Új hozzászólás Aktív témák
-
zooly
aktív tag
Valakinek van esetleg tapasztalata a hozzájuk kapott gyári hűtővel (kerek, rézbetétes)?
Mennyire hangos, illetve hatékony? -
zooly
aktív tag
Alvin: megnézem nemsokára.
Mondjatok tesztprogramot, és megnézem
Csak ne 3DMark és társai legyen, egy 6200TC van a gépben... -
zooly
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #889 üzenetére
Task managerből
Mivel nincs HT ezért ha kétféle grafikont rajzol, tuti jó. És ha 1db prime fut, akkor csak 50% CPU usaget ir (és érezhetően nem is lassul le tőle a gép).
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy frissítettem BIOS-t előtte, lehet emiatt működik.
Nekem Gigabyte lapom van, de pl. Abit honlapon kivan írva supported procik közé NF4-IE-hez. -
zooly
aktív tag
Sziasztok!
Én ma vettem egy Pentium-D 805-ös processzort, kereken bruttó 35k volt kiskerben.
Amin meglepődtem, hogy mindkét core tökéletesen működik az nForce4-SLI-IE lapomban.
Ugyanannyira melegszik mint az előző P4 640-esem (azt cseréltem le 1:1ben), egy 7700AlCu-val alapon 43fok körül van, max terhelésnél 60 körül.
Tuning szempontjából is jó lehet, már egy óraja meg 2 prime 2666@3333MHz-en, alapfeszen (más frekit még nem néztem). Így terhelve 60-70fok közt éldegél.
Összességében nagyon megvagyok vele elégedve, mérföldekkel gyorsabb mint a 640-es volt (és a 640-es boltban még 10-15 ezerrel többe is kerül).
Üdv. -
Antonio21
tag
Üdv! Szerintetek érdemes lecserélni, egy 640-es P4-et, egy 840-esre?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Bernardo20 #883 üzenetére
P5WD2/P5LD2 Deluxe és GB 955X Pro akánlott inkább a tuningra.
X2 2300 MHz-en szerintem gyorsabb, de ha nem játékra lesz, akkor tök mind1. -
Bernardo20
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #882 üzenetére
Köszi!
Igazából még az x2 3800+-on gondolkozok,de az drágább és kevesebb az esélye,hogy tuningban jól megy. Egy 3.6ra felhúzott d920 azért már gondolom gyorsabb mint egy 3800+ 2300mhz körül.jól gondolom?
Nem játékra lesz,szóval a vga nem fontos.
a lapok között a felszeretlségen kivül van valami különbség?(mert az árak alapján kell lennie)
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Bernardo20 #881 üzenetére
Asus P5LD2 (sima/Deluxe), P5WD2, Gigabyte 955X Pro.
Hűtőnek meg gigabyte G-Power BL vagy Cooler Master Hyper 6+ Tápból egy márkásabb 400W-os elég bőven egy izmosabb grafkártáyval, nálam 59 fokos volt két Prime95-tel (Gigabyte lapban) a 920 3,60 GHz-en és 1,17V-on. -
Bernardo20
őstag
én is a d920asal szemezgetek. milyen lapot és hütőt ajánlotok hozzá? tuningolva lenne of course. Mekkora táp illik neki? Mennyire melegszik?
-
ZX7
tag
Üdv!
Sima DDR ramokkal, támogatott alaplapban (ASUS P5VD1X) működni fog dual core üzemmódban egy 920-as? -
Murder
tag
Nem tudom pontosan de nekem ezt mondták, olyan aki a ''Mikrofos'' által lett erről tájékoztatva.
De ha ezt nézed már akkor is kell vened másik win.t ha ugyanolyan alaplapra cseréled (elméletileg) mivel ha megnézed everestel akkor ott sok mindent ki leht olvasni PL.:sorozatszám....
kimondottan táp esetén ez viszonat már érdekes nem tudom, hogy lehet. -
donw3ga
őstag
válasz
Veriakilis #873 üzenetére
Nem sokra, és újra kell telepítened + még a driverekkel is lehet szívás
Ha van időd egy próbát azért megér -
Veriakilis
senior tag
Milyen gyorsulásra számíthatok a D920-al, ha lefrissítem a winXP-t (SP2) 64 bitesre?
Le lehet frissíteni 64 bitesre, vagy újat kell telepíteni? -
donw3ga
őstag
válasz
Gábor vitéz #870 üzenetére
s479 átalakítóban csak a banias/dothan proci műxik, a core duo sajnos nem
[link] -
Guruka
senior tag
válasz
Gábor vitéz #870 üzenetére
Alaplaphoz kötik a WinXP-t?
-
Gábor vitéz
tag
Igazából (tekintve a mobil proci árakat) inkább elméleti szintű a kérdésem. Legalábbis bolti proci biztos nem kerülne bele, csak ha valahonnan olcsóbban tudok szerezni.
Igazából az alaplap váltást szeretném elkerülni (mert a windows licenszet sajnos már ehhez kötik, és nincs kedvem másik windowst venni - tudom be kell jelenteni hogy meghibásodott az alaplap és azért van a csere, de akkor azt bizonyítani kell szervizpapírral - ahhoz a macerához meg szintén nincs sok kedvem...) Bár lehet az a legjobb ha winfossal együtt adok túl a lapon...
Viszont ha már azt megteszem, akkor az egész gépet jó lenne cserélni, és egy teljesen új, kiegyensúlyozott konfigot összerakni. Az meg már túl nagy beruházás most hirtelen, ráadásul annyira még ez sincs lestrapálva... szóval megint meggyőztem magam a fejlesztés szükségtelenségéről..
Namind1 azért kíváncsi vagyok hogy az elmélet műxik-e! -
Murder
tag
válasz
Gábor vitéz #868 üzenetére
Szia az az igazság hogy ahogy én tudom a dual magos procik nem menek azért minden 865-ös lapba a p5p800 ból is csak az SE verzioba mennek.
Hogy átalakítóval mobil proci mit csinálhat azt ne tom de szerintem nem biztos hogy anyira jó lene ha még működik is de szerintem nagyon kiss eséjt látok rá hogy mennyen rendesen.
Szerintem olyan megoldások vannak:hogy hagyod az egész géped ahogy van, ugyis nagyon megszeretted és ha ugy gondolod hogy nem nagyon kell az uj proci,de ha mindenfélekép kevesled akkor viszont vagy veszel egy p5p800 SE alaplapt és bele egy procit és nem kell új VGA, ram, vagy lecseréled az egész gépet ami azért elég húzós tud lenni anyagiaban.
Én személy szerint nem szeretem az ''öszvér'' megoldásokat nem mindig célra vezetőek.
Szerintem nem biztos hogy olcsóban lesz ha veszel átalakítót meg mobil procit.
És szerintem nagyon kicsi rá az esély hogy müxeni fog (de ez nem biztos csak az én elgondolásom)
Kiváncsian várom én is a többiek véleményét!!!!!!
[Szerkesztve] -
Gábor vitéz
tag
Üdv Mindenki!
Egy érdekes kérdésem van:
Mint kiderült a régi i865 chipkészlet is képes a dual core procik kezelésére (persze ha van megfelelő foglalat rajta, és friss a bios) [link]
Nekem ugyanilyen chipsetű, de socket 478-as (P4P800 deluxe) alaplapom van - amit már kiismertem megszerettem, szépen mennek benne a ramok szinkronban, 500Mhz-en és bekapcsolt PAT-tal, meg van benne egy 2.6-os p4 3.25-ön, ami nem rossz de azért mégsem egy dual core proci... Namármost s478-ról lga775-re átalakítót még nem láttam, így az asztali procikról le kell mondanom... de van az Asus-nak egy s479-re alakító adaptere! ([link]) és abba viszont elméletileg belemegy egy mobil dual core proci!
A kérdésem az hogy van-e vkinek tudomása/tapasztalata arról, hogy ez a kombináció valóban működhet-e?
Gv. -
Murder
tag
válasz
Alvin_ti4200 #866 üzenetére
Geil 667MHZ DDR 2 -es raok vannak mellete 4-4-4-12 őn ez neki az alap beálítása. Feszkót még nem akartam neki adni mert mint te is említetted a gyári hűtés elég gyenge de ezzel is 50-52 fok terhelés allat de ot már baromi zajos az a baj hogy lenne rá egy sonic tower de nem fér rá az alaplapra sajnos.
De majd nézek rá valami normálisabb hűtést és majd azzal tovább próbálom hajtani.
Most gondolkodom vízhűtésen mert ráadásul az északihíd is elég meleg és lehet, hogy további húzás után azzal lesz baj, hogy ujraindul mert a venti ami van gyárilag rá az meg szintén baromi zajos.
Köszi asegítséget
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
Murder
tag
Sziasztok szerintem én a 920-as procira fogadnék nekem is az van. A tesztekben egy hajszállal jobb volt mit a kistesó a 820-as. És jobban lehet tuningolni azok alapján amiket olvasgattam róla de ezt mint sokan tudjuk ez sok mindentől függ ( alaplap+táp+ramok..)
Ja még lenne olyan kérdésem is, hogy nekem a 920-as procimat eddig csak 3,5GHZ ra sikerüt húzni de még csak a gyári hűtés van rajta lehet, hogy ez az oka, hogy ha 3,73GHZ állítom akkor a winfos beindul de ha valami combosabb alkalmazás fut akkor kifagy?
Várom a véleményetek és előre is köszi
[Szerkesztve] -
Guruka
senior tag
válasz
Veriakilis #861 üzenetére
Be tudnád linkelni nekem a sima egymagos procik fogyasztását jelző táblázatot?
-
Totyi
őstag
válasz
Veriakilis #861 üzenetére
Ahhoz képest;hogy 2 2.8-as proci van belezsúfolva a 820-asba,nem is eszik sokat.95W
A régi PS-om evett ennyit;és hát megfelelő programmal azért ez jóval erősebb. -
G.András
csendes tag
Nekem d830 húzás nélkül 1,31v-1,32v on van. Nem túl sok ez? (MSI p4n sli alaplap)
-
_seth_
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #857 üzenetére
Vízhűztésem van + FSP Blue Storm 500W
Remélem minden feltétel adott
Mennyi volt a max órajel amit elértél vele? 4 Ghz-en stabil volt?
[Szerkesztve] -
llacee.
tag
Az aktuálisról 14x ig vissza lehet állítani ,ha jól tudom.
[link]
Tuning -
_seth_
veterán
HT működését ismerem azt is tudom, hogy ez képes 2 valóban külön szálon progit futtatni csak azt nem tudtam, hogy ezt a szoftverek mennyier képesek kihasználni de ezekszerint maximálisan
Gógli is ismerős de nem találtam még tesztet ahol megpróbálták volna tuningolni, mindenhol az X2 3800+-al hasonlítják össze
Szorzó milyen értékekre állítható? -
llacee.
tag
A HT csak emuláltan két processzorhoz hasonlítani akaróan futtatja az alkalmazásokat ,de valójában egy processzor dolgozik több regiszterrel.
Tehát pl nálam a 0Core Neroval ír kb 10% max kihasználtsággal és a Core1 ADAWARE SCAN-t futtat88% terheltséggel.
Tehát valójában két külön szálat tud két mag külön futtatni.
A tuningolhatóságra keress rá a GOOGLE-ben.
Tömören a 8xx sorozat kevésbé tuningolható a magas fogyasztás és csíkszélesség miatt ,de állítható a szorzó a 9xx sorozatnál egyelőre nem állíthat a szorzó ,de szinte minden példány nagyobb küzködés nélkül megy 4GHZ vagy e- felett normálisabb fogyasztással. -
_seth_
veterán
Azt mondjátok meg nekem, hogy ha veszek egy 830-at amiben ugye nincs Hyper Threading fog tudni úgy több progit futtatni mintha HT-s lenne? (WinXP)
+ Ezeket mennyire lehet tuningolni? -
llacee.
tag
Nekem meg sem mukkant bios ápgréd előtt .kellett szereznem egy régebbi celeront ,hogy eljussak a BIOSig
Persze a szerzett 2.93Mhz-es Celeront sem ismerte fel a januári LD2-es biosa ,de 4x indításra a crashfree bios valamiért elindult és beleégettem ,de nem volt jó másodszorra már látta a cerkát és utána már az enyémet is (930D)
Jó móka volt. -
cudar07
senior tag
sziasztok
ilyet szeretnék venni
P4 820 + ASUS P5LD2 meg 2*512/667
ezt mennyire fogom tudni húzni?
vagy jobb alaplap ami nem nagyon drágább
előre is köszi a segítség -
_Gudella
senior tag
ÜDV
Intel 920at akarok venni és ABIT AW8 lapot. A preslernek mi az alap feszültsége? Mert az AW8 elvileg csak bios frissítés után ismeri. Nem lehet baja a procinak mikor először beteszem a lapba, és telepíták rá win-t, hogy le tudjam szedni a frissítést?
Vagy novemberi bios elvileg már benne van a ma vásárolt alaplapban? -
llacee.
tag
a 8xx támogatják és fejletebb chip nem ?
-
llacee.
tag
Srácok az Asus LD2-ben Intel 930D (15x200) nál nem lehet visszavenni 14x a szorzót csak a 8xx sorozatú Dual-Core-nál ?
A könyvébe be van irva a Cpu Lock Free ,de nekem nem látszik ez az opció. -
PaleeGy
tag
Sziasztok!
Tanácsaitokat és segítségeteket szeretném kérni!
Egy hónappal ezelőtt vettem egy Asus p5p800 -as alaplapot és
egy Intel Pentium D 820 2,8 Ghz-es procit!
Rá egy hétre kiderült hogy az alaplapom nem is támogatja a Dual-core procikat!
Most szeretném lecserélni az alaplapomat egy másikra bár nincs sok pénzem rá!:S
Én az Asus p5p800 SE-kiadványára gondoltam mert az támogatja ,azonban csak 865-ös chipsettel rendelkezik! Ez akadály?? Attól hogy 865-ös chipsett 100 %-osan fog müködni Dual-Core -ként a procim?
Segitsetek! Válaszaitokat előre is köszönöm! -
CocooN-z
őstag
SSE3 is
Tényleg SSE4 et tudni fogja a conroe? Jha és még egy kérdés ami még megválaszolatlan maradt számomra: 975x v netán 955 tudja majd kezelni a conroe t, vagy pedig ezekhez jön majd valami bios update vagy netán ujabb rev. egyes chipsetekből? És miahelyzet NF4 intel edidiot nál, ott is lesz majd valami?
üdv: Z -
D600
tag
Hát persze, mert ugye a Vista a két magos procikra lett írva már!
Ez még mindig zavar, hogy az Intel utasításkészleteit az AMD használja, fordítva meg nem! Miért van ez? Például használja az AMD az Intel MMX, SSE, SSE2 utasításait, de az Intel nem használja a 3Dnow!, Enhanced 3Dnow!, 3Dnow! Professional utasításait. Ha nincs ezekre szükség, akkor az AMD miért majmolja az Intel-t? -
simaz
tag
Kétmagyos 840-es proci mennyi áramot fogyaszt?
Mennyivelt többet minte egy 3.2-es prescott? -
Veriakilis
senior tag
Ki mi tud a virtualizációs technikáról?
Van valami magyar nyelvű leírás?
Ki lehet ezt használni a jelenlegi op rendszerekkel (XP-SP2, legújabb kerneles Linux)?
Annyit tudok róla, hogy egyszerre lehet két op rendszert használni vele (???). -
x_o_n
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #829 üzenetére
az nem rossz
-
Alvin_ti4200
félisten
Na megoldottam a dolgot
3.50 GHz (14x250), RAM-ok 667 MHz-en, CPU VCore 1.17V
Két Prime95 futtatása esetén se emelkedik 58-59 fok fölé a hőmérséklet
-
Frigo
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #826 üzenetére
SZVSZ FEAR utolsó táblázata nekem is gebaszosnak tűnt ,egyébként X1900 Crossfire rendszert használtak.
-
Frigo
őstag
Teszt:
[link]
(főleg játékok és kódolás ) -
Rez_Grof
őstag
Egy érdekes cikk: [link]
Tudni fog valamit a Conroe! -
Guruka
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #818 üzenetére
A kicsi meghatározás igencsak relatív, mihez képest ?
-
Loretto
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #803 üzenetére
Érdekes. Melyik lapon ment raiden az odd?
-
Guruka
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #816 üzenetére
Tegyél rá vizet.
Ilyen kis hűtőtől ne is várj sokat, szerintem..
[Szerkesztve] -
Guruka
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #807 üzenetére
Milyen hűtő van a procin?
-
Zsoó
tag
Hi!Azt olvastam hogy a nyáron megjelenő Conroe dual magos proci támogatja a 975X chipkészletet,de nem mindegyiket csak amelyiknek módosított feszszabályzó áramköre van.A tualatinos esethez hasonlítják ezt (815 chipset-Abit SA6-ST6,ASUS CUSL2-TUSL2)Na most melyik 975x alaplap támogatja a Conroe-t?ASUS.MSI,Giga?Vagy 2 hónap múlva kijön mondjuk a 975C változat,ami már tutira viszi?Most szándékozom ilyen lapot venni,és biztosra akarok menni.Mit tudtok erről?
[link] -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Veriakilis #808 üzenetére
Nem tudom, én a két Prime 95-re esküszöm
-
D600
tag
Nem tudod van felvétel most az Asusnál?
-
D600
tag
válasz
Alvin_ti4200 #805 üzenetére
Biztos az vagy, nem szoktam nézzni kik írják a cikkeket. De épp ezért akkor Te is tudod nagyon jól, hogy nincs olyan lap amelyiken nem meleg az a híd!
Tehát ez egy marhaság! -
Veriakilis
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #807 üzenetére
Szerinted van (hőtermelési) különbség abban, hogy milyen programmal terhel le valaki egy processzort (esetünkben 2X100%-ra)?
A processzor szempontjából.
Azért kérdezem csak, mert én Prime 95 helyett 2 db DOS-os programmal terhelem a procit 2X100%-ra.
Egyébként ez a DOS-os progi XP alatti hibás működéséből fakad, és az ntvdm.exe okozza.
Érdekes, nem?
Veriakilis -
Alvin_ti4200
félisten
Ezek aztán forrófejű jószágok
3.73 GHz-en és 1.28-1.3V-on két Prime 95 brutális dolgokat csinál
Maximális hőmérséklet 71-72 fok több óra után is, ez dúúúúúrva
Két Coolink X9-1100 rendszerhűtő van a gépemben, az egyik oldalt fújja be a hideg levegőt, a másik hátul fújja ki a meleget bentről. Igaz nincs nagy légszállításuk, de ez akkoris csúnya
Úgy látszik rendesen szellőző ház után kell néznem és belepakolni valami drágább ventiket.
-
Totyi
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #804 üzenetére
Akkor majd,ha leesik a 9xx széria ára úgy 45 körülre,akkor lecserélem a mostanit.
-
Alvin_ti4200
félisten
LOLcsi. Átraktam a DVD-írót a RAID vezérlőre (ami állítólag nem is támogatja az ATAPI eszközöket
), a vinyót pedig az ICH7-es déli hídra és így simán megy a tuning
Igaz nem tudom, hogy a PCI-E és PCI órajelekkel mi a helyzet
De 3.73 GHz-en pöfögök éppen
[Szerkesztve] -
surixxx
tag
hi!
ár/érték arányban melyik lehet a jobb választás?
intel p4 630
intel p4 920
(vegyes felhasználásra)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- AMD A10-9700 / 4 mag / Integrált Radeon R7 / Beszámítás OK!
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen R5 2600 / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest