- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
Új hozzászólás Aktív témák
-
#Morcosmedve
veterán
Nem a 40-es kód a lényeg, az csak jó, hogy jelzi, hogy nem normál üzemben van bootolva, hanem, hogy ne dobja el magát a Win. Vagy, ha eldobja, akkor ne kelljen erre rájönni két hét után, miközben egyébként a gép stabil lenne...
gyiku: Úgy legyen, mint a képen, NE legyen bepipálva. Az más kérdés, hogy én a többi funkciót is kikapcsoltam.
Szerk.: Ha úgy van, akkor passz mi a gondod
-
Laraxior
titán
De én az alapórajeles XeNont
akarom tudni
De azért köszi
Ezzel már én is meg lennék elégedve
-
Laraxior
titán
Vajon van olyan 8/16-os CPU ami hasonloan megy es mondjuk arban is be lehet szerezni maximum 120ezer korul?
Az 5820K is kb annyi.
Illetve gondolom egy kartyas rendszernel teljesen mimdegy, hogy a CPU hany PCIE savot kezel. Tekintve nekem a Z170-é is elég. Két NVMe SSD es egy VGA van csak.
Majd ma beleolvasgatok a topikba, hogy mik a tapasztalatok.
Egyelőre csak egy hirtelen ötlet ez. (Mondjuk a 7700K is az volt) -
Laraxior
titán
Tudja a fene. Még egy hónapos sincs a 7700K
300EUR az alaplap, 200EUR lenne a 4x8GB ram, meg amilyen CPU, mondjuk az 5820K éppen 415EUR.
Sokat nem kellene ráfizetnem.
A mostani alaplapot 220EUR-ért, a CPU-t 400-ért vettem.
Ha a ramot megtartom, akkor csak 100EURért kellene vennem mellé másik kettőt.Gyakorlatilag, ha ár alatt is adom el, akkor is max 200EURból meglenne a csere.
Régen is 6 maggal toltam, teljesen elégedett voltam vele. X5660, W3680.
Csak aztán a laptop után 4770K lett... azért csak nem az igazi, főleg mint tudjuk, hogy a Battlefield 1 szereti a sokmagos CPU-t.Tehát erőteljesen a nézelődés kategóriában vagyok.
Mondjuk az negatívum, hogy ezeken az alaplapokon csak egy M2-es foglalat van. -
JasL
őstag
Nem célom ilyesmi. 4.0Ghz-re húztam fel, semmi kedvem 70-80 fokos magokat látni, és a szintetikus teszteknek sem látom értelmét, volt rajta minimális stabilitásteszt, de ennyi. Egyébként 4.2 fölé nem megy, 102-es BLCK-t bír 41-es szorzóval 1.302V mellett. Semmi értelmét nem látom 100-200Mhz többletért 10-20 fokkal melegebben tartani a procit. Inkább legyen stabil és hűvös. A +2 maggal már nyertem annyit, amennyit kellett. Nem vagyok tuningőrült.
-
JasL
őstag
7/24 tesztelni fogom, le sem kapcsolom a gépet, IDLE megy minimum folyamatosan. Az első 24 órát sikeresen vette. Kékhalálnak még nincs nyoma, eddig meg vagyok elégedve vele. Építgetem rá a rendszert fel szépen távmenedzsmentből, úgyhogy remélem nem döglik le
Új processzort is vettem hozzá, ugyanazt a 6800k-t, amit a másikba, csak egy új példányt. Meglepő módon volt olyan felhasználó előzőleg, akinél kiderült, hogy bár a processzor működött, az okozta nála a fals alaplaphiba gondokat! Ő sem tudta, hogy létezhet ilyen is. Én is meglepődtem rajta nem kicsit, úgyhogy biztos ami biztos, a processzort is kicseréltem.
Érdekes módon most minden jól működik, az új RAM-ok is XMP-vel, processzor felhúzva 4.0 Ghz-re (távoli asztallal nem akartam egyelőre tovább húzni, nem volt még idő a kitesztelésre), M.2 SSD-vel sincsenek gondok.
Nem tudom az előző alkatrészekkel mi volt a gond, de úgy tűnik a RAM és az SSD tesztek valóban jól működtek és nem ezekkel volt a gond.
Egyelőre megnyugvás van és boldogság. Bár azért az első 3 hónapon még szeretnék túl lenni, mielőtt messzemenő következtetéseket vonok le a lapról, mindenesetre árban (az ajándék headszet miatt!) jó választás volt, az ASUS TUF-ot is 130e-ért szokták dobálni mindenféle extrák nélkül, ja és azokkal elég sok probléma szokott lenni, mint kiderült (pedig attól se azt várná el az ember, főleg hogy specializálták a stabil működésre OC helyett!)
-
JasL
őstag
Még nem döntöttem el, mi lesz helyette, de most már tudom mire van szükségemm ha tudtok ajánlani helyette:
1) STABIL 2011v3 lap, támogatja gyárilag az i7-68xxK-t BIOS update nélkül
2) RGB led csatlakozó (már bepakoltam a házba, jó lenne ha működne), de nem mindenáron
3) hátul legalább 3 USB3 csatlakozó
4) Működjön HyperX Predator RAM-okkal
5) Failsafe BIOS
6) 16x PCIe3
7) Legfeljebb ATX méret (EATX már nem fér be!)
8) Gigabyte nem, MSI fincsi, ASUS háááát...
9) Legalább 80%-ban működjenek a lapok a statisztikák alapján (pl newegg)
10) Integrált gigabit LAN
11) Optikai audio
12) OC socketAzt hiszem nem hagytam ki semmit.
Közben lefutott a RAM teszt, 100%-ra: hibátlan minden modul.
-
Siszibatya
tag
Szia !
Köszi a linket , de nekem nem fontos az hogy színben egyezzen a lappal .
Néztem mind a két gyártónak a ramjait 2666 gyorsaságú nekem bőven elég . Húzni nem tudom mennyire lehet őket , mennyit enged stabilan a ráírt gyorsaságot tudja az a lényeg.
(
A 3000-re húzni és stabilizálni ram sebességet nehezebb de valamiért a 3200ast állítólag könnyebb - 1,25straphoz és 1.00straphoz van köze , alaplaptól és memóriától is függhet - az olvasottakból bios-hoz és a chipekhez is köze lehet és azoknak a programozásukhoz) - Ezt tudtam kivenni a fórumon olvasottakból , remélem nem írtam semmi hülyeséget, pontatlant . Írjátok , javítsátok ha igen.A bios-ban is tudni kell mit , hogyan meddig kell álltani az értékeket és ezek sorrendjét - aztán stabilitásteszteket futtatni
4,4Ghz sebességet szeretnék elérni a procival , ennyit talán bírni fog - ha nem az sem akkora baj .
Kompakt vízhűtés megy majd rá Arctic Liquid Freezer 240 , aminek ventijeit cserélni fogom 2db sokkal jobbra.
Egy kis agymenés , gondolatok amelyek érdekelnek , foglalkoztatnak :
Uncore húzása is érdekes téma: kinek mennyit megy és milyen lapban ?
- miben mutatkozik meg az előnye , ereje az alap sebességhez képest ?
Milyen programokba észrevehető ha ezek az értékek húzva vannak és nem alapon vannak ?
pl. benchmark , konvertálás : fotó , videóJátékokhoz van értelme ha ezek húzva vannak ( uncore , ram ) ?
A proci húzásából nem mindegyik játék profitál akkorát , ott jobban a videókártya ereje számít , bár van amelyik a magas 1 szálas vagy akár többszálas teljesítményt szereti ezt vettem észre a videókból amiket néztem. - összehasonlítós videók ezek youtube-onAmelyiket meg rosszul optimizáltak ott lehet akármilyen csúcsvas alatta , akkor is ugyonolyan ócska marad.
Én még nem láttam olyan játékot amelyik a 6magot/12 szálat kihasználná ,jól optimizálva meg még 4mag/8szálra is kevés van. Ha vannak ilyenek azok érdekelnének.
A plusz erő és magok jó ha megvanak , kell a tartalék.Több videókártyás rendszerekre az optimalizáltság és skálázódás is érdekes.
Amennyit az ember rákölt/ene nem hoz mindenesetben akkora plusszt , amekkorát elvár .
Ilyen ez a popszakma . -
Siszibatya
tag
Szia !
Megnéztem a lehetőségeket már előtte , köszi azért, hogy szóltál nehogy baj legyen belőle.
Látom te is ezt a lapot választottad !
Asrock X99 Extreme6/3.1 lapot néztem és ehhez vengeance-lpx-32gb-4x8gb-ddr4-dram-2666mhz-c15-memory-kit-black-cmk32gx4m4a2666c15 ,ami a lap memória támogatási listájában benne van .
Volt még pár lap ami szóba jöhetett volna és tetszett , de ez lett a nyerő nálam ez tetszik a legjobban.
Néztem róla tesztet , engem meggyőzött .( Asrock Fatal1ty X99X Killer/3.1 , Asus X99-PRO/USB 3.1 , Asus x99 deluxe - ebből használt , beépítetlen garanciálisat megnéztem , tetszett is - Inkább új 3év garis lap kell nekem )Megnéztem a corsair weboldalát is ott meg az van írva , hogy Compatibility Intel® X99 platform - az oldal legalján írja ezt.
http://www.corsair.com/en/vengeance-lpx-32gb-4x8gb-ddr4-dram-2666mhz-c15-memory-kit-black-cmk32gx4m4a2666c15
-
subaruwrc
félisten
-
MiklosSaS
nagyúr
Minek a 8 magos? Még a 6 magost is alig volt ami megmozgatta...
Volna 4.5-en járó 5960X £500-ért ismerõstöl...de ha most ennyi akkor fél év mulva £350 lesz....Keresek kitesztelt 6800K-t (min. 4.4), ha meg nem találok akkor ebayrõl egy 6700K + Z170 kombó olcsón amig jön a új széria.
Igazából nekem a 6 magos skylake-E a célpont jövõ év elsõ negyedében.
-
-
#Morcosmedve
veterán
-
korion
senior tag
szép állom
4.7Ghz ment ,de akkor már 1.38,vagy 1.45 kért,vagy vmi ilyesmit(és 1-2 kisebb gyorsteszt lefutott,de amúgy összeomlott)
4.5Ghz már 1.35-ig ment max de a stressz teszt alatt az 5-10 kör alatt tuti kifagyott!de a 4.3-4.4Ghz semmi baja nem volt,bár sose emeltem semmilyen feszültséget és nem is ment úgy tartósan,mert tök felesleges!(max benchmark tesztekre,hogy úgy bámuld,mint vmi szépség lenne a számokat,max arra) máskülönben alapon is "mindenre" elég!
-
woros
őstag
Már régebben ezt kitárgyaltuk, de elmondom megint, hogy valóban lutrisak a 3000-es ramok, de ez inkább proci imc függő. Nekem a 3000-es corsair lpx ramokkal voltak gondjaim ezalatt azt értem, hogy csinált fura dolgokat a gép egy-egy indításkor. Lecseréltem 3200-as G.Skill-re és azóta hibátlan. A 3000-es ramokhoz ráadásul 1.25-ös szorzó kell és csak erős imc-ű procik tudják 1.00-án kezelni őket, tehát nálam ez volt a gond. Viszont most a 3200-esek 1.00-án mondom tökéletesen mennek.
Még annyit, hogy a procit 4,4-en hajtom 1.26V-al már vagy talán 10 hónapja.
-
#Morcosmedve
veterán
Nincs mit.
Én megpróbálnám beletenni az általad bevezett Quad KIT-et, mennie kéne, de mint írtam ez feltételezés.
Nagyon nincs mit ezen tesztelni, vagy jól megy az adott rákerült chip, vagy nem, de 3000C15 már bőven jó.Ebay-t tudom javasolni kitesztelt procihoz, itthon X99 eleve alig van.
-
#Morcosmedve
veterán
Konkrétan a Fatal1ty-n Qualcom Killer LAN van az intel mellett, a másikon, pedig "sima" Qualcom LAN, más eltérést csak színekben látok. Szerencsére ott az Intel, ami szerintem jobb mint a Killer agyon fícsörözött aljzata.
Memória választáshoz itt a lista, innen tudod kiválasztani, hogy melyiket támogatja. Ez nem azt jelenti, hogy esetleg az általad nevezett Corsair xyz Blue nem lesz jó, hiszen jól hangzik a 3000CL15... meg lehet venni, maximum fel kell emeld az időzítését vagy a VCCIO/VCCSA feszültséget megemelni kézzel.
Egyébként làtva a listát 2800MHz-as Corsair pl.: CMK16GX4M4A2800C16B (lista R végű helyett Blue és akkor kék lesz). Vagy megveszed a csúcs memóriájukat, a Platinumot (CMD16GX4M4B3000C15).
-
ffodi
veterán
Azzal szerintem sokan elégedettek lennének. Itt is nehéz jó példányt kifogni, 4,5@1,25V, pedig nem a rosszak közé tartozik.
RAM-ból pedig szerintem Corsair LPX-et vegyél (abból 3000-est vagy 3200-ast), olcsó és jó. (jól is megy.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest