- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
#Morcosmedve
veterán
Szerintem régen is ez volt a neve. EIST vagy Intel Speed Step kell neki, hogy levegye, az órajellel együtt. Továbbá a C-States-t is be kéne legalább C6-ra állítani, de meg kell nézni, hogy a tápegységed mikori, mert van amelyik nem tud elég alacsony feszt adni. Ha szerencséd van, akár leviheted C6 alá is, C7, C7s stb, ha a lap tudja (most fejből nem tudom, mennyi a legnagyobb C állás X99-en=mennyire viszi le a feszültséget idle). Ezen kívül Windows energiaséma kiegyensúlyozott módban legyen, plusz a speciális energiaellátási beállításokban a processzor energiagazdálkodása min 5% | max 100% legyen. Az is elképzelhető, hogy a SVID-et is be kell kapcsolni, ha nem megy a fesz csökkentés. Tuning mellett viszont ritkán sikerül és/vagy szabad ezt így beállítani, mert instabillá válhat a gép.
-
#Morcosmedve
veterán
Ha ugyan olyanok a memóriák és jó helyen vannak, nincs teendő-egyébként sem tudsz ezze kapcsolatban külön beállítást eszközölni a BIOS-ban.
Ha nem ugyan olyanok, akkor lehet, hogy szórakozni kell a feszekkel-órajelekkel és időzítésekkel, hogy ugyan olyan értékekkel rendelkezzen mind a 4 vagy 8 darab memória. -
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
m0h0senator #5336 üzenetére
Meg aztán ki tudja a lap miket ad. Főleg, ha extra tuning lapban mennek a procik. Szinte 99%, hogy magasabb feszeket ad inkább. Persze, ha beállítod normálisan és 1,2V körül vannak a memóriák, PLL sincs az egekben.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
KAMELOT #5285 üzenetére
Grat!
Hogy ne lenne! -
#Morcosmedve
veterán
Nem a 40-es kód a lényeg, az csak jó, hogy jelzi, hogy nem normál üzemben van bootolva, hanem, hogy ne dobja el magát a Win. Vagy, ha eldobja, akkor ne kelljen erre rájönni két hét után, miközben egyébként a gép stabil lenne...
gyiku: Úgy legyen, mint a képen, NE legyen bepipálva. Az más kérdés, hogy én a többi funkciót is kikapcsoltam.
Szerk.: Ha úgy van, akkor passz mi a gondod
-
#Morcosmedve
veterán
Igen, sőt:
"Elállás esetén kötelesek vagyunk a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni (postára adni, vagyis intézkedni az elküldés iránt) a vállalkozásnak. Az tehát nem elvárás, hogy termék vissza is érkezzen a vállalkozáshoz a 14 napon belül."
Forrás - érdemes tisztában lenni a dolgokkal.
Ezzel le is zárnám az offot, van külön garis topik, stb.
-
#Morcosmedve
veterán
Teljesen mindegy melyiket veszed meg, már többször is bebizonyosodott, hogy X99-en a lapok elég necces hiba százalékkal jönnek le a szalagról. Ha viszont sikerült egy hibátlant kapni, akkor az tényleg jó lesz.
Asus-al azért lehet esetleg nehezebb, mert az OC socketjük miatt nagyobb a hiba ráta, több bekötést akartak, mint, amit elbírna igazán, plusz összetolták ATX-re a lap méretet. Ezen kívül a DIMM-ek bekötése, végül a gyenge/bonyolult BIOS-ok/EEPROM-ok is szeretnek behalni - ez a többi gyártóra is igaz. -
#Morcosmedve
veterán
Nade azért lett kivéve a proci, mert újra akarta pasztáztatni, csak az előző a széle fele kacsintgatott, így nem akartam a socketben "barmolni". Szóval van egy lelke...tegyük hozzá, szerintem inkább az OC socket plusz érinkezőinek számlájára írható (meg ugye eleve sok az érintkező).
(#4748) gyiku: Ha a hardver és szoftver oldalon, plusz BIOS-ban minden oké, akkor szarakodhatsz a proci mozgatással - BIOS resettel.
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
Kizárt dolog, hogy ugyan olyat kap...ha nem akarod magad megszivatni, 4x4-et vagy 4x8-at vegyél élből (add lejjebb alaplapban, mert túlzás a Strix). Prociban, pedig 4,2-nél többet vélhetően nehezen is fogsz kihozni, ezért ajànlották az 5820k-t, azzal elérhetőbb 4,5-4,6 (jól is jönne egy 1070-hez).
-
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Nawheera #4462 üzenetére
Illetve a topikjában fejtsd ki kérlek!
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
teglasatesz #4226 üzenetére
Úgy legyen!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
teglasatesz #4224 üzenetére
Régen rossz, ha nem tudod mennyin megy a procid, akkor hogyan lett a 4,6?
Két verzió:
1.: Auto OC, minden auto mode-ban.
2.: Szorzó fel, minden auto mode-ban.
Konklúzió:
Hogy hűtöd, mióta megy ennyin, mire használod?IBT Very High-nak 4GB-al le kéne futnia, de óvatosan, hamar gond lehet, így, hogy nem tudod a feszt.
No meg egy Prime FFT, Blend vagy RoG RealBench v2.43
Elsőnek AIDA64 (csak az FPU pipa) mellett, ott ír feszt is. -
#Morcosmedve
veterán
Nincs mit.
Én megpróbálnám beletenni az általad bevezett Quad KIT-et, mennie kéne, de mint írtam ez feltételezés.
Nagyon nincs mit ezen tesztelni, vagy jól megy az adott rákerült chip, vagy nem, de 3000C15 már bőven jó.Ebay-t tudom javasolni kitesztelt procihoz, itthon X99 eleve alig van.
-
#Morcosmedve
veterán
Konkrétan a Fatal1ty-n Qualcom Killer LAN van az intel mellett, a másikon, pedig "sima" Qualcom LAN, más eltérést csak színekben látok. Szerencsére ott az Intel, ami szerintem jobb mint a Killer agyon fícsörözött aljzata.
Memória választáshoz itt a lista, innen tudod kiválasztani, hogy melyiket támogatja. Ez nem azt jelenti, hogy esetleg az általad nevezett Corsair xyz Blue nem lesz jó, hiszen jól hangzik a 3000CL15... meg lehet venni, maximum fel kell emeld az időzítését vagy a VCCIO/VCCSA feszültséget megemelni kézzel.
Egyébként làtva a listát 2800MHz-as Corsair pl.: CMK16GX4M4A2800C16B (lista R végű helyett Blue és akkor kék lesz). Vagy megveszed a csúcs memóriájukat, a Platinumot (CMD16GX4M4B3000C15).
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Reggie0 #4199 üzenetére
Igen, lehet függhet attól is, habár nekem pl 52/55Gb/s az olvasás/írás, illetve az órajel jellemzően fentebb vihető és azonos órajelen jobb a Skylake i7. i5 az i5, k-t el lehet tolni 4,6-4,8GHz közé, de nincs meg benne az a plusz.
Ami itt inkább az ilyen limitekbe számít/érdekes/beleszól, hogy a C3 eleve régi, mert pl. a Vulkan/DX12 alatt irreleváns bármilyen limit, plusz a 980Ti se igazán FHD-ra volt, de a 1080+ már biztosan nem, valamint fölfele annyi FPS felesleges.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
MiklosSaS #4149 üzenetére
Eleve nem tudom hányadik procid, amit azert vettel, mert kitesztelten jo a fesz/MHz arány. Ne cseréld le, plusz semmivel nem jobb a 6800k elvileg, a nm-et leszámítva, 6850k vagy felette lenne érdekes... de minek. Lappal ugyan ez a helyzet (mintha tegnap írtad volna, hogy örülsz ha nem kell BIOS-ba lépni, szerintem jól is van ez így).
Skylake-E-re kíváncsi leszek én is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 3 3200G processzor
- AMD Ryzen 5 5600G 4,4GHz 19MB 65W AM4 Integrált Radeon Graphics 1 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged