- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
Veriakilis #563 üzenetére
Proci nélkül otthon nem tudsz BIOS-t frissíteni, szerezz kölcsönbe egy LGA775-ös CPU-t (akár celeroncs is jó).
-
erdoke
titán
Vajon mennyit profitál a Vista a 8 MB HDD cache-ből, és mennyit az NCQ-ból? Különösen az utóbbit alátámasztó méréseikre lennék kíváncsi. Még a dual core tűnik a leginkább értelmes ajánlásnak, bár 2007-ben talán már az olcsóbb CPU szegmensben is lehet majd ilyeneket kapni.
DVD+RW-t vagy -RW-t nem támogató írót már vagy 2 éve nem is lehet kapni, év végére 8e Ft körüli árra esnek vissza az új SuperMulti írók...
WLAN is tök fölösleges egy csomó felhasználásra. Persze dícséretes, hogy az új technológiákat támogatják a nyilatkozataikban, végülis a hardver nélkül döglött a Vista is. -
erdoke
titán
válasz
JockeyEwing #369 üzenetére
Én a 940-et venném a 840 helyett.
-
erdoke
titán
A dual core-t támogatja, csak sajnos az energiagazdálkodás helytelen támogatása miatt csak a 14-es szorzó fölötti procikat tudja normálisan kezelni. Kíváncsi vagyok, mit kezd a 950EE 13-as szorzójával. Talán ezért változtatták meg a Preslerek energiagazdálkodási tulajdonságait?
-
erdoke
titán
A 89 W az a maximális, amit el se ér a proci (esetleg a legmagasabb órajelű, legnyagyobb alapfeszű variáns), míg a 95 W az tipikus, amit full terhelésen akár 20-30 %-kal is felül tud múlni a Prescott/Smithfield. Tehát full terhelésen inkább a 80 vs. 120 W a reális, az pedig másfélszeres.
-
erdoke
titán
válasz
YODA mester #147 üzenetére
Úgy tudom, a 2,8-as procival gondjai vannak az nF4 Intel Ed. chipnek. Legalábbis az elején nem ment vele, csak a nagyobbakkal.
-
erdoke
titán
Szerintem nincs azzal gond, hogyha valaki DC procit akar venni, akkor megismeri az alternatívákat. Tegnap az X2 topicba linkeltem be 2 képet a Yonah előzetes tesztjéből, amit az Anand csinált.
Azzal egyetértek, hogy az architekturális és egyéb elméleti kérdéseket az Intel vagy AMD témában kell megvitatni, nem itt OFF-olni. Viszont ha valaki megmondja, hogy mire használná a gépét, akkor csak linkelhetek neki néhány tesztet a témában, illetve javasolhatok megoldást?
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
robyeger #125 üzenetére
A Canopus Procoder és a Cinema Craft Encoder a legjobb és leginkább elterjedt professzionális és félprofi MPEG2 enkóderek. Akik ezzel foglalkoznak, gyakran ezt használják otthon is (pl. én is, pedig nálam csak hobbi).
Azért beszélsz hülyeséget, mert általánosságban mondod, hogy MPEG2 kódolásban jobb a hasonló árú Pentium D, holott ez semmilyen multimédiás kódolásra nem igaz általánosságban. Ha megegyeznénk abban, hogy videó enkódolásban hasonló teljesítményű egy 3800+ és egy 830, szinte minden másban pedig jobb a 3800+, akkor melyiket érdemes venni? Az árnál természetesen a komplett platform árát véve alapul, hiszen az X2 egy filléres K8T800Pro VIA alaplappal is ugyanazt a sebességet hozza, mint a legdrágább S939 deszkákkal, míg az Intel DC-hoz extra árú lap, drágább DDR-II kell.
Most ez a helyzet, és legközelebb a Conroe-nál változhat drasztikusan. Sem a Presler, sem a Yonah nem tudja asztali processzorként egyértelműen megverni az X2-est, de a Conroe-nak lehet esélye. Csakhogy addigra itt a 65 nm-es X2 DDR-II-vel, úgyhogy az sem lesz könnyű menet.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
robyeger #121 üzenetére
Nem tudom, miért háborogsz, nyilván a leendő vásárlókat a gyakorlat érdekli, és a megbízható oldalak tesztjeinek hisznek. A CNET-et hardvertesztben linkelni kb. olyan, mintha itthon az Indexet linkelnéd a Prohardver helyett.
A Roxio és a Sorenson Sqeeze4 pedig olyan alkalmazások, amiket a kutya sem használ, különösen nem otthoni felhasználók.
Mellesleg az általad linkelt ''teszt'' következtetése: ''Winner: AMD''. -
erdoke
titán
válasz
robyeger #111 üzenetére
És csak akkor igaz ez is, ha a sávszélesség korlátja közel van az egy mag korlátjához. Ez Intelnél valóban így van, viszont A64-nél nem. Tehát nem dugul be olyan hamar a busz, egyrészt az eleve nagyobb sávszélesség (DRAM + NB felé), másrészt az eltérő mikroarchitektúra miatt.
-
erdoke
titán
Mennyire sürgős? Rövidesen a boltokba kerülnek a Presler magos DC procik, illetve márciusig a Yonah alapú asztali processzorok is. Állítólag rögtön lesz hozzájuk asztali lap is, lévén a 945-ös chipset támogatja.
Bár a teszteket elnézve, ha a nem akarsz kivárni a Conroe-ig, akkor inkább egy A64 X2 lenne jó választás. -
erdoke
titán
Miért és milyen ügyben kellene ''kiállni''? Volt már A64-ed és DC procid is a HT-s P4 mellett? Mert nekem mindegyikből volt több is. Ha neked is van vele tapasztalatod, illetve hasonló számú nagy hardveroldal tesztjeit végigrágtad mint én, akkor beszélgethetünk a dologról. Csak ezen múlik, a PH-s rang ezt nem befolyásolja.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Szerintem azzal nincs gond, ha előbújik a másik, kétszereplős piac esetén ez szinte szükségszerű. Ami általában gondot okoz, az az előadás módja és célja.
Azonos órajelen persze hogy jobban hasít a D, csakhogy a SC Prescott jóval magasabb frekin is könnyebben behűthető, és akkor a D előnye a mai csekély mértékben párhuzamosított világban hátránnyá változik.
Milyen táp lett?
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Ugyan már, igyál egy kólát és nyugodj meg. Egy fórum nem arra való, hogy csak a téma nyitója írhasson be. Nyilván nem is csak ő olvassa, és aki benéz ide, esetleg döntés előtt áll, hogy melyiket vegye. A te hozzáállásoddal egy tesztben se illendő az adott grafikonon mindkét versenyzőt feltüntetni?
Ha kicsit is tiszteletlenségnek tartanám a dolgot, nyilván nem írnám be a vélemyényemet a témába, úgyhogy az erkölcsi papolásaidtól kímélj meg, ha egy mód van rá.
Van hosszabb távú tapasztalatom 3 db HT-s P4 procival is, van elképzelésem, mennyire alkalmasak párhuzamos utasításvégrehajtásra egy DC procihoz képest. Hát nem mondanám jelentősnek, persze egy hangyányival jobb mint egy SC A64. Nevezzük nyugodtan mindkettőt harmatgyengének a DC procikhoz viszonyítva. -
erdoke
titán
Szerintem te meg túlzásba esel, objektíven nem lehet megítélni egy procit a versenytárs teljesítményének ismerete nélkül.
Nem téríteni akarok, még kevésbé fikázni, és nem értem, miért ne lehetne józanul beszélni a másikról is. Engem fordított esetben egyáltalán nem zavar, ha valaki az X2 témájában a Pentium D-hez viszonyított teljesítményről beszél, illetve azt mérlegeli, hogy melyiket éri meg megvenni. -
erdoke
titán
-
erdoke
titán
A P4P800 szerintem S478-as foglalattal szerelt, míg a Pentium D processzorok LGA775-tel. Tehát míg a te lapodon 478 lyuk van, addig a dual core Intel procin nincs egy láb se, csak 775 db érintkező... Elég nehéz lenne összepárosítani őket.
Ahogy előttem is írták, jelenleg az i945 és i955 chipkészletes lapok támogatnak minden Pentium D procit, az nF4 IE pedig mindet a 2,8 GHz-es (820) kivételével.
Új hozzászólás Aktív témák
- Képregény topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BestBuy topik
- Battlefield 6
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Windows 11
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Viccrovat
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest