- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amazon Kindle
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
CocooN-z
őstag
SSE3 is
Tényleg SSE4 et tudni fogja a conroe? Jha és még egy kérdés ami még megválaszolatlan maradt számomra: 975x v netán 955 tudja majd kezelni a conroe t, vagy pedig ezekhez jön majd valami bios update vagy netán ujabb rev. egyes chipsetekből? És miahelyzet NF4 intel edidiot nál, ott is lesz majd valami?
üdv: Z -
Alvin_ti4200
félisten
Semmit olyan eget rengető különbség nincs? Fejlettebb gyártástechnológia, virtualizációs technológia, megduplázott másodszintű cache memória, kisebb teljesítményfelvétel, kisebb magfeszültség. Végülis ez semmi.
A P5ND2-SLI egy nForce 4-SLI Intel Edition-ös lap, durván egy éve jelent meg. A P5N32-SLI pedig nF4-SLI x16-os lap, kb. 2-3 hónapja jelent meg. Nem sok közük van egymáshoz, mind a kettő melegszik (északi hídat, ami nálad az a nagy piros nyugodtan fogdosd terhelésnél, majd jól leégeti az ujjad
). A 14-es szorzóval rendelkező Pentium D-ket (D820, D920) pedig csak a P5N32-SLI támogatja, a te lapodban csak egymagos üzemmódban mennek.
-
x_o_n
veterán
ez nem nevezhető betegségnek szerintem mert ha nem a gyári van rajta akkor semmi probléma,ráadásul halkabb is ,tehát könnyen orvosolható.
az amd meg kétségkivül jó de én nem cserélném vissza,vannak ott hátrányok is rendesen volt pár amd-s konfigom mostanság,nem vélróetlen a csere -
Savanya
addikt
-
Veriakilis
senior tag
Miből gondolod, hogy nem értünk hozzá?
Azt sem tudod kinek mi a végzettsége.
Én pl hiradástechnikai szakközépiskolában érettségiztem, digitális számítógépekből 5-re, anno' 88-ban, aztán van egy programozó diplomám is.
Nem kéne hülyének nézni a másikat!
Miből gondolod, hogy csak Te értesz itt a kondenzátorokhoz?
De a Word azért a szal szócskát aláhúzná pirossal.
Olvassál verseket néha... -
Veriakilis
senior tag
Egyenlőre úgy néz ki, hogy BIOS-t kell frissíteni.
A táp csatlakozók mind jó helyen vannak.
A 400W-os Codegenen a 24 tű úgy néz ki, hogy van egy 20 tűs csatlakozó, és mellette egy 4 tűs.
Még véletlenül sem kevertem a másik különálló 4 tűssel! Nem is lehetne, mert úgy van kötegelve, hogy ne érjen oda.
Próbáltam másik táppal is, igaz, egy 350W-os Codegennel, de úgy is ugyanaz volt a helyzet.
A 4 tűs csatlakozó is a helyén volt.
Próbáltam egy régi PCI-os VGA-val is (S3Trio), és azzal is ugyanaz volt a helyzet.
Ha meg kivettem a RAM-okat, akkor csipogott egy hosszút, és két rövidet, gondolom ez a RAM hiányát jelezte.
Milyen tapasztalataid vannak a P5ND2SLI-vel?
Páran azt mondták, hogy nagyon melegszik rajta az északi híd. (?) -
robyeger
addikt
Ha megengeded 4 tényezőt ajánlok figyelmedbe mielőtt döntenél:
-9xx széria még nagyon friss, ezért első steppinges sorozatról van szó, oly annyira roham munkában készült, hogy az EIST energiagazdálkodást támogatását, csak a következő steppingeseknél igérik
-a jelek arra utalnak, hogy a 930 szorzóját nem lehet vissza venni 14-re, mint a 830-asét, ezért FSB-ben mérve jelentősen csökken a tuningpotenciálja (de az a biztos, ha megveszed és kipróbálod, eddig a neten senki se állította, hogy vissza tudta volna venni a szorzót, legalább is én nem találtam)
-kétségtelen az, hogy hiába nincs még benne az EIST a 9xx szériákban(Presler), de már így is kevesebb hőt termelnek, mint 8xx-es (Smithfield) testvéreik.
-a 9xx szériákban dupla annyi másodlagos gyorsítótár van, mint a 8xx-sekben, ez kb. annyi sebességbeli különbséget takar, mint a 6xx a 5xx ellenében, magyarán leheletnyit (kösz D600, ezt majd elfelejtettem megemlíteni)
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Vajon mennyit profitál a Vista a 8 MB HDD cache-ből, és mennyit az NCQ-ból? Különösen az utóbbit alátámasztó méréseikre lennék kíváncsi. Még a dual core tűnik a leginkább értelmes ajánlásnak, bár 2007-ben talán már az olcsóbb CPU szegmensben is lehet majd ilyeneket kapni.
DVD+RW-t vagy -RW-t nem támogató írót már vagy 2 éve nem is lehet kapni, év végére 8e Ft körüli árra esnek vissza az új SuperMulti írók...
WLAN is tök fölösleges egy csomó felhasználásra. Persze dícséretes, hogy az új technológiákat támogatják a nyilatkozataikban, végülis a hardver nélkül döglött a Vista is. -
robyeger
addikt
Ha jól emléxem a 3Dnow! multimédiás utasításkészletet az AMD még K6 procijainál vezette be, mert akkoriban kéves volt még a 3D-t támogató videó kártya és ezt a feladatot ''ha ló nincs a szamár is jó'' alapon a CPU vállalta fel. Tehát ha a játék támogatta a 3Dnow, akkár egy szimpla 2D VGA karival is elindult, viszont már az akkori gagyi 3D VGA karik meglőtték gyorsaságban rendesen. Poénból kiváncsi lennék egy mostani K8-as prockón mondjuk egy PCI-os ET6000 VGA karival hogy futna egy ilyen ezer éves játék.
Úgy tudom ez mára teljesen elhalt vagy szinte csak 1-2 progi használhatja 1-2 utasítás erejéig, ezeket az utasításokat akár melyik jelenlegi GPU csipőből pillanatok alatt elvégzi.
Szerintem egy 15eFt heat-pipe hűtés, főleg ha a helyigényét és karbantarthatóságát is figyelembe vesszük meglövi a 17eFt gagyi vízhűtéseket. Egy komoly jó hatásfokú vízhűtő szettet szerintem 30eFt-től kezdődnek.
A Vista mint minden újabb MicroSoft termék még több ramot és winyó kapacitást, meg gyorsabb CPUt igénylő alkotás lesz velhetőleg. Tudni fogja a Virtualizációs technikát, csak az a kérdés otthon ezt hogy fogjuk tudni kihasználni? -
Kami11
őstag
Nekem is Freezer 7 Pro van, most 3600-on megy a gép és stabil valamint a hőmérséklet is rendben van. Alapon 41-44 fok, 100%-osan terhelve 55-58 fok, attól függően hány fok van a lakásban. 21-24 fok szokott lenni ezért írtam tól-ig értékeket. Úgyhogy merem ajánlani a hűtőt szerintem nyáron is megbírkózik a procival!
Nálam alapfeszen bírja a proci a tuningot a fenn leírt sebességen, de azt mindenképpen vedd figyelembe, hogy exponenciálisan nő a hőfok, ha feszültséget is emelsz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- i3-8100 -4 x3,6 ghz
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest