- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Zászlóshajót avatott a Lexar SSD-kben utazó divíziója
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gépösszerakó topik kezdőknek
- Autós kamerák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Gudella
senior tag
[link]
Nálam ilyen beállításokkal muzsikál a rendszer, nagyon stabilan, hetek óta. Sajnos ha ennél magasbra teszem az FSB-t elkezd bizonytalankodni... -
_Gudella
senior tag
Igen, így van. Nekem 266os fsb-nél a 667 3-4-4-5 -nél kicsivel jobb a 800Mhz 4-5-5-5
Everest szerint átvitelben is kicsivel, meg késleltetésben is kicsivel. Leginkább olyan 667es RAM-ot érdemes venni ami jó eséllyel megy 800on. De ha jó áron van 800as nem kell habozni, tekintve hogy tuningolni akarod a procit -
gerjus
senior tag
válasz
Silencer83 #1197 üzenetére
Megnyugodhatsz nincsen semmi baj szazadra ugyanannyit kap az enyem is
Es a stepping miatt se aggodj szerintem ugyanez a proci nekem vizzel 290 FSB ment 1,45 v vel stabilan majd 1 honapig egy 975 os lapban ....
[Szerkesztve] -
Silencer83
addikt
?
-
-
_Gudella
senior tag
egy jó lapnál nem ér véget az fsb állítás 266nál, ennek ellenére ahhoz már szerencse is kell hogy 4Ghz fölé menjél. És ugyanazon az órajelen, a 930as rendszer gyorsabb lesz, kisebb részt a 2x annyi cache miatt, nagyobb részt a jóval magasabb FSB miatt, ráadásul kevesebbet is fogyaszt...
Engem is érdekel hol ennyi a 930as
[Szerkesztve] -
Ati77
tag
Inteles gépben gondolkodom, utoljára 8 éve vettem egy PII-es gépet, 2002 óta AMD-ket használok (1992-1998 közt is AMD gépeim voltak), úgyhogy nincs sok tapasztalatom Intel fronton.
Már csak kétmagos gépet érdemes venni (szerintem), ez az AMD-nél drága valamiért, ezért kötöttem ki itt.
Most utána olvasgattam, de azért lenne pár kérdésem:
Azt láttam, hogy csak a Intel gyárt jó chipseteket (Nvidia, Sis, Via mintha elavult dolgokat támogatna csak), de ezek közt mi a különbség (áron kívűl) ?:
945P
955X
975X
Annyit sikerült a gyártó oldalán megtudnom, hogy a 955x, 975x 8 GB Ramot is tud kezelni, és ''Intel® Memory Pipeline Technology'' van bennük (ez utóbbi jó valamire ?).
Illetve azt olvastam, hogy a 945p állítólag tuningnál, 200-as FSB felett hajlamos a SATA vezérlő ''elvesztésére'', illetve nem működik a LAN, és az integrált hang.
És, ha jól vettem ki, csak 266 (QPB 1066)-os FSB-t lehet beállítani (míg AMD-nél 400-ast is), a szorzók meg superlock-oltak.
Nagyobb összegeket nem akarok sem a lapra, sem a CPU-ra költeni, mert nyáron kijön a Core 2 Duo + a 965 chipset, és nagyot esik az ára a mostani felsőkategóriának. Úgyhogy valami kisebb CPU, és egy tuning lap lenne jó.
Pl.: CPU INTEL P-4 805 2,66GHz LGA775 2x1M/533 BOX 1 ÉV 25 390+ÁFA
90nm, ''dual'' core
vagy
CPU INTEL P-4 930 3,00GHz LGA775 2x2M/800 BOX 1 ÉV 41 250+ÁFA
65 nm, ''double'' core
A kisebbet (+10% feszültséggel) kb. 3,8 GHz-re lehet felhúzni, de a nagyobb is csak 4 GHz-et érhet el, mert, ha jól gondolom, 266-nál véget ér az FSB állítás. Ez alapján nem éri meg 930-ast venni (a +cache nem sokat hoz). Ez így van ?
Hűtő: Coolink COOLU8-120 9600+ÁFA
vagy
Scythe Ninja Plusz SCNJ-1000P 12 075 Ft+ÁFA
Alaplapnak ezt találtam:
Abit AW8 (S775-i955X-Dual DDR2 800-PCI Express-4 SATA II+Silent OTES hűtés) /3 év Garancia/ 23 400 Ft+ÁFA
955X-es, tuning márka, és az ára sem vészes (viszont már nem nagyon bízom az Abitban).
Van jobb ?
RAM-nál állítólag az 533-as is elég dual channel-ben 800-as FSB-hez, illetve a 667-es 1066-oshoz.
A 800 MHz-es RAM akkor felesleges ?
Mert ezt néztem ki:
2GB PC800 Geil DDR- II Value Series DC Life-Time 39 356 Ft+ÁFA
(ez 667-es árban van, az 1000-es már dupla ennyi lenne)
Előre is köszönöm a segítséget ! -
Silencer83
addikt
vazze, itt megallt az elet?
-
Silencer83
addikt
ciao!
eloszor is leszogezem, nem bolondultam meg, hogy egy nf4 sli deszkaba vagtam a 820 D-t, biznisz kapcsan igy alakult / magamtol nem vettem vna ilyet az fix / , szal a szemet ie nf4 sli nem szeresse a 14 szorzot, igy ez a nyomorek Gigab. ga 8n sli pro csak egy magot kezel...
/ 2heten belul egy P5WD2 - vagok ala/
kerdeseim a kovetkezoek!
1. [link] 1.264 v mennyire realis ertek ennel ? / gyari def. feszko, lap biosa mintha 1.35 irna feketevel mogotte,
tapom nem hiszem h szar lenne, Hiper Power Type-R 480
2. [link]
A0 Stepp, nem hinnem h ez biztato -
_Gudella
senior tag
szerintem ez az összeg amit még megéri kiadnia egy átlagos embernek procira, hogyha fontos neki a számítógép. Nekem még két hónapja 60 volt a 920as.. általában ennél többet már nem érdemes procira költeni, mert nagyon nem lesz arányban a többletteljesítmény a többletárral..
-
klepto
addikt
Köszi a válaszokat!
Szóval akkor megéri. Nem kis összeg, és a boltos is csak úgy hozza el, ha leelőlegezem, mert nincs annyi pénze, hogy meg tudja venni. Ahol lakom, egy ilyen proci már men hétköznapi eladáskörbe tartozik, annak ellenére, hogy 1 hétig baszogattam a boltost, hogy nézzen utána jobban. Ma mikor bementem, és közölte a jóhírt, hogy mégis tud ennyiért hozni, és közöltem, hogy hozhatja, leesett az álla...
Most én vagyok marha gazdag, holott nem, vagy ez egy átlagos procinak mondható, átlagos áron -
_Gudella
senior tag
-
klepto
addikt
Na ma kaptam a jó hírt, a boltosom talált olyan nagykert, akitől úgy tud hozni procit, hogy nekem 54K br.-ért adja
De bevallom elbizonytalanodtam
Megéri a D930 az 54K-t, vagy ennyi pénzből van jobb proci a piacon
Netén olcsóbban kisebb, ami jobb ár/érték mutatóval rendelkezik? -
klepto
addikt
Köszi
Más, mindenkinek:
Hogy lehet az, hogy itt a PH!-n a kiskerből származó procik, és a neten kiskeres eáűrlistákon is bruttó 40K krül árulják a 820-as CPU-t, és 50K körül a 920/930-ast, de a boltosom meg néz ki a fejáből, mert ő drágábban kapná nettó nagyker áron ezeket, mint amennyiért a neten (itt, és más hivatalos boltokban) hozzá lehet jutni.
Csak 1-2 nagyker adja ennyire olcsón, és a többi meg teljes áron, vagy csak a boltosom béna pacák, az öszes többi dunaújvárosi boltossal együtt
Melyik nagykerben, nagykerekben olyan olcsók ezek a procik, hogy a legális kiskerek is 51-53K között tudják adni bruttó kiskeráron a D930-at -
klepto
addikt
Sziasztok!
Elég sokat olvastam el ebből a topicból, de kb. a felénél feladtam...
Láttam, hogy rengeteg ismétlő kérdés volt, ezért elnézést, ha én is olyan kérdést teszek fel, amit már többször is kitárgyaltatok
A D9xx szériánál nem lassítja a procit a 2Mb cache? A ''régi'' Prescott magos P4 lasabb volt az elődjénél, pont a megduplázott L2 cache miatt....
A D930 mennyire lesz időtálló proci, és mennyit eshet az ára a Conroe megjelenésével?
Nagyjából tudom, hogy mire használom a gépet, és mit tudnak ezek a Dual procik, ezért ezekre nem kérdezek rá -
Lortech
addikt
válasz
Stylewars_kp #1174 üzenetére
Jó volt becopypastelni egy kétéves hírt?
haversrác, látom mindenhova írkálsz. Megkérhetlek, csak akkor szólj hozzá, ha van valami mondanivalód? Saját érdekedben. köszi.
[Szerkesztve] -
Stylewars_kp
őstag
Az Intel pénteken megerősítette, hogy leállította a Tejas, Jayhawk és Tulsa kódnéven ismert, eredetleg jövő évben piacra dobni tervezett mikroprocesszorai fejlesztését, és ezek helyett új, duál-magos lapkasorozatokat fog bevezetni gyakorlatilag teljes termékpalettáján 2005-ben.
Az új útitervet bejelentő Intel szóvivő tagadta, hogy a változások mögött a Tejas, Jayhawk ill. Tulsa fejlesztése körül felmerült problémák állnának, bár tény, hogy a dual-core lapkák bevezetését a cég korábban csak 2006-ban tervezte. Az új processzorokban két egymástól függetlenül dolgozó feldolgozó egység kap majd helyet, amelyek nem csak a számítási teljesítmény jelentős növekedését vonják majd maguk után, de valódi párhuzamos futtatást is lehetővé tesznek majd a gépeken.
Az új asztali lapkák meg fognak felelni az Intel által 2005-re kiadott platform-irányelveknek, így várhatóan kompatibilisek lesznek az i915 ''Grantsdale'', és az i925x ''Lakeport'' lapkakészletekkel is, amelyeket várhatóan az idei év végén, vagy a jövő év elején dob piacra a chipgyártó. Azt azonban, hogy a processzorok illeszkednek -e majd a Socket T infrastruktúrába, egyelőre még nem lehet tudni.
A Wall Street Journal értesülései szerint egyébként az Intel a jövőben kiadásra kerülő asztali Pentium 4 sorozatának tagjait is a mobil Pentium-M architektúrára fogja alapozni, és utóbbiba integrálni fogja minden, korábban a P4-esek számára kifejlesztett technológiai újítását is.
A hagyományos P4 sorozat ''leselejtezése'' mögött minden bizonnyal annak hihetetlenül magas energiafogyasztása áll: egyes jövőben kiadni tervezett Prescott processzorok ugyanis már 120W feletti teljesítménnyel üzemelnek majd, és ennek kezelése már most is gondot okoz a mérnökök számára. -
KrAt
veterán
Köszi nektek
Van egy Vista bétám, majd meglesem, mit kezd vele. A CelD-nek nem tetszett -
KrAt
veterán
Tényleg: mivel a 805-öm tudja a 64 bit-et, érdemes felrakni 64bit-es windows-t?
-
Ser
tag
Sziasztok!
Annak próbáltam utána járni az intel oldalán, hogy van-e HT a D805-ben... És erről konkrétan nem találtam infót, de elvileg a 820,840 és volt még egy 3., szal ezekben nem volt... Akkor tulajdonképpen most melyik dupla magosba van? illetve lehetséges, hogy ezekben tényleg ne volna?
D805-öset szándékozom venni mostanában, de lehet jobban járok, mondjuk egy 630assal, vagy hasonlóval amiben van HT, plusz 1-2 mb cache, nem? -
Livio
tag
A 805-ösnek lehet állítani a szorzóját 14x-esre?
-
Szeretnék még EVEREST CPU teszteket kapni.
Légyszi küldjetek!
Köszönöm! -
gerjus
senior tag
-
Livio
tag
A Celeron D-ről tudtok mondani valamit?
Szerintem brutál olcsóak, csak nem tom mit ér. Azt olvastam, hogy lesz 512kb cach-es is, az is jó áron, de ez akkor 2*512?
Húzni mennyire lehet őket?
Boc, most láttam meg a celeron D topicot. Sorry!
[Szerkesztve] -
w9033626
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, mert nem nagyon boldogulok a konfigommal. A proci egy Intel P D 805+ 2.66, a lap agy asus p5ld2 (sima), mem: 2x 512 (667MHz) DDR2 corsair, vid: 6600 GT.
A legújabb bios-t tettem föl és nem hajlandó működni 3.8-on (3.6-n már megy, de a SATA ott sem működik). Folyamatosan kifagy, sőt ami igen furcsa volt (számomra), hogy a SATA-s eszközöket nem látja, csak default beállításokkal (2.66-on).
Ha valaki tudja, hogy hol és mit rontottam el kérem írjon. Előre is köszi!
-
gerjus
senior tag
En szemely szerint ezt a listat szoktam hasznalni [link] , igaz tob helyen is bele lehet kotni de arra tokeletesen megfelel hogy az ember beloje mirol is van szo akkora kulonbsegeket nem eredmenyez hogy azota mar van picivel jobb chipset pl...
De ha sajatot szeretnel en kuldok penya D eredmenyt csak meg hagy alljon ossze a rendszer -
Nem kaptam még egy darab Pentium D eredményt sem!
Pedig nagyon jó lenne, megnézném mennyire ver oda az X2-nek! Van már minden eredmény, de Pentium D még nincs. Nagyon örülnék egynek! -
Mrdav
tag
És jol teljesit játékokba is egy jo video kari segitségével pl.7600gt vagy 7800gt vagy 7900gt?
-
Mrdav
tag
Egy 3.2 2*2 mb chace el rendelkezö dupla magos intelt megéri megveni?
-
Sziasztok!
Lenne egy kérésem felétek! Szeretnék kérni Tőletek Everest riportokat, csak olyan kell, amiben a sebességet teszteli. Szeretnék csinálni Saját célra egy CPU összahasonlító táblázatot, és ahhoz kellenének CPU eredmények!
Köszönöm!
Üdv.: Dezsi -
Antibá
tag
Bibi
D 940 54+Áfa Aliencompi
és már itthon is van
Azért kár Sárkánypacika ,hogy nem hamarabb szóltál
De sebaj , hajrá D 9xx sorozat -
-
_Gudella
senior tag
ha tényleg már 40ért van 820, az nagyon jó vételnek tűnik.
Ha aszt akarod, hogy adott esetben kis fogyasztásal is menjen, akkor vegyél olyan lapot ami tudja az alap alá csökkenteni a feszültséget. Ilyenkor ne tuningolj, Gyári frekvencián néha meglepően alacsony feszültségekkel is elmennek a processzorok. Szerencsés esetben akár 1 volt vagy ilyesmi.
[Szerkesztve] -
Livio
tag
válasz
_Gudella #1119 üzenetére
Most jut eszembe, h nem biztos, h elfoguletlen válaszokat kapok, de mindegy, mert nekem is tetszik a dualcore. Az áruk azért nem tök mindegy: 805 33e 820 40e 920 55e.
Én valószínűleg csak a 820-ast tudnám venni.
Ez komolyan viszi a 4GHz-et? Az vad.
Koleszban mindegy mennyit fogyaszt, de otthon nem. Ezért lehet-e olyat csinálni, hogy csak az egyik mag működik(fele teljesítményfelvétel)? -
_Gudella
senior tag
Szerintem jobb a dual-core, egyre több program fogja kihasználni, meg a mindennapi műveleteknél, mikor csak teszel veszel a windows-ban, gördülékenyebb a dual. Vagy az is elég kellemes mikor elindítasz egy videotömörítést vagy ilyesmit, és mellette teljesen zavartzalanul dolgozhatsz mást.
Ha esetleg pénzben nincs nagyon kicentizve a dolog, gondolkodhatsz 920ason is. -
gerjus
senior tag
magyarul 630 as vagy 820 as ?
Hat jelenleg jatekban valamivel jobb egy 630 de ez egyre kevesbe lesz igy mostantol tehat elobbremutatobb egy 820 as vagy barmilyen dualcore szerintem ...
Viszon barmi mas ami nem jatek az gyorsabb lesz ezer program mehet egyszerre es olyan mintha eszre sem venne a rendszer ugyan 630 ban is van HT , nekem is volt nagyon jo de nem ugyanaz .... de pl nekem a NFSMW csak akkor ment ertelmesen ha csak az egyik magot hasznaltasok volt neki a kettoo ...
Ami a huzast illeti nagyon szepen lehet huzni ezeket is , az enyem 290 FSB n azaz 4066 Mhz n ment 1,45 v vel full stabilan , ami azert nem rossz
Tehat egy voks a dual corra .... -
Livio
tag
Lenne egy apró kérdésem:
Két proci közt gondolkodok:egy 820 és egy 3000/800-as 2MB -al(nem dual)
Van értelme dual-t venni? Nektek mi megy tőle jobban? Mit gondoltok, játékok fogják majd használni? Meddig lehet ezeket kultúráltan húzni? -
S.Feri
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1112 üzenetére
Webshopokban még olcsóbban is van 930.
-
_Gudella
senior tag
válasz
Mennyi ramot visz el a proci ----> mennyi az a ram, amennyit 100%-osan ki tud a proci használni??? (vagy itt nincs olyan, mint a videókártyáknál, hogy 256mb rammal van szerelve, de a GPU nem tudja az egészet kihasználni, mert gyenge??)
A RAM mennyiségének semmi köze processzorhoz. A processzor elvileg több terrabyte-ot is meg tud címezni... Az hogy a proci teljesítményének vagy a ram mennyiségének van nagyobb szerepe az teljesen az adott alakalmazástól függ. -
_Gudella
senior tag
válasz
bocs, a 15öt elszámoltam, 25 lett volna...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
_Gudella #1111 üzenetére
Intel Pentium D 805 --- 27.000 Ft (br. 32.400 Ft) - (Lord Dreamland)
Intel Pentium D 930 --- 49.975 Ft (br. 59.970 Ft) - (ALIEN Computers Kft.)
(DEPO.hu)
59.970-32.400=27570
Akkor miért csak 15k???
Mennyi ramot visz el a proci ----> mennyi az a ram, amennyit 100%-osan ki tud a proci használni??? (vagy itt nincs olyan, mint a videókártyáknál, hogy 256mb rammal van szerelve, de a GPU nem tudja az egészet kihasználni, mert gyenge??)
UFF mindenkinek!! -
_Gudella
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #1106 üzenetére
Mégegy tipp:
Az Aliens-ben, a lista szerint most bruttó 60ért van 930as, így már csak kb 15ezer a különbség
Azt meg hogy megéri-e neked a plusz pénzt már neked kell eldöntened...
[Szerkesztve] -
gerjus
senior tag
válasz
Igen egyetertek az elottem szoloval de meg annyival kiegeszitenem hogy a 805 os prescott magos es 90 nm e gyartastechnologia mig a 9xx ek 65 nm es ek presler mag sokkal huvosebb a 9xx es szeria !! az orajelet meg csak akkor lehet osszehasonlitani hogya az FSB is azonos vagy kozel azonos ..... 805 os 4 gigan megcsak 200 FSB 9xx nel meg onnan indulsz azert az nem ugyanaz ....
Udv Gerjus -
_Gudella
senior tag
válasz
Egy ilyen proci (valamelyik a fennebb említettek közül) mennyi 800MHz-es ramot visz el??
Ezt a kérdést nem tudom értelmezni. Hogy érted hogy proci elvisz RAM-ot?az hogy mennyi ramot lehet pakolni a gépbe az alaplapon múlik nem a procin. Valószínüleg mehet bele legalább 8 giga, szóval ezzel nem lesz gondod
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
_Gudella
senior tag
válasz
Egy tipp: az azonos órajelre húzott 930 és 805 közül a 930 gyorsabb lesz, mert a 930nak kissebb a a szorzója, így magasabb lesz az FSB-je. (mellesleg 2x annyi L2 cache, de az kevesebbet számít...)
805 mellé felesleges a 800as ram mert semmit nem fog hozni a 667hez képest, a 930 mellé talán jó valamire.
[Szerkesztve] -
TESCO-Zsömle
titán
Szevasz mindenkinek!
Platformváltás lessz, és úgy hozta a sors, hogy a DualCore procik felé húz a szívem.
Az, hogy Pentium, az már évezredekkel ezelőtt eldőlt...
Naszóval!
Az lenne a kérdésem, hogy malyik procit vegyem (805/930)?
Bár a kérdés maga az lenne, hogy megéri-e a két proci közti különbség azt a 25-30ezer forintot??
Az is érdekelne, hogy lehet-e a 930-ast oly jól húzni, mint a 805-öst, mert ha a 805-öst fel lehet nyúzni (gondolom megfelelő hűtéssel) 4.4GHz-ig, a 930-ast meg men tudom (ugyanilyen kötülmények közt) úgy tökön rúgni, hogy legalább 4.0-ig felkússzon akkor én nemigazán fogok kiadni rá ennyit...
Valamint még egy kérdés (ha alhalmasabb topikot tudtok neki írjatok!!)
Egy ilyen proci (valamelyik a fennebb említettek közül) mennyi 800MHz-es ramot visz el??
(Nem akarok több ramot e gépbe, mint amennyit a proci ki tud használni...-bár előfordulhat, hogy annyi ramot nem is tudok belepakolni a gépbe...--Estünkben 1-2GB) -
Body01
csendes tag
Hello mindenki! Intel Pentium D 805 procim van, alaplapom Asus P5VD1-X, a procit 3.1 Ghz - ig tudtam húzni. A Biosom AMI. Nem tudom a voltot hol kell növelni! Kérlek segítsetek?
-
.:T.H:.
aktív tag
válasz
Petya25 #1102 üzenetére
Hát igen.. elég érdekes összhatást kelt, de nagyon sok embernek meg fog felelni szerintem a tulajdonságai miatt(akinek van egy jó vga-ja AGP-én, egy jó memóriája, régi tápja, etc.)
Gondolok itt azokra akiknek pl egy 6800GT v. X800 pro kártyájuk van és nincs pénzük pci-e-re bővíteni, vagy van egy faxa hc memóriájuk de nem akarnak ddr-2re váltani.
Én mindenesetre biztosan váltani fogok hisz nem gazdálkodhatok túl nagy kerettel, de van nekem: P4 3Ghz Northwood, 1 Gb Kingmax, Leadtek A400GT(6800GT) AGP; így a prockó+lap cseréjével ismét korszerűen gyors(abb) lesz a masina.. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya (ELKELT)
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest