- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
#Morcosmedve #5793 üzenetére
A tapegyseg nem ad semmilyen alacsony feszultseget.
-
Toomy
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5793 üzenetére
Köszi, ezek alapján most megpróbálom.
-
korren
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #5645 üzenetére
Problem solved!
User error detected!
Igen, köszönöm szépen a gyors választ , hülyén pakoltam be a slotokba.Valóban semmi dolog nincs vele. Ugyanolyan modulok, erre próbáltam figyelni.
Egy AIDA64 memória másolás teszt erelyéig hagytam 3000 MHz-en a memóriákat, majd ~59.500 MB/s
Aztán veszem is vissza, ahogy tanácsoltátok!
-
Awil
tag
válasz
#Morcosmedve #5615 üzenetére
Köszönöm szépen. Milyen vonalon tudok elindulni, hogy kiderüljön, mit tud a proci?
Üdv
-
ffodi
veterán
válasz
#Morcosmedve #5587 üzenetére
A legtöbben ilyenkor elfeledkeznek a legegyszerűbb hibakereső lépésekről.
Ðávid:
-
Ðávid
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #5578 üzenetére
Értem, köszi a választ.
Azt elfelejtettem írni, hogy a ventilátorok nem pörögnek fel, gyakorlatilag olyan, mintha meg se nyomtam vola a bekapcsológombot. A tartalék tápegységem aktív hűtésű, annak a ventilátorát látom nagyon kicsit megmozdulni amikor indítani próbálok, de semmi más.Akkor most nézhetek alaplapot magamnak...
Csak aztán nehogy kiderüljön, hogy mégse azzal volt a gond, mert potyára nem akarok költeni.
-
válasz
#Morcosmedve #5562 üzenetére
koszi
-
ffodi
veterán
válasz
#Morcosmedve #5471 üzenetére
Gondolom VCore/VRIN.
-
Carlytoo
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5468 üzenetére
Akitől kapom azzal most teszteltettem le. Nem tudom, hogy a chip minősége mikor jó ezeknél a daraboknál, de most lett vége IBT / Aida FPU+ CPU 1-1 órás nyúzásnak és stabil.
1.24 Vcore / 1.85 In 4,6 Ghz. Nem volt kifagyás sem akadás sehol. Én azt olvastam, hogy örüljek ha a 4,5-öt tudja.
Ő jelenleg nyitott házban egy Noctua NH-D14-el hűti és 66 °C volt a plafon. Képeket sajnos nem tudok küldeni, mert nem én csináltam, de ha nálam lesz majd és ha valakit érdekel pakolok fel.
Elvileg nem lett delidelve. Ami érdekes, hogy nekem 1.235 Vcore mellett a 7700K IBT-nél felmegy 75-78 °C-ra is egy Corsair H105-el. Építeni vizet most még nem akarok. Eljátszogatok ezzel, amennyire lehet.
Szerk.: Köszönöm szépen Morcosmedve
-
Stanchore
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5442 üzenetére
Az igaz. Én telekom szegmensben dolgozom, ott 1+1 év gari van a telefonokra, de az a tapasztalat, hogy a plusz 1 év gyártói gari ideje alatt már nem olyan gördülékeny az ügymenet. Talán számtechben máshogy van, de az biztos, hogy hosszú lesz
-
Stanchore
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5440 üzenetére
Nem sajnos, végül arra jutottam, nem lenne szép, ez miatt rendelni egy procit, majd 14 naposba visszaküldeni, ezért inkább elküldtem garba. Így 1500 ft-ért bevizsgálták másfél hét alatt
Következik a nehezebb ügy, gondolom a +24 hó időszakában már gyártói bevizsgálás, lehet több hónap is lesz.
-
Rasiel
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5426 üzenetére
Köszöntem, minden nap tanul valamit az ember.
-
Rasiel
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5424 üzenetére
Egyébként a VCCSA a RAM vagy a CPU tuningba szól bele leginkább? (Úgy vettem észre, hogy előbbibe.)
-
válasz
#Morcosmedve #5406 üzenetére
Miiii ?! X99A +3200mhzs memoriak XMP vel beallitva 0 hiba nalam.
-
hash99
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5406 üzenetére
Elvileg nem vezető gyári lötty van benne de a vizes topikban hallottam már csodákról
a folyadék az folyadék.
Sajnos nincs elég hely a házban a háttértáraknak ha kiveszed a hdd ketrecet a radik miatt :/
-
hash99
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5403 üzenetére
Egyre jobb ez a nap
Remélem mire hazaérek az egyik blokk is elkezd ereszteni és eláznak a vinyóim is.
-
subaruwrc
félisten
válasz
#Morcosmedve #5403 üzenetére
nem én írtam hogy elvitte a cpu-t is. csak csóváltam rá a fejem ha úgy volt.
járt már nálam egy pár 00-s asus lap de egyik se vitte el a cput magával. -
subaruwrc
félisten
válasz
#Morcosmedve #5401 üzenetére
hát ha két lapban 00-zik akkor abból már sok jó nem lesz.
-
Stanchore
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5381 üzenetére
Hát igen, nagyjából minden mást ki tudtam szűrni. De feleslegesen nem küldeném el egyiket sem gariztatni.
Nincs valaki véletlen a dél dunántúli régióban, aki egy teszt erejéig befogadna egy 6850K-t?
Ha igen, dobjon egy privit.
Köszi előre is! -
Stanchore
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5379 üzenetére
Jaa, értem. Akkor reggel, amikor nem tudtam bekapcsolni, talán még írta rendesen, majd az a gépresi után ha jól emlékszem már nem. csak hőfokot ír (25 C), minden más nulla.
-
Stanchore
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5377 üzenetére
Először egy 4-5 napja volt ilyen, hogy kétszer 1 percen belül lekapcsolta az usb-ket, de csak egy pillanatra, majd 2 napja ugyanez, de már 1-2 másodpercre kapcsolta le. Akkor még semmi más tünet nem volt, majd éjjelre bekapcsolva maradt a gép és reggelre kikapcsolva találtam. Próbáltam bekapcsolni, de csak kb 5-6 indítás után volt hajlandó bebootolni, előtte bekapcsolás után kb 2-3 mp-cel egyből le is állt, ahogy felpörgött, már állt is le kb. Miután bebootolt nagy nehezen, 2 perc használat után megint kikapcsolt. Utána egyből vissza is kapcsolt minden gond nélkül, és ment 1-2 órát, aztán nyomtam egy gépresit és abból a resiből többet nem állt fel, sőt még a videokártyának sem ad jelet az óta. USB-k közül az egér még kis ideig világított, de miután lehúztam az összes usb-t, majd vissza, már az sem világított, és az óta sem megy egyik usb sem, kivéve egy kislámpával, gondolom annyi feszt még ad le, hogy az világítson.
-
woros
őstag
válasz
#Morcosmedve #5367 üzenetére
Szemét PTK.
-
Stanchore
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5359 üzenetére
Igen, épp most játszottam végig, csak egyet hagytam benne, az első slotban ahogy írja is, ha egy van, majd egy másikat ugyanabba a slotba, de semmi. Procit még megpróbálom kivenni, vissza, hátha, de kis esélyt látok rá, hogy az lesz.. valszeg marad a lap, de akkor nagyon megszívtam, gondolom hónapok, mire a gariból lesz valami.
Ffodi: Nincs semmi, lehúztam mindent, csak egér + bill maradt, de azokat is rádugtam másik gépre, egyből mennek hibátlanul.
-
m0h0senator
őstag
válasz
#Morcosmedve #5337 üzenetére
Nekem a corsair-ek default feszültsége 1,35V.
PLL az kérdéses mindjárt meglesem.PLL termination voltage nekem auto-n van. Ramok kapnak 1,360V-ot.
-
Rasiel
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5301 üzenetére
Köszi!
Akkor picit megnyugodtam, azt hittem már nálam van valami para. .
tRFC-t 250-ig le tudtam húzni, ezzel még elindult.Gondolom ilyen szintű CPU tuningnál még nem igazán kell a Core Voltage-on kívül más feszültségi értékekhez nyúlni vagy rosszul gondolom?
Plusz még eszembe jutott valami: anno Sandy Bridge-nél több helyen írták, hogy a memóriák feszültségi értékeit az Intel által megadott fölé nem ajánlott emelni, mert az a CPU memóriavezérlőjére rossz hatással lehet. Itt, ennél a platformnál ettől már nem kell tartani? Egyébként nem tervezem, meg jelen esetben felesleges is lenne 1.35V-nál magasabbra állítani.
-
KAMELOT
titán
válasz
#Morcosmedve #5287 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek! Nem tudom miért nem találtam meg!
-
tom_tol
addikt
válasz
#Morcosmedve #5175 üzenetére
Nem hiszem, hogy megéri a ráfordított időt. Kap egy kis hideget, megcsinálom a kötelező teszteket és megy a háztól.
-
trek81
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5104 üzenetére
nem érte meg megvenni el is adom ...aztán beszerzem vissza az 5820k
-
trek81
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5100 üzenetére
láttam már 4.4ghz...4.5ghz órajeleket is
tudta a proci...
-
drsanya
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #5085 üzenetére
+1
Nálam azt csinálta míg aktív volt, hogy 40-es kóddal indult a gép néha, aztán az iRacing meg is halt általában olyankor 10-ből 8-szor. Mióta kikapcsoltam, mindig AA-val indul és semmi gond. És valóban semmit sem lassult a cucc.
-
szepsy
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5080 üzenetére
Nem igazán értem, miért jó ha ki van kapcsolva.
+ lassabban bootol a win?
Bocsi az értetlenségemért... -
gyiku
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #5078 üzenetére
kosz bolhas
-
szepsy
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5078 üzenetére
Ezt most be vagy ki kell pipálni?:S
értelem szerűen ha be van akkor gyorsabb a win bootolás? -
gyiku
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #5020 üzenetére
linkeld be megegyszer, koszi
-
gyiku
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #5025 üzenetére
nalam nincs kek, de megint 40en figyel. bepipalom azt a vackot, de aztan megfurminallak ha ezutan elkezdi dobalni a bsod-ket
igy van alapbol
-
dime27
őstag
válasz
#Morcosmedve #5025 üzenetére
Még jó, hogy a szirszar Taichi alaplapom ilyenekre nem kell odafigyelni pedig szintén win10 64 bit user vagyok...
-
gyiku
nagyúr
válasz
mi ez bolhas?
-
Speed_Speed
tag
válasz
-
drsanya
aktív tag
válasz
A hitközség nevében köszönjük szépen
-
gyiku
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #4935 üzenetére
Te csak menj vissza a barlangodba aludni
-
JasL
őstag
válasz
#Morcosmedve #4889 üzenetére
Ma vitte el a futár, adott aláírt szelvényt is. Egyébként nem úgy van, hogy 30 napjuk van a beérkezéstől számítva visszafizetni?
-
JasL
őstag
válasz
#Morcosmedve #4887 üzenetére
Magánszemély.
-
drsanya
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #4799 üzenetére
Akkor ez a kérdés megválaszolódott! Köszönöm a segítséget.
-
JasL
őstag
válasz
#Morcosmedve #4799 üzenetére
Így van. Bele kell csak zoomolni, és látszik a pin-eken.
-
ffodi
veterán
válasz
#Morcosmedve #4746 üzenetére
Az x99 memory training már csak ilyen. Ha kicsit is instabilnak, hibásnak, inkompatibilisnek látja valamelyik modult a lap, vagy valamelyik releváns feszültség túl sok vagy épp kevés, máris tiltogatja a RAM-okat induláskor....
-
JasL
őstag
válasz
#Morcosmedve #4740 üzenetére
-
JasL
őstag
válasz
#Morcosmedve #4719 üzenetére
Rengeteg Hyper-X van a listában, de pont ez a típus nincs. Ennek a konkrét típusa:
HX426C13PB2K4/16
A listában pedig ezek vannak a támogatott 2666-osok között:
De feljebb és lejjebb levő órajeleknél is rengeteg Kingston van, úgyhogy jó reményeket fűzök hozzá, a következők miatt:
Fontos megemlíteni, hogy ez egy májusi DRAM kompatibilitási lista amit nem frissítettek, valamint 2 hete jött ki új BIOS.
Van egy Kingston HyperX DRAM model szám dekóder, ez szerint ez jött ki az én típusomra:
HX426C13PB2K4/16
HX- HyperX
4 - DDR4
26 - 2666 Mhz
C - UDIMM (unregsitered)
13 - CAS Latency 13
P - Predator sorozat
B - Black heat spreader
2 - 2. revision
K4 - 4-es KIT
/16 - 16GB kapacitásA listában teljesen egy ugyanilyen kiépítésű típus is szerepel (HX426C13SB2K4/16), csak az SAVAGE sorozatból való és nem PREDATOR, úgyhogy kb 99.99%, hogy jó lesz bele.
Esetleg valaki mást gondol?
-
JasL
őstag
válasz
#Morcosmedve #4705 üzenetére
Kicseréltettem erre a 2x8GB-os 3000-es RAM-ot:
Kingston DDR4 2666 16GB HyperX Predator CL13 KIT (4x4GB)
Ez már jónak tűnik?
-
JasL
őstag
válasz
#Morcosmedve #4705 üzenetére
Aha, értem. Hát akkor megpróbálok 2 héten belül bővíteni, gondolom akkor még ugyanaz a szállítmány lesz raktáron, ha meg nem, 14 napossal elállok az első 16GB-tól meg a második 16GB-tól is, és visszaküldöm egy 32GB-osért.
A legrosszabb az, hogy sehol nem találtam feketében 4x4-es kit-et, mindenhol csak 2x8-as van. Illetve pirosban van, de a pirostól már szabadulni akarok, nem illik bele az elképzelésembe, 3 éve minden piros-fekete a gépben és ráuntam.
Oh, most nézem, van fekete 4x4, de 56e HUF a 2x8-as 35e-s árával szemben. Marad a 2 részletes tervem, sok lenne egyszerre a pénztárcámnak sajnos most.
-
JasL
őstag
válasz
#Morcosmedve #4702 üzenetére
Ha ugyanazt a márkát és kit-et veszem, akkor sem?
-
Vigilante
őstag
válasz
#Morcosmedve #4525 üzenetére
Akkor kékhalál a bootnál is.
Hát meglesem, hogy a 4,5 hez képest visszavet valamennyire ez a 4.0 full HD - 144 Hz-en.
GTA V talán ami nagyon szereti a 6mag/12szál CPU-t, nah meg a Mafia 3.
-
Vigilante
őstag
válasz
#Morcosmedve #4523 üzenetére
4,5-et is megy 1,268V-al beton stabilan.
Csak most visszavettem, mert 1 szál 980 Ti mellé minek?
-
Vigilante
őstag
válasz
#Morcosmedve #4469 üzenetére
Jönni fognak!
-
Syz
senior tag
válasz
#Morcosmedve #4347 üzenetére
Gondolom ezt nevezzük innovációnak
-
dime27
őstag
válasz
#Morcosmedve #4275 üzenetére
Köszi köszi, csak azért irtam az Asus-t meg az Asrockot mert itt a legtöbben azt használnak sztem...
Neked is köszi subaruwrc! -
dime27
őstag
válasz
#Morcosmedve #4254 üzenetére
QLV listák alapján az Asrock Extreme 6-ban max 2666-mhzes ramok mennek "hivatalosan" tehát nálam max Corsair ill Gskill jöhet szóba kék szinekben tehát akkor 2666mhzesek között kell nézelődjek!
Gondolom az nem igazán jó ötlet ha vki olyan memóriát vesz a lapba ami 3000 vagy 3200 mhz-es és nincs a QVL listában benne...vagy előfordulhat h tudja a lapban olyan megahertzen járattatni?! -
dime27
őstag
válasz
#Morcosmedve #4252 üzenetére
16-18-18-36....de ez már 36e árban!
-
teglasatesz
tag
válasz
#Morcosmedve #4225 üzenetére
Hűha, ha az fpu van bepipálva, van ám meleg 1.31 volton... Le is állítottam. Én eddig a cpu-t pipáltam.
-
teglasatesz
tag
válasz
#Morcosmedve #4225 üzenetére
Alapon használom, mikor vettem, megnéztem mit tud, de ezeregy procim volt, nem tudom, milyen beállításokkal toltam. Pedig nem ám auton... Tripla radis épített vízzel hűtöm.
-
dime27
őstag
válasz
#Morcosmedve #4203 üzenetére
Köszi vhol én is igy gondoltam hogy jobb lesz majd esetleg az Extreme 6
Memóriánál erre gondoltam amugy :
Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3000 Quad-Kit CMK16GX4M4B3000C15B
Csak hogy passzoljon már szinben hozzá de sajnos youtubon sem neten nem találok tesztet rola
Ezek még távlati tervek át kell gondoljam nem biztos h megérné váltanom a jelenlegiről mert sztem nagyonmax 10% plussz ha összejönne ill szeretnék egy nagyonjóféle 5820k-t találni hozzá, az meg ritka mint a fehérholló és ha van is nem biztos h eladó!
-
woros
őstag
válasz
#Morcosmedve #4203 üzenetére
Igen, mindenképpen az Intel LAN a jobb választás az biztos. Olvastam, hogy a Qualcomot nem dicsérték.
-
core i7
addikt
válasz
#Morcosmedve #4187 üzenetére
Lehozzák? Tehát az i7 7700(k) 6 magos lesz
?
-
KAMELOT
titán
válasz
#Morcosmedve #4174 üzenetére
Ha egy kicsit gondolkozol akkor utána vesz még egy olyan kit-et ha most nincs rá keret. Vagy ha van akkor vesz 2 belőle ennyi az egész. Én is így vettem mert rohadt jó áron volt.
(#4175) dime27: Azért az hogy menne vagy nem, azt gondold át. Vegyél magasabb órajelűt 2666Mhz pont okés. Nehogy gondok legyenek aztán nem fog menni a ram annyit amennyit elképzeltél, mert a lap szórakozni fog! Az én lapomban pl. 3000Mhz nem mentek a ramok. 2666 2800 vagy 3200. Nézzél jól utána más fúrumokon is, hogy a kiszemelt lapban melyik ramok mennek jól és mennyi Mhz-en.
-
dime27
őstag
válasz
#Morcosmedve #4174 üzenetére
Nah az meg a másik...de jó lenne ha a kérdésemre válaszolna vki, h megéri-e a 6k plussz az lpxnél vagy elég a Fury ami valszeg megy 3000 cl15-ön
-
dime27
őstag
válasz
#Morcosmedve #4163 üzenetére
Ja azt sejtettem h nehéz...mondjuk elégedett lennék 4.5ghz 1.25V cpu feszen!
-
dime27
őstag
válasz
#Morcosmedve #4161 üzenetére
Egyenlőre még csak nézelődök nagyon ki kéne fogni egy jol menő 5820k-t! Memória+alaplap már megvan fejben hogy mi lenne!
-
dime27
őstag
válasz
#Morcosmedve #4159 üzenetére
A HyperX QUAD HX426C15FBK4-2666Mhz is hynix chippes az is nagyon jol megy 2666mhz-et tudja ilyen paraméterekkel : 12-13-14-14@1.35v
-
dime27
őstag
válasz
#Morcosmedve #4157 üzenetére
Ahogy nézem a 2x8gb-os 2133Mhz-es Hyper Fury nagyon megy!Ez hynix chippes és ez a tipusjelzése: HX421C14FBK2/16
Találtam quad változatot is viszont ennek a tipusjelzése ez :HX421C14FBK4/16-----ez nem tudom hogy milyen chippes, hogy hynix-os-e?! -
KAMELOT
titán
válasz
#Morcosmedve #4150 üzenetére
5820k értelmes váltás vagy 5960X vagy 6950X.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #4148 üzenetére
Abban visszont egyettertek hogy az Ivy-E platformal kevesebb volt a problema mint a Haswell-E platformal.
A Skylake-re kivancsi leszek..szamomra nem eri meg lecserelni most Broadwell-E-re, igaz az Asus ROG Strixx mozgatja a fantaziamat....olyan szinten hogy mintha az lenne az X99 ROG Formula. De nem hiszem hogy megeri a cseret.6800K meg annyit nem nyujt amennyibe kerulne a valtas. Ha nem eleg az 5820K 4.4-en, feltolom 4.6-ram oda eleg az 1.28 V...es meg mindig siman hutheto.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #4145 üzenetére
Szerinted miért nem hozza ki az Intel a HEDT -et a mainstream-el egy idõben?
Kidobja elõször mobil meg mainstream vonalra, aztán vár..csiszolgatja, javitgatja...majd amikor minden frankó jön a szerver/HEDT platform.
Melóban régen felfigyeltem arra hogy komplex számitásban néha hibázott a tuning mentes 3770, visszont a 4930K még 4.7 GHz-en sem hibázott egyszer sem.
Igaz ez normál használatnál, játéknál sohasem érezhetõ. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #4139 üzenetére
Az hogy nem egészséges az egy dolog, de ugy tudom hogy a VRM 105 oC van hitelesitve.
Z170-rõl menekültem X99-re. Tuning is megvan, nyūgmentesen a 4.4 -4.5 GHz. Mondtam már, visszafelé nem fejlesztek...ezt a platformot ha minden jól megyen akkor majd a Skylake-E fogja váltani, mire nyügmentes lesz az architektùra.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #4133 üzenetére
A melóban nem ritka a 90-92 fokos VRM a munkagépeknél, a VGA vrm-je is simán elvan 90 fok körül...
Ez X99 nem mainstream Z170
-
korion
senior tag
válasz
#Morcosmedve #4112 üzenetére
szia!
Automatán van!
a Core VID max 1.25 max 1.29 V
CPU cache voltage 1.4V azt érzem soknak
-
Siszibatya
tag
válasz
#Morcosmedve #4093 üzenetére
Szia !
Köszi az infót
Elgondolkodtató nagyon is amit írtál.
Visszaolvasok remélem megtalálom a válaszokat a nyűgökre és hibákra.
-
Reggie0
félisten
válasz
#Morcosmedve #4078 üzenetére
Meg anno a megjeleneskor pletykaltak, este rakeresek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #4078 üzenetére
Nekem a SOC atszamolva 75k korul volt.
-
Reggie0
félisten
válasz
#Morcosmedve #4076 üzenetére
Az osszes 2011 pin ki van hasznalva. Az OC socket mar 2017 pin, ami hivatalosan nincs is. OC socket nelkul is huzhato. Raadasul mar 81ezerert is van OC socketes lap, ami az altalam kalkulalt kulonbseget meg 18k-val dobja meg. Tehat 66k a kulonbseg.
Hasonlitsd ossze 1151 OC socketes alaplapokkal, mert ott is van vagy 83 bekotetlen lab.
-
Reggie0
félisten
válasz
#Morcosmedve #4074 üzenetére
Persze, ha olyan extrakat kivansz az egyik oldalon, ami a masikon nincs is, akkor nyilvan felborul az arany. Viszont ennel fogva nem is alkalmas az osszehasonlitasra.
-
Reggie0
félisten
válasz
#Morcosmedve #4070 üzenetére
2011:
ASRock X99 Extr3 63k
5820k 119k1151:
asrock z170 pro4/d3 27k
6700k 107kIgy most 48k-ra jott ki. 2-3 hete meg 50ezer korul mozogtak az x99 alaplapok, pont akkor vettem en is...
-
gyiku
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #4070 üzenetére
legolcsobb, fapad lapokkal 50k, de ha rendes lapot teszel a skylake ala, akkor meg kevesebb
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #4068 üzenetére
Te, Skylake egyenlore tobbe van, mint egy 5820K-s platform. En rafizettem. Jatekok alatt mind1, ellenben video konvertalasnal nekem szombaton nagyon hianyzott a plusz 4 vagy 8 szal. Eleg sokaig malmozott a gep rajta... 5820K -val ez nem kicsit tartott kevesebb ideig.
De nem bantam meg, hogy valtottam, pont a Broadwell-E miatt. Eleg nagy csalodas lett minden szempontbol. Semmi valtozas nincs, nem lett tobb FPS -em, nem gyorsabb az altalanos napi hasznalat alatt a gep, csak a fogyasztas teren nyertem eleg sokat. -
Reggie0
félisten
válasz
#Morcosmedve #4068 üzenetére
Marmint azt a +20...30ezer forint felarat? Bizony az nagy ervagas egy 180e alapar mellett, meglehet akar 16% is...
-
deadwing
addikt
válasz
#Morcosmedve #4064 üzenetére
Teljesen belebuzultam pedig a 6 magba... Valahogy ki kellene ábrándulnom. Folyamatosan azzal hitegetem magam, hogy későbbi játékok már sokkal jobban ki fogják használni a 6 magot...
Meg tetszik a forrasztott mag is... ááááááá, elegem van.
-
Reggie0
félisten
válasz
#Morcosmedve #4064 üzenetére
Nem skylaken, 4770k/4790k. Amikor gondolkodtam rajta meg nem volt skylake
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #4044 üzenetére
Enyhén szólva érdekes teszt...
-
teglasatesz
tag
válasz
#Morcosmedve #3943 üzenetére
Vcore 1.35V, végülis mindegy, semekkorával nem megy, input 1.9V, uncore és ram freki alapon, szerintem ez 3000/2133 (próbáltam ugyanezt auto-n is), vccsa 1.03V, beállítások közt tdp kitolva, többit majd otthon meglesem, ugyanis elég zöldfülű vagyok, kb ahogy a google-ban és a youtube-on láttam stabil, működő bios beállításokat, úgy próbáltam, de nem menyen.
Továbbá [link] ezzel is próbálkoztam
-
mpierre
veterán
válasz
#Morcosmedve #3932 üzenetére
Én nem panaszkodom a kis fapad csigabájt deszkámra van eddig 2 nem béta, meg 2 béta bios. O'szt csókolom. A második nem bétát meg rakom fel, mert arról nem lehet visszaváltani. Nagy kaland. Végül is lehet elsőre is jó biost összekalapálni. Ez így az abit ix48 gt3-ra emlékeztet.
-
Syz
senior tag
válasz
#Morcosmedve #3920 üzenetére
1.Asus X99 Pro/USB 3.1
X.Asus ROG Strix X99 Gaming
2.Más -
Syz
senior tag
válasz
#Morcosmedve #3893 üzenetére
Nagyon kevés Kingston van a QVL-ben,a 4x4 Gb HyperX Predator viszont ott van. G.Skill ramokkal van tele a QVL főleg.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #3868 üzenetére
En tudok mondani, mert itt a 6600K is a masik szobaban. Semmi extra, nem erosebb semmivel sem, mindennapokban sem gyorsabb(a boot ido is hosszabb) es ott ahol kell a tobb mag, nagyon elverzik.(ezen a HT sem segitene) Tehat en tovabbra is fenntartom, hogy messze nem egy kategoria.
woros: A dolog egyszeru. Nem hasznalok mar semmi olyat, amihez kellene a 6 mag... Igy marad az, hogy az orajel, na meg annak valos erteke legyen eros, amiben a 6700K jobb. Ettol fuggetlenul meg ugy voltam vele, hogy akkor veszek Broadwell-E -t, mert az a 10% pont hozta volna, amit a Skylake. De a latottak alapjan hulye lennek... Igy most ugy all, hogy a 6600K is megy a haztol, a helyere jon egy A10-7890K, az -E -t meg valtja egy 6700K. Penzem marad a cserebol, csak szerelnem kell.
-
woros
őstag
válasz
#Morcosmedve #3870 üzenetére
Bocs félreértettem.
-
woros
őstag
válasz
#Morcosmedve #3868 üzenetére
Ne már, most komolyan nem mondhatja el, hogy miért akar átváltani egy másik vonalra?
Ha azt mondta volna, hogy AMD-re akar váltani akkor is érdekelne, hogy miért, mit lát benne amiért megéri stb.
-
woros
őstag
válasz
#Morcosmedve #3864 üzenetére
Oké oké bocsánat nem akarok megbántani senkit, főleg nem téged.
Mivel HEDT-nak hívják ezért a mainstream (6700k vonal) felett van, legalábbis joggal gondolhatom.
Ebből következik, hogy lefele, na meg pár teszt is igazolja, hogy játékok és egyéb programok alatt ha csak +2-3 fps-el is de "gyorsabb", de ez már nagyon régen ki lett tárgyalva.A kérdés BMW001 kolléga felé, hogy miért váltanál 6700k-ra?
Bocs és üdv.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Pedig mindent egybeveve az lefele.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Nézõpont kérdése csak
-
N.Laca64
csendes tag
válasz
#Morcosmedve #3841 üzenetére
60 fok környékén IBT alatt.A HWinfoban VR T1-T2 -vel vannak jelölve úgy emlékszem, de javítsatok ki ha nem jól tudom. Most hogy melegebb van már a proci hömérséklet is beugrik néha a 80fok környékére IBT alatt. Játékokból a BF4-et próbáltam ott 55-60 fok közötti höfokokat produkált.Majd a Sony Vegas meg fogja dolgoztatni gondolom, de még azt nem próbáltam.
KAMELOT: Már gondoltam rá hogy ki kéne cserélni öket
,de mindig mikor a vizet szerelem kifutok a végére a ráforditható keretböl és maradnak ezek a csöcsös csatik kábelkötegelövel biztosítva. Végül is biztonságosak,csak hát tényleg vannak szebb megoldások is.
-
KAMELOT
titán
válasz
#Morcosmedve #3772 üzenetére
Hát ja inkább bénáztak a fazonok, azért hajlottak el. Itt ilyennel nem lesz gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Linux kezdőknek
- Óra topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- EAFC 25
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i7-12700KF
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest