Új hozzászólás Aktív témák
-
Antibá
tag
Attól függ mire akarod használni.
60000 forintot szerintem mostanság pazarlás kiadni procira.
Ha játékra és álltalános otthoni célokra akarod a gépet akkor vegyél valami D9xx-as procit ,alaplappal eggyütt itt a fórumon.
Most mindenki meg van őrülve a conróért és szemtelenül alacsony árért szabadul meg a pentim D8xx-D9xx sorozattól.
Ahogy itt [link] is kiderült , egyenlőre felesleges lenne lecserélni a pentium D és AMD X2 procikat.
Ez a megállapítás csak akkor igaz,ha tisztán a gazdaságosságot vesszük figyelembe.
A meglátásom az ,hogy vegyél használtan egy D930-940-et valmi 945-955 csipszettes alplappal.Szerintem 60.000 forintbó kijön és a plussz pézt pedig fordítsd inkább 2x1024 MB jó minőségü memóriára,esetleg csendes ,hatékony hűtésre.
Ahogy én olvasgatom a conrós topikot ,elég drága és beszerezhetetlen a proci,a jó alaplapról nem is beszélve.
Nagyon kíváncsi lennék mennyit buktak azok az emberkék akik X2ről esetleg pentim D-ről váltottak Conróra???
Nem mondom,ha most áldoznék új gépre és nem lenne otthon gépem amit el kellene passzolni akkor valószínű,hogy én is egy E6400-et vennék,de csak is ebben az esetben.
Nem akrok senkit elkeseríteni de kb 1 év múlva már az alaplapokba DDR3-as memóriát és PCI Express 2-es csatoló felületű VGA kártyákat fogunk szűrni.
Ezért érdemes elgondolkozni az esztelen ''pénzkidobós'' fejlesztéseken. -
Antibá
tag
Hali
Ki akarom hajtani tunning erejéig a D940 lelkét.1,4725Volton 4660Mhz és minden teszt lefut.
Gondoltam tolok még neki egy kis feszt,de ahogy a biosba beállítok 1,5 voltot és ujraindítok,figyelmeztet az alaplap ,hogy core volt hiba és menjek vissza a biosba.
Az alplapom Asus P5WD2-premium.
Valami tanács hogy miként adhatnék nrki magasabb feszültséget??? -
Nortid
aktív tag
mégsem, van 30 ért is
-
Nortid
aktív tag
tuningról van valami leírás? annyit tudok, h vhol a bios-ban kell
a core2-hoz az alaplapok 40k-tól kezdődnek, nekem ez a bajom
[Szerkesztve] -
törölt tag
Feletsétek el a megahertzeket végre az Intelnél is. Már az AMD-is bebizonyította, hogy nem a frekvencia az első, hanem a jó arhitektúra. Brutálisan jó a Core. Annyira, hogy a keménymagos AMD rajongók is elismerik, hogy elverte őket az Intel.
A D940-es az 65 nm-es, és 2x2Mb másodlagos cache van benne. -
Nortid
aktív tag
a core-tól, bevallom, kicsit fléek, hogy 1,83ghz-en tényleg tud-e olyan gyors lenni, értitek...
meg ahhoz nincs olyan alaplap, ami agp-s, legalábbis én nem találtam, de kösz a segítséget!
a D940 65 vagy 90nm-es? -
bLL^
senior tag
Megvan a D820.
a procin az fsb után az 05A-ról eddig olyat hallottam h fogyasztásbeli különbség van a b között? Vki megtudná mondani h mi ebből az igaz?
-
Ribi
nagyúr
-
Mr. Tuty
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Intel P4 930 DualCore 3,0Ghz-es procinak elég-e az original intel hűtés vagy vennem kell vmi komolyabbat???
Nem tom lényeg-e, de azé leírom, egy Aspire X-crusier házban lesz! -
Ribi
nagyúr
Alaplappal nincs gond, csak egy zord hutes kell, mert nekem is D820 van de p5ld2-vel, de melegszik mint a zááálat. Kicsit meghuzom, 3.5G@1.375V akkor alapbol 46-48 fokora all be. Terhelve felmaszik 63-ra is. Elvileg nem szar a hutom, es baromi meleg levego is jon a hutobol, szal itt a hotermeles a problemas. Szentem jo lap, van rajta minden ami kellhet, az egy bajom vele a pci slotok elosztasa. Sajna a 3 normal slotot a pci-e melle raktak, igy kb 2 hasznalhato ezekbol.
-
törölt tag
Nekem most van először Asusom. a P5B nagyon jó lap eddig. Rendesen tuningolható, a fesz, is emelhető, stb stb... Abitot szerettem volna, de nem sikerült szereznem értelmes áron. Asusról még nem nyilatkoznék, amíg nem teszteltem huzamosabb igeig. Eddig jó, csak drága. Az Abit lapjaimmal pedig sosem volt gond az utolsó egy AA8xe 3rd. eye volt, ami betonstabil volt, és átlag feletti tuningot tudott. Csak azért adtam el, mert nem támogatta a duálmagos procikat.
Amúgy dicsérik a P5LD2-t.
Ja igen.... MSI lapot NE ! járt már több is nálam de a koronát a P945neo2f tette fel, vérbeli antituning lap. Benne van a feszemelés, az FSB emelés, de bármit állítasz visszaáll alapra ! pedig egymagos, és kétmagos procival is teszteltem.
[Szerkesztve] -
bLL^
senior tag
válasz
#96302336 #1563 üzenetére
Thx a terjedelmes választ.
Egyszer volt már Abit AI7-esem még s478-ban 1év után felmondta a szolgálatot, 0 tuning minden zsír defen ment.
Ha csak alapfeszes tuning lesz illetve csak kis fesz az Asusok bírják a húzást? Gondolok itt a P5LD2-re vagy van más nosli intel-es asus lap 30körül?
-
törölt tag
Intelt. Az nforce nem az igazi. Pl. Abit AW8D, AW9D Igen komolyan tuningolhatóak az Abit lapok, a mikroguru+a guruclock külső, vagy belső lcd pedig nagyon ott van. De ha nem a legújabb lap kell, akkor a az AW8max lehet nyerő. Ehhez is lehet guru clockot kapni, vagy akár a 3rd eye verzióban már eleve mellécsomagolják.
-
bLL^
senior tag
Hi all!
D820-as procihoz milyen alaplapot ajánlotok? Ram 667-es lesz és sli hanyagolható mert úgyse fogom használni, asus előnyben de ha van más márkájú lap ami perfect tuningra akkor
nem hátrány ha nem asus. Ha mondanátok 2-3 laptípust megköszönném. -
kisbergics
tag
Sziasztok!
Most akarok gépet venni.
Érdemes 805 ös DualCore procit venni?
Belemegy vajon az Asus p5ld2 se lapba?
Vagy vegyek inkább sima procit (511-est) és az még olcsobb is? -
bdj
csendes tag
Sziasztok
Nagyon fontos lenne, hogy segítsetek!
a napokban raktam össze egy gépet a következő paraméterekkel:
asus p5pl2 lap
i dual-core 2.66 ghz (a problema megoldodasaig egyelore alapon, de tuning hutovel)
2x 512 ram
ati pcie vid
400 w-ot kap
Az elso nap barmi gond nelkul futott a gep.
masodik naptol kezdve viszont folyamatosan fagy. nem jottem ra, hogy miert, mivel van hogy pl filmnezes kozben, van hogy amint valamit inditok azonnal lehal, de van hogy mar megy valami 3d-t es nagyobb teljesitmenyt is igenybevevo jatek.
a fagyas ugy nez ki, hogy megy a gep, a hangszoro sipol egyet es utana meg az eger sem mozog, szoval szerintem nem windows eredetu a problema.
proba keppen otthagytam a gepet egy idore csak windowsal futni, es egy ido utan szolt, hogy a 12 voltal van valami gaz. a 400 w nem lenne eleg?
mi lehet a hiba?
kerlek segitsetek, nagyon fontos lenne! -
Mr. Tuty
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Nekem még egy kicsit új ez a dual core, de mivel mindenhol erről áradoznak gondoltam ha már fejlesztem a gépet akkor ilyen procit rakok bele.
Csak igazándiból azt nem tudom, hogy milyet rakjak bele. Mert ahogy elnézem van 830-as meg 930-as a 3,0Ghzesből. Melyiket válasszam??? A gép mondhatni játszásra lenne, de azon kívül szoktam vele konvertálni, meg ilyenek.....
Jah, és még valami! Ez az alaplap támogatja a dual core-t? Gigabyte GA-8I945P-G-RH
Ha nem támogatja kérlek titeket ajánljatok egy másikat, ami közel ilyen tulajdonságokkal rendelkezik mint ez és támogatja a dual coret jah és ne legyen túl drága! (ha lehet ne MSI legyen, mert azokat rühellem mióta egy tönkrevágta egyik haverom gépét, de ez hosszú sztori
)
SEGÍTSÉGETEKET ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
Vilddjur
csendes tag
Emberek.
Megmondaná nekem valaki,hogy mekkora különbség van e két proci közt?
Intel Pentium 4 805 2.6GHz/2x1MB Dual Core 64bit dobozos
Intel Pentium D 805 2,66 GHz Dual Core 2MB 64 bit dobozos
Melyik a jobb alapból,tuning stb. téren?
Melyiket érdemesebb megvenni? -
Remington
őstag
válasz
ploteus #1536 üzenetére
szvsz nagyon minimális növekedés lenne mert csal procilimites beállításokkal tudja kihasználni a 2.magot. szal olyan 1024-ben aa és af nélkül. gondolom te nem akkorába játszol
hát jah, ha nekem lenne egy kóróm biztos nem baszogatnám ilyen vmodokkal. gondolj bele véletlen rosszul csinálod... -
törölt tag
Semmi sem kerülheti el sorsát
[link]
-
haky
senior tag
Sziasztok
Azt nem tudjátok, h játékokban(pl oblivion) hol lehet bekapcsolni az smt-t???MErt elvileg lehet nem 1 tesztben olvastam. Megköszönném azt is ha tudna valalki nekem írni egy listát, h melyik game használja már ki, a quake4 és az oblivion-on kívül.Üdv -
Tomi84
aktív tag
Helló
Egyik topicban néztem, hogy az AMD X2-es procikhoz vannak különféle driverek, (AMD Dual-Core Optimizer és AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor Driver for Windows XP) és jó lenne tudni, hogy Intel procihoz is van-e ilyesmi?
Amennyire nézegettem, az intel oldalán nem találtam, de hátha ti tudtok valami varázslásról -
törölt tag
Értem. Nálam az everest csak 1,4 voltot mutatott.Majd megpróbálkozom magasabb feszen is. A régi 630-as procim pl 1,65 ön ment 4780-on, de ez is már csak quick tuning volt.
Super pi, és mark 06. utánna visszavéve 1,5 voltra, és 4500-ra.
Bár nem igazán volt meleg 4GHz-n sem a procim.
Nálam a cpuz hülyeségeket ír a fesz.ről. Pedig a legújabb verzió van meg. Az everest, és az AI-Suite rendben van. -
Antibá
tag
válasz
#96302336 #1525 üzenetére
Én az everestet nézem,meg a Cpuz-t.
Álltalában a D940-950-ek tudják a 4300-4700Mhz-et.
Némelyik még 5Gigára is húzható.
Az enyémet is meg lehetne próbálni magasabb feszen is tunning erejéig,de nem foglalkoztam még vele.
De nem is igazán szeretném még ha lehet is 1,5 Volt felett a procit huzamosabb ideig használni.
4800Mhz-en 1,475Volton kifagy az XP betöltésekor.
Ekkor hagytam abba a túlhúzást,és visszavettem 4400Mhz-re(1,425V) itt minden tesztprogi lefut és a gép sem fagyott ki még azóta egyszer sem. -
Ribi
nagyúr
válasz
selejodani #1522 üzenetére
Atallitod az fsb-t 180-ra, beallitod a pci-e frekit 100-ra a sima pci-t 33-ra, a ramot kb 667-re de nyugodtan mehet 700-ig minden fesz emeles nelkul, ha sokkal tobb van csak akkor inkabb ala, es a proci feszkot kb 1.4V-re. Ha elindul akkor minden fasza. Ha nem akkor veheted lentebb az fsb-t, es nezd mikor bootol. Viszont ha gyari hutod van akkor melegednifog mint a pitsa. Szal inkabb hagyd a proci feszkot es nezd meg hogy mennyire lehet felhuzni. Ja es mindezt a biosz masodik ful jumper free config alatt talalod meg, allisd at manualra auto-rol.
-
selejodani
csendes tag
Csá!! hogy kell felhúzni a procit??? Intel Pentium D 2.66 ost pl. 3.6 ra???
-
Antibá
tag
Eggyet értek.
Sikerült frankón húzható procit szerezni ,egyébként 4654Mhz a vége.
Az az igazság,hogy én meg csendmániás vagyok és már régen vízzel hűtöm a gépeimet,ezért nem okoz gondot a D 940 lehűtése.
A conróra vártam én is ,és vettem is volna,de annak idején azt írták,hogy a conrót kiszolgáló alaplapok,csipkészletek készen vannak és csak a procit várják.
Ennek ellenére nincs igazán jó lap alá,és figyeld meg mire kijön az intel 985-ös,vagy az ati,nvidia féle csipszettes lapok tömkelege addigra pedig már a 4 magos procikat pedzegetik majd.
Hamár itt a vizem ,miért ne húznám addíg ameddig bírja stabilan. -
Ribi
nagyúr
Hat igen ennyi pezert en is lecsereltem volna. En sem problemaznek ha a retkes procim normalisan menne, mondjuk olyan 3.6G-n. Valtalani talan azert erdemes mert biztos raktak bele par uj hasznos fícsört, es a melegedessel sem kell annyira szenvedni. Viszont azt sejtem belatod hogy 4.4G-re nemsok ember huzza fel a gepet
-
Antibá
tag
Gondoltam ,hogy valami ilyesmit fogsz visszaírni.
Akkor pontosítok,amikor én vettem a procit még nem is nagyon volt szó a conroról,éppen akkor volt az intel 50%-os árcsökkentése.
Szereztem egy D805-ös procit,nagyon meg voltam vele elégedve.
3800Mhz-en símán ment,de ekkor sikerült szereznem a D940-et és bizonyos okok miatt nekem 35ezerbe van.Nem hagyhattam ki,ígyhát eladtam a D 805-t.
Egyépként arra akartam kilyukadni,hogy ,ha ezek a tesztek nem lennének nem hiszem ,bárki is rájönne hogy egy D960,vagy egy E6400 van a gépében.
Pár hónappal ez előtt mindenki a D9xx sorozatról beszélt,hogy mennyire brutálisan lehet húzni,és milyen fasza.
Most meg mindenki rohan cseréli le a 2 hónapos rendszerét ,mert holmi tesztprogiban x ponttal kevesebbet kap,holott a D-s procija erejét sohasem használta ki az otthoni felhasználások terén.
Nem mondom,hogy,ha ténylegesen lehet kapni a boltokban normális árakon E6600,vagy E6700 procit akkor nem veszek esetleg,de ez még odébb van.
A tesztekkel csak annyit akartam ,hogy a húzott D proci kb az alapon hajtott E6600-tal van egy szinten, ami ha jól tudom most 85000 körül van,persze ,ha lehetne kapni. -
Ribi
nagyúr
Nincs kedve valakinek kiprobalni a d805 procimat, hogy nala is szar vagy csak nalam szorakozik, mert ez mar a masodik ilyen procim es csak nem fogtam ki 2 hibasat. Biztos akarok benne lenni, hogy nem az alaplap a szar mielott megint visszaviszem es hozzavagom az eladohoz Esetleg vinnem az egesz gepet es akkor ki lehetne cserelni a 2 procit es letesztelni. Nem feltetlen d805-el rendelkezo ember jelentkezeset varom. BP elony.
-
Ribi
nagyúr
Hat egy D940 drutto 56k. Itt lehet kapni E6300-at 51k-ert. Akkor nemertem miert nemeri meg. Persze ha ennel sokkal olcsobban vette talan megeri, bar ahoz nagyon olcsonak kellett lennie. Ha azt meg tudja hajtani 4.4G-re akkor a conroet is meg tudna hajtani siman 400fsb-re es akkor az bealaz minden most kaphato procit, akarmeddig is vannak huzva.
-
vazzz
őstag
-
Ribi
nagyúr
4.4Ghz-s procit nem a legegyszerubb ossszehozni mar nemazert. Ha mind2-bol az alapot hasonlitanad ossze akkor okes lenne a dolog, de igy kicsit lol. Memoriatesztnek meg mikoze a procihoz ? Annak kb csak az fsb-hez van koze, abban pedig a Conroe jobb. A tesztben amit belinkeltel en ugylattam hogy tesztek nagyreszeben nagyondurvan megalaztak a D960-at, es a vid tomoriteseknel atlag 2x teljesitmenyt mutatott. Szal nem teljesen ertelek
Ha szerzel egy E6xxx-et es ugyanugy szethuzatod mint a D940-et akkor nagyoncsunyan odaver szegenynek. -
Joeal
csendes tag
Nem tudom eldönteni hogy milyen alaplapot rakjak a P4 D930 proci alá.
Ezekre gondoltam:
Gigabyte GA-8I945P-G I945P
ASUS P5LD2 SE I 945P
ASUS P5ND2-SLI
Melyik jobb a tuningra?
Vélemények?? -
Antibá
tag
Nem tudom olvastad-e a konfigom az adataimnál?
Sikerült még a mostani árakhoz képest is arcátlanul olcsón hozzájutnom az én kis D 940-ecskémhez.
Ahogy az itthoni és a külföldi hardveroldalakat nézegettem kíváncsiság képpen lefutattam néhány tesztet ami nekem is megvan.
Arra a következtetésre juttotam ,hogy a tesztek töbségében a D940 húzva az E6400 ,E6600 között teljesített.
Persze vannak olyan szintetikus programok is ahol az új intel procik agyonverik a D940-et,de ezeknél a teszteknél a legnagyobb amd procik is kb ugyanannyit kapnak az E sorozattól.(Sysoft Sandra 2007)
Viszont megemlíteném a 3D Mark 2006-os tesztet ahol a húzott D940-em 4567Mhz-en ketyegett és 2219 pontot kapott[link],míg az E6600 ''csak'' 2136 ponttal zárta a tesztet.[link]
4400Mhz-en rögtönzött tesztet csináltam a PC-Mark 05-ben
D940 - 7195 pont
E6700 - 6841 pont
X6800 - 7547 pont
Pc Mark Memoria teszt
D940 4400Mhz-en 6065
Az E sorozat pedig [link]
Na ezzel csak annyit akartam ,hogy nem rossz proci a D9xx sorozat bármelyik tagja.
Egyépként nem hiszem ,hogy az otthoni alkalmazások során számítana pár tized másodperc ide vagy oda. -
Syron
tag
Az akinek válaszoltam mint olvastad nem zavarja cucc ára. Én azt mondtam ''időtállóbb'' és ez igaz is D940 D950-hez képest amit venni akar mindenképp. Az ember nem azért vesz meg valamit mert az jár a fejében (vajon holnap mennyit fog érni?mennyiért fogom tudni eladni?)hanem mérlegeli az igényeit és lehetőségeit. A számítástechnika gyorsan fejlődik [link] nem nagyon lehet sőtt talán nincs is értelme mindíg naprakésznek lenni. De ha mindíg várunk, hogy ujabb jön akkor nekünk egyre régebbi és a programok fejlődésével egyre gyengébb gépünk lessz. Nem azt mondom hogy rohanjon mindenki és vegye meg a legjobbat, pláne azonnal dehogy de nem mindenkinek kell a 4 mag, mint írtad ''átlag felhasználónak több, mint elég''. Figyelni kell az árakra ez nem kérdés, az intel most 2 évente hozza az új csipeket tehát 2 évente elavul a gép és felét fogja érni.
Ez az én véleményem, ezen nem veszün össze.
-
Antibá
tag
Ezzel a hozzászólással teljes mértékben eggyet értek.
Nem hiszem el,hogy egy otthoni felhasználónak ne lenne elég egy (esetleg húzott) D9xxx sorozat valamelyik darabja.
Szerintem túlnőtte a technika az otthoni elvárások határát.
Talán majd a Vista és a DirectX 10 hozhat majd komolyabb változásokat ,de nem processzor ,inkább memória mennyiség és videókártya tekintetében. -
vazzz
őstag
Conroe mindent visz, de lássuk be, egy jó Conroe proci egy jó lappal annyiba kerül, mint egy egy közepes konfig monitorral együtt, ami egy átlag felhasználónak több, mint elég.
Jelenleg abszolút nem mondanám jó befektetésnek, pláne nem időtállónak, főleg, ha már idén piacra dobják a négymagos nagytesókat...
Várni kell még ezzel, (hacsak nem az a cél, hogy fitogtasd, milyen kira cuccod van) mert tuti, hogy nagyot fog esni az ára 1-2 hónapon belül. Szarul tud esni az embernek, mikor a 2 hónapos cucca már a felét sem éri, mert annyiért már lehet újat, sőt jobbat venni...
Szvsz.. -
törölt tag
Hali
Belépnék a klubba, egy D940-el én is -
Syron
tag
válasz
echo001 #1502 üzenetére
[link]
Ha végignézed a legkissebb e 6300 conroe is üti a d940 d950 még a d960 -at is.
D940 54000ft
D950 68000ft
conroe E6300 51000ft
Szerintem idötállóbb befktetés az újabb proci, nomeg nem fogyaszt annyit és nem is melegszik annyira, meg mint írtam gyorsabb.
Igaz a lapok nem túl olcsóak még hozzá. -
Syron
tag
válasz
echo001 #1502 üzenetére
A conroe az intel új processzorcsaládjának a neve. Van topicja [link]. A lapok amiket linkeltél nem kezelik.
Ha fontos a tuning a gigabyte ga-965p-ds3 és ga-965p-ds4 -el jó eredményeket értek el. De a többi lapgyártónál is vannak jók.
iA conroe kompatibilis chipsettek:
(az Intel honlapja alapján)
i975X (Csak bizonyos Rev, vagy BIOS után, egyes gyártóknál)
P965
Q965
G965
Memória ügyben a 800mhz-es a jobb de mint tudjuk ez márkafüggőa 667-estől alig gyorsabb és jóval drágább, de conroe-hoz a 800-as jobb választás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Gitáros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen asztali médialejátszót?
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Kerékpársportok
- Vezetékes FÜLhallgatók
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel core I7 8700k
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest