- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen nyomtatót vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Imme a konfigom:
ASUS P5ND2-SLI / 3év - 2hét garival / +
P840D 3,2ghz DualCore lga775 proci +
2x1gb DDR2-667 Samsung memória
Minden frankó csak egy gond van a windows XP minden frisítéssel csak az egyik proceszormagot ismeri fel...ezért ugye a teljesitménye a cucnak se túl fényes.Mielőtt megkérdezitek a bios rendesen felismeri a procit.Szerintetek mi lehet a megoldás? -
robyeger
addikt
Igen a chipkészlettel nincs is gond, de hivatalosan az MSI ezen deszkájának se a ''-V'', se az ''-F'' verzója nem támogatja a dupla magos procikat. Az MSI sose arról volt híres, hogy egyáltalán meg akarná kerülni az Intel ajánlásait, nem úgy mint Asus-ék. Keress a neten mod biost a laphoz, hátha...
-
1face
senior tag
válasz
robyeger #589 üzenetére
Köszi, természetesen legelőször ezt prószáltam, de semmi.
Aztán nem az Abit hivatalos hónlapján, hanem a Google segítségével találtam egy ''13''-as BIOS-t és az segített.
Viszont a ramjaim(533MHz) a ''régi'' procival mentek stabilan 614MHz-n a DualCore-ral csak 550-et bírnak. Érdekes.
Valszeg ez az alaplap még nem igazán Dual Coros ! -
Guruka
senior tag
Nem ide akartam írni!
[Szerkesztve] -
Guruka
senior tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy az MSI 865PE Neo3 alaplapjában megy-e a kétmagos proci? Az Asus P5P800-SE lapban megy, és ugyanez a csipkészlet. Szerintetek?
Köszönöm a segítséget! -
Veriakilis
senior tag
Köszönet mindekinek a segítségért!
A BIOS-t kellett frissíteni az ASUS P5LD2-ben, tényleg ezért nem 'látta' a D920-ast, és ezért produkálta a furcsa jelenséget: se kép, se hang.
Ahogy lefrissítettük egy celeronnal, azonnal indult a D920-al is.
Csak az afudos-os szintaktika okozott némi bonyodalmat (az usage nem tul egyértelmű).
Egyébként ezen is a legrégebbi BIOS volt.
Veriakilis -
arpi6k
addikt
Üdv!
Gondoltam itt is leírom rövid szenvedésem sorozatát:
Alaplap: Gigabyte GA-8I955X Pro
Proci: PentiumD 920 (1napig hajtottam mire sikerült beszerezni)
Gép összerak, bekapcs minden megy , sajna a bios nem ismeri fel a procit rendesen. Mind1 azért a Win felment simán. Gondoltam majd a jó kis @Bios progival szépen beleégetem a legújabbat. Bár ne találnék ki ilyen hülyeséget.Progi felpakol, biztonság kedvéért még 1 restartot is nyomtam, majd frissítettem a biost. Innentöl kezdve vége. Restart után se kép se hang.
Jelenleg az alaplap a dobozában van, és viszem gariztatni.
Csak azért írom ezt ide hogy mindenki kerülje ezt a szart @Lóf*szt!
U.i.: Forza Dual-Bios!!! (Egy újabb használhatatlan feature)
Köszöntem a figyelmet... -
1face
senior tag
Helló mindenkinek !
Segítség kellene, procicsere után nem enged a BIOS- ba !
Tegnap cseréltem ki a procimat P4 630-ról P4 840-re, bútolásnál F1 foytatom, vagy Del irány a BIOS.
Hát nem, Del után fekete képernyő, a felső sarokban meg villog a kurzor és kész !
F1 után betölt a Win, az Everest felismeri a procit.
De a BIOS-ba mé nem enged be ? -
D600
tag
Nekem 930-am és nagyon jól megy, ver minden eddigi ismert konfigot amit próbáltam.
-
Murder
tag
Ok már megvan minden.
de azért még a véleményekre kiváncsi vagyok.
[Szerkesztve] -
Murder
tag
Üdv mindenkinek
Olyan kérdésem lenne,hogy itt olvasgattam a 9xx-es procikat és egész tetsztős az lenne a kérdésem, hogy menyiért és hol lehet ilyenhez hozzájutni?
Előre is köszi mindent .
ja még van valami teszt magyarul?
[Szerkesztve] -
dpek
tag
Hello!
Hétvégén próbálgattam az új rendszeremet.
ABIT AW8 820D-vel.
házi vízhűtéssel.
Előtte Asus P5P800 volt 530-as 3.0 prescott procival.
Alapon full terhelésen 24 fokos szobában 40 fokos volt
húzva 3750-re 1.5V-on 48 volt.
Az új rendszernél a vízhűtésen kicsit módosítottam:
kipolíroztam a proci blokk talpát, és az egyik 12-es venti 1000 helyett 1200-t pörgött.
ABIT lap 820D-vel 25 fokos szobában
alapon full terhelésen 36 fokos.
húzva 3500-ra kis feszemeléssel 38-40 fok.
Sokat nem csalhat mert kézzel megfogva is sok eltérés volt a 2 rendszer közt.
asusnál a radi kézzel fogva meleg volt
abitnál épp hogy langyos.
Nagyon meg vagyok elégedve a procival pörög mint állat és szinte hideg.
húzva full terhelésen hidegebb mint a 3.0 prescott meg az előtte levő 3000+ 754-es AMD.
meg voltam ilyendve hogy a 2 mag hogy fog melegedni erre terhelés nélkül alig melegebb mint a szoba hőmérséklet.
a végét még nem próbáltam ki de 3800-on kis feszemeléssel simán megy.
most 3500-on használom alapfeszen.
terhelés alatt alig éri el a 40-et.
a tuningolás +3-4 fokot jelent. -
Ati007
őstag
Vettem egy 840D-t amit vizzel hütök(Nexxxos XP blokk, Nexxxos 3*12 radival) és idle 38C full load pedig 49C egy 26fokos szobában, Szerintetek ez milyen? Mert nelem kicsit soknak tünik vizzel.
Mondjuk egy p5wd2ben ami állitólag felémér.
[Szerkesztve] -
Fori23
őstag
válasz
Veriakilis #578 üzenetére
Szerintem feleslegesen idegeskedsz. A ''CPU Support''-ban világosan le van írva, hogy csak a 901 biostól támogatja a procidat [link] . Ez 2006/01/04-én jelent meg, most egy hónapja. Elég valószínű, hogy a lapod előbb készült.
-
x_o_n
veterán
válasz
Veriakilis #571 üzenetére
üdv én meguntam az asus lapokkal való nyüglődést és merészet gondolva megkockáztattam egy giga lapot,amivel semmi gondom nincs
tuti hogy bios a gáz nekem ugyan ez volt de még amd fronton is átéltem ezt asus lappal eccerüen nem támogatta még a lap,frissités után minden megoldodik.
a kisérleti d820 azt jelenti hogy probaképpen vettem egy d820ast amivel nagyn megvagyok elégedve és stabilan gond nélkül megy 3400mhz-en egy giga hütővel alapon 33-35 c terhelve 45c körül mozog ugy hogy a cooler 800-1000en pörög,persze ez nagyobb és jobb mint amit adtak hozzáeddig 3700mhz volt a max huzás vele de nem feszegetem a lélektani határokat inkább
de most egy d920/d930 as van kinézve helyette ami tök felesleges mert félek az nem lehet ennyire huzható de most azt szeretnék
a lényeg nyugi
[Szerkesztve] -
Kami11
őstag
válasz
Veriakilis #575 üzenetére
Nincs mit!
Hogy mennyire melegszik, azt nem tudom, nekem 830D-m van az 100%-ban leterhelve (2 Cpu-Burn, húzva 3724 MHZ-re) 55-58 fok. Állítólag a 9xx széria nem fűt ennyire. Majd írd ide az eredményeket, a hőmérséklet tekintetében. Persze azt sem felejtsd el leírni, hogy hogy sikerült működésre bírni a gépet! -
Kami11
őstag
válasz
Veriakilis #573 üzenetére
De emlékszem, 0603 volt a verziója. Ez még nem támogatta a 9xx szériát, de ennek könnyen utánnanézhetsz az Asus honlapján. Pl.:[link]
-
Kami11
őstag
válasz
Veriakilis #566 üzenetére
Az Én lapom is Asus P5LD2-es és gyárilag a legrégebbi BIOS volt benne mikor megvettem (kb. 1 hónapja). Szerintem ez lehet a gond nálad is, hogy egyszerűen nem ismeri fel a procit, bár azt is le szokta csipogni. Próbáld meg proci nélkül elindítani, ha úgy csipog, akkor tuti, hogy a cpu miatt nem indul el.
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
Nyugtassál már meg légyszíves!
Akkor egyáltalán nem biztos, hogy a proci, vagy az alaplap rossz lenne (bár minden új, garanciális).
Neked is hasonló jelenséget produkált, mint amit leírtam feljebb?
Ami a konfigodban van: kisérleti D820...ami éppen most 3400mhz , az mit takar pontosan?
Milyen az alaplap? -
x_o_n
veterán
válasz
Veriakilis #567 üzenetére
nem ismerte a procit pedig rá volt irva hogy támogatja,bios frissités után meg indult minden.
-
Veriakilis
senior tag
Egyenlőre úgy néz ki, hogy BIOS-t kell frissíteni.
A táp csatlakozók mind jó helyen vannak.
A 400W-os Codegenen a 24 tű úgy néz ki, hogy van egy 20 tűs csatlakozó, és mellette egy 4 tűs.
Még véletlenül sem kevertem a másik különálló 4 tűssel! Nem is lehetne, mert úgy van kötegelve, hogy ne érjen oda.
Próbáltam másik táppal is, igaz, egy 350W-os Codegennel, de úgy is ugyanaz volt a helyzet.
A 4 tűs csatlakozó is a helyén volt.
Próbáltam egy régi PCI-os VGA-val is (S3Trio), és azzal is ugyanaz volt a helyzet.
Ha meg kivettem a RAM-okat, akkor csipogott egy hosszút, és két rövidet, gondolom ez a RAM hiányát jelezte.
Milyen tapasztalataid vannak a P5ND2SLI-vel?
Páran azt mondták, hogy nagyon melegszik rajta az északi híd. (?) -
D600
tag
Nem szerintem másról van szó. Annak az alaplapnak ismernie kell és kész. Mindkét tápot rádugtad az alaplapra? A 24 tűs mellett van egy 4 tűs 12 v-os is, aminek a helye máshol van az asus alaplapon. Az nélkül még beindul, ventik, hdd, meg minden, de videojelet nem visz ki, meg nem hoz be jelet. Sztem ez lesz a gond.
-
Veriakilis
senior tag
Így, hogy egyenlőre nem tudom elindítani (és bemenni a BIOS-ba), így hogyan lehet megtudni, hogy milyen verzíó számú a BIOS?
Az alaplapon a P5LD2 felirat alatt ez van: Rev 1.02.
Ha tudnám, hogy régebbi BIOS van az alaplapon, akkor legalább nyugodt lennék addig, amig kérek kölcsön egy másik LGA-s procit (amivel elindul), és lefrissítem a BIOS-t.
Remélem nem a procinak van baja, és csak a BIOS miatt nem indul.
Egyébként, ha a BIOS miatt nem indul, akkor teljesen normális, ahogy a 'gép reagált' (mint ahogy fent leírtam)?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Kami11
őstag
válasz
Veriakilis #563 üzenetére
Az alaplap a legújabb 0901-es BIOS-sal támogatja a 9xx szériát. Ha ennél régebbi a BIOS verzió akkor frissítened kell, csak hát az proci nélkül nem megy!
Szerezz egy valamivel régebbi kiadású cpu-t és azzal megoldható a probléma! -
erdoke
titán
válasz
Veriakilis #563 üzenetére
Proci nélkül otthon nem tudsz BIOS-t frissíteni, szerezz kölcsönbe egy LGA775-ös CPU-t (akár celeroncs is jó).
-
x_o_n
veterán
válasz
Veriakilis #561 üzenetére
üdv
a lap támogatja a d920at?
másik procival kéne megnézned
nekem is volt hasonló probléma asus lappal,más procival ment
nem ir ki semmit?
monitor kábel?
vga?prob másik vga
a codegen 400w böl lessz még gond,nem hiszem hogy most az lenne. -
Veriakilis
senior tag
Üdv!
Adott egy új gép, és nem indul:
Alaplap: ASUS P5LD2
Proc: P4 2.8GHz D920
VGA: ASUS AX300SE (ATI)
Winchester: SATA Maxtor 80GB (ez biztos jó, mert erről irok most, a régi gépemről )
Táp: Kodegány 400W-os 24 tűs csatlakozóval
Indulásnál:
nincs semmi csipogó hang, nem 'néz rá' a billentyűzetre, a billentyűzet ledjei nem világítanak.
Monitor LED-je sárga.
Viszont a HDDled villog.
A be/ki gomb, reset, HDD-LED, PLED, hangszóró jól van bekötve.
Mi lehet a gond? -
HIJ
őstag
Hy!
Lenne egy kerdesem:
Havernak van egy Amilo 1845D, ami ugye egy Mobile Intel(R) Pentium(R) 4 532 -el megyen gyari beallitasok mellett (220*14). Egeszseges ennek 75 fokon mennie? Mert most 75 °C / 46 °C on ketyeg.Notebookban nemigazan tudom a normakat, ezert nemtudom beazonositani az erteket.
elore is thx a valaszokat
HIJ -
-
robyeger
addikt
Hát csak azért, mert a 560,561,660 P4-es prociknak visszavehető a szorzója 14-re, így magfeszültség emelés nélkül hajthatók 266Mhz FSBn, mint gyárilag a P4-3.73EE. Így hogy nincs feszültség emelés, gyakorlatilag nem is számít tuningnak a dolog, és sokkal olcsóbban megusznád. Az Extreme Edition procikat 300Mhz feletti FSB-hez szokták vásárolni. Persze a döntés a tiéd!
-
llacee.
tag
Hasolóan népszerű HW oldal forumának bolhapiacán árul valaki EE 3.73-as CPU-t.Nézz be.
-
EWT
csendes tag
Sziasztok! 3.73 extreme procit keresek. tudna valaki ötletet hogy honnan tudnám beszerezni?
-
Totyi
őstag
[link]
Vki meg tudná ezt magyarázni nekem? -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Veriakilis #539 üzenetére
Más is írt hasonló eredményt, de nyílván valóan baromság.
-
Veriakilis
senior tag
Most nézem csak, Te írtad a 33C fokot.
-
Veriakilis
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #537 üzenetére
Ahogy eddig láttam, elég kevés hőt termelnek a D900-as sorozat tagjai.
Valaki 33C fokot írt egy Gigabyte hűtővel 100%-on.
Ez jobb, mint a jelenlegi S478Celeron2.0Ghz-s procim a Zalman 7000CU-val, 38-40C fok 100%-on!
Elgondolkodtató, nyilván a 65nm-es technika eredménye. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Veriakilis #534 üzenetére
Lehetséges, de a gyakorlati megvalósításról fogalmam sincs.
-
Veriakilis
senior tag
Nem tudja valaki feltenni a D920 Everest által mutatott teljesítmény adatait?
Teljesítmény felvétel, stb... -
Veriakilis
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #496 üzenetére
'920: 65 nm, 2x2 MB cache, Virtualizációs technológia (magonként egy oprendszer futhat pl), Presler mag és nálam van most egy 930, és iszonyúan hűvös'
Ez a Virtualizációs technológia, ez azt jelenti, hogy egy vinyó két partícióján (vagy két külön vinyón) van két XP, és váltogathatók közöttük (Mint a programok között ALT+TAB-al?)?
Esetleg az egyik egy Linux, a másik meg egy XP?
Lehetséges ez? -
robyeger
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #529 üzenetére
Hogy az egekbe repítsem az FSB-jét!
-
robyeger
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #524 üzenetére
Igen általában a lapok BIOS-ai fel se hozzák azt az opciót, ha a procinál nem lehetséges a dolog. Akár hogy nyomozok, szinte 95%, hogy a Presler magoknál (első steppingnél)egyenlőre nincs szorzóvisszavét.
Intel datasheet-ek alapján a 65nm procik közül egyedül majd talán a 671-es lesz képes ilyenre, ''12x''-re
[Szerkesztve] -
D600
tag
A bios-ba nem állítható semmi, auto. Még nem próbáltam húzni.
-
D600
tag
Hehehe, ja a beépített hőmérő nekem is 14-19 fokot jelez!
A rendes kijelzős hőmérő max 40 fok volt eddig. 1600x1200-ban teljesen full-ra állítva (anisotrop 16x, anti 8x) 5 játéknál(doom3, quake4, fear, serious sam2, far cry) is próbáltam folyamatosan órákig és nem érte el a 41-42 fokot így sem. -
robyeger
addikt
válasz
A 930-asodnak vissza tudod fixen venni a szorzóját 14-re? Milyen deszkával hajtod?
-
arpi6k
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #519 üzenetére
Érintésre milyen a borda?
-
Sárpac
nagyúr
Elég jól teljesítenek ezek a procik:
[link] -
D600
tag
Terhelés alatt a 930 folyamatosan 40 fok alatt marad nekem is. A 8xx szériáról nem ezeket olvastam itt. Írtatok 65-66 fokokat is.
Na itt a 65nm-es technológia! -
D600
tag
Arról nem is beszélve, hogy volt egy táblázat ahol a 820-as gyorsabb volt a 930-nál!
Hát ez hogy sikerült nekik nem tom. -
D600
tag
Ezeknek a teszteknek is az ember csak akkor örül, ha az ő konfigját hozzák ki jobbnak.
Nem kell teljesen készpénznek venni, csak egy kis viszonyítási alapként fontosak a tesztek. Például az én konfigom 930-assal jócskán ráver arra a pcmark értékre amit ott hozztak ki. Tehát ha jó gépet raksz össze, akkor nincs értelme azoknak a teszt értékeknek sem. Konfigtól függ eléggé és az ottani lista értékek szerint az én értékeim verik a pár tesztben legjobb athlon fx-eket is. -
donw3ga
őstag
válasz
Veriakilis #507 üzenetére
teljseítményben nem sok különbség van az eddigi tesztek alapján.
-
arpi6k
addikt
válasz
Veriakilis #507 üzenetére
Nagyon úgy néz ki!
-
Veriakilis
senior tag
válasz
Ha az ember most vásárol 2.8 dual core-t, akkor a kis árkülönbség miatt mindenképpen érdemes a D920-at venni, és nem a D820-at?
-
Veriakilis
senior tag
Nem tudnál segíteni abban, hogy melyik nagykerben lehet ezt (D920) beszerezni?
Azért kérdezem csak, mert az a kiskeres srác akinél szoktam vásárolni, azt mondja, hogy végignézte az 'összes' nagyker honlapját, és sehol sincs D920, D820-at is csak egy helyen tud venni.
[Szerkesztve] -
donw3ga
őstag
válasz
Veriakilis #504 üzenetére
920 - alien 67
-
arpi6k
addikt
válasz
Mivel hűtöd?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest