- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
jones965
Modder
válasz sixpak #72998 üzenetére
Pontosan a folyadékhűtés lényegét ölöd meg azzal, hogy nem a legoptimálisabb helyre rakod a radiátort.
Oldalirányba, -ráadásul a hátfallal mögötte- nem a legideálisabb a hőleadás.
Annak meg hogy csak a házon átfújassa a levegőt, úgy hogy abból alig kamatozik a radikon lévő venti, mi értelme? -
sixpak
nagyúr
válasz bnorci71 #72997 üzenetére
Nem kap.
Az a lényeg, hogy a cpu hője, a radiátor nem zavar be semmibe, mert oldalt kifújja a meleget és a radiátor nem blokkolja a házból kifelé igyekvő levegőt (fenti radiátor elhelyezésnél), hanem az alulról befújó hideg, akadálytalanul távozik a felső ventik segítségével.
Ennyi a történet nagyjából.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
sixpak
nagyúr
válasz Vismajor01 #72994 üzenetére
Egyértelmű: 3 intake alulra, 3 kifelé fújó fentre, és oldalra a radiátor, kifelé fújóra.
Minden más kompromisszumos megoldás.
Nem is értem, hogy miért léteznek még olyan házak, ahol nem lehet oldalra rakni a radiátort....persze ha valakit nem zavarnak a magasabb hőfokok, akkor érthető, de ha hűvős gépet akarsz, akkor csak ez az egy megoldás van.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Vismajor01
addikt
Gép in progress
Kérdés,
5 ventit vegyek
3 alulra (intake) és 2ot oldalra (exhaust)
Vagy
6 ventit
3at alulra (intake) hármat felülre (exhaust) és a proci hűtő oldalra?Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
nagyúr
válasz lacus83 #72989 üzenetére
Csak moddolnék rá egy átlátszó oldallapot.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
bnorci71
addikt
válasz marinea2 #72987 üzenetére
a jelentése megvan az autós világból, csak a Pc-s világba nem hallottam még.
lacus83
Közbe teljesen meg hülyülök.
Most az forog a fejembe ha már van a házon 57e lyuk mi lenne ha egy színben az mind világítana?
Ötlet?
Nem villog nem fényt vált egy színben "világít" ha lehet állítani milyen színnel az OK .
Plexi lap odafogva az oldal lapokhoz és élben megvilágítva?
RGB led körbe húzva?"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
lacus83
senior tag
válasz TechN7ne #72990 üzenetére
Látom sikerült megragadni a lényeget.
Amúgy simán mivel utolsó kondiig felújítva
Védelem: OCP, OVP, UVP, SCP, OPP nagy baja nem lehet ,az idle kb 120w fogyasztású gépnek.
Mint írtam ház és táp érkezik egyercsak addig meg ez így elvanMSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
lacus83
senior tag
válasz bnorci71 #72983 üzenetére
Lehet mégis
Annyi a különbség hogy ez csúnya de legalább nem szép
Hdd rekesze így is ki lett faragva,ezért a hdd 525 helyen az SSD meg csak így felcsavarozva.
Tudom a táp is n.1. de új ház és táp vételig ez a tartalék.
Ide elég .[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
nagyúr
válasz marinea2 #72987 üzenetére
Mint Kispolákban a 2 db GSX-R 1000-es blokk.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Ezzel biztos nem én nyerem a topik legszebb gépe díjat, de valahonnan el kel indulni
Ez egy 15-20 éves Deer? házikó, amit 2 hete az asztal alól húztam ki mert a HTPC -ből időközben gammer gép lett amibe az RX580-t egy RX 6700XT OC váltott a Jonsbo G3-ba már nem fért el. A VGA ebbe a házba se fért el ezért kellett egy kis modding. A HDD tartókat kicsit megvágtam, hogy a 2HDD-ről ne keljen lemondani, de még így is az FDD helyére kerültek.
Azért mégis csak jobb így mint az asztalon szétborítva. A VGA nem volt valami stabil mindenféle tartás nélkül.
Szóval a startpisztoly eldördült az utód már megjött. Nem volt egyszerű a választás az üveg/plexi oldallap nem az én világom. De mégse egy standard dobozt akartam. A Jonsbo D41 volt sokáig a befutó a plexi oldaltól eltekintve a MESH kivitel nagyon tetszett illetve, hogy az arányai teljesen mások mint egy normál pc háznak. Azt nem tudtam eldönteni kijelzős vagy a nélküli legyen. Tetszett a kijelző, de tudtam az első 2 hétben nézegetném utána úgy se érdekel. Aztán a sok Jonsbo videó nézése közben szembejött ez az Asus P201. Rögtön megtetszett. Sokáig 1 dolog volt kérdés a 2HDD, hogy hová fog beleférni. Alulra mondta szint az összes videó, de akkor alulra a VGA alá csak 1 venti fér be illetve az egyik HDD egész a VGA venti alatt lenne így a VGA alig kapna levegőt. Aztán egy videóba mutatták a manualt, -amit addig nem tudom én miért nem néztem meg a honlapon- amibe be volt rajzolva hogy 1 HDD a táp alá 1 a fenéklemezre is mehet. Ez a felállás már tetszett.
Annyira tetszett ez a házikó, hogy gondolkodtam azon is a felső egyik venti hélyet feláldozom, készítek egy tartólemezt és oda rakom a második HDD-t.
Sose voltam a karácsonyfa házak híve. Első dolgom volt a lapon is az Aura syncet kikapcsolni meg a VGA-n is. De most nagyon gondolkodok egy egyszínű fény jól mutatna esetleg ebbe a házba."If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
RazoR
veterán
-
palfitom
félisten
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
marinea2
addikt
Lehet nem ide valo kerdes de ti tudjatok. A FD North hazam meshes oldallapjahoz lehet beepiteni 2 ventit. Van is ket maradek 12-es BQ pure wings2-es ventim. A kerdesem hogy a vga-ra fujja kivulrol a levegot vagy forditva? Koszi
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
Atke
senior tag
Köszi srácok! Hát nem rossz az a fehér se, csak ott azért jobban kijön élőben a LED-ek "mássága" A lila meg a fehér alkatrészek árnyalat különbségét is széjjelcsapja
-
-
-
Ispy
veterán
Lehet inkább maradok a kész cuccnál, aztán méretre vágom, bár így elég pocsékolás, viszont kevesebb szívás. Szerintem ilyen sima rgb szallag van is itthon valahol pár méter, de az argb most a menő.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Reinhardt
őstag
Most igy nez ki
-
palfitom
félisten
-
RazoR
veterán
-
Biga123
addikt
válasz hegegabi80 #72936 üzenetére
Open air case , Test bench .
Én is kíváncsi vagyok mi fog kisülni belőle---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Ispy
veterán
Valahogy kevésnek érzem az erdzsíbít, arra gondoltam, hogy a ház aljába mehetne egy led szallag...vajon ez egy mezei argb szallaggal kivitelezhető? Simán csak ráforrasztok egy argb csatit? Vagy vegyek inkább ilyen fanci kész kábelt? Csak azok hosszúak, le kellene nyisszantani belőle...
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Biga123
addikt
Akkor itt az enyém is.
Ez még nagyon nyers , gondoltam egy próbabeépítést csinálok, de nincs elég alaplapi tartó csavar. Itt már lehet bukik a 0FT os project.
Igen tudom, a vágások még nem kevés csiszolást igényelnek. (főleg elől)
De meglepően merev a cucc, az odal lapot még alulra tervezem rácsavarozni + kapna lábakat is, meg persze egy festést .---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
félisten
válasz vezeralmos2 #72907 üzenetére
CES 2025 Innovation Award
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
veterán
-
imibogyo
veterán
válasz Vismajor01 #72926 üzenetére
Szerintem meg a barkácsolás szó miatt elég sok minden belefér, nem csak számtech... Sokszor kiveséztük már ezt ott is. Amikor pedig erőltettük, hogy csak IT dolgok legyenek, akkor elkezdett hirtelen nem pörögni a topik. Szóval jól van ez így. Főleg mivel van kifejezetten olyan topik amiről te beszélsz (látszik is, hogy mennyire pörög...).
Egy topik törzslakó...
-
Biga123
addikt
válasz Vismajor01 #72924 üzenetére
Van ott minden már. (kedvenc topik)
amúgy : Elgondolkodtam hogy inkább oda tegyem e be a flexelésem eredményét vagy ide[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
VTom
veterán
980Ti
Nekem FTW votl anno, imádtam.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
hegegabi80
addikt
válasz mefistofeles #72905 üzenetére
Egyszerű letisztul, de még tetszetős.
A ledszalagra lehet kapni külön pl. ezeket a konyha pulthoz alu profilt búrával. Abból van opálos, az biztos enyhítene sokat rajta.
Amúgy nem vagy egyedül led őrülettel, én is vénségemre hülyültem meg vele.
[kép]
Az új gépembe is mindenképp lesz led, mert most az asztal alatt van egy régibe és rendesen hiányzik az asztalról.#72907vezeralmos2: mondhatni tökéletes. Igaz manapság már elég elavult módszer, de még mindig hatásos.
[ Szerkesztve ]
-
vezeralmos2
senior tag
válasz abridabri #72917 üzenetére
Nekem is ennek a 980ti-nak elég melegedős a VRM-je, jobban melegszik mint maga a GPU Core.
A hűtése amúgy zseniális, olyan kialakítása van hogy folyékony fémmel kenve nem nagyon megy 55 fok fölé a GPU, pedig 250 wattos.Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
veterán
2014 es buildemben én is hasonlóan oldottam meg a VGA backplate hűtést
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
Teljesen rendben van.
Csak rossz a topic.
Inkább ide .---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
nagyúr
válasz marinea2 #72909 üzenetére
Anno Inno3D Gf3 Ti 200-ra zsugorcsővel táp 80mm-es DC venti, XFX R9 380-ra havernak a kopasz hűtőbordára 2 db Intel s775-ös légkavaró kerettel, ezt meg gyorskötözővel.
Jah, és menő abroszom van jelenleg.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
marinea2
addikt
Engem a kisasztal meg a kisszek miatt kiekezdtek, na ezert mit kapsz!!!
[ Szerkesztve ]
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
szabeska
addikt
-
vezeralmos2
senior tag
Hali
Gondoltam megmutatom a találmányomat, cérnára felfüggesztett ventilátor
Ki mit szól hozzá?[ Szerkesztve ]
Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
Na jelenleg így néz ki a gépem:
Bár sosem gondoltam volna, hogy nekem ledes gépem lesz de öreg koromra meghülyülök, úgy tűnik.
Na most arra keresek valami trükköt, hogy az alsó ledszalag valami halvány derengést adjon és ne látszanak külön a ledek fényei. (amúgy baromi erős a fénye, sokkal lájtosabbat vártam. Most egy áttesző fehér múanyag lap van előtte de így is erős)Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest