Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
88 szálon se láttam még Cinebenchet lefutni.
[link]
-
Buky87
tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kér. A héten raktam össze az "új" konfigom. A problémám az, hogy nem tudom beállítani a memóriáimat 2133 Mhz-re. A ramok tudják a bios látja, hogy 2133 mhz de mégis csak 1866 a plafon. A konfigom: Asrock x99m Extrame4, Xeon E5 2630 v3 ES, 4x8 gb Curcial.
Lehet, hogy a mérnöki példányos proci a probléma? Biosból a legújabb van fenn.
Ha valaki tud segíteni a megoldással vagy egy hasznos linkel azt meg köszönném.
Ha off topic az írásom akkor sry.
Előre is köszönöm. -
gyiku
nagyúr
válasz
westlake #3781 üzenetére
ASUS Announces ROG Strix and All-New X99 Signature Motherboards
meg tobb kep. u.2, thunderbolt, aura (rgb led) es 4 pin rgb header. kb ennyi a plusz. na meg a safeslot. -
MPowerPH
félisten
válasz
kujkuj123 #3789 üzenetére
Csodalkoznek rajta, ha komolyabb lapok is jonnenek "for Broadwell-E" cimkevel.
West: Ez igaz... Bar ugye pont amit irsz, az a par hiba, esetleg par extra miatt pont lett volna ertelme. Mert igy ebben a formaban ezek az uj lapok semmi pluszt nem adnak. Vagy megis.... Elore telepitett az uj gen. -t tamogato BIOS.
Johetnenek mar a procik, mert e miatt nem vettem 6700K-t. C to C az is 10% -al tud tobbet, mint a Haswell-E, igy megsporolnam a teljes rendszer cseret.
-
westlake
félisten
válasz
MPowerPH #3787 üzenetére
Az Intel-nek semmi érdeke, hogy kiadjon egy újabb revíziós X99-et. Mégis ki cserélné le a meglévő X99-es alaplapját csak azért, mert néhány (egyáltalán nem égető) hibától megszabadulna? Néhányan. Aki meg eddig sem vett X99-es alaplapot, az meg nem emiatt fog.
Egy újabb PCH-t megtervezni és legyártatni(!) nem két forint.#3789: Mégis milyen lapok?
#3790: A "for Broadwell-E" jelző garancia a lehúzásra.
-
westlake
félisten
Megjöttek az ASUS felesleges alaplapjai is.
Ha valaki megkérdezné bárkitől, hogy mit is jelent a "for Broadwell-E", akkor nyilván nem tudnának semmilyen értelmes dolgot mondani. -
westlake
félisten
válasz
m0h0senator #3776 üzenetére
Már akkor volt az IHS-en lyuk, amikor a forrasztás még szóba sem került.
-
KAMELOT
titán
válasz
#Morcosmedve #3772 üzenetére
Hát ja inkább bénáztak a fazonok, azért hajlottak el. Itt ilyennel nem lesz gond.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
westlake #3770 üzenetére
Sztem nem gond, nézd meg a kupakot rajta, nem hiába hozták le a nyák széléig. Egyébként eleve komolyabban tart a 2011-v3-as socket, plusz adott a hűtő felfogatás, mert nincs adapter stb.
Skylake-nél is user errornak mondanám, topikjában 1-1,5 kilós hűtők alatt is stabil a NYÁK.
-
westlake
félisten
válasz
westlake #3766 üzenetére
Most nézem, hogy a 6900K nem is pontosan a 5960X (E5-1660 v3) Broadwell-E megfelelője. Az 5960X base sebessége 3.00GHz (all-core turbo 3.20GHz), a 6900K-é pedig 3.20GHz és (feltételezem) 3.40GHz. Végülis nem annyira lényeges, mivel a 6900K-n le kell tiltani a turbo-t, és így mindkét CPU 3.20GHz-en üzemel majd.
-
kujkuj123
tag
Sziasztok!
Nagyon is off a kérdés de tudom, hogy itt sok a tapasztalt róka!
Szóval adott egy 3 éves i7 3570 ami alapjáraton 60C on megy vízhűtővel!
Szóval azon gondolkozom, hogy eltávolítanám az IHS-t és ott újrapasztáznám és akkor az talán segítene rajta!
Hülyeség amit írok vagy működhet?Mély tisztelettel
Dani -
MPowerPH
félisten
válasz
KAMELOT #3761 üzenetére
A 10 magos olcso lesz?
Az 5960X megy most hasznaltan £650 korul. A 10 magos arazasa pedig alapbol 500 dodoval magasabbrol indul. Csodakat ne varj, az az 1500 usa dollar 1500 euro lesz, mire ideer. Hasznaltan sokat nem latsz majd belole, mert nagyon szuk vevokor ruhaz be ilyenbe, es utana nem is igen adjak el az uj generacio erkezeseig. Ennyi penzbol mar egy komoly gamer gepet is osszeraksz, monitorral egyutt.
-
gyiku
nagyúr
-
MPowerPH
félisten
Mar most is lathato, hogy a 6700k arak merseklodtek mint kiskerben, mind a hasznalt piacon. Mar ott voltam, hogy valtok, de igy lehet varok meg vele. A c to c 10% varakozason feluli, kiindulva a 4 magos verziokbol, es tekintve, hogy a Skylake is itt tart. Remelem az alaplap is megeszi majd, es nem kell azzal szivni. Azert az OC-ra meg kivancsi lennek.
-
netguru10
aktív tag
válasz
westlake #3748 üzenetére
Próbáltad más CPU-val is,ott is jelentkezett az említett hiba? Vagy másik BIOS-al?
Mondjuk én az X99S XPower AC-val szemezek éppen és nem pedig az X99A MPower-al...bár nem tudom,hogy valójában mennyiben másabb,de ha jól gondolom,akkor elég jelentős lehet az eltérés PWM téren,ami már valamelyest,magyarázhatja az általad említett hibát is. De nem vagyok szaki... -
netguru10
aktív tag
-
westlake
félisten
válasz
netguru10 #3745 üzenetére
Pedig ott van a videó nevében is. TDP limites a dolog, ezért visszavesz a szorzóból. Nem folyamatos 28-as szorzó, pedig annak kellene lennie. Normális, hogy dinamikusan változtatja, ha TDP limitet átlépné a fogyasztás, viszont a BIOS-ban ki lehet tolni a limitet. Ez nem működik. Már mindent átállítottam ~500W-ra.
-
westlake
félisten
Már kezdettől fogva körülbelül +10%-ot jósoltak C2C. Itt igazából csak a 10/20 az újdonság (6950X). A tuning ugye kérdéses, de az megint csak nem pár darab leteszteléséből fog kiderülni. 3DMark-nál ~15% a plusz, de az meg ugye nem valami hiteles. Kell 10-15 teszt, az már hihetőbb.
Cinebench: magasabb órajel? A 6850K és az 5820K 4200MHz-en pörgött. -
kpal
nagyúr
-
westlake
félisten
válasz
akoska07 #3734 üzenetére
Mármint? Megint miért kell a játékból kiindulni? És ha valaki be akar pakolni egy 7 PCIe slotos alaplapba egy VGA-t (x16), meg 6 darab x4-es SSD-t? Vagy ha mind a hét helyre VGA-t tenne? A 40 lane-nek egyáltalán nem csak az SLI-nél van értelme.
#3736: Ennek megint semmi értelme. Az i7-6800K 12 szála mire nem elég ilyen felhasználási területen? Főleg mondjuk ~4.3GHz-en.
-
válasz
westlake #3731 üzenetére
Ha a 390$ a 6800K az érdekes lehet,amennyiben jól megy majd tuningban ("akkor a 6850K értelmét veszti").
Az a 200MHz különbség semmit nem fog érni.
Persze ez csak azokra a felhasználókra érvényes,akik tuningolják a procit.6900K és a 6950X túl drága,ahhoz,hogy cseréljenek az 5960X tulajok.
Akik durván komolyan dolgoznak a géppel és abszolút érvényesül "az idő pénz",azoknak megéri. De szvsz azok meg nem ilyen procikkal dolgoznak,vannak komoly xeon procik.
Ez az én gyors véleményezésem a refresh procikról,ilyen árazás mellett.
Szvsz a 6800K procikat kell majd figyelni mire lesznek képesek erőben és játékok alatt.
Azoknak lehet érdekes,akik most váltanának vmi gyengébb gépről.Amúgy én azt gondolom,ha beválik a 6800K minden téren,akkor a 6700K procik árát csökkenteni fogják. Így még jobban segíthetik a játékosokat "olcsón" hozzájutni procihoz.
-
westlake
félisten
válasz
akoska07 #3730 üzenetére
~$1500 US
~$999 US
~$550 US
~$390 USEzek majdnem biztos árak.
Olyan az összes Broadwell-E/EP IHS. Ráadásul olyan vastag (vékony!) a CPU, mint az asztali Skylake. Remélem ezek nem fognak elhajolgatni. Mondjuk a nitrós blokkot biztos nagyobb körültekintéssel teszik majd fel.
-
westlake
félisten
Otthon vár már a kis Broadwell-E. Csütörtökön érkezik hozzá egy ASRock OC Formula. Remélem ebben már nem kell csalódnom, mint az X99-DELUXE-ban, a Gaming 5P-ben, meg az XPOWER-ben.
-
westlake
félisten
válasz
netguru10 #3717 üzenetére
Írtam pedig.
240k volt szállítással, de a UPS még lehúzott 8k-val, mert a május 1-étől (én nyilván 2-án kaptam meg a vámkezelési papírokat), ha a feladó, vagy a címzett cég, akkor eleve ki kell fizetni valami 5k-s vámkezelési illetéket, meg az ÁFA-t. Nyerő. -
westlake
félisten
2011 óta a BCLK tuning nem létezik, mint fogalom. Persze lehet látni képeket, ahol talán 25MHz-et emeltek a gyári értékhez képest, de ezt nem valami könnyű megvalósítnai. Ha tuningról van szó, akkor a szorzó emelésére gondol (majdnem) mindenki. Én nem ellenőriztem, de mások azt mondják, hogy minden egyutas Xeon szorzózár mentes. Mondjuk van ötféle ilyen Xeon-om, de lusta vagyok leellenőrizni, hogy mi az igazság.
-
westlake
félisten
válasz
mpierre #3713 üzenetére
Azt a Xeon-t is azért lehet tüningolni, amiért az összes lock-mentes CPU-t. Ez is csak a processzor. A lényegi részekben nem különbözik a többi asztali processzortól. Nem azért tudod tuningolni, mert 5930K-nak ismeri fel egy program. Az a Gigabyte hibája, hogy nem tudja megkülönböztetni az 5930K-t az E5-1650-től. A két CPU ID-ja különböző, így bármikor beazonosíthatóak.
-
westlake
félisten
Nincs valakinek "felesleges" 5960X-e? Nem akarok venni egyet csak azért, hogy össze tudjam hasonlítani az i7-6900K-val.
-
westlake
félisten
-
woros
őstag
válasz
Redbull941 #3708 üzenetére
Lehet állítani, hogy Normal módban bootoljon vagy Fast/Quick módban, ekkor nem inicializál annyi eszközt, nem tesztel stb., egyes biosokban van még a Fast/Quick-nél is gyorsabb mód (ha jól emlékszem).
-
Redbull941
tag
Ööö megint egy offos kérdés:
Bios műveleti időt hogy lehet lejeb faragni?
Mint itt is 18s volt... Ezen nem lehetne valahogy állítani, vagy ezt mi befolyásolja? Köszönöm a válaszokat! -
korion
senior tag
sziasztok!
tudom,h volt már,mint téma,de elfelejtettem,hogy most lehet a Xeon 2011 X79 procikat húzni?
előre is köszi!
-
westlake
félisten
Kitették hírnek, azonnal ki is szedték a maradék két darabot. Vajon mikor kerül ki a többi példány?
#3701: Elméletileg minden tekintetben jobb, mint a Haswell-E. Ha ugyanannyiba kerül, akkor csak abban az esetben nem éri meg megvenni az új procikat, ha már "bizonyíthatóan" nincs bennük akkora tuning, mint az elődben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Gombászkönyvek egyben
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 - White - Használt, karcmentes
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged