Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mini-ITX
- Apple MacBook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Androidos tablet topic
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
marinea2 #72199 üzenetére
...hát igen, én sem vettem volna meg(na jó, egy idő után biztos meggyőztem volna megam, hogy DE erre igen nagy szükségem van
).
750D-m volt és az fiamnak is az van - szerintem tök jó kis ház, de a 7000D-t valahogy megláttam a neten, na és ezt vették a gyerekeim apák napjára. -
vezeralmos2
senior tag
válasz
#15779328 #72197 üzenetére
Nem az nem tetszett, most 2000 ft... csak átgondoltam még egyszer, hogy van-e nekem igazából most erre szükségem, és arra jutottam hogy nincs. Mert amúgy tök sok felesleges vásárlást csináltam az elmúlt időszakban... pl. összeraktam egy tök felesleges Haswell konfigot, mintha nem lenne itthon elég számítógépem.
Inkább haverom öccsének veszek egy memóriát a gépébe mert csak egy modullal játszik. -
Laraxior
titán
A corsair 7000 háznál mennyire kell szetbombazni a hazat a tapcserehez? Nem emlekszem hogy jott le az a boritas a tapnal, nem kell a konfigot bontani ugye?
-
LackoMester
addikt
válasz
vezeralmos2 #72184 üzenetére
Na ettől nem kell félni, ilyen kártyám tutira nem lesz...
-
KAMELOT
titán
válasz
vezeralmos2 #72184 üzenetére
Kivéve ha blokkot teszel rá (mert teszel rá) és elfodítod. Akkor ilyen marhaság nem kell oda.
-
Ispy
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #72186 üzenetére
Már így is kezd megfagyni a proci.
-
törölt tag
Van egy ilyen ajándékom valakinek:
Garanciába visszaküldött kártyából maradt hátra, én nem használom, és az újhoz is adtak egy ilyet.
-
Ispy
nagyúr
Igaz egyelőre a kábelekkel nem bajlodtam, de még nem tudom tetszik-e így a torony hűtő vagy esetleg cseréljem le egy topflowra...de annyit szoptam régen a topflow-val, kicsit rettegek tőle.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
LackoMester #72183 üzenetére
Viszont RTX 5090 ti-hoz valszeg már ilyen alátámasztás fog kelleni sajnos... Egyre többe kerülnek a cuccok a gépbe
-
LackoMester
addikt
válasz
vezeralmos2 #72180 üzenetére
A tekerő, az valójában egy menetes ( 6- os) bútor, szekrény talp, a másik fekete izé meg lefúrható ajtóütköző, és egy 6- os imbusz csavar. Szakkereskedésben vettem. Köszi
Petyyyyy - köszi. -
SoulReaver
veterán
válasz
vezeralmos2 #72180 üzenetére
Van ilyen menetes gomb. Szekrényekhez pl. Nálunk a vasasnál is lehet kapni sok meretben.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
LackoMester #72178 üzenetére
Ez nagyon tetszik, miről szedted le a tekerőt?
Én amúgy méretre vágott bambusz hurkapálcával és kétoldalas ragaszóval oldottam meg az alátámasztásokat -
Petyyyyy
addikt
válasz
LackoMester #72178 üzenetére
Egészen hibátlan.
-
LackoMester
addikt
Cs,
minap észrevettem, h. mintha lógna kicsit a VGA, hát készitettem egy állitható magsságú kártyatartót.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #72175 üzenetére
Akár kihúzott hagyományos 3/4pin kábellel megoldható.
Vagy szerez egy hasonló 2pin véget és forrasztás nélkül megoldható a hűtés csere és utána akár az eredeti állapot visszaállítása. -
niof
veterán
válasz
vezeralmos2 #72175 üzenetére
Igen, erre gondoltam én is. Nem értem hogy merült fel benne a ventivezérlés, mint olyan...
-
vezeralmos2
senior tag
A tápokban általános megoldás hogy csak két szál dróton kapja a ventilátor az áramot, a hőmérséklet emelkedésével egyszerűen emeli a ventilátor feszültségét (Akár egy egyszerű NTC ellenállással, ami a ventilátor kis áramát elbírja), szóval legrosszabb esetben két forrasztással megvan a ventilátor csere.
PWM-es ventit csak igen drága tápokba raknak, de ott is csereszavatos lehet másik PWM ventilátorokkal -
válasz
Andras.Imre #72162 üzenetére
A tápegységben lévő ventilátort hogyan vezérled?
-
KAMELOT
titán
válasz
Hát ezt kimaxoltad rendesen!
-
Ispy
nagyúr
Már majdnem 1 éves a popcorn gép, hétvégén megy nyugdíjba, meguntam, hogy olyan bazi nagy és betolakodik a privát szférámba.
-
palfitom
félisten
válasz
Andras.Imre #72164 üzenetére
majd az idő megszépíti
- Úgy van!
Gratula! -
Ispy
nagyúr
válasz
Ezt látva előtörtek a régi emlékek, azt még nem tudom, hogy ezek jók vagy sem.
Jó lett gratula!
-
Andras.Imre
csendes tag
Sziasztok! Végre elkészült az első nem low-cost gépem. Asszem kimaxoltam az adott helyet.
-Alaplap: X570 I AORUS PRO WIFI
-CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D
-RAM: Kingston FURY Beast RGB DIMM 2x16GB 3733MHz DDR4
-VGA: ASRock Radeon Phantom Gaming D RX 6900 XT 16G OC
-SSD: KIOXIA SSD 2TB KXG60PNV2T04 NVMe + Thermal Grizzly M.2 SSD Cooler
-Ház: NZXT H1 V2 A fehéres foltok csak dry PTFE mivel elég passzentos
-
GeriCool
aktív tag
válasz
esgabee #72113 üzenetére
Akkor minden rendben nálam. Már azt hittem csak én veszek a gyerekeknek gépet.
Lányom (10) asus TUF B550-M plus, egy Ryzen 5700X, 16GB kingstone fury ram, fury M2 1GB, asus 4060Ti, stb.....fiamnak (14) ugyanez csak 5600X es 2060Ti
Csak hogy legyen mire költeni 🤣
Itt még nem volt idő kábeleket rendezni -
palfitom
félisten
Téma tudnivalók
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
Meghökkentő gépek (PC-k) a nagyvilágból -
niof
veterán
válasz
#15779328 #72149 üzenetére
Cipőboltba cipőt, nem PC-t. Nem ilyen ronda PC-t!
@Fr3War
Ez annyira nem gáz, mint a cipő. Amúgy mi bajod a Nautilus-al? A valaha épített legprecízebben megtervezett hangsugárzó evör. El bírnám viselni a nappali sarkában, mégiscsak dizájnos, és valaha régen foglalkoztatott is a hifi. Meg mondjuk az egy tartós fogyasztási cikk. Viszont nem tudom, hogy ez a PC hol lenne jó helyen. Talán a pincében, hogy senki ember fia sose láthassa. Mert konkrétan először megnézné mindenki, hogy ez mi a franc, aztán meg jól kiröhögnének. -
MMIX
addikt
CoolerMaster cipő, Sneaker X, SFX tápos.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
Jakuskacsa #72137 üzenetére
Na ez a konfig brutál jól néz ki, gratula
Nekem színesben jobban tetszenek a ventik egyébként.
De amúgy én tuti teleraktam volna uncsi barna noctua ventikkel -
Ispy
nagyúr
válasz
Jakuskacsa #72137 üzenetére
Azt kell mondjam a fiadnak van igaza.
-
válasz
Jakuskacsa #72134 üzenetére
Szép, színes
-
Jakuskacsa
senior tag
Ha már gyerőcök gépei: nálam ez van a gyereknél:
390 es lap,
8700k delidelt, 5,1ghz
Ddr4 3800 2x8gb
Giga 2070super
2x samu 980 m2 512 ssd
2x 2tb wd green
850 seasonic gold táp
Meg egy 280 as aio víz (cpu max 60 fokos!!)
Thermaltake vt 20 ház kicsit átfaragva.A kábeleken még dolgozok, csak a hétvégére lett kész a szoba... Szóval van még mit tisztulnia az összképben.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
SoulReaver #72131 üzenetére
Akkoriban nekem se. Az utolsó bekezdés az az egyik mostani hobbigép.
Amúgy volna hozzá egy Onkyo TX-7530 1988-ból, egy '70-es évek második feléből származó Pioneer CS-E420 hangfalpárral. Nagyon szépen szól (árához képest mindenképp), de az erősítőre már ráférne egy felújítás, csak nem igazán tudok senkit a közelben, akire rá merném bízni...
-
SoulReaver
veterán
válasz
Synthwave #72130 üzenetére
Fú nem semmi
Nekem akkor még nem mondtak semmit a billentyű márkák...
A golyós egeremet úgy hekkeltem meg, hogy a rugót túlhajtottam, hogy feszesebben nyomja a golyót és nem volt akadása.
SBlive-om volt nekem is, egy régi sony erősítővel. Búgott a nagy analog 4 csatornás dög
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
SoulReaver #72121 üzenetére
14 évesen már én is PII 333A Cerkával nyomtam, PC Chips lapban. Előbb 64, aztán 128 MB SD RAM, és a 8 MB SiS IGP-t egy 12 MB-os Voodoo 2 Vulcan váltotta (majd egy 16 MB-os TNT 2 Vanta).
3 D F X
D
F
X
Glide 4EVER.Most is van egy Tualatinos Voodoo boxom AGP-s V3 3000-rel, csak egy Aureal Vortex 2 chipes Diamond Monster Sound MX300 hiányzik belőle (SB Live! és Audigy SE van, de az olyan snassz). Jó kis első generációs MS Natural Keyboarddal, japán Omronos/Hyperglide MX-2-s/ALPS encoderes/paracord 550-es Logitech MX300-zal és egy Allsop Raindrop XL paddal.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
SoulReaver #72115 üzenetére
Ilyen fiatal vagy? 14 évesen egy 8 MHz-s 286-osom volt.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Floyd80 #72124 üzenetére
Sokaknak volt az akkoriban ('80-as vége/90-es eleje +/-), nekem a TVC-hez volt kötődésem, '84-ben már iskolatársamén csapattuk.
PC csak 2000-ben lett, meg azóta is foylamatosan.Jelen projectek (jobbra a garázsgép, balra a retro benchpad, aktuálisban X79-es cucc, jelen pillanatban s775 VIA 880PT combó Asrock lap, DDR/DDR2, AGP/pci-e), itt ép egy Zotac GeForce 6200 PCI VGA van benne.
Garázsgépről több:10+ éves Antec házikó, ez nem a végleges kecó, csak kellett hirtelen valami.
Cserélni fogom, még nem álmodtam meg hogy mifélére. Egy dolog biztos, hogy full ATX lapnak el kell benne férnie normálisan, nem kicentizve.
-
Ispy
nagyúr
Fiatalok...
-
Navaren
aktív tag
válasz
14 évesen Apumtól örökölt PC-m volt, fekvő gépházban (talán Celeron 400 vagy 433MHz), akkor 'bazinagynak' tűnő, 15-ös Daewoo CRT monitorral (pocsék volt) a tetején.
Jelszó volt rajta (!), de Öcsémmel megfejtettük (családtagok kezdőbetűinek variációja volt...), minden szuper is volt egészen addig, amikor Anyu arra ért haza egy nap miután meglógtunk valahova, hogy az elvileg egész nap kikapcsolg gépen a 'Most már kikapcsolhatja a számítógépet' felirat virított. -
Smiley
addikt
válasz
Szinten
Egy kockas spiral fuzetre volt kidobva a 333mhz-s celeron. -
Navaren
aktív tag
Hozzátartozik a magyarázathoz, hogy szerintem a világ legforróbb 7700K-s CPU volt az S340-ben [link], 280-as kompakt vízzel is 70 fok felett ment 4.7 GHz-en játék (Mi volt akkoriban, Far Cry 5, Ghost Recon, Wildlands, stb.) közben, komolyabb tuningra nem is vállakoztam.
Meshify C-ben sokkal jobban érezte magát a CPU, csak ott meg a GPU főtt meg, konkrétan cipőkanállal kellett bepaszírozni a VGA-t a gépbe[link].
Így lett FD Meshy S2.
Az igazából minden tekintetben szuper volt, csak szinte feleslegesen nagy épített víz nélkül (meg még a pici 1070-essel). [kép]
Meg, mint írtam, kezdettől fogva 'zörgött', rezonált az oldallap, aztán ahogy a porszűrő szivacs bélés szép lassan 'kikopott' felül (elszakadozott a rendszeres takarítástól, így aztán kiszedtem), már ott is, és nem tudtam cserepaneleket venni.Így lett most Lancool 216, nekem ezek az O11-stílusú teliüveg kuckók nem jönnek be, akkor inkább valamilyen frame - típusú, open air házon gondolkodnék el
.
De egyelőre még a rózsaszín köd - időszakom van a 216-tal. Szuper. Szerintem. -
jokeph
nagyúr
válasz
esgabee #72113 üzenetére
Jó gyereked van, ha ilyen setupot kiérdemelt.
#72115SoulReaver:
14 évesen még csak álmodotam gépről, 15 évesen lett egy TVC-m, kazettával és a fekete-fehér Mecsek Orionra kötve - a TV-t magamnak vettem az "összemaszekolt" zsetonjaimból - 2 évig gyűjtöttem és ez lett belőle. -
esgabee
tag
Elkészült a gyerkőc gépe.
-Alaplap:
ASRock B760M-HDV/M.2
-Processzor:
Intel Core i5-13400F
-Memória modul:
Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MHz CL40 Beast White RGB XMP
-VGA:
SAPPHIRE AMD Radeon RX 7800 XT PURE 16G GDDR6
-SSD:
Kingston KC3000 1TB M 2 NVMe PCIe
-Táp:
Seasonic G12 GC-850 Gold
-Processzor hűtés:
DeepCool LE720 White
-Ház:
Zalman P30 -
niof
veterán
válasz
Navaren #72106 üzenetére
Nekem jelenleg van S340 Elite, de én nem érzem úgy, hogy megfojtaná a légáramot. Kb. félévente portalanítva van, de akkor is alig van rajta egy kis por. Befelé 2 14-es be Quiet tolja a levegőt, kifelé meg egy 14-es és egy 12-es Akasa, így egy picit pozitív a nyomás belül. Csak nyáron van "problémám" vele, mikor 28-29 fok van a házban, ezért akarok egy olyan házat, amiben nagyobb légmennyiséget tudok áramoltatni, és közel tökéletes kémény-hatást lehet létrehozni. Plusz egy jó ideje gondolkodom vízhűtésen is. Az O11-ben ezek gyakorlatilag mind megvannak. Csak még nem tudtam elhatározásra jutni, hogy melyik legyen, az EVO, vagy az EVO XL...
-
Navaren
aktív tag
S340 Elite volt utolsó NZXT kuckóm, de eladtam, mert elöl túl zárt volt, megfojtott mindent.
Aztán két meshify FD-től, előbb a kicsi C, aztán a dögnagy S2 (előbbit kinőtték a hardverek, utóbbi zörgött és rezonált és az őreltbe kergetett, de kísérletezgettem vele és sokáig megvolt)..
Most nekem is Lian Li van, mikor megláttam az első videókat beleszerettem a LanCool 216-ba.
Most rendeltem hozzá riser kábelt.
-
válasz
SoulReaver #72102 üzenetére
Én olvastam, láttam. Simán javít neked is 5-6C-t minimum, ami nagyon jó!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- sziku69: Szólánc.
- Parfüm topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Kompakt vízhűtés
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Xbox Ultimate előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000