- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
JasL
senior tag
Hát jól szól nagyon, kristálytiszta hangja van. Az Asus Strix füles érezhetően elmarad tőle. Az új mikrofonja is gagyibb mint a lifecam mikrofonja. Játékhoz jó, de zenére marad a momentum. Érdekes ez a DAC, szoftver kiméri a fejhallgató impedanciáját Ohmban mikor bedugod és aszerint állít gaint meg ilyesmit.
-
JasL
senior tag
Az AQUA.hu nem rendes forrás? Nekem az. Ráadásul azért tudnak ajándék headsetet adni, mert az ASUS Magyarország promo-jában szerepelt így ez a termék, direkt rákérdeztem. Abszolút fehér forrás!
Nem sok értelmét látom a DAC-nak azért, mert wireless USB-s headset-et fogok használni. Talán a Sennheiser-nél lenne értelme. Viszont vissza kellene hozzá rakni a 3.5-ös beépítő keretet akkor, ami problémás a felépített kábel menedzsment miatt. De még meglátom, lehet lesz kedvem meg erőm beépíteni valamikor. A ventivezérlőt is megpróbálom talán, de 2 ventinél nincs több (illetve a radiventik elosztón), így annak sem látom sok hasznát egyelőre. Bár lehet, hogy berakom felülre a gyári Corsair AP házventiket.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
A falra mászok már az ilyesmitől...amikor X99-ről váltottam vissza Z170-re nagyjából az extrém ROG cipőkefe és ajándék ROG teflon vasalótalp miatt nem lett újra ROG deszkám, pedig volt belőlük vagy 10 az évek folyamán.
Az ASRock OC Formulához még OC hamuzót vagy legalább egy OC fazékat sem adtak a rohadékok. Cserébe kaptam egy normális dobozban, kevés sallangal egy beton stabil és OC-ra kihegyezett lapot....jó árban.
De ha lesz X299 ROG cipőfüző mint extra akkor kifizetem érte azt a csekély 300.000 forintot.
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
drsanya
aktív tag
Ugyanez a típus? Elmondom mi a bajom. Helyesebben hogy miért aggódom.
Fentebb írtam, hogy jó egy évig ment a malacpersely, feleségemet is nehezen vettem rá. Továbbá jó pár évre szeretnék berendezkedni. Fontos az is, hogy megbízható stabil legyen mert iRacingen mi hosszútávú versenyzést űzünk, 6-12-24 órás versenyeket. Ezzel egyidőben a legtöbben streamelünk is, és én videókat is szeretnék csinálni ezekből. Ezért választottam a High End platformot. Mivel azért nem vet fel minket a pénz, szerintem érthető a félelmem. Nekem nem fér bele az, hogy így használat köz meghaljon a cucc, az meg pláne nem, hogy vigyen magával mindent. A malacperselybe nem maradt tartalék.
I am iRacer
-
JasL
senior tag
Igen, az előző stabilon bootol, csak amikor lefut a teszt (default vmi 10 másodperces azt hiszem), és a következő órajel legelső másodpercében elhasal, akkor úgy veszi, hogy az előző stabil az jó lesz legközelebb is, aztán meg rohadtra nem.. nekem így állított be 4.5Ghz-et, és 4.6-on elhasalt Persze 4.5-n a nehéz boot is esélytelen volt utána, az 1.4V-ról nem is beszélve, amit mellé pakolt ajándékba.
És igen, simán hazavághatja, olyan SYSTEM SERVICE EXCEPTION-öket meg PAGEFAULT EXCEPTION-öket kaptam, hogy fütyült, boot-kor már recovery mode-dal indult, és ha sima restart helyett REPAIR-t nyomsz, kb feladtad a Win-nek az utolsó kenetet.. tapasztalat.
Mi az, hogy jobban szól a saját driverével az audio? Számomra ez tűnik baromságnak. Optikán Z906-ot hajtok, és kristálytisztán szól a saját Win10 driverével.
Szóval nem én terjesztek baromságot, hanem te nem tapasztalod azokat a dolgokat, mint amit mások. Szóval nyugi!
[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
Win10 felismeri és feltelepiti 98%-át alapból, ezek ilyen egyszerű driverek, pl Audio, LAN, stb.. mennek egyből, nincs vele teendő.
drsanya: 5 mag, késő volt mikor írtam
subaruwrc: azóta feljebb húztam, meg utána olvasgattam, nevetségesen butaságot csináltam a per-core-ral, Windows 10 kinullázza az egész értelmét, végül 4.2Ghz/All-core-sync-kel, 1.305V mellett. 4.3-at is ment 1.35-tel stabilan de jócskán 80 fok közelében harapdál minőségi víz mellett, sőt 4.4-en és 4.5-ön is megy a turbo, bebootol, de stability testeken a 4.4+ elvérzik. Megmaradtam 4.2-n 1.3V mellett, ez a teljesítmény/hő arányban lett a legszimpibb,
Awil: az szép eredmény! Az AURA-t mint mondtam, CSAK AKKOR érdemes feltenni, ha köt az alaplapra szalagkábelt. Különben nincs sok értelme.. mit kapcsolna vele, ha nincs led? Jahogy az alaplapi alap fényeket.. igen, arra jó, de az nem annyira látványos és fényes, mint egy ledszalag. De igazad van, azért azt felrakhatja ha akar csilivilit állítgatni, meg miért ne.
AI Suite-t érdemes felrakni, sokkal egyszerűbb vele a ventivezérlés, egy erősebb hajtás után néha kifújatni a gépet maxon fájdalmas lenne mindig rebootolni. Egyébként le kell szedni auto startról, és nem okoz gondot.. viszont:
SOHA NE ezzel a szoftverrel tuningolj, mert hazavághatja a Win10 telepítésedet.. nálam is voltak gondok, mert úgy zajlik az auto tuning, hogy emeli az órajelet amíg el nem hasal a gép, és utána szépen bebootol ugyanazon a frekvencián.. imádkozhatsz, hogy eljuss újra arra a pontra, hogy visszavehesd! Ez nagyon nagy gondot tud okozni. Az elmúlt 10 évben nem kaptam annyi kékhalált összesen, mint az elmúlt 2 napban
[ Szerkesztve ]
-
Awil
tag
Az a helyzet, hogy nekem ez a progi sztm a "mumusom" volt HERO VI-om, ott is ugyan ezt csinálta, leváltottam a víz kedvéért egy Formula VI-ra, és már mosolyogtam, hogy ATYA VILÁG, de jó lesz feltenni ezt a csodálatos CSAK NEKÜNK kitalált AI suite-ot... 3 winfost raktam újra miatta...
Most csak 1et. Nem tudom, lehet hogy valami csoda trükkje van a telepítésnek, amit én rendszeresen kihagyok, de nem tudom...
szerk
Mire használod amúgy?[ Szerkesztve ]
The gods strike through me!
-
proci985
MODERÁTOR
jelenleg a DDR3-2133 quad channelben megy (2400as a ram, de ott mar kicsit sok feszt adna a vezerlonek ezert jar a nevlegesnel alacsonyabb orajelen), szoval azon biztosan semmit nem nyernek. ha nagyon kell meg 32GB ddr3 ramot kb 200 euroert be tudok tolni ebbe a lapba is, bar abban kb biztos vagyok, hogy elobb fogy ki a 3820 / hal meg a lap mint kifutok a 32GB memoriabol.
a lap es a proci szinten tud pciE3.0 2x16ot a gyakorlatban (ezt a featuret nem teljesen hivatalosan megkapta az SB-E is az IB-Es alaplap updatenel). 6xSata3 / 6x USB3 portom is van, USB3.1 es M2 egyelore nem kritikus.
tuning itt kb kiesik (azon kivul, hogy mondjuk fixalom az osszes magot a legmagasabb turbora, hutes nem problema), munkara szamoltatas miatt nem nagyon fer bele az esetleges instabilitas.
akkor nem nagyon. koszi a valaszt.
AMDnek mondjuk evek ota nem volt felsokategoriaban is versenykepes procija, szoval ha felrazodik picit az alloviz (ertsd egy huzott 3930k nem fogja be a hasonloan pozicionalt negy generacioval kesobbi 6850Kt) az nekem oromteli lenne. gyarto nem erdekel, teljesitmeny annal inkabb.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
ffodi
veterán
Nem azért, de szerintem ezeken van még mit optimalizálni.
Egyrészt első körben nem kell erőltetni a 125-ös bclk-t. Másrészt a PLL-lel kapcsolatos beállítások (főleg 100 MHz esetén) LC PLL és low bclk mode.
Emellett:
- Internal PLL overvoltage disabled (nem zavar sok vizet ilyen tuningnál)
- System agent-nek kezdésként 1,05V, ha nem megy (a 32GB RAM miatt), akkor lehet emeli 0,05V-onként. Az 1,2V nem épp kevés...
- cpu svid disabled
- VCCIO alap 1,05V (emelése ugyancsak nem zavar sok vizet ilyen tuningnál, ha meg ezt emelni kell az rég rossz)"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
-
Vigilante
őstag
Akkor nem lesz hosszú életű a CPU-d.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
westlake
félisten
Egyrészt egyáltalán nem volt régen, másrészt pont te is "ott voltál".
A forrasztott IHS nem egyenlő azzal, hogy csak roncsolással lehet elválasztani a magtól. Egyértelműen forrasztott, a videón is jól látszik. Mint ahogy már ugyebár le is írtam a "magyarázatot" ezzel kapcsolatban.
Ez a CPU pontosan ugyanúgy forrasztott. A színe azért más (fémes, ezüstös), mivel én lemelegítettem, nem pedig "leerőltettem".
Mellesleg ennek a témának van topikja is.Egyébként meg nem tudom elhinni, hogy nem ismeritek fel a pasztázott és a forrasztott CPU-kat. Egyértelmű a különbség.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Siszibatya
tag
Szia !
1db 1070 kártyát tervezek , az 1080nak brutál ára van .
IPS , 2560 × 1440 vagy 2560x1080 felbontású monitor mellé lessz.
G-Synces monitor lenne a legjobb 144Hz-el , de az is nagyon drága
SLI skálázódás mennyire jo vagy rossz nem tudom , ez a
játékfejlesztőkön múlik , hogy mennyire optimalizálják ezt nem tudom.Üdv.: Tamás
-
MPowerPH
félisten
Szar.... Nalam az 5960x a Championban 0.05v-al kevesebbel is beerte. Es mig a Rampage-ben nem volt boot sehogy sem 4.9GHz-n, addig a Championban a 2D-s tesztek lazan futkostak. UNCORE 4700MHz-n 2D-n szinten.
Mirol beszelunk akkor? Szar kis fapados lap, se matrica a dobozban, se gamer tag az ajtora, se muanyag gamer disz a lapkan, 40% -al olcsobban, es megeszi az elvileg legjobbnak kikialtott Asus lapot.Ti is jo idoben vitatkoztok ilyen nyilvanvalo dolgon.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
helkis
veterán
nem ez tök ász, szép matricák is vannak hozzá! musthave
de most komolyan.
nem hiszem hogy teglasatesz dilettáns lenne egy tuning beállításhoz, egyszerűen az asus x99a nem képes arra, amire egy asrock ex4/3.1, ott a bizonyíték, ezt tudja a proci, (ettől ahogy egy asusban megszoktuk jobban kéne mennie, kevesebb fesszel, stb.. de sajna ez most nem sikerült nekik) nálam mindenféle erőltetés nélkül ment így a proci, ráadásul nem kellett sokat agyalnom a beállításokon sem.. nem hiszem hogy az asrock 12fázisú tápköre jobb lenne, mint az asus digi-8-fázisosa, szerintem a biosnál vannak a gondok, ill. az automatikánál..
(#3959) ffodi - mindegyik paramétert tudod írni?
[ Szerkesztve ]
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
ffodi
veterán
Agyonfeszelte?
Ha tudod hűteni, akkor az 1,35V akár 24/7-re is mehet, benchre jó hűtéssel mehet 1,45-1,5V is.Ennyire azért nem kell besz@rni.
helkis:
Szerintem jók az Asus lapok. Az RVE-re egy rossz szavam nem lehet.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
helkis
veterán
már miért feszeltem volna agyon? 50fok sem volt a proci term épített vízzel..
nehéz beismerni, hogy szarok az asus lapok, mi?
ott van minden infó a képen, aki nem hiszi vegyen egy asrockot.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Ðávid
aktív tag
Köszi a tippet! Tegnap kivettem az elemet, de sokkal rövidebb időre. Nem gondoltam volna, hogy kicsit több idő kellene és megteszi a hatását. Kivettem 10-15 percre és azután több kör Linx is lefutott hiba és fagyás nélkül. Prime95 alatt se volt gond.
Az Asus support is válaszolt nemrég. Ők is azt javasolják, hogy 1-2 percre vegyem ki az elemet, csináljak CMOS resetet és használjak Windows 8.1-et vagy 10-et.
-
westlake
félisten
Már kezdettől fogva körülbelül +10%-ot jósoltak C2C. Itt igazából csak a 10/20 az újdonság (6950X). A tuning ugye kérdéses, de az megint csak nem pár darab leteszteléséből fog kiderülni. 3DMark-nál ~15% a plusz, de az meg ugye nem valami hiteles. Kell 10-15 teszt, az már hihetőbb.
Cinebench: magasabb órajel? A 6850K és az 5820K 4200MHz-en pörgött.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Azért ez így nem igaz. Az alaplapon lévő csatlakozóba nem lehet SATA-s M.2-t rakni. Átalakítóval (PCIe) simán működik az X99-es lapokban is.
#3671: Azért ez erős túlzás. Az NVMe nem abban "erős", hogy jobb a boot ideje. Lehet, hogy majd 5 év múlva lesz olyan SSD, ami AHCI-n lassabban boot-olna.
#3672: Én sem estem hasra a 950 PRO-tól. Mondjuk a gyári értékeit hozza, de nem egy "megváltás" kategória.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
t72killer
titán
Jöhetnének alá a procik is lassan. Vicces, hogy a vadiúj Giga lap BIOS-át is frissíteni kell, lusták voltak az új procikat fogadó biossal kiadni.
#3622: jaja. Végülis a vasat el lehet adni az aktuális Haswellek alá, nincs értelme várni. Az új xeonokból meg nem sok van még a (virtuális) polcokon.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
#Morcosmedve
veterán
4,6 Ghz, illetve Alap NB-ről volt szó, habár, lehet 4.0 a Skylake-nél, lemérem, de mérési hibahatáron belül lesz, semmit nem számít Ellenben X99-en sokat számít az alap 3300-hoz képest, úgy is mérd már le,
leveszem én is alap NB-re és fel 4,7-re a CPU-t,ez volt itt az érdekesebb.Egyébként még van hova gyúrj mert, amit eladtam lap, ezt tudta 4,5/4,2-ön! Szóval annyira csak nem vagyok béna (XMP-vel...) :
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
korion
senior tag
szia!
10-el többért megy,mint a G.Skill
Discord: https://discord.gg/DWzNeZZKcV - +3670-365-3097 csak viber!;)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opel topik
- Google Pixel topik
- Filmvilág
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- További aktív témák...
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- I5 6400 Processzor eladó 3db
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 88.000.-
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AKCIÓ ÚJ AMD Ryzen 9 7900X3D / AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év gar. 27% áfa