasz
Parson
üzenetére
Ezek mind be vannak állítva, de nem működik a küldés. Az iPaden az üzenetek beállításokban van üzenettovábbítási lehetőség, úgy mint az iPhone-on? Én ilyet nem láttam. Azzal kezdődik, hogy nem jelenik meg az iPad telefonszáma az iMessage küldési számai között, így ki sem lehet pipálni. iPadről kizárólag csak iMessage üzenetet tudok küldeni, mást nem.
-
Parson
addikt
válasz
zoli62
üzenetére
'támogatási cikkekben ez miért nincs egyértelműen megfogalmazva'
Nem tudom, pontosan mely cikkekre gondolsz, de egyértelmüen marketingfogás is nem minden nehézséget részletezni, inkább csak a pozitivumokra kihegyezni egy közleményt.
'Hogyan lehet iPadről fizikai SIM-mel SMS-t küldeni nem almás másik telefonra'
1. Nem almás telefonra csak SMS / MMS küldhetö, iMessage-hez kell a küldö-fogadó oldalon is az apple eszköz.
2. mint fentebb irtam/-tuk iPad-be tett SIM kártya csak mobiladat-kommunikációra jó, tehát ha SMS / MMS üzenetet akarsz iPad-röl iPhone-on keresztül küldeni, akkor ahhoz kell egy iPhone is egy abban lévö SIM kártyával, ami tud SMS-t / MMS-t küldeni. Ha a két eszköz megvan, akkor csak a megfelelö beállitások kellenek az üzenettovábbitáshoz a küldés/fogadás tekintetében is az iPad-en.
Ehhez egy apple ID alatti eszközök kellenek és a beállitásokban az üzenettovábbitást megfelelöen be kell állitani. Részleteket nem irom ide le pontosan, mivel egyértelmüek a #45215 hsz-ben is linkelt apple oldalán: üzenetek app beállitása. -
zoli62
addikt
válasz
Parson
üzenetére
Eddig oké, bár nem tudom, hogy a támogatási cikkekben ez miért nincs egyértelműen megfogalmazva, illetve az Apple felső támogatás sem tud egyértelműen erről.
Most már csak egy kérdés maradt. Hogyan lehet iPadről fizikai SIM-mel SMS-t küldeni nem almás másik telefonra, mert fordítva nyilván az üzenettovábbítással működik. -
Parson
addikt
válasz
Parson
üzenetére
Kieg.: Lásd milyen jófej vagyok, remélem így már clean & clear:
https://www.apple.com/ipad-10.2/specs/

-
-
mazsiii92
senior tag
válasz
merqree
üzenetére
Van iPhoneom, iPadem és Macem is, mindenhol be van kapcsolva minden szinkronizáció. Annyi ehhez, hogy be van kapcsolva a tárhely optimalizáció, így a fotók és videók az eredeti méretüknél jóval kevesebbet foglaló változatuk van az eszközön. Amikor meg akarom őket nézni, akkor meg majd letölti gyors az iCloudból a rendeset.
Szóval nekem a hozott példád nem állja meg a helyét. 9-10 évnyi fotó található az iPhone-omon, és az optimalizációval csak 1,5 GB-ot foglalnak a telefonon.
-
Parson
addikt
válasz
zoli62
üzenetére
Hehe, már mutattam eleget. Ha ez nem elég, akkor kérdezz direktben apple dolgozókat, nem munkám itt ennél többet tenni.
De fordítsuk meg: miért nem mutatsz te olyat ahol listázva van az iPad általad feltételezett telefon funkciója?? Mert ilyet (hivatalosat) nem tudsz találni. -
zoli62
addikt
válasz
DanielLong
üzenetére
Az oldal közepén még ipadről is szó van az iphone mellett az SMS-ről szóló részben.
-
Parson
addikt
válasz
DanielLong
üzenetére
Az, hogy te máshogy értelmezed, mint mindenki más, az egyéni szocproblem.
Az iPad változatlanul NEM iPhone, ez az alaptézis és ezen semmi nem változtat az apple eddigi döntése nyomán. Adott telefonszámra küldött üzenetek csak iPhone-ról továbbitott üzenetekként érkeznek meg az iPad-re ahogy fentebb a többiek is írták, és ehhez még multisim sem kell wifi alatt, multisim / egyedi mobiladatos sim csak azért kell, hogy mobiladattal wifi nélkül is az internetre tudjon csatlakozni az iPad, hogy fogadni tudja az iPhone-ról továbbított üzeneteket. -
Parson
addikt
válasz
DanielLong
üzenetére
Mitöl müködne? Az iPad NEM iPhone. Az iPad direktben a beletett kártyával csak mobil-internet adatkommunikációra képes.
Az üzenetttovábbításhoz az üzenetek app beállitása egy külön téma.
-
zoli62
addikt
válasz
merqree
üzenetére
Én iPadről SMS-t küldeni egyáltalán nem tudok. Egy fizikai hang és adat SIM kártya van az iPadben, egy az iPhone-ban. Egy percig megy a zöld folyamatjelző, utána kiírja a készülék, hogy az időérzékeny üzenet elküldése sikertelen. Fogadni SMS-t úgy tudok, hogy az iPhone számára küldenek üzenetet, és az továbbítja az iPadre.
-
zoli62
addikt
válasz
DanielLong
üzenetére
Egyelőre az Apple asupporttól egy felső támogatási ügyintéző vállalta, hogy egyértelmű választ kér erre a kérdésre. Amennyiben kap, értesíteni fog.
-
mazsiii92
senior tag
válasz
Alex91
üzenetére
Mitől lenne kevés a 64GB? A felsoroltak mindegyike stream, a lokális tárhelyből szinte semmit sem foglalnak a zenék, filmek, egyedül az appok foglalnak majd tárhelyet. Az iPad 6-omat évekig 32GB tárhellyel használtam, most egy Air 5-öm van és szintén hasonló célokra használom, mint gyuromoj, és bőven elegendő a 64GB, a tárhely több, mint 50%-a szabad..
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Mobilos böngészés kiváltására(YT, TikTok, Reddit, Discord, streamek,stb.), otthoni környezetbe melyik a legjobb választás a lehető leghosszabb távra?
iPad10
iPad9
iPad Air 4Mind a három 64GB és WiFi modell. Részletre lenne, 7k/8.6k/10k 22 hónapra. Igaz ez csak előzetes ár, mert nem beszéltem még ügyintézővel.
Üdv Gyuri

-
merqree
őstag
válasz
zoli62
üzenetére
iPadról most küldtem SMSt (direkt "androidos" kollegának küldtem ) és iMessage-t, de a küldés során a főSIM kártyát használta, azaz a címzettek azt a SIM számot kapták küldőnek, amin keresztül eleve SMSezek velük.
Sőt, nekem van eSIMem, de a fizikain keresztül ment el az SMS vagy azon, amin legutóbbi is küldtem a címzetteknek.
Így azt hiszem, kör bezárult.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Air 5 (2022) Wi-Fi, 64GB
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2 X Dell Poweredge T320, 96GB DDR3 ECC RAM, 2.2 GHz CPU, 2 x 495W PSU
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest