Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mini-ITX
- Apple MacBook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simivok
senior tag
Sziasztok,
Gondoltam én is kiteszem az én kis büszkeségem
Semmi extra, RGB sincs benne, helyette a gpu meg hangkártya világít fehéren -
X2N
őstag
válasz
Vismajor01 #73794 üzenetére
25eFt Árukeresőn legutolsó ismert ár ~40eFt
-
Vismajor01
addikt
Tudom nem beárazós topik, de NR200P-t milyen áron raknátok fel eladni(nyilván dobozos minden tartozékával)? Rájöttem h nekem csak itt porosodik a polcon, de a V2-nek az ára elég durva...
-
X2N
őstag
válasz
SoulReaver #73792 üzenetére
Törölte magát, de a gépet nem találom :S
-
X2N
őstag
Persze az is megfordult nem 1x a fejemben hogy Bosch alu profilból építek saját házat...autószimulátorozáshoz is építettem már cockpitet vele. Szeretek időnként repszimezni is, ahhoz is láttam neten épített mig21 cockpitet
-
X2N
őstag
válasz
KAMELOT #73788 üzenetére
Ez akkora mint a mostani rack, vagy még nagyobb is, túl nagy. Eredeti elképzelés az volt hogy veszek ilyen gurulós rack tárolót, beleépítem a gépet, meg a routereket, erősítőket, előfokokat végfokokat a gitáros cucchoz, és akkor minden ilyen elektronikai kütyü bekerül 1 helyre standard méretekkel és mozgatható is lesz könnyen. Csak ez a rack ház már ebbe is túl mély...aztán gondolkodtam hogy lehetne kisebb 3U vagy 2U rack házat venni na ott meg már nem fér el semmi, kell riser a vga-hoz, nem találtam aprón semmit. USA-ban lehet kapni hasonló rackeket, ez teljesen jó is lenne így hogy teli van ventivel az eleje...csak itthon ez nem igazán elterjedt, vagy akkor már teljesen szerver gépet kell venni eleve 1u vagy 2u-t azt meg tudjuk hogy nem halk. Ha a későbbiekben lejjebb adok a hardverekből akkor egy kis Jonsbo V9-be fogok építkezni itt csak az SFX táp tűnik nagy kompromisszumnak, bár nem tudom egy ATX táp ha ki van szedve a burkolatából akkor elfér-e SFX helyen.
-
X2N
őstag
Előző konfig, az Ecplipse előtt is csak ez a lemez házam volt, ismeri mindenki aki 20 évvel ezelőtt pc-zett, akkor még az ASrock Taichi X370-es Ryzen 2600-as konfiggal amibe egy 2060Super került, amit aztán okosan bányász szezon előtt eladtam és vettem helyette egy 2060-ast mondván hogy úgyse kell több majd 2+ évig. Nem lett igazam
Az a csodálatos 750-es EVGA Supernova táp meg az 5 év gari lejárta után rögtön tönkre is ment ahogy kell, annak is örültem.
Szétszedtem nem találtam benne semmit, valamelyik tápág miatt letilt, vezérlő ic-feszültségmérő bemeneti részét kellene monitorozni és akkor kiderülne mi a gondja.
Nem ér nekem ennyit a víz Kamelot sajnos, az hogy félévente szedhetem szét az egészet mert le kell cserélni a vizet stb, pumpát varázsolni a házba...pedig volt épített loopos vizem régen. Amúgy is tök süket vagyok, a hardverek meg már koppon mennek, elég az undervolt, underclok és csend, alacsony fogyasztás van. -
KAMELOT
titán
1. rendes blokk
2. ryzer és nem ér hozzá a hűtőhöz mert nincs
3. fittingeket rendesen rá kell húzni és nem fog semmi sem folyni
4. nyugodtan tudsz ITX házat építeni
5. 4090 blokkal kis helyen is elfér.
Raptor topikban ott van Csavez gépe, neki is kis kuckóban volt. 14900K 2x24GB + 4090
6.6 / 8.2 / 3.1 500W+ biossal. -
X2N
őstag
válasz
KAMELOT #73783 üzenetére
Már a "rendes házon" elakadok sajnos. Mindig cserélgetve voltak a házak, sose volt jó semmi. Előtte Phanteks Eclipse P300 volt. Nem szeretem az üveglapos házakat, ha az egyszer megreped, eltörik akkor kész, vége van. Cooler master N200, NZXT Tempest 410 volt régebben, Retro fekvő dobozom is amire még 35kilós monitort is lehetett tenni. Rendszerint mindent nekiálltam átalakítani/miniflexel vagdosni mert soha semmi nem volt jó. Legutóbb is inkább emiatt már eladtam a házat. Menthetetlen vagyok.
Volt vízhtűtés is Core 2-es időkbe, 1x kifolyt belőle a víz gép bekapcsoláskor, a procin lévő vízhűtői blokk plexi tetejébe mart menet kezdett el ereszteni!!! a semmitől, a gép persze rögtön le lett kapcsolva mert képet se adott, gépnek nem lett baja szerencsére, de nem szeretném ezt az élményt többször...azóta is megvan a 4 liter zöld UV reagens vízhűtő folyadékom, elviheti bárki ingyen(Bp). Most épen kisebb ház lenne jó arra fele húzok én csak hát ilyen alkatrészekkel ezt megoldani...mAtx-re még visszaváltanák, de ott is baj hogy a legtöbb lapon 1 slottal feljebb van a vga, hozzáér a proci hűtéshez, itx feláras, itx ház megin zsebbe nyúlós, aztán lehet matekolni hogy fog beférni a vga, cpu hűtő, atx táp(kb. sehogy).
Vzhűtésre visszatérve egy időben mindig a lábamnál a földön volt a gép, na ott is eljátszottam azt egyszer hogy felborítottam véletlenül a vizes üveget és ráfolyt a gépre a víz, de úgy hogy le is kapcsolt... 2 napig száradt utána...
-
X2N
őstag
válasz
LackoMester #73781 üzenetére
Lehet nyugodtan kritizálni
, ha van valami jó ötlet arra is nyitott vagyok, eredetileg előre ment volna 3db 12-14cm-es venti egy keretbe, ezt el is készítettem majd kiderült hogy semmit nem ér az egész, túl alacsony rpm-esek a ventik nem mozgatnak elég levegőt, maga a rack is túl hosszú sajnos(VGA-t azért lehet bele rakni, azzal nem lesz egy ideig gond még akkor se ha a gyártók jelentősen túllépik a jelenlegi 32cm hosszt....és a 17cm magas proci hűtés is könnyen elfér, ami a legtöbb házba már nem opció. Elől volt HDD/CD/floppy-nak lemez tartó keret ezek a tartók ki lettek szedve így felszabadult a hely, betettem a routereket... gyárilag 3db 8cm-es venti hely volt elől szellőzésnek. Sose találok olyan házat amibe nagy teljesítményű alkatrészeket lehet bepakolni és kicsi méretű, a víz meg nekem meg nem opció, a vga is vertikális kell hogy legyen a sag miatt elkerülve a nyák repedést, emiatt ott se lehet pl vapor chamberest venni...Silverstone Raven 2-hez hasonló ház tetszene hátul kábel menedzselhetőséggel, HDD keretek nélkül, csak olyan nem létezik..kompromisszum...kompromsszum
-
X2N
őstag
Elrettentő példának bedobom a sajátomat, már megvan egy ideje, különösebben már nem érdekel hogy néz ki csak működjön ez a sz.r(nem szeretem ezt a gépet, sok baj volt vele). Túlzás lenne PC ház-nak nevezni, de mint doboz ami tartja az alkatrészeket, funkcionál, 5eFt-ért vettem a racket, van hozzá széles fogantyú amiket leszereltem hogy beférjen a szekrénybe, ahogy a tető lemezt is hogy jobb legyen a hűtés:
-
válasz
Vismajor01 #73778 üzenetére
Remek
Megbeszéljük priviben!
-
válasz
Vismajor01 #73776 üzenetére
Na ez nagyon szép lett. Raksz fel több képet, másik szögből is?
-
Vismajor01
addikt
Na vegre erot vettem magamon es lecsereltem a gyári cpu hűtőt meg raktam be nem kikukazott CM ventiket
-
Fr3eWar
őstag
válasz
SoulReaver #73773 üzenetére
Ránézésre ez fröccsöntött, az alsó tag lábait nem hajtogatod oda ki semmiből, plusz jó eséllyel látszana a hajlításban a "húzódás" is és az ívek oldalánál kiboltosulna.
Viszont tény, hogy minden annyit ér amennyiért el lehet adni. Előállítási költsége 500 000db esetén lemegy kb 200-300 forintra tooling cost-al, labor-al, csomagolással együtt is, de ha maganak kellene "kireszelni" akkor a 4000 is kevés lenne
-
SoulReaver
veterán
válasz
Askformore #73772 üzenetére
Nem fröccs ez. Meg van hajlítva meg egy kis gravírozás. 2 részes, falra is fúrhatod. 1x kell megvenni
fotózok még kontroller nélkül is délután, ha gondolod.
-
Askformore
senior tag
válasz
SoulReaver #73771 üzenetére
Köszi. Jól néz ki, de nem tudom mi kerül egy 5ft-os fröccsöntött műanyagdarabon 4000Ft-ba.. Borzasztóak ezek az árak.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Askformore #73770 üzenetére
Tessék. Mondjuk akciósan 3000Ft volt kb.
-
Askformore
senior tag
válasz
SoulReaver #73761 üzenetére
A kontrollertartóról tudsz dobni egy linket?
-
válasz
SoulReaver #73768 üzenetére
-
válasz
Angie™ #73765 üzenetére
Mert 210 cm magas SoulReaver
-
válasz
Miért ilyen magasan van a monitor?
-
KAMELOT
titán
válasz
Ha jön az 5080 akkor chillert is vegyél
-
válasz
Jonsbo RAM hűtő ?
-
SoulReaver
veterán
Végre össze állt minden, télig remélem nem kell költeni rá… Kivéve ha jön az 5080
-
válasz
LackoMester #73759 üzenetére
Az Endorfy Navis F280 igen jó választás!
-
Krisztianby
tag
válasz
LackoMester #73756 üzenetére
Azok, a nagy lyukak a táp részénél mik? Oda esetleg van valamilyen hdd/ssd keret?
-
KAMELOT
titán
válasz
LackoMester #73756 üzenetére
Én nem látok semmiféle apgréjdet!
-
LackoMester
addikt
Cs Uraim, megvolt a nyári Upgrade.
Ilyne volt.
Ilyen lett...
Sajna ha fent van az oldala, eléggé tükröződik, nem tudtam jobb képet késziteni.
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Épített már valaki Fractal North-ba 7800X3D-t?
-
LLKobe
veterán
Én ikeás IDASEN-t venttem. Ahogy néztem ebből nincs olyan ami olcsó és jó. Az olcsók, és több drága is lötyög / inog mint a xar. Azzal meg nem lehet dolgozni, lobognak rajta a monitorok.
Elnézve a kínálat minőségét, én tuti nem vennék olyat amit nem rángattam meg előtte... -
Kobe
veterán
Felig off, de valaki vett mostanaban hasznalhato, nem kristalymeth kilos araban mert motoros asztallabat, neadjiszen fekete szinben? Ha igen, hol, mifelet?
egy ideje nezelodok, az ikeasoknal az olcsobb modelleket mind lecsereltek feherre, a stabil fekete eszmeletlen aron megy, mas shopokban meg szinten horror aron az aliexpresses drop shipment van csak….. -
Kobe
veterán
válasz
flashpointer #73744 üzenetére
és ? mi ennek a hozzászólásnak a lényege ?
felénk simogatni szokás a kutyát, kínában meg megsütik....aztán ? -
Kobe
veterán
válasz
KAMELOT #73738 üzenetére
ennek is lesz, csak US-ből hozza ismerős ahol féláron megy kb az itteni árához képest
(atlas headrest, itthon 330 EUR, kint 170 USD.....ennyit nem fizetnék érte itthon)gerincsérv miatt cseréltem, kellett egy szék aminek ergonomikus a deréktámasza, mert kiújult
btw a szék is jóárasított, itthon bruttó 2250 eurós ajánlatokat dobál a forgalmazó (880K, whaddafuk???)
ezt csehországból lőttem felbontott verzióba, feleannyiért. És olyan szinten volt érintetlen hogy a gázrugó még a gyári állapotba volt 'beragadva' + gyári fóliák rajta -
Floyd80
addikt
válasz
ImpersonatoR #73733 üzenetére
Elvileg jár hozzá, mert a termékkfotón is rajta van.
Merlinhardver - Alphacool y-splitter aRGB 3-pin to 2x 3-pin 30cm (18705)
Alphacool Y-Splitter aRGB 3-Pin to 2x 3-Pin 15cm | Alphacool
-
Zsolty20
senior tag
válasz
Lehet nekem van ilyen a szekrényben, vagy hasonló
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Aliról
-
3 pines ARGB male-male csatlakozót honnan lehetne szerezni ?
3 db kéne de nem nagyon találok önmagában sehol itthon főleg nem készleten.
Ami volt EK ARGB splitterhez azt meg eladtam annó. -
RazoR
veterán
válasz
abridabri #73723 üzenetére
Az Airplex úgy van bekötve, hogy felül megy be a víz, alul ki, így a gravitáció is besegít.
A pumpa egy VPP655, de cserélem majd egy Apex-re.A korábbi konfigban 4 belső radi volt, most kettő van plusz az Airplex, ugyanazon a fordulaton többet szállít így a pumpa.
Netezős profil pumpa 2000 rpm 30L/h
Játék profil 3000rpm ~100L/h kb -
RazoR
veterán
Két éjszakám ráment de összeállt az új loop.
-
jhorogh
aktív tag
95%-ban kész, majd ha valamikor megérkezik akkor cserélve lesz a 8pin-es kábel Cablemod-ra.
-
szabeska
addikt
Eddig csak gépet mutattam itt, bedobom a "sarkomat" is.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Elfelejtettem a film címét
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Filmvilág
- Mobil flották
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN