Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Siszibatya #4095 üzenetére
5820K kell Neked! En tobb, mint 1 evig hasznaltam X99-et kulonbozo procikkal, majd innen valtottam 1 honapja 6700K-ra. Sajnos rafizettem, es nem vagyok meggyozve, hogy megerte. Azt vedd, amelyik olcsobban kijon. X99 ara a hasznaltpiacon a beka segge alatt van, szoval erdemes abban is gondolkozni.
-
woros
őstag
válasz
Siszibatya #4095 üzenetére
Persze mit várunk.. Z170-es platformal rendelkező naná, hogy azt fogja ajánlani.
Hogy mit vegyél nem kérdés.. 5820K!
BMW001 kolléga is megírta, hogy 0 fps növekedést vélt felfedezni az 5820K--->6700K-ra való váltás után, ellenben mikor konvertált valamit nagyon megérezte a -2mag -4szál hiányát. Ezek után és jópár ember személyes tapasztalatát (beleértve engem is bár nekem 6700K rövid ideig volt) elolvasva szerintem jobban jársz egy 5280K-val akár 2 vga-val is, de ha egyet akarsz akkor egyértelmű.
-
gyiku
nagyúr
válasz
Siszibatya #4097 üzenetére
es a 40 pci lane kivetelevel ugyan az, mint az 5820. magyarul 1 vgaval 5820 kell neked.
-
Siszibatya
tag
válasz
#Morcosmedve #4093 üzenetére
Szia !
Köszi az infót
Elgondolkodtató nagyon is amit írtál.
Visszaolvasok remélem megtalálom a válaszokat a nyűgökre és hibákra.
-
Siszibatya
tag
Szia !
1db 1070 kártyát tervezek , az 1080nak brutál ára van .
IPS , 2560 × 1440 vagy 2560x1080 felbontású monitor mellé lessz.
G-Synces monitor lenne a legjobb 144Hz-el , de az is nagyon drága
SLI skálázódás mennyire jo vagy rossz nem tudom , ez a
játékfejlesztőkön múlik , hogy mennyire optimalizálják ezt nem tudom. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Siszibatya #4088 üzenetére
Vissza kellene olvasni a topikban, aztán meglátod a nyűgöket...
6700k-t venném a felsorolt célokra.
Az "inkább nem" konvertálás nem éri meg a +60-80k-s kiadást egy normálisabb X99+5820k-s konfigra, illetve én már ha megpróbálkoznék X99-el, a 6800k-t venném meg.
-
törölt tag
sziasztok!
bejelentkeznek a munkagepemmel:
COUGAR Solution2
CPU E5-4648 v3 ES (ez volt keznel) - sokat vacillaltam h beleprobaljam-e
Deepcool Lucifer v2 fel-passzivban (a haz oldalan van kozel a venti)
Asrock X99 Extreme4
2x Intel 82599ES
1x Intel XL710egesz csendes (irodaban jo, otthonra hangos lenne) es mindent tud, ami nekem kell. orom rajta dolgozni.
[ Módosította: radi8tor ]
-
core i7
addikt
válasz
Szerintem az 5820K lenne a legjobb jól tud jönni az a + 2 mag az 5930K drága ujjonan
-
gyiku
nagyúr
válasz
egy vga-val 5820, talan meg kettovel is. mennyit tervezel?
-
Siszibatya
tag
Sziasztok !
A közeljövőben konfigot fogok összerakni, de még nem dőlt el melyik legyen i7 6700k vagy i7 5820k vagy 5930k .
( Skylake fórumot és összefoglalót átnéztem )
Játékra , netezésre és konvertálásra használnám - erre ritkábban
Árban különbség van a két rendszer alkatrészei között .
- megéri-e többletkiadást az x99 alaplap és az i7-5xxx proci páros?
A többi alkatrészt már kinéztem , majd kialakul a teljes konfig .
Az i7-5xxx és i7-6xxx (LGA2011-v3) összefoglaló kinyitására kattintottam , sajnos nem mutatott semmilyen adatot , nem történt semmi. OC socketes alaplapok listája rész az működik.
Érdekel minden hasznos információ.
Tanácsokat, segítséget szeretnék kérni abban , hogy : melyek azok az alapértékek amiket állítani kell BIOS-ban és ezeket meddig javasolt léghűtéses rendszerrel felemelni ?
A procit 4,4GHZ-ig húznám.
Ennek a rendszernek a hibáira , nyűgjeire is kiváncsi vagyok.
A válaszokat és segítségeteket -privátba is- előre is köszönöm ! -
Reggie0
félisten
Nem, biosban at lehet allitani, hogy kozvetlen a processzor pcie savjaira rakja az m.2 foglalatot(ekkor lesz x4), vagy a PCH pcie savjaira es akkor lesz x2.
Az allitasi lehetoseg azert van, mert van akinek harom kartyahoz fontosabb az x16 x16 x8 konfiguracio, mint a gyorsabb ssd es igy mar nem jut x4 a m.2 foglalathoz(teljesen elhasznalja a 40 lanet a harom kartya).
-
BeZol
őstag
Sziasztok!
Már más topicban is kérdeztem, de még semmi válasz, hátha itt ért vki a témához.
Vettem egy gépet, és MSI X99A SLI-PLUS alaplap van benne.
A kérdésem az lenne, hogy ha M.2-es Samsung SM951 vagy SM 950 PRO SSD-t vennék, akkor ha az adatlap szerint az m.2 slotba beraknám, oda x2 sebességet ír, akkor ott gondolom nem menne olyan gyorsan, míg ahhoz, hogy az x4-es sávszélességet megkapja, ahhoz pci expressz slot-ba kell tegyem, akkor pedig kell bővítőkártya, amire rárakom?
Adatlapon konkrétan azt írja, hogy: PCIe Gen3 x4/SATA
A kézikönyv szerint van egy rajz, ott írja x2-re az m.2 slotra, és ír egy switch buborékot az pci expressz irányába ahova a vga-kat is teszi az ember, hogy úgy x4.
Tehát kell bővítőkártya, ugye? Mert most így gondolom 10gb/s-nél vége a dolognak (vagy 16-nál), ha az m.2 slotba rakom, és nem lesz 32gb/s.
Ahhoz, hogy a windows majd az SSD-ről bootoljon, ahhoz NVMe verziós kell, ugye?
Bocsi, csak nem akarok feleslegesen kiadni sok pénzt egy 512gb-os verzióra, ha csak kétszer lenne gyorsabb a 3-4szeres sebesség helyett egy sima sata 6gb/s-es kapcsolathoz képest.
Egyébként csak Civilization V miatt lenne (meg majd októberi 6. rész miatt, tehát ez nem melós gép, csak új i5-6600k konfig árban kaptam meg fél évesen, és azt hittem ez menni fog simán az m.2 slotba téve 32gb/s-kel).Ha csak a bővítőkártyás megoldással lenne meg az x4-es sávszélesség, akkor milyet ajánlotok?
Találtam egy asus-osat, de az csak asus alaplapokhoz van, és külön még vmilyen adapter is kell neki, hogy nvme működjön. (tehát kb. +15ezer ráadódna az ssd árára, és ezt csak asusra írja) -
Reggie0
félisten
válasz
#Morcosmedve #4078 üzenetére
Meg anno a megjeleneskor pletykaltak, este rakeresek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #4078 üzenetére
Nekem a SOC atszamolva 75k korul volt.
-
Reggie0
félisten
válasz
#Morcosmedve #4076 üzenetére
Az osszes 2011 pin ki van hasznalva. Az OC socket mar 2017 pin, ami hivatalosan nincs is. OC socket nelkul is huzhato. Raadasul mar 81ezerert is van OC socketes lap, ami az altalam kalkulalt kulonbseget meg 18k-val dobja meg. Tehat 66k a kulonbseg.
Hasonlitsd ossze 1151 OC socketes alaplapokkal, mert ott is van vagy 83 bekotetlen lab.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Reggie0 #4075 üzenetére
Nem extra, ez alap, hogy az összes pin ki van használva, más különben semmi értelme az uncore-nak és a procit szépen vissza fogja (ilyen esetre Xeon). Egy-két esettől eltekintve meg lehet nézni meddig cserélgették az emberek a lapokat, RAM-okat, hogy azt kapják, amit ígérnek a gyártók és ez baj, mert én is bejártam ezt az utat, aztán úgy döntöttem a végén a 100k-s lapommal, hogy ennyit már egyszerűen nem ér meg, ha nem keresel vele munkát és vettem Z170-et, ahol semmi gondom nem volt az ég egy adta világon.
-
Reggie0
félisten
válasz
#Morcosmedve #4074 üzenetére
Persze, ha olyan extrakat kivansz az egyik oldalon, ami a masikon nincs is, akkor nyilvan felborul az arany. Viszont ennel fogva nem is alkalmas az osszehasonlitasra.
-
Reggie0
félisten
válasz
#Morcosmedve #4070 üzenetére
2011:
ASRock X99 Extr3 63k
5820k 119k1151:
asrock z170 pro4/d3 27k
6700k 107kIgy most 48k-ra jott ki. 2-3 hete meg 50ezer korul mozogtak az x99 alaplapok, pont akkor vettem en is...
-
gyiku
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #4070 üzenetére
legolcsobb, fapad lapokkal 50k, de ha rendes lapot teszel a skylake ala, akkor meg kevesebb
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #4068 üzenetére
Te, Skylake egyenlore tobbe van, mint egy 5820K-s platform. En rafizettem. Jatekok alatt mind1, ellenben video konvertalasnal nekem szombaton nagyon hianyzott a plusz 4 vagy 8 szal. Eleg sokaig malmozott a gep rajta... 5820K -val ez nem kicsit tartott kevesebb ideig.
De nem bantam meg, hogy valtottam, pont a Broadwell-E miatt. Eleg nagy csalodas lett minden szempontbol. Semmi valtozas nincs, nem lett tobb FPS -em, nem gyorsabb az altalanos napi hasznalat alatt a gep, csak a fogyasztas teren nyertem eleg sokat. -
Reggie0
félisten
válasz
#Morcosmedve #4068 üzenetére
Marmint azt a +20...30ezer forint felarat? Bizony az nagy ervagas egy 180e alapar mellett, meglehet akar 16% is...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
deadwing #4066 üzenetére
A 6 mag az csak 6 mag. A HEDT meg nem mainstrem. Ezek szerver Xeonoknak készültek ahol mások az elvárások, stb.
Én 6700K-ról váltottam, nem bántam meg. Természetesen a skylake is jó kombó, játékra kiváló. De ha beköszön majd rendesen a DX12, szerintem a 6-8 mag jobb lesz.
Visszont a Haswell-E nem probléma mentes, nem mintha a skylake az volna. -
deadwing
addikt
válasz
#Morcosmedve #4064 üzenetére
Teljesen belebuzultam pedig a 6 magba... Valahogy ki kellene ábrándulnom. Folyamatosan azzal hitegetem magam, hogy későbbi játékok már sokkal jobban ki fogják használni a 6 magot...
Meg tetszik a forrasztott mag is... ááááááá, elegem van.
-
Reggie0
félisten
válasz
#Morcosmedve #4064 üzenetére
Nem skylaken, 4770k/4790k. Amikor gondolkodtam rajta meg nem volt skylake
-
deadwing
addikt
Ha csak játék a szempont, mit gondoltok, skylake vonal, vagy mondjuk 5820k?
CPU igényes multis játékokat játszom, főleg Battlefield széria. Év végétől BF1 is.
Egy 980 Ti-t kell kiszolgálni. -
Reggie0
félisten
válasz
teglasatesz #4060 üzenetére
Nekem se.
-
kujkuj123
tag
Üdv!
Személyes vélemény DE a jó Isten mentsen attól a sátáni programtól. Nekem csak a bajt hozta! Veszélyes, eléggé kotrolállhatatlan!
Ha bármit próbálsz módosítani azt csak a BIOS-ban tedd!
A profil-t nekem se töltötte be hiába állítottam be az Istenért se akarta.
Szóval én nem annyira ajánlom mert nem biztonságos.Üdv Dani
-
mekker
őstag
szerk.:Topikot tévesztettem, de azért bent hagyom
Üdv!
Nem tudom ki használ Intel XTU-t (Extreme Tuning Utility), notihoz szükségem lenne rá alulfeszeléshez.
Az lenne a problémám, hogy valamiért nem mindig indul el/tölti be automatikusan a winfos beindításával a profilt. A kész profil már fél éve megvan, de azóta sem tudom, hogy miért nem működik rendesen a beépített opció.
Most azt hiszem feladatütemezővel sikerült ráerőltetnem a dolgot, de nem vagyok benne biztos, hogy ezentúl mindig tisztességesen be fogja tölteni.Esetleg valami tapasztalat XTU-val?
-
Reggie0
félisten
Na akkor egy kis info a kozossegi tudatba:
MSI X99A SLI PLUS bios frissites utan szepen megy a xeon e5-2697 v4 ES procival, 2.6 GHz all core turbo is megvan. Viszont ujdonsag, amit nem irtak az uj biosrol, hogy megjelent az "Above 4G decoding" opcio is. Igy mar bele tudtam pattintani a xeon phi-t is, viszont arra ugyelni kell, hogy a legelso slotban a videokartya legyen es az utana kovetkezoben a nagy cimteret igenylo kartya. Forditva nem indul el a videokartya.Mar csak a phi idle fogyasztasara kell valamit kitalalnom(100W).
-
Reggie0
félisten
válasz
westlake #4052 üzenetére
Sajnos nincs rola kozeli, de igy a felvetelrol nem annak tunik. Persze attol meg lehet, vannak jo kis femotvozetek amelyek mar akar -19 fokon olvadnak, ilyet ken ra(Gallium+indium+egyeb), miutan leszedte a trutymakot. Van is egy ilyen tervem, hogy galinstanbol csinalok folyakekhutest, mert a viznel 6x hatekonyabb, csak baromi draga.
-
westlake
félisten
-
Reggie0
félisten
Valaki esetleg tudna kolcsonozni egy 2011-es procit egy bios update erejeig? Sajnos a v4-es xeonnal nem indult el az alaplap...
Vagy az is jo nekem, ha viszem a lapot es updateli. -
westlake
félisten
válasz
Reggie0 #4047 üzenetére
Te milyen videót néztél? Az egyértelműen valamilyen puha fém. Nem ón, mert az keményebb. A nem forrasztott processzoroknál sima hóvezető paszta alkalmaznak (szürke), amit még kézzel is le lehet törölni. Forrasztott az, csak nem annyira rideg, hogy letépje a magot. Nyilván az is közrejátszik, hogy oldalirányú erő éri, nem pedig merőleges. Az IHS-t merőlegesen feszegetve le lehet szaggatni a magot. Forrasztott az.
Szívesen megnézném a folyamatot, ahogy összeforrasztják. Nyilván alacsonyabb az olvadáspontja (ezért lehet puha), hiszen a mag valószínűleg nem bírná ki a közel 300 fokot.
Egyébként nem értem, hogy lehet jobb hőátadást elérni a forrasztásnál. Az aztán direkt kontakt. -
gyiku
nagyúr
válasz
Reggie0 #4047 üzenetére
Ráadásul a lassan 5 éve megjelent Sandy Bridge esetében 5 GHz-et meghaladó frekvenciát is relatíve könnyen el lehetett érni. A hőmérsékleti értékek terhelés mellett most is 80-90 Celsius-fok körül alakultak, annak ellenére, hogy a kupak alatt forrasztással biztosít hővezető kapcsolatot az Intel a chip felületével. A kisebb asztali processzoroknál alkalmazott kupaktalanítás tehát itt már szóba sem jöhet, a kísérlet a chipet végérvényesen szétroncsolná.
[link]most akkor mivan? ugy volt, hogy a haswell-e es a broadwell-e is forrasztott
-
gyiku
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #4044 üzenetére
Enyhén szólva érdekes teszt...
-
#Morcosmedve
veterán
-
bpx
őstag
válasz
westlake #4041 üzenetére
Úgy választottam paramétereket a LinX-ben, hogy 1 menetet kb. 15 percig csinált folyamatosan, aztán hogy valójában mit csinál a háttérben, már nem tudom. LinX-et is csak azért néztem, mert indítottam valamit, ami hosszabb ideig terheli a CPU-t. UEFI-ben a power limitet Auto-n hagytam, azzal még teszek egy próbát este, hogy beállítom kézzel.
-
westlake
félisten
Gyakorlatilag sem ES. Ez retail CPU. Sebesség monitorozására jobb a HWiNFO. Szorzót akkor csökkent az alaplap, ha a CPU eléri a TDP limitet, vagy pedig Tj. Max-ot. Ellenkező esetben sosem eshetne az allcore maximum alá.
Biztos, hogy a LinX folyamatos? Nem lehet, hogy éppen taskot "vált"? -
bpx
őstag
Ilyenkor min múlik, hogy a turbo 2,5 Ghz helyett éppen 2,2 Ghz? A spec szerint az all-core turbo 2,5 Ghz.
Többnyire megy 2,5-ön, de néha pár percig 2,2 volt közben, mint pl. a képen is.70 fok fölé nem ment fél óra után sem (pedig csak egy be quiet! Pure Rock van rajta).
Xeon E5 2683 V3
Asrock X99 Extreme 4Elvileg nem ES, innen vettem (92k), CPU-Z is sima Xeon 2683 V3-nak írja, a kupakon is rendes típusjelzés van, nem Intel Confidential vagy hasonló, 1 core-on megy is neki a 3 Ghz turbo.
-
-
helkis
veterán
válasz
Reggie0 #4034 üzenetére
Ha még tanulod a melót akkor ok, de ha ebből élsz akkor ez miatt veszthetsz ügyfelet, hogy nincs időre kész valami, ráadásul a következő munka is csúszni fog, ha már be vagy táblázva..
Csak itthon divat ez a húzzunk le még egy bőrt bármiről, jobb helyeken x üzemóra lejárta után csere a gép, még ha hibátlan is.. -
Reggie0
félisten
Hat latom a kerdesem nem ert celba direkt modon igy van egy indirekt is.
E5-2697v4 ala milyen lapot erdemes rakni, ha a BCLK-n is szeretnek huzni? 8 memory slot feltetel, hogy meglegyen a 128GiB ram, mas nem izgat.
-
korion
senior tag
válasz
vader108 #4020 üzenetére
Szia!
a 6700K is biztos hogy elég!
főleg,ha játékra szeretnéd..nekem X99 Pro van és utólag sajnáltam,h nem a 3.1 verziót vetem,de ezzel is könnyedén megy a 4.4Ghz 4.2Ghz uncore,csak abban lehet javítottak!
inkább ilyet vegyél,mint amit a nevével akarnak eladni!
de nem éri meg,mert az i7 is kihajt mindent és 80 ezer forint sok pénz,főleg ha azt vga-ra költöd
-
teglasatesz
tag
válasz
netguru10 #4024 üzenetére
Dehogynem, hibátlanul áll a polcon. A két 980ti-hez kellett a 40 szál, de már csak egy van, úgyhogy megteszi az 5820k is. Játszani kiválóan megfelel, csak az utóbbi időben rá voltam pörögve a benchmarkokra, annak meg sosincs vége, mindíg van mit reszelni a gépen. Benchelést meguntam, inkább gémelek, meg egy lapát pénzt kiveszek a gépből.
-
netguru10
aktív tag
válasz
teglasatesz #4023 üzenetére
Mert az 5960X-et nem tudtátok munkára fogni?
-
netguru10
aktív tag
válasz
teglasatesz #4019 üzenetére
És akkor a végén melyik lap mellett maradtál?
-
vader108
tag
Én nagyon vacillálok, hogy csatlakozok eme x99-es körhöz.
Kiszemeltem Asus Strix X99 Gaming + i7 6800K.
Időtállóság szempontjából, jobban járok, ha beruházok eme 6 magos szörnyre, vagy bőven megteszi nekem 6700k is? 4-5 éves intervallumra gondolkodok. (240k beruházás lenne míg egy 6700k+lappal 150-160ból kijönne, emiatt sem vagyok benne biztos h megéri-e 80-90k-t kifizetni)
Abban, az esetben ha 6800k-t választom szeretném legalább 4ghz-ig vinni a procit. Van tapasztalat? Bírja simán?
Köszönöm előre is a megtisztelő válaszokat!
Eddig AMD tulaj voltam... de most már elég volt belőle........
-
teglasatesz
tag
Hála westlake-nek, kiderült, hogy a lap+procimnak semmi baja, rejtély, lehet csak arra volt szükségük, hogy szakértő szemek vessék rájuk pillantásukat!
Köszönöm szépen, vannak még kedves, segítőkész tagok! -
westlake
félisten
ASUS X99 DELUXE sehogy sem akart megenni egy ES CPU-t, az MSI X99 XPOWER-ben meg az E5-2699 v3 állandóan leszabályzott, így nem tudtam teljesen kihajtani. Az ASRock X99 OC Formula-val eddig semmilyen gondom nem volt. Ja, a Gigabyte X99 Gaming 5P meg a BIOS-ával szívatott halálra. Valamiért az a lap eleve nem volt szimpatikus (power és reset gomb, meg a POST kijelző hiánya).
-
Ðávid
aktív tag
Esetleg van valakinek tapasztalata Asrock X99M-el vagy Gigabyte GA-X99M Gaming 5-tel?
Nem célom a tuning, csak stabil, megbízható működést szeretnék. Nekem a mATX méret is megfelel, azért ezeket az alaplapokat kérdeztem.
-
westlake
félisten
Jelen állás szerint én csak ASRock X99 OC Formula-t vennék. A kipróbált lapok közül az jött be a legjobban.
-
drsanya
aktív tag
Urak! Van már itt valakinek Asus X99-A II? Ha igen, hogy szuperál? Olvastam valahol, hogy az M.2 nem kimagasló benne de a többi simán hozza a drágább lapok szintjét.
-
woros
őstag
100 felett szerintem egy ASUS ROG STRIX X99 GAMING-el jól járnál 103-ért, ami még itt nagyon fel van kapva a SOC-CHAMPION mellett az az ASUS RAMPAGE V EXTREME, de 159 az ára.
100 alatt szerintem ASUS X99-PRO, de ebben nincs usb 3.1 (viszont van ilyennel szerelt, de az 103 körül van)
-
dime27
őstag
Gigabyte SOC-Champion ill a SOC-Force között mi a különbség tudásban?!
Lehet ezeket még idehaza kapni vhol 2-3 év garival hivatalos boltban?! -
MPowerPH
félisten
válasz
abridabri #3999 üzenetére
Persze,. De ez csak egy a sok kozul. Ha legalabb 50-50 aranyban lenne az eloszlas, az erne valamit. A gond megint ott van, hogy high-end cpu teren mar nem tudnak semmit 'harcba' kuldeni. Ez meg is latszik a piaci arakon.
Az 5960x, 5820K is nagyon keves helyen elozi meg a 6700k-t, hiaba a sok szal, ugyan ott vagy vele. Ha rendesen meglenne irva egy game, akkor az sem igy lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 3 3200G processzor
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged