Új hozzászólás Aktív témák
-
rozsdee
tag
Köszi Fori! Isten vagy!
Nem is tudod hány programmal ''szórakoztam'' már, hogy gyorsabbá tegyem az indulást, és hogy milyen boldoggá tettél a megoldással.. Először szerencsétlen tűzfalra, vírusirtóra gyanakodtam, de mikor már windowstelepítés után is ezt csinálta a rendszer még ''csupaszon''...
Köszi mégegyszer!
-
Antibá
tag
Sajnos ebben eggyett értünk.
Főleg az Asus mér pontatlanul.
Nekem inkább a fesz ingadozás okoz nagyobb gondot.Terhelés alatt leesik a fesz akár 3-4századot is,és ez szerintem már azért durva.
De az is lehet hogy ezt is szarul méri az alaplap.
Mondjuk 1,4 volt körül,vagy felette nagyon melegít a D 940-es az is biztos.
Nálam sok a blokk és a proci a legutolsó,esetleg ez is lehet az eltérés oka.
Én olyan hűtőre gondoltam amit a piacokon árulnak olcsó pézé,tudod olyan kisméretű 40-cm széles,30cm magas és úgy 25-30cm mély a belselye.
Nagyon remélem hogy mihamarabb ideér a többi alktrészem és végleg összeáll a brutál hűtésem. -
Antibá
tag
Stimmel
A hűtés a régi csak a hardver változott.
Még nincs bekötve a másik radi,de a spájzban álltalában nyáron 20C fok,télen 8C fok lehet.
Ezér most 36Cfok/50Cfok a proci hőmérséklete.
Aki nem akar kompresszorral hűteni,nyugottan próbálja meg a radit hűtőbe rakni,mert +5 -10 fokig biztos nem párásodik a rendszer.
Ez nem igéret , tapasztalat.
A két radis eredmények majd egy jó hét múlva lesznek meg,sajnos.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Antibá
tag
Hát igen,nem kímélem.
Az alaplapi ingadozás miatt adtam neki 1,4V-ot,biztos ami biztos alapon.
Még nincs teljesen kész a vízhűtésem,majd ,ha R.Zoli küldi a megfelelő cuccokat akkor megpróbálkozok persze csak a tesztek idejére az 5000Mhz-el.
Kettő darab ilyen [link] lesz egybe kötve a rendszerbe,hat darab 12cm-es ventivel.
A radiátorok ki vannak vezetve a spájzba a szivattyúval [link]eggyütt.
Egyszerűen átfúrtam a 60Cm-es vályog falat és kivezettem a vízcsöveket,így nyugottan mehetnek a 12cm-es ventik 12V-on.
A külföldi fórumok tesztjei alapján 1,5V körül elérhető a 4800-5000Mhz,persze kizárólag komolyabb víz,vagy kompresszoros hűtéssel.
Majd,ha összeáll a komoly hűtés megosztom veletek a tapasztalataimat és eredményeimet. -
-
-
-
-
-
robyeger
addikt
Igen valahol már olvastam erről a kiterjesztett összefűzésű dupla csatornás technológiáról
, sok előnyt azért nem látok benne, mert manapság balgaság, aki 256Mbyte DDR2-es ramokat vesz, csúcs alaplaphoz
, aki pedig 2db 512Mbyte indít, jobban jár a későbbiekben plusz még 2db 512-vel, mint 1db 1Gb-al, ebben biztos vagyok mert tuningolhatóság szempontjából az ilyen hibrid megoldás csak ront a túlhúzási potenciálon. Sajna a 975X chipsetel hajtott memóriák még mindig érzékenyek arra, hogy mekkora FSB-n teker a CPU, nem úgy mint NForce4i chipseteknél, habár memória kezelési sebességben Inteléknek a 975X-el sikerült behozniuk a NForce4i lapkák előnyét legalább.
(Mi akik a végletekig akarunk tuningolni, csak 4db tök egyforma, lehetőleg párba válogatott memória modulokban gondolkodhatunk
)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 9800X3D A csúcsteljesítmény új definíciója! 3év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I5-8600K
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
- Asus 14 Zenbook UX425E FHD IPS i7-1165G7 4.7Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest