- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS notebook topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- Autós kamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Kaslerka #73581 üzenetére
Hang: Maestro SPK41Q (2.1)
Maxxtro lesz az, nem Maestro.
Első PC hangfal volt a családban, még most is megvan, csak már halottak a potik meg az IC is, de az a felső asztallap a telefont leszámítva kb 1:' az, ami itthon volt 20-25 éve, még a monitor is stimmel.
Polcokon szereplő filmek/játékok alapján kicsit túltoltad a katonásdit.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz jones965 #71926 üzenetére
Ezzel kapcsolatban nekem vannak kérdőjeleim a modern processzorokkal, amik ilyen 80-90°C közé "tuningolják" magukat automatikusan. Persze, értem én, hogy a CPU bírja, de nem sok kulturált módot hagynak a terheléskövető szabályozásra.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz vezeralmos2 #71760 üzenetére
Ebbe így nincs értelme belemenni, de kíváncsi lennék, hány magot hajt 5GHz fölött stabil 45-60°C-on? Mert egyi ka másikából következik. A konzum piacra szánt modern processzorok boost-olnak, azaz tuningolják magukat a terhelés és az annak hatására elért hőfokok alapján. Így tudják garantálni, hogy mindenkoron az elérhető legnagyobb teljesítményt kapd, jobb hatásfokkal, mintha magad tuningoltál volna kézzel.
Hogy minek mi az egészséges, az architektúra és gyártástechnológia kérdése. Egyes VRM-komponensek üzemi hőfoka 110-120°C, azok meg azt nem szeretik, ha folyton visszahűtik őket...
A mostani processzorok más felépítés, más architektúra, más gyártástechnológia. Egy processzor ma már nem tud a hőmérséklettől tönkremenni, mert tucat biztosíték van, ami ezt gátolja. Az elektronmigráció okozta degradáció más kérdés, azt meg a feszeléssel lehet kordába ntartani.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Szerintem nem arról van szó, hogy lemondtak a gazdaságosságról, épp ellenkezőleg, amire panaszkodsz az azért van, mert nem gazdaságos konzum vonalra külön architektúrát fejleszteni. A szerverekbe szánt van lebutítva/skálázva a konzum vonalra, ahova nem jó a 90db 2GHz-es mag, 8 elég, de azok lehetőleg menjenek 5+GHz-en, mert nagyon sok az egymástól függő számítás, amit azonban gyorsan kell megcsinálni, hogy ne tartsák fel a tőlük függőket.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Pont ugyanarra, amire akkor. Konkrétan ugyanarra. Ugyanazon programok futtatására.
Általában ez is szokott lenni az ilyen projektek lényege, mert kompatibilitás szempontjából gyakran egyszerűbb venni egy 20 éves vasat, mint emulátorokkal meg hasonlókkal vacakolni egy újon.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz KAMELOT #69595 üzenetére
Én Fractal-nak járom végig a Define szériáját. 5, 6, 7XL, most váltottam Meshify-ra, mert vízhűtéshez üveg oldallappal teljesen felesleges a zajcsillapított ajtós előlap. (Plusz volt egy kevés HW változás, ami miatt átmenetileg downgrade-elni kellett levegőre és így kényelmesebb ,hogy a gép egyben van levegőn a Define-ban, a vizet meg építhetem a Meshify-ba.)
Alap Define-okba úgy-ahogy el lehetett férni, de az XL madnem tökéletes, hogy előre és a tetőbe is belemenjen 1-1 420-as radi. Gyakorlatilag bele is megy, csak itt-ott lenne kicsit kényelmesebb még 1-2cm. A következő 3-4 évet ez a ház szolgálja ki, aztán meglátjuk, hogy lesz-e egyáltalán következő gép, mert nagyon nem vagyok kibékülve az árakkal. Mostani lapom kb 10k-val kerül többe ebay-en, mint amennyiért 4 éve vettem, az utódja meg pont a duplájába kerül.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz fatpingvin #69254 üzenetére
Madaraknak mi a magyarázata? Ez valami ornitológus gép?
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Az egész gép víz alatt van, green vinyók vannak gumibakokon, amik idejük zömét állva töltik, a rendszernek gyakorlatilag nincs hangja, amíg IDLE. Viszont ha elkezdek játszani, akkor a szoba másik végéből is hallani a VGA-t, ahogy a vizesblokk alatt citerázik a száztagú VRM-zenekar.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz hszilard666 #68854 üzenetére
Én egy külföldi fórumon láttam valahol olyat, hogy splitterrel csináltak 2x8-as PCIe-t és abba ment két kártya.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz DiamondBack #68709 üzenetére
A cuccra az van írva, hogy rainbow, de csak fehér színű... Gondolom a prizma kiesett, ami a fehér fényt elemeire bontja.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz freemanone #68536 üzenetére
Ezt akartam mondani. Az a 11500 Ft nem vám, hanem eljárási díj. És nem a VÁM-é, hanem a futárcégé, amiért helyetted intézik a NAV felé. A postánál lehet választani, megkérdezik, ha ők csinálják, az neked minden egyéb kültségtől függetlenül 5.000,- Ft-odba fáj. Legutóbb a DHL nem kérdezett, csak közölték, hogy az eljárás automatikus és 6.500,-. Szóval te nem az áfára és a vámra fizetsz, hanem a futárcégre, ami helyetted intézkedik.
sz: A POSTA legalább fejlődött annyit, hogy kérdeznek, régebben egyszerűen feladták a csomagodat utánvéttel, megterhelve az áfa, a vám, a kezelési külstég és az utánvételes csomag díjának összegével.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz GumisPeter #68197 üzenetére
Második képen az a jól megtermett úriember ugye Abbas?
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz freemanone #68188 üzenetére
CRT monitpr/TV még megvaan, ugye? OLED-et kerüld el... Nagyon színes...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Krisz0418 #68114 üzenetére
Gigabyte már csak a vezérlő-szoftver miatt sem nyerő választás, mikor vetted, akkor egyenesen malware kategóriába esett a cucc, nem tudom azóta változtattak-e rajta. Unokaöcsémnek kellett RGB-AIO, teljesítményben kizárólag a Corsair és a Fractal hozta az elvárható szintet, de a Corsair-nek szintán S/W-es vondjai voltak, így lett Celsius Prism a vége.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz juliensorel #68007 üzenetére
Nem ezt hívatottak kiküszöbölni a komolyabb szűrőlencsék?
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz freemanone #67958 üzenetére
Hol lehet venni egészséges, nem elhízott testet pénzért, szenvedés nélkül? Szerintem hatalmas üzlet lenne mindkét oldalra.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz fatal1ty1984 #67561 üzenetére
Nekem anno szimpla 4-modulos DC esetén konkrétan meg kellett találnom azt a sorrendet!, amiben hajlandó volt megenni a 4 modult. Nem viccelek, fel vannak számozva a modulok. Ha bármi más sorrendbe kerülnek be, akkor vagy nem látja őkat, vagy a gyári sebességet nem veszik be.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Floyd80 #67308 üzenetére
Ha SeaSonic, akkor nem feltétlenül túlárazott. Azokból a gyártói sem olcsó.
Utoljáta olyat olcsón akkor vettem, mikor a Corsair AX-ban az volt, de ha jól rémlik, az csak az első széria, utána átálltak vmi fél-custom CWT-re vagy melyik az a dögnagy OEM gyártó.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz TechN7ne #67075 üzenetére
Te most odamentél az AMTS-en egy csávóhoz és megmondtad, hogy a versenyképes gépe nem jó, mert nem V12 van benne, hanem sor4 biturbó...
Nem a frankót mondtad meg ,hanem irreleváns hülyeséget. Ami ettől persze még lehet a véleményed, csak épp abszolút nem vág témába. Ez a topic a szépségről, esztétikáról szól, nem a technikáról a gépben.
Ha ezt nem érted meg, akkor nincs mit kezdeni.
A személyes mártírkodáshoz hozzá se szólnék inkább. Nem zörög a haraszt...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz TechN7ne #66965 üzenetére
Mutass jobbat, ami nem 1,5-2x ennyibe kerül és legalább ilyen flexibilis, mint ez.
A ház műanyag, acél és edzett üveg. Cserébe 40k, belefér 3 HDD, 2 SSD, egy vertikális VGA, az egész előlap szűrős rács, amit egy mozdulattal lehet kiroppantani a helyéről, a tető szintén, az gombnyomásra nyílik, az alján is szűrő.
Ennyiért én nem találtam jobbat. Igaz, ha a VGA nem lett volna olyan hosszú, akkor a sima MeshC jött ovlna, az olcsóbb egy izessel meg pár feature-rel.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz DonDennis #66880 üzenetére
Ebben abszolút nincs igazad.
Ezeket a szitukat pl k*rvára el lehet kerülni velük.
Arról nem beszélve, hogy épített vízre nem kapsz 5 év garanciát out-of-the-box. Építet vizet csak használt vagy nagyon budget kategóriából hozol össze 80k alatt. Az AIO-k köszönik szépen ott csücsülnek a lég és az épített közt teljesítményben és árban is. Egyetlen hátrányuk, hogy nagyon meg kell őket nézni, mert k*vára mellé lehet nyúlni. Főleg, h akell a flare meg az eyecandy.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Cthulhu Dawn #66854 üzenetére
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Most nézem, valami ilyesmit próbálok én is épp összerakni unokaöcsémnek.
Szellős, kompakt, Fractal. Mi kell még?
Grat!
sz: Ventik mifélék, ha kérdezhetem? Előlapon keresztül mennyire látszanak? Gép elejébe -meglátásod szerint- beleférne egy 280-as slim AIO radiátor?
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Köszönöm, ezt felírom valahova, hátha még akkor is aktuális lesz.
sz: Most nézem, amit szunya1 linkelt. Barrow Rhoipilema. Na, ez lett volna az egyik nagy ötlet... Nem most... 10 éve... És már ez is kb gyári megoldás. Nincs mit hozzátenni a dologhoz.
Azt hiszem mégiscsak akkor kellett volna nekivágni és ha kell, kézzel, reszelővel megcsinálni mindenki előtt. Le-/kifutotta magát a dolog...
Bár még van 1-2 apróbb ötletem, amit nem láttam, de már nincs sok. Meg persze van pár, amit talán ha 1-2 build-be láttam, mert kb rémálom megvalósítani.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Tervezni tervezek is. A megvalósítással vannak gondok. Tudod a minőséggel szemben támasztott igényeim túlmutatnak azon a szinten, amit házilag, egy IX. emeleti panellakásban meg lehet oldani. A CNC meg, ha nem valami ismerős csinálja saját/házi gépen, szívesség gyanánt, akkor kb felejtsd el kategória. 10 éve, mikor az alaplapra kellett volna gyári blokk POM elemét rekreálni plexiből, arra akkor az ajánlatok bruttó 90-120k között mozogtak úgy, hogy CAD modell volt róla. A blokk újonnani ára volt 24k.
Nem olyan területen dolgozom, hogy ezt csak így csuklóból. Arról nem beszélve, hogy a legtöbb tervem valamilyen technikai ötlet, újításra épült, amiket addig még nem láttam. Értelem szerűen, ahogy teltek az évek, egyre több ilyen ötletem bukkant fel 1-1 külföldi oldalon különféle gépekben és minden egyes ilyen felbukkanással ment is az adott terv a levesbe, mert "olyan már van".
Úgyhogy az utóbbi időben már próbálok a problémamentesség felé mozogni.
Hiába vettem meg a merev csövezéshez is az alapanyagot, inkább csinálom a csövezést is 19/13-as lágy csővel. Kevesebb macera... Lassan ott tartok, hogy csak azért nem váltok levegőre, mert irdatlan sok vizes vackom van idehaza. Sinám építhetnék egy második vizes gépet úgy, hogy kb csak csövet kéne még venni.
sz: De azért játszok a gondolattal, hogy egyszer kéne egy igazán nagy dobás. Valami, amibe "minden benne van". -> Ezt meg még elképzelni se tudom, miként oldjam meg kulturáltan, hogy ne egy nagy katyvasz legyen az egész.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz #16729600 #66685 üzenetére
Na igen. Akárhányszor látok ilyen házat, mindig az az érzésem, hogy nekem is ilyet kellett volna vennem. Már a 3. házba pakolom a vasat, de mindig van mivel szívni.
Következő gépnek tuti tervezek egyet magam. Régóta csogatom a nyálam egy bizonyos elrendezésre, amiről pár .skp model porosodik már a meghajtókon. Valahogy sosem tudtam rávenni magam, hogy nekiessek a CNC részét megtervezni, de ha belegondolok, hogy már több, mint 200k-t toltam el csak házakraSub-Dungeoneer lvl -57
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Xbox Series X|S
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Politika
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Asszociációs játék. :)
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- Óra topik
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest