- Milyen házat vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- VR topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
D600
tag
Nem azért írtam, hogy engem annyira feldob a pénz, inkább csak elmagyaráztam, hogy nem érdemes vitatkozni ezen a témán. Mindkét fél jól jár. Aki előbb veszi meg az azért jár jól, mert mire elavul addig normális ideig tudta használni, viszont sokkal több pénzt kell kiadnia érte! Aki később veszi meg az azért jár jobban, mert nem kell kiadnia annyi pénzt, viszont rövid időn belül cserélendő terméké válik. Ez mindenkinek a magánügye neki melyik változat éri meg.
-
Guruka
senior tag
Még nem tudom, elképzelhető, hogy még a héten megveszem, de ha nem vagy mindenre elszánt, akkor inkább vegyél normális lapot. Én már elég régóta nézegetem ezt a lapot és mindenképpen ki szeretném próbálni, felkészültem arra, hogy nem várhatom el az alaplaptól, hogy felveszi a versenyt egy normális csipkészletű lappal, de egyszer élünk. Max lecserélem.
-
D600
tag
Cseszek rá, hogy valamikortól olcsóbb lesz valami. Ennyi erővel ne vegyek semmit? Hátha olcsóbb lesz valamikortól? Amire meg olcsóbb lesz addigra már nem fog kelleni, mert elavul. Ti várjátok meg, hogy olcsóbb legyen, én meg már több hónapja használom a szuper D930 procimat és élvezem a sebességét. Megsúgom nektek, hogy nekem még megérte megvenni és majd még idén lecserélem az intel új processzorára. De nektek akiknek még nincs ilyen procija nem biztos, hogy érdemes már megvenni, mert kifutóban lesz idén az LGA775-ös.
-
KrAt
veterán
Igen, nézegettem ezeket a hibrid megoldásokat, nem rossz, azaz egész jó, csak nem tudom, pl megbízhatóság, tuningolhatóságban hol van ez. Mert hogy mindent megeszik, az zsír dolog, de nem nagyobb pl a hibaforrás, akadás?
Te mikor veszed meg? Mert akkor ha jó tapasztalatokkal szolgálsz, lehet, meggondolom magam. -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Egy-két kérdésem lenne
Ha jól emlékszem, lesz majd Intel Dual Core, 533-as FSB-vel. Jól emlékszem?
Ha lesz, akkor lehet, hogy nyáron beruházok egy ilyenre
Mivel ez a proci gondolom 775-ös tokozású, ezért alaplapcsere is szükséges lesz, és akkor már PCI-E, stb.. De ez most lényegtelen
Mivel majd új alaplapot kell vennem, ezért milyen chipset dukál hozzá minimum? Gondolom vmi 9xx-es.
Előre is köszi a választ: Atesz -
janos80
senior tag
hat igen... egyezunk ki egy dontetlenbe.
hat sajnos igy jartunk igen... de hat mindig dragabb egy technologia,amikor meg gyerekcipoben jar. az hogy meg olcsobb lesz,annak meg vegulis oruljunk,mert ha tovabbra is ilyen ''ritka'' maradna mint most,akkor tenyleg a kutya nem foglalkozna vele,hogy annak a par db felhasznalonak irjanak egy kulon op rendszert,vagy programokat,meg ilyesmi. tulajdonkeppen az egyik szemem sir ,a masik meg nevet...
udv
Janos -
kooc
tag
Sziasztok.
Lenne egy igen egyszerü kérdésem.
Próbált már valaki 915-ös lapba betenni egy duálmagos procit?
Ha igen, mi történt?
Elindult? Nem ment? Nem ismerte fel?Vagy csak az egyik magot látta?
Bizom benne hogy tudtok választ
Ui.: A támogatással tisztában vagyok, konkrét kisérlet érdekelne. -
x_o_n
veterán
na ja de te ugy irtad az elsö hsz-ed mintha mindeggyik félárban lenne...pedig ez csak a legnagyobb modelt érinti ez kavart nekem be,a d820 ra irnak 52e jelenleg már sok helyen boltba 57e az nekem kevesebb mint 10% és vallahonnan innen indult az egész..
igazából ha már megvettük akkor tökre mindeggy...igy jártunk -
janos80
senior tag
szia
hat ha a Te altalad emlitett 10%-rol beszelunk,es a beillesztett cikkreszletben emlitett 40,60,80 dollarrol ,akkor a proci jelenleg 400, 600,800 dollarba kerul??
csak hogy idezzek a prohardveren is megtalalhato cikkbol :
''A második negyedévben jelentős mértékben, 13-50 százalékkal csökkenti jelenleg is kapható, 65 nm-es gyártási eljárással készülő kétmagos asztali processzorainak árát az Intel – derül ki a tajvani DigiTimes beszámolójából. Gyártói források rámutattak, hogy a vállalat az árcsökkentéstől a kétmagos rendszerek további markáns előretörését reméli.''
tehat 13-50%!!!! nem 5-10...
udv
Janos
u.i.: szemelyszerint en is jobban orulnek az 5-10%-nak,mert nekem is dula-core van
[Szerkesztve] -
x_o_n
veterán
hát olvasd már el légyszives azt a cikket rendesen....mielött butaságokat irogatsz ide...
az maximum 5-10% amit te irsz...vagy esetleh a dollárt kanadaival váltottad?
Azok a viszonteladók, akik 2006 február 5 és április 22 között bármelyik hivatalos Intel forgalmazótól Pentium D processzorokat vásárolnak, kedvezményes áron juthatnak hozzájuk. A kedvezmény mértéke 40, 60, illetve 80 dollár attól függően, hogy Pentium D 820, 830, vagy 840 processzorokról van-e szó. Ez a kedvezmény tehát nem érinti a nemsokára piacra kerülő Pentium D 805, a 840 Extreme Edition, valamint a 9xx sorozatú processzorokat.
Az Intel Pentium D 820, 830 és 840 processzorok ára így 241, 316 és 530 dollár lett 1000 darabos megrendelés esetén. Ez az akció vonzóbbá teheti a Pentium D 8xx sorozatot a felhasználók számára, a rendszerintegrátorok pedig sokkal kedvezőbb áron készíthetnek kétmagos processzorokkal ellátott rendszereket. -
janos80
senior tag
sziasztok
na aprilistol kb fele annyiba kerul egy dual core-os proci mint most... (lasd:intel hirek)
: -
G.András
csendes tag
Pontosan melyik giga hűtőt? és kb mennyiért?
-
Totyi
őstag
Sziasztok.Volna egy p5ld2-es lap(robyeger tudja
).
Elvileg a lap tud vmilyen AI quilet opciót.Viszont ezt én nem veszem észre,mert a venti ugyanúgy zajos,mint előtte.Vmit olvastam,hogy csak az EIST-et támogató procival működik.Most akkor mi a tényállás? -
janos80
senior tag
UP!!
-
robyeger
addikt
Igen valahol már olvastam erről a kiterjesztett összefűzésű dupla csatornás technológiáról
, sok előnyt azért nem látok benne, mert manapság balgaság, aki 256Mbyte DDR2-es ramokat vesz, csúcs alaplaphoz
, aki pedig 2db 512Mbyte indít, jobban jár a későbbiekben plusz még 2db 512-vel, mint 1db 1Gb-al, ebben biztos vagyok mert tuningolhatóság szempontjából az ilyen hibrid megoldás csak ront a túlhúzási potenciálon. Sajna a 975X chipsetel hajtott memóriák még mindig érzékenyek arra, hogy mekkora FSB-n teker a CPU, nem úgy mint NForce4i chipseteknél, habár memória kezelési sebességben Inteléknek a 975X-el sikerült behozniuk a NForce4i lapkák előnyét legalább.
(Mi akik a végletekig akarunk tuningolni, csak 4db tök egyforma, lehetőleg párba válogatott memória modulokban gondolkodhatunk
)
[Szerkesztve] -
Guruka
senior tag
Megéri 920-ast választani a 820 helyett? Árban nem sok a különbség.
-
Zoli_1
csendes tag
Az nem rosz!
Ennek örülök!
-
arpi6k
addikt
válasz
killahdrums #662 üzenetére
Eddig 3.5 alapfeszen.
-
arpi6k
addikt
920as procinak max mekkora feszt szabad adni? Freezer7 hűti.
-
robyeger
addikt
Már Win98-nál 256Mbyte ram felett is csináltuk, hogy megnöveltük a Windows merevlemez cache tárának a méretét, így hiába csak 256Mb írt a win a fizikális memóriába, a többit úgy is a virtuális memóriába(VM) dugja, ott pedig a nagy gyorsítótár segétkezhet(hogy tényleges HDD letárolás ne történjen). Szóval kb. 80-90% hatásfokkal javíthatók az ilyen jellegű win korlátok. VM max. tároló kapacitásával még jó ideig nem lesz gondunk, csak hát iszonyú lassú a fizikális memóriákhoz képest.
-
Tommer
tag
válasz
robyeger #656 üzenetére
Igen, igen! Ez érdekes! Hátha lesz itt olyan emberke akinek mükszik a WinXP SP2 oprendszer 4GB -al is! Lehet, hogy valami hülye regisztációs adatbázis módosítás dolog! Mindenesetre akikkel én találkoztam és megpróbálták, azoknál nem működött a dolog, max 3 GB de ez biztos jó volt ez 100% ! 4 GB és felette reménytelen! De úgyibár a 3 GB hülyén néz ki a négy slotba, nem is tudom, hogy egyántalán kezeli -e az alaplap így DUAL -ban! Ezért írtam, hogy a legjobb még biztonsággal a 2x1 GB felállás!
De itt hátha rájöt valaki a dologra!
[Szerkesztve] -
Tommer
tag
válasz
robyeger #654 üzenetére
Hát én úgy tudom, hogy még a Windows XP SP2 -sem tud megbírkózni 4 GB rammal!
Sajna ezt én tapasztalatból nem tudom (mivel még nem volt ennyi pénzem, hogy vegyek 4x1 GB ramot), de itt a cégnél akartak egy szimulációs programot futtatni, végeselemes számítás, és kevés volt a 2 GB -ram, az oprendszer itt mindegyik gépen, ( van vagy 200 gép ) angol WinXP_Prof_SP2. Az erdmény, hogy nem működött a dolog, ezért azon a gépen átálltak LINUX -ra, úgy minden fasza volt, 4 GB sem volt probléma!
Na erre én utánnaolvastam a dolgoknak, és az eredmény az amit fenntebb írtam, 4 GB -ot sajna nem lát a WinXP SP2 -sem! Ezt különben itthoni számtekújságokban is olvastam, és több visszajelzést kaptam máshonnan is!
Az lehet, hogy papíron a 32bit miatt kéne tudnia kezelni, de a gyakortalban én úgy tudom ez nem jön össze! ( Azért itt megjegyzem, hogy a 64bit -es windows oprendszernél ez nem tudom, hogy van a gyakorlatban, a papírforma lehet, hogy elviszi, de más a gyakorlat! Ott lehet, hogy működik! Hátha valaki meg is erősít ebben! Én egy jó darabig biztos nem használok még 64bit oprendszert! )
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
Tudtommal a Windows XP (sp2) 8Gb fizikális memória kezelésére képes a 32bit miatt, a 64bit edition pedig, ennek a négyzetes aránya. Hol ovastad az ellenkezőjét?
(Sokan nem veszik számításba, hogy 2Gb ramnál már nyugodtan kikapcsolható a lapozófájl/virtuális memória/, kivéve pár gigantikus játékot, 4Gb-nál meg már egyenesen zavaró a rendszernek)
-
Tommer
tag
A ram mizéria abból fakad, hogy a szuper kis windows cucc (amit nem értek, de Bill Gates emberünk talán tudja) maximum csak 3 vagy a legjobb esetben 3,5 GB memóriát lát, szóval tök mindegy, hogy mennyit esett a memória ára, hogy jó sokat belepakolunk, mert az alaplap támogatja, ha WINDOWS oprendszert használasz szívtad, csak pézkidobás!
Nincs értelme 2 GB -nál többnek ( de tapasztalat, hogy 3 GB -ot még farkányosan kezel), mert sem a win98, win2000, winxp home, winxp prof sem lát többet mint 3-3,5 GB. ( 4 GB -ot tuti biztos hogy nem lát! )
Ehhez a szép kis tényhez jön az is, hogy némelyik alaplap nem kezeli rendesen ha mind a 4 memósoltjába raknak ramokat, de itt a prohadver fórúmokkon már jó sok ilyen téma van! A tudomány legjobb állása szerint, az a legjobb, ha 2x1 GB memót vesz az ember, ha WINDOWS oprendszert használ! Ha jól tudom LINUX-nál nincs ilyen probléma.
Azt tudom, hogy a WINDOWS 3 GB -ot még rendesen kezel, de többet csak szerencsével és 4 GB -ot bizos, hogy NEM!!!!!
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
Miből gondolod, hogy nem értünk hozzá?
Azt sem tudod kinek mi a végzettsége.
Én pl hiradástechnikai szakközépiskolában érettségiztem, digitális számítógépekből 5-re, anno' 88-ban, aztán van egy programozó diplomám is.
Nem kéne hülyének nézni a másikat!
Miből gondolod, hogy csak Te értesz itt a kondenzátorokhoz?
De a Word azért a szal szócskát aláhúzná pirossal.
Olvassál verseket néha... -
janos80
senior tag
sziasztok
olyan kerdesem lenne,hogy miert van az ,hogy 64bites xp alatt pl a far cry hihetetlenul gyosan megy? szoval ugy,hogy szeretnek pl elore fele menni es nem egy kicsit megy kis nyomasra,hanem kb 10x annyit halad elore? de a tobbi jatek sem megy rendesen...
a configom
p4 820, 2x512, 6600gt
udv
Janos -
D600
tag
Az meg egy másik tészta, hogy bénáztok és nem tudjátok, hogy mit jelent az a szó, hogy kompatibilitás!
Nekem is ASUS nf4-es az alaplapom és TÖKÉLETESEN működik mindennel, mindent felismer, nem tudok hibát találni benne.
[Szerkesztve] -
D600
tag
Mind1, akkor is az ASUS alaplapok a legjobbak. Tudom nem értetek hozzá, de ha megnéztek egy ASUS és egy másik gyártmányú teljesen egyező alaplapot, akkor láthatjátok a különbséget. Az alkatrészeket nézzétek meg. Az ABIT szar kondijait, az MSI és Gigabyte trágya olcsó ic-it, szal nem értetek hozzá, de én látom és tudom, hogy melyik a minőségi alkatrész és melyik nem. Melyiket mikor gyártották és még mindig ráteszik a többieknél. Az ASUS jó márka és minőségi termék! Nem spórolnak az alkatrészeken ez látszik az áraikban is.
-
D600
tag
Rossz nézni, hogy mit össze szenvedtek az alaplapokkal, procikkal, meg a memókkal. Már vagy egy tucat konfigon rágtam át magam, összeraktam, fejlesztettem, 95%-ban ASUS volt az alaplap és soha nem volt semmi gondom velük. Ez nekem új.
Amiket leírtok csak egyedi esetek, problémák. -
tts
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #633 üzenetére
köszönöm - mert ma hívott többször a srác, és vannak gondjai
boot alatt kiír 4 giga RAM-ot, de memtest alatt már csak 3,5-t és az XP telepítés után már csak 2-t - akkor valsz ezért
szóval ezek szerint az NF4 nem egy szerencsés választás?
jobban járt volna 955 vagy 975-el? -
tr00p3r
addikt
válasz
Veriakilis #630 üzenetére
xp prof
64bit
-
Veriakilis
senior tag
Lehet, hogy kicsit amatőr kérdés, de:
Pontosan milyen win XP-t érdemes szerezni a Dual Core-os procihoz, hogy kihasználja a 64 bit adta lehetőséget?
Milyen verzió: -
tts
addikt
válasz
Veriakilis #627 üzenetére
Kösz - és mindenkinek kösz a segítséget.
Épp az előbb hívott a srác - szerzett egy procit és még ma megpróbálja a BIOS frissítést.
Kösz a részleteket is - de én nem leszek jelen - remélem tudja mit kell elkövetnie. -
Na nem jöttem rá miért teljesit ilyen rosszul a gép 3dMark05' alatt.
de játékok alatt viszont érezhető hogy sokkal erősebb a gép és sokkal jobb minőségi beállítással tudok játszani.Úgyhogy nem érdekel már a 3dMark eredmény
-
Veriakilis
senior tag
Nekem ugyan ez volt a helyzet, és már minden rosszra gondoltam: talán rossz az alaplap, vagy rossz az új 70eFt-os (D920 2.8 GHz dual core) processzor.
Én is próbáltam egy db RAM-al, másik táppal...
De más volt a hiba oka!
Az ASUS P5LD2 alaplapon a legrégebbi BIOS volt, és ugyan azt produkálta, mint amit a barátod gépe!
Se kép, se semmi: monitor LED-je sárgán, az alaplap zöld LED-je zölden világított.
Csak a ventillátorok pörögtek.
Aztán szereztem egy LGA-s celeront, beraktam az alaplapba,- midjárt elindult.
Ha AFUDOS-al lehet frissíteni (?) a P5N32-SLI Delux -s lapot (néz meg az ASUS.COM-on), akkor figyelmedbe ajánlom:
AFUDOS /ild2_0901.rom
Elég érdekes módon irja ki a használati instrukciót az AFUDOS (usage).
Mondhatnám inkább úgy, hogy elég félreérthetően!
A /i után szóköz nélkül(!) kell írni a BIOS frissítő állomány nevét.
Sok sikert: Veriakilis
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
tts
addikt
válasz
killahdrums #613 üzenetére
Jó estét mindenkinek!
Egy kedves ismerősöm kért meg, hogy tolmácsoljam a gondját és kérjem tanácsotokat, segítségeteket.
Irgalmatlan áron vett egy irgalmatlan konfigot.
Asus P5N32-SLI Delux (NVIDIA® nForce4 SLI Intel® Edition)
950 proci
HIS 1900XTX
és 4×1 GB Mushkin DDR2
bekapcsoláskor még a képernyőt sem kapcsolja be, a ventik pörörgnek és a zöld LED világít neki - mivel nincs másik gépe, net sincs - így rajtam kersztül kéri segítségeteket, mi lehet a gond okozója, illetve mit próbáljon meg. -
válasz
killahdrums #613 üzenetére
na megoldottam és megy de még mindig nem vagyok megelégedve a teljesítményével a gépnek...3DMark05'-ben több mint 1000 pontal hozott jobbat gépem pedig összehasonlíthatlan a két gép a másik az aláírásomban van!
-
killahdrums
senior tag
válasz
ShadowLord #610 üzenetére
Azt akartam árnyaltan kérdezni, hogy eredeti e a wined.
Esetleg ha tört és mondjuk régi is akkkor lehet, hogy a winupdate nem láttat/enged letölteni néhány update-et.
Az alaplapod nem ismerem, de gondolom nem vetted volna meg, ha nem lettél volna biztos abban, hogy támogatja a DC procikat. Esetleg BIOS-ból nincs frisseb neki?
Más most nem jut eszembe.
Szerk.: most nézem, mégis vágom az alaplapod! Valakinek pár hónapja raktam össze egy gépet vele és pár hét alatt beszart. Aztán visszavittük, kicserélték és azóta az újjal nem tudok bajról. De nem DC lett belerakva csak egy sima 3.2-es, meg 2 sima 6600.
[Szerkesztve] -
-
-
válasz
killahdrums #606 üzenetére
na ezt fejtsd ki kérlek mit jelent a virágboltos kifejezés!?
-
x_o_n
veterán
válasz
ShadowLord #607 üzenetére
hát nekem azt mondták ne vegyek ilyen lapot mert nem kezeli rendesen a dualcoret
sajna fogalmam sincs mi lehet a gáz -
azért ennél több ötletre tanácsra számítottam
-
killahdrums
senior tag
válasz
ShadowLord #605 üzenetére
Virágboltos a winfosod?
-
-
válasz
Alvin_ti4200 #603 üzenetére
Igen tegnap vettem a lapot+procit+rammot és leformáztam a vinyót és úgy raktam föl a windowst
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
ShadowLord #602 üzenetére
Az új rendszerrel raktad fel a Windows-t?
-
válasz
Alvin_ti4200 #601 üzenetére
nem szeretném újrahúzni a rendszert mivel tegnap este tettem föl a windowst!
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
ShadowLord #599 üzenetére
Windows reinstall volt? Lehet nem ártana.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen házat vegyek?
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Assetto Corsa EVO
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest