- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
woros
őstag
válasz
Stanchore #5555 üzenetére
Ha eddig nem dugtad rá, akkor szerintem mindenképpen. Nem vagyok nagy tápszakértő, de gondolom, hogy OC nélkül is felvesz onnan magának feszt és biztos egyenletesebben oszlik el. Én eddig amit csak lehetett rádugtam minden lapomra, abból baj nem lehet. De azért nem árt elolvasni az alaplap kézikönyvét, hogy mit ír róla.
-
woros
őstag
válasz
Redbull941 #5549 üzenetére
Na örülök, hogy ennyivel megúsztad.
Maradt AHCI módba? Nehogy IDE üzemben menjen.
-
woros
őstag
válasz
Redbull941 #5544 üzenetére
Sata kabel/port jo? Ha igen akkor memoriakat egyesevel az osszes slotban. Ha igy is csinalja akkor a cpu-t masik lapban meg kene nezni vagy a te lapodban egy masik cpu-t.
-
woros
őstag
válasz
Stanchore #5538 üzenetére
Pedig lehet megérné, én biztos bepakolnám a gépet és irány BP. délelőtt kiderül a baj és még aznap lehet vinni a hibás alkatrészt ahol vetted és verni az asztalt. Persze 2-2 óra út és költség, de így csomó időt megspórolhatsz szerintem. Bár 1,5 hónap az azért már így sem semmi.
-
woros
őstag
válasz
#Morcosmedve #5367 üzenetére
Szemét PTK.
-
woros
őstag
válasz
Stanchore #5362 üzenetére
OFF csak a gari miatt jegyezném meg. 15 nap elteltével érdemes azért határozottabban fellépni, hátha megijednek.
"Van-e határidő a dolog kijavítására vagy kicserélésére?
A Ptk. szerint a kijavítást vagy kicserélést – a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. A Ptk. mellett a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet 5. §-a kimondja, hogy a vállalkozásnak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. Azt, hogy mi minősül a Ptk. szerint megfelelő határidőn belül elvégzett kijavításnak, a jogalkotó nem határozza meg. Az adott ügy körülményeinek ismeretére van szükség tehát annak megítéléséhez, hogy az eladó a javítást megfelelő határidőn belül végezte-e el. A kijavítás lehetséges idejét ugyanis nagyban befolyásolhatják olyan körülmények, amelyekre az eladónak nincs ráhatása. Ezek a körülmények adódhatnak a termék adottságaiból vagy a hiba jellegéből kifolyólag, de előfordulhat az is például, hogy a termék kijavításához olyan alkatrész beszerzésére van szükség, amelyet a gyártó csak késedelemmel tud leszállítani."
-
woros
őstag
válasz
Stanchore #5362 üzenetére
Szia!
Nem ez az első eset, hogy R5E (vagy említhetnék más lapot is
), eldobta magát. Szomorú eset, 2 éve a zsír új lapom 2 hetet bírt és vége lett, 1,5 hete meg a cpu-m adta fel. Ha még rá bírod venni, hogy bootoljon, akkor ezt töltsd le és bootolj be vele (cd v usb image) majd elindul auto a teszt. Játszd végig az összes memória slotot egyetlen memóriával, ahol hibát dob, ott egy másik memóriával. Ha csak 1-2 slot hibás az tuti, h lap, ha mindegyikben hibát dob abba már nem lennék biztos. Ha a cpu-t ahogy mondod újonnan vetted most nem rég és nem rántottad az egekig a feszt, akkor szinte kizárható, hogy az romlott el.
Illetve kössél le az alaplapról, minden usb csatlakozót (ami a házzal összeköti pl.)
Fezo: Ne is mond a gariztatást.. nekem is 2-4 hetet mondtak.
-
woros
őstag
válasz
atidzsiforc #5319 üzenetére
Nyugi, ha nem rántottad meg nagyon vagy jobban bírja a gyűrődést, akkor lehet nem lesz baj.
Amúgy 3 év gari van rá.
-
-
woros
őstag
válasz
mpierre #5312 üzenetére
Garis minden, így beadom. Valószínű nem tudnak helyette szerezni ilyet így kérni fogok egy 7800x-et. A lapot eladom és ennyi volt.
Semmi extra nem volt. 1.23v - 4.3Ghz a procinak, 4ghz uncore, ramok teljesen alap 3200-on.. mármint.. alap xmp
Fél éve kb igy ment, előtte volt 1.24 4.4Ghz, de inkább visszavettem. Semmi fesz nem volt értékhatáron vagy azon túl.
-
woros
őstag
-
woros
őstag
Igen koszi a valaszt. Nalam halt mar meg champion 2 het utan ha jol emlekszem. Ez is egyik pillanatrol a masikra tortent. Annyi update van hogy szereztem masik ramot de csak egy slotban volt nagyon nagyon nehezen elindulni.. updateltem biost f22m-re de az se segitett. Windows nem hajlando betolteni. Memtest errorokat dob. Tobbi slotban semmelyik ram se megy, mostmar ebben sem. Amikor a champion halt meg ott csak az egyik ramslot szallt el a tobbinel jo volt. Hat ennyi. Kedden viszem vissza a procit tesztre aztan tobbet tudok.
-
woros
őstag
Sziaszok!
Van egy problémám. 2 éve működik hibátlanul a gépem. giga soc champion lap, gskill ripjaws 4 ramok 3200mhz, i7 5820k. Most úgy gondolta, hogy nem bootol be a biosig sem. 60 és b6 hibakódokat dob. cmos reset, meg a mindent húzzak le a lapról meg a teszteljem 1x-re csak 1 modullal a slotokban már megvolt. Nem segített. Van rajta backup bios, azzal se ment. Tudtok valami segítséggel szolgálni, amit még nem próbáltam? Köszi előre is.
-
woros
őstag
válasz
atidzsiforc #5205 üzenetére
Mert mind a ketten 3000-es ramokat használtok.
-
woros
őstag
válasz
atidzsiforc #5203 üzenetére
Kevés proci szereti a 125-ös strapot és tud nemkívánatis dolgokat produkálni.
-
woros
őstag
Én azt mondom, hogy ha rá van írva a lapra, hogy 3200+ akkor az nem a laptól függ, hanem csak és kizárólag a procitól ugyanis abban van a memóriakontroller. Lásd példa: BMW001 kollégának simán mentek ugyanabba a lapban mint nekem a 3000-es ramok, igaz nálam is, de nálam mindig volt anomália. De a 3200-as nekem is simán, gond nélkül megy.
De miért is? Mert a 3000-es ramhoz az alaplapon 1.25 strap-ot kellett beállítani, amit a gyengébb IMC-vel rendelkező procik nem viselnek jól, ezért nem annyira javasoltak a 3000-es ramok.
-
woros
őstag
válasz
MiklosSaS #4370 üzenetére
Az a helyzet, hogy én ki sem használom az X99 adta lehetőségeket, de nem adnám el. Azért vettem ilyet, mert tavaly augusztus-szept környékén visszaküldtem az egész Z170 platformot úgy ahogy volt a 6700K-val az élen mert sz*r*k*d*tt vagy a proci vagy lap és másik proci nem volt sehol készleten vagy 3 hétig és az 5820K meg még olcsóbb is volt akkor. Szóval ezért maradt ez.
-
woros
őstag
Már régebben ezt kitárgyaltuk, de elmondom megint, hogy valóban lutrisak a 3000-es ramok, de ez inkább proci imc függő. Nekem a 3000-es corsair lpx ramokkal voltak gondjaim ezalatt azt értem, hogy csinált fura dolgokat a gép egy-egy indításkor. Lecseréltem 3200-as G.Skill-re és azóta hibátlan. A 3000-es ramokhoz ráadásul 1.25-ös szorzó kell és csak erős imc-ű procik tudják 1.00-án kezelni őket, tehát nálam ez volt a gond. Viszont most a 3200-esek 1.00-án mondom tökéletesen mennek.
Még annyit, hogy a procit 4,4-en hajtom 1.26V-al már vagy talán 10 hónapja.
-
woros
őstag
válasz
#Morcosmedve #4203 üzenetére
Igen, mindenképpen az Intel LAN a jobb választás az biztos. Olvastam, hogy a Qualcomot nem dicsérték.
-
woros
őstag
válasz
Siszibatya #4095 üzenetére
Persze mit várunk.. Z170-es platformal rendelkező naná, hogy azt fogja ajánlani.
Hogy mit vegyél nem kérdés.. 5820K!
BMW001 kolléga is megírta, hogy 0 fps növekedést vélt felfedezni az 5820K--->6700K-ra való váltás után, ellenben mikor konvertált valamit nagyon megérezte a -2mag -4szál hiányát. Ezek után és jópár ember személyes tapasztalatát (beleértve engem is bár nekem 6700K rövid ideig volt) elolvasva szerintem jobban jársz egy 5280K-val akár 2 vga-val is, de ha egyet akarsz akkor egyértelmű.
-
woros
őstag
100 felett szerintem egy ASUS ROG STRIX X99 GAMING-el jól járnál 103-ért, ami még itt nagyon fel van kapva a SOC-CHAMPION mellett az az ASUS RAMPAGE V EXTREME, de 159 az ára.
100 alatt szerintem ASUS X99-PRO, de ebben nincs usb 3.1 (viszont van ilyennel szerelt, de az 103 körül van)
-
woros
őstag
válasz
teglasatesz #3980 üzenetére
A 00 pont azt jelenti, hogy nincs hiba. Szerintem te a D0-ra gondolsz, mert az a cpu init error.
-
woros
őstag
válasz
teglasatesz #3948 üzenetére
Szerintem célozz be egy 4.4-et ha lehet 1.3V alatt. 4.5 vagy 4.4 nem oszt nem szoroz. Emellett érdemes az uncore feszt 4GHz-re tolni. Az az ASUS lap épp tudja is mivel OC socketes.
-
woros
őstag
válasz
teglasatesz #3942 üzenetére
Lehet a lap is, de inkább a CPU. A 4500MHz procihoz nagyon szerencsésnek kell lenni, vagy direkt válogatott példányt kell venni. 1.35V meg nagyon nagyon határeset ahogy az 1.9V input is.
-
woros
őstag
Hardverkernél 158.220Ft-ra van belistázva a 6800K, IPON-nál 160k+.. nevetséges. Scan-nél átszámolva is csak 142k.
-
woros
őstag
válasz
#Morcosmedve #3870 üzenetére
Bocs félreértettem.
-
woros
őstag
válasz
#Morcosmedve #3868 üzenetére
Ne már, most komolyan nem mondhatja el, hogy miért akar átváltani egy másik vonalra?
Ha azt mondta volna, hogy AMD-re akar váltani akkor is érdekelne, hogy miért, mit lát benne amiért megéri stb.
-
woros
őstag
válasz
#Morcosmedve #3864 üzenetére
Oké oké bocsánat nem akarok megbántani senkit, főleg nem téged.
Mivel HEDT-nak hívják ezért a mainstream (6700k vonal) felett van, legalábbis joggal gondolhatom.
Ebből következik, hogy lefele, na meg pár teszt is igazolja, hogy játékok és egyéb programok alatt ha csak +2-3 fps-el is de "gyorsabb", de ez már nagyon régen ki lett tárgyalva.A kérdés BMW001 kolléga felé, hogy miért váltanál 6700k-ra?
Bocs és üdv.
-
woros
őstag
válasz
Redbull941 #3708 üzenetére
Lehet állítani, hogy Normal módban bootoljon vagy Fast/Quick módban, ekkor nem inicializál annyi eszközt, nem tesztel stb., egyes biosokban van még a Fast/Quick-nél is gyorsabb mód (ha jól emlékszem).
-
woros
őstag
válasz
westlake #3423 üzenetére
De hát azt írja supported
Ha a CSM bevan kapcsolva az számít valamit? Ezért kérdem:
Anyone else that is having this issue, this workaround appears to be working for me:
I disabled Fast Boot, went into the CSM and Enabled CSM and set every field in it to Legacy Only. Somehow this allowed the Intel RAID manager to run ahead of the UEFI BIOS, and I erased and recreated the boot array inside the Intel program after I hit CTRL+I. Now when I boot into the UEFI BIOS the drive is showing up as Intel: BOOT. (I named the drive boot). It is now listed as bootable. I'm going to attempt the install, hope all goes well
-
woros
őstag
válasz
westlake #3421 üzenetére
Pontosan mi az ami nem működik? Mert ezt írja az alaplap spec: (nem kötekedés, tényleg érdekel)
Support for RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10
* Only AHCI mode is supported when an M.2 PCIe SSD or a SATA Express device is installed.
(M2_20G and SATA Express connectors can only be used one at a time. The SATA Express connector becomes unavailable when an M.2 SSD is installed, but the SATA3 4/5 connectors are still functional.) -
woros
őstag
válasz
Sebestyen01 #3407 üzenetére
Ne menjünk el konkrét tények mellett!
A kisebb TDP mit sem ér ha egy 4.7-re rántott 6700k kb. 10W-al eszik kevesebbet (peak load) egy 4ghz-re húzott 5820k-nál és itt még mindig előnyben van en bloc az 5820k (egy szálon nem).
hpeter10: Mint írtam vannak 32Gb/s pcie m2 foglalatok egyes asus lapokon (igen champion 20Gb/s), de venni kell pár ezresért egy külön kártyát amin 32Gb/s van és ennyi.
De úgysem használod ki szerintem az abszolút maximum samu 950 pro ssd sebességét.
-
woros
őstag
válasz
MPowerPH #3396 üzenetére
5820k 4ghz vs 6700k 4.7ghz vs 6600k 4.4ghz ha hihetünk ennek a videónak, de szerintem hihetünk, mert más videóban is hasonló különbségek születtek. [link]
Mi lenne ha 4.4ghz - 4.5ghz-en lenne az 5820kBár ha te nem éreztél gyorsulást akkor fölösleges is ahogy mondod és ezt a videó is igazolja.
-
woros
őstag
válasz
#Morcosmedve #3389 üzenetére
Bocs lejárt a szerk. idő.
Nincs sata m2, de attól még pcie m2 van, sőt egyes lapokon dual m2 32Gb/s sebességgel. Nem értem ezt mire írtad. A tervező proginak aligha az a +5-10% kellett a jó működéshez főleg tuning mellett ez szertefoszlik.
-
woros
őstag
válasz
#Morcosmedve #3389 üzenetére
Nekem is volt 6700k mégis azért dobtam, mert hülyeségeket csinált a lap+windows (akármelyik win) működött de bios update után furcsán viselkedett köszönhetően a kiforratlan biosoknak még szept. környékén aztán a windows system logban corrected hardware error logok ezrével!! folyamatosan az összes magra és ramra vonatkozóan. Ez normális? Hát egyeseknek lehet, de szerintem biztos hogy nem. Na ennyi elég is volt ebből. A másik, hogy egy volt ismerősnek a hyperx ramokkal el sem indult a deluxe lapja, de dominatorral igen. Köszi
Nekem meg a z170pro gaming lapban simán ment ugyanaz a hyperx kit.
X99 fronton "csak"
1 lapom döglött be azóta a másik ugyanolyan lap hibátlanul megy, de legalább nincsenek ilyen hülyeségek, de ezt a storyt te is megélted ugye.
Ja igen meg ugye a 3000-es corsaireket a procim nem szerette, de ez is javítva lett hála a ramjaidnak.
-
woros
őstag
válasz
#Morcosmedve #3387 üzenetére
Pff x99 topikban 1151et ajánlani micsoda bűn.
-
woros
őstag
válasz
drsanya #3374 üzenetére
Használatból és 5éves ciklusból kifolyólag én X99-re szavazok. Alaplapból az összefoglalóban felsorolt lapok közül választanék valamit (talán giga gaming 5p-t és asus x99-a-t nem
). 5930k-t ne is vegyél csak ha legalább 2 VGA-t raksz majd be. Vagy 5820k vagy 5960x vagy megvárod a broadwell-e-t ami 1-2 hónap talán és kapható lesz. Ramokból minél nagyobb MHz legyen és a quad channelből kifolyólag megfelelő darabszám. Én speciel a g.skill-t szeretem de sokaknak jól megy a corsair is. g.skillből az F4 széria van igazán x99-hez, corsairből lpx/dominator, de jobb ha a választott alaplap QVL listájából választasz és/vagy a memória gyártó oldalán megnézed, hogy rajta van-e az alaplap az ő listájukon is. Kb. ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 3 3200G processzor
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest