Új hozzászólás Aktív témák
-
Fori23
őstag
Igen, de nálad a DeltaT ~25/40C, nálam ~11/22C, ebben azért az érzékelő ''jósága'' is benne lehet. Igaz ott a sok blokk, és a hosszabb csövek rontják hűtésed élményét. Lehet, elég lenne még egy pumpa, mert nagyon le van lassulva az áramlás.
Még annyit tettem hozzá hűtésemhez, hogy felpolíroztam a blokk alját, meg vettem merevítőt az alaplap hátuljára, mert zavart, hogy meghajlik, ha rászorítom a hűtőt, vagy blokkot. Ráadásul így erősebben rá lehet húzni a procira.
A feszültségesés mindenkinél megvan. Kimérve kb. 0.05-0.07V. -
Antibá
tag
Sajnos ebben eggyett értünk.
Főleg az Asus mér pontatlanul.
Nekem inkább a fesz ingadozás okoz nagyobb gondot.Terhelés alatt leesik a fesz akár 3-4századot is,és ez szerintem már azért durva.
De az is lehet hogy ezt is szarul méri az alaplap.
Mondjuk 1,4 volt körül,vagy felette nagyon melegít a D 940-es az is biztos.
Nálam sok a blokk és a proci a legutolsó,esetleg ez is lehet az eltérés oka.
Én olyan hűtőre gondoltam amit a piacokon árulnak olcsó pézé,tudod olyan kisméretű 40-cm széles,30cm magas és úgy 25-30cm mély a belselye.
Nagyon remélem hogy mihamarabb ideér a többi alktrészem és végleg összeáll a brutál hűtésem. -
Fori23
őstag
Ugyanezt->#1655 [link]
Valószínű, itthon utolsó mozzanatom lenne a kompi, vagy , ha 30m slagot becsöveznék a hűtőig.
Agyam eldobom ezeken az alaplapi érzékelőkön, hogy még saját tipuson belül sem lehet összehasonlítani. Itt most ~18-19C fok van, Idle-29C / Load-40C . Nálad a radi kb. 10 fokban lehet most, tehát össze-vissza mutatnak a lapok. -
Antibá
tag
Stimmel
A hűtés a régi csak a hardver változott.
Még nincs bekötve a másik radi,de a spájzban álltalában nyáron 20C fok,télen 8C fok lehet.
Ezér most 36Cfok/50Cfok a proci hőmérséklete.
Aki nem akar kompresszorral hűteni,nyugottan próbálja meg a radit hűtőbe rakni,mert +5 -10 fokig biztos nem párásodik a rendszer.
Ez nem igéret , tapasztalat.
A két radis eredmények majd egy jó hét múlva lesznek meg,sajnos.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Antibá
tag
Hát igen,nem kímélem.
Az alaplapi ingadozás miatt adtam neki 1,4V-ot,biztos ami biztos alapon.
Még nincs teljesen kész a vízhűtésem,majd ,ha R.Zoli küldi a megfelelő cuccokat akkor megpróbálkozok persze csak a tesztek idejére az 5000Mhz-el.
Kettő darab ilyen [link] lesz egybe kötve a rendszerbe,hat darab 12cm-es ventivel.
A radiátorok ki vannak vezetve a spájzba a szivattyúval [link]eggyütt.
Egyszerűen átfúrtam a 60Cm-es vályog falat és kivezettem a vízcsöveket,így nyugottan mehetnek a 12cm-es ventik 12V-on.
A külföldi fórumok tesztjei alapján 1,5V körül elérhető a 4800-5000Mhz,persze kizárólag komolyabb víz,vagy kompresszoros hűtéssel.
Majd,ha összeáll a komoly hűtés megosztom veletek a tapasztalataimat és eredményeimet. -
Fori23
őstag
Ez akkor is nagyszerű. Vagy valami különlegesen hideg van nála
Nekem ez van
-D920, Pack date: 2006.01.06
És itt használom 24/7 [link] 1.3625V-on. Itt minden próbát eddig kiállt, de majd, ha 30 fok lesz kiderül, kell-e még neki több.
Őszintén szólva meg vagyok vele elégedve. -
Antibá
tag
Ezzel a tesztel igazából csak azt akartam szemléltetni,hogy egy átlagos (nem válogatott)
D 930 majdnem olyan teljesítményre képes mint az FX60,és az ára pedig csak a töredéke.
Az X2 3800+-os AMD procikat ahogy én a teszteket látom 2400-3000-ig szokták húzni,de az átlagos példányok pl:amit itt:[link] teszteltek 2570Mhz-et tudott,elég magas feszültségen.
Találtam egy tesztet amiben az FX60-at hasonlítják az X2 4600,és a húzott X2 3800 hoz.
[link].Engem az érdekelne, hogy miért teljesített ilyen gyengén az X2 3800,az azonos órajelen(2400Mhz)ketyegő X2 4600-hoz képest?
Egyébként saját magamnak egy D 940-et szereztem be.A procit 1,4V-on 4400Mhz-en hajtom,és még nem ez a vége. -
Joco
aktív tag
Hello,
azon gondolkoztam, hogy beruházok egy 805-be, hogy kipróbáljam az intelt. Sokat nem szánok a dologra úgyhogy kéne alá egy lap, ami szintén olcsó, mivel vga-ra sem költenék, egy alaplapival megelégednék.
Valami ilyesmire gondoltam [link]
Van értelme vagy nagyon ratyi lesz. Van jobb ötlet?
Írjatok valami okosat légyszíves -
gerycom
csendes tag
Sziasztok!
Következő lenne a problémám: D 805 procim van egy giga8i945pl-g-s lapban...Az összes tesztprogi ill. monitorozó progi vcore fesznek1,25-öt ír(ha jól tom alapból 1,3-nak kéne lennie)és hiába állítom a feszt biosban feljebb, nem változik semmi...(persze ilyen értékek mellett tuning szóba sem jöhet)Esetleg nin cs valakinek ötlete, hogy ez miért lehet? -
Veriakilis
senior tag
válasz
Petya25 #1371 üzenetére
[
Már megoldódott, de nem a két mag ,és nem is HT miatt volt a hiba.
A FAT Manager-t, amiből indítottam a programot előzőleg (más okból, DOS-os progi) átállítottam win98 kompatibilis üzemmódba (amit aztán úgy is felejtettem), és ezért nem ment.
Visszaállítás után hiba nélkül fut a program a FAR-ból indítva is.
Azért kösz a segítséget. -
Petya25
őstag
válasz
Veriakilis #1370 üzenetére
A HT-t akár biosból is lehet ki-be kapcsolni, a konkrét magokkal szerintem ezt nem lehet megoldani. Bár ki tudja, lehet van olyan alkalmazás ami eldugja az egyik magot.
-
Veriakilis
senior tag
Nem tudja valaki, hogy esetleg ki lehet-e kapcsolni a D920-nál a két mag közül az egyiket?
Van egy saját programom, ami BDE-t használ.
Azt hallottam, hogy az a hibaüzenet, amit kiír, megszüntethető, ha az ember kikapcsolja a hiperthreadinget.
Gondolom a két maggal is agyanaz lehet a helyzet, már ami a hibát illeti.
Veriakilis -
Ribi
nagyúr
Sziasztok, lenne 1 kis problemam. D805 proci systool streassztesztnel azt irja az egyik magnal hogy error detected, a masiknal nem problemazik. semmi nincs huzva, minden alapon van. Bzitos hogy sejejtes a proci ?
-
Sziasztok!
CPU: P930D
MOBO: Gigabyte i945PLG
RAM: Samsung DDR2 667
Ezt a konfigot sukerült 4 GHz-re húznom, léggel. Ez a legjobb CPU amit láttam eddig a 3,2-es Northwood óta. 7 GB/s olvas és 2,4 GB/s ír az Everest szerint. Nagyon állat. 23mp alatt bootol a rendszer.Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Üdv,
Vikthor -
Boyfish
senior tag
hi srácok intel d805-ös proci alá keresek alaplapot, amin van megfelelő integrált vga...mit tudtok ajánlani, csak intel van?
-
Sárpac
nagyúr
Ehhe nettó 40k alatt a Pentium D 930!!!
-
Livio
tag
Az Intelnek lesz majd valami 945-ös procija, amihez azt írják: no VT [link]
Ez csak annyit jelent, hogy nem tudja a virtualizációs technológiát? Mert akkor allat jó árban lesz. -
Petya25
őstag
Találtam egy Intel táblázatot, ahol jól látszik melyik stepping mennyit eszik. [link]
Érdekes, hogy a 940-nél már jelentkezik előny a C1 verzióban.
Nem találok sehol külön értéket megadva maximumra és tipikusra, ez inkább értelmezés kérdése lesz. A lényeg, hogy egy irányszámot ad a procc fogyasztására, és ez a max értéket utal, mivel egyéb fogyasztást nincs értelme mérni. -
Livio
tag
Van valakinek összehasonlító tapasztalata duállal kompatibilis játékokkal? -Tom nincs még túl sok- Mennyivel megy jobban, melyik?
A 805-ös tesztjében csak egy game van, meg aztán a ti tapasztalaitokra is kiváncsi lennék. -
gege71.hu
addikt
D930-nál nincs speedstep?
Tehát terheletlen állapotben nem veszi vissza a szorzót proci?
Csak mert épp tegnap váltottam le a P4 660-omat egy ilyenre és cpu-Zvel nézve nem változik a szorzó idle ill kis számolást igénylő alkalmazások alatt, míg a 660-as ha csak neteztem ilyesmi akkor csak 2,8-on futott(3,6 helyett)
Hogy is van ez most ennél a dualcore-os cuccnál? -
-
dpetiba
aktív tag
Sziasztok!
A céges gépem egy P4(nem cerka) 3.Ghz HT-s ibm ThinkCentre. Arra lennék kíváncsi, hogy lehet-e azt valahol látni, hogy az xp-m támogatja a multiprocesszor-os üzemmódot(registry vagy alakalmazásban) és a HT-et? Csak mert itt elég furán installálnak, és meg szeretnék bizonyosodni róla, hogy a windows-om jól kezeli-e.
Köszi -
Antibá
tag
válasz
sanyibá #1320 üzenetére
Mivel nekem volt egy hétig D805-ös procim és annak 2*1 Mb a kűlső Cache,én a mostani prociknál a gyorsabb rendszerfelállást vettem érsze ami a 2*2Mb mellett szól.
Meg az új oprendszer ,ha egyszer kijön az is kamatoztatni fog belőle az biztos.
Nefeledd a D9xx sorozat a benne rejlő tunningpotenciál miatt még a legnagyobb 1000 dolláros procikat is megszorítja[link]
Hát igen és az ár ami ,ha most veszel nagyon kedvező az AMD hasonló teljesítményű példányaival szemben.
Nyugottan kerres meg ,ha valami kérdésed van.
Üdv. -
e.vid
senior tag
válasz
sanyibá #1320 üzenetére
Igen, jobb választás egy 9xx proci mint a 8xx.
Ha húzni akarod akkor a gyári hűtőt érdemes lecserélni, de gondolom, ezzel nem mondtam újat.
Hogy mennyire fog menni ezt procija is válogatja, meg a laptól is függ.
Pl.: nálam a D920-as 4130MHz-et ment PCMark05 alatt léggel, vízzel menne feljebb is. [link]
[Szerkesztve] -
Biriboyka
senior tag
Nekem úgy tűnik, hogy a 820-as procim ''gyengébb'' mint a 630-asom. a FEAR kicsit szaggat a 820-assal egyazon beállítás mellett mint a 630-asnál.
-
sanyibá
tag
1. Mi a különbség a 8xx és a 9xx procik között?
Visszaolvasva csak azt találtam, hogy a 9xx kevesebbet eszik! Ennyi ! ! ?? Nem hinném!
2. Van valami extra teljesítménytöbblet a 9xx sorozatban a nyolcashoz képest?
3. Árban mi a különbség egy 830 és egy 930 között? -
Antibá
tag
Na emberek vettem 2 fasza kis procit.Egy D930-at , meg egy D940-et.
Megtörtént az első tunnig léggel(Gigabiyte G-Power) vagy mi.
A D930 1.4V-on minden procitesztet lefuttatva 15*266=4000Mhz , eddig teljesen stabil , tovább még nem mentem.
A D940 1.4V-on szintén stabilan 16*275=4400Mhz-en ketyeg.
A többit majd ,ha rárakom a vízesblokkot.
Üdv minden Intel dual core tunningolónak. -
Petya25
őstag
Alap értékeken 95W-ot ad meg az Intel maximális értéknek. Persze ha húzzák biztos tud ennél többet is enni. A 8-as szériánál például jóval kevésbé melegszik, gondolom kevesebbet is fogyaszt. Az tény, hogy nem noti proci, ami néhány wattal beéri, egy ilyen gép sem eszik többet 250W-nál.
Bár itt AMD volt egy komoly gép lelke, de a 9-es Intel sem eszik többet: [link] [link] -
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Megjött ma a procim, de honnan tudom meg, hogy milyen steppinges
Valahol mintha láttam volna egy processzor azonosító oldalra mutató linket, de sajnos nem találom a linket, sem az oldalt -
még mindig várok ötleteket mert igy alaplapcsere lesz a vége...
-
Livio
tag
Mégegy kérdés:
Kinek hány fokos a 805öse terhelve, húzva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Intel Pentium B980 2.4 Ghz Socket G2 (988B)
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 87% akku
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest