- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- TV antenna és jelerősítés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gamepad
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
Új hozzászólás Aktív témák
-
D600
tag
válasz
Alvin_ti4200 #792 üzenetére
Semmi különbség elvileg. Ugyanúgy Pentium D proci. Hagyjatok már ezekkel a Dx20-as procikkal kell a halálnak! Gondolod visszalépnék a 930-ról? Fogdostam és nem veszélyes, igazából fogdosnom sem kell, mert egy hőmérő rá van rögzítve és 36 fok volt eddig max. Nem hinném, hogy ez forrósodás. Lehet a giga, meg a többi gyártó lapjai trágyák, de az asus lapjai mindig jók, valszín ezért nem melegszik annyira. Ha valakinek meg melegszik picit, akkor rögzít rá egy mini ventit, ennyi.
Nem teljesen értem ezt a melegedést amit írtok, mert már mások is olvasták itt és visszaírtak ilyet, így terjed a pletyka. Olyan lappal még nem találkoztam amelyiken az alaplapi vezérlő(északi híd) nem volt meleg. Sőt ventivel szereltek is voltak, akkor ha már ott gyárilag felszerelték mennyire melegedhetet!?!? Már pedig volt már szerencsém minden gyártmányhoz, legalább 30 alaplapot rágtam át az utóbbi években. Ez egyáltalán nem újdonság, inkább csak felfújt dolog valaki által, a többiek meg csak terjesztik a hülyeséget. Nekem pont ellenkező a tapasztalatom, hogy az intelnek igaz drágább, de gyengébb és hibás chipkészletei vannak. Az nVidia nálam ebből etalon!
Ők már eleget bizonyítottak nálam, hogy tudnak.
Látod ennyi mindenben jobb a 9xx, mint a 8xx. Nem régen vitáztam itt valakivel, hogy érdemesebb venni a 9xx-et, mint már a 8xx-re kiadni. Páran azt magyarázták, hogy nincs semmi előrelépés, meg minden. Mégiscssak nekem volt igazam és jó az a 9xx???!?!
Alvin amúgy is látom AMD-d van, honnan a nagy Intel D9xx tapasztalat? -
Totyi
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #796 üzenetére
P5LD2 fixálja.Legalábbis nálam,de lehet hogy csak jó szériát fogtam ki.
Egyébként támogatja a 9xx-es szeriát ez a lap a legújabb biossal? -
jeenkie
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #794 üzenetére
Gratulálok!
Kiváncsi vagyok a tapasztalataidra! Milyen alaplapot van a procihoz?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Silencer83 #795 üzenetére
Gigabyte 8I945G (de szerintem a 945P-G is ilyen). Mivel PATA vinyóm van, így muszáj használnom a RAID vezérlőt. Namost a lap nem fixálja le a PCI órajelet
Csak a PCI-E-t tudom fixálni és az is csak ~220-as FSB-ig műxik
Az az egészben a dühítő, hogy a procit már beteszteltem egy SATA-s vinyóval a 8I945P-G-ben 3.8 GHz-en alapfeszen
Amúgy még nem vettem meg a lapot, csak próbára van itt, de jó lenne tudni, hogy melyik az a 945-ös lap, ami lefixálja a PCI órajelét
-
Silencer83
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #794 üzenetére
az h tragya, mit jelent nevvel kifejezve?
amugy gratulalok, kivancsian varom a tapasztalataidat
-
Alvin_ti4200
félisten
Jelentem beléptem a klubba egy 920-as Preslerrel
Csak a lap trágya még hozzá
-
jeenkie
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #792 üzenetére
Köszönöm a segitséget!
-
Alvin_ti4200
félisten
Semmit olyan eget rengető különbség nincs? Fejlettebb gyártástechnológia, virtualizációs technológia, megduplázott másodszintű cache memória, kisebb teljesítményfelvétel, kisebb magfeszültség. Végülis ez semmi.
A P5ND2-SLI egy nForce 4-SLI Intel Edition-ös lap, durván egy éve jelent meg. A P5N32-SLI pedig nF4-SLI x16-os lap, kb. 2-3 hónapja jelent meg. Nem sok közük van egymáshoz, mind a kettő melegszik (északi hídat, ami nálad az a nagy piros nyugodtan fogdosd terhelésnél, majd jól leégeti az ujjad
). A 14-es szorzóval rendelkező Pentium D-ket (D820, D920) pedig csak a P5N32-SLI támogatja, a te lapodban csak egymagos üzemmódban mennek.
-
Benyaking
aktív tag
Aha mostmár látom és is hogy pont az a külömbség!Akkor milyen proci lenne ebbe ideális? Egy 560 nas?
-
D600
tag
Sztem nem igazán friss az a lista. Na igen rátaláltam, ők még a laphoz csak a D840-ig írták az oldalon, mert akkor még nem létezett a D9xx, ennyi. Az nf4 tudja kezelni a P4 D procikat, ez tény. A 8xx és 9xx procik között semmi olyan egetrengető különbség nincs ami miatt nem tudnának elbánni a 8xx-et támogató alaplapok a 9xx-el is. A plusz cache miatt nem ismerné fel szerinted?
A kézikönyvben a támogatott processzorok listája: Pentium Extreme, Pentium D (Nem Pentium D8xx), Pentium4, Pentium Celeron. Na most a D930 az egy Pentium D proci(ha én modnom), tehát tudja kezelni. Úgy tudom a p5nd2sli a p5nd32 utódja, annak egy olcsóbb változata.
Amúgy is mit járatom itt a számat feleslegesen, a bizonyíték rá a gépem amit elég rég használok már és minden rendben, nem jelentkezik az a melegedés amit írtok. Milyen alaplapon melegszik? -
Benyaking
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #786 üzenetére
És mi a külömbség a két lap között??
-
Benyaking
aktív tag
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem hogy szerintetek belemegy egy p4 d820 proci egy asus p5p800
-zas lapba? vagy ha nem akkor milyet érdemes venni bele? -
x_o_n
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #782 üzenetére
na igen erre valami megoldás nem lenne rossz...az északi hid nagyon rázos...
-
zsulboy
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #778 üzenetére
Az Nf4 Intel alatt nem mindig jó,de nekem most ezzel a Gigabyte GA-8N SLi lappal semmi bajom,kb. 3 hete megy benne a 940-es proci és még minden szép és jó! (Lekopogom)
-
D600
tag
Felejtős neked.
Nekem tökéletesen műxik hónapok óta a dual procim. Amúgy is drágább az intel-es, azt vegyék azok akik duplaárat fizetnek a semmi pluszért. -
Alvin_ti4200
félisten
nF4-ben alapból nem múxik a D920, így azt nyugodtan elfelejtheted (amúgy is felejtős az nF4 SLI Intel alá szerintem). Én 945-ös lapok közül válogatnék a helyedben, Asus P5LD2 lenne az első tippem, sajnos a Gigabyte lapokkal egyre több gond van mostanában (nekem is az van/lesz, de szerencsére műxik rendesen).
-
jeenkie
csendes tag
Hello! Venni akarok 1 d920-ast de nem igazán tudom milyen alaplapot válasszak hozzá mert annyi sokfélét olvastam! az a lényeg h stabil legyen a cucc és azért lehhessen tuningolni bár ez nem fö célpont! Gigabyte és Asus között vacillálok de nem tudom h milyet érdemes ehhez a procihoz venni ami ki is használja a proci tulajdonságait. Ha tudtok pontos tipus is közölni azt megköszönném! Gondolkodok SLI-s rendszerben is de nem tudom h az nf4 ez mennyire szereti a dual procikat! A segitséget elöre is köszi
-
e.vid
senior tag
válasz
Veriakilis #775 üzenetére
-
Veriakilis
senior tag
Gondolom a Zalman CNPS7700 Cu-val, ami az adataidnál van.
Milyen a 7700 LGA-s felfogatása?
Nem tudsz róla feltenni képet?
Csak azért kérdezem, mert tegnap vettem egy LGA-775 adaptert (ez a CNPS-7000-es sorozathoz jó,- akkor még nem volt LGA), és nem vagyok elragadtatva ettől a fajta felfogatással.
A hőmérséklet idle-ben van?
Veriakilis -
e.vid
senior tag
válasz
Veriakilis #770 üzenetére
Igaz, nem alapon (@3.0GHz, de ez nem sokat számít) ennyi szokott lenni: [link]
-
Veriakilis
senior tag
Megtaláltam:
[link] -
Veriakilis
senior tag
Nem tudja valaki megkeresni ennek a D9XX-es megfelelőjét (D-920):
[link] -
Veriakilis
senior tag
D920-as hőmérsékleti adatok érdekelnének, és a hűtő típusa, fordulatszámmal.
Lehetőleg alapbeállításokkal (tuning nélkül).
Előre is köszönöm.
Veriakilis -
x_o_n
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #768 üzenetére
hát az korrekt,akkor el kéne adnom a jelenlegit és venni egy 945g t...persze amikor ezt vettem nem volt csak ez...csak kérdés abban is ilyen jól tunningolható a d820?mert ebben megy cefetül
-
x_o_n
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #766 üzenetére
oszt mennyibe dobálják?
-
x_o_n
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #764 üzenetére
az tök jó,ha olyan lapom lenne nem kéne most a vga csere miatt görcsölnöm..
-
x_o_n
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #762 üzenetére
hát és milyen a g?azé kérdem mert nekem plg van az ugye annyiban külömbözik hogy nincs 1000fsb és 667ddr(ami nem is kö hisz igy frankon visszaosztva megy a ram
)
-
Alvin_ti4200
félisten
Visszavittem a lapot, másik procival és táppal is leállt, így hoztam egy újat. Mivel nem volt már ilyen, így kénytelen voltam 8I945G-t hozni. Tuningban remélem ugyanúgy muzsikál, mint a 8I945P-G.
-
x_o_n
veterán
ezek nem tul jó hirek skacok...
-
Alvin_ti4200
félisten
-
arpi6k
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #758 üzenetére
Mostanában úgy tűnik komoly gond van a giga lapokkal... Haveromnak is most szállt el. 2hetet ha ment...
-
x_o_n
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #756 üzenetére
kár érte pedig jó kis lap,és mi a gáz vele?
-
Alvin_ti4200
félisten
Gyakorlatilag már ma beléptem volna a klubba, csakhogy úgy néz ki szar a lap, amit hazahoztam (érdekes mert fél napig ezzel teszteltem
), úgyhogy az örömujjongás még várat magára
A procit már beteszteltem, 3.8 GHz-et megy alapfeszen.
Ja persze 920D. Délelőtt megyek vissza valami másik lapért
Az áldozat egy Gigabyte 8I945P-G volt.
-
Murder
tag
Üdv all
Érdeklődnék menyiért lehet beszerezni egy 920-as procit?
Igazságszerint nézegettem olyan 60k körül lehet de hátha tud valaki olcsóbban.
Köszönöm a segítséget -
D600
tag
Nincs is az AMD-vel semmi gond. Ezt az Intel-es tulajok szokták mondani, hogy gyengébb. Tudod mindig az a legjobb ami neked van.
Igaz nekem is Intel van, de nem vagyok meggyőződve egyáltalán, hogy ez a leggyorsabb, láthatod a teszteket, hogy kikap mindenütt az AMD-től! -
-
PaleeGy
tag
Hy!
Véleményeteket szeretném kérni!
Vettem egy Intel Pentium D 820 -as pocit! 775-ös foglalatba!
Az lenne a kérdésem hogy bármelyik 775-ös foglalatú alaplapban müködne a proci dual magos prociként?
Nincs olyan hogy egy alaplap nem támogatja a Dual-core-t attól függetlenül müködik de nem dual-magos prociként?
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
Veriakilis
senior tag
A virtualizációs technikáról nem tud valaki magyar nyelvű cikket, vagy leírást?
Ki lehet ezt használni-próbálni valahogy?
Két op rendszer egyidejű használatát jelenti?
Veriakilis -
D600
tag
Azért van Intelem, mert az AMD-s lapoknál még nem volt DDR2, plusz eddig is AMD-m volt, gondoltam kipróbálok már egy új Intelt. Igazából nem csalódtam a 930-ban, de a tesztek szerint mindig alul marad!
Amiket leírtatok én nem vettem észre az AMD-mnél. A tesztek szerint nem csak játékokban jobb, hanem másban is. A legfontosabb teljesítménytöbblet, hogy az AMD két magja közvetlenül kapcsolódik össze, nem pedig a rendszerbuszon keresztül, mint az Intel-nél. -
-
Savanya
addikt
Múlt héten szembesültem az első A64 pofonnal - 2,5órás komplett vinyosw másolás és hálózatos munka 12órámba került mert az amd-nél nem lehet egyszerre több mindent csinálni hiába az X2 / bár ez NF4 vinyokezelésénak rovására is irható / .Ilyenkor a fogyasztás mellékes 2,5 szemben 12 -vel
-
x_o_n
veterán
ez nem nevezhető betegségnek szerintem mert ha nem a gyári van rajta akkor semmi probléma,ráadásul halkabb is ,tehát könnyen orvosolható.
az amd meg kétségkivül jó de én nem cserélném vissza,vannak ott hátrányok is rendesen volt pár amd-s konfigom mostanság,nem vélróetlen a csere -
Savanya
addikt
-
D600
tag
Használtam sok AMD konfigot és meg voltam vele elégedve. A 4 MB cache, virtualizácó ellenére is még mindig veri az intelt az AMD, fogyasztásban és melegedésben teljesen lenyomja.
Teljesen úgy tűnik, hogy az AMD sokkal fejlettebb és korszerűbb, az Intel meg mintha csak kapkodna és összecsap olykor ezt-azt. Valamit jó lenne, ha behozna a lemaradásból az Intel, mert az AMD csak jön fel és építi a gyárait világszerte, a százalékokban meg egyre feljebb jön. Ha így folytatódik én sem a gyengébb konfigot fogom megvenni és a D930 után átállok AMD-re megint.
-
D600
tag
Hát igen a 8xx-nek ez az egyik betegsége, a melegedés. Mint ahogyan a leírásban is olvashattátok itt a prohardveren. A 9xx erre a megoldás.
[link] -
janos80
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #717 üzenetére
szia
re:820
en azt mondom hogy nem egy atomstabil egy lap az i945P .
nekem sajnos gigabyte van,es ha 3.4 fole emelem,akkor a jatekok kicsit furan mennek
meg mar be sem boot-ol valamikor. en lecserelem a lapot egy jobbra...
u.i.: es termeszetesen fesz emelessel sem indult rendesen mar -
Guruka
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #717 üzenetére
Intelre váltasz?
-
x_o_n
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #715 üzenetére
hát mire vagy kiváncsi?
d820/2,8 feszemelés nélkül 3,4 beton stabil
köv lépés 3,65 ennél feljebb nem mertem menni és nemvolt idöm tovább kutatgatni... -
Alvin_ti4200
félisten
i945P tulajok meddig jutottak a DualCore procikkal?
-
D600
tag
Simán fog menni ugyanolyan hőfokon, mint a 6xx, viszont a 8xx szériánál sokkal hidegebb a 9xx a 65nm-nek köszönhetően!
-
Guruka
senior tag
13k, szerintem baráti.
Majd elöbb - utóbb kerül bele DDR2-is meg PCI-E VGA, de még egyelőre elvagyok a 6600GT-vel.
Viszont nincs benne feszültség emelésre mód, szóval szereznem kell egy alapon 4GHz-n járó procit. Na meg ugye az alap BIOS-ban nincs fix AGP/PCI ami jó lett volna, bár a tuning BIOS-ban van, de még nem találtam meg.Ami késik nem múlik.
-
arpi6k
addikt
Szia!
Nekem ugyan nem 930as procim van csak 920as, de azért lírom a tapasztaltaimat:
Gondolom a tuning érdekel. 4,1en megy alapfeszen, és így alapon 42-43fok, terhelve 63. Nem vészes... Alpból terhelve olyan 50egynéhány. Kérdés, hogy mennyire reálisak ezek az értékek, mert azért elég szépen felforr a hűtő(freezer7).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Saab, Volvo topik
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 + Plus 512GB Dobozos 12 Hónap Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest