- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi hangfal építés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
D600
tag
min. 50%-ot várnék tőle! de majd a Vista!
-
D600
tag
Hát persze, mert ugye a Vista a két magos procikra lett írva már!
Ez még mindig zavar, hogy az Intel utasításkészleteit az AMD használja, fordítva meg nem! Miért van ez? Például használja az AMD az Intel MMX, SSE, SSE2 utasításait, de az Intel nem használja a 3Dnow!, Enhanced 3Dnow!, 3Dnow! Professional utasításait. Ha nincs ezekre szükség, akkor az AMD miért majmolja az Intel-t? -
D600
tag
Nem tudod van felvétel most az Asusnál?
-
D600
tag
válasz
Alvin_ti4200 #805 üzenetére
Biztos az vagy, nem szoktam nézzni kik írják a cikkeket. De épp ezért akkor Te is tudod nagyon jól, hogy nincs olyan lap amelyiken nem meleg az a híd!
Tehát ez egy marhaság! -
D600
tag
válasz
Alvin_ti4200 #792 üzenetére
Semmi különbség elvileg. Ugyanúgy Pentium D proci. Hagyjatok már ezekkel a Dx20-as procikkal kell a halálnak! Gondolod visszalépnék a 930-ról? Fogdostam és nem veszélyes, igazából fogdosnom sem kell, mert egy hőmérő rá van rögzítve és 36 fok volt eddig max. Nem hinném, hogy ez forrósodás. Lehet a giga, meg a többi gyártó lapjai trágyák, de az asus lapjai mindig jók, valszín ezért nem melegszik annyira. Ha valakinek meg melegszik picit, akkor rögzít rá egy mini ventit, ennyi.
Nem teljesen értem ezt a melegedést amit írtok, mert már mások is olvasták itt és visszaírtak ilyet, így terjed a pletyka. Olyan lappal még nem találkoztam amelyiken az alaplapi vezérlő(északi híd) nem volt meleg. Sőt ventivel szereltek is voltak, akkor ha már ott gyárilag felszerelték mennyire melegedhetet!?!? Már pedig volt már szerencsém minden gyártmányhoz, legalább 30 alaplapot rágtam át az utóbbi években. Ez egyáltalán nem újdonság, inkább csak felfújt dolog valaki által, a többiek meg csak terjesztik a hülyeséget. Nekem pont ellenkező a tapasztalatom, hogy az intelnek igaz drágább, de gyengébb és hibás chipkészletei vannak. Az nVidia nálam ebből etalon!
Ők már eleget bizonyítottak nálam, hogy tudnak.
Látod ennyi mindenben jobb a 9xx, mint a 8xx. Nem régen vitáztam itt valakivel, hogy érdemesebb venni a 9xx-et, mint már a 8xx-re kiadni. Páran azt magyarázták, hogy nincs semmi előrelépés, meg minden. Mégiscssak nekem volt igazam és jó az a 9xx???!?!
Alvin amúgy is látom AMD-d van, honnan a nagy Intel D9xx tapasztalat? -
D600
tag
Sztem nem igazán friss az a lista. Na igen rátaláltam, ők még a laphoz csak a D840-ig írták az oldalon, mert akkor még nem létezett a D9xx, ennyi. Az nf4 tudja kezelni a P4 D procikat, ez tény. A 8xx és 9xx procik között semmi olyan egetrengető különbség nincs ami miatt nem tudnának elbánni a 8xx-et támogató alaplapok a 9xx-el is. A plusz cache miatt nem ismerné fel szerinted?
A kézikönyvben a támogatott processzorok listája: Pentium Extreme, Pentium D (Nem Pentium D8xx), Pentium4, Pentium Celeron. Na most a D930 az egy Pentium D proci(ha én modnom), tehát tudja kezelni. Úgy tudom a p5nd2sli a p5nd32 utódja, annak egy olcsóbb változata.
Amúgy is mit járatom itt a számat feleslegesen, a bizonyíték rá a gépem amit elég rég használok már és minden rendben, nem jelentkezik az a melegedés amit írtok. Milyen alaplapon melegszik? -
D600
tag
Felejtős neked.
Nekem tökéletesen műxik hónapok óta a dual procim. Amúgy is drágább az intel-es, azt vegyék azok akik duplaárat fizetnek a semmi pluszért. -
D600
tag
Nincs is az AMD-vel semmi gond. Ezt az Intel-es tulajok szokták mondani, hogy gyengébb. Tudod mindig az a legjobb ami neked van.
Igaz nekem is Intel van, de nem vagyok meggyőződve egyáltalán, hogy ez a leggyorsabb, láthatod a teszteket, hogy kikap mindenütt az AMD-től! -
D600
tag
Azért van Intelem, mert az AMD-s lapoknál még nem volt DDR2, plusz eddig is AMD-m volt, gondoltam kipróbálok már egy új Intelt. Igazából nem csalódtam a 930-ban, de a tesztek szerint mindig alul marad!
Amiket leírtatok én nem vettem észre az AMD-mnél. A tesztek szerint nem csak játékokban jobb, hanem másban is. A legfontosabb teljesítménytöbblet, hogy az AMD két magja közvetlenül kapcsolódik össze, nem pedig a rendszerbuszon keresztül, mint az Intel-nél. -
D600
tag
Használtam sok AMD konfigot és meg voltam vele elégedve. A 4 MB cache, virtualizácó ellenére is még mindig veri az intelt az AMD, fogyasztásban és melegedésben teljesen lenyomja.
Teljesen úgy tűnik, hogy az AMD sokkal fejlettebb és korszerűbb, az Intel meg mintha csak kapkodna és összecsap olykor ezt-azt. Valamit jó lenne, ha behozna a lemaradásból az Intel, mert az AMD csak jön fel és építi a gyárait világszerte, a százalékokban meg egyre feljebb jön. Ha így folytatódik én sem a gyengébb konfigot fogom megvenni és a D930 után átállok AMD-re megint.
-
D600
tag
Hát igen a 8xx-nek ez az egyik betegsége, a melegedés. Mint ahogyan a leírásban is olvashattátok itt a prohardveren. A 9xx erre a megoldás.
[link] -
D600
tag
Simán fog menni ugyanolyan hőfokon, mint a 6xx, viszont a 8xx szériánál sokkal hidegebb a 9xx a 65nm-nek köszönhetően!
-
D600
tag
Nem azért írtam, hogy engem annyira feldob a pénz, inkább csak elmagyaráztam, hogy nem érdemes vitatkozni ezen a témán. Mindkét fél jól jár. Aki előbb veszi meg az azért jár jól, mert mire elavul addig normális ideig tudta használni, viszont sokkal több pénzt kell kiadnia érte! Aki később veszi meg az azért jár jobban, mert nem kell kiadnia annyi pénzt, viszont rövid időn belül cserélendő terméké válik. Ez mindenkinek a magánügye neki melyik változat éri meg.
-
D600
tag
Cseszek rá, hogy valamikortól olcsóbb lesz valami. Ennyi erővel ne vegyek semmit? Hátha olcsóbb lesz valamikortól? Amire meg olcsóbb lesz addigra már nem fog kelleni, mert elavul. Ti várjátok meg, hogy olcsóbb legyen, én meg már több hónapja használom a szuper D930 procimat és élvezem a sebességét. Megsúgom nektek, hogy nekem még megérte megvenni és majd még idén lecserélem az intel új processzorára. De nektek akiknek még nincs ilyen procija nem biztos, hogy érdemes már megvenni, mert kifutóban lesz idén az LGA775-ös.
-
D600
tag
Az meg egy másik tészta, hogy bénáztok és nem tudjátok, hogy mit jelent az a szó, hogy kompatibilitás!
Nekem is ASUS nf4-es az alaplapom és TÖKÉLETESEN működik mindennel, mindent felismer, nem tudok hibát találni benne.
[Szerkesztve] -
D600
tag
Mind1, akkor is az ASUS alaplapok a legjobbak. Tudom nem értetek hozzá, de ha megnéztek egy ASUS és egy másik gyártmányú teljesen egyező alaplapot, akkor láthatjátok a különbséget. Az alkatrészeket nézzétek meg. Az ABIT szar kondijait, az MSI és Gigabyte trágya olcsó ic-it, szal nem értetek hozzá, de én látom és tudom, hogy melyik a minőségi alkatrész és melyik nem. Melyiket mikor gyártották és még mindig ráteszik a többieknél. Az ASUS jó márka és minőségi termék! Nem spórolnak az alkatrészeken ez látszik az áraikban is.
-
D600
tag
Rossz nézni, hogy mit össze szenvedtek az alaplapokkal, procikkal, meg a memókkal. Már vagy egy tucat konfigon rágtam át magam, összeraktam, fejlesztettem, 95%-ban ASUS volt az alaplap és soha nem volt semmi gondom velük. Ez nekem új.
Amiket leírtok csak egyedi esetek, problémák. -
D600
tag
Nekem 930-am és nagyon jól megy, ver minden eddigi ismert konfigot amit próbáltam.
-
D600
tag
Nem szerintem másról van szó. Annak az alaplapnak ismernie kell és kész. Mindkét tápot rádugtad az alaplapra? A 24 tűs mellett van egy 4 tűs 12 v-os is, aminek a helye máshol van az asus alaplapon. Az nélkül még beindul, ventik, hdd, meg minden, de videojelet nem visz ki, meg nem hoz be jelet. Sztem ez lesz a gond.
-
D600
tag
A bios-ba nem állítható semmi, auto. Még nem próbáltam húzni.
-
D600
tag
Hehehe, ja a beépített hőmérő nekem is 14-19 fokot jelez!
A rendes kijelzős hőmérő max 40 fok volt eddig. 1600x1200-ban teljesen full-ra állítva (anisotrop 16x, anti 8x) 5 játéknál(doom3, quake4, fear, serious sam2, far cry) is próbáltam folyamatosan órákig és nem érte el a 41-42 fokot így sem. -
D600
tag
Terhelés alatt a 930 folyamatosan 40 fok alatt marad nekem is. A 8xx szériáról nem ezeket olvastam itt. Írtatok 65-66 fokokat is.
Na itt a 65nm-es technológia! -
D600
tag
Arról nem is beszélve, hogy volt egy táblázat ahol a 820-as gyorsabb volt a 930-nál!
Hát ez hogy sikerült nekik nem tom. -
D600
tag
Ezeknek a teszteknek is az ember csak akkor örül, ha az ő konfigját hozzák ki jobbnak.
Nem kell teljesen készpénznek venni, csak egy kis viszonyítási alapként fontosak a tesztek. Például az én konfigom 930-assal jócskán ráver arra a pcmark értékre amit ott hozztak ki. Tehát ha jó gépet raksz össze, akkor nincs értelme azoknak a teszt értékeknek sem. Konfigtól függ eléggé és az ottani lista értékek szerint az én értékeim verik a pár tesztben legjobb athlon fx-eket is. -
D600
tag
Én nf4-et raktam a 930 alá. Eddig nincs semmi negatív tapasztalatom. Rendben megy mindkét mag.
Nem nagyon akarok visszaolvasni, ezért kérdezem, hogy miért nem mennek a 2.8-as procik dual-ban? -
D600
tag
Nem is próbáltam a 930-nak a gyári hűtőjét, igaz PWM-es, de már ránézésre is gyengusznak látszott.
-
D600
tag
Én már csak akkor szoktam húzni valamit, ha már kezd elavulni-lassulni a kor processzoraihoz képest és elégtelen a játékokhoz már. De ez még elboldogul alapjáraton is mindennel.
Na jó akkor nem mondom, hogy ne vegyetek 8xx-et. Persze a téma címe nem az hogy meddig húzzunk egy proc.-t, hanem dual core-és intelekről van szó. Én egyértelműen azért vettem 930-ast, mert nem melegszik annyira, mint a 8xx, hogy a cache mennyit számít nincs tapasztalatom, mert nem használtam 830-ast. -
D600
tag
hozzá kell tegyem a 830-as procit is 85-87 ezerért adják.
Tehát árban nincs különbség, viszont tudásban igen.
Én azt mondom már ne vegyetek 8xx-t, jobbán jártok a 9xx-el.
[Szerkesztve] -
D600
tag
Kapható már szinte mindenhol. De szombaton az aqua-ban vettem. Ott 87000 volt, de máshol láttam 82000-ért bruttóba persze.
Nem hinném, hogy sokal lejebb nyomná a 9xx a 8xx árait. Hisz ugyanaz a tudás. Egytudású procik, az intel egy áron is árulja őket. Nem tesz különbséget. És az a +2 mb cache, plusz egy-két javítás, újabb technológia nem biztos elég ahoz, hogy drágáb lenne, mint a 8xx. Sztem max 5-8% lehet a különbség, de már túloztam. -
D600
tag
A 8xx széria 90nm, a 9xx széria 65nm-es csíkszélességű. Egy gigabyte hűtőt raktam rá, de eddig 41 fok felé nem ment. A 8xx 2x1Mb cache magonként, a 9xx 2x2Mb cache magonként.
-
D600
tag
Na megvettem a D930-at. Nagyon jól megy!
-
D600
tag
107-ért? Hmm. az jó drága!
Én 83-ért tudtam (bruttó), de ott vegyen a halál. 1 napig hívogattam őket, mire hajlandó volt valaki felvenni. (persze csak mobil szám van) Az eladó telefonon flegmán benyomta, hogy először is küldjek a számlájára 20000 Ft foglalót, addig utána sem nézz. Ilyet ne csináljatok Ti se, menjen az anyjába az ilyen. Örüljön, hogy vesz valaki tőle valamit.
Este találtam egy másiknál. Ott 88 bruttó.
Igaz mondjuk, hogy van olyan hely nem is egy, ahol a 830-as is 100 felett van.
A 900-as szériát egyárban adja az intel a 800-as szériával. Végre valami jó hír.
Pedig ég és föld. Azért az a 4 Mb cache nem rossz. Plusz kevesebbet fogyaszt jóval a 800-aknál és így nem is melegszik annyira.
[Szerkesztve] -
D600
tag
Én vennék 930-as procit, de csak egy helyen találtam eddig listán. Onnan meg nem kell, hagy ne mondjam miért. Ha tudtok valami helyet ahonan beszerezhető normális módon akkor légyszi privi!!!!
Nagyon fontos! A konfigomból már csak a proci hiányzik és nem fogom megvenni a 830-at, mikor a 930-al egyárban van. -
D600
tag
''Az Intel és az AMD jelenlegi alsókategóriás processzorai is képesek lesznek a Windows Vista alapfunkcióinak megjelenítésére. Az operációs rendszer a legalacsonyabb órajelű modelleken is el fog futni, ám a teljes élményhez - játékok futtatásához vagy videószerkesztéshez - mindenképpen erős számítógépre lesz szükség. A Vista számára a kétmagos és a 64 bites processzorokra épülő konfigurációk lesznek az optimális megoldások. Memóriából a minimum 512 MB, ám a zökkenőmentes működéshez elengedhetetlen lesz legalább 1 GB vagy több RAM.''
''A videokártyák és a grafikus megjelenítés esetében a minimum szint a 64 MB memóriával ellátott VGA-kártya, ám ahhoz, hogy valaki teljes mértékben kihasználhassa a Vista előnyeit (pl. átlátszó, forgatható ablakok) ajánlott az ennél több RAM-mal felszerelt videóvezérlő. Fontos lesz az is, hogy az adott kártya meghajtóprogramjai támogassák majd a Windows Display Driver Modell-t vagyis a WDDM-et. Erre kell ügyelni az integrált grafikus magok esetében is, ezek közül ajánlottak például az Intel 945G vagy az ATI RS400 és RS480 chipsetjei. Russell szerint hasonló dolgokra kell figyelni a notebookok esetében is, de az ugyanakkor mindegy, hogy a videokártya AGP vagy PCI Expressz csatolófelületű. A merevlemezeknél ügyelni kell arra, hogy 7200-as percenkénti fordulatszámúak legyenek és rendelkezzenek legalább 2 MB gyorsítótárral. Russell szerint ideálisnak mondható egy 8 MB méretű gyorsítótárral és Native Command Queuing-támogatással rendelkező SATA háttértároló. Az optikai meghajtóknál a lényeg, hogy azok mind a DVD+R, DVD+RW, és a DVD-R, DVD-RW szabványt is támogassák. Végül a szakember elmondta, hogy a hálózati kártyáknál a Vistához a WLAN IEEE 802.11g kompatibilis kártyák használatát javasolják.''
Sztem azért ez nem olyan veszélyes hardverigény! Nagyrésze már évek óta bevezetett! -
D600
tag
Legújabb hírek szerint a Vista nyár után már forgalmazzák. őszre tuti lesz magyar is
-
D600
tag
Az Arctic-Cooling Freezer 7-ből a PRO változat direkt dual-core-s. A kérdésem az hogy, ha megpróbálom felhúzni a procit 3.5 GHz felé akkor is elég ez a hűtő? A feszültséget meddig szabad adni neki?
Jó kis proci ez, csak egyet nem értek. Az AMD folyamatosan átvett minden utasításkészletet az inteltől MMX, SSE, SSE2, SSE3. Az Intel-nél pedig nincs 3DNow! Igaz lehet nem sokat számít ez, hogy milyen az utasításkészlete. Ha már valaki 10-15 ezret ad levegő hűtésre, akkor miért nem vesz már inkább vízhűtést? 16-17 ezerért már egész jókat lehet már kapni!
A másik dolgot pedig azoknak mondom akik kételkednek benne, hogy kell-e ez a proci jelenleg és kihasználja-e majd valami. Kifogja használni, a Vista-t direkt ilyen procikra fejlesztik már + a DDR2-őt is kifogja használni a Vista, amit jelenleg AMD-nél még nem lehet berakni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Windows 11
- Kuponkunyeráló
- Milyen széket vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3179
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest