Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hszilard666
veterán
Mostmár értem! Köszönöm az információt!
Akkor elengedem az új Airpodsot, nézek egy kettest.Kellemes estét!
[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Új fülest vennék, de van egy kis issue-m.
A gyártó szerint az Airpods 3 nem kompatibilis az ipad mini 2 vel. Az én gondolatmenetem szerint mivel az Airpods 3 BT5 ös a mini 2 meg BT4 es, de elvileg ezek a szabványok backward compatible-ök ezért mennie kellene, nem? Az a baj hogy elállós mókát nem akarok játszani mert az airpodsot a legtöbb kisker nem veszi vissza bontva, higéniára hivatkozva. :/ Szerintetek? iPadot upgrade-elni nem szeretnék, a mini 2 vel überboldog vagyok.Szép hétvégét nektek!
-
-
hszilard666
veterán
válasz Sterilzona #37814 üzenetére
Jajj, elnézést kívánok!
-
hszilard666
veterán
válasz Sterilzona #37805 üzenetére
Igen, cuki kis eszköz! Gratu! Melyik színt választottad?
-
hszilard666
veterán
válasz stickermajom #37757 üzenetére
Nagyobb bajod sose legyen!
-
hszilard666
veterán
Hehh, erről szól az életem. 16" es Macbook pro-ról downgradeltem szépen lassan egy öreg 11" es macbook airre, valamint 12.9 es ipad pro ról ipad mini retina 2 re. Sokkal boldogabb vagyok mióta filléres eszközeim vannak. Nem kell rájuk vigyáznom, és nem érzem magam átverve. Véleményem szerint a fogyasztói társadalom valamilyen szinten egy csapda. Ezt kikerülni objektív gondolkodással lehet szerintem, valamint meg kell nézni hogy milyen igényeid vannak és hogy mi teremtette meg ezeket az igényeket. Ha magadban döntötted el racionális érvek mellett hogy szükséged van egy adott eszközre az jó. De ha érzelmi vagy esetleg külső hatásokból adódó döntést hoznál az nem biztos hogy a legbölcsebb megoldás.
Szerintem a racionális döntések a legjobbak valós igények alapján.Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
hszilard666
veterán
válasz Barret001 #37722 üzenetére
Én eladnám a helyedben, nekem volt 2db ipad 1 em is, az egyik picit viseletesen egy 20 asért talált új gazdára, a másik pedig elment 30 ért pucéran csak kábellel.
MOD:
Mondjuk fura az ipad piac, az Air 1 em amire ráültem és U alakú lett repedésekkel tele is elment egy 20 asért, azt nem is értettem kristálytisztán.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz lockdown90 #37133 üzenetére
Nekem bejön!
-
hszilard666
veterán
válasz tboldi #37122 üzenetére
Én mini 2-t nyúzok, semmit sem csinálok vele mostanában csak útközben filmet nézek airpods-szal. Majdnem vettem mini 6 ot, de győzött a józanész, marad a filléres 2-es. Semmi értelme az upgrade-nek.
Milyen Lancia-d van?
-
hszilard666
veterán
válasz DrojDtroll #37027 üzenetére
Nem azt mondom hogy átvertek, de felvet bennem egy kérdést az eset:
Hogy kellhet az ipadben lévő A-s CPU nak reball? Alig melegszik alig fogyaszt. Anno a 2011 es macbookom GPU janak kellett reball mert leolvadt a logicboardról. De az 100 fokon futott konstans és 4 év után térdelt le. De ezzel szemben az ipad ahogy említettem nem melegszik, így ezt nem teljesen értem.Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
hszilard666
veterán
-
hszilard666
veterán
válasz Parson #36521 üzenetére
+1!
Nekem ennek a blamának a következménye fáj igazán:
Nem fog fogyni az issue miatt a mini, és a gyártó azt fogja mondani hogy nincs piaca, és el fogják kaszálni a fenébe. És ennyi volt a kedvenc form factoromnak.Pont mint anno a 12" macbooknál:
Döglik a bill, a proci, az USB-C, a kijelző, ezért senki sem vette és 3 generáció után kinyírták. Nekem nagyon fájdalmas volt amikor bejelentették hogy nem gyártják többé. Legszebb gép valaha, élmény volt ránézni+használni, és még mindig nincs semmilyen alternatívája. Oké, 13" M1 Air, de az érezhetően nagy. A 12" ben pont az volt a cuki hogy komolytalanul pöttöm volt.Bah, most megint rákivántam a 12" re. M1 SOC-vel pokoli szuper kis masina lenne.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz mSchumi87 #36086 üzenetére
Ehhh, ez nagyon gáz. De mekkora bullshit, a többi is LCD, ott miért nincs ilyen issue? Szégyen. Tőlem egy fillért nem fog kapni a gyártó többet az tuti. Ha ledöglik a mini 2-m, kukázok egy mini 5 öt.
Bostone:
APR ek és az emag-edigital is visszatérít, ezt garantálom!
MM-be egyszer vittem vissza eszközt, azonnal kuponozni akartam, de kifejeztem nemtetszésemet, és máris tudtak kp-t adni. Szerintem csak próbálkoznak hogy ott költse el a vásárló a zsetont második körben is.[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz Maxxy10 #36077 üzenetére
Én nem értek a kijelzőkhöz nagyon, de úgy látom hogy a panel egyik oldala lassabb mint a másik. Ha nekem kéne megoldanom a szitut, akkor a gyorsabb felét hozzálőném a lassabbhoz, es máris meg van oldva a probléma. De lehet hogy full hülyeséget írok.
Persze, hogy ne lenne! Sőt szerintem az apple termékek nagyobb hányadára van/volt visszahívás.Emlékszem volt 12” es macbookom amint gari után még 4x szervizelt a gyártó mindegyik kört visszahívásban, mert elsőre egyik issue-t sem sikerült megoldani. 2x bill-t és 2x kijelzőt. Konkrétan amikor eladtam a gépet, vacsi új volt majdnem.
Sőt ha jobban belegondolok majd minden macbookomat kellett szervizbe hordanom. 2012 től 2019 ig majdnem az összes gép járt már nálam, azt tudom megmondani melyiket nem kellett szervizbe vinni:
2012 15” retina, 2013 13” retina, 2017 13” Air, 2019 16”, valamint a mostani 11” es airem sem járt gyári szervizben visszahívás miatt. Pedig itt is volt recall a ledöglő SSD-k miatt, csak hamarabb kapott a gyári SSD nél nagyobb tárolót minthogy az eredeti megmakkant volna.Parson:
Szerintem nem kell félni tőle! Megrendeled, megkapod, van 14 napod tesztelni ha pedig nem tetszik visszaadod.Sőt, ha az emagtól veszel bármit, akkor náluk 30 napod van visszaküldeni! A mai fogyasztói törvények mellett abszolút nem rizikós vásárolni!
Kezo0:
Nem tudok róla hogy lett volna infó a gyártótól.
De szerintem nekik is új még a hiba, gondolom kaptak volna az eladók infót hogy hogyan kell kezelni az ilyen kérdéseket, de tanácstalanok voltak Ők is, pedig több cég boltjában is jártam.Sasa134:
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Van egy jó és egy rossz hírem!
A jó hogy ma spóroltam 200.000HUF ot, a rossz pedig hogy 4db ipad mini 6 ot teszteltem, és mindegyik rendelkezik a jelly scrolling issue-val.
Adott APR ekben néztem körül, beszélgettem az eladókkal és nem találkoztak a hibával, egy user sem reportolta ezt személyesen. De tudtam nekik prezentálni a bemutató készülékeken sajnos, és ők is látják a hibát. Azt viszont nem tudták megmondani hogy garanciális probléma -e, valamint hogy egyáltalán tudják-e javítani, és ha igen akkor mikor.
A new york times front page-én teszteltem, itt vannak képek és szöveg is. Sajnos látszik hogy a kijelző egyik fele lassabb mint a másik ha állítva nézzük az eszközt.. Sajnos elfektetve is látszik, de akkor a képek inkább összenyomódnak vertikálisan. Ha csak a szövegekre koncentrálok akkor annyira nem zavaró, de a gif-ek és a képek esetében hatványozottan látszik, és számomra ez deal breaker volt. :/
Néztem a többi ipadet is, ugyanazzal a demo szoftverrel nem produkálták a problémát, én így hardveres issue-ra gyanakszom. De én nem értek hozzá, zsírkréta volt a reggelim.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz sasa134 #36044 üzenetére
Ezt értem de akkor meg felvetődik a kérdés hogy miért okézták le azt az adott reviziót amikor előjött az issue. Nem is tudom melyik a nagyobb gáz. De nem baj, csak megoldják, max lesz egy epic méretű visszahívás a termék rajtja után közvetlen!
sasa134:
Ez egy kiváló kérdés! Véleményem szerint igen, mivel a kijelző nem tudja az ígért
specifikációt. Mármint tudja de csak az egyik felén a panelnak. Más kérdés hogy lehet hogy az összes mini produkálja ezt valamilyen szinten, avagy ha garanciális csere történik, lehet hogy ugyanígy egy lomha panel lesz a második eszközben.Full ráérek, körülnézek a fővárosban az adott APR ekben holnap, hogy a kiállított eszközök produkálják e a hibát és ha igen akkor milyen szinten egymáshoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz sasa134 #36038 üzenetére
Nagyon érdekes jelenség, nem láttam még sehol ilyet.
De azt mondjuk nem értem hogy nem jött elő ez az issue a hardver tesztelés időszakában.
Maxxy10:
Tuti javítható, Szerintem refresh rate issue, csak be tudják lassítani a kijelző egyik felét![ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
Bementem egy APR be, kint az új mini, ki is próbáltam! Cuki meg minden, a kijelző is jó, a design is tetszik, mondjuk nekem a káva kicsit vastag, valahogy a keynote on vékonyabbnak tűnt. Tetszik!
Viszont nem fogok váltani, marad a mini2, majd ha ez ledöglött elgondolkodom rajta, de határozottan nem érzem az “instant get” érzést sajnos, pedig vételárral a zsebemben mentem.
-
hszilard666
veterán
válasz szabonagyur #35734 üzenetére
Igen, ezt el is fejeltettem.
Nálam is szuper az akksi, ha egész nap nyúzom akkor is van benne pár százalék a nap végére, úgy hogy airpods-szal használom, avagy a bt is be van kapcsolva a wi-fi mellett. Nem tudom milyen akksikat tesznek az ipadekbe, de az első genes ipadem a mai napig megy a gyári akksival, pedig az már több mint 10 éves!
Mondjuk a macbook airem is tud még 5-6 órát, és az is taposva van keményen 2012 óta. De mondjuk van rossz tapasztalatom is, apple akksival, az első 2015 ös 12" es macbookomnak bedöglött az akksija kevesebb mint 400 ciklus után, akkor nagyon csalódott voltam.
-
hszilard666
veterán
válasz Silentfrog #35723 üzenetére
Mini 2-t használok day to day, reddit, youtube, PH, VLC-re. Nem egy villám, de ha azt nézem hogy olcsóbb volt mint egy telefontok, akkor abszolút jó választásnak érzem
Viszont van annyira jó a felhasználói élmény még hogy erősen gondolkodom hogy kell-e nekem igazán a mini 6, vagy csak nem tudom elviselni a fogyasztói társadalom nyomását.
A legnagyobb issue-m vele a fényerő, beltéren szuper, de napsütésben használhatatlan. Mondjuk ott az X em oled panelja is határeset.
-
hszilard666
veterán
Ahogy mondod, nekem is útközbeni használatra kell. De jobban megnézve ezzel az árral kicsit átbaszva érzem magam, egy sima ipad diákkedvezménnyel lehet jobb üzlet lenne. Nem csinálok semmit, csak redditezek és filmet nézek. Miért ennyire feláras a mini?
smc:
Megértem, de mégse értem meg. Régebben a miniknek hatalmas sellingpointja volt a jó ár. Ezt most nem biztos hogy ki merném jelenteni.[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
Áucs. Szerintem picit sok lett. Viszont back to school időszakban APR nél ezt le lehet nyomni 12% kal, és így megáll bruttó 176.000HUF ban. Szerintem így fogom megvenni.
Maxxy10:
Az nem is rossz deal! Mondjuk a magyar store-ban nem látok ilyen opciót.[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
-
hszilard666
veterán
Itt az új mini!
Koszos lett a nacim elöl és hátul is, már csak arra vagyok kíváncsi mennyi lesz itthon az ára.
500 USD?! A rabbim és a könyvelőm is meg fog verni.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz Alex91 #35119 üzenetére
Érdekes kérdés az ipadeknél az akksi. A gen 1 es ipadem a mai napig működik a gyári akksival hibátlanul, a mini 2-m is a gyári teleppel dolgozik és lazán elmegy 1 napot úgy hogy sokat nyúzom, de a legelső ipad pro 12.9 em 2015 ből, 2.5 év használat után már új akksiért kiáltott. Nem is értem...
-
hszilard666
veterán
Apa, több évig az applenek dolgoztam, ne legyél már autista pls. Több ilyen szituval találkoztam amikor nem hivatalos viszonteladónál lett eladva a termék.
Lehet hogy münchenben más szisztéma alapján dolgoznak, de itthon ha a boltban veszel egy apple terméket akkor a bolt a nap végén lejelenti a gyártónak hogy ezt a szériaszámot eladták ezzel a számlával. Ha nem aktiválják be a terméket 30 napig akkor a gyártó pedig elindítja a garit.
De várjál. Ha van a polcomon egy original iphone 3G ami nem volt még nem hogy beaktiválva még kibontva sem akkor még bőven garis?!
-
hszilard666
veterán
válasz szildavid90 #34991 üzenetére
Szerintem abszolút jó választás a mini erre a felhasználásra. Én egy mini 2 est használok ugyanerre, próbálkoztam lecserélni nagyobbra, egy 12.9 es pro val próbálkoztam, de annyira kényelmetlen volt útközben hogy pár nap használat után váltottam is vissza minire.
Viszont ha nem sürgős a vásárlás akkor én várnék a helyedben, mivel azt pletykálják hogy idén érkezik az újratervezett mini, valszeg az új ipad air dizájnjával. Azt olvastam hogy fizikailag nem lesz nagyobb, csak a kijelző fog nagyobb helyet elfoglalni az előlapon.
Sőt a macrumors szerint mini ledes kijelzőt kaphat mint az új ipad pro-k! [link]
Mondjuk én ebben nem hiszek annyira, mivel a mininek a méretén túl a legnagyobb sellingpointja eddig a jó árfekvése volt, és ha miniledes display lenne benne, tuti hatványozottan drágább lenne mint az eddigi minik.
Személy szerint én annak örülnék a legjobban ha OLED kijelző lenne benne! De lehet hogy bilibe lóg a kezem.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz kalanchoe #34922 üzenetére
Volt pár 12" es macbookom, szerettem mindet, de az apple notebook topikban nagyon nem ajánlják. Döglik bennük elvileg a proci az SSD, a töltőcsati, a kijelző szalagkábel és a billentyűzet. Pár hete pont ultra hordozható macbookot kerestem és majdnem megint 12" est vettem, de vágül inkább töredék áron vettem egy 11" es airt. Kapott nagy SSD-t és pokoli boldog vagyok vele. Nem beszélve arról hogy a 12" hez kell még egy USB-C adapter is hogy ha használsz külső eszközöket.
-
hszilard666
veterán
válasz SingleFrench #34800 üzenetére
Én még egy mini 2-t nyúzok ilyen felhasználásra. Nem túl gyors, de abszolút élhető.
-
hszilard666
veterán
válasz parandroid #34629 üzenetére
Ahogy mondod! Ez az egyik előnye a hivatalos vásárlásnak hogy nincs semmilyen fennakadás ilyen szempontból.
-
hszilard666
veterán
válasz sebgutkopf #34624 üzenetére
Félig!
A gyártó azt nézi hogy ő mikor adta el hivatalosan, avagy mikor állítottak ki számlát elsőre a készülékről. Ha nincs aktiválva a készülék akkor az első kiszámlázást követő 30. napban elkezd ketyegni a garancia.
-
hszilard666
veterán
válasz milkabrams #34509 üzenetére
Megértem, akkor nincs tippem.
-
hszilard666
veterán
válasz milkabrams #34506 üzenetére
Találkoztam olyannal hogy hámsérülés miatt nem ment a touch id, avagy a user ujja fiziakilag kopott, és ezért érzékelte máshogy az eszköz. Nem fizikai munkát végzel véletlen?
-
hszilard666
veterán
Mert nem én vagyok a legokosabb srác a városban!
Úgy voltam vele hogy 10.5 öt néztem, de gondoltam a 12.9 nem sokkal drágább, akkor legyen az. Valamint 2018 ban volt már ilyenem, csak akkor sosem vittem magammal, csak otthon nyomkodtam, és jó emlékeim voltak az eszközről. De actual "mobil" eszköznek szerintem élhetetlen. Majd pár év mulva amikor megjön a 12.9 es foldable, akkor teszek vele majd mégegy próbát!
-
hszilard666
veterán
válasz moleculez #34437 üzenetére
Hehe, nem lehetett egyszerű!
Ma is 12.9 cel indultam otthonról és nagyon megbántam. Bementem egy APR be, és szerintem az air 4 is nagy lesz nekem. A mini ezzel bebetonozta magát az életembe, sose veszek mást többet
-
hszilard666
veterán
válasz HardRic #34423 üzenetére
Abszolút igazad van, ezt is fogom tenni. A mai nap teljesen megerősített ebben, de valamit kellett vennem, mert már nagyon magam alatt voltam. Tegnap mondtam fel a melóban, és impulzus vásárlással szoktam boldoggá tenni magam. Most már le sem tagadhatom hogy a kapitalizmus gyermeke vagyok.
Milkabrams & Noukoum:
Egyetértek! A mini egykézben szuper, és be tudom tenni a kabátom belső zsebébe, vagy a farzsebembe. A 12.9” et konkrétan csak a hónom alá tudom csapniR3dsnake:
nekem azzal is fennállna az a probléma hogy hova teszem amikor mást kell csinálni a kezeimmelConsono:
igazad van, ülve szuper eszköz a BKV-n is eme kiváló eszköz, mint ahogy a legtöbb laptop is, de nekem olyan kell amit talpon is tudok használni!Eddig a filléres mini 2 met használtam airpods-szal, nincs vele baj, ár/érték arányban leköröz mindent, de fényerőben (főleg a mostani napos időben) lehetne jobb.
Egy problémám van még az eszközzel, de ez valszeg csak azért mert zsírkréta volt a reggelim, de annyira bámul mindenki a metrón, amit megértek mert tényleg fura látvány egy ekkora device, de a legfájdalmasabb dolog az ebéd időben ért, beléptem a kedvenc éttermembe a hónom alatt az eszközzel, és láttam a főpincér arcán a kérdőjeleket.
Szóval asztalnál jó cucc, de útközben kézbefogva felér egy konnektorba pisálással nekem ez a méret.
-
hszilard666
veterán
Igazatok volt. Megvettem a 12.9 et, és teszteltem útközben, és élhetetlen. Nem csak az a baj hogy hatalmas, hanem hogy a metróban ahol szél van, úgy viselkedik filmnézés közben mint egy vitorla, avagy az átlag pro usernek az aerodinamikája hagy némi kívánni valót maga után…
Életemben nem bántam még meg ennyire egy vásárlást. Szép, okos, jó, a 120hz is gyönyörű, de méretéből adódóan borzasztó kezelni…
Space lett, külcsínre bejön, de tömegközlekedésen tényleg szenvedés.
[kép]Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
hszilard666
veterán
válasz patyil #34413 üzenetére
De, lehet igazad van, viszont az új generációtól azért félek egy picit, mert szerkezetileg elvileg gyengébbek mint kellene. Pont a napokban láttam redditen hogy valakinek eltört a ceruza töltő helynél úgy hogy nem kapott semmilyen fizikai behatást (elvileg) és csak táskában volt hordva.
Én vigyázok a dolgaimra, de válltáskában fogom hordani, lesz mellette pár cucc, például víz, meg fényképező, esetleg a macbookom, és picit félek hogy U alakba hajtanám az eszközt véletlenül.
-
hszilard666
veterán
Jóestét, Sziasztok!
Van olyan kolléga aki 12.9 es pro-t használ tömegközlekedésen? Mennyire élhető eszköz útközben? Erősen elgondolkodtam hogy a minimet cserélem, a use case csak filmnézés és tartalomfogyasztás. Kinéztem egy gen2-t és egy gen3 at is, de szívem szerint gen1 et vennék, de abból nem nagyon találtam normálisat.
Valamint mennyiért szabad megvenni egy gen2 es 12.9 Cell es eszközt? Nagyon összevissza árakon látom a gen2 es gépeket.
Köszi!
-
hszilard666
veterán
válasz Alex91 #34377 üzenetére
Ne hangosan még valaki meghallja a cégnél!
Én nagyon várom az új mini-t, day1 es vétel lesz az tuti! Mondjuk a leggagyibb wifis változatot fogom venni remélem nem emelnek az árán nagyon, ilyen 165-170 et kifizetnék érte!
-
hszilard666
veterán
Hmm, lehet szerencséje lesz azoknak akik új minire várnak!
-
hszilard666
veterán
válasz Petya2900XT #34053 üzenetére
Szerintem igen. Ma behúzódtam az istyle mammutba mert a blahán fáztam, és kint voltak már az új imacek és a 12.9 es pro is. Vagyis csak következtettem a pro évjáratára, de már a fehér keyboard-dal
vannak displayen, szóval szerintem az új volt az.Hát igen. Az állandó fogyasztási kényszerért én a kapitalizmust hibáztatom. Én is észrevettem magamon hogy kényszerből vettem dolgokat, amik aztán nem tettek boldoggá. Iskolapélda erre a 2019 es 16” TB os pro-m, amit imádtam. 20p ig. Utána meg nyomásnak éreztem hogy semmi hasznosat nem csinálok vele, csak filmet nézek. Viszont nagyon jó érzés volt eladni!
Véleményem szerint a mértéktelen fogyasztás társadalmi probléma, és kellene ezzel kezdenünk valamit.
-
hszilard666
veterán
válasz milkabrams #33797 üzenetére
Általános felhasználásra szerintem full jó még, de utómunkázni nem itt fogsz
-
hszilard666
veterán
Most hogy nem jött az ipad mini refresh, elkezdtem agyalni hogy kéne venni egy mini 5 öt. De mivel kukabúvár és üveggyűjtő áll a névjegykártyámon, nem akartam sokat költeni. Gondolkodtam hogy mire használnám, és olvasáson meg filmnézésen túl nem sok mindenre. Utoljára iPad airem volt, amivel boldog voltam teljesen, csak a mérete miatt sosem vittem magammal, mert táska kellett mellé, és macera volt előtúrni amikor kellett. Így a mini 5 ötletét downgrade-eltem egy mini 2 beszerzésére. Pár nap kutakodás után találtam egy mini 2 32 wifi space grey-t 89% os akksival gyönyörű állapotban. Árban is baráti volt, 16K HUF
2 napja gyűröm, és nem tudom felfogni miért “ölte meg” a gyártó ezt a méretet. A lábbusszal közlekedő átlag usernek ez a méret szerintem tökéletes. Nem kell a táskámba tennem mint a macbookot, elfér a farmerom farzsebében, vagy a dzsekim belső zsebében. Konkrétan mióta megvan az eszköz a telefonommal úgy érek haza egy 14h-s aktív nap után hogy a smart battery case emben még van 40%, avagy a mini teljesen kannibalizálta a telefon használatát nálam. Tömegközlekedésen airpods-szal filmet nézek rajta vagy doksit olvasok, ha beértem az irodába akkor meg szünet alatt redditet browseolok. A pici storage sem issue, ha kell valami nagy content, majd airdroppolom a telómról, ott még van 90 giga szabad helyem.
Titkon reméltem azért van ennyire elhanyagolva a mini mert jön a foldable iphone, de jött a pletyi hogy 2022 ben jön majd, addig tuti marad nálam az iphone x + mini 2 ultra budget megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz SingleFrench #33525 üzenetére
Ugyanezt vártam. De sehol semmi. Nem is baj, spóroltam egy csomó pénzt!
-
hszilard666
veterán
válasz hszilard666 #33481 üzenetére
Nincs ipad mini. Megyek belepisálok egy konnektorba. De legalább van fehér keyboard. Nagyon kíváncsi vagyok hogy fog kinézni pár hét használat után
-
hszilard666
veterán
válasz Maxxy10 #33480 üzenetére
A tabletpiac olyan mint a párkapcsolataim. Teljesen halott. Konkrétan nincs kinek odaverni, mert az egyetlen okos döntés ipadet venni. Feltéve hogy nem kell desktop OS, mert ugye akkor kb csak a Surface jó döntés. Viszont most hogy megkapta az M1 et, meg az USB 4.0-t abszolút nem értem miért baszakodnak még az ipad OS szel. Én a helyükben megadtam volna neki a Big Sur-t és akkor tényleg egy "3in1" eszköz lenne. De így még mindig csak egy félkarú óriás. Habár mondjuk érthető a döntés, mivel akkor senki sem venne 13" Pro és Air macbookot.
Én az iPad mini-t várom, szerintetek lesz belőle "pro" dizájnos?
-
hszilard666
veterán
válasz #69450496 #32791 üzenetére
Érdekes hsz az tuti, de most hogy feltetted a kérdést, visszagondolva abszolút megbántam anno hogy ipad pro-t vettem. Volt gen1 és gen2 es 12.9 es eszközöm is, szerettem őket, de mindig kellett egy laptopot tartanom mivel pár havonta járok quake 3 lanpartyzni, valamint torrentezni nem akartam asztali gépemen.
Kocafotós létemre próbálkoztam editálással, az apple pencil + Affinity kiváló kombó volt, konkrétan gyorsabban tudtam vele dolgozni mint a 15 ös 2017 es touchbaromon akkoriban, valamint szuper volt hogy azonnal 1 kábellel be tudtam importálni a DSLR ről a képeket akár még útközben is! Volt rá precedens hogy a villamoson már retusáltam a képeket, úgy érzem kiváló hordozható setup egy ipad.
Viszont később leálltam a fotózással, és semmi hasznosat nem csináltam az eszközzel, csak fórumoztam kb, arra pedig abszolút túlzásnak tartottam, szóval mennie kellett. Váltottam ipad airre.
Pár hónapja szerencsétlenül huppantam az ágyamra és gyönyörűen behorpadt az ipadem, valamint be is repedt. Ekkor gondolkodtam el hogy mégis mit kéne venni... Az lett a vége hogy kukáztam egy surface pro-t. Kiváltja az ipademet, valamint az akkori laptopomat is, ami egy dell XPS 13 volt. 128 SSD van benne, de dobtam bele még egy 128 as SD kártyát. Nem bántam meg, a következő gépem is surface lesz.
-
hszilard666
veterán
válasz Luck Dragon #29331 üzenetére
Áhh, dehogynem. x1 carbonomat jobban oda szoktam csapni mindenhova, mégis köszöni megvan. A vicc az hogy pihepuha az ágyam, el sem tudom képzelni hogy történhetett ilyen. Biztos a tervezett elavulás, érezte már szegényem hogy 5 éve dolgozik, és úgy döntött feladja.
jófejsrác:
Naugye! Pedig elvileg az új pro-k törékenyebbek, mint az én 1genes airem, de aztán mégsem.[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
Öljetek meg, letettem az ágymra egy picit erősebben az ipademet és szétrepedt a display
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Lecseréltem az ősrégi ipad 3 amat egy nyugdíjas 1st gen ipad air re. Annyi problémám van hogy LTE-s modell, és sajnos esett egy nagyobbat, így berepedt a tetején a műanyag rész ahol az antennák vannak. Lehet ezt aprópénzből javítani, avgy engedjem el a sztorit?
-
hszilard666
veterán
válasz Black Dragon #27923 üzenetére
Az új keyboard nagyon bejön!
-
hszilard666
veterán
-
hszilard666
veterán
válasz Rage47 #27391 üzenetére
Köszönöm!
Redditen is javasolták, le is szedtem, de ott meg valamiért laggos nagyon a film. Végül odáig jutottam hogy áttolom handbrake-en az MKV-kat, és Wifin felszinkronizálom a VLC be. Picit nyögvenyelős, de legalább működik és a képminőság is tűrhető.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Kitúrtam a fiókból egy ipad 3 ast, egyetlen dolgot szeretnék vele csinálni:
Vacsora közben sorozatot nézni.A problémám a következő:
720p-s mkv kiterjesztést szeretnék nézni, viszont kép csak szürke, a hang meg megy, a felirattal együtt. Ugyanez a fájl, a telefonomon szintén VLC-ben megy hibátlanul. Az ipad 3 nem tud megbirkózni a feladattal? Yt on gyönyörűen megy a 720p, szóval nem tejesen érteném a szitut.
A legfrissebb elérhető iOS van az eszközön. Szabad hely van bőven, más nem fut a háttérben.
Tudtok ajánlani esetleg olyan lejátszó appot ami elbír a fent említett feladattal, emellett tud égetett feliratot kezelni?
-
-
hszilard666
veterán
iSTYLE ban valamint más hivatalos szervizben nem javítani hanem cserélni fogják. Mivel már nem garis ezért 100K+ lesz a csereár. Mondjuk a cseréről tud áfás számlát kérni a tulaj, és mehet be az is a könyvelésbe.
-
hszilard666
veterán
Ha van macOS-szel rendelkező gép a közeledben, dugd rá és indítsd el a coconut battery nevű alkalmazást a gépen ott látod az akksi állapotát. Bruttó 0Ft ért beszerezhető. Ha 98% alatt van akkor az gáz szerintem, de nagyobb mennyiségű sörben mernék fogadni hogy felette lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest