-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
wasd.hu
senior tag
"65W-os TDP mellett is hoz cirka 14-15 terraflop"
Olyan TGP - Dynamic Boost optimalizálásokat, GPU Boost, CUDA-vezérlést, illesztőbe rejtett bloat és más disznóságokat csinál a legtöbb gyártó (csendben, hisz GTX óta nincs már pl maxq jelölés a dobozon), hogy az ember csak pislog. Az a 60W jó esetben egy elérhető értéknek számít, de jó lenne látni a típust. Legtöbb esetben pár perc után throttling. Jó ha csak a felére, ha elégtelen a hűtés, akkor cpu is gátat kap, ezért töredékére zuhan az egész. Szóval a thermal csúcs érdekelne, mielőtt általánosságban fogalmazunk valamiről.
A ram pukkanás előtt sokalták a 3070Ti pl Omen/Legion/AW notik árát ~300 közelében. Gyártói garos, openbox/A++ ligás terméknél ez természetes, nyilván elvitték a webshopunkból mindet... Most egy erőtlen msi vagy acerért is megnyalná mindenki az ujját normális 4060 mellett, drágábban! Lol, az árak valóban elkezdtek brutálisan kilőnni, de van akinek ez munkaeszköz így nem fog szofisztikált nyomozásokba, nem érdekli hogy mi a különbség a nitro/cyber meg a fémházas eszközök között.Tény, hogy sok előnye van egy notinak, ez egy széles felhasznlói kört lefed. Ugyanakkor sokan a nyers erőt, csendes funkcionálist, vagy kompakt méreteket, azaz igényekhez jobban passzoló eszközöket részesítenek előnyben, így más kategóriából választanak. Szvsz felesleges rugózni a témán úgy, hogy még mindig nincs piacon a termék és nincs valós MSRP ár.
-
peet05
senior tag
A nagyjából nem fedi le a 16cm-es kockát.
Az ITX mindig is feláras volt, ott vastagabban fog a ceruza.Laptop vonalat engedd el. Ne az SM mellé tegyük partjelzőnek, mert nem ugyanazon a pályán játszanak.
-
Dragon3000
nagyúr
Csakhogy egy 5060-as még 65W-os TDP mellett is hoz cirka 14-15 terraflopszocskát és csakazértis' újra említsük meg azért azt a DLSS 4-et, meg a hordozhatósát, meg, hogy egyik percben gamingelsz, a másikban Zoom meetinget tolsz, a 3.-ban meg nyitod a fotóboltot vagy az Archicadet és megeszi őket reggelire, mindezt mondjuk a Balatonnak a partján...
A 400e-res laptop 5060-nal a legolcsóbb kiszerelés, ezen az árszinten árukereső inkább 4050/4060 és még 3050-nel szerelt megoldások vannak. Nem tudjuk, hogy milyen tdp-s, de valószínűleg az egyik legkisebb ilyen áron, de mivel nem tudjuk ne mond már tutira, hogy mit és hogy ver, mert ha alacsonyabb tdp-ből kell gazdálkodnia, akkor az sem kizárt, hogy sokkal gyengébben muzsikál, ezért is lenne jó, ha ezt is beszabályozná az EU, hogy ezt az adatot is kötelező legyen megadni. Gondolom géming mellett a 60Wh aksival szerelt példányok biztos sokat fognak bírni a tengerparton. Akinek meg annyira kell a hordozhatóság, az már megvette a steam decket és már pár éve élvezi.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mi is használunk mini PC-ket több helyen, sőt akad egy idehaza is, de itt nem is a méret igazán a döntő, hanem a killer ár. (Idehaza egy 2nd hand "üzleti" van, valami 40k volt, általános célokra van használva az egyik tv-re kötve.)
(Első mini PC-m kb. 17 éves volt nvidia ion és vitte akadás nélkül FHD-ben a killa sample-t, de még gaminget is műveltem vele.)
Ahogy fentebb írtam, itt egy iszonyúan vonzó árral kellene előrukkolni és a Valve kb. forradalmat tudna vele művelni... de nem lépik meg, ebben 100% biztos vagyok.
Jah vágom, az ION-os Atom anno jó cucc volt, vitte a GTA San Andreast is ami abban a méretben elég szép eredmény volt.
Egyébként én drukkolok a Valve-nek, bár a hardvert én is keveslem, még úgy is ha aktív lesz az FSR3 rajta. De a koncepció tetszik, bár én sem tartozom a célközönségbe, a deckkem is inkább csak porfogó. Igaz, a fene megevett volna, ha nem veszek egyet.
-
Crus
addikt
Azért ilyen kijelentéseket ne tegyünk, mert az nvidia mobil gpu-k 25-125W-ig is paraméterezhetőek és nem mindegy, hogy melyik verzióban kerül oda az 5060, mert a legkisebb tdp mellett kb a kukába való hiába a dlss4.
Csakhogy egy 5060-as még 65W-os TDP mellett is hoz cirka 14-15 terraflopszocskát és csakazértis' újra említsük meg azért azt a DLSS 4-et, meg a hordozhatósát, meg, hogy egyik percben gamingelsz, a másikban Zoom meetinget tolsz, a 3.-ban meg nyitod a fotóboltot vagy az Archicadet és megeszi őket reggelire, mindezt mondjuk a Balatonnak a partján...
-
Dragon3000
nagyúr
Azért ilyen kijelentéseket ne tegyünk, mert az nvidia mobil gpu-k 25-125W-ig is paraméterezhetőek és nem mindegy, hogy melyik verzióban kerül oda az 5060, mert a legkisebb tdp mellett kb a kukába való hiába a dlss4.
-
cami][us
őstag
-
Crus
addikt
Erről beszéltem, hogy az 5mp-es keresés egy csökkentett teljesítményű (65W, amiben valószínűleg benne van a ~10-15W-os boost is) vga-t rejt. A kijelző nem rossz.
A laptop-ra csak az ár miatt hegyeztem ki, összevetni azért nem jó, mert más a célközönség, felhasználás.Persze, össze lehet dobni desktop-ot is. Machine méretekben sikerül?
Az előző SM valóban bukta volt, abból tanultak nagyon sokat, amit majd talán ez a gép kamatoztat. Nincs jósgömb, én csak reménykedem, hogy jól sikerül, és lesz vásárlóbázisa.Sikerül nagyjából persze... ITX lappal nyilván.
Én is reménykedTEM, aztán jött a minden drágulása. Ha lesz valamilyen csoda folytán negyedmihály körül, az érdekes lehet számomra is, kiváltanám vele a fiam dokkolóra tett Deckjét, meg mellette a 2nd hand "üzleti" mini PC-t.
-
Crus
addikt
Mi is használunk mini PC-ket több helyen, sőt akad egy idehaza is, de itt nem is a méret igazán a döntő, hanem a killer ár. (Idehaza egy 2nd hand "üzleti" van, valami 40k volt, általános célokra van használva az egyik tv-re kötve.)
(Első mini PC-m kb. 17 éves volt nvidia ion és vitte akadás nélkül FHD-ben a killa sample-t, de még gaminget is műveltem vele.)
Ahogy fentebb írtam, itt egy iszonyúan vonzó árral kellene előrukkolni és a Valve kb. forradalmat tudna vele művelni... de nem lépik meg, ebben 100% biztos vagyok.
-
Crus
addikt
Azért az nem sokat mond, hogy 5060 van egy 400e körüli laptopban, mert nagyon nem mindegy, milyen tdp keretre van beszorítva, mert azt nem szokták közölni, így akár lehet egy korábbi 4060 is erősebb egy 5060-nal szerelt megoldásnál és a 400e körüli 5060 megoldások a legolcsóbb, így valószínűleg a legkisebb tdp kerettel rendelkezik is...
...amivel még mindig bőven hozza az RDN3 3 teljesítményét, a többi előnyét meg már írtam, de írok még egyet: DLSS 4.
-
Crus
addikt
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Erről beszéltem, hogy az 5mp-es keresés egy csökkentett teljesítményű (65W, amiben valószínűleg benne van a ~10-15W-os boost is) vga-t rejt. A kijelző nem rossz.
A laptop-ra csak az ár miatt hegyeztem ki, összevetni azért nem jó, mert más a célközönség, felhasználás.Persze, össze lehet dobni desktop-ot is. Machine méretekben sikerül?
Az előző SM valóban bukta volt, abból tanultak nagyon sokat, amit majd talán ez a gép kamatoztat. Nincs jósgömb, én csak reménykedem, hogy jól sikerül, és lesz vásárlóbázisa.Mi vettünk cégre ilyen Gigabyte Brix asztali kocka gépet (ami ennél alacsonyabb), mert kellett egy feladatra egy kis, kompakt gép.
Tök jó, meg Ryzennel elég gyors is, de ha csak böngészni kezdesz rajta, már akkor hangos a hűtése, igazából irodai környezetbe szerintem nem való. Az SM-nél szép nagy hűtés van, ilyen gond biztos nem lesz. -
peet05
senior tag
Szerintem se, mert ebben az árkategóriában már elérhetők notik RTX 5060-nal, ami elég csúnyán megcsinálja minden lyukába az RDNA 3-mat... és akkor továbbra is ott az előny, hogy oda viszed/teszed ahová akarod, nem csak gamer doboz és persze rákötheted egy külső kijelzőre. (5 mp-es kereséssel találtam 399k-ért egy Lenovo vasat ilyen GPU-val és abszolút kellemes 300 nites, 144 Hz-es kijelzővel...)
És kik azok, akik ennyi pénzért nem desktop gamer gépet vesznek inkább? Nyilván van egy szűk réteg, de én még mindig nem látom, hogy ezzel a Valve, hogy fog jobban profitot termelni, mint egy HL 3, Portal 3, HL Alyx 2-vel, amihez mondjuk értenek is... (Steam Machine témát 11 év már csúnyán bebukták.)
Az előző SM valóban bukta volt, abból tanultak nagyon sokat, amit majd talán ez a gép kamatoztat. Nincs jósgömb, én csak reménykedem, hogy jól sikerül, és lesz vásárlóbázisa. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valahol volt róla hír, hogy irodák is érdeklődnek iránta mint asztali PC... Az ár meg nem tudom, nem rég volt róla pletyka, hogy fontolgatja a Valve a veszteséges értékesítést, úgy sem a hardver eladásából élnek.
-
Dragon3000
nagyúr
Szerintem se, mert ebben az árkategóriában már elérhetők notik RTX 5060-nal, ami elég csúnyán megcsinálja minden lyukába az RDNA 3-mat... és akkor továbbra is ott az előny, hogy oda viszed/teszed ahová akarod, nem csak gamer doboz és persze rákötheted egy külső kijelzőre. (5 mp-es kereséssel találtam 399k-ért egy Lenovo vasat ilyen GPU-val és abszolút kellemes 300 nites, 144 Hz-es kijelzővel...)
És kik azok, akik ennyi pénzért nem desktop gamer gépet vesznek inkább? Nyilván van egy szűk réteg, de én még mindig nem látom, hogy ezzel a Valve, hogy fog jobban profitot termelni, mint egy HL 3, Portal 3, HL Alyx 2-vel, amihez mondjuk értenek is... (Steam Machine témát 11 év már csúnyán bebukták.)
Azért az nem sokat mond, hogy 5060 van egy 400e körüli laptopban, mert nagyon nem mindegy, milyen tdp keretre van beszorítva, mert azt nem szokták közölni, így akár lehet egy korábbi 4060 is erősebb egy 5060-nal szerelt megoldásnál és a 400e körüli 5060 megoldások a legolcsóbb, így valószínűleg a legkisebb tdp kerettel rendelkezik is...
-
cami][us
őstag
-
Crus
addikt
Plusz Intelen se nagy valami úgy beállítani az OS-t, hogy Big Picture fogadjon a boot végén...
Számomra továbbra is rejtély a célcsoport. (Nyilván egy szűk rétegen kívül, akik kalandvágyból, technikai érdeklődéstől hajtva, "nem tétel" alapon vásárolnak majd belőle...)
-
Crus
addikt
Azért ne túlozzunk. ~400k-ért, "kellemes" gamer notit nem kapsz, max. csökkentett teljesítményű (vga oldalról), ergya kijelzővel szereltet.
A célcsoport az, aki egy olyan 15x15x16cm-es cube-ot szeretne az asztalán látni, amivel nem csak excel-ezni tud majd.
Egy teljes paletta lefedésének következő lépcsőfoka, én kíváncsian várom.Szerintem se, mert ebben az árkategóriában már elérhetők notik RTX 5060-nal, ami elég csúnyán megcsinálja minden lyukába az RDNA 3-mat... és akkor továbbra is ott az előny, hogy oda viszed/teszed ahová akarod, nem csak gamer doboz és persze rákötheted egy külső kijelzőre. (5 mp-es kereséssel találtam 399k-ért egy Lenovo vasat ilyen GPU-val és abszolút kellemes 300 nites, 144 Hz-es kijelzővel...)
-
peet05
senior tag
Elég kellemes gamer notik vannak ebben az árkategóriában és akkor az dokkolható, vagy csak simán külső kijelzőre dugható, hordozható és mindenre is jó. De ezer éve léteznek barebone/mini PC-k, vagy egyszerűen csak ITX házba szerelt desktop vasak. Minden is van.
Továbbra sem látom a célcsoportot. Ez akkor tudna tarolni, ha kb. 250k bruttóért jönne ki, ami teljességgel kizárt. Akkor még az is venné, aki max Excelezne rajta...
Azért ne túlozzunk. ~400k-ért, "kellemes" gamer notit nem kapsz, max. csökkentett teljesítményű (vga oldalról), ergya kijelzővel szereltet.
A célcsoport az, aki egy olyan 15x15x16cm-es cube-ot szeretne az asztalán látni, amivel nem csak excel-ezni tud majd.
Egy teljes paletta lefedésének következő lépcsőfoka, én kíváncsian várom. -
wasd.hu
senior tag
Elméletben minden Steam Machine, gyakorlatban meg – optimalizálás nélkül csak 1 PC.
Kíváncsian várom, hol stabilizálódnak a konzol- és hardverárak – már a PlayStation 5 Slim Digital Edition is ~600$ MSRP. Ha a Steam Deck vonal tud hasonló élményt adni, rugalmasabb ökoszisztémával és versenyképes árral (persze minőségi controller alaptartozék), az hosszú távon pozíciót jelenthet.
Meglátjuk -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha a hardver AMD, akkor nagyjából semmi, de nem azoknak készül az SM, akik ezt meg tudják vagy akarják csinálni. Ahogy egy normál konzol is menekülő út azoknak, akik nem értenek egy PC összerakásához vagy szoftverezéséhez.
-
Crus
addikt
-
Crus
addikt
Sajnos ebben van valami.
Crus
Van egy réteg, aki már kíváncsian várja hogy fog a gyakorlatban működni, mi lesz ez a termék, mennyire lesz optimalizált, ezek. Ha átgondolt és jó húzásokat csinál a steam (miért ne tenné), akkor mehet egy próba kör.És végül: ha huzamosabb ideig mínuszos lesz a projekt, akkor is tenger tapasztalatot gyűjtenek és megjelenhetnek a piacon, ami a fogyasztók számára mindenképp plusszos
Csak azt nem értem meg, hogy mi akadályoz meg bárkit abban, hogy kb. bármire rátegye a SteamOS-t, ami onnantól Steam Machine... (Kényelmesek akár dual boot megoldásban is megléphetik.)
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
wasd.hu
senior tag
A fizetőképes keresletnek. Hiába lett minden drágább, az eladások nem csökkentek annyival, hogy ne lenne sokkal kisebb (vagy akár ugyanannyi, esetleg több) a gyártók profitja. Így járt aki csóró. Félő, hogy ez lesz a jövő. Technológiai vonalon (és életszínvonalban is) erőteljesen kettészakadt társadalom.
Sajnos ebben van valami.
Crus
Van egy réteg, aki már kíváncsian várja hogy fog a gyakorlatban működni, mi lesz ez a termék, mennyire lesz optimalizált, ezek. Ha átgondolt és jó húzásokat csinál a steam (miért ne tenné), akkor mehet egy próba kör.És végül: ha huzamosabb ideig mínuszos lesz a projekt, akkor is tenger tapasztalatot gyűjtenek és megjelenhetnek a piacon, ami a fogyasztók számára mindenképp plusszos
-
Crus
addikt
A fizetőképes keresletnek. Hiába lett minden drágább, az eladások nem csökkentek annyival, hogy ne lenne sokkal kisebb (vagy akár ugyanannyi, esetleg több) a gyártók profitja. Így járt aki csóró. Félő, hogy ez lesz a jövő. Technológiai vonalon (és életszínvonalban is) erőteljesen kettészakadt társadalom.
Elég kellemes gamer notik vannak ebben az árkategóriában és akkor az dokkolható, vagy csak simán külső kijelzőre dugható, hordozható és mindenre is jó. De ezer éve léteznek barebone/mini PC-k, vagy egyszerűen csak ITX házba szerelt desktop vasak. Minden is van.
Továbbra sem látom a célcsoportot. Ez akkor tudna tarolni, ha kb. 250k bruttóért jönne ki, ami teljességgel kizárt. Akkor még az is venné, aki max Excelezne rajta...
-
Crus
addikt
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
scdlsc
senior tag
-
Crus
addikt
Tök mindegy... cirka 400k-ért kinek fog ez kelleni?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha az AMDGPU-nál elhárul a licenc kérdés, akkor az nem a SteamMachine-t érinti, hanem konkrétan minden AMD VGA-s gépet, amin Linux fut!
Jelenleg bizonyos részeit a 2.1-es HDMI-nek "egyszerű" reverse engineeringgel visszafejtettek már és implementáltak AMD-től függetlenül, de csodálatos lenne, ha ez az indokolatlan nyomorúság amit a HDMI fórum okozott, ez megszűnne.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- i9-9900KF + RTX 2060 SUPER Gamer PC
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i5-12400F/13400F/14400F +RTX 5060 +16GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Mac Pro 6,1 2013 Late
- GAMER PC! i7-14700 / RTX 5080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
- White AM4 félkonfig! ASUS ROG B550-A + Ryzen 9 5950X BOX + 32GB DDR4 3600Mhz CL17
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bontatlan! Samsung 2.5 870 EVO 500GB SATA3 (MZ-77E500B)!
- ÚJ! MacBook Air M5 13" 16GB 512GB Midnight - 1év Garancia! TÖLTŐ, +AJÁNDÉK!!!
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 Pro 6/128GB kék / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 17 Pro 256GB mobiltelefon 2029-ig garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest