- Milyen monitort vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen TV-t vegyek?
- DDR4 vs DDR5 vs DDR6 – melyik kell neked?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen asztali médialejátszót?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Haart
addikt
válasz
robyeger #2381 üzenetére
Tápon a 2 csati között annyi a kül hogy egyikre rá van írva az hogy +12V másikra nincs. Enermax liberty. Közben rájöttem mi volt a bibi. Win alatt nem annyi a memória órajele amenynire biosban beállítod. Most pl biosban ddr2 498-ra van állítva, megnézem cpu-z vel és a memcsi 664-en megy
Ez miért van? És azért nem ment a tuning mert mindig a memcsihez állítottam pl 667 és adott volna win alatt neki 900 körül.
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
robyeger #2367 üzenetére
Vajh' mikor fogod megérteni hogy az AMD-nél már az beállítható 200MHz szinte csak dísz. Pusztán erősen közvetett módon van köze a rendszer teljesítményéhez.
A memória órajel nem ebből ered, se 939-nél, se 754-nél, se AM2-nél. A CPU-ban van a már említett mem. vezérlő, ami szinkronban fut a proci órajelével, ami ugye az átalád FSB-nek nevezett számból szorzással jön ki. Tehát tegyük fel hogy 2000MHz-en fut a proci, ebből eredően 2000MHz-n megy az IMC is, ami szépen egy ügyes osztással megcsinálja a RAMoknak a frekit. Ebben az esetben 2000:10 ha 939-ről beszélünk DDR400-as moduloknál. Ha már AM2-es és 800-as RAMok vannak a gépben akkor 2000:5.
Bizonyos proci szorzók mellé bizonyos RAM osztók vannak hozzárendelve. (AM2:[link])
Lehet hogy a prefetch logika csapnivaló, nem tudom, de az esetek döntő többségében ennek ellenére is jobb teljesítményre képes az AMD IMC-je mint a legtöbb valamire való Intel chipkészlet. -
TomBoy1986
veterán
válasz
robyeger #2338 üzenetére
Nos megnéztem.
Alaplap: ASRock 4CoreDual-VSTA
Processzor: Pentium D 915 (2800MHz)
Hűtő: Gyári Intel
Feszültséget nem tudtam emelni a lap miatt.
Így 235-ös FSB-t értem el stabilan, azaz 3290MHz-n megy stabilan a processzor. 239-en már fagy, illetve újraindul.
Emellett KingMax 667MHz-es DDR-II van a lapban 667-re állítva (de persze csak 600 környékén megy az Everest szerint, mert a CPU-Z nem tudta kiolvasni a frekvenciát)
Úgyhogy köszönöm, így még korrektebb ez a lap 14K-ért.
17.5% tuning szerintem nagyon baráti tőle. -
TomBoy1986
veterán
válasz
robyeger #2336 üzenetére
Nem volt még időm szórakozni vele, de a memória miatt nem aggódom, mivel KingMax 667-esről volt szó és most bebizonyosodott nálam, hogy működik szépen 333 helyett 416 MHz-en is 5-5-5-15-20-as időzítéssel.
De hétvégén (amikor annál a gépnél leszek) majd szépen megnézem, hogy mennyit is tud.
Amúgy nem vettem lejjebb, hogy a kérdésre is feleljek, hanem 667-re volt állítva, de ha úgy oszt vissza, mint az AMD-m, akkor 2800/9-en ment a 667-es RAM, azaz 311-en
3080-on pedig 342-őn. Szóval valószínűleg nem volt instabil a RAM miatt a rendszer, pláne ha figyelembe veszed, hogy 416-on működik stabilan
Viszont az időzítéseket sajnos nem bántottam, hanem auto volt, de ezen javítani fogok. Tudom, hogy a lapnak nem a legfrankóbb az auto módja, mert egy DDR1-es ramot bizony túl gyorsnak ítéltés kisebb időzítést állított be
-
Superman
nagyúr
válasz
robyeger #2317 üzenetére
'' hogy pl. ha nagy állományokat másolok egyik winyóról a másikra, akkor az byte-ra pontosan ugyan az lesz, függetlenül attól hogy még mi futott mellette.''
tehát ezzel azt is sugallod, hogy ha például a rendszer túl van terhelve a tuninggal, úgy is kijöhet ez, hogy a másolt és tömörített állomány mondjuk CRC-s lesz? Használhatatlan? -
szucsinka
őstag
-
-
hétalvó
addikt
válasz
robyeger #2273 üzenetére
Rájöttem, a pasztával volt a gond. Ha sok az is baj? Most tanultam egyet...
A dual-core-ra nem véletlenül kellene progi HDvideók alatt csak az 1ik mag megy. De ott még megnézem a progit. Haali splitter-t is használok. Nem találtam még a 2 procis beállítást sehol. Esetleg valaki tudna segíteni? -
kovi
senior tag
válasz
robyeger #2253 üzenetére
Az utolsó 5 jegyet megnéztem az Intel specfinder-ében, mondjuk külön erre nem tér ki, de elméletileg ha támogatja akkor valamilyen szinten talán bios, vagy valami letiltja.
Azthittem, talán át kell kapcsolni mint AMD64-nél az energiagazdálkodásban, a minimalra. Hogy itt is attól működik, de átkapcsoltam és semmi. -
laceeek
aktív tag
válasz
robyeger #2171 üzenetére
hát sajna nincs a c2d-re zsé ezért lesz d915
alá egy 3 lap között vacilálok
1.MSI P6N SLI-FI, nForce650i SLI,2xPCIe,GbE,1394 25000
2.ASUS P5B, 6SATA2, GL,775/1066,i965/ICH8,DDRII800 26300
3.ASUS P5N-E SLI, SATA2, GL,775/1333, nForce650i 25700
4.GIGABYTE P965P-DS3, S.775, PCIE, DDR2, GLAN, ATX 26000
ez a 3 jelölt van de még nem tom eldönteni meik legyen
[Szerkesztve] -
Dr.Én
veterán
-
válasz
robyeger #1843 üzenetére
VGA-val szerintem nincsen gond, nem omlik össze a kép, egyszerűen újraindul a gép.
Hát ''ott'' az FSB termination voltage, de 1066 MHz ugye még megfelel a gyári speckónak, szal még az sem lehet gond, sztem a PEG sem. 533-at kipróbálhatom, dehát gyárilag 667-es a ram, és 800 felett is bőven bírja. Ok h mehetek 1.45 V fölé, de hogy 266-os FSB-n nem akar stabil lenni még 1.4 V-nál sem egy 915D, azt nem akarom elhinni, hogy az ő hibája, mikor P5WD2-ben és P5B-ben 300-as FSB-vel többen simán hajtják.
Szerintem egyszerűen nem igazán jó ez a P5LD2 SE+915D páros, ahogy nekem az IL8-805D sem volt nyerő... -
válasz
robyeger #1827 üzenetére
Igazad volt, Mester vagy!
266-on és felette engedi fixálni a PCI-E órajelét. Viszont nem nagyon jutottam vele előrébb, mert a proci már 266-on sem akar stabil lenni, pedig egészen 1.4V-ig próbáltam feszttel. Hát nemtudom, vagy ez a legantituningabb 915D amit láttam, vagy a lap nem az igazi. Én az utóbbira gyanakszom, kíváncsi lennék mi történne ha ugyanezt a procit kipróbálnám egy P5WD2-ben...
-
intelfan
aktív tag
válasz
robyeger #1831 üzenetére
mint már mondtam nekem az alaplapon egy gyári rézborda van a proci alatt ami elég nagy..azthiszem 9*13 cm vagy valahogy így...ettől nem szeretnék megválni mivel a gyári gari is elveszik ezzel
...tehát mindenképp olyan hűtő kell aminek nincs hátsó szerelvény része...csak a normál ''gyári intel pöcök rögzítés'' -bár szerintem is jobb megoldás a hátsó rögzítés dehát ha egyszer a gigabyte nem gondolt erre...meg az intel sem...és ráadásúl én sem
szóval...más hűtőt tudnátok javasolni esetleg?
[Szerkesztve] -
válasz
robyeger #1827 üzenetére
Ok, köszi a tippet, amint hazaérek a suliból kirpóbálom!
Hát a VGA egy Galaxy 7300GT 128 MB Zalman Premium, úgyhogy nem örülnék neki ha ő lenne a ludas. Szerintem inkább a lap, IL8-al és 805D-vel is hasonló gondjaim voltak: amíg a fixálási gondok miatt IL8-ban max ~3.3 GHz-t tudtam elérni, addig ugyanaz a proci P5WD2-ben 100-ra fixálva alapfeszten ment 3,6 Ghz-t. -
Tivi32
aktív tag
-
Tommer
tag
válasz
robyeger #656 üzenetére
Igen, igen! Ez érdekes! Hátha lesz itt olyan emberke akinek mükszik a WinXP SP2 oprendszer 4GB -al is! Lehet, hogy valami hülye regisztációs adatbázis módosítás dolog! Mindenesetre akikkel én találkoztam és megpróbálták, azoknál nem működött a dolog, max 3 GB de ez biztos jó volt ez 100% ! 4 GB és felette reménytelen! De úgyibár a 3 GB hülyén néz ki a négy slotba, nem is tudom, hogy egyántalán kezeli -e az alaplap így DUAL -ban! Ezért írtam, hogy a legjobb még biztonsággal a 2x1 GB felállás!
De itt hátha rájöt valaki a dologra!
[Szerkesztve] -
Tommer
tag
válasz
robyeger #654 üzenetére
Hát én úgy tudom, hogy még a Windows XP SP2 -sem tud megbírkózni 4 GB rammal!
Sajna ezt én tapasztalatból nem tudom (mivel még nem volt ennyi pénzem, hogy vegyek 4x1 GB ramot), de itt a cégnél akartak egy szimulációs programot futtatni, végeselemes számítás, és kevés volt a 2 GB -ram, az oprendszer itt mindegyik gépen, ( van vagy 200 gép ) angol WinXP_Prof_SP2. Az erdmény, hogy nem működött a dolog, ezért azon a gépen átálltak LINUX -ra, úgy minden fasza volt, 4 GB sem volt probléma!
Na erre én utánnaolvastam a dolgoknak, és az eredmény az amit fenntebb írtam, 4 GB -ot sajna nem lát a WinXP SP2 -sem! Ezt különben itthoni számtekújságokban is olvastam, és több visszajelzést kaptam máshonnan is!
Az lehet, hogy papíron a 32bit miatt kéne tudnia kezelni, de a gyakortalban én úgy tudom ez nem jön össze! ( Azért itt megjegyzem, hogy a 64bit -es windows oprendszernél ez nem tudom, hogy van a gyakorlatban, a papírforma lehet, hogy elviszi, de más a gyakorlat! Ott lehet, hogy működik! Hátha valaki meg is erősít ebben! Én egy jó darabig biztos nem használok még 64bit oprendszert! )
[Szerkesztve] -
1face
senior tag
válasz
robyeger #589 üzenetére
Köszi, természetesen legelőször ezt prószáltam, de semmi.
Aztán nem az Abit hivatalos hónlapján, hanem a Google segítségével találtam egy ''13''-as BIOS-t és az segített.
Viszont a ramjaim(533MHz) a ''régi'' procival mentek stabilan 614MHz-n a DualCore-ral csak 550-et bírnak. Érdekes.
Valszeg ez az alaplap még nem igazán Dual Coros ! -
Zull
senior tag
válasz
robyeger #480 üzenetére
Ezt a tesztet biztos láttad már, de itt nem virít az overclock teljesítményével, bár szerintem ez azért van, mert nem adtak feszt a chipsetnek, meg mert a tesztoldalak gyári hűtővel húzzák a procikat. [link]
Amugy ASUSék tuti megoldották, hogy támogassa mind a 820-at, mind a 920-at. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen TV-t vegyek?
- DDR4 vs DDR5 vs DDR6 – melyik kell neked?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Airsoft
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- Intel core I7 8700k
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest