- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levwi
aktív tag
válasz
hegegabi80 #73997 üzenetére
Ha már ennyire egyedi build. Én rézcsőből hajtanék egyet ami a backplate csavarnál fogná és az alsó venti csavarjánál támaszkodna. Az kiadná kb azt a hajtást ami a folyadéktartálynál van. És még passzolna is színben.
-
hegegabi80
addikt
Jó lett, de vga alá én is tennék támasztékot, és egész szépeket is lehet venni azokból is.
Illetve látom nem kábelfésű lett alkalmazva a kábelekhez, hanem kötözve, én lehet még egy pár centivel arrébb is megkötném, hogy még szebben álljanak.
Amúgy milyen módszerrel lett megkötözve? -
Zsohi
őstag
Az ünnepek közeledtével az ország(Kanada) egyik nagyobb vízhűtéssel foglalkozó szakáruháza az Alphacool-lal karöltve kihirdettek egy kisebb móding versenyt amire készült a gép. Többnyire már meglévő hardware-ből építkeztem, a fa és a bőr maradék/hulladék volt. A gép több hét alatt készült el és a magam részéről nagyon elégedett vagyok.
Kivétel talán a kábel management... A dual loop és a teljes Aqua Computer ecosystem integrációja gusztustalan mennyiségű kábellel együtt járt. Ha pedig érdekel valakit a részletekre is kitérhetek majd.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
A fényképezővel elég segg vagyok.
-
deo1977
tag
válasz
SoulReaver #73992 üzenetére
Minőségi géphez nem javaslom a dzsunka kínai kis felbontású cuccokat.
Kb ez az etalon :
http://www.lamptron.com/Products/HardwareMonitor/
És igen jól gondolod karácsony közeledtével ezekből mazsolázva szépen lehet költeni -
deo1977
tag
válasz
SoulReaver #73990 üzenetére
Érdemes gondolkodni házon belüli kissebb kijelzőben, AIDA sensorpanel nagyon jó, kb 2-3 hét és nagyon szépen testre szabható a gép design-hoz
Sajnos nem mutat annyi adatot mint egy HWINFO, de cserébe nem terhel annyit. Ha teheted integrált VGA-ra csatlakoztasd mert nagy frissítéskülönbség esetén a dedikált VGA-k néha csinálnak hülyeségeket.
Itt egy közeli a saját testreszabott monitorozásból, külön jó pont hogy pl a futó processeket is mutatja. -
bobalazs
nagyúr
Ott vannak a gépek is, a sarokban.
-
deo1977
tag
A ház egy corsair D750 airflow, és barkácsoltam bele egy jonsbo d41-ből egy front LCD panelt ami pont passzol a 3db 5"25 front bay-be. Az integrált VGA hajtja a mini display-t AIDA sensorpanel-el, és a dell 22" második álló moncsit. A nagy VGA pedig csak a 34"-es oledet. 47 vagy 49-es kijelző nem lett volna jó mert a gép a bal oldalon van süllyesztve és nem tudnám középre pozicionálni a képet ahol ülök.
A haver gépháza phanteks NV9-es, ha kell sok hely,és profi ventillátorozás(beépített ARGB hub) akkor nagyon tudom ajánlani. Sajnos a phanteks ventillátorsorok nem olcsók hozzá. -
deo1977
tag
válasz
SoulReaver #73981 üzenetére
Pénzért nem érte volna meg, de havernek összeépítettem egy munkagépet, hálából megkaptam a ROG oledet és elvitte a régi MSI 34" Artemys-t . Szóval így megérte
Ez lett a gépe (az NV9 ház nemgyenge): -
deo1977
tag
Megvan az új oled moncsi, plusz új táp és vízhűtő és CPU. Ezzel a 800R hajlítással nagyon adja a játékokban
Brutális, ilyen képminőséget, főleg HDR-ben még nem láttam.
-
mpierre
veterán
válasz
marinea2 #73972 üzenetére
Adatlap egyeske. Ennek csak ennyi slotja van.
KAMELOT: Amire használom főként, ahhoz igen.
A probléma méretétől függően rengeteg idő míg végez. 32-64 mag környékén, magonként 2,5-3GB rammal már energiahatékonyabb lenne. Csak akkor az 500-as veloci lenne kevés az autosave-hez.
Zsolty20: A Smokeview pont annyival fut. Több nem is kell.
Abból is látni, hogy rendben van-e a model. De a vga alapvetően feleslegesen sok ehhez a felhasználáshoz.
-
Pedig ha megnézzük, hogy gyárilag milyen súlya van, akkor tökéletesen passzol az 5000D és 7000D közé és mégis olyan megoldások vannak benne ami bicskanyitogató.
Tipikus példája annak, hogy bármelyik gyártónak lehet jó és kevésbé jól sikerült terméke.
Kár érte..
Ha jól emlékszem, a milyen házat vegyek topikban az ajánlott házikók között szerepel, de azt nem igazán értem, hogyan kerülhetett be. -
válasz
Morris #73960 üzenetére
Szerintem az alsó jobban hűt....bár ebbe nem megyek bele, mert Reddit-en elég volt vitázni néhány nagyokossal.
Fordítsam meg a ventilátort a radiátoron!!!
Sorry, mondom, de nem fogom a radiátor hőjét befújni a házba.
Akkor se jó....beraktam pár képet, hogy milyen hőfokokat produkál a kazán 7800x3d és a 4080, Cyberpunk2077 közben...akkor se jó, akkor meg poros lesz.
22 fokos lakásban, 57 fok a max gpu hőmérséklet CP2077 alatt....
Elengedtem....Amúgy 60 fok fölé nem megy játékok alatt semmi, ami azért elég jó.
5 fokkal biztos melegebb lenne minden, ha a radiátorról benyomnám a házba a meleget....
Persze kipróbálni egyik sem próbálta, én voltam az, aki pár éve kipróbálta, de soha többet, azóta ez a 3. AiO-m, ami kifelé fújja a házból a meleget....az az agyrém, hogy ezt magyarázni kell valakinek.RazoR: szép.
-
RazoR
veterán
Még pár kép a jelenlegi állapotról:
-
RazoR
veterán
válasz
SoulReaver #73953 üzenetére
Igen
-
Morris
veterán
Corsair 6500D airflow vagy 6500X white.
Nekem nagyon bejön. Mi a véleményetek? -
RazoR
veterán
-
Skynet258
veterán
válasz
SoulReaver #73944 üzenetére
Nekem még 2017-ben is olyan NZXT házam volt aminek az aljában volt ilyen fénycső.
-
mpierre
veterán
válasz
flashpointer #73928 üzenetére
A külső radi érthető, sőt biztos, hogy jobb deltaT-t tud úgy a hűtés. Ugyanakkor egy ilyen köldökzsinóros gép "elveszti" a méretét...
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
KAMELOT #73942 üzenetére
Igen, csak sajnos már nem nekem fog pózolni, ha viszik. Éppen nemrég néztem, mikor szereltem, hogy de jó kis gép ez azért, jó lenne meghagyni, de nem lehet sajna. Jah, és hátul a "cable management" sem lett olyan nagyon rossz.
Na őket nem ismerem, de akkor anno az sem lehetett rossz konstrukció, mint a SWIF2-esek.Na nekem a fénycsövektől anno hányingerem lett.
-
KAMELOT
titán
válasz
Rottweiler89 #73938 üzenetére
Szép lett!
Nekem 10 éve megy AIREN Red Wings ventisixpak: Nekem is voltak fénycsövek, szép kékek!
-
marinea2
addikt
válasz
Rottweiler89 #73938 üzenetére
uuu nekem nagyon sok revoltec vilagitos cuccom volt a piros Deluxe (BMW-s) pc-m-ben!
Atlon 2800+ meg az AGP-s 6600GT suvitett is benne szepen!!
-
Rottweiler89
senior tag
Emlékeztek még a régi szép időkre, amikor még Revoltec, Coolink SWiF2, illetve CoolerMaster SickleFlow ventikkel toltuk? Legalábbis én ezekkel(meg is van néhány darab), és most mivel még egy kicsit módosítottam a konfigon(bekerült egy 500GB-os 2,5"-os HDD), így megnéztem a 2011-es kiadású Sickle ventivel a konfigot. Jelentem, még mindig működik, a 4 led is tökéletes, 12V-on rendesen van hangja, de szabályozva biztosan elviselhető.
Gyatlov-ot idézve "nem jó, de nem is tragikus", ahogy kinéz.Persze nem maradt így, a végleges értékesítendő technika ez lett.
-
vezeralmos2
senior tag
Hétvégén átjött haverom aztán játszottunk kicsit
-
VTom
veterán
válasz
LordofFire #73929 üzenetére
-
RazoR
veterán
válasz
Vtom-nak is azon ül a macska, ha rákéresel van még róla több kép.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Sixpak kollégának az van. Pár h.sz-el korábban rakott róla friss képeket!
-
marinea2
addikt
válasz
Tekerj vissza egy 30-40 hsz-t
-
LordofFire
csendes tag
Van itt bárki akinek fehér színre alapoz a kinézet, 7800x3d van a gépben és fehér vagy fehér-szürke-metál ilyesmi alaplapja van hozzá a gépben?
-
flashpointer
őstag
válasz
mpierre #73927 üzenetére
nekem is hasonloan tomott, miota osszeraktam hozza se nyultam, egyszer beleesett alulra a tartaly kupakja venti lapatja ala es mar azon voltam felora utan hogy kitorom a noctua lapatjat a francba es kihuzom hogy ne forogjon. Legkozelebbi konfig egy kb hasonlo meretuben mint a tied de egy kulso radival.
-
mpierre
veterán
válasz
flashpointer #73926 üzenetére
A tisztás sima liba. A citromsav mindent IS megold, a ddc meg mindenen IS áttolja a folyadékot. A hardvercsere meg kizárt.
-
mpierre
veterán
-
mpierre
veterán
Voltak pillanatok, amikor azon törtem a fejem, hogy hagyom a pics@ba az egész custom vízesdit. Végül is meglett. 15 db 90°-os idommal.
KAMELOT: A szerelés utolsó lépéseinek egyike, hogy az alját felcuppantod a háznak. Nos onnét nem lehet kábelmenedzsmentről beszélni.
Legfőképp azért, mert arra a lemezre van felragasztva a FLT80-as. Alatta, mellette meg az 1TB hdd.
-
mpierre
veterán
válasz
Rottweiler89 #73916 üzenetére
Nekem csak fehér - ezüst - feketére futotta.
Nincs jobb képem róla, mert a LianLi A4H2O nem éppen fotogén, ha fent van az oldala. -
Köszi srácok.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
mpierre #73911 üzenetére
Valahogy sejtettem. Gondoltam, h nem neked.
Nade, valld be, neked kellett.
Én ezt az [ID-COOLING Pinkflow] purple cuccot fogadnám el, ha nem egy szív lenne a blokk közepén.
sixpak
Kizárt, hogy én ennyit kiadjak ventikre. -
válasz
SoulReaver #73885 üzenetére
Itt egy gyors kép oldalról....van még mit csinálni azért, több dolog is kiszúrja a szemem.
Ehhez a 12vhpwr kábelhez lehet venni kúlön fésűt?Rottweiler89: sajnos valóban nem olcsók ezek a ventik, és ezek felett még van 2 fajta, ami drágább, a QX a leghúzósabb, annak egy 20as darabja.
-
válasz
SoulReaver #73910 üzenetére
Persze, nem lesz gond, de így sem vészes azért.
Nekem a Photoshop be szokott nyelni 39-40 giga ramot is a régi gépen....ezen nem fog, mert csak 32 van. -
mpierre
veterán
válasz
Rottweiler89 #73905 üzenetére
Hugica kérte szülinapjára, mert a régi (Abit IX-48 Max) gép már túl nagy volt az új lakásba.
-
mpierre
veterán
válasz
marinea2 #73908 üzenetére
- Asrock a520m itx ac (pinkesített hűtőbordákkal)
- Ryzen 5500GT
- 2×8 GB Patriot Viper Blackout 3200 (ez is részben pinkesítve)
- Sapphire rx 570 pulse itx (detto pinkesítve)
- Corsair sf450 (pink modu kábelekkel)
- 3 db ID Cooling ID-COOLING ZF-12025-PINK
- 512-es Muskin Vortex (talán)
- 1TB Toshiba 2,5" sata hdd
- 240 GB Intel 520 sata ssdA fentiek egy erősen pinkre fújt Jonsbo A4-ben.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Askformore #73870 üzenetére
2015 óta hűen szolgált. Probléma nem volt vele. Talán most, hogy ennyi idős, kicsit tovább tart a folyadék bubimentesítése, de működik, hűt rendesen. Viszont elérkezett az idő, hogy másnál szolgáljon tovább, értelme nincs annak, hogy a szekrényben rohadjon el. Meg a sok állás sem tesz jót semminek sem. Még majd teszek egy próbát, hogy felülre rakom, hátha már azóta összeszedte magát, mióta legutóbb ebben a pozícióban volt beszerelve. Akkor nem jártam sikerrel.
sixpack
Jesszusom, a ventik ebből minimum 140K.Egyébként pedig rendben van a konfig! Bár ez a fehér nem az én színem, de kinek mi.
VTom
Engem az USB-s légfrissítő is idegesít, hogy a gépház tetején van, nemhogy egy macska.mpierre
Ez tök rendben van. Gondolom egy női családtagnak készült. Viszont egy lila vízhűtést én elfogadnék, ha már a pinket nem is. -
mpierre
veterán
Általam épített pink csoda, családtagnak. Kizárólag csak ilyen színvilágban volt hajlandó gondolkodni. Nos. Megkapta. A szemekre vigyázni:
Ez még építés közben:Hogy ha véletlen lekerül az ID-Cooling kopter a prociról:
-
válasz
SoulReaver #73902 üzenetére
Hát ezek elég jó értékek...az AMD 50W-al 70 fokos, az Intel ugyanannyi fogyasztással 50....
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest