- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Én másfél évig nézegettem, szemezgettem vele, mire végre beadtam a derekam és lecseréltem a tökéletes nzxt phantom házam.
Két hibát találtam csak a Corsair 7000D-ben, ami nekem fájó pontok.
Az egyik, hogy nincsen kivezető hely a külső radiátor(ok)nak. Nekem pont két radim van kívül, ezért fúrni kellett.
A másik meg igazából az üveglap miatt, hogy nincsen az oldalán venti, ami tudná fújni a ramokat az alaplapon, meg az alaplapi SSDket.
Szóval ez sem tökéletes ház -
Félre ne érts, a Dynamic is remek ház, sőt más gyártók házai között is vannak szép és jól szerelhetőek(NZXT, Phanteks, Asus...)...én csupán csak arra reflektáltam, hogy azért a O11D EVO XL sem egy low budget kategória.
Kinek mi tetszik vagy ár érték arányban a legjobb választás, ezt én is így gondolom és természetesen tiszteletben is tartom -
niof
veterán
válasz
Gh00st #71991 üzenetére
Vicces, hogy mindig ez az akvárium téma jön fel az O11 és a hasonló házak esetén, miközben lehet rá opcionálisan rácsos előlapot is venni (talán még oldallapot is, de ez nem biztos), és akkor csak egy normál, üveg oldalú házikónak tűnik elsőre. Az valahogy sosem merül fel, hogy pl. az említett 2 modell milyen durván testre szabható, gyakorlatilag szerszámok nélkül. Itt most hagyjuk azokat, akik eleve egy új ház belakását azzal kezdik, hogy nekimennek a sarokcsiszolóval. A fenti Corsair-t nem látom ennyire alakíthatónak. Félre ne érts, biztos minőségi ház, csak annak fényében, amit kínál, drága. Az O11 sem olcsó, nem arról van szó, de sokkal nagyobb szabadságot kapsz, hogy mit csinálj belőle. Nekem pl. ez sokkal többet számít, mint az, hogy üveg az oldala. De az sem utolsó szempont, hogy gyakorlatilag szinte tökéletes kémény-hatást lehet létrehozni benne.
De még mindig erősen vacilálok, hogy a sima EVO-t, vagy az XL-t vegyem. Jobb lenne a nagyobb, mert belefér akár 3db 420-as radiátor is, illetve mindenhova lehet 14-es ventiket rakni végre, amiket én jobban preferálok. Viszont nem tudom, hogy valaha kihasználnám e ezeket a lehetőségeket ténylegesen. A jelenlegi konfigom 1-2 év múlva cserés lesz, ezért a háznak is future-proof-nak kell lennie... Szóval, még nem döntöttem... -
niof
veterán
válasz
Gh00st #71989 üzenetére
Megnéztem mi ez a hype e körül a ház körül. Szerintem mocskosul túlárazott, és semmi extrát nem tud. Tipikus Corsair. Persze ha valaki beleszeretett... Olcsóbban jobb házat kapni. Nemrég jelent meg az O11D EVO XL, csak ezért nem vettem meg a sima EVO--t, inkább még gyűjtök a nagyobbra. De persze mondom, ha valaki már belezúgott egybe...
-
Nagyon sokat sikerült ismét költsek a gépre, hála annak, hogy több mint 3 hete betegeskedek és nem tudok edzeni így a PC mellett töltöm az időt
Azzal nyugtatgatom magam, így a VGA upgrade után, hogy még vissza is fogom magamat, mert már agyalok rajta, hogy meg kellene venni Csavez™ APEX encore lapját is és dobbantani kellene nekem is vmi komolyabb RAM OC-t
Tervben van egy házcsere is, gyűjtögetek most egy 7000D-re, és már itt rugdosom az asztal alatt a 420-as LFII-est is
Viszont képzeljétek el, hogy sikerült hozzájutnom ismét életem első "számítógépéhez".
Ha érdekel benneteket, akkor posztolok róla majd képet hamarosan, csak kicsit meg kell tisztogatnom -
-
BioNiCMaN
addikt
Köszi mindenkinek!
-
VTom
veterán
Sejtettem. Ezek mindig baromi hoszúak, és mivel egyenként harisnyázottak, vastagabban is, sokkal nehezebb velöük doglozni. Nekem anno harisnyázott toldóim is voltak, az meg aztán tényleg katasztrófa, ráadásul mATX ház volt az is.
Ha zavar az elrendezés, vagy nem akarsz vele annyit szórakozni, de szeretnéd, hogy szép legyen, akkor egyedi méretre lehet készíttetni kábeleket itt aprón.
Minden másra meg ott a takarólap, az pont ezért van
-
Kobe
veterán
Hidd el, probaltam
a fo tapkabeleket, 24 pinest pl vagy ugy lehet jobban elrendezni, ha elol az esztetikusnal joval nagyobb hurkot adsz neki (akkor igazabol a felesleges kabelt csak a gep hatuljarol elore huzod, csovorbol vodorbe) vagy annyira benyomod hogy az a tap feloli oldalon a csatlakozo tovenel mar veszelyes mertekben fesziti vagy hajlitja a csatifejet (ez utobbit en annyira nem preferalom, a gep elodje is tap miatt fustolt)ez a haz ezzel a kabelszettel sajna ennyit tud. Mondjuk lehetne a kabel is egy merettel rovidebb, az teny
-
VTom
veterán
Egy "kis" idő ráfordítással azt a sok harisnyázott kábelt szépen össze lehet kötegelni, hogy a takarólap síkjában legyenek.A radit tudod még feljebb rakni ennél, ha a cső és a venti kábelek engedik.
A gép építésnél sajnos a kábelekkel b*szakodás a legutálatosabb dolog, és rohadtul időigényes tud lenni, de az összképen ez tud javítani a legtöbbet.Az EVO-ban bitztosan sokkal könnyebb lesz, de ott is kell majd vele szórakozni azért.
-
Kobe
veterán
Mivel a 24pines kabel meg a vgakhoz a kabel, ha fejreallok akkoris belog az oldalso AIO mount moge, igy nem igazan volt ertelme (apol es eltakar a kozepso lap
), foleg hogy a venti kabel sem fer rl bele (a haz meg nem olyan fasza / latvanyos) hogy uni fanekkel ezt pakoljam tele
majd egyben koltozik at az Evo Rgb be ha megjelenik ev vegen, abban az atx support is normalis es a haz is can snnyira eyecandy hogx a unifanbe ruhazast megerje -
jokeph
nagyúr
válasz
Grave_444 #71953 üzenetére
Nincs benne IGP (R3 3300X).
Bár ha lenne, akkor is lenne benne dVGA, az előd gépben volt IGP és dVGA is.
Néha kell egy kis pici game is, ahhoz kevés volt a HD630, jelenleg egy GTX 960 van benne, ez a szint elég.
A képen nem látszik, de itt van előtte a retro bench pad, hosszabb teszteknél akad idő némi játékra. -
Kobe
veterán
En nem azt mondtam hogy szar haz, hanem hogy sokkal nagyobb a fustje mint a langja. Funkcionalitasban mindenkepp, hofokokban meg aztan vegkepp (hiaba air, a 280 elol, a meresek legaljan kullog)
A takarolap az tokeletesen ellatja a funkciojat, apol es eltakar. Pl azzal egyutt nalam is igy, gusztusosan nez ki
[kép]
mogotte meg igy [kép]
Szimplan nincs tul sok hely normalisabb full harisnyazott kabelre, a corsair gyari kabelet meg inkabb hagyjuk, merev szar az is
(nyilvan rovidebb kabelekkel siman elrendezos, de hat ugye itt a kabel is es a haz is ATX-el + normal PSU merettel kompatibilisnek van irvaDe inkabb legozos )
-
Grave_444
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #71955 üzenetére
Nekem hangos volt sajnos, ez 14 centis rajta és több levegőt is szállít. Terhelve nem volt vészes, de idle ez volt a legnagyobb zajforrás még minimum fordulaton is.
Szubjektív kinek mi csendes. Seasonic Focus Plus Platinum tápban is cseréltem ventit... -
Zoltn
senior tag
Hey. Rég nem jártam erre. Egy uncsi NZXT H1 után visszaköltöztem a régi LIANLI házikómba. A 3080TUF ebbe is pont belepasszol, viszont az oldala már nem megy rá.
Sebaj.
-
jokeph
nagyúr
Műhelycsendélet:
Oldallap nem lesz fent, a hűtő beleér az oldallap ventirögzítő nyúlványába.Fő gép:
-
Kobe
veterán
-
Kobe
veterán
válasz
Grave_444 #71943 üzenetére
Vagy csak szimplan a minosegibb harisnyazott tapkabelek szelessege is mas, mint a gyarie es tobb helyet igenyel, foleg ha nem pknt egyen-hosszuak a gyarival
Ettol fuggetlenul pl atx alaplap bal felso csatinal csak igen massziv feszitgetessel sikerult normalisan visszakunkoritani ugy hogy ne feszuljon allandoan a csatlakozo oldaliranyba (nem tul szerencses plane hogy azon a reszen van az egyik standoff csavar, ami lefogja a lapot, igy lehalabb kaphat egy jo kis allando feszitest oldaliranyba a betap csati….)+ Lian-ek siman rairjak erre a felallasra is hogy a 120as felso ventillatorokkal ATX modban is gond nelkul kompatibilis, hat pedig boven akad olyan venti amelyik az alaplap csatlakozo-takaro fembordatol + tapcsatlakozotol boven nem fer oda rendesen….
Nem egy rossz haz, de “take it with a pinch of salt”, ahogy mondjak
Nekem az EVO RGB re csere garantalt, full akvarium mode mint az NZXT H9nel es a par plusz centinek hala normalisabb ATX support
micro lapokkal meg nem szivok, sosem hyartjak azokat amelyikre igeny lenne, kotott a valasztas, de cserebe jol felularazzak -
Kobe
veterán
Azt azert megneznem hogy, mert nekem pl az RM1000x mellett az egesz kozepso resze egy mero kabelkoteg, amit a fem SSD takarolap tart egyben. A cablemod meshpro meg nem annyival hosszabb a gyari tapkabeleknel….
azert nem is forsziroztam a 9 ventit mert az arctic ventik kabelezese konkretan mar nem fert be melle….
mondjuk annyira nem zavar, mert rovidesen cserelve lesz normal meretu O11D EVO RGB-re -
Kobe
veterán
válasz
pandras83 #71935 üzenetére
Hat en nem estem akkorat hanyatt tole
az SSD mount kabelrzese a vaslapon athuzassal siman el van baxva, akar el is vaghatod a sata tapkabelt ha ugyesen csinalod + alul a tapnal azert lehetett volna esszerubben helyet hagyni a tapkabeleknek
Normal atx lapnal a bal felso alaplap kabelcsati is tud necces lenninekem pl egy corsair 1000w normal meretu tap + cablemod meshmod pro full set van bent a grpben, direkt nem a toldatokat vettem csak es eleg necces a hely a kabelrengetegnek (1 hdd es 1 ssd, lol….) az ssd igy is be van hanyva a hdd vracketbe mert nrm lehet felfogatni a helyere + maradek kabel bekunkoritva behajlitva a bracketbe…..2 hdd abban teljesen felejtos
max ha minden kabelt egyedileg poccre meretre legyartasz -
válasz
moho-jojo #71931 üzenetére
Tömzsi
Elég érdekes házikókat tud a TT piacra dobni, 1-2 nekem is tetszik külsőleg, de amit láttam élőben attól nem voltam elragadtatva. Gondolok itt pl. az anyaghasználatra.
De Jones, biztosan többet tudna mesélni ebben a témában is
Ebben ha jól látom a VGA csak állítva mehet, arra oda kell figyelni, mert nem mindegyik VGA szereti ezt a pozíciót.. -
moho-jojo
tag
Sziasztok, erről a házról mi a véleményetek [link]
-
jones965
Modder
válasz
TESCO-Zsömle #71927 üzenetére
Bár ez már távolmegy a topik témájától, csak egy mondatban reflektálnék rá:
az említett cpu 3500mhz-en megy 1.04V-on, illetve egy alapon járó 5700xt. Ezeket hűti egy 280-as radi, alacsonyra szabályzott ventikkel, amik hőmérséklet terhelésre emelik a fordulatukat, illetve itt lép be a képletbe az 2db alsó házszellőztető venti.
Végül 2 mondat lett. -
-
Grave_444
nagyúr
válasz
jones965 #71924 üzenetére
Anyagminőségre és szerelhetőségre nekem is tetszik.
Ventilátoroknál azt vettem észre, hogy kell egy alap légáramlat, utána már mindegy milyen fordulaton forognak a házhűtők, jelentős különbség nem mérhető.
6x14 van benne egyébként, de alacsony 4-500rpm-en terhelés alatt. -
jones965
Modder
válasz
Grave_444 #71923 üzenetére
Tetszik az oldallapok csavar nélküli rögzítése, illetve a táp elhelyezése.
Az már kevésbé, hogy ha a frontra raksz be ventit, egyrészt alig kap levegőt, másrészt ide nem került mágneses porvédő, ellentétben a gép alját teljesen lefedőtől.
Meglátásom szerint a nagy hődisszipációs rendszernél az alsó beszívó ventilátorok csak nagy fordulat mellett tudnak kellő légáramlatot biztosítani.
Az összeszerelése nekem tetszik, szerelhetőség szempontjából nálam 10-ből 8-at kap a vizesrendszer miatt. A harisnyázott tápkábelek nem előnyösek a hátsó traktusban való elhelyezésre.
Egyébként tetszik. -
törölt tag
-
jones965
Modder
Köszi srácok!
palfitom: semmi extra, 7 évvel ezelőtti konfig, de amire a lányomnak szüksége van, arra bőven elég. Strix Z270i, i5 7600, RX570XT.
Aminek külön örül, hogy egy 8"-os display is a ház tartozéka. -
jones965
Modder
A legkisebb lányomnak egy új ház volt az igénye, így kapott egy jonsbo D31 Mesh-t.
-
Kobe
veterán
Nem, csak allagmegovas
ez ilyen hulye hepp hogy uj cuccokon amig nem muszaj, marad a folia. A haz oldalarol pl pont az elozo NZXT uveg miatt nem szedtem le, azon nem tom hogy de az elozo tulajnak sikerult szereles kozbe egy olyan karcot csinalni ra mintha korzovel huzta volna. Pedig masszivabb volt mint a Lian Li….
Nem latszik de az eger elejen is rajra van meg
a bill aljan meg majd korbevagom kisebbre -
Kobe
veterán
válasz
KAMELOT #71907 üzenetére
na erre rakj rá még 1-2 kategóriát
a linkelt site egyébként egy aliexpresses drop shipment bolt, ugyanazt árulja massziv felárral amit alin is kapsz jóval olcsóbban
nem akarok nagyon deep részletekbe menni, kb az él + benne levő hangkártya / programozhatóság + kivitelezés a lényeg
műanyag, vagy műanyag + némi fém base-lit verziók a lvl1, utána jönnek az olcsóbb neopixelek az olcsóbb, nem programozható soundboardokkal (SN-Pixel 3, 4) és a teteje jelenleg az arduinos ProffieBoard v2.2 + normál fém kivitel (lvl 3 mondjuk, 3.5 ha kézzel machinált "weathered" limitált kiadás pl Ö
utána a licensz nélküli de custom beépitések és a top az a hivatalosan licenszelt / eredeti prop - kellék mintája alapján gyártott cucc (EFX collectibles pl), ahol már bladet nem is adnak mert a markolat kerül kb 2x annyiba mint a többi együttezt US-ből hoztam, vicces volt vele - igaz szétszedve - a reptéren
-
KAMELOT
titán
-
Kobe
veterán
A gepen belul magy tartalmi valtozas nem volt, ellenben veglegesedett a periferia (fel ev utan megjott a groupbiyos mecha billem
) + probaltam a gep kornyezetet normalisan a gyujtott cuccokal megcsinalni, szoval nagyjabol ilyen lett
legkozelebb sztem mar csak kecobaltas utan nyulok hozza….
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest