Új hozzászólás Aktív témák
-
Fori23
őstag
válasz
dscholtz
üzenetére
Ennek nem sok köze lehet a procidhoz.
Ha hardveres probléma, akkor legfeljebb a HDD-nél nézz körül /rossz adatkábel, túlmelegedés?/.
Valószínübb, hogy szoftveres a gond. Próbáld meg a drivereket frissíteni, pl. Intel Lan [link] , esetleg használd a másik Lan adaptert. Bekavarhat még: vírusírtó, túzfal.
Nagyon hasonló a rendszerünk, és a BitComet-et szintén használom. -
-
Fori23
őstag
Igen, de nálad a DeltaT ~25/40C, nálam ~11/22C, ebben azért az érzékelő ''jósága'' is benne lehet. Igaz ott a sok blokk, és a hosszabb csövek rontják hűtésed élményét. Lehet, elég lenne még egy pumpa, mert nagyon le van lassulva az áramlás.
Még annyit tettem hozzá hűtésemhez, hogy felpolíroztam a blokk alját, meg vettem merevítőt az alaplap hátuljára, mert zavart, hogy meghajlik, ha rászorítom a hűtőt, vagy blokkot. Ráadásul így erősebben rá lehet húzni a procira.
A feszültségesés mindenkinél megvan. Kimérve kb. 0.05-0.07V. -
Fori23
őstag
Ugyanezt->#1655 [link]
Valószínű, itthon utolsó mozzanatom lenne a kompi, vagy , ha 30m slagot becsöveznék a hűtőig.
Agyam eldobom ezeken az alaplapi érzékelőkön, hogy még saját tipuson belül sem lehet összehasonlítani. Itt most ~18-19C fok van, Idle-29C / Load-40C . Nálad a radi kb. 10 fokban lehet most, tehát össze-vissza mutatnak a lapok. -
Fori23
őstag
Ez akkor is nagyszerű. Vagy valami különlegesen hideg van nála

Nekem ez van
-D920, Pack date: 2006.01.06
És itt használom 24/7 [link] 1.3625V-on. Itt minden próbát eddig kiállt, de majd, ha 30 fok lesz kiderül, kell-e még neki több.
Őszintén szólva meg vagyok vele elégedve. -
Fori23
őstag
válasz
ShadowLord
üzenetére
NF4 betegség vagy tulajdonság, ha jól emlékszem a lapod topicjában valami olyant mondtak, hogy 160?C-ig nem gond.
[Szerkesztve] -
Fori23
őstag
válasz
ShadowLord
üzenetére
Esetleg próbáld kideríteni, hogy nem melegszik-e túl, és veszi vissza az órajeleket a proci.
Az alaplapi érzékelők sokszor mindent mutatnak, csak jót nem.
Töltsd le ezt a ThrottleWatch nevű programot [link] , nem kell telepíteni, csak csomagold ki valahová- pl.:asztalra- , nyisd meg, és indíts el valami, legalább ~10perces procinyúzó alkalmazást
/2db SuperPi 8M vagy 2db Prime95 stb./. Figyeld közben a Throttling mezőt, és, ha ott tvékenységet látsz / [link] -Ano gépe/ , akkor ott a magyarázat, legalábbis a CPU teljesítményének esésére. -
Fori23
őstag
válasz
ShadowLord
üzenetére
Szerintem minden kevés.
Rover listája szerint, kb.:
SM2.0: 1800
SM3.0. 1800
[link] -
Fori23
őstag
válasz
ShadowLord
üzenetére
Nem tudom sajnos. Szerintem nem lehet.
-
Fori23
őstag
válasz
ShadowLord
üzenetére
Írd be a részeredményeket, hátha abból lehet következtetni.
-
Fori23
őstag
Sajnos a helyzet nem ennyire rózsás. Egy szint után már 2MHz emelésnél is kell neki 0.05V, és akkor is max a SPi 1M fut le.
Vízzel nem növekszik olyan drasztikusan a hőmérséklet, a linkelt beállításnál egy- két rövid tesztnél 45C-ig ment fel. Szerintem 50C alatt maradna huzamosabb terhelésnél is. De két különböző lap értékeit felesleges hasonlítani, úgyis össze-vissza mutat mind. -
Fori23
őstag
válasz
Silencer83
üzenetére
Kösz. Ennek már múltja is van: Alvin-> Savanya-> Audiotourist-> Én

-
Fori23
őstag
válasz
Silencer83
üzenetére
Bocs, rossz helyre kattintottam->_Gudella
-
Fori23
őstag
válasz
Silencer83
üzenetére
A proci ugyanaz [link]
[Szerkesztve] -
Fori23
őstag
válasz
Veriakilis
üzenetére
Szerintem feleslegesen idegeskedsz. A ''CPU Support''-ban világosan le van írva, hogy csak a 901 biostól támogatja a procidat [link] . Ez 2006/01/04-én jelent meg, most egy hónapja. Elég valószínű, hogy a lapod előbb készült.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook T936: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- BESZÁMÍTÁS! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest