Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mini-ITX
- Apple MacBook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi, már ránéztem, mielőtt megvettem, de még default-on megy, így sem meleg játékok alatt annyira.
Lehet kap majd egy custom curve-öt, azzal nyerek 10 fokot kb.
Amúgy onnan lehet tudni, hogy el van rontva a kialakítás, hogy a világ legjobb AiO-ja hűti, de hidegek a csövek, meg a pumpa is, egyszerűen nem tudja átadni a hőt a kupak...azt hiszem azért, mert a kupak alatt van közvetlenül a 3D cucc. -
válasz
SoulReaver #73893 üzenetére
Nagyon szívesen megnézném, érdekel....köszönöm.
marinea2: a 7800x3d-vel sem az a baj, hogy sokat fogyaszt, henem az, hogy nem lehet hűteni a kialakítása miatt.
-
válasz
SoulReaver #73885 üzenetére
Köszi.
Azért váltottam AMD-re, mert nem akartam 300W-os cpu-t.
Ez 40-50W-al elvan játékok alatt.
Csinálok oldalról is, ha hazaértem. -
válasz
LackoMester #73889 üzenetére
Thx.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Kaslerka #73875 üzenetére
Szeret flegmázni...
Csoda, hogy macskaszőr nincs a légszűrőkön...
Fú, mint valami szobor! Nagyon szép makka !
Szép lett a build!
A hőfokot nem tartanád szokatlannak, ha 13-14 gen ről váltottál volna.
AMD hez is lehet kapni Contact Framet, az is segítene hőfokban.
Full oldalról nincs esetleg képed a házról?
-
válasz
oroszLajos #73879 üzenetére
Köszi...én mostanában nem akarok hozzányúlni, elég volt a szerelésből.
marinea2: ty.
Intel I7 10700 és Asrock Z590 Steel Legend-et váltott egy AMD 7800x3d és egy Asrock X870 Pro RS.
Hát kicsit még szoknom kell az AMD hőfokait, azért ez jóval melegebb, mint az Intel volt.
Játékok alatt megáll 60-65 fokon, betöltéseknél azért beugrik néhány 75 fokos peak.
De teljesen default-on van még a cpu, jó 10 fokot azért nyerek majd, egy kis undervolt és /vagy thermal limittel.
VGA az maradt ugyanannyi, 60 fok fölé nem megy.VTom: 7:3 az arány, még azon gondolkodtam, hogy a hátsót berakom intake-re, de felesleges.
Hiába vettem meg a piac egyik leghatékonyabb AiO és ventilátorait, az AMD-t nem lehet lehűteni a kialakítása miatt.
Ha quiet-en van, akkor is ugyanannyi fokos, mint extreme-en.Ja, respect az összes macskás képnek és gazdáiknak, nálunk is 2 uralja a házat.
-
VTom
veterán
válasz
SoulReaver #73874 üzenetére
Tell me 'bout it...
-
Kész is vagyok, új AiO, új lap, új cpu, új ramok és 10db Icue Link RX venti.
-
marinea2
addikt
válasz
ekkora porcicat meg nem lattam kijonni gepbol...
-
Kaslerka
tag
válasz
A szeméből ítélve nem szereti ha fényképezik...
-
SoulReaver
veterán
Jött melegedni…
-
válasz
zed1983 #73871 üzenetére
Szép, de nem ártana egy rövid leírás a komponensekről... melyik ház, melyik lap, stb.
Mert hogy nem az adatlapodon szereplő konfig, az tuti én meg néha már baromira belefáradok a barkochbázásba...Ja, hogy egy Jonsbo T8. Not bad. Az első venti moddingját hogyan oldottad meg, mivel vágtad ki, milyen szűrőt raktál oda?
Nem is tudtam, hogy saját tech csatornát indítottál, jó kis videók.
Nagyon szép a fehér 4060 Aero, kár hogy nem 2 ventis. -
zed1983
őstag
Sziasztok!
Jelenleg ezzel babrálok: -
Askformore
senior tag
válasz
Rottweiler89 #73869 üzenetére
Nekem is ilyen Enermaxom volt az Arctic Liquid Freezer előtt, de meghalt a pupmája pont a gariidő lejárta után.. De nem is baj, mert ez az Arctic sokkal jobb (de ezt csak zárójelben). Egyébként szép az elrendezés ismét
pláne, hogy ilyen-olyan alkatrészekből van.
Egyébként én is így raktam be az AIO-t a házba annyi különbséggel, hogy leszedtem a ventiket és áttettem a radi másik oldalára, mert engedte a ház (NZXT S340 Elite), teljesen jók a hőfokok, hangja sincs, úgyhogy én is meg tudom erősíteni, hogy jó így az elhelyezés.
-
marinea2
addikt
válasz
Rottweiler89 #73867 üzenetére
Irodai AIO dejo!
Amugy nem forditva van benne a radiator?
-
Rottweiler89
senior tag
Hátha valaki majd örömét leli benne a továbbiakban. Ezek voltak itthon, összességében szerintem nem rossz. Irodába, otthonra Office-ra, filmezni, netezni.
Askformore
sixpakIgyekeztem!
-
válasz
Rottweiler89 #73857 üzenetére
Hibátlan lett.
-
Askformore
senior tag
válasz
Nagyon rendben van
-
pandras83
őstag
Berlini magyar barátok rám bíztak egy nagyon furcsán összeválogatott és összerakott office gépet, hogy szedjem kicsit rendbe. Ez sikerült:
7 év után kinyitni egy gépet hasonló lehet ahhoz, ahogy Howard Carter belépett Tutanhamon sírjába. Csípte is a szemem a por.
Pér óra szöszölés után ez lett belőle:
A konfig egyébként elég overkill lehetett 2017-ben office jellegű tevékenységrede szó se róla, a ház típusa, mérete és a hűtés sem a megfelelő kategória, de legalább minőség.
Asus H270 Pro
i5 7500
2 x 4 GB Corsair DDR4 2400Mhz
256gb Sasung 960 Evo (HD Sentinel 93%)
1 TB HDD Seagate Barracuda (krepeg mint nagyapám biciklije, de a HD Sentinel 100%-ot ír rá.) -
-
pandras83
őstag
válasz
Sokkal szebb az egész, nagyon baba lett! A jobb felső venti szándékosan van fordítva, hogy levegőt toljon befelé?
-
marinea2
addikt
válasz
Rottweiler89 #73859 üzenetére
Es ez most a "kicsi" konfig ugye?
-
-
marinea2
addikt
válasz
Pofas "kis" gepezet! Gratula!
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Askformore #73825 üzenetére
Megpróbáltam eltakarni a kábeleket... Megoldottam? Megoldottam.
Jöhetnek a fehér ventik. -
válasz
SoulReaver #73855 üzenetére
Néztem pár hete, de 170-180-ért voltak fenn 1 évesek, az új meg 186 a legolcsóbb helyen, 3 év garival.
De cpu/vga-ból mindig újat veszek. -
válasz
SoulReaver #73852 üzenetére
Nem lesz olcsó nekem sem, az előbb megrendeltem a lapot, az 95 volt, most nézek ramot, mert én még DDR4-en vagyok, a cpu meg 190 ezer, mindig megremeg az ujjam a buy gombon.
De nem fél évre veszi az ember, én most belemásztam, lesz ami lesz.marinea2: thx bro.
-
Amúgy az AiO-ra nagyon kíváncsi vagyok, ugye lejártak az Asetek szabadalmai, most már nem muszáj Asetek szivattyút használni a gyártóknak (estek is a részvényeik 40%-ot), ebbe pl. a Corsair saját fejlesztésű pumpát tervezett....persze ettől még lehet hulladék, de remélem jó lesz, 6 év garit ad rá a Corsair (szemben az eddigi Asetek pumpás modellek 5 évéhez képest), annyira rossz nem lehet.
-
válasz
SoulReaver #73846 üzenetére
AMD-re váltok 20 év után, meguntam a retek Intel húzásait, 7800x3d lesz.
A Core Ultra mindegyik tagja gyengébb lesz, mint az azonos 14gen társa, persze azért a 250W TDP meglesz így is.Vismajor01: jobban szeretem a tágasabb házakat, hőfok fétisem van
-
válasz
SoulReaver #73844 üzenetére
Egyrészt igen, amiatt.
Másrészt az új AiO is Icue Link hubbal jön és nagyon macera lenne megoldani így.
Most van egy Commander Core az Aio-hoz, azon van 6 pwm és 6 rgb port vagyis 2 Y kábel is van a pwm vezérlés miatt, hogy mind a 8 ventit tudjam szoftverből vezérelni.
A maradék ventiket pedig egy Lighting Node Pro rgb vezérlő hajtja.
Mindkettőnek kell internal usb header, abból kettő van a mostani lapomon, de az új lapon csak egy lesz.
Az Icue Link hub viszont 24 ventit tud vezérelni, minimális kábelezéssel, egy usb header kell neki.
Ha nem cserélném le a ventiket, akkor az Icue Link hub mellett meg kellene tartanom az AiO vezérlőjét (Commander Core) és a Lighting Node Pro-t is, mert az Icue Link hub nem kompatibilis a mostani ventikkel.
Néztem olyan lapokat, amiknek minden csatija a hátlapon van, de a házam nem kompatibilis velük sajnos.
Ennyi a sztori nagyjából.Flashpointer:
-
Holnaptól teljesen átállok az Icue Link rendszerre, holnap érkezik a 7db Icue Link venti, aztán az Icue Link AiO, majd lap, cpu, ram.
Utolsó képeim a mostani felállásról: -
Ispy
nagyúr
válasz
Rottweiler89 #73840 üzenetére
Vaaaagy....csinálsz egyedi kábeleket méretre, akkor nem lóg semmi.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
LackoMester #73838 üzenetére
Na akkor majd lecserélem őket fehérre, és meglátjuk.
Askformore
No problem.
Sok helyem már nincs hátul, de megpróbálom majd a világot megmenteni. Így, hogy nagyobb a kártya, lehet egyszerűbb dolgom lesz. -
Askformore
senior tag
válasz
Rottweiler89 #73837 üzenetére
Bocs, rossz napom volt.
Ha a kábeleket elrendezed akkor jó lesz, csak nagyon bántotta a szemem. Úgy értettem, hogy a kábelmenedzsment szerintem fontosabb lépés, mint egy két fehér venti, ha már a "hogyan is néznek ki a gépeink" topikban vagyunk. Hiába teszel bele bármit, ha lóg egy nagy gomolyag a ház közepén. Nem tudom, hogy abban a házban el lehet-e egyátalán rejteni, ezért írtam, hogy esetleg másik ház?
-
LackoMester
addikt
válasz
Rottweiler89 #73837 üzenetére
Azért a véleményekre kíváncsi lennék, hogy hülye ötlet-e fekete házba fehér ventiket rakni.
Szerintem nem. Nekem korábban volt, egészen jól nézett ki. -
Rottweiler89
senior tag
válasz
LackoMester #73836 üzenetére
Szerintem is.
Pici, kompakt mATX-es ház majdhogynem kimaxolva, csodát nem kell várni.
Pedig csak kérdeztem, hogy hogy nézne ki fehér ventikkel, erre cseréljek házat, nem is értettem, miert kellene...Nem világmegváltást akartam én, de hát ez van.
Azért a véleményekre kíváncsi lennék, hogy hülye ötlet-e fekete házba fehér ventiket rakni.Písz!.
-
LackoMester
addikt
válasz
Rottweiler89 #73824 üzenetére
Ne foglalkozz senkivel, teljesen rendben van.
exoduss
tetszik ez a fekete, fehér kombó, még ha a ledek is fehéren világitanának...., de izlések és pofonok. Grat. -
exoduss
tag
válasz
TESCO-Zsömle #73830 üzenetére
Kicsit ízlésficamos vagyok a házakat tekintve. A meshify 2 kompaktnak szvsz. olyan nyomorék formája van(állított téglalap).
Majd nézek valamit. -
exoduss
tag
Sziasztok!
Jelenleg így néz ki a konfigom. A procihuton meg cserélve lesz a venti egy chromax black típusra az összkép miatt.
Ez egy meshify 2 haz. Brutális, viszont nem tetszik, hogy egy ilyen budget konfig ennyire uressé teszi. -
Rottweiler89
senior tag
válasz
Askformore #73825 üzenetére
Ha nagyon akarnám, plusz lenne rá időm, akkor el tudnám azokat rejteni.
Másik/nagyobb házat nem igazán akarok venni, ez olyan pont jó, kis pici, kompakt, aranyos. Tervben volt, meg van is egyébként, de azt toltam későbbre. Most a VGA volt "fontos". A hőfokokkal nincs gondom, csak cserélni szeretném az F szériát P-re. -
Askformore
senior tag
válasz
Rottweiler89 #73824 üzenetére
Szerintem inkább először egy másik, szellősebb házat vegyél, amiben jobban el lehet takarni a kábeleket, mert elég sokat ront az összképen, és nem hiszem, hogy pár fehér venti fogja itt megváltani a világot.
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Megint módosult kicsit a konfig, 6600-as helyett kapott egy 6700 XT-t.
Viszont kérdésem is lenne, mégpedig az, hogy hogy festene elöl 2db 140-es fehér venti szerintetek? Vagy ha teszem azt mindenhol fehér venti, azaz elöl 2x140, felül 2x120, illetve hátul 120mm, az összes Non-RGB. -
Vismajor01
addikt
Lilaban se rossz =) Sajnos a RAM rgbje tok kuka
-
Elkezdtem kicsit frissíteni a gépet, ami egy házcserével kezdődött.
Q300L-t váltotta egy Geometric Future Model 4. Megjelenés óta tetszett, most pedig beesett az ára 20k-ra, és ennyiért már nem tudtam kihagyni.Eddig nagyon tetszik, minőségi, kényelmes volt szerelni.
Két negatívumot tudnék mondani így elsőre, elől ha már rácsos, lehetett volna egy venti hely, illetve a táp kábeleknek elég szűkös a hely a táp körül, hogy szépen lehessen elrejtegetni.
Viszont az M.2 SSD-k jóval hűvösebben tudnak működni, mint a Q300L-ben, most 50-52 a maximum terhelés alatt is.
Most így néz ki, egyelőre kicsit üres még.
-
válasz
Askformore #73817 üzenetére
Én használok, nekem pont ilyen kell
-
válasz
Askformore #73817 üzenetére
Én használok, köszi az 5letet
Crash Bandicoot Controller tartó van...de az értelemszerűen csak Ps-t tart meg. -
válasz
Askformore #73815 üzenetére
huhh nagyon jó, nekem is kell egy ilyen
Nem mozog rajta nagyon?
-
Askformore
senior tag
válasz
SoulReaver #73773 üzenetére
Azt hiszem 785Ft-ból megoldottam a kontroller tartó gondot, IKEA-s "telefontartó", tökéletesen ráillik az Xbox360 joy
-
Simivok
senior tag
válasz
Grave_444 #73807 üzenetére
Köszi szépen.
Így van Silent wings 4. Először pure wings volt az összes mert hát az se volt olcsó, gondoltam biztos jó lesz. Sajnos nem vált be, mert volt egy halk kerregése. Sw4 viszont olyan mintha be se lenne kapcsolva gép.Utánanéztem, direkt a nh-d15S variánst vettem.
Először BQ dark rock 4 volt. Viszont egyrészt nem hűtött olyan jól, másrészt zavart hogy van az a 4 fém standoff amibe belemennek a csavarok és nem volt alátétje és a fém érintkezett az alaplap felszínével.
Tanulság: jobban jársz ha a kicsivel drágábbat veszed.
-
Biga123
addikt
válasz
flashpointer #73809 üzenetére
Ami bevált azon ne változtass!!
Mondjuk én furcsáltam a lapomon h mért van a vga csati fölött egy 4x es csati, de akkor meg is van a miért, szal Asrockék gondoltak erre is . -
Biga123
addikt
-
Sziasztok,
Túl nagy extra dolog nem történt, viszont egy korábban itt is megosztott FormD T1 v1.1 házból átköltöztem egy V2.1 titanium-ba. Gondoltam lövök pár fotót.
A kábelezés nem a világ legjobb megoldása (Lassan upgrade lesz, így nem is tettem bele túl sok energiát).
Őszintén, kicsit körülményesebb volt a 2.1 kalitkával dolgozni, mint az 1.1-gyel. Ezzel, akik ismerik a típust lehet, hogy vitatkoznának, de számomra az jön át, hogy a 2.1-be már okosan beletervezték a költségoptimalizálást is, míg az 1.1 egyfajta prototípusként még jobban törekedett a végtermék maximális minőségére.Egy fullos 240-es AIO csak a 2.1-ben fér el megfelelően, így muszáj voltam lépni, tekintve, hogy lassan képtelenség találni chipet amit normálisan meg lehetne hűteni levegővel.
Ez még egyelőre mindig stock 10600k + 3070.
Kíváncsian várom az új inteleket.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Mobil flották
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- sziku69: Szólánc.
- Parfüm topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC