Új hozzászólás Aktív témák
-
woros
őstag
válasz
MPowerPH #2598 üzenetére
Ha valaki akkor Ő tudja:
Raja@ASUS
12-04-2014, 09:06 AM
DDR4-3000 is tough for some CPUs on the 100 strap. It requires considerable tuning of voltages and even then may not be stable. Intel did not tune this ratio particularly well. In fact DDR4-3200 is easier than DDR4-3000 on the 100 strap (for those that know how to tune the system). -
KAMELOT
titán
válasz
MiklosSaS #2572 üzenetére
Nagy valószínűséggel az lesz a gond. Kompatibilitási listán rajta van a ramod? Mert ha nincs akkor csókolom. Nekem is restartolgatott a gép. Ballistix ramokkal pedig azok nincsenek is a listán azokkal nem cisnál semmit. Szépen megy a gép.
Nézd végig a listát és onnét nézzél ramokat.
Valahogy ezeket a gskill ramokat nem szereti a x99. Crucial corsair mehet, esetleg a kingstont kéne még megpróbálni, de azok is drágák. -
MiklosSaS
nagyúr
-
MPowerPH
félisten
válasz
MiklosSaS #2581 üzenetére
Nem veletlenul mondja azt az osszes olyan elismert OC-s, aki mogott nem all egy gyarto sem, hogy a Champion a legjobb lap X99 OC-ra.
Ezert nem ertem miert cserelted le a legjobb OC-s lapot egy masik OC-sra. En a helyedben eladnam a fenebe, ha tenyleg jo aron vetted, akkor nem buksz rajta.
Vegyel egy X99A Gaming 9 ACK -t, vagy egy X99A GODLIKE -ot, ha van ra cash, es betudod szerezni. OC-ban ugyan ott leszel, mint most, ellenben vannak erdekes feature-ok a lapon.
mod: Irt a srac, minden klappol a 5960X-el... Kerdeztem, hogy pot mikor kerul ra. Az nem fog...pedig kivancsi lettem volna. Vett hozza valami 'bika' kompaktot. Sajnalom, kivancsi lettem volna, mit tud nitrogen alatt.
Egy megjegyzes, de aztan nehogy off legyen belole. O RVE -be rakta.(mikor vette, irtam neki, hogy az eredmenyek azok csak Champion lapban VALID -ok) Csak 1.14v -on fut le a Cinebench 4.5GHz-n. Ellenben ami meg erdekesebb, 4.8GHz-n 1.34v kell ugyan ehhez.(Championban 1.274v kellett) Irtam neki, hogy dobja ki a rakba, es vegyen egy Championt, de neki ez is eleg.
-
MiklosSaS
nagyúr
Na meg ilyett eletemben nem tapasztaltam....
Majdnem ugyanazok a beallitasok mint a Giga lapban, de megis joval gyengebben teljesit a proceszor..(CineR15, IBT)..
Kezd rohelyes lenni, lassan elegem lesz az egeszbol..kibaCCom a faCCba...lehet megyek vissza 6700K-ra. Meg piszkalgatni fogom, majd megejtek egy ramcseret, de ha akkor sem lesz rendben ....akkor kidobom az egeszet.
-
-
KAMELOT
titán
válasz
Walter_White #2576 üzenetére
Nézd meg a kompatibilitási listát. Majd jön egyik ahverom is ide a topikba ő X99-A fog venni ő vesz kingstont. Nekem a Gkillek elszálltak küldtem gariba. Érdekes most 2400mhz ballistix ramok vannak benne hibátlanul megy.
-
Walter_White
senior tag
Ajánlották nekem az ASUS X99-S illetve a PRO-t, érdeklődnék hogy Haswell-E\vagy majd a késöbbiekben ártól függően 6800K-s Proci tuninghoz melyik lenne a legjobb, illetve Stabilitásban, teljesítményben van-e valami különbség a kettő között, PRO felé hajlok, de ha a Wifit+3.1-es USB-t leszámítva nincs semmi, akkor +10K-t megspórolnám. Kingston Predator vagy G.Skillel lesz használva.
Vagy akár melyik is legyen nem lehet mellélőni ? -
woros
őstag
válasz
MiklosSaS #2572 üzenetére
Amíg a Corsair 3000-es samu chipes ramok voltak nálam, addig ugye 1.25strap kellett. Na akkor csinálta azt a giga lap, hogy néha (nem mindig) bekapcsolás után, de bios kép előtt lekapcsolt (a ramok hibátlanok voltak ettől független) aztán jöttek a 3200-as hynix g.skill ramok, oda ugye 1.00 strap kell és láss csodát, azóta megszűntek a random leállások. Uncore minden esetben 4Ghz volt.
-
#Morcosmedve
veterán
-
MiklosSaS
nagyúr
Az lehetseges hogy a processzor degradalodva van es azert nem megyen az uncore tuning?
-
MiklosSaS
nagyúr
Ettol az alaplaptol sem esek hasra. Semmi kulonbseg nincs a Giga es ez kozt....
Ugyan ugy megy minden...amilyen franko volt az Z97-es MPower..ez egy kicsit csalodas.
Meg korai nyilatkoznom, de ha nem hozza az elvartakat szepen repul az ebayre.
-
helkis
veterán
válasz
MiklosSaS #2543 üzenetére
ma jött meg végre az asrock x99 extreme4 3.1-em, kivettem, beépítettem, biosba be, belőttem mindent, xmpvel ramok 3200-re, proci 1.2v 4200 (ez biztos tudja), uncore 4000 +0.3v sysytem-agent-el, próbaképp, pöcc röff, minden megy pöpecül.. így kéne mindennek mennie..
finomhangolás később..
-
Walter_White
senior tag
válasz
Redbull941 #2548 üzenetére
Szia.
Én is ugyan ezzel a problémával szembesültem memtest format után- és egyetlen egy program sem tudta ugy formatálni hogy ismét teljes méretben legyen.., és valamelyik topikban pont rátaláltam
erre a progira: ImageUSB ezzel formázd meg(reformat), és tökéletesen helyre fogja állítani, nekem sikerült -
woros
őstag
válasz
Redbull941 #2548 üzenetére
Pl. windows disk management-ben letorlod a kotetet és uj particio vagy, ha az nem akkor pl. minitool partition wizard vagy hiren's bootcd-n vannak jo kis progik.
-
Redbull941
tag
Srácok xD Memtest után formázom az usb-t, de csak 49mb-sra formázza 4giga helyett
Hogy lehet vissza állítani 4gigára?
-
MiklosSaS
nagyúr
Amióta megvan ez a platform 4 GHz-en ment stabilan. Nem is erõlködtem a nagyobb órajelen. Csakhát viccelõdik az alaplap.
Az ugy volt hogy még az ivy és a Z77 alaplapok idején annyira megharagudtam egy Asrock lapra (Z77 Exrreme6) hogy megfogadtam öt évig nem fogok ilyen márkát használni.
@Többiek:
. Az a baj hogy ha logikusan szeretnék dönteni akkor az Asus X99-Pro lenne az....X99-S nem találok. A Pro volna az arany közép út.....olcsóbb is...van OC foglalat....
-
MiklosSaS
nagyúr
Ennyi volt! Eladom a Giga lapot! haragszom ra, de nagyon. Ujbol jatsza hogy nem indul elsore, aztan sehogysem ha tuningolom az uncore-t. Ha lementem a beallitasokat, aztan mindent alapra teszek indul minden franko. Utana vissza toltom a beallitasokat...(vagyis tok ugyanaz) akkor minden franko es indul faCCaul..
Nincs tobb idegem! Ezek a lapokat szemeltem ki :
MSI X99A MPower (mostanaig 80 % hogy ez lesz)
MSI X99A XPower (nagyon csalogat, de sajnalom ra a plussz penzt)
Asus X99-Pro (mivel x99-S mar nem kaphato, gondolom ez is jo lenne. RVE nem kell, nem adok annyit erte)
ASRock Fatal1ty X99 Professional (2012-ben megfogadtam hogy 5 evig nincs seggszikla lap. Lehet most kivetelezek es hamarebb megveszek egyett mint 2017.01.12) -
KAMELOT
titán
válasz
MiklosSaS #2540 üzenetére
Én azt nézem adott pénzért mit kapok. Jelenleg ez éri meg a legjobban. Engem nem sokat érdekel, hogy 1-2 szálas tesztprogi mit mutat. Engem az összteljesítmény érdekel na meg az ára!
(#2542) miklosss2012: Vannak páran, de akkor sem éri meg a 6600K. Ez a vonal túl drága lett!
-
MPowerPH
félisten
4-6 magos eseten en is a Real Bench -re szavazok, de nem kell orakat jaratni. Ha 1 orat stabil volt, raadod a plusz 0.01v-t es jo lesz.
8 magos eseten HyperPI 32M mehet, 3DMark Vantage+11 cpu teszt is nagyon jo. Ha dolgozol vele, akkor par proba vagas, rendering. Es a game -ek, azokbol is a cpu ehesek, multiban. Ha ezeken atmegy, akkor nem lesz vele gondod. Meg a +0.01v ugye.Tul van ez misztifikalva. En is ismertem par csokat innen a forumrol, akik akar 1 napnal tovabb is kinoztak a gepet Prime -al. 26 ora utan kapott egy hibat, es meg volt orulve.... LOL.
-
MPowerPH
félisten
Nem hagytam le. Rakd a gepre a fogyasztasmerot, es nezd meg mit eszik prime alatt, meg real bench alatt. En megtettem....
Hiaba hiszed azt, hogy tudod huteni. Akkora belso ho keletkezik, hogy megsuti sajat magat. Nem azonnal, de akar rovid ido alatt is bekovetkezhet. Es onnantol jon a szivas, a golden cpu-bol lesz egy atlagon aluli darab. Es akkor meg olcson meguszod...Nekem ez elott volt nem egy-ket platformom. A maximalis teszthossz az 30 koruli IBT volt.(E8400-nal meg Prime) A tobbi a napi hasznalat. Nem voltak stabilitasi problemaim. Szoval ki hogy csinalja. Ha ismered, hogy skalazodik a chip a plusz feszre, akkor akar kiszamolhato, hogy mennyi kell neki 24/7-re. Plusz 0.01v, a biztonsagi.
-
woros
őstag
válasz
MPowerPH #2533 üzenetére
Lehagytad a végét a szövegnek:
We use the ROG Realbench stress test, with the corresponding amount of installed memory selected in app. The stress test is equal or greater to alternatives, using real, open source apps with an oscillating load across the main PC subsystems.
Nem kötekedésből!
Csak érdekel, hogy azt pl. miért nem lehet.
Valaki írta azt hiszem a skylake topikban, hogy a hét és feledik órában bukott el a teszt.
-
MPowerPH
félisten
Nem, nem lehet neki. Kulon fel van tuntetve Real Bench honlapjan is, ha jol emlekszem. Alapon lehet, meg turboorajelen is. 4.5GHz-n nem lehet. A 8 magos az nem 6 magos, foleg nem 4.
De javallom, probald ki. Vegy egy 5960X-et, huzd fel 4.5GHz-re, es benchelgess vele 8 orat. Majdnem garantalom, hogy utana gondod lesz a procival.
De akkor itt van meg egyszer a cikk, pont ROG overclocking guide."Users should avoid running Prime95 small FFTs on 5960X CPUs when overclocked. Over 4.4GHz, the Prime software pulls 400W of power through the CPU. It is possible this can cause internal degradation of processor components."
Es akkor ezt zarjuk. Aki ilyen fetisiszta, az csinalja, en mar kinottem belole. A stabilitast lehet normalis programokkal tesztelni, hosszutavon. Az elozo 5960X-emmel nem lottem egy darab IBT meg ahhoz hasonlo teszteket. Cinebench utan emeltem a feszen 1.6v-ra, majd ugy hasznaltam jo par hetig, mindenfele problema nelkul.
A 8 ora egyebkent is butasag, mar bocsanat. A Haswell -nek is eleg volt a 20 perc sima IBT. Foloslegesen kinozzatok a procikat, ami a 4-6 magosok eseteben meg igazabol nem vesz el sokat a kondiciojabol, ellenben mint a cikk alapjan is lathatjatok, a 8 magos kicsit mas vilag, es magatoknak okoznatok vele anyagi kart.
Google -on is ra lehet erre keresni, eleg sok forumon volt tema, hogy degradalt az 5960X a prime utan. -
KAMELOT
titán
válasz
teglasatesz #2526 üzenetére
Nem változik semmi csak gyorsabbak lesznek!
-
MPowerPH
félisten
8 magosokat nem igazan szabad szamoltatni, en nem is csinalom, mert nem szeretnem ezzel kinyirni. 5960X-eket Cinebench R15 4.5GHz alapjan rangsoroljak HWBot -on is.
HyperPI 32M lement alacsonyabb feszen is az elozonel(1.15v). Stabilitas tesztelesre jo a mindennapos nyuzas.
-
teglasatesz
tag
Ha a memóriáimat nem dualban, hanem quadban használom majd, változik a késleltetés is? Vagy az marad? Sajnos a ramokhoz nem értek túl sokat... Most 65ns,soknak tűnik a ddr3 42ns-hoz képest,az volt ez előtt. Most 3000mhz, 15-15-15-35. Eredetileg 3400on 16-18-18-38at tudna. Vajon mehetnék még alacsonyabbra vele így 3000mhz-en? 2x8gb trident z.
-
MPowerPH
félisten
Dehogy... 8 magossal nem futtatunk LinX-et 4.5GHz-n, de meg alatta se ajanlott.
Ez CineR15 stabil. Az elozo 8 hengeresnek kellett +0.04v a stabilitashoz, szoval ennel olyan 1.23v korul lesz az a pont, hogy mindennapokra megfelelo.
Ez kb. annyit tudhat, mint Akoska procija. Az ove kicsit jobb lehet, mivel a Rampage -ben alapbol tobb fesz kell ugyan azon az orajelen.
-
ffodi
veterán
válasz
Walter_White #2517 üzenetére
Ha lesz OC is, akkor Fatality, de abból is a /3.1-es verzió, esetleg MSI X99A XPOWER.
BMW001:
4,5@1,19V az Linx/hyperpi stabil is?
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok.
NAGYON OFF!
Először is elnézést hogy ide írok, irtam az alaplapos topikba is, viszont itt kimondottan az X99-es platform a téma.
"
( CPU+LAP+Mem ) csere lesz hamarosan.
Viszont az alaplapokkal kicsit bajban vagyok...ASROCK Fatal1ty X99X Killer
ASROCK X99 WS
MSI X99A GAMING 7
MSI X99A SLI KRAIT EDITION----
MSI X99S XPOWER AC
----
Szerintetek melyik érné meg a legjobban? (OC is lesz) - Asrock Fatality felé húzok, de nem tudom hogy Intelből Asrock megéri-e , AMD-nél csak Asrock volt, és nagyon stabil lapnak bizonyult.
(Prociból mindenféleképpen I7 5820K vagy az új 6800K(6850K)-ártól függően)Köszönöm."
-
MPowerPH
félisten
Ma jott hozzam meg egy 5960X. Marad is, nem megy annyira rosszul, bar mivel ugyan az a BATCH, mint az elozonel, igy tobbre szamitottam. 4.5GHz@1.19v. Nem volt draga, 520-at fizettem erte. De most nem adom el az 5820K-t sem, mert veletlen megint proci nelkul maradnek.
-
ffodi
veterán
válasz
teglasatesz #2513 üzenetére
Lehetséges. Ha van rá módod próbálj bele másikat és kiderül. Ha az említett másik lapban a RAM-ok hiba nélkül mentek, akkor azok hibája kizárható.
-
teglasatesz
tag
Sziasztok!
Szerintetek létezik, hogy a gigabyte ga-x99 5p lap nem kompatibilis f4-3400c16d-16gtz memóriával, azért szívok ennyit vele? Vagy ez csak akkor derül ki, ha teszek bele másik ramot? Mintha ezt csak alapon tudná kezelni, sehogy máshogy.
-
MiklosSaS
nagyúr
Hat nem is tudom....ossze vagyok zavarodva.....lehet inkabb marad ez a Giga. De abban sem vagyok biztos hogy szuksegem van az OC foglalatra.
Meg ami listan van a gyerekbek az egy Asus Deluxe de meg nem tud arat mondani, es egy RVE kb 300 font korul. De valahogy Asus-t nem nagyon szeretnek......pedig meg lehet az lesz a vege
-
teglasatesz
tag
Másik lappal mnden hibátlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Asus Rog Strix G16
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged