- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
#35434496 #3471 üzenetére
Internal PLL overvoltage szerintem nem kell, felesleges, léghűtés mellett nem ad semmi pluszt.
Amúgy:
PLL Selection: LC PLL
Filter PLL: Low BCLK
Initial BCLK: 100 MHz
Multicore enh.: OFFCPU input ~1,9V
PCH Core 1,05V
PCH IO 1,5V
VCCIO PCH 1,05V
VCCIO CPU 1,05V
VTTDDR (mindkettő): 0,67VPower limiteket is érdemes esetleg állítani 250/300W körülire
CPU iVR eff. High performanceRAM-oknál a ref cycle-t megpróbálhatod csökkenteni, olyan 250-300 körül optimális.
Command rate 1T (ha megy)
(RAM-okat meglesheted 3200-on, lazább időzítésekkel, ha a 3000-es szorzó nem megy, és azért mennek csak 2800-on.......)Load-line lvl8
CPU power Phase/Duty Extreme (mindkettő)
DRAM switching freq-et belőheted annyira mint a CPU VRM-et
DRAM phase ctrl Extreme -
MiklosSaS
nagyúr
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
#35434496 #2181 üzenetére
Neeeeem.... Irtam nekik, hogy quad ch-ban hasznalva is tudjak e a gyari specifikaciokat. Visszairtak, hogy utana jarnak. Most jott az uzi, hogy elvileg minden problema nelkul tudni fogjak.
Ha nem, akkor 14 napom lesz visszakuldeni, es csak a hetvegi postakoltseget, meg a visszapostat bukom vele. Ugyan ilyen G.Skill kit pont a duplajaba kerult volna, szoval tojok bele.Vagy ha kell valakinek a veteli aron, akkor viheti. 8Pack 4GHz fole tolta oket Z170-ben.
QVL-ben persze hire-hamva sincs meg csak hasonlo ramnak sem. Sot, szerintem egy Samsung IC-s sem szerepel a QVL listan.
woros: Csunya is lenne, ha a memoria OC-tol pukkanna el.... Uncore -t mar nyuztam, azt kibirta. 4600-ig jutottam, igaz csak +300 SA -val. Ha ezek megjonnek, akkor majd megnezem +350-en.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#35434496 #2176 üzenetére
Dehogy, viccelsz?!
Talan olvassa a topikot az, akinek ment. Volt egyen, aki 5GHz-n is Cinebenchelt ezekkel a procikkal.
korion: Ez sajnos ilyen.Mindegyik proci mashogy birja az OC-t. Neked is meglenne egyebkent a 4.5GHz 24/7 -re, mert 1.35v -ig elvileg el lehet menni. De folosleges. En a helyedben belonem 4.2GHz-re, es ugy hasznalnam. Nekem most pl. max turboval ketyeg a 8 magos, alapfeszen. Nem huztam, mert nem latom ertelmet.(az aramot meg zabalja, csondben megjegyzem) Meg kellene mar hirdetni.... Aztan en is raprobalnek a Skylake -re.
-
#Morcosmedve
veterán
-
MPowerPH
félisten
válasz
#35434496 #1552 üzenetére
En a helyedben nem koltenek erre a platformra, leven ugysem jatszol, es meg csak nem is dolgozol a gepen. Meg nem is arra hasznalod, amire ki lett talalva az egesz, kar lenne barmelyik lapert. Szoval inkabb semmit.
Aferenczi87: X99 topikba legalabb Haswell-E -t akarnal eladni.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
#35434496 #901 üzenetére
Reab es copy alatt itt is szemmel lathato a kulonbseg mar itt is. Write-nal szerintem nalad bug van, mint sok masnal is, szoval azt nem lehet az enyemhez hasonlitani. Latency-t nem tudom, de...! Meg egy dolgot figyelmen kivul hagytal. Nalam az NB 4.5GHz ment. Az az 1GHz kulonbseg meg nagyon nem mind1.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#35434496 #638 üzenetére
Most, hogy már neki állok szétspammelni a forumot
Jót kéne venni...70-80k brutto környékén.
ASROCK X99 Extreme4/3.1 Ami OC Socket - így ez is alternatíva lett, ráadásul normális a tápkör is, azaz 12-phase (azért a 6-phase nekem karcsú, 8-12-ben "gombolkodom"
)
Asus X99-A, bármilyen meglepő, megfelel, mert 8-phase és OC socket, tehát alternatíva.
Gigából egyedül az SOC Champion, ami 8 phase és OC socket, de leginkább nem kapni és nem szánnék rá annyit.
MSI-kből a Krait Editionről nem találtam forót, a VRM, jó, 12 phase, de szerintem nem lesz OC-s, mert se az SLI Plus, se az MPower nem rendelkezik OC sockettel...pedig tetszene.
Szóval a legjobb talán az Asrock lenne, de valamiért nincs meg a bizalom a 2 év gari miatt, a Giga VRM, illetve az egyéb tulajdonágok nem ütik meg az Asus-t, az maradna (5820k mellett).
Köszi a meghallgatást
(#640) players111: oké, de továbbra is azok az SOC+ lapok
-
subaruwrc
félisten
válasz
#35434496 #376 üzenetére
ES cpu.
aláírom hogy megy ennyit de pont ezt mondta Bala is hogy a rampage 5 ellenfele a champion és nem a soc-force. csak mondjuk championt nem igen lehet beszerezni..
meg ha meg is van,állítólag az uncore tuningért felelős vl feszeket el kell találni. a jó kombinációt különben kinyírhatja a chipet.jones mennyire bonyolult vagy egyszerű az uncore tuning nálad? csak egy fesz van rá ?
-
subaruwrc
félisten
válasz
#35434496 #372 üzenetére
igen én mutattam
de hiwa agyon binnelt ES cpuja azért megint más kategória
vízzel a 4.2 nagyon baráti
nekem nitroval nem ment a 3800 + se.
illetve max 30-as szorzó, 31 bugos volt és winből se tudtam beállítani, mondjuk előfordulhat hogy a beta bios következménye de nem oc socketes lapban már a 3.8 is a felsőbb tartomány.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 3 3200G processzor
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest