- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
syC
addikt
Hali
Nem terveztem tuningolni a vasam, de elkezdtem ismerkedni a lapommal és próbálgatni mit tud benne a 6800k. Siralmas
4Ghz-en 1.15v-al be sem bootol a windows, 4.2-n 1.25v-tel nem primestabil. Hozzátartozik, hogy csak a cpu feszt emeltem, minden más auto. Sajnos nem találtam épkézlább leírást a laphoz OC ügyileg, úgyhogy megy a tapogatózás. Van esetleg valakinek tapasztalata a evga x99-cel?
-
Ðávid
aktív tag
Kipróbáltam a kártyát a másik gépben, de sajnos ugyanaz a helyzet. Ha a videokártyára bedugom a két tápkábelt, akkor semmit se csinál a gép indításkor. Ha nem csatlakoztatom őket, akkor felpörög a tápegység és a processzorhűtő ventilátora, de semmi más nem történik. Úgyhogy sajnos búcsút inthetek a GTX 970-nek.
#5593 Reggie0
Lehet ezzel valamit kezdeni? Javítás esetleg? Sajnos már pont nem garanciális. Tavaly karácsony előtt járt le a 3 év. Úgyhogy szépen kivárta azt, majd annyi neki. -
Reggie0
félisten
Valoszinuleg zarlatos a kartyan levo VRM. Az alaplapon levo gombok a standby 5V-rol vilagitanak, ami egy kulon tapkor, viszont amikor megprobalod bekapcsolni a gepet, akkor a kartya rovidrezarja a 12V-ot es leold azonnal minden, mivel a standby 5V-on kivul minden a (kapcsolt) 12V-bol van eloallitva.
-
Ðávid
aktív tag
Igen, ezek sajnos nem jutottak eszembe, pedig nem ez az első alkalom, hogy valamilyen géphibával találkozom.
#5589 atidzsiforc
Ez a kártya egy EVGA GTX 970 FTW. Nem ért hozzá másik PCI-E sínhez. Egyelőre úgy néz ki, hogy a kártyának van valami baja. Ma fogom egy másik gépben is kipróbálni, hogy ott ad-e képet.Egyébként érdekes volt a tegnap esti próba, mert amikor bent volt a GTX 970 és úgy indítottam a gépet, hogy a kártya tápkábeleit sem csatlakoztattam, akkor vagy csak próbált felpörgetni a ventilátorokat, vagy maximum pörgette őket. Nem tudom mi befolyásolta ezt. Képet viszont nem adott, se Display Porton, se DVI-on. Amikor meg bedugtam a VGA tápokat a kártyára, akkor meg meg se nyikkant a gép.
Ha érdekel titeket, akkor megírom, hogy mi lett az eredménye a próbának a másik gépben.
-
Olajka02
aktív tag
Nekem ugyan ezt produkálta egy hibás Giga 980 Ti...
Se kép, se hang és akkor (egy hónapja) még nekem is 2011-v3 rendszerem volt.
Mondjuk a laphoz, procihoz, rendszerhez köze nem volt a hibának.
Valószínűleg a kártya kifingott, zárlatos lett, és a táp minden indításnál közbelépett, azaz nem kapcsolt be a gép. -
ffodi
veterán
válasz
#Morcosmedve #5587 üzenetére
A legtöbben ilyenkor elfeledkeznek a legegyszerűbb hibakereső lépésekről.
Ðávid:
-
Ðávid
aktív tag
Kivettem az alaplapi gombelemet, vártam 15-20 percet, aztán csak egy RAM modult hagytam bent, minden USB és SATA kábelt lehúztam és gondoltam kihúzom a VGA tápkábeleit is. Elindult a gép, de amikor úgy próbáltam, hogy a VGA tápkábeleket visszadugtam, akkor megint semmi. Eközben természetesen továbbra is le volt húzva minden SATA és USB. Gyorsan elővettem egy elfekvőben levő GT 520-as kártyát, hogy megnézzem azzal indul-e. Indult. Sőt, visszaraktam az alaplapra az SSD-t és a GT 520-szal a Windows is ment. Úgy néz ki, hogy mégsem az alaplap a ludas, hanem a videokártya. Holnap a másik gépemben is megnézem a GTX 970-et.
Még egyszer köszönöm szépen ffodi a segítséget!
Jelentkezem a fejleményekkel.
-
Ðávid
aktív tag
Kedves fórumtársak!
Tudna esetleg valaki segíteni nekem letesztelni az alaplapomat és a processzoromat? Pápán lakom, nincs autóm, de a Dunántúlon meg tudom oldani az utazást. -
Ðávid
aktív tag
Kedves fórumtársak!
Tudna esetleg valaki segíteni nekem letesztelni az alaplapomat és a processzoromat? Pápán lakom, nincs autóm, de a Dunántúlon tudom oldani az utazást. -
Ðávid
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #5578 üzenetére
Értem, köszi a választ.
Azt elfelejtettem írni, hogy a ventilátorok nem pörögnek fel, gyakorlatilag olyan, mintha meg se nyomtam vola a bekapcsológombot. A tartalék tápegységem aktív hűtésű, annak a ventilátorát látom nagyon kicsit megmozdulni amikor indítani próbálok, de semmi más.Akkor most nézhetek alaplapot magamnak...
Csak aztán nehogy kiderüljön, hogy mégse azzal volt a gond, mert potyára nem akarok költeni.
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap este az adatlapomon részletezett X99-es gépem hirtelen leállt, mintha áramszünet lenne. Utána hiába próbáltam bekapcsolni, nem sikerült. Az előbb kipróbáltam egy másik táppal, amiről tudom, hogy működőképes, de sajnos azzal sem indult. Az alaplapon két LED világít, amikor a tápegység be van dugva a kobnektorba és a hátlapi kapcsolót is bekapcsolom. Ez a két LED az alaplapi bekapcsoló- és újraindítógombé.
A gépben alapból használt tápom teljesen passzív, ezért induláskor és leálláskor hallat egy kapcsoló hangot. Azt most is hallom, amikor megpróbálom elindítani a gépet. Saját magam még annyit tudok tenni, hogy ezt a tápegységet kipróbálom egy másik gépben, de sajnos az alaplapot nem tudom másik processzorral megnézni, hogy működik-e és másik LGA 2011-3-as alaplapom sincs elfekvőben.
Van valakinek valami ötlete, javaslata? Minden segítséget előre is köszönök!
-
drsanya
aktív tag
válasz
Carlytoo #5571 üzenetére
Szép! Ugyanez van nekem is, esetleg segítenél majd abban, hogy mit hova állítsak egy stabil 4.0 beállításhoz? A cél a lehető legkisebb Vcore lenne, meg a lehető legkisebb idle fesz. Semmit sem állítottam még, így 0.767-1,269V az idle-load fesz. Egyszer próbáltam egy 40es szorzót, ahhoz Auto beállítással 1.293V ment, amit nagyon sokalltam...
Igazából az irányra lenne szükségem, hogy mit hova és miért, aztán elboldogulnék később.
-
Carlytoo
senior tag
Hali!
SIkerült egy újabb x99-es rendszerhez hozzájutnom.
X99-E (Asus) + I7 6800K.
Hatalmas meglepetés a proci. Most 1.220 Vcore mellett 4.4-en stabil. Nem tettem feljebb tehát nem tudom, hogyan skálázódna, de én azt hallottam, hogy ezek ritka szar darabok tuning szempontjából. Brutális. Ja és csak random érték az 1.220. Tehát nem szórakozgattam a határok feszegetésével. Így terhelés mellett 50°C és az bőven jó.
-
hash99
senior tag
Kis update. Tegnap megkaptam a csere procit. Sokat nem tudtam tesztelni de úgy fest most minden rendben működik szóval a lapnak semmi baja nincs.
-
hash99
senior tag
válasz
Olajka02 #5567 üzenetére
Szerintem flasheld újra a biost a memória xmp-t pedig hagyd a csába. Használd őket alapon. Ha úgy is fagy akkor más lesz. Nálam a mem xmp csinált folyamatos fagyásokat azt hittem a proci oc de oc nélkül is csinálta mikor visszatettem alapra a memóriát megszűnt. Ha a lap elem merült ki akkor a bios óra is megáll illetve nem pontos.
-
Olajka02
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szertnék kérni.
Van egy X99-es rendszerem (részletesebb adatok az adatlapomon).
X99-SOC Champion.
A benne lévő 5820-as proci 4 Ghz-re van húzva, a ramok 2666-on mennek XMP-ben (2800-ask egyébként, véletlenül a boltban 2400-as helyett ilyet kaptam).
Amióta volt az a bizonyos Win10 frissítési bug (nem működő satartmenű, és egyebek, azóta újra tettem a win-t), azóta random fagy a gépem szűz rendszerrel, az idő előre haladtával egyre többször gyors egymásutánban, holot előtte ment vagy egy hétig hiba nélkül (előtte meg kb 2 hetet).
Az aida mehet akár négy órát is, semi hibakód (amikor nem fagy).
Ha default értékekkel ál fel a gép akkor is (tehát no OC).Sőt tovább megyek egy VGA csere után csak lépésről lépésre áll fel.
Azaz csajk és kizárólag 1200 Mhz-en megy a proci hat magja smmivel sem többel.
Belépek a bios-ba, beállítom a proci normál értékeit.
Ebben az esetben ha bekapcsolom az XPM-t akkor visszaáll az alap 1200-as órajelre kérdés nélkül.
Ha 3600-on felál, ramok default-on, akkor egy újraindítás alkalmával beállíthatom az XMP-t és akkor már azt is hajlandó lenyelni, tehát azzal az értékekkel gond nélkül megy.Utána, ha beállítom a procit 4000-re, akkor azzal is feláll és minden megy.
Egyébként ezekkel az OC értékekkel használtam előtte egy évig arendszert fagyás és minden gond nélkül.
Amire gyanakszom, az az , hogy ezt a ramot, ami most ven benne, kb 3 Hónapja raktam be, lehet hogy ezeket nem szereti.
Ami még lehet, hogy lemerült az alaplapi elem, és hardver cser után azért felejt el mindent.
Lehet hogy a lapon pukkant ki valami?
Néztem a kondikat, de semelyik sem púpos.Szerintetek mi lehet a fagyás oka?
Eléggé idegesít és nekem szükségem van a munká miatt a stabilitásra, meg szar géppel nem akarok karácsonyozni.Előre is köszi a segítséget!
Üdv: Olaj
-
válasz
#Morcosmedve #5562 üzenetére
koszi
-
AsusX99a ban ez a Samsung 960 evo nvme m2 SSD mukodni fog ugye ?
-
drsanya
aktív tag
Kijött a ROG Strix-hez a 1801 bios. Valaki feltette már?
-
woros
őstag
válasz
Stanchore #5555 üzenetére
Ha eddig nem dugtad rá, akkor szerintem mindenképpen. Nem vagyok nagy tápszakértő, de gondolom, hogy OC nélkül is felvesz onnan magának feszt és biztos egyenletesebben oszlik el. Én eddig amit csak lehetett rádugtam minden lapomra, abból baj nem lehet. De azért nem árt elolvasni az alaplap kézikönyvét, hogy mit ír róla.
-
-
Stanchore
senior tag
válasz
subaruwrc #5554 üzenetére
Ez az, hogy nem tudom mitől jelentkezik. Ami óta egyszer elindult, az óta bármit csináltam vele, áramtalanítottam, kábelek le, vissza, akkor is indult, kivéve az első alkalmat, akkor BIOS-ból egyből kiállt erre a hibára, de utána pár ReTry indítással elindult és megy az óta is. Ez a legszarabb hibajelenség, legalább tudnám mivel lehet reprodukálni...
Amúgy a procihoz az EATX12V csatik közül a 8 pin-est és 4 pin-est is be kell kötni tápra? Nem teljesen értem miért van két különböző:
-
Stanchore
senior tag
válasz
Stanchore #5524 üzenetére
Új fejlemény a 00 hibás configgal: pár napja elvitte egy ismerősöm a proci-lap-memória triót tesztelésre, hátha rájön valamire. Először valami no name táppal próbálta, ugyanúgy semmi, majd rákötött egy Chieftec 450-es tápot, amivel elsőre még nem, de pár próbálkozás után, ha a ReTry gombot nyomkodta, és egyszer csak elindult.
Tegnap visszahozta, meg elhozta ezt a tápot is hozzá. Kipróbáltam, simán indult vele, majd kipróbáltam egy Corsair táppal, azzal is, majd az új EVGA-val, amivel eddig próbáltam, azzal is. Viszont az első BIOS-ba lépés után egy 10 másodperccel kikapcsolt és ugyanazzal a hibával indult már csak újra. 00, CPU Led és nem világít a lapon a csík sem, mintha nem kapna elegendő áramot. 6-8 próbálkozás a ReTry gombbal és egyszer csak hirtelen megint elindult és azóta is indul rendesen, minden indítással.
Na ilyenkor mi a jó franc van?
Mert ha épp így indult szervizben, akkor persze, hogy Teszt OK lett. Olyan, mintha valami áram vezérlő hol működne, hol nem. Attól tartok, ha most visszaépítem a házba, előbb utóbb lehet, hogy újra előjön. Az már biztos, hogy lap hiba, de így meg hogy gariztassam? :S
-
woros
őstag
válasz
Redbull941 #5549 üzenetére
Na örülök, hogy ennyivel megúsztad.
Maradt AHCI módba? Nehogy IDE üzemben menjen.
-
Redbull941
tag
Ma szetszedtem darabokra majd kicsereltem a sata kabelt ujra de akkor seem akart elindulni. Aztan ki irt valami errort es arra a hibara ra kerestem a shift+f10el elojott a pranacssor es ott a regeditben kellet atallitani valami setup.exeben az 1es erteker 3asra es ugy eltudott indulni a windows. Ugy hogy most mar mukodik, de mire rajottem mar mehetek is ujra utra
-
drsanya
aktív tag
Sziasztok! Lapozgattam a topikot, és mivel nem nagyon találtam választ, ezért megkérdem.
Van itt valaki, aki 4.0 Ghz-re állította a 6800K-t? Értem ezalatt azt, hogy a szorzót feltolta 40-re. Nekem a ROG Strix ehhez Auto módban 1,293V-ot ad, amihez loadban jön egy 60-65 °C-os hőmérséklet. Tudom, hogy ez nem olyan vészes, de ahogy néztem a videókat ezzel kapcsolatban, mehetne a feszültség lejjebb is, és ezáltal pár fokot nyernék is...
Az UEFI-ben csak a szorzót emeltem, minden alapon van, ja és a RAM-nak van még egy 1,2V-os 2800 Mhz-es XMP állítva.
Teljesen láma vagyok a témában, nem nagyon tudom, hogy mihez nyúljak.
Köszi, ha valaki megtisztel
-
Reggie0
félisten
válasz
Redbull941 #5544 üzenetére
Live debian letolt es memteszt. Ha atmegy SSD teszt.
-
woros
őstag
válasz
Redbull941 #5544 üzenetére
Sata kabel/port jo? Ha igen akkor memoriakat egyesevel az osszes slotban. Ha igy is csinalja akkor a cpu-t masik lapban meg kene nezni vagy a te lapodban egy masik cpu-t.
-
Redbull941
tag
Helló. Valakinek van ötlete hogy lehetne ezt helyre rázni, vagy hogy mi lehet a gond itt?
Múlt vasárnap haza értem be akartam kapcsolni a gépet, de nem indult csak így mint most is a Video-n is látszik amit csinál fogadott... Szóval elkezdtem másik gépben betettem az ssd-t majd a másik gépben elindult a rendszer. Vissza tettem az enyémbe ugyan ezt csinálta. Vissza tettem a másik gépbe leformatáltam az ssdt, majd az én gépemben próbáltam újra telepíteni a windows10et de nem hozza be a telepítő képernyőt sem, csak ezt a töltést és kifagy... aztán 5perc és újra indul és kezdi előről. Nem tudom mi okozza, látott már valaki ilyent? Vagy mire lehet tippelni mi ment tönkre? Köszönöm a válaszokat. Üdv. -
Reggie0
félisten
válasz
kicsipapucs #5523 üzenetére
Aceton nagyon sok polimert megtamad, elektronikaban nem is hasznaljak lemosonak tisztan. Elofordul 2-propanollal keverve, de az alkalmazasi ideje igy is limitalt.
-
Stanchore
senior tag
Az a baj, hogy kereskedelemben dolgozom és karácsonyi időszak van, esélytelen hétköznap elszakadni melóból :S
subaruwrc: írtam PCX-nek, hogy pontosan milyen teszten lett teszt OK, milyen procival tesztelték, stb..
Amúgy tudja valaki, ezek a szerviz tesztek hogy működnek? Ténylegesen összeraknak egy konfigot, vagy csak a lapra kötnek rá egy diagnosztikai gépet?
-
woros
őstag
válasz
Stanchore #5538 üzenetére
Pedig lehet megérné, én biztos bepakolnám a gépet és irány BP. délelőtt kiderül a baj és még aznap lehet vinni a hibás alkatrészt ahol vetted és verni az asztalt. Persze 2-2 óra út és költség, de így csomó időt megspórolhatsz szerintem. Bár 1,5 hónap az azért már így sem semmi.
-
Stanchore
senior tag
A táp vadi új, most bontottam ki és ugyanez volt a korábbi tápommal is, szóval ez nagyjából kizárható.
Memória nélkül is már így indul 00-val, de azzal is, bármit csinálok, ez van, szinte biztos, hogy lap-proci közül valamelyik, de akkor hogy lehet, hogy teszt OK-val jött vissza mindkettő gariból?
Ffodi: igen, épp most néztem meg, kicsit melegszik a proci.
Mindjárt kipróbálom a BIOS flasbacket.OC panel sincs rajta, totál le van csupaszítva a gép, csak lap + proci, semmi köcölék
-
ffodi
veterán
válasz
Stanchore #5524 üzenetére
Foglaltban minden láb jól áll? Illetve, ha elindítod a masinát úgy, hogy nincs a CPU-n hűtő, akkor a CPU melegszik? (tedd rá a kezed...) Másik táppal próbáltad?
Ami esetleg megérhet egy próbát:
- Kiszedsz és lehúzol mindent a lapból/ról kivéve a 24pines ATX-et és a 8pines EPS-t (igen a 4pin EPS-.t is) Táp lekapcsol
- Felrakod egy pendrive-ra a legfrissebb BIOS-t, majd átnevezed a fájlt R5E.cap névre (csináld úgy,ahogy a manual írja az USB flashback résznél)
- Bedugod a sticket a megfelelő helyre, benyomod a tápot (lapot nem!), majd rányomsz a flashback gombra az I/O panelen.
- Vársz míg kész az update (LED villogni fog egy ideig)
- Ha kész táp ki proci vissza (de semmi más) majd próba -
Stanchore
senior tag
válasz
Stanchore #5515 üzenetére
Megjött ma a lap, vissza sem tettem a házba, inkább asztalon teszteltem, de ugyanaz a hiba, mint előtte, ahogy bekapcsolom, 00 hibakód, CPU led világít, se kép, se semmi. Pedig először úgy próbáltam, hogy csak az alaplap + proci, minden nélkül, még a memóriát sem tettem bele, csak táp meg hűtő, de már akkor egyből ez. Memóriával is, videokártyával is, egyéb perifériákkal, ssd-vel szintén.
Létezhet, hogy alaplap is, proci is úgy jön vissza gariból, hogy teszt OK, de mégsem működik valamelyik? Minden ötletem elfogyott, teljes tanácstalanság...
Még ha nem ment volna előtte hibátlanul 2 hónapig, azt mondanám, valami kompatibilitási gond van a lap és a proci közt, de így...
Valakinek valami ötlet???
Jelenleg így néz ki, hátha ez segít, vagy csak én nézek be valamit:
-
-
Reggie0
félisten
válasz
kicsipapucs #5519 üzenetére
Koromlakklemoso elegge felejtos. Izopropil alkohollal szokas mosni. De az osszeszerelt procinal nem szerencses ha bejutnak ezek a kupak ala, kikezdheti az amugyis szar pasztat(ha nem forrasztott).
-
Stanchore
senior tag
válasz
kicsipapucs #5519 üzenetére
Megpróbálom, bár 3 hónapos processzor, ránézésre is olyan, semmi koszolódás vagy ilyesmi nincs rajta. Ha ez sem segít, akkor nem tudom merre tovább...
-
-
-
hash99
senior tag
válasz
Stanchore #5515 üzenetére
Ez elég érdekes szerintem memóriával nem oo lenne a kód. Nálam ugyanezt csinálta igaz én végigpróbáltam a stickeket és úgy is próbáltam hogy kivettem mindet. A proci halt le nálam bár lehet a lap is mivel még nem kaptam vissza gariból 1 hónap alatt így nem tudtam kipróbálni... Majd az okosak megmondják de a memória hibára tudtommal más kódot kellene kiírnia.
-
Stanchore
senior tag
válasz
Stanchore #5438 üzenetére
Ma írtak vissza a PCX-ből, hogy az alaplap is hibátlan: "Az ügyintézés eredménye: A termék hibáját szervizünk nem tapasztalta, így annak javítására vagy cseréjére sajnos nincsen lehetőségünk."
Na most ilyenkor mi van???
Másfél hónapja szívok, erre kiderül, hogy a lap is, proci is hibátlan. Kártyám, tápom biztos jó, mert egy másik gépben vannak most, egyedül a memória nem lett tesztelve más gépben, mert nincs ami DDR4-et fogadna.
Lehetséges, hogy ezeket a hibákat egy/több hibás memória produkálta?
Az a legfurább, hogy nem adott a gép semmilyen képet sem, ilyen hibajelenséget nehezen képzelek el egy hibás memóriától...
-
Carlytoo
senior tag
válasz
kicsipapucs #5512 üzenetére
4,2 Cache 1,27 V.
Ilyenkor tudom az embereket irigyelni.
Az jó kis darab. Az enyém kevésbé.
Kicsit fosul scalel.
Szerintem van olyan, akinek fontos az egy szálas teljesítmény és fontos a multithreading is nyilván megfizethető áron.
-
ffodi
veterán
válasz
kicsipapucs #5512 üzenetére
Igen, ez jónak ígérkezik. A nálam járt 5820k 1,23V-on 4,6GHz-et tudott a cache pedig 4,2Ghz-en járt 1,25V-tal.
-
-
Carlytoo
senior tag
válasz
kicsipapucs #5508 üzenetére
Az enyém 1.32 Vcore mellett stabil 4.5-ön. Az egy szálas teljesítménye így már az abszolút elfogadható tartományban van.
-
F e Z o
veterán
válasz
kicsipapucs #5508 üzenetére
Változó, nekem 4GHz-hez 1,10V, 4GHz-hez 1.25V kell.
-
Sziasztok!
Mivel az 5960X ES-em elveszett postázás közben, 4 hete nem jön meg, az Alzás barátaim (ezúton is kösz nekik) kisegítettek egy 5820k-val. Nem volt még a kezem alatt X99, amit tuningolni is lehet, nemtom mik az elvárható core értékek mondjuk 24/7-et nézve. J-batch a proci, de nagyon kései, J709A az fpo eleje.
4-4,5-4,7GHz IBT, mennyi az elvárható? 4GHz 1,2V-tal kezdtem, azon IBT stabil 30 percet. Rendes Haswell-ből kiindulva ez elég gyász MHz/volt.Köszi minden ötletet.
-
Carlytoo
senior tag
-
subaruwrc
félisten
válasz
ThreadReptil #5505 üzenetére
az járatja olyan órajelen amivel még belefér a 100 fokba
több potenciál van bennük így is mint x99-ben volt és a ram tuning is jobb.
-
ffodi
veterán
válasz
F e Z o #5503 üzenetére
Nálam először is meghalt egy 5820k, egyik pillanatról a másikra, 24/7-ben ment 1,2V körül (4,6GHz-en)....aztán a 6800k enyhén szólva sem volt tuningos. A RAM tuning pedig az egész X99-es platformon egy katasztrófa volt. Megjelenéskor sokkal több gond volt az X99-es lapokkal, mint az X299-esekkel.
Amíg működött az 5820k-s rendszer, addig egyébként én is elégedett voltam vele.
-
F e Z o
veterán
Én teljesen elégedett vagyok a mostani konfiggal, pedig az alaplap nem is combos (X99 Extreme3), mégis repül szépen 4,5GHz-en 1,25V mellett az 5820k, vízzel hűtve. A vrm-ek felett közvetlen ott van 2db 120-as venti, a vrm bordát állja a kezem hosszabb játék alatt is, s ez csak erre van használva. 15k ráfordítással váltottam 4790k-ról és Asrock Z97 Extreme6-ról, annyit bőven megért a 2 mag, illetve quad channel.
-
ffodi
veterán
válasz
subaruwrc #5501 üzenetére
Ebben egyetértünk.
Carlytoo:
Nekem az X99-cel több bajom volt, mint a mostani X299-cel. A VRM hűtésprobléma meg elég bullshit. Ha hülye a user és 0 légáramlás mellett agyonfeszeli, akkor lelke rajta. Nálam érdekes módon nincs gond ezzel, még akkor sem ha adok neki rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Projektor topic
- Reklámblokkolók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- További aktív témák...
- Intel I7-6700 / 4 mag / 8 szál / Beszámítás OK!
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest