- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
2011 óta a BCLK tuning nem létezik, mint fogalom. Persze lehet látni képeket, ahol talán 25MHz-et emeltek a gyári értékhez képest, de ezt nem valami könnyű megvalósítnai. Ha tuningról van szó, akkor a szorzó emelésére gondol (majdnem) mindenki. Én nem ellenőriztem, de mások azt mondják, hogy minden egyutas Xeon szorzózár mentes. Mondjuk van ötféle ilyen Xeon-om, de lusta vagyok leellenőrizni, hogy mi az igazság.
Play nice!
-
drsanya
aktív tag
Nos igen, a melegedés. Olvasgatom a 1151 topikot és bizony vannak páran, akik szívnak a Skylake-el. Ezért is félek vele. Hasonlóan gondolkodom a kapott válaszokkal. Igazából a felhasználás célja miatt is kérdeztem Tőletek is. Mert azt írták, hogy ezekhez amiket alátámasztottam, nem kell X99. Viszont az időtállóság szerintem itt kifizetődőbb ezen a platformon. De a bizonytalanság még mindig megvan azért
Köszönöm az eddigieket, jöhetnek még érvek pro és kontra is.
I am iRacer
-
MPowerPH
félisten
Nekem csak 98W korul eszik konnektorbol, ugyan ebben a felallasban. No OC, ellenben van 2db D5-os szivattyu 3-as fokozaton a rendszerben, ami plusz 35W. Tehat azok nelkul, meg a radikon levo 9db venti nelkul ez inkabb 63W.
Ha filmet nezek, akkor 112-115W a maximum, amit lattam a meron.Ugye jo helyzetben vagyok, mert a 3 monitor miatt nem kell OC meg a Ti ala sem. Most, mivel busy vagyok, a 2. Ti ki van kapva a slotbol, aramtalanitva, csak a viz folyik at rajta. Minek zabalja az aramot? Meg nem dontottem el, hogy eladom, addig meg nem akarom szetkapni a rendszert.
Don't Tread On Me
-
-
ffodi
veterán
Múltkor már összegyűjtöttük melyik OC socket-es és melyik nem.
Amit linkeltél az nem!
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
gyiku
nagyúr
-
#Morcosmedve
veterán
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Ðávid
aktív tag
A gyártói oldal szerint ahhoz való. Ezek szerint mégsem?
Itt a pontos típus: HX421C14FBK2/16. -
Ðávid
aktív tag
Igen, ezt nézni fogom. Volt már, hogy ilyenből gondom adódott.
Az a helyzet, hogy van egy Brocken 2-m, de sajnos nincs hozzá LGA2011-es felfogatóm, csak LGA115X-hez. Szerintem az 5820K-val is megbirkózna. Még itt vettem régebben do3om kollégától. Ő csinálta a felfogatót hozzá. Már kérdeztem tőle, hogy tud-e LGA2011-hez is készíteni, de sajnos már nem foglalkozik ilyesmivel.
-
Ðávid
aktív tag
Most meg nem mondom fejből, hogy pontosan így néz-e ki a rajta levő matrica, mert már elég régen vettem le a gép oldallapját, de ha hazaérek (éjjel), akkor megnézem. A gyártói oldalát viszont megtaláltam: [link]
Különösebb bajom nincs a vízhűtéssel, csak eddig nekem nem volt rá szükségem, így nem is foglalkoztam vele. Meg most sem tervezek tuningot, mert nekem az LGA2011-v3 platform főleg a több processzormag miatt kell, így szerintem egy normális léghűtés is teljesen jó lesz.
-
nagyúr
Nekem nem tanította senki.
Én elvből nem veszek Asrock lapot,lehet akármilyen jó.
Ettől még lehet nagyon jó lap az Asrock nem vitatom,sőt,másoknak akár ajánlom is.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
westlake
félisten
ASRock was originally spun off from Asus in 2002 in order to compete with companies like Foxconn for the commodity OEM market.
Mintha tegnap lett volna.
Szerintem már sokkal inkább különálló brand, mint az ASUS leányvállalata.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Egyelőre nem is kétféle, hanem háromféle socketet találtam. Valóban az ASUS lehetett, aki "kitalálta" ezt a socketet, de igazából nem kellett ezen mint kitalálni. A 2011-3-as CPU-kon eleve ott voltak az érintkezők, nem véletlenül. De igazából nem is lényeges, hogy ki volt az első. Én egy ideig azt hittem, hogy a 2011-3 gyári lábmennyisége annyi, amennyi az OC socketben van, de ez időközben megcáfolódott. Ugyebár a 2011-et és a 2011-3-at csak az különbözteti meg, hogy máshol vannak azok a "pöckök", amiknek a CPU megfelelő kivágásaiba kell illeszkedniük. Ez a harmadik, amit eddig csak a komolyabb MSI alaplapokon láttam. A lábak számából kiindulva ez a sima és az OC soket között helyezkedhet el.
#2727 Nem éppen. Pontosan az MSI-nél nincs egyáltalán OC socket, csak sima, meg az az átmenet, amit fent említettem.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
ffodi
veterán
Pedig amit bejelöltél az a slow switch, az általad linkelt képen is kivehető (feltéve hogy x99s mpower-ről beszélünk).
JME1JCI1JBAT1
Ez pedig külön-külön értendő: JME1 JCI1 JBAT1 mindegyik más. A JME nálad nincs, a JCI a chassis intrusion a másik a cmos reset pinjei. A J mindig tüskesort jelöl. Ami JTURBO néven van az a slow switch melletti tüskesora vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
Ha invalid, akkor általában oda van írva miért az. Ha windowsból emelsz/csökkentesz a BCLK-n, akkor pl. előfordul, hogy invalid lesz. (w8 és w10 alatt)
nullpoint:
Persze, mert sokaknál az a bevett szokás, hogy 24 órát LinX-elnek, ami nem csak itt, hanem mindehol baromság. Egy laza stabilitásteszt Hyperpi 32m, vagy egy AVX mentes LinX, vagy egy AVX1-es IBT 20 körrel semmi gondot nem okoz szerintem. Ezek max 10-20 perig tartanak.
[ Szerkesztve ]
-
nullpoint
őstag
Ha megcsináltad az ImageUsb-vel a pendriveot akkor bootnál kiválasztod (nálam f8-at kell nyomkodni). Ott elszüttyög egy kicsit aztán bejön a menü és ott választhatsz tesztet.
Szerintem érdemes a kívánt feszkón tesztelni.
(ha végeztél a teszteléssel akkor reformatáld a pendriveot az imageusb programmal mert 50 megássá változtatja az eszközt a teszthez )
[ Szerkesztve ]
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
KAMELOT
titán
Lehet én kaptam csak ilyen taligákat. 8x4 ram is quadban fog menni!
Elején még nem tudtam, hogy kéne tesztelni csak simán kifagyott majd működött rendesen. Majd mikor tegnap 32x rányomtam a memory tesztet az utolsónál befagyott az egész, de úgy hogy még egér sem volt! Aztán alaplapon 53-as hiba azaz memory!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
helkis
veterán
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Redbull941
tag
-
Redbull941
tag
Ez az első lapom x99-en Gigát akartam volna venni, csak rendelésnél szóltak, hogy nincs készleten giga, és hogy válasszak más lapot, így lett az asrock (kb egy árban volt a giga és az asrock). Asrockból is a 3.1-es verziót mondták a fórumozók, mert jobban megéri Proci hűtőm végett 4.2ghzen vagyok, 1.195v-al stabil fixen (Woros fórumtársnak köszönhetően 4ghz 1.250v-on a chache) stabil minden játék alatt, gta5-alatt a hőfokok 65c-nem melegebbek. Burn tesztnél ilyenek lettek a hőfokok. Erősebb proci hűtővel lehet fixen 4,5-en nyomatni. Cine15 -alatt ilyen pontok lettek. (4,5ghz,1.3v (csak random rá tettem a feszt), chache 3.3ghz, 1.165v)
Szóval eddig megvagyok elégedve vele. Csak reggeli hideg indításnál ilyent csinál, látni nem látni, mert sötét volt még xD de hallani lehet ahogy berreg egyet, majd elindul. Lehet nem a proci vagy a lap a hibás, hanem valószínűleg a hdd lesz a ludas.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
X99-ben en sem tartom oket sokra, ellenben Z170 vonalon azokkal nincs egyedul baj. Az uj Maximust meg nem neztem, de kiindulva az egyeb Asus lapokbol, nagyon jol eltalalt lehet. Nekem elotte majdnem csak ROG lapom volt Kicsit tularazottak, ellenben mindegyik brutalis volt. Rampage III Extreme viszi a primet.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mobil flották
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Linux kezdőknek
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core i9 9900K
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AKCIÓ ÚJ AMD Ryzen 9 7900X3D / AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év gar. 27% áfa