- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Konyika
senior tag
Valakinek jött már meg az IPad OS 17?
-
feddel
senior tag
-
BlackJack21
tag
válasz
consono
üzenetére
Én is ezt akartam javasolni. Most az S8 tableteket akciózzák pár helyen.( Vagy az új S9 tab-hoz kapsz ajándék tok+billentyűzet kombót is(~80eFt-ért árulják egyébként)) az Spen elég jól használható, amit a tablet mellé adnak. Alternatívaként érdemes megnyomkodni ezt is az ipadek mellett.
-
feddel
senior tag
iPad Air (M1) tulajok segítsetek! Hónapok óta agyalok hogy vegyek e iPad-et vagy MacBook Air-t. Itthon Mac Minit (2020 M1) használok mindenre, pl. képszerkesztésre (Adobe LR, PS). De kellene a munkahelyre valami, ami főleg tartalomfogyasztásra lenne használva, viszont néha (havonta 1x) képeket is szerkesztenék, a munkaidő (készenlét) szabad részét hasznosan tölteném. Ez kb annyit jelent hogy 30 megapixeles RAW képekkel dolgoznék, külső tárhelyről, alap szerkesztések főként LR-mal. A fő kérdés, hogy mennyire jó az iPad-es LR, mert az asztali verziót csak MacBook-on kapnám, de az dupla annyiba kerülne (M2-est vennék). Jelenleg nincs semmilyen laptopom vagy tabletem.
-
Mofant
újonc
Sziasztok!
Teljesen Apple-analfabéta vagyok, tanácsot szeretnék kérni. Egy 14 éves lánynak kellene egy belépő megoldás ceruzás rajzoláshoz. Amit újból találtam az az iPad 9 (2021) 64GB, plusz Apple pencil 1; ez így kb 180K, kicsit meredek. Használtak között érdemes nézelődni? Ha igen, tudtok mondani pár tipust nekem, amikre lehet ceruzázni? -
bmakszim
őstag
válasz
victorhun7
üzenetére
Megjelent egy folt a kijelzőn.
-
kchris78
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Itt sokaknak rossz tapasztalatuk volt vele.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
victorhun7
üzenetére
Miért ne?
-
bmakszim
őstag
válasz
victorhun7
üzenetére
Nekem nem volt bajom az Árkádban lévő iStyle-lal. Hétvégén leadott iPademet csütörtökre kicserélték.
-
-
Dimond G
senior tag
Sziasztok!
Van egy I13 pro-m és videóm 4k 60 -ra van állítva és így is veszek fel. videót Az lenne a kérdésem, hogy win 10 alatt milyen nevű lejátszó játssza le rendesen a felvételt?
Köszönöm a válaszokat!
-
akos86
aktív tag
Sziasztok,
Úgy hozta az élet, hogy meglévő iPad mini 6-os készülékemet szeretném befogni jegyzetelésre. Tudnátok ajánlani az Apple Pencil 2.gen helyett egy olcsóbb bevált alternatívát? Fontos szempont hogy mágneses, illetve az iPaddel tölthető legyen. Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.
-
merqree
őstag
válasz
kchris78
üzenetére
Én ezt vettem és itt, és raktam fel sajátkezűleg.
Nem egy atomreaktor a felrakása. -
kchris78
veterán
-
kchris78
veterán
Hol tudnak feltenni jól fóliát? Van olyan pencil ami 2.gen kompatibilis és nem az ujjat imitáló megoldás?
-
kkdesign
senior tag
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
igen ezt találtam én is. 125 dolcsiért már annyira nem is tetszik 
consono, köszönöm ezt megsasolom jobban, lehet hogy valamit ki tudok belőle hozni -
kkdesign
senior tag
Köszönöm nektek. Az a baj hogy nem hasonlót akarok hanem ezt(pont jól megy a widget fekete szin hozzá és jó helyen van a ködös világos rész) valamelyest amatőr grafika felé is kacsingatok és ha nem olyan ahogy elképzeltem akkor nem fog megfelelni :( . De egyebkent meg is találtam, vagy megelégszem vele 1 megapixelen, vagy fizethetek érte nem is keveset
, pár dollárnyit még adtam is volna érte.. -
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Nagyon nagyon tetszik számomra a beillesztett hidas kép, de sehogy nem találom. Azthittem promó révén ott lesz az ipad os 17 hátterek között, de csalódnom kellett. Hogy tudnám én azt megtalálni ipadra való vagy nagyobb pixdlméretben? Már 3/4 órája próbálkozom magyarul angolul de nem adja meg magát
-
kchris78
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Titkon én is azt remélem hogy ha beválik jobban a mini6 a mini5 helyett akkor nem veszek majd pro-max-et csak Pro-t és akkor kezelhetőbb telefonom lesz, és egy 100-assal az is olcsóbb
. Pár éve megvolt hogy 7 számjegyeket költöttem el összességében.. Ma is megvan ez de 2 évesnél újabb eszközt igyekszem nem venni azzal sokat lehet fogni ha az ember kinézi a jól sikerült - mérföldkő jellegűbb generációt és arra szavaz, legyen az telefon vagy macbook.Igazad van, végigéltem sulis gyerekként, mázlim van hogy a családban csak miattam volt egyáltalán PC így nem kellett érte veszekedni senkivel
. -
Parson
addikt
válasz
kchris78
üzenetére
Én a normális telefon + normális tablet méretre szavazok most, mert ebbe az irányba ment el a család... aztán idövel meglátjuk, hogy mi lesz telefon fronton méretet tekintve, és elhagyhatóak lesznek-e a tabletek (félö, h nem)... az viszont tény, hogy egyelöre igy nagyon kényelmes, és a legalapabb iPad nálunk totál elég mindenre... ha vmi komolyabbat akar csinálni az ember, akkor meg ott vannak az iróasztalok a szgéppel / macbook-kal + extra 28"-es kijelzökkel.
A lényeg, hogy néha alig fogom fel, micsoda kényelem van ma már... mikor én gyerek voltam, örültem, mint majom a farkának, hogy 1 számitógép volt a családban egy 14 colos CRT monitorral... ma meg már az van amit nem szégyelsz... iszonyat technikai fejlödés volt az elmúlt 25 évben.
-
kchris78
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Ez lutri... én ma lecseréltem a mini5-öt 6-ra. Nem teljesen boldog a szívem
, de a 3.gen Pro-val se lenne az mert nekem akkora batár.. Fogni hurcolni előszedni használni sokkal kényelmesebb, "telefon-szerűbb" az élmény mint 11"-os Pro-t. Megnyomkodtam mindegyiket, és ez jött ki. Szerettem volna a Stage-managert, hát, kihagyhatónak ítéltem azt is.. Dex-hez képest amim volt 1 évig elég vérszegény.. Android appoknál meg van már oldva a rendes átméretezés, ipad appoknál nincs, ez van. Az appoknak is támogatni kell.
5G pipa, gyorsabb proci RAM, biztosabb support (A12 vs A15) pipa, usb-c pipa, jobb kijelző pipa... Hiányzik nagyon a 120Hz de plusz 100ezer. Kell a pénz a 15 cserére inkább
.Elég jó árban van már a 11" 2.gen pro, de A12Z procival? Telefonban az XS-XR széria A12 ios18-at már kétesélyes hogy megkapja.. Ugyanez a bajom a mini5-el.
-
Skynet258
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Szerintem ez így ebben a helyzetben nem is kérdés… iPad 9 van most, szeretik, kell a vastagabb káva, legolcsóbb. iPad 10 vékonyabb káva, drágább, tudása sincs kihasználva. iPad 11: a káva biztos nem lesz vastagabb, az ára biztosan magasabb lesz mint egy 9-esnek, a még nagyobb tudás megintcsak felesleges. Szerintem elég egyértelmű a 9-es vásárlása…
-
Parson
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Arról nincs infóm. Tavaly is külön eseményen jelentették be októberben.
-
Parson
addikt
válasz
balzs79
üzenetére
Köszönöm srácok a véleményeket, én is az iPad 9 felé hajlok, ára miatt is, meg úgy amblokk... lehet nem is várok vele, mert még extra kedvezményt is kapok rá a helyi mediamarktban (nem sok, de hát a kedvezményt akkor is mindenki szereti, amolyan kis léleksimogató dolog ez...
)... Azért szeptember végéig még van idöm morfondirozni rajta... -
balzs79
csendes tag
válasz
Parson
üzenetére
Elég nagy a bizonytalanság, de Ming-Chi Kuo , az Apple elemzője szerint nem valószínű, hogy az év vége előtt új iPad modelleket vezetnek be (ha igen, akkor talán az Air esélyesebb). Leírásod alapján szerintem számotokra az iPad 9 kitűnő választás lehet...
-
moleculez
veterán
válasz
Parson
üzenetére
A célközönséget tekintve nyugodtan ugorj bele egy 9-esbe. Sőt ha találsz refurb 8-at még az is overkill. Nálunk 2 db 7es van napi használatban, gyerekeknél (9 és 10). Na, ők sem panaszkodnak arra hogy valamire nem elég.
Amúgy a gyerekek vigyáznak ugyan rá, de ha töltőről használják (avagy kicsit is mozog a gép) az lassan kimozgatja a csatlakozót a helyéből. Szóval a csatlakozó rendben van, de maga a csatlakozó kezd el lötyögni a házban, és lesz kontakt hibás.
-
Parson
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ezt az infót milyen hírre alapozva mondod? Komolyan érdekelne.
mint fentebb írtam, 2019 őszével kezdődően 2022 őszéig minden évben ősszel jött ki egy új generáció. Semmi nincs kőbe vésve persze, de ez most 4 éve a trend. Ezen most változtatnának? Vannak erről újságírói pletykák?
-
Parson
addikt
válasz
moleculez
üzenetére
Nem tudom eldönteni hogy iPad 10-et vegyek-e most, vagy csak iPad 9-et, vagy várjak esetleg, hátha lejjebb megy az iPad 10 ára vagy ha annyival jobb az uj iPad11, akkor azt... de Karácsonyra kell egy sima iPad a családban... öszintén szólva az iPad 10 ezzel a vékony kávával nem igazán gyere be, meg jó lenne ha a másik iPad 9 mellé ugyanolyan kerülne, mert szeretik, ha egyazon tipusok vannak (idösebb generációnak lenne csak és kizárólag tartalomfogyasztásra 4-5 évre).
-
Parson
addikt
Srácok, új iPad 11 bemutató mikorra várható? 2019.09 - iPad 7 óta minden összel van egy generáció léptetve. Idén is lesz vajon új iPad (iPad 11) ?

-
arn
félisten
Mas is latott ilyen hibat facebookon?
-
SPF
senior tag
válasz
victorhun7
üzenetére
Igen, iPad 9. Erre a típusra jellemző ez a jelenség?
smc, max fényerőn sem látszik újraindítás után. -
tuzpenge
őstag
Sziasztok!
A microsoft fordítója már nem működik safari alatt? Nem sokszor kellene de akkor nagyon és most vettem észre hogy nincs már ott a megosztás gombnál. Van helyette másik fordító amit nem kell másolni -> beilleszteni?
Köszi! -
SPF
senior tag
Sziasztok,
3 hetes iPad-en 3-5 naponta a kijelző bal oldalán megjelenik a képen látható 3 “folt”. Újraindítás után minden jó, majd újra megjelennek. Mi lehet ez?
-
meili
tag
A link nálam nem működik, de sejtem, hogy melyikre gondolsz, én is ezt néztem szerintem, viszont magyar kiosztást sehol nem találtam.
Esetleg van olyan teljes értékű, nagyobb billentyűzet, amin van touchpad is? Legfeljebb csak itthon használja, nem viszi magával a suliba.
Ilyesmire gondolok, de szerintem ez nem csatlakoztatható iPadhez. -
kchris78
veterán
Azért álomképben ne ringassuk magunkat, ez nem befektetés... Amit fél éve néztem mini6 cellular 240 alatt nem kaptam meg volna sehol használtan se, most 180-200ért azért megvan. A 2021-es pro cellular amit év elején nem kaptam volna meg 300 alatt sehol (bőven fölötte volt) azt most ki lehet fogni 240-270 körül. De, jól tartják magukat az tény.
-
-
-
meili
tag
Sziasztok!
Épp venni akartunk a feleségemnek egy Macbook Airt, mert az aktuális laptopja kezdi feladni a szolgálatot, de most kezdett egy egyetemet, és kiderült, hogy szükésge lesz egy tabletre (is), mivel úgy néz ki, hogy heti rendszerességgel több órán van számonkérés, aminek az elején egy QR kódot kell leolvasni a tábláról, és kitölteni egy online tesztet. Nem értem, hogy mi értelme van, de telefont nem engednek hozzá használni, viszont tabletet igen. Az évfolyamtársak többsége iPadet használ, továbbá ezt használják arra is, hogy az előre kiadott diasorra kézzel jegyzeteljenek. Marhára örülök, hogy modernizálódik a felsőoktatás 10+ évvel ezelőtthöz képest. A lényeg, hogy kinéztünk egy iPad Air 5th gent, illetve ehhez az Apple Pencil 2-t. A kérdésem, hogy ha veszünk hozzá egy billentyűzetet, akkor az iPad ki tudja váltani a laptopot, vagy nem ússzuk meg, hogy külön kelljen venni azt is?
A ~150.000 Ft-os Magic Keyboardon kívül van esetleg olyan alternatíva, ami tokként teljesen körbe védi az iPadet, illetve teljes értékű magyar billentyűzettel rendelkezik, és még touch padje is van? Találtam ezt az Epico billentyűzetet, a képeken itt pont nem a magyar kiosztás van, de máshol azt olvastam, hogy magyar kiosztás esetén sincs 'í' betű.
Esetleg egy teljesen különálló, nem tokba építhető, jó minőségű touch pades billentyűzetet tudtok ajánlani? -
Zeki
nagyúr
Az iPad m1 wifi akciós az Alzán. Az jó ár? Vagy máshol van olcsóbban?
-
bostone
addikt
válasz
kchris78
üzenetére
Remélem egy percig sem gondoltad, hogy szándékomban állt sértegetni, csak számomra mosolyt fakasztóak ezek a legendák.
Nah, de a tablet. Már a harmadik modellnél jársz, ami szóba került eddig.
Tényleg szükséged van rá?
Megoldja a helyzetet?
Akik itt előfordulnak nem fognak lebeszélni róla, mert főképp az előnyös tulajdonságai miatt használnak ilyen eszközt.
Egyébként, ha mégsem válna be, bukó nélkül ki tudsz szállni belőle. Elég jól tartja az árát. -
bostone
addikt
válasz
kchris78
üzenetére
Biztosan kuppertínóban a mítingen szóltak, hogy elfogyott a csipp, de az M1 meg itt hever raklapszámra, hát akkor tegyük bele azt, mert úgy is milyen olcsó volt a fejlesztés.
Én akkor is a pro felé hajlanék, hiába állítják, hogy mekkora overkill hétköznapi felhasználásra.
-
bostone
addikt
válasz
kchris78
üzenetére
Lassan egy hónapja szervízben a pro, azóta csak a mini6-al táncolok.
...és nem tudom azt mondani, hogy nem hiányzik a pro.
Mindenben, értsd: mindenben jobb. Nem kezdem el sorolni.
Persze, ha nem szoktad meg a pro tulajdonságait, nagyon príma lehet a mini.
Ha most 20000 lenne a tét, baromira nem gondolkodnék, melyik színre rakjak.
A jövő heti eventet lehet, hogy megvárnám azért. -
kchris78
veterán
szerintetek lesz M chip miniben? nem tudom hogy prot vegyek vagy mini6-ot. kellenének a pró tulajdonságok de picit nagy… 120Hz… egy mini6 200k, egy M chipes pró 220k amit nézek, erős a késztetés hogy pro… Stage Manager, 120Hz… gyorsabb proci..
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom mobilszolgáltatások
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Akvarisztika
- További aktív témák...
- reMarkable 2
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- ZEBRA XPLORE iX125R1 12.5" ÜTÉS ÉS POR ÁLLÓ Windows TABLET ( i5-6200, 8G/256/LTE/GPS ) GARANCIÁVAL
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
En mar felraktam mindenre a beta rc verziot.Az mar vegul is a teljes verzio marad.

, pár dollárnyit még adtam is volna érte..
Sziasztok!
, de mondjuk 60,000 hogy M1 legyen. Az elődje A12Z, szerintem az gyenge láncszem lesz amikor kiadják hogy mikor tűnik el a támogatottak listájáról, illetve legyen már 5G.