- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klemens
őstag
Eddig 4-0 az első tervnek.
Gondolkodtam, hogy az egész hűtést átvariálom. Leveszem a műanyag burkolatot és fémből aluból vagy acél lemezből hajlítani olyat ami takarja az egész kártyát szinte és a bordára 2db 92mm-es venti menne. Ezzel a gond az, hogy akkor már legalább 3 slotos lenne a kari és úgy szerintem nagyon dagi.
szerk.: 4-2.
-
Klemens
őstag
Betszem ide és a másik topicba és szavazásra bocsátom.
Tervezem egy black&white pc elkészítését.
A mai nap a VGA "terveit" csináltam meg. Sajnos mivel nem értek az ilyen 3D tervező programokhoz sem a PS-hoz, így maradt a paint-es festés.
A lényeg így is látható.VGA terv 1
VGA terv 2
VGA eredetiAmi még lenne az, annyi, hogy az VGA oldalára rá lenne fújva a HD 4850 vagy XFX HD4850 vagy valami ilyesmi, akár a BLACK&WHITE.
Ki melyikre szavaz inkább? Esetleg próbáljam meg másképpen? -
jegenye77
addikt
válasz
Engineer086 #32076 üzenetére
grat a gépsárkányhoz
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Nagyon állatul néz ki hogy a tetején is van egy kis részen plexi. Én is ilyesmit akartam, csak a házamnak azon a részén van a táp meg oda dugom el a kábeleket.
-
Atke
senior tag
válasz
Engineer086 #32082 üzenetére
Ismerős a cucc
-
Engineer086
Modder
radi8tor1, Moddingboy, TESCO-Zsömle, ch003067: Köszi!
Gyufaaa: 2010-es évjáratú, indultam vele a MTH 2010-en is, második helyezett lettem a géppel -
Gyufaaa
veterán
válasz
Durván jól néz ki! Mikori "építés"?
-
ch003067
addikt
válasz
Tetszik,nagyon szép lett
Az a marha nagy ablak különösen jól mutat rajta
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Még mindig tetszik.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Nagyon jól néz ki!
-
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Örülök, hogy ebben a topikban aktívan foglalkoznak a moddinggal. Magam is régóta foglalkozok már moddinggal. A képen 7. átalakított gépem látható, amit most is használok. A művészneve: Illuminated Mind:
Kép1
Kép2
Kép3
Kép4
Kép5
Kép6
Remélem tetszik
Már írom a logout-os bemutatót róla, reményeim szerint a héten kész lesz -
JanR
addikt
válasz
Moddingboy #32073 üzenetére
Fractal Define XL
Csak az a problemam, hogy az Enermax ventiket nem szívesen cserélem le, na meg a vga
Mert ugye azok pirosak a gép belseje, meg fekete fehér. A lapom, meg a ram meg fekete - kék. Érdekes lesz.
-
JanR
addikt
-
imibogyo
veterán
válasz
Ramses07 #32066 üzenetére
Hát mondjuk sokat nem kell rajta agyalni.
Az alaplapi "tálcát" beljebb kell hozni a másik oldal felé 3 centivel, vagy ennyit hozzáadni a túloldalhoz és készen is van.Nem nagy összegekről beszélünk. Nekem a jelenlegi háza alapanyaga körülbelül 7k volt. Azért ez nem nagy összeg és még maradt is két darab 80x20 cm-es fenyőtábla (8db-ot vettem, darabja valami 740 Ft volt az OBI-ban), plusz a csavarok, derékszögű fém merevítők stb.
Amúgy én hamarosan át fogok térni a második (rövidített) változatra Mert kitaláltam, hogyan férek el mégis a tápom kábeleitől. És akkor kisebb lehet a ház.
-
Klemens
őstag
válasz
albert8 #32054 üzenetére
Ezzel a sima molex érintkezővel nincs baj, Lomex-nél tutira kapható meg molex csati is.
Inkább majd a 4 és 6 pines csatikkal lesz a gond.
Az igen, több, mint 1K a 23 pines fekete csatlakozó. PC-Gear-nél nincs 200Ft.
A krimpelő fogót azt kaptam, de lehet gagyi lesz ehhez a melóhoz és el kell kérnem egy komolyabb darabot.orichalcos: Képet azonnal az alaplapról!
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na akkor.
Alaplap feketére lett feste, képet még nem csináltam róla, de majd pótolom.
Ami a nagyobbik gondom az a vga.
Mint látjátok a fehér festék nem takarja el a zotac feliratot. Későn jöttünk rá barátommal(Devil Smile Úrnak innen is köszönet a festésért) hogy a felirat látszódni fog.
Ez amit láttok a képen még csak félkész állapot, időhiány miatt több réteget nem tudtunk ráfesteni. Na most még azt kell kitalálnom, hogy hogyan hozzuk síkba a kártya felületét, ugyanis a zotac felirat, meg a vonalak kicsit kiemelkednek a síkból, és így akármennyi réteget is fújunk rá, látszódni fog.
MIndegy, gondolkozok, a képek egyelőre még csak a félkész állapotot mutatják, hogy ilyen lesz a vga majd.
-
Klemens
őstag
válasz
albert8 #32052 üzenetére
A legnehezebb része talán a csatlakozók beszerzése.
Van mindenem ahhoz, hogy megcsináljam. Fogók, forrasztópáka, forrasztó ón/zsír, krimpelő fogó, stb...stb...
Viszont ez még a jövő zenéje, mert előbb más dolgok fontosabbak.
A helyzet az, hogy leharcoltam a lapom RAM fogalaltát, de nem tudni, hogy a lap vagy a cpu bánta, de nincs másik AM3-as CPU-m tesztelni.szerk.: Jelenleg áttértem a VGA festés tervezésének, nagyban nyomom a paintet.
-
Klemens
őstag
válasz
albert8 #32050 üzenetére
1. Számold ki, hogy mennyi lenne az összes hosszabbító és számold ki, hogy én mekkora összeget írtam.
2. Azok szinte mind 30cm-es hosszabbítók, nekem feleslegesen lenne akkora, csak a helyet foglalnák hátul.
3. Az szerintem nem modding, hogy elmegyek mindent megvenni boltban és beteszem a gépbe és villogok vele. Jobb érzés, ha a két kezemmel csinálom, még ha nem is néz ki úgy, mint a bolti.
-
Klemens
őstag
Én nem akarom megbontani a tápom vezetékeit.
Hosszabbítót akarok csinálni mindenből. A 24 pines kábel éppenhogy nem ér el az alaplapig így egy 10cm-es hosszabbítás elég neki.
Minden másnál hasonló a helyzet.
Mondjuk előbb gondolkodnom kellett volna és utána kérdezni.Legyen mindenből mondjuk 15cm-es hosszabbítás.
Van 34 szál amit hosszabbítani kell, vagyis ez 340cm, előlapi dolgokhoz vezető kábelek is vannak, SATA kábelek (2db), de még ráhagyással is elég szerintem nekem 6 méter.
A sima vezetékekhet a 3mm-es elég bőven, abból 150Ft/m, ehhez számolok mondjuk 4 métert.
A SATA kábelekhez és az előlapi dolgokhoz kellene szerintem a 7mm-es ami 250Ft/m, abból meg legyen a 2 méter.
A harisnya lenne akkor kb. 1100Ft.
Zsugorcsőből is átlag 200Ft/m. Abból csatlakozásonként kelljen 2cm, tehát az 64x2=128
Ebből kelljen mondjuk a 3 méter, ami 600FtVégülis akkor durván 2000Ft-ból meglenne a harisnya és zsugorcső.
Erre jönne még a csatlakozó és érintkező amit még fogalmam sincs honnan vegyek, persze feketében, esetleg Lomex vagy ilyesmi. -
imibogyo
veterán
válasz
Ramses07 #32036 üzenetére
Köszönöm!
Hát már most rengeteg ötletem van, hogyan lehetne majd finomítani rajta, de most egy picit megállok idő és anyagi hiány miatt.
A fehér ház egy elég régi tervem, de sajnos több sebből vérzik szegény. Először is nem vízhűtéshez terveztem, ezért a mérete miatt kiesett a jelenlegi megvalósításból. Másik hibája, hogy ugyan a képen úgy látszik mintha lenne kábel menedzsment valójában hátul kilógnak a kábelek a házból.
De amúgy meg lehet valósítani mindent.
Ha érzel magadban bátorságot, akkor hajrá, nincs copyright alatt a terv. -
BL@CK
tag
válasz
Klemens #32042 üzenetére
Én pont most csinálom az én tápomat (enermax revo 85+ 950w) szálanként harisnyázva. Kb a kábelek harmadánál járok és már több mint 10m harisnya és kb másfél méter zsugorcső ment el eddig. Én úgysaccolom így munkaközben hogy az én tápomhoz kb 30m harisnya és 5-6m zsugor fog kelleni
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne azokhoz akik harisnyázták már a kábeleiket!
Nagyjából hány méter harisnya kell hozzá és zsugorcső? -
radi8tor
MODERÁTOR
Corsairnál lehet kapni gyárilag harisnyázott kábeleket a PSU-hoz: [link]
- Gold AX1200
- AX850/AX750/AX650
- Professional Series HX / Enthusiast Series TXM Series -
Trebron09
őstag
Hát én nem tudom... biztos rossz a szemem, de én látom a lényeget... igaz nem HD minőségű a kép, de akkor is látszik.
Razer6666: Szerintem elég pofás lett, egy élvilágítással meg tök jól nézne ki.
-
RMZ250
senior tag
válasz
Beretvás #32009 üzenetére
Biztos jól néz ki
ha látnánk belőle valamit.
Nem értem, hogy miért kell ezekkel a szar telós képekkel vacakolni. Nem hiszem el, hogy aki ilyen szinten moddingol annak nincs egy száj....szott fényképezője.
Csak egy nagy fehér paca látszik.
Amúgy tényleg jó lehet, egyenlőre nem tudom elképzelni milyen egy szál csiszolt plexi. -
-
Szotyi25
tag
-
imibogyo
veterán
Üdv mindenkinek! Ha valaki a másik topicot nem olvassa, berakom ide is!
Próbaképp összeraktam egy kissebb változatot a tervemből, 50 centis hosszal, de például a tápom kábeleit alig bírtam elrendezni a vízhűtés csövei mellett/ között. Sajnos a Corsair 850TX nem moduláris. Így visszatértem az eredeti tervhez.
Ez a mai napon el is készült!
Na jó nem teljes még, de sajnos vissza kellett térnem dolgozni, így egy nap alatt ennyi tellett tőlem. Viszont a legidegesítőbb, hogy kivettem a tartályból az UV csövet, és elfelejtettem visszarakni, szóval majd fúrhatok egy lyukat a ház aljába és szülésznő módjára játszhatom vissza bele. Mert jelenleg nem 100%-os a - Szotyi25 által csak "fluxus kondenzátor"-nak hívott - tartályom.
Első vízhűtésem amúgy!
20,5 fokos szobában IDLE: 28 fok a proci, 22 a viz.
LOAD: jelenleg fél órája megy a Prime95 47-53 fok a proci, 35 a viz.
És ezek passzív adatok.Még rengeteg tenni való van a házzal (vizhőmérők elhelyezése, takaró lapok helyére tétele, kábelezés, oldallapok legyártása stb.), de egy nap alatt szerintem nem rossz eredmény. Ja és ami nem látszik a képeken, az az, hogy a függőleges fa lapra vannak a vinyók felfogatva Scithye Himuro-kban. Szerettem volna őket teljesen elrejteni.
radi8tor1
Köszönöm! De még sok munka lesz vele.
Meg kifogyott az elem a fényképezőből igy nem tudtam a többi oldalról készíteni fotókat. A galériában csak olyan állapotról van, ami még messze nem volt "végleges". De majd ha felhozom a saját gépem, akkor pótolni fogom normális fotókkal. -
zolee5016
őstag
Nyugodtan használd őket! Nekem 24pin ,és a 8 pin is hosszabitva van! Van egy plussz 8 pin 45cm szálanként harisnyázottam fekete szinbe!
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ok ok rábeszéltetek, jövő héten jön is.
-
-
Prison85
senior tag
válasz
SkyS1gn #32026 üzenetére
Majd rájössz, ha odaérsz
Ami a gépedet illeti: mivel a neonok kékek a helyedben fehér hosszabbítókat vennék. Kék világítással szerintem nagyon durván néznének ki még plexin keresztül is. Főleg, ha néhány szálat lehúzol feketére talán még hangsúlyosabb lenne.
Ami(k) viszont szúrják a szemem: azt a piros csíkos ref hűtőt vagy lecserélném vagy csinálnék egy takarólemezt a nyákra, ami le van hajtva úgy, hogy ne látszódjon a VGA oldala. Szerintem a piros elrontja az összképet, de hangsúlyozom: ez csupán az én ízlésem.
A másik az a Saitek RAT egér... Lehet azzal játszani?
-
TomiLi
addikt
válasz
Prison85 #32020 üzenetére
Én is régóta a moduláris tápokat preferálom mivel nagyon jó modding alap. A Silverstone volt az első, aki külön kábelszetett árul a tápjaihoz. (rövidebb, de ugye nem ez a lényeg...
) és sajnos mai napig nincsenek követői...
Viszont sajnos elmarad a mostani hibrid tápoktól, technikai fejletségben.Nekem sem volt gondom eddig még a moduláris tápokkal.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
SkyS1gn #32022 üzenetére
Most hogy témánál vagyunk, milyen színben ajánlanátok? ilyen a gépem, mint látható kék neonokkal...
vagy kék vagy fehérben gondolkodtam, viszont kékkel + az alaplap + neonok túl kék lenne
legjobb a kettősség szerintem isu.i.: az tényleg sokkoló hogy (ha már adunk rá akkor ALL IN) az esetleges frontpanel ill stb kábelei pl egy 2 pines 1400FT
az nem semmi -
Prison85
senior tag
Igen, bizony megkérik az árát, ellenben ha tápot cserélsz, akkor nem kell újraharisnyáznod. Egyszeri kiadás, szerintem megéri. A szépség oltárán néhány cicababa ettől sokkal több pénzt otthagy
szerk
ceaser: jó ideje használok moduláris tápot. Nagy lépés a számomra, mert előtte egy M-Tech volt a gépemben (ne tessék megkövezni) Olvastam én is, hogy oxidálódnak és elhasználódnak a csatlakozók. Azóta már ment nálam GTX460 SLI (darabja 160W) is egy 520-as tápról, mégsem volt gond FurMark alatt sem egy 125W-os CPU mellett. Corsair/Seasonic/Enermax: ezen tápok bármelyikét vérző szívvel bontanám meg kábelharisnyázás céljából. Le a kalappal azok előtt, akiknek ehhez van merszük, ügyességük és türelmük
jegenye77: időigényes. Sajnos hosszú az átfutási idő, mivel külföldről rendelnek. Van, hogy 2-3 hétbe is beletelik, de idehaza csak náluk kapható. Érdeklődj Engusznál (előkeresem az üzeneteim közül és elküldöm priátban)
-
TomiLi
addikt
Itt PH.-n sokan használnak hosszabbítókat, nem lehet hallani róla, hogy probléma lenne velük. Egy Cimbimnek több, mint egy éve megy a gépe úgy, hogy az összes csatlakoztatott vezetéken van harisnyázott hosszabbító.
Tápos topikban - szerintem jó indulattal - minden lehetséges hiba lehetőséget ki akranak zárni ami felmerülhet. Van, aki még a moduláris tápot sem nézi jó szemmel. Biztos van benne igazság, de szerencsére sokan tapasztalták az ellenkezőjét, miszerint hibátlanul működik az összes hardver moduláris tápokkal és/vagy hosszabbítókkal.
-
Prison85
senior tag
Eddig nem tapasztaltam semmiféle negatívumot. Nincs olyan, hogy egy CPU vagy GPU stressz-teszt alatt elfogyna a kraft. Öcsém azért vett 4 pines kábelhosszabbítót, mert az alsótápos házban az FSP HEXA 4 pines ATX csatlakozója nem érte el az alaplapi foglalatot. Tehát eleve van kettő gép, amit példának felhozhatok a kábelhosszabbítók mellett. Ha marad az én gépem befejezése után keret, akkor megcsinálom a páromét is fehér/fekete/kék trióra (szintén BitFenix hosszabbítókkal, mert garis a tápja és nincs elég türelmem/időm sem 50 szálat áthúzni). Ezt a házat néztem ki: Nzxt 210 fehér színben
-
horush
addikt
Hát én a Define XL-t venném, nekem jobban tetszik, s elég okosan meg van benne oldva a hangszigetelés is. Persze ehhez nagyon halk ventik is kellenek, meg nem árt egy fanless táp sem, mert ugye a tápnál nem lenne zajszűrő. VGA-ból is kellene találnod valami olyat, ami IDLE-ben párszáz fordulaton elvan. Az AC-nak pl. van 1-2 igen halk hűtője.
-
JanR
addikt
Srácok, néztem én ezt a Corsair 500R házat. Tetszik meg minden, de megéri megvenni?
Egy Fractal Define XL-re pályázom elsősorban, csak ahogy nézegettem a házakat ezen is megakadt a szemem. Nem szeretnék víz hűtést viszont az fontos lenne, hogy gyakorlatilag le lehessen némítani a gépet (tudom, kapcsoljam ki
- de nem úgy
). A mostani 692-be is elég halk minden, de mivel mindenhol "lyukacsos" elég sok zaj kiszűrődik.
Ja és természetesen moddolva is lesz az új ház a fórumhoz illően
-
oriic
HÁZIGAZDA
(#31996) Prison85
(#31993) albert8
Köszönöm a tippeket mindkettőtöknek. Akkor valszeg harisnyázott hosszabbítók lesznek. De ezekkel amúgy nem lesz gond? Pl hogy nem jut el a feszültség ahova kellene, vagy nem kapja meg az áramot az alaplap meg a vga? Tápos topicban olyat írtak hogy nem nagyon ajánlottak ezek a hosszabbítók.
-
imibogyo
veterán
A másik topicba már betettem de ide is berakom, mert látom, hogy itt is megy a modding téma.
Na szóval: mivel nem találtam elérhető áron olyan házat ami tetszene és megfelelne a céljaimnak, ezért holnap megépítem magamnak. Nem egy kidolgozott modell, de most nem akartam a részletekkel tökölni.
A csövezést is nézzétek el, nincs kedvem felrakni 3ds Maxot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest