- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
woros
őstag
válasz
MiklosSaS #4370 üzenetére
Az a helyzet, hogy én ki sem használom az X99 adta lehetőségeket, de nem adnám el. Azért vettem ilyet, mert tavaly augusztus-szept környékén visszaküldtem az egész Z170 platformot úgy ahogy volt a 6700K-val az élen mert sz*r*k*d*tt vagy a proci vagy lap és másik proci nem volt sehol készleten vagy 3 hétig és az 5820K meg még olcsóbb is volt akkor. Szóval ezért maradt ez.
-
válasz
MiklosSaS #4367 üzenetére
Nem fél évre kell 5960X-et venni.
Több év után meg kit érdekel mi az aktuális ára...
Tökéletesen tette a dolgát x évig,ennyi.
Kíváncsi leszek mikor jön majd egy olyan proci amire érdemes lesz cserélnem.
PCI-E 4.0 meglátjuk mit hoz,esetleg majd akkor szóba jöhet a csere a vezérlő miatt.#4368 woros :
+1 -
válasz
MiklosSaS #4364 üzenetére
Persze,eldöntheted.
Az az én véleményem volt.
Annyit buktál már te is alkatrészeken,hogy emiatt a kicsi miatt nem kellett volna aggódnod amit bukhatsz majd a váltáson.7700K lutri,sztem nem fog bejönni.
6800K meg majdnem egyenlő a buktával.
Természetesen tuningra gondolok.Van egy tuti kombóm jó áron,ha érdekel...
R4E 3930K 16G Dominator -
válasz
MiklosSaS #4362 üzenetére
Hívd fel a hibabejelentőt és jelentsd be,hogy hibáztál.
Eladtad a procit.Nincs jó megoldás ezután.
Csak rontani tudsz a helyzeten.Én nem fogom pár hónapon belül eladni a procimat ez biztos.
Mióta megvettem 4.5-4.6GHz megy.
Semmilyen értelmes proci nem jött azóta ami elgondolkodtatna a cseréjén.
És a közeljövőben nem is lesz semmi ami okot adhatna a cseréjére.
Egy jó 5960X még most is hosszú távú befektetés.Jah álmodban biztosan annyiért fogsz eladni egy 5820K-t,mint egy 5960X-et.
Nem kell harcolni,teljesen felesleges.
Butaság volt eladni a procidat,arra a pénzre nem igazán volt szükséged. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
MiklosSaS #4149 üzenetére
Eleve nem tudom hányadik procid, amit azert vettel, mert kitesztelten jo a fesz/MHz arány. Ne cseréld le, plusz semmivel nem jobb a 6800k elvileg, a nm-et leszámítva, 6850k vagy felette lenne érdekes... de minek. Lappal ugyan ez a helyzet (mintha tegnap írtad volna, hogy örülsz ha nem kell BIOS-ba lépni, szerintem jól is van ez így).
Skylake-E-re kíváncsi leszek én is.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
MiklosSaS #4140 üzenetére
Nyűgmentes
Nem kérdezel, büntetsz.
Ez a kamu duma, hogy downgrade, egyedül egy - egy rendernél, azt ennyi.
105 fokon hajtsad kérlek TE, a VGA-t procit 95C-n.Én maradok a minél alacsonyabb hőfokon, mint már be lett bizonyítva, mindennek jó és jobban is futnak a szilicum cuccok.
Skylake-E teljesen más lesz. Szerintem hexa/okta azért lehet, mert igazán nem tudnának előre menni sebességben. De elvileg Xeon nem lesz herélt szerverre (HEDT).
-
dime27
őstag
válasz
MiklosSaS #4137 üzenetére
Köszi a válaszokat de nem kell itt miattam most szétcincálni egymást!
Egyenlőre még most szerváltam egy 4930k-t azt szeretném kielemezni mert tuningolva nem volt soha, ha nagyon gyengének tartanám akkor váltanék X99-re ez az Asrock lap meg tudás/ár-ban pont megfelelne és még a színe is bejönne! -
Ðávid
aktív tag
válasz
MiklosSaS #3918 üzenetére
Visszaraktam a 2001-es BIOS-t, amivel korábban rendben működött és újratelepítettem a Windows 8.1-et. Eleinte minden rendben ment, de miután az alapvető illesztőprogramokat feltmode exceptionettem és le akartam futtatni a Prime95-öt, illetve a LinX-et, néhány másodpercen belül jött a kékhalál a KMODE EXCEPTION NOT HANDLED üzenettel. Most már nem tudom eldönteni, hogy hol a gond...
Mindenesetre írtam az Asus Supportnak. Kíváncsi vagyok mi lesz a válasz.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
MiklosSaS #3930 üzenetére
Z170
Hol van az a nyár, mikor az első hónapuk alatt összerakták a korrekt gyártók a BIOS-t.
Itt meg hol van az az év, amikor le mered cserélni az éppen működőt, ne adj isten mert veszel Broadwell-E-t?
Mondanám, hogy kíváncsi vagyok, de nem sokan frissítettek BIOS-t, ne is tegyék, ha jól működik, procit meg pláne nem, egyedül westlake. -
Syz
senior tag
válasz
MiklosSaS #3918 üzenetére
Hát ez kurva jó.. Pont most tettem le a voksomat az Asus X99-Pro/3.1 usb lap mellett hogy megrendelem.. Azt javasolták hogy az MSI lapokat kerüljem a durva BIOS miatt, AsRock-ot vagy Asus-t nézzek. Amúgy borzasztóan szeretem az Asust, jelenleg is az van de azt nem gondoltam volna hogy az ilyen X99-es csúcsdeszkákon szopatja a népet a BIOS. Amúgy a fent említett lap mellett még a ROG Strix X99 Gaming alaplapot nézegettem az 5820K mellé. Viszont a piros AsRock Fatality lapot elég sokan ajánlották. Melyik lenne a legjobb választás? Ha már 100 ezret adok egy lapért akkor szeretnék jó döntést hozni.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
MiklosSaS #3907 üzenetére
Én is feltettem ezt a BIOS-t. Nem kellett volna. Mindent alapon használok, semmit sem tuningolok és mégis véletlenszerű fagyások vannak azóta a Windowsban. Teljesen mindegy, hogy alapjáraton van a gép vagy esetleg játszom. Mindegyik esetben előfordult már. Ráadásul sokszor gépindításkor a BIOS-nál lefagy, amikor még csak azt írja ki, hogy nyomjak F2-t vagy DEL-t a belépéshez. Már próbáltam visszatenni a stabilan működő 2101-es verziót, de azóta azzal is ugyanez van.
Van valakinek valami ötlete esetleg? -
westlake
félisten
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
MiklosSaS #3865 üzenetére
Persze, liastaár és besorolás szerint ez így van. Én úgy tapasztaltam, hogy lassabb érzetre az X99, biztosan jobb bizonyos renderben, de ennyi. Ezért nagyon örültem, hogy jól döntöttem és eladtam a már jól működö kombómat is.
AMD OFF-ba várom a RoG Realbench mérésedet több hónapja.
(#3866) BMW001: Majd őszinte véleményt várok a cinebench-en kívül, hogy mi a tapasztalat.
(#3867) woros: Nem akarok (újabb) "vitát", mi már ezt megbeszéltük párszor. Biztosan megvan az oka a váltásának.
-
westlake
félisten
válasz
MiklosSaS #3653 üzenetére
Te kifizetnéd. De nem neked vesz lapot, hanem magának. Objektív véleményt kért, nem szubjektívet. Elmondta, hogy mik az igények, és azok alapján felesleges neki a Champion. Tehát felesleges 20k-val többet kiadnia. De még 5k is pénzkidobás lenne ilyen tekintetben. A véleményedet természetesen leírhatod, hiszen mindenki azt teszi, viszont olvasd el megint, hogy mit kérdezett. No offense, de az ő szempontjából a te válaszod teljesen súlytalan.
#3652: Igen, valóban 6950X-et akartam írni.
-
westlake
félisten
válasz
MiklosSaS #3648 üzenetére
De azzal nem segítesz neki, ha leírod, hogy nem volt gondod az alaplappal. Ezzel semmit nem mondtál. Eleve miért kellene meggyőzni, hogy Championt vegyen, ha nincs is rá szüksége. Ha nem használja ki a funkcióit, akkor nem teljesen mindegy neki, hogy milyen alaplapot vesz? Nem fog kevesebbet fogyasztani a rendszer, és nem lesz gyorsabb egyik játék sem. Ha nincs rá szüksége (és nincs), akkor pont hogy lebeszélni kell róla, hiszen akkor pénzt spórol. Nem?
Nem az volt a problémája, hogy nem tudta eldönteni, hogy a Champion alaplap mennyire jó-e, vagy sem. Gondolom azért merült fel benne ez a típus, mivel majdnem mindenki ezt isteníti ebben a topikban. -
MPowerPH
félisten
válasz
MiklosSaS #3462 üzenetére
Es Te meg csak nem is az alaporajeleket irtad, hanem a turbo orajelet.
5820K eseten 4.5GHz, ami azt hiszem mindegyikkel elerheto: 36%
5960X eseten 4.5GHz, ami igazabol sima liba: 50%
6700K, 4.7GHz, mivel tapasztalatom szerint mindegyik tudja: 17,5%Ami nalam volt 5960X a maga 4875MHz -s 24/7 -es beallitasaval(1.33v) 60% -os OC-val futott. Maig siratom.
Ekkor ment el a kedvem az egesztol. Maga a proci talan jobb volt, mint anno a 980X-em, pedig az is utott mindent. Kar, hogy soha nem fog kiderulni, valojaban mit ment volna LN2 alatt, leven egy spanyol ujgazdag srac vette meg 'just for fun' -bol. Nekem meg tul draga buli lett volna kiprobalni.
-
Sebestyen01
őstag
válasz
MiklosSaS #3406 üzenetére
Alaplap:
- jobban fel van szerelve:
Mivel van jobban felszerelve?- komolyabb VRM:
Mivel a fogyasztas is meredekebb, plusz a proci tdp-je is meredekebb igy muszaj azt etetni- minőségibb alkaltrészek:
Na ne viccelj, minden aranybol van a te lapodon vagy hogy kell ezt erteni, ugyan azok a komponensek, a vrm-et meg a nagyobb fogyasztashoz igazitottak, ennyi!- quad channel:
Ki lett vesezve, erdemi gyorsulas nincsen belole...- stabilabb, kiforotabb bios:
Mikor megjelent az x99 ott talan nem voltak gyerekbetegsegek? Ja varj, de igen, ugyan ezen atesett a skyline isProcesszor:
- jobb tuning potenciál: Biztos nem.
- forrasztott kupak: ezzel egyutt is jobban melegszik, es igy el is vesztette eziranybeli elonyet!
- több mag/szál:Annak aki kihasznalja biztosan, annak meg aki csak gamere, meg altalanos felhasznalasra epitette szep epenis!
- nagyobb cache: ugyan csak eleg specifikus az a kozeg ahol az szamit valamit is mint elony
- több pcie lane: talan az egyik erv, annak aki tobb vga-ban gondolkozik -
Sebestyen01
őstag
válasz
MiklosSaS #3394 üzenetére
Tobben mondtak hogy x99bol nem igen eri meg kozepes lapot venni, mar csak az oc socket miatt sem, nekem ott van a z170 deluxe az egy felso kategorias 1151-es lap, miben minosegibb egy x99es a kerdes meg mindig ez! Csak nem baj hogy toled varok indoklast aki leirta hogy van kulombseg, kivancsi vagyok miben nyilvanul meg
A platformok kozt a quad chaennel(nem specifikus programokban semmivel nem lesz gyorsabb maga a rendszer, nincs kulombseg), a plusz 2 mag (jatekokban lemarad a haswell nem kicsit), es talan a tobb vga-s rendszerek kihajtasa a kulombseg(egy vga ebbol nem profital semmit sem), de ezeknek szerintem nincs koze a minoseghez, te hat a kerdes meg mindig adott.
-
Sebestyen01
őstag
válasz
MiklosSaS #3392 üzenetére
Mi a kulombseg? Erre kivancsi vagyok, jobb minosegu alkatreszekbol epul fel az alaplap? Nem hiszem, plusz 2 mag a kulombseg, es annak aki nem hasznalja ki felesleges mert egy magra levetitve a haswell-e lassabb is. Max el lehet mondani hogy nekem quad channelben megy a memoriam, aminek megint csak placebo hatasai vannak, mert szerintem eleg kevesen profitalnak belole
-
westlake
félisten
válasz
MiklosSaS #3356 üzenetére
Én még nem láttam olyan (komolyabb) alaplapot, amin csak x16-os slot lett volna bedrótozva. Ha pedig be van drótozva, akkor single módban igenis x16-osként kellene üzemelnie. Engem is zavarna, hogy csak x8-as módban megy, de számtalanszor ki lett mutatva, hogy a Gen3-nál alig 1% a különbség a két mód között. Magyarul emiatt nem kell aggódnod.
A PCI_E4 (a PCI_E1 mellett) ugye valódi x16-os slot.
A memória - VGA történet meg egyértelmű tervezési hiba. -
MPowerPH
félisten
válasz
MiklosSaS #3356 üzenetére
Pedig azon van tobb x16 -os slot is. Egyikben sem megy gyorsabban?
Nekem meg mindig nincs semmi gondom a geppel. Takarekos, turbot szepen belottem, nem fagy, mindig azonnal indul. Bar ha jol belegondolok, akkor az X48-at leszamitva egyik platformommal sem volt soha semmi problemam. A Skylake is egyszeru mint a szog, 2. gepben a 6600K -t 5 perc alatt lottem be 4.2GHz-re, alacsony fesszel. Most annyira nem kell a cpu ero, hogy hihetetlen. Lehet nem is valtoztatok, elleszek ezzel egy darabig. Max egy 6 magos Broadwell majd befigyel, de semmi tobb.
-
korion
senior tag
válasz
MiklosSaS #3043 üzenetére
A 3 év garancia létszükség!
nem a lap hibája volt szerintem és nem is a gépé!
Ez miatt!
részleteket később
szerintetek melyik lapot vegyem?
ASUS - X99-A
MSI - X99A SLI PLUS
MSI - X99S SLI Krait Edition
Gigabyte - GA-X99-GAMING 5P
ASUS - X99-A/USB 3.1az Gigalap OC socketes igaz?
vagy ez a lap ? Gigabyte - GA-X99-UD4P
-
m0h0senator
őstag
-
korion
senior tag
válasz
MiklosSaS #2977 üzenetére
csak kérdeztem..
és írtam,h visszavenni az órajelet és úgy javítani az időzítéssel!
de megértem,h az 1151-re van!(csak quad csomagban adják és összezavart)
de vajon az új 2011-hez kiadott ramok jók lesznek?(gondolom nem,mert a memóriavezérlő a prociban van!)
de hátha?ÉS ezt is csak kérdem!!?! -
westlake
félisten
válasz
MiklosSaS #2831 üzenetére
Nyilván jobban tudjátok, de ezek is csak sorozatgyártott termékek. A Champion-on semmilyen űr technólógia, és nem sötét anyagból gyártották. Miért ez (lenne) az első olyan alaplap, aminek a 50%-a meghibásodik? Mindegy. Azért, mert nem értem, még nem jelenti azt, hogy nem lehet igaz, amit írtok.
Gondolom ezek olyan hibák, amik csak tuningnál jönnek ki, ugye? Magyarul semmi olyat nem probukálnak ezek a példányok, amik miatt ki lehetne őket cseréltetni garanciában.
Esetleg próbált már valaki rájöni, hogy mitől lehet ez? Szériaszám gyűjtés, akármi? -
-
westlake
félisten
válasz
MiklosSaS #2727 üzenetére
Szerintem ez állhat legközelebb a valósághoz:
MSI X99S (all modell) sima socket
MSI X99A (XPOWER, GAMING 9, GODLIKE) half-OC socketAztán lehet, hogy van egy-két modell, amit nem írtam le a megfelelő helyre.
Valódi OC socketet eddig az összes(?) ASUS alaplapon, és a Gigbayte Champion-on láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest