- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
westlake #2795 üzenetére
Kivancsi lennek az okara. Ebbol egy szeria futott, es csak ugy mint mas modellek eseten, eleg nagy volt a 'halalozasi' rata. Nem is volt ujabb rev. Szerintem az arazassal is melle lottek, Force nem kellett senkinek a Champion miatt. Es mig en meg az elejen £184-ert vettem az arcedula szerint, addig 1 honapra ra mar £210, es a folott kertek erte.
-
westlake
félisten
Mondjuk azért elég érdekes, hogy a Championra "rásütik" a kifutó modell bélyeget. Értem én, hogy jöttek ki P-s modellek, de egyik sem kimondottan tuning alaplap. Ráadásul valószínűleg csak jövőre kapunk új X-es PCH-t.
-
westlake
félisten
Az itteni Champion alaplapok mind külföldön lettek vásárolva?
-
-
westlake
félisten
Ne tőlem kérdezd. Ráadásul nem is 1000MB/s egy lane, hanem "csak" 985MB/s.
Minek a sok lane? Mire tudod használni? Tele lehet pakolni VGA-val egy X99-et, de egy Z170-et is tele lehet. Elég nagy blame, hogy X99 csak szoftveres RAID-et tud PCIe-es SSD-kel. Én vennék emiatt akár három darab 950 PRO-t, de ne kelljen már az X99 miatt elbuknom a 6/8 magos CPU-kat, meg a quad-channel-t
A Championt néztem, de azon is csak 20GB/s-es volt a port. Nem volt kedvem végignézni az összes gyártó flagship lapját. Szerencsére van átalakító. -
ffodi
veterán
-
MPowerPH
félisten
válasz
westlake #2772 üzenetére
Szerintem nem. Regebben csak a EX modellek elveztek a lock mentesseget. A BCLK oc mar akkor is veges volt, igaz nem levegovel. Igy viszont az OC is egyszerubb, mert csak pakolgatod a szorzot, es a BCLK-val is pont tudsz annyit jatszani, hogy kihozd belole a maximumot. Inkabb orulnunk kellene, hogy vegre allandoan lehoztak a kommersz kategoriaba is egy olyan feature -t, ami regen kb. az elerhetetlen statuszban volt.
A pci-e lane kapcsolataban mar tudom, mire gondoltal.
-
m0h0senator
őstag
Sziasztok,
az elkövetkező időkben fogok váltani ivy bridge-ről. Amit kinéztem egy 5820K (utána olvastam, hogy kevesebb pcie sávot tud így nem túl ideálís SLI vagy CF rendszerhez de azt nem is tervezem) és egy Asus sabertooth lapot néztem.
A kérdéseim, hogy memórákból milyeneket keressek, és hogy van e valakinek ezzel a lappal tapasztalata. Külföldi oldalakon sok jót olvastam róla. A másik kérdésem, hogy azok a hűtők amik jók a 2011-re azok jók a 2011-V3-ra is?
Köszönöm
-
westlake
félisten
válasz
MPowerPH #2770 üzenetére
Talán rosszul közelíted meg a dolgot?
A K-s CPU-k mellett nincs értelme? Esetleg nem lehet, hogy pont a K-s CPU-nak nincs értelme?
Már miért egy ingyenes dolognak ne lenne értelme, egy fizetős dologgal szemben?PCIe lane: Z170 20, X99 8. Ez pont elég arra, hogy kelljen az alaplapra PLX chipeket tenni.
-
-
westlake
félisten
válasz
mpierre #2765 üzenetére
Pedig lenne mit "átvenni" a Z170-ből.
Szerintem a Skylake-E-hez adnak majd ki új vezérlőt. X180, vagy akármi.
2017 első felében jön a Skylake-EP, amihez már új vezérlőt adnak ki (Lewisburg). Biztos, hogy a Skylake-E-hez is új vezérlő lesz. Jöhet a 12 magos Extreme Edition CPU. -
-
westlake
félisten
válasz
Marcikapap #2760 üzenetére
Semmire, de inkább ne menjünk bele.
Ez már nagyon OFF.
Ha valami speciális kérdésed, tedd fel privátban. -
westlake
félisten
válasz
Marcikapap #2758 üzenetére
ES processzort még nem láttam retail/OEM felirattal. A te processzorod az első. A kérsédt nem azért tettem fel, mert lenne jelentősége. Nem is azért, mert szerintem átvertek téged. A legtöbb ES processzor ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik, mint a retail/OEM változatuk. Mindegy, ne pörögjünk tovább ezen a dolgon.
Az (ES) E5-2697 v3 maximális turbó sebessége igazából nem érdekel, mert nem egy szálat szeretnék használni. Nem azért vettem. A maximális all-core sebessége 3.0GHz. Az nálam lévő darabok ráadásul Pre-ES példányok, ezért nincs típusjelük sem. -
Marcikapap
tag
válasz
westlake #2757 üzenetére
Szia
A fotót én készítettembe beszerelés előtt.
Ha a feliratot nem írták át a kínaiak akkor igaz.
Nézegetem de ilyen paraméterekkel nincs fent az Intel honlapján.
Szerintem ez ES, és szerverbe szállítva mert ott szálak száma számít.
Amikor vetem volt 3 db hirdetve, szerintem a IT kolléga szedte ki és barátnőjén keresztül piacra dobta.
Az megnézte az IT emberem az eladót és folyamatosan árul, megbízható a minősítése ezért vettem meg.
Megegyező paraméterrel tőben is árulták a világ több pontján ugyan ezzel a felirattal eltátott CPU-t hasonló árakkal.(#2757) westlake Van 2 darab E5-2697 v3-am.
Az a kérdés menyi a Max Turbo Frequency ???M
-
westlake
félisten
válasz
Marcikapap #2756 üzenetére
ES, vagy retail/OEM. A fénykép alapján retail/OEM, de a CPU-Z mégis ES-t ír.
Az ES-t nyilván nem lehet kereskedelmi forgalomban kapni, de a retail/OEM verziót igen. Ha a fényképen valóban a te CPU-d van, nem pedig egy másik, akkor annak nem szabadna ES-nek lennie és akkor kapni is lehet kereskedelmi forgalomban.
A többi dologgal meg tisztában vagyok. Van 2 darab E5-2697 v3-am. -
Marcikapap
tag
válasz
westlake #2724 üzenetére
Szia
A tuning nem megy.
1 mag 3GHz
2-3 mag 2,8GHz
4-12 mag 2,7GHz
Tekergetni probáltam de kifagyott.
A memoria is 2111MHz fut le van tiltva a huzás.
Valoszinüleg egy szerverben adták el.
Valahol honkongban üzemelt, mert a proci nem kaphato kerereskedelembe.
A gyári teszt program is hibára veszi.
A 30Mb cache miatt kelett a cad programhoz.
A fogyasztás is jobb mint a 5820k.
Az 5 monitoron szépen futnak a párhuzamos szálon a programok.M
-
westlake
félisten
Van itt olyan, aki tray verziós CPU-t vásárolt és tudja az FPO azonosítóját?
-
sergiooo
csendes tag
válasz
westlake #2749 üzenetére
Na ja igen... a Q6600 5 évig volt meg és 3ghz-ra volt tuningolva. Ott nem is okozott soha problémát hogy 90-100C a hőmérséklet. Most egy COOLERMASTER Hyper 212 EVO van az 5820K-ra és 95C-nél már Throtlingol... meg azért sem gondoltam volna mivel mikor megvettem 60 foknál nem ment feljebb terhelve sem.
Érdekes mindenesetre!
-
westlake
félisten
válasz
sergiooo #2748 üzenetére
Ez miért furcsa? Extrém magas hőmérsékletnél ezt csinálja majdnem az összes CPU, GPU. Az alaplap csökkenti a (maag)feszültséget, ami miatt csökkenti a szorót is (GPU-nál meg 13MHz-eket). Ez így "természetes". Egyébként vannak olyan alaplapok, ahol ez a védelmi "feature" is kikapcsolható (CPU).
-
sergiooo
csendes tag
válasz
nullpoint #2747 üzenetére
2 napom rá ment! Gyerekek ha ezt nem veszem észre a hajamat téptem volna ki. leszedtem az Intel Extreme Tuning Utilityt. Ott mutatta a Thermal Throttlingot. Amint elérte a 95Celsiust a CPU azonnal visszavette a teljesítményt. Megpucoltam, hőpasztát cseréltem ezüstpasztára, meg visszavettem CPU Voltot is egyből jobb, és megszűnt a játékokban a lagg is. (Cod Black Down 3, BF4, Mad MAx...)
Köszönöm a segítséget! Akinek Gigabyte GA X99 UD4 alaplap 5820K CPU, azok írjanak és küldök stabil Overlock beállításokat.
-
nullpoint
őstag
Aztán írd meg hogy sikerült-é
-
nullpoint
őstag
Turbo power limitet is feljebb venném, 140wattnál bőven többet eszik 4,2ghz-nél, lehet az lesz a ludas.
-
sergiooo
csendes tag
válasz
nullpoint #2741 üzenetére
Eistet találtam OFF...
1 picit javult de még így is minuszos.
Van ilyen C3 C6/C7 State support-ot kikapcsoljam?
KÉPEK a BIOSrólVan ott egy Turbo Power Limit és Core Current Limit(amp) Ezt mennyire állítsam gondolom ez is visszafogja.
Továbbá Fixáljam a Magok sebességét? 1Core, 2Core, 3...(6Core Active)Valaki átnézné a BIOS képeket és megmondaná hol mit állítsak be azt megköszönném... 4,3ghz Stabil, csak visszafogja magát pár másodpercen belül...
thx
-
sergiooo
csendes tag
Sziasztok!
A véleményetekre vagyok kíváncsi. Nekem van egy 5820K cpum Gigabyte GA X99 UD4-es alaplappal és Carsair Vengeace LPX 8x4GB DDR 4 2400mhz ramokkal.
A kérdésem az, hogy ha a GIGABYTE Apcenter EASYTUNE programmal húzom egy komoly antituning lesz belőle. Pontosabban változó a helyzet, mert egy AIDA teszt első 3-5 tesztjét rendesen 4,2 GHZ-n futtatja utána visszaesik 2-3-3,5Ghz tartományokba. Számomra elég érdekes a dolog.
csatoltam egy tesztet is... elég érdekes..
Kérdésem tudtok fix beállításokat küldeni hogy mire lőjem be? Más nem találkozott ezekkel a problémákkal?
Köszönöm a válaszaitokat!
-
-
westlake
félisten
Ha valaki talál valami hiányosságot, pattintson egy privátot.
-
westlake
félisten
válasz
MiklosSaS #2727 üzenetére
Szerintem ez állhat legközelebb a valósághoz:
MSI X99S (all modell) sima socket
MSI X99A (XPOWER, GAMING 9, GODLIKE) half-OC socketAztán lehet, hogy van egy-két modell, amit nem írtam le a megfelelő helyre.
Valódi OC socketet eddig az összes(?) ASUS alaplapon, és a Gigbayte Champion-on láttam.
-
westlake
félisten
Egyelőre nem is kétféle, hanem háromféle socketet találtam. Valóban az ASUS lehetett, aki "kitalálta" ezt a socketet, de igazából nem kellett ezen mint kitalálni. A 2011-3-as CPU-kon eleve ott voltak az érintkezők, nem véletlenül. De igazából nem is lényeges, hogy ki volt az első. Én egy ideig azt hittem, hogy a 2011-3 gyári lábmennyisége annyi, amennyi az OC socketben van, de ez időközben megcáfolódott. Ugyebár a 2011-et és a 2011-3-at csak az különbözteti meg, hogy máshol vannak azok a "pöckök", amiknek a CPU megfelelő kivágásaiba kell illeszkedniük. Ez a harmadik, amit eddig csak a komolyabb MSI alaplapokon láttam. A lábak számából kiindulva ez a sima és az OC soket között helyezkedhet el.
#2727 Nem éppen.
Pontosan az MSI-nél nincs egyáltalán OC socket, csak sima, meg az az átmenet, amit fent említettem.
-
korion
senior tag
válasz
westlake #2725 üzenetére
amelyik X99-es az 2011 v3!(most jön majd az új chipset,de az is 2011 v3 Socket lesz,ha jól tudom)
van az OC Socket amit az Asus csinált elsőnek most már több alaplapgyártó is csinálja!
Gigabyte-nak ami UDP-re végződik az OC socketes (NEM 100%)
MSI-ből a drágább Mpower lapjai!(nekem Mpower S lapom van és imádom,de nem OC socketes..)bár lehet,ha most kéne vennem Asus x99-A vennék..,de szeretem ezt a lapot,csak később komoly ramokknál lehet hátrány lesz!
Mert az OC socket a memóriára van jótékony hatásra!
-
westlake
félisten
A nagy socketes "guruktól" kérdeznem, hogy szerintetek hány fajta 2011-3 van forgalomban? Nyilván nem a színükre gondolok. Már vagy egy órája nézegetem a forgalomban lévő X99-es socketeket és számomra egyáltalán nem egyértelmű, hogy bizonyos socketek valóban v3-asok lennének. Függetlenül attól, hogy működnek bennük a 2011-3-as CPU-k.
Nyilván a CPU-k között nincs eltérés. Mármint az érintkezők szempontjából. Ami 2011-3-as, annak mindig ugyanannyi az érintkezője. -
westlake
félisten
válasz
Marcikapap #1597 üzenetére
Tudom, hogy nem mai post, de igazából csak az keltette fel a kíváncsiságom, hogy Xeon. Látom, hogy nem az legújabb CPU-Z van a képen, de ott ES-t ír a program, a CPU viszont a kép alapján egy retail/OEM verziónak tűnik (SR1XN). Egyébként a tuninghoz nem sok reményt fűznék.
-
woros
őstag
BUÉK!
-
MiklosSaS
nagyúr
BUEK!
-
#Morcosmedve
veterán
BÚÉK!
-
korion
senior tag
BUÉK!és köszi a sok segítséget,türelmet!
-
Venyera7
senior tag
Mennyit lehet kihozni egy 5820k-ból?
-
ffodi
veterán
Offset esetén a terhelés mértékétől picit jobban fog függni a VCore. Ha gyenge a terhelés, akkor 0,005-0,01 V-tal több lesz, mint "normál" terhelés mellett, ami egyébként egyáltalán nem vészes. (nyilván ezzel érdemes is kalkulálni teszteléskor/beállításkor.)
miklosss2012:
Ez jól hangzik egyébként. SA-nak tényleg kell 1,15 V?
-
MiklosSaS
nagyúr
A ramokat benéztem. Csak 3200 MHz-en müködnek
, 3330-an elõfordul a hiba, még piszkálnom kell.
4.4 GHz CPU/ 4.2 GHz Uncore / 3200 MHz ramok (CL16-17-16-37-2T).
Vccin: 1.925
CPU core: 1.20
CPU Ring: 1.25
CPU SA: 1.15
CPU RING OC1: 1.23
CPU RING OC2: 1.43
Ramok: 1.325 V.Stabilnak mondható IBT-ben (lement 20 kör), és vagy 40 perc Lynxben.
-
MiklosSaS
nagyúr
Mennyire gaz ha fix fesszel hasznalom a processzort? Osszejott egy franko beallitas (4.4 GHz CPU / 4.2 GHz Uncore / 3333 MHz ramok), csak nincs az az Isten hogy nem fix fesszel induljon. Barmi mas az AUTO-n kivul a bios post utan fagyik..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gumi és felni topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Futás, futópályák
- Diablo IV
- Villanyszerelés
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Intel I7-6700 / 4 mag / 8 szál / Beszámítás OK!
- Intel I7-8700K / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest