Új hozzászólás Aktív témák
-
Totyi
őstag
Lenne gy intel daul core 2.8 820-as proci.Ez mostan 64 bites vagy sem?Érdemes vegvenni?Mennyire húzhatóak ezek a procik?
-
robyeger
addikt
Én azt mondanám, aki nem renderel és videót kódol, főként játszik és Netezik nincs rákényszerítve a két fizikai magra, hála a Hyperthreading-nek, nem úgy mint Athlon64-nél
Amúgy az 1magos procik tuningpotenciálja eleve nagyobb, mint a duplamagosoké. Szóval elérhető FSB-ben a 630 győzne. Természetesen a Pentium D-ket jobban kell hűteni is.
-
g@bo
nagyúr
skacok.
menyivel lehet jobb egy dualcore 2.8 ghz ( D820 intel) mint egy 630-as ( 3.0 ghz )
árdiferencia +18000 lenne......
fogyasztásban? -
robyeger
addikt
Míg régebben gyári passzív hűtést kaptak az alaplapi FET áramkörök 297Mhz volt a rekordom, nemrég javítottam mondhatni aktív hűtésre, így lett 315Mhz.
Én is meglepődtem, tehát a chipsettel nincs nagy gond, az alaplapi kialakítás és tervezés sokat számít. Szerintem ilyen szempontból is a GA-G1975X lesz a nagy adu ász!
[Szerkesztve] -
donw3ga
őstag
Van egy 925xe lapom 531 procival, a procit eladtam. Azzal tisztában vagyok , hogy a a 925xe nem támogatja a DC procikat. Legrosszabb esetben mi történhet ha a lapba belerakok egy pentium d 820-as procit, károsodhat valami? Vagy egyáltalán el sem indul a gép, vagy csak egy magot lát?
-
Atapi
senior tag
válasz
robyeger #288 üzenetére
helo.
annyit kiprobáltam most, hogy kikapcsoltam az energiagazdálkodási lehetöségeknél azt, ami intelék szerint kell az eisthez. Az eredmény az lett, amennyire észrevettem, hogy van szorzovisszavétel, bár sokkal érzékenyebb a terhelésre, kisebb terhelésre is visszaugik az eredeti 15re. A Vcore fesz értékét is csökkenti 1.2V körülire visszavételnél, de a CpuVid marad fixen 1.37V. -
robyeger
addikt
i-Cool helyett még lehet operálni a BIOS-ban lévő C.I.A.2-vel, manuálisan levenni az FSBt, majd a CIA2, ha kell vissza felhúzza. Még egyet kiváncsiság képpen, ha nem aktiválod az EIST-et a Win-ben akkor nem is csökkent semmit a Vcore-n? Érdemes ez alatt kikapcsolni a C1E-t és a Thermal Monitor-t, hogy ne zavarjon be. Az EIST ugyan az lenne, mint a Thermal Monitor2, ez olyan hihetetlen a számomra??
Valakinek ötlet?
-
Atapi
senior tag
válasz
robyeger #285 üzenetére
i-cool csak a fojtást (throttle) szabályozza valahogy, de ez a leszabályozás sehol nem jelenik meg mint informácio. cpuz nem jelez fsb csökkenést, sajátgép tulajdonságainál is az eredti orajelet irja, RightMark is csak azt jelzi, hogy throttle van, de pl az alaporajelet ott is 2,8 ill 3GHz-nek adja meg. Vcore-t meg nem csökkent... de ettől még működik icool mellett az eist, meg is látszik ez a RightMark grafikonján, de nem látom értelmét kombinálni a kettőt, mert ilyen formájában az icool tényleg semmire nem jó.
szerk: ly j jáááj
üdv
[Szerkesztve] -
Atapi
senior tag
válasz
robyeger #273 üzenetére
Azt azért vedd figyelembe, hogy a 2,77GHz a 2,8-tól 30MHz eltérés. Ez 14es szorzó mellett is alig több, mint 2MHz fsb eltérés. Szerintem ez inkább adódhatott nekik valami fsb orajelgenerálási mizériábol (pl a 200as fsb nálam is kb 201), mert 2MHz csökkentés azért nevetséges lenne, hamár belekezdenek...
-
qtrica
aktív tag
Hála istennek csak öszefujta a szél...
Most akkor hol járunk? -
Savanya
addikt
válasz
robyeger #246 üzenetére
El vagy kicsit tévedve .. Neked P560-ad van amiben van szorzóállitás , igaz 14 vagy 18 . Thermal Monitor 2 -őben lehet csak idle feszt biosból állitani amit csak a 3,6ghz-től támogatnak pontosan a szorzóállitás miatt ...
Többi procinál TM1 miatt kb. 0,2V-tal csökken a vcore idleben ...
-
qtrica
aktív tag
Illetve jut eszembe ez a harmadik lapom ami már működik is,azonos proci-ram-stb mellett mind sokkal gyorsabb volt.Nem akarom elhinni hogy ez a csúcs lap csak ennyit tud.De kisérletezni ritkán tudok, mert tudjátok a gyerekek...
-
robyeger
addikt
Bevallom még a gyakorlatban nem volt alkalmam EIST-es procival kisérletezgetni, de vélhetőleg valamit rosszul csináltok vagy nem csináltok meg
, mert akkor Intelék hazudnának a következő leírásukban, ahol 2,77Ghz-re eset vissza egy 3,6Ghz-es proci órajele és nem csak 2,8Ghz-re.
[link] -
robyeger
addikt
Ez a tuning azért nem ilyen egyszerű, mert az Easytune5-ben is van olyan opció, hogy ''advanced'' + a memóriaszorzót és azok késleletetéseit csak a BIOS-ban lehet állítani. Most egyszerre húzod a ramodat és a procid is, érdemes lenne külön külön is megnézni őket, hogy esetleg az egyik ne fogja vissza a másikat.
-
Atapi
senior tag
helo.
nem vagyok valami nagy szaki, de sztem az eist nem változtatja az fsb értékét. Nálam egy GB 8i945P-G lap üzemel egy 630as prockóval, ez a kombó pedig ha jol tudom teljesiti az eist-képesség kritériumat. Kb igy néz ki nálam müködés közben a dolog: [link] [link]. A szorzót veszi vissza 14re, és leveszi a feszültséget is. De FSB-t nem állit nálam. Vagy valamit roszul állitottam volna be? Vagy eleve tévedek valamiben?
üdv
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
Tuningban jócskán mivel a 840-eknek 16-ról vissza vehető a szorzójuk 14-re. Már mind az Nvidia, mind pedig az ATI legújabb VGA driver-ei támogatják a több magos utasítésvégrehajtást, tehát már játékok is érezhető a dualcore. Persze igaz nagy gyorsulást vélhetőleg csak akkor fognak hozni, ha majd magát a játékok kódját is több magra fogják optimalizálni.
-
qtrica
aktív tag
[link]
Itt meg EasyTune +10 százalék.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
Van egy 630-as procim ami minden további nélkül megy 4 gigán, most is így használom. Most van lehetőségen cserélni 840-re, lenne érzékelhető sebesség növekedés a DC miatt? Elsősorban játékra használom a gépet. Úgy tudom a mai gamék nem használják még ki a DC-t, de gondolom a közeljövőben már erre fogják írni őket.
-
-
qtrica
aktív tag
[link]
Marha érdekes, ilyen gyors még sosem volt, illetve a mem 720? -
-
qtrica
aktív tag
Illetve nem láttam javulást everestben, minden változtatásra romlott az irás-olvasás paraméter.Mit mondjak egy harang-görbét irt le a sebesség, aminek a csúcsa az alapbeállitás.
-
qtrica
aktív tag
[link]
Ezt látom.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
qtrica
aktív tag
Egy kis türelmet, mert a tárhely strike állapotban van.
-
qtrica
aktív tag
Mig felokosodom képbeszúrásilag addig irom.Tehát, biosban, win-ben aktiválva, x14 mellett 1.344V a magfesz, 2814Mhz mellett mert nem tuningolok.EasyTune szintén beállitva, ő is teszi a dolgát.Megnéztem közben a biost, 0.8375V-ig lehet levenni a CPU Voltage Control-t.
-
robyeger
addikt
Ha előző hsz beállításait már megcsináltad, akkor egy tipp: Az Easytune5 progival pedig összekapcsolható a proci hőmérséklete és annak ventijének fordulatszáma. Így a venti rpm-je is követni fogja a CPU terheltségét szintén dinamikusan. Miútán megcsináltad az EIST beállításokat, megkérnélek téged is, megírnád nekem, hogy a te lapod mennyire ejti vissza a Vcore-t a CPU terheletlen állapotában. Mert a te lapod tuti támogatja a teljes EIST specifikációt(VID-el együtt), ellenőrzés képpen kellene.
Mh197-nek is: Tuningolni pedig lehet világba, mert közben gond nélkül üzemelhet az EIST.
Szintén előre is kösz a választ!
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
Qtrica-nak is: Ha már a BIOS-ban aktiválva van, ki kell választani a Win-ben is;
(...remélem a legújabb BIOS-ok vannak fenn a gépeiteken?!...)
[link]
Amiket írsz feszültség visszavéteket azt a C1E és a Thermal Monitor(TM) végzi. Amúgy nálad a BIOSban manuálisan mekkorára lehet min. visszavenni a Vcore-t? Mert azt nem tudom, hogy az Abit AA8XE lap támogatja-e a teljes EIST specifikációt, tehát képes-e VID modulációra. (leejteni a feszt akár 0,8V-ig) Ha mindent sikerült beállítanod, megköszönném, ha megírnád hogy a CPU terheletlen állapotában mennyire ejti vissza a feszt, de ezt tuning nélkül nézd már meg nekem. +a lapod vissza tudja venni a procid szorzóját, terheletlen állapotában 14-re? Előre is kösz az infót! -
mh197
őstag
válasz
robyeger #242 üzenetére
Ez a 0,8V hogy is jött ki?
Nálam bios szerint 1,4125V a feszültsége amit beállítok a proccnak, EIST be, C1 be, 64 Bit be a procin a biosban, majd winben a minimális energia gazdálkodás kiválaszt (ha jól emléxem ezt kell választani, mert mintha ezt olvastam volna már vhol
), és utánna a feszt max 1,28V -ra ejti vissza. Természetesen terhelésnél 1,39-1,4 V-ot ad a procinak. Idle-ben visszaveszi az órajelet 3500-ra 4000 -rőll.
Ja, mert ugye 4000-re van húzva a kis 3,2- es 640-es.Vagy emiatt nem megy lentebb a fesz értéke?
Esetleg Dual -core esetén teljesen mások az EIST működési hatásai? Jobban leveszi a feszt, mint a 6xx sorozatnál?
[Szerkesztve] -
raszputyin
senior tag
válasz
robyeger #242 üzenetére
Szerintem a Pentium D 820 kiváló választás (ár/teljesítmény).
Nem lángot lobbantani jöttem, de szvsz az jelenleg egyetlen egy Intel-gyártotta (asztali) PC-alkatrész, amit bármi körülmények közt értelmes lehet megvenni
Nem tudtam, hogy ennyit haladt a Speedstep, köszi, majd utánanézek.
Az offomat inkább a céltopicban helyezem el (Intel vagy AMD).
szerk.: Te azért olvasd el sztem, talán sikerült artikulálnom mások nevében is, hogy miért vagyunk ''AMD-fan''-ek
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
raszputyin #241 üzenetére
Először is a Pentium D már tudják az EIST energiagazdálkodást, ezért semmi szükség a manualis underclocking-ra. Be kell kapcsolni az EIST-et mind a BIOS-ban, mind a Winben és terheletlen állapotban le fogja ejteni a Vcore 0,8V-ig. Ha pedig az alaplapi ventillátor fordulatszámát dinamikusan hozzá állított a proci hőmérsékletéhez, akkor a venti rpm-je is követni fogja a cpu terheltségét. (Netezkés közben a légy cümmögését is hallhatod, játék közben pedig úgy is magával ragad a game izgalama
)
Ha pedig ennyire szkeptikus vagy az Intel-el szemben, miért nem beszéled rá a haverod egy X2-re?
(vagy várjon még egy kicsit a Pentium D 9xx sorozatra...)
[Szerkesztve] -
raszputyin
senior tag
nem is lehetne jobban igazad... ha megnézed az adataimat, láthatod, hogy én sem hagytam szűzen a bios-t
csak sztem a stabilitás, a kényelem, a halkság és a takarékosság után csak az ötödik szempont az a pár százalék plusz...
sztem jó kompromisszom egy leheletnyi cross overclock, és fesz. lefelé. persze akinek isteni AMD (R) Cool and Quiet (TM) processzora (netán Intel (R) Pentium M) van, annak az ilyesmi nem olyan érdekes, elvégre az a havi pár óra 100%-os nyúzás nem a világvége
[bocs az offért, több nem lesz] -
Kami11
őstag
válasz
raszputyin #239 üzenetére
Nem hiszem, hogy az a 0,025 V teszi tönkre a gazdaságot amit pluszban adok neki!
A tuning pedig kell, mert botorság nem kihasználni azt a pluszt ami benne szunnyad a prociban! Szerintem. Persze nem vagyunk egyformák és ez így van jól! -
raszputyin
senior tag
Pedig szerintem 10-20 dB hangerő lényegesen nagyobb változás egy számtóban, mint 10-20% tuning
Főleg nekem, miután nincs se rádióm, se magnóm/cd-lejátszóm
Arról nem is beszélve, hogy az anyatermészetet és a honi gazdaságot is kiméli valamelyest a takarékosság, nem?
Abit lapban asszem Tbred (A. xp) proci ment 1,6 helyett 1,4-en, de az amúgy is hideg proci. Asus A7N8X-X nem támogatja csak fölfeléés 1,65 helyett 1,69V-n küldi alapból, pedig a Bartonnak használna!
NW Pentiumok és Venice A64-ek nagyon durván lenyomhatók, úgy tudom, teljesen kommerszek a 0,9V-os példányok -
Kami11
őstag
válasz
raszputyin #236 üzenetére
Ez érdekes felvetés, ilyen kérdéssel még nem is találkoztam!
Személyszerint a feszültséget emelni szoktam, nem csökkentenia tuning miatt, de ha van valakinek ezirányú tapasztalata az ossza meg, engem is érdekel az ötlet -persze csak érdekesség szintjén!
-
hobizoli
nagyúr
válasz
raszputyin #236 üzenetére
Ki kell probalni
hobizoli -
raszputyin
senior tag
üdv az Intel-fanatikusoknak
Lenne 1 nagyonis gyakorlati jellegű kérdésem a nevezett procik tulajdonosainak, főleg a D-820-asoknak:
Meddig lehet vajon lefelé nyomni a cpu feszültséget, hogy még 100%-ig stabil maradjon az eredeti órajel környékén? Ha esetleg tudnátok mutatni ua. hűtővel, fix venti-fordulatszámon hőmérsékletadatokat is (alap, 100%, házhőmérséklet), az még jobb lenne... (ebből interpolálhatnék a felvett teljesítményre).
Ugyanolyan jó, ha linkeltek tesztet, ahol nézték.
Nem puszta tudományos kíváncsiság, havernak lenne pénze D-820-ra, de villanykályhája és hajszárítója már van otthon -
Kami11
őstag
945-955-ös lapban tuti, hogy menni fog a procid!
Hogy megéri-e a + pénzt a 955-ös lap, azt neked kell eldöntened, neked kell tudnod, hogy szükséged van-e a plussz alaplapon lévő dolgokra.
Nekem 945-ös van egy 830D-s procival és nagyon meg vagyok elégedve vele!
Igaz az enyém Asus de jó a Giga is, sokan dícsérik!
A választás joga a tiéd!
[Szerkesztve] -
H.Tibu
csendes tag
Próbáltam a 2.8 dual procit 2 feladat megoldására/digitalizálás+játék/nem megy mind a két mag mert szaggat a Needforspeed.Alaplapot cserélnék Gigabyte 8i945p-g vagy 8i955 pro.Fog e menni a proci ezekben a lapokban,van valakinek ilyen procija ilyen lapban?A 955-ös lap + 17E megér-e a 945-höz képest?
Köszönet:Tibor -
H.Tibu
csendes tag
Hali.
2.8 dual procinál hogy lehet megnézni hogy mind a két mag megy?Milyen progival?Mit ir ki ha mindkét,mit ir ki ha csak az egyik mag megy?
Köszi mindenkinek -
H.Tibu
csendes tag
Egy D840-es procit hogyan lehet húzni és meddig érdemes hogy még stabil maradjon?
Hány %-ot húz ez rajta?Részletekben gazdag legyen mert kezdő vagyok.Köszi. -
robyeger
addikt
25eFt körül mind2 platformhoz lehet jó lapokat kapni amik kezelik a duplamagos procikat. Intelnél a 945 chipsetes lapok támogatják mind a régebbi Smithfield, mind a legújabb 65nm Presler dupla magos Pentium D-ket is. Athlon64 X2-nél mindenképp érdemes előbb megnézni az alaplap gyártójának a weboldalán, hogy a 939 tokozású lapja támogatja-e X2-s procikat, mert BIOS frissítés ide vagy oda, akadnak azért ritka kivételek is.
[Szerkesztve] -
kovsol
titán
menyibe kerül kb egy közepesen jó alaplap ami kezeli a dualos procikat ?
az új fajtához új lap kell vagy ezek a régiek is viszik majd ? -
robyeger
addikt
Támogatja is, de ahogy te is mondat a Pentium D 820-ast csak single core-ban. Szerintem bármelyik 945 esetleg 955X chipsetes laptulajdonos szívesen elcserélné veled a lapját(akár én is
), így semmibe nem fog neked kerülni. Vagy jöhet a Pentium D 830, nagyobb órajel és akár nagyobb FSB is.
-
zakacs
csendes tag
Sztem vegyél p5ld2 deluxe-ot vagy p5wd2-t. ha nagyon sok pénzed van med p5wd2 premiumot, vagy várj egy kicsit(1 hónapot) és vegyél p5wd2-e premiumot(ha rohadt sok pénzed van). ezek be biztos menni fog. de sztem is várj egykicsit hátha bios frissítés megoldja. És egy csomó pénzed megmarad. Addi szedj nyuktatókat
ha szükséges.
-
H.Tibu
csendes tag
Azt hittem ez a lap is támogatja.Milyen lappal menne tökéletesen?
-
H.Tibu
csendes tag
Van egy 2.8 dual procim,egy asus p5nd2 sli lapom.Ugy tudtam meg hogy a kettő nem megy együtt.Csak a proci egyik magját használja.Milyen progival lehet ezt megnézni.Ha cserélnem kell a procit cseréljem 3.2 dualra vagy az alaplapot,vagy bios frissités is elég.Kezdő vagyok.Irjátok le tapasztalataitokat,véleményeteket.
-
robyeger
addikt
A CPU üzemi hőmérsékletét kell figyelemmel kisérni, főként 100% terheltség mellett ne haladja meg a 70C. Tehát elméletileg ''akár mekkora'' magfeszülség adható neki...
A Coolink BAT-jével nem sok hűtő képes felvenni a versenyt, például:
Scythe Ninja
CoolerMaster Hyper6+
Thermaltake Big Typhoon -
Kami11
őstag
Két kérdés: Meddig emelhetem a proci feszültségét? Tuningolni akarom és kíváncsi vagyok mennyi az a feszültség, ami fölé semmiképpen sem szabad emelni.
A másik: milyen hűtőt vegyek rá? Én a Coolink U8-92-1900 tipusú hűtőjét néztem ki. [link]
Egyéb ajánlatok? Tuninghoz! -
-
Kami11
őstag
Megvettem az új konfigomat, minden szép és jó, egy dolgot kivéve: a ramjaim nem mennek dual csatornás üzemmódban. Az alaplap támogatja ezzel nincs is gond, elméletileg a ramnak is tudni kellene -így adták, hogy ez tudja- mégsem megy. A pontos tipusa: [link]
A kérdésem, kérdéseim a következők:
- ezek a ramok tényleg tudják a kétcsatornás működést?
- a fent nevezett opciót valahol be lehet kapcsolni a bios-ban? /Én nem találom/
- egyáltalán mi lehet a gond, úgy és oda van berakva a ram ahogy az alaplapleírásban leírva vagyon DIMM_A1 és DIMM_A2, a ramokat párban vettem úgy ahogy a weblapján olvasható.
Az alaplapleírásban nincs semmi konkrét infó a fennt leírtakon túl.
Ha valaki tudja a megoldást kérem ossza meg velem, mielőtt reklamálni megyek, nehogy alaptalanul mondjam az eladónak, hogy mégsem dual ramokat adtak. -
robyeger
addikt
válasz
YODA mester #211 üzenetére
Egyet tudok játékra nem jók ezek a régi Xeon procik és lapok, mert csak alacsony FSBre képesek, ha pedig renderelni kell olcsóbban kijössz 1db dualcore procival és játékban még ütősebb is lesz jóval. Amúgy is ha jelenlegi konfigodra nézek pofon egyszerű a fejlesztési irány cseréld ki a procid egy X2-re.
[Szerkesztve]
-
robyeger
addikt
válasz
YODA mester #209 üzenetére
Ez egy régi szerver lap ahogy elnézem és gyári leírás szerint max. csak 266Mhz (PC2100) és 333Mhz (PC2700) memókat tud kezelni, de szerintem BIOS frissítéssel és némi tuningal(166Mhz FSB) nem okozhat gondot neki a 400Mhz (PC3200) memók sem
. Az ECC egy plusz ellenőrző mechanizmus(nagyobb megbizhatóság, jobb mem tuning és jóval drágább DDR modulokat is jelent), de ennél a deszkánál ezt nem kötelező használni. Mehet bele non-ECC DDR DIMM-ek is.
[Szerkesztve]
-
YODA mester
senior tag
ASUS PCH-DL: Dual XEON 3,2 Ghz 512k Cache, Intel875P chipset, 4 DDR DIMM max. 4GB PC2100/2700 ECC Dual Channel DDR, 2PCI-X+3PCI, 1 AGP PRO (8x),4X Serial ATA, 6X IDE, 8USB 2.0, 2X IEEE1394, 1P/2S, PS/2 bill/egér ATX, ADI1980 6ch audió S/PDIF,Gigabit LAN.
Ez pontosan milyen RAM: PC2100/2700 ECC Dual Channel DDR
Gondolom nem mezei DDR... -
Pepe87
tag
Valaki mondjon nekem árakat ikermagos lap meg cpu pls...
-
gangesz
csendes tag
775-ös alaplapba belemegy a XEON proci?
-
Suni
tag
válasz
YODA mester #202 üzenetére
Szeretnek annyira szarban lenni...
-
Suni
tag
válasz
YODA mester #200 üzenetére
Intelnel minden rendben van. Attol, hogy nem ismered a procikat attol meg nem megy csodbe. A cegek 95% intelet vesznek x86 platformon. Es ebbol is jelentos resz a XEON. Es a cegeknel csak a stabilitas szamit. Termeszetesen nagyon ja az AMD is (sokaig az volt a gepembe es nagyon szerettem), de az se olcsobb mint az Intel a szerverek piacan (Opteon). Ha szervernel valasztanom kell akkor mindenkeppen Intelt valasztanek, azon belul is XEON-t. Az Intel mar bizonyitott es megfelelt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- BestBuy topik
- Macrodroid
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Robogó, kismotor
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest