- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
veterán
válasz forintuser #73099 üzenetére
Létezik riser kábel, amivel vertikálisan pehet beszerelni a kártyát.
Sok ház támogatja már ezt.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
forintuser
őstag
válasz Rottweiler89 #73091 üzenetére
Szia. Ne nézz hülyének kérlek a kérdésért. A videókártya hogy? Nem az alaplapba van dugva? Vagy van adapter? Vagy hogy?
Holnapkészítést vállalok.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz KAMELOT #73094 üzenetére
Köszönöm szépen, igyekeztem. Bár a korábbi terv nagyon nem ez volt, már így alakult. Ez van, amikor elkap a gépszíj, és nem tudok leállni. De már muszáj lesz, ezen kívül még összeraktam, vagy éppen módosítottam három konfigot, vegyes teljesítménnyel, mindet otthonra, amikor szüleimnél vagyok. Egy low budget játszósat, meg két retrot(ide kell még majd egy hűtés, mert a gyári az förtelmes). Ha érdekel valakit, megmutatom őket is, meg majd teszek még fel erről is, ha nem probléma. Őszintén szólva büszke vagyok rájuk.
Széket én is vettem, mert a négylábú konyhai nem igazán volt hozzáillő, meg kényelmes. Második ilyen székem, otthon is ilyen van, kicsit módosított a gyártó rajta, nem is egy 40-60K-s cucc, de nekem baromira megfelel, és kényelmes, a korábbi tapasztalat miatt vettem ugyanezt.Angie™
Pár év? Egy hét se kell, ha be van kapcsolva, és a szűrők, Mesh-ek tele vannak porral. Bár ez köszönhető a sz*r lakásnak is. Gyakran kifújom, vettem kompresszort is, egy ilyen konfiggal mindenképp érdemes törődni, meg úgy egyébként mindegyikkel, legyen az bármilyen teljesítményű, kinézetű. Megérdemlik, meghálálják.[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
addikt
Akkor elég poros lesz pár év múlva
Na jó, sziporkázom, de szép konfig
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
KAMELOT
titán
Pofás gép lett!
marinea2: Új székes fotó is jöhet!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Rottweiler89
senior tag
válasz bnorci71 #73092 üzenetére
Montech King 95, de minden hardver a profilomban le van írva
[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
bnorci71
addikt
nem vagyok világítás párti, de az a VGA tetszik
milyen ház?"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Rottweiler89
senior tag
Most egy pár évig nem lesz hozzányúlva.
-
VTom
veterán
Nem olyan egyszerű az, mert jelenleg 9db RGB venti van a házban, ehhez jönne a 10. a blokkon. Lehet, hogy ehhez már kelleni fog egy hub, vagy SATA tápkábel, ahogy felttem Kobe is írja. Nem emlékszem rá, hogy hány RGB és PWM csati van a lapomon, meg kell néznem.
Szóval meg kell hányi-vetni ezt.
[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Kobe
veterán
külön vezérelhetőek az oldalai, igen
a 10 ventihez elég 1etlen darab ARGB csati, a fan hubról megy az egész, azon van egy ARGB, egy PWM, egy USB meg egy PCIe kábel, a deszkára csak a PWM-et, USB-t meg az ARGB-t kell feldrótozni
Venti blokkonként 1 db kábel van a ventikhez magukhoz, azon megy minden a boxról, PWM vezérlés, meg az RGB istechnikailag rá lehet kötni a fan hubra 1etlen darab kábellel is mind a 10 darabot, ha daisy chainelve vannak a blokkok a rövid toldókábellel, akkor mehet mind a 10 venti 1 portra a boxon (csak ekkor kell még 1 plusz SATA tápkábel a venti-kör másik végére)
vagy ha mind a 4 portot használod a fan boxon, akkor össz 16 venti mehet rá.
Nálam mind a 4 port használva van, így átláthatóbb L-Connectben.
Külön fan curve állítható be a blokkokhoz, meg színeffektek is, így egyszerűbb az AIO-n levő ventiket performance módban, a házventiket emg standard módban vezérelnimajd még anynit variálok hogy ha megjöttek a hosszu venti csavarok, hogy a gyári ventiket rárakom az AIO-ra felülre push pullba.
Na azok is baxó ventik, olyan statikus nyomással hogy ihajj.....asztalon próbáltam, másfél méterről a 3 venti szabályos szelet produkál még.[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Nah, veglegesen ossze lett rakva a gep....persze költözés előtt pár héttel
par kepkabelmenedzsment az o11 air minihez kepest egy alom, siman tobb tapkabel elfert benne
es meg jedi / sith kompatibilis is
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Egy ismeros segitett, kellett masik gep is kizarni a hibat. Vegigprobaltam minden kabelezesi modot, tapkabel csere, vezetlobox csere, direkt bekotes, splitterel bekotes stb
semmi nem valtozott
utana mar csak a vezerlo box hiba maradt,, vagy a taphiba. Mivel 3 darab connect boxom maradt amibol kettot mar kiprobaltam es az L Connecten keresztul kettot mar FW frissitettem, igy a hatmadikat megtartottam tartalekba hatha az L Connected firmware frissites a hibas.
A taphibat kizarando ismeros gepere rakotottuk quick n dirty csak a mar fw frissitett boxot es 1 kor ventit, ott tokeletesen flickering nelkul ment minden. Az USBt bekotve a masik gepbe ment a vilagitas is, nyilvan allithatni argb csati hianyaban nem tudtad de a mar beallitott cucc ment gond nelkul. Itt kezdett gyanus lenni az USB kabel a boxon
vissza az en gepembe es elkezdtunk jatszani vele, vezerlobox USB kabel alaplapra lehuz, visszarak, es egybol elkezdte produkalni. Ha nem volt bekotve, ment gond nelkulBIOS reset nem segitett, fingers crossed hogy bios update igen es nem maga a port fizikai hibas, mert akkor meg lapcsere
BIOS update szerencsere megoldotta…..[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz zsombor22 #73072 üzenetére
Köszi, én meg a te call of duty faladért vagyok oda
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
zsombor22
aktív tag
Nem volt kevés idő kb 5-6 óra,de ha már szét kaptam a gépet alaposan ki is takarítottam.
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
zsombor22
aktív tag
Végre meg jött az Arctic LF3-420.
Szerintem nagyon jó lett,végre külön lehet vezérelni a ventiket,pumpát és a vrm hűtést.
Szebb a pumpa rész is,és saját contact frame van hozzá.
Hogy milyen majd kiderül,2-3 kör CBR23-at futtattam 4-5 fokkal hűvösebb,az is valami.
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
zsombor22
aktív tag
válasz Angie™ #73040 üzenetére
Baromi jól néz ki!
-
Kobe
veterán
Nope, static colorra van allitva, es ami a para hogy nemcsak a vilagitas megy ki, hanem az aram is ilyenkor, leall egy pillanatra a venti
meg egy szoftveres otletwm van hogy az l connect melle ujra felrakni a C++ packaget amit javasolnak, bar kerdes h az mit javitana ilyen probleman….
-
7Sony7
addikt
Nos, mivel nem ismertem a vezérlődet, ezt nem tudhattam, bocs. Ettől függetlenül a hibakeresést úgy szokás kezdeni, hogy lehúzunk mindent, és egyesével rakjuk vissza. De ezt úgy gondolom, te is tudod. Mi van, ha az egyik venti terheli túl a vezérlőt? Jó, kicsi az esélye, de nem nulla.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Kobe
veterán
válasz 7Sony7 #73062 üzenetére
a vezérlőn 4 db csatlakozó van
a vezérlőnek 1 db ágon el kell birnia 10 darab ventit
vagy összesen 16 darabot 1 vezérlőn, ha mind a 4 ága használva vanna én a 16 helyett össz 10-et kötöttem rá, 3-3-3-1-es blokkokban, ami a gyártó szerint is teljesen OK, és ezt közvetlen táplálja egy PCIe PSU kábel (máshogy nem is lehet az újfajta boxnál)
annak hogy 10 ből 10 venti hibás, vagy 3 vezéárlőből 3, mennyi a valószinusege ?
-
Vismajor01
addikt
Rohadt jó. Bár kitalálnák már hogy proci mellett van lyuk az alaplapon hogy azon át lehessen fűzni az AIO kábelezését. Semmi más nem hiányzik az épített vízhűtésből csak a merev csövezés, mert vagy az v semmi nem kéne nekem..
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Kobe
veterán
Mar kicsereltem 2 harisnyazottra
eredetileg az volt hogy 1 db gyari, amin volt egy splitter es arra kotottem ra a venti vezerloboxot az egyik agrade ma ujrakabeleztem az egeszet, kivettem az ARGB splitter kabelt a konfigbol es direkt egy kulon tapkabelre kotottem csak a vezerloboxot, mas nincs is azon
de igy is csinalja
meg a teljes vezerlobox csere van mint otlet -
marinea2
addikt
Na felkerult a falpanel, igaz meg csak odatamasztva
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
addikt
-
Kobe
veterán
Nah, full atkabelezes utan is szivok a ventikkel, de legalabb csinos a gephaz….
-
addikt
válasz KAMELOT #73047 üzenetére
Két hete vettem egyet, de foltos volt a közepe, visszavittem és most kaptam meg a cserét. Hála az égnek ez eddig rendben van és nagyon tetszik
-
addikt
válasz KAMELOT #73044 üzenetére
Pont az az új, 27-es bőven elég nagyon tetszik
14 colos CRT feat. CS 1.0-án asszociálódotam ahhoz képest minden óriási
[ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
válasz szabeska #72906 üzenetére
Átköltöztem NZXT H7 Flow-ba, de nem fogom lefotózni, mert KAMELOT leb@sz, hogy "mé' nem fehér a VGA"
Apropó, milyen olcsó, sima RGB szalagot vegyek egyszerű világításnak bele? ARGB nem játszik, mert a VGA borítása miatt nem fér el a csatlakozó az alaplapon, meg amúgy sem kell hogy címezhető legyen...
[ Szerkesztve ]
F1
-
addikt
Én nagyon szeretem. De ha felkeresed a milyen billentyűzetet vegyek topicot és azt mondod ilyet szeretnél venni, szóba sem állnak veled
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
elkészült a gép, de nem lett a legzökkenőmentesebb a beköltözés
valakinek ötlet, hogy ezt mi okozhatja ?
-
addikt
RGB ON😃
-
Kobe
veterán
Valami epul
-
zsombor22
aktív tag
válasz #15779328 #73035 üzenetére
Már sokszor megfordúlt a fejembe az épített víz,de elég sűrűn átépítem a gépeket.
De ha lesz full víz, a cosmosba lesz abba több a hely.Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
addikt
válasz zsombor22 #73034 üzenetére
Ez sem csúnya Mondjuk a szépségversenyt szerintem a másik nyeri
-
zsombor22
aktív tag
válasz #15779328 #73033 üzenetére
Ebbe a gépbe rendeltem az LF 3-t,nem a fehérbe.
-
lacus83
senior tag
válasz #15779328 #73027 üzenetére
Miért? A te gépedben a flex cső nem lóg ki?
Egy fix merev csövezès nem lenne jobb?
Cserélje le mert neked nem tetszik,fej falbaverős emojival.
Sokszor nem értem ezt a topikotMSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
zsombor22
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a dicsérő szavakat.
-
zsombor22
aktív tag
válasz #15779328 #73023 üzenetére
Egyenlőre a csöveket betekerem kábelrendező spirállal.
A másik gépbe viszont le cserélem az LF2 420-t egy [Liquid Freezer III 420 A-RGB-re]
95 euróért most ajándék,és azért már kinézetre is szebb lett,plusz csomó mindent frissítettek rajta.
Most hogy 23 éves lett az [Arctic] baromi jó akciókat csinált.Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
válasz zsombor22 #73020 üzenetére
Fuh, gyönyörű az a kártya, és a gép is.
Én spec öreg ember vagyok és jobban tetszene a build sima fekete (vagy fehér) kábelekkel és fehé fényekkel, de ez így szerencsésebb mert különben kénytelen lennék betörni hozzád...Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
-
zsombor22
aktív tag
Történt egy kis változás a nappaliban lévő konfigba.
Msi 3080TI Suprim X helyére került egy Zotac 4080 Super Trinity OC White.
Ennél fehérebbre már nem szeretném,így pont jól érvényesül a fehér és a fekete.
Így már mondhatnám kész a gép,de mint tudjuk soha nincsen kész.
-
addikt
Tetszik, ha így ránézek, de nem tudnám elképzelni az asztalomon.
-
bnorci71
addikt
válasz Vismajor01 #73017 üzenetére
OK, de láttad a #73003 képeket azok a ventik mit tudnak a CPU hűtő vagy az AIO felé fújni? Semmit. Nyilván ami átmegy a VGA-n nem lesz 60fokos levegő.
De azért próbálnék ebbe a házba valami normális légáramlást csinálni"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Vismajor01
addikt
válasz bnorci71 #73015 üzenetére
Ne úgy képzeld el ezt, hogy a kártyád magába szívja az összes alulról érkező levegőt, felmelegíti majd továbbítja.
Minél kisebb az airflow annál jobban fáj, hogy útba van a vga. Ha lent 3 venti van akkor mire a légáramlat a fenti radiátort éri már alig lesz melegebb mint a kinti hőmérséklet. Ha csak egy venti van akkor arányaiban sokkal több meleg levegőt tartalmaz és így a hűtése se olyan jó.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
nagyúr
válasz bnorci71 #73015 üzenetére
De bizony, a belsőt fújja, és ezzel nincs is semmi gond. A CPU játék alatt peak 60 fok, átlag 50 fok alatt van, a radiátor túloldalán kilépő levegő érzetre langyos a radiátor teljes hosszában és szélességében.
A dVGA egy Asus ROG Strix GTX 1070, a frontpanelben lévő 2 db 200-as venti rá van kötve, 60 fokos GPU-nál bekapcsolja őket, 50 fok lá való visszahülésnél meg lekapcsolja őket.
A házban (a képen nem látszik), van hátul egy kifelé fujó 140-es venti is, ez mindig megy, alapesetben épp csak, a CPU-hoz van hozzárendelve, 60 fok felett rákapcsol, bár túlzott jelentősége nincs."Bálterem": hát, a 420-as AIO-hoz kell a tér.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz bnorci71 #73013 üzenetére
Nálam egyszerű a megoldás, senki nem fűt senkit (itt még csak IGP-vel próbaüzem, a VGA épp nincs bent, szerelés közbeni kép, később bekerült a függőleges tartójába riser kábelell bekötve):
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
bnorci71
addikt
na tegnap végre összeraktam a gépet, erre ma rendeltem egy vízhűtést
hát vagy 3x ki kellett szedni a VGA-t mire minden "rendesen" a helyén lett.
A lentebbi képekhez képest annyit menet közben variáltam, hogy alulra mégiscsak a 2 fix venti került felülre és hátra a 2 PWM-es, de az egyik ventinek borzalmas hangja van így azt lehúztam, most 1fúj be 2nyom ki ami nem igazán tetszik, de a vízhűtés beszereléséig így marad addigra beszerzek 3db Arctic P12 PWM ventit is.
Amibe véleményt kérnék.
Felülre kerül majd a 280-as AIO
Alul a VGA és a ventik között 2-3mm max a táv fogalmam nincs ezek milyen hatékonysággal tudnak így befújni. Az elgondolás az lenne a hátsó venti kapna egy porszűrőt és befelé fújna az AIO mégse a VGA forró levegőjét kapja, de gondolkodok a ház oldallapjára is mágnesesen egy vagy be vagy ki ventin ez a hátsó ellentéte lenne. Így ez vagy a VGA meleg levegőjét fújná ki vagy az AIO-nak adna friss levegőt
Hatalmas szentségtörés a felül lévő AIO-t úgy beépíteni, hogy kintről szívja a friss levegőt.
Valahogy nekem olyan furcsa, hogy egy 200W zabáló VGA meleg levegőjével akarunk egy 60-110W zabáló CPU-t hűteni.
Ha lenne AIO megoldás a 6700XT-re az kapna vizes hűtést nem a CPU"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
v.tom
őstag
Ez nem teljesen így van: a BTX egy form factor, mint az ATX, de más az alaplapi komponensek elrendezése is, és emiatt más a ház elrendezése.
Ez egy sima ATX build, csak fejjel lefelé van az alaplap, és átfordítva a ház másik oldalára, hogy az I/O portok hátrafelé nézzenek
[ Szerkesztve ]
-
v.tom
őstag
válasz marinea2 #73008 üzenetére
Igen, inverted build.
Ebben a házban ez úgy kivitelezhető, hogy az egész alaplaptálca fejjel lefelé fordul. Számomra az az előnye, hogy ilyen módon a ház jobb oldaláról hozzáférhető a gép belseje, nem a szokásos bal.
Hátrányok: a PSU shroud miatt nehezebben hozzáférhetők az alaplapi CPU PWR kábelek, és a PSU shroud sem volt éppen könnyen behelyezhető
A VGA PWR kábel hossza elég necces, ha cserélem a kártyát, ahhoz már valszeg hosszabbító kell (vagy nem lesz szép a kábel vezetés).
SATA kábelekből kellenek az 50 cm hosszúak (vagy szintén nem lesz szép a kábelvezetés, ez még nálam sem tökéletes). -
v.tom
őstag
Sziasztok, gondoltam megosztom én is az új build-emet, ami 10 év után az első desktop PC, amit magamnak raktam össze.
Vannak még hiányos / javítandó dolgok, de kezdetnek megteszi. Készítek majd több, és igényesebb képet is részletekről.Pár infó és tervek:
A ház egy Be Quiet Dark Base Pro 900 Rev.2, inverted build-et építettem, egyrészt mert lehet, másrészt mert érdekelt, harmadrészt pedig balra van tőlem az asztalon a gép, és így látok bele.Rövidesen az egy megmaradt HDD rack is kikerül a gépből, mert az alaplapom 3db m.2 slottal rendelkezik, amiből jelenleg egyet sem használok.
A jelenlegi VGA (Sapphire Nitro+ RX580) erősen csereérett, ha megvan, akkor tervezek és építek egy custom anti-sag bracketet, mert inverted build-hez a piacon kaphatók nem jók.A jelenlegi CPU hűtő (Deepcool AK500 Zero Dark) helyett egy AIO kerül be. Mivel a ház gyk. bármekkora radiátort képes fogadni, ezért elég tág határok között válogatni, de a döntés még nem született meg a típust illetően.
A konfig többi része:
- AsRock x570 Phantom Gaming X alaplap
- Ryzen 5 5500
- Sapphire Nitro+ RX580 8GB
- 2x8 GB G.Skill 3600 Mt/s CL16 DDR4
- 2x 3,5" + 2x 2,5" HDD + 2x 2,5" SATA SSD
- EVGA BQ 750W PSU
- 5x Arctic P14 PWM PST venti
- 1x Arctic P12 venti -
lacus83
senior tag
válasz bnorci71 #72992 üzenetére
Ha ki akarnám maxolni,van valahol régi revoltec uv cső,uv aktív venti rács,uv aktív kábelharisnya is.
Van rgb ledszalag,vezérlő stb...De ebbe minek
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
lacus83
senior tag
Táp valszeg Focus GX Gold,már tettem be ismerősnek olyat,kb 2 éve köszöni jól van.
Ház nem tudom,minimál vagy full csicsa dizájn.
Phanteks P600,Lian Li 216,NZXT H7,Fractal Design NORTH (ez azért drága) vagy kb költség hatékonyan valami Montech.
Egyelőre gyűjtögetek[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
bnorci71
addikt
apa kezdődik, ja nem már elkezdődött.
idáig jutottam ma.
kéretik nem röhögni a ventiken, abból főzök jelenleg ami van, kicsit túlköltekeztem mint ahogy az egészet az elején gondoltam.
A proci hűtő is a szekrényből került elő, mivel a BQ SHADOW ROCK LP nem megy fel mert a Kingston Ramok magasabbak mint az eddigi Corsair.
Az alsó és a felső BQ venti PWM-es a hátsó és a piros lapátos viszont nem.
AZ én elméletem az most hogy alul megy mindig a piroska meg a hátsó, a BQ-k meg ha kel a kraft majd indulnak az alaplap vezérlése szerint.
Viszont kevés a csatlakozó a lapon
Van a fiókba egy PWM-es elosztó a 2 fix ventit is dughatom abba?"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
sixpak
nagyúr
válasz jones965 #72999 üzenetére
Az oldalfal fel van készítve a radiátor elhelyezésére.
Az alul be, felül ki elhelyezés a vga-t hűti nagyon hatékonyan.
Mivel a radiátor ezektől elszeparált helyen van, semmi nem kavar be a cpu hűtésnek.
Nem lesz meleg a házban, mert a meleg ömlik ki felül, a radiátor ventijei sem fognak meleg levegőt ráfújni a radiátorra....de mindegy is, nálam így a leghidegebb minden, de kinek hogy tetszik, pár fok amúgy sem a világ vége.Bnorci: hát a radiátor csak útban van kicsit szerintem.
Jobban megreked a meleg a házban.
De mint feljebb mondtam, nekem ez az elhelyezés vált be, másnak meg más.
Szerintem ki kell próbálni mindet, mérni és összehasonlítani a végén.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest