- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz
tillatrilla #67997 üzenetére
Szerintem igen.Én pont fordítva használtam és jó volt.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Elméleti szinten kicserélném a pc monitoromat ( Asus VW225N ) egy nagyobb képátlóval rendelkező Philips tv-re,amin vga,és hdmi csatlakozó is van. A pc vga-n dvi alj van. Ha vennék egy olyan kábelt,aminek egyik végén egy dvi dugó,másik végén egy hdmi dugó van,jó képminőségben tudnám használni a Philipset?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Vettem egy második led refit, ezt úgy kötöttem össze 0.75mm2-es kábellel hogy kötődobozba van benne 3db 2-es WAGO-val + érvéghüvely a kábelek végén, így teljesen biztonságos megoldás. A kérdésem az lenne hogy minden gond nélküli ide én beköthetem a másik ledes reflektort, csak annyi kell hogy akkor 3-as WAGO-kat veszek mert ugye egyik slotba megy a hálózat felől jövő fázis pl, a másik 2 slotba pedig a 2 refinek a fázisa? Majd ugyanígy persze a földelés valamint nulla kábele a másik 2db 3-as WAGO-ba.
Igazából a fő kérdés ugye az lenne hogy nem-e gond esetleg hogy így továbbítom az áramot egyszerre mind2 reflektornak? Jó lenne ha 1 kapcsolóval tudnám kapcsolni mindkettőt egyszerre, aztán azért gondoltam erre a megoldásra.
-
válasz
V.Stryker #67990 üzenetére
A mostani vezérlők 5W alatt vesznek fel készenlétbe, az éves szinten 1752 forint.
Ha naponta 20x nyitogatod, 50-60 wattos motorral számolva, erősen eltúlozva az 700 forint.
Mindösszesen nincs 2500 forint évente, havi szinten 200Ft. 1 jó kávé ára kb. Ha ti emiatt méricskélni meg felezgetni akartok meg több 1000 forintért alkatrészeket venni, kötődobozokkal tökörészni ami szintén nem 10 forintos tétel+a vezetékelés, ám tedd de szerintem drágább lesz a leves mint a hús.
Vesztek egy heti időkapcsolót, nem néztem utána de szerintem több 1000Ft. Vesztek mágneskapcsolót, (ami utálja ha egy hétig be van húzva, így kb. 3-5 évet bír ki) a relét nem ajánlom mert ha nem egy fázison vagy a szomszédoddal, a 400V-ot nem szeretik a két állóérintkezőn miközben bont a mozgó, nem holnap de pár hónap múlva olyan fáziszárlatot fog csinálni hogy öröm lesz nézni, elolvad. Ez tapasztalat UPS javításból kifolyólag.
Vezérlő+mágneskapcsoló, vezetékelés, ott vagytok 3-4 évi villanyszámlánál és lehet hogy cserélni kell valamit pár éven belül.
Ugyanezen okból nem ajánlom a 4000Ft körül kapható fogyasztásmérőket, az is majdnem 2 év alatt hozná be a villanyszámlába az árát, feltéve ha azalatt a folyamatos üzemtől nem makkan meg. Az enyém 5 évet bírt ki hogy mindig be volt dugva.A számok tükrében én ezt egy értelmetlen és soha meg nem térülő projektnek látom de természetesen a Ti döntésetek.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Javaslatot szeretnék tőletek kérni az alábbi megoldására:
Ikerházban lakom, amelynek egy kocsibejárója van a szomszéddal, akivel most elektromos kaput szerelünk fel. Elképzelésünk az lenne, hogy fél évet a mi áramunkról megy, fél évet az övéről Első körben úgy oldanánk meg,hogy egy kültéri kötődobozól egy kábel bemegy az én garázsoba, ugyanonnan egy az övébe és hol hozzá lesz bedugva, hol hozzám. Bizonság fejébe a kültéri dobozban le is kötöm fél évre a másikat.
Van-e valami másik, ésszerűbb megoldás?
-
-
draco31
veterán
-
gardener
senior tag
Milyen egyszerű megoldás van arra, hogy egy szöveget elmondjon egy elektronika? szöveg:"Tenni kell a tűzre"
Wav vagy mp3 vagy miből lehetne feltölteni? (Kis gyerekjátékoknál kicsi kínai olyan egyszerűen megoldja az ilyet.) -
válasz
Dinter #67973 üzenetére
Milyen hosszú?
Mert van irgalmatlan vacak minőségű vezeték is. Amit 1 méter feletti hosszban használva működésképtelenek a rádugott eszközök.
Ajánlom az ohmmérést vagy a csipogtatást egy multival, és a kész alkotáson egy feszültségmérést a kontrolleren. Lehet az 5V közel sem 5V. -
mAtech
aktív tag
válasz
tordaitibi #67962 üzenetére
Köszi a választ!
Szétszedtem, de annyira össze van "hegesztve" a cella a fém lapokkal amik összekötik őket, hogy csak roncsolással jönne szét. Lényegébe a cellák végeibe bele vannak tűzve a fémlapok, majdnem mintha szegecselve lenne. Ez így f0sch, ergo marad az u.gy., vagy az új, de utóbbi nem rentábilis.
Üdv,
A. -
Dinter
addikt
Sziasztok.
Xbox360 kábelt szeretnék cserélni, olyan létezik, hogy rossz amit rendeltem? Ez nem csak sima USB kábel?
Először a saját kábelét forrasztottam vissza a megtört részt levágva, jól is működött.[link] Azonban most ilyet akartam felrakni, mert elengedett az egyik forrasztás, és ezzel egyik kontroller sem működik, csak fevillan 2 lámpa (nem tudom mit jelent). Pedig a forrasztásnak jónak kéne lennie. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj?
-
válasz
szabifotos #67963 üzenetére
Hasonlítsd össze pl. az ST 240 tuner és a Te egycsipes rádióvevődet, csak kapcsolásirajz szinten.
Máris megvan a magyarázat. -
draco31
veterán
Hello!
Ismerős akar fólia sátorban ügyködni, elektromos hőfokszabályozót keres 230-ast, mit tudtok ajánlani? Külföld is játszik. -
jaszy76
aktív tag
Sziasztok! Az alábbiakhoz kérném a segítségeteket:
Van egy erősítőm, amin van trigger bemenet. Ha rövidre zárom a 2 pólust, akkor bekapcsol. Ezt jelen pillanatban úgy oldom meg, hogy a házimozi processzor 12V-os trigger vezérlője meghúz egy relét, az meg rövidre zárja az erősítő trigger bemenetén a 2 pólust. Működik is rendesen.
Viszont én távirányítóval szeretném ki-be kapcsolni.
Erre megfelel EZ?Köszönöm a segítséget!
-
And
veterán
válasz
"Ha egy ilyen erősítő mindkét végére antennát teszek, (kint és bent) mit történik?"
Mivel eléggé széles sávú kivitel, rossz esetben elkezd gerjedni.
Ez nem egy kisjelű (antennajel szintjéhez való) erősítő, hanem adóoldali teljesítményfokozat, ráadásul elég nagy, 30 dB körüli erősítési tényezővel.
Ahogy mezis említette, egy külső antenna - mint 'ingyen erősítő' - a legjobb megoldás, ha valahogy megoldható a csatlakoztatása. Az antennajelet lehet erősíteni, de csak kábelen és értelmes mértékben, a célnak megfelelő kütyüvel, például: [link]. -
mezis
félisten
válasz
Nem kellene 2W RF-val telenyomni a lakásod.
Keresd meg a csoda kütyün az antenna csatolási pontját és oda csatlakoztass egy "nagyobb" (nyereségű) antennát. -
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Mit lehet tenni abban az esetben, ha egy FM rádió gyengén veszi a jelet. Tehát, ahol egy ezer éves régi rádióval jön a Kossuth tisztán, ott egy új kínai bluetooth csoda recseg, zúg.
Nincs erre valami eszköz, hogy mondjuk egy antennát kitéve, valami belső adóval "behozzuk az FM jelet"?
Ha egy ilyen erősítő mindkét végére antennát teszek, (kint és bent) mit történik?
-
válasz
mAtech #67961 üzenetére
A noti soha az életbe nem fogja tudni megmondani hogy nem eredeti Dell akkuk, ilyen nincs, lithium-ion vagy lifepo cellák vannak. Az egész világon nem sokan gyártanak ilyen cellákat, a többiek csak címkézik a saját nevükre. Kb. mint LCD kijelzőt is 3 cég gyárt.
Vegyél cellákat, cseréld ki, a 100mAh eltérés nem jelent semmit.
Megvan az esély hogy ezután nem fog elindulni a rendszer de ez már nem az akkuk hibája hanem a töltésvezérlőé ami kommunikálhat az akkupackban lévő egységgel és AZT kell lenullázni, erre konkrét tippem nincs, YT tele van ilyen videókkal, hogyan kell elindítani ilyenkor.
De nagy valószínűséggel nem lesz erre szükséged. -
mAtech
aktív tag
Sziasztok!
Másik topic-ban kifejtettem a kérdésem, így ide csak belinkelném, mert szerintem ide is való.
A válaszokat előre is köszönöm.Üdv,
A. -
Köszi mindenkinek a választ! Egyben reagálok rájuk.
Szóval igen, ez egy tablet, az adaptere 12V, ennyi a gyárija is, ezt nem tudjuk módosítani. Ilyen akksi van benne, ez pedig a védelem. A cellákat ha külön mérem (2 cella ugye) akkor megvan "3,valamennyi" V, egyben 6,"valamennyi", az akku szerintem nem döglött (csak piszkosul le van merülve), de ha a közös pontot nézem, ahonnan a 3 piros 3 fekete vezeték jön, ott 0V van, azaz nem, mert valami 2mV-ot mutat a műszer, de az gyakorlatilag 0. Ha fel lenne töltve az akksi, akkor is 0V-ot mutatna? Van IMAX töltőm, ami tud LiPo-t, de vajon ráköthetem-e simán a 2 töltőkábelt a + és - pontokra? Úgy értem, nem kell-e a fehér vezeték a töltéshez?
Nekem még mindig az a kérdés, hogy a védelem mitől döglött meg?! A piros és fekete vezetékek között, amikor a tab elindult, 6,8V körül mértem, ekkor írta a készülék, hogy alacsony a töltöttség, majd kikapcsolt. Ez után már 0V lett rajta, de azt se tudom, hogy az a 2,5V, amit amúgy a piros és fekete vezetékek csatlakozói között a panelon mérek (amikor az akksi nincs rádugva), az elég lenne-e bármire is, szóval ha az akksit ki is cserélem, töltené-e egyáltalán? Szerintem nem, mert annak ahogy írtátok is, névleges fesz fölött kellene lennie, vagy az elektronika ha nem érzi az akksit, akkor leszabályozná? A védelem is azért mutat 0V-ot, mert gyenge az akksi? Passz...
-
válasz
csabyka666 #67947 üzenetére
Szerintem:
mint mondtad sokat állt a készülék, a bekapcsolás megadta a kegyelemdöfést az akkunak és lement mélykisütésbe.
A védelmi elektronika kikapcsolt és úgy is maradt, hiába kapna töltést.
Direktbe kéne egy CC táppal a kapacitás függvénye szerinti árammal közvetlenül az akkukat megtámadni és cellánként 3,9-4V-ra tölteni. Látok esélyt rá hogy helyrejönne.
Ha mégsem, akkor tévedtem de sokat nem veszítesz, -
darvinya
titán
válasz
terapeuta007 #67957 üzenetére
Nem laptop, hanem Tab-ról van szó.
Tab elektronikája ad le 2.5V-ot/cella, mikor akkut ráköti, akkor már 0V/cella.
Ez szépen hazavágja akku elektronikáját. -
terapeuta007
aktív tag
válasz
csabyka666 #67956 üzenetére
Milyen tolto elektronika? Ami az akkupakk es a toltő kozott van a laptoban?
Az nem tud tobb feszultseget a pakknak adni mint amit a toltőtől kap.
Mérjél terheles nelkuli feszultseget a toltőn. Ha sok(10v+) akkor tolto csere es jo lesz az uj vedelemmel.Most akkor ha direktbe a cellákat méred akkor ott van 6v koruli feszultseg? Vagy doglottek a cellák?
A laptop mennyi voltot enged az akkupakhoz? Eztis merd meg. Lehet nem is toltotte.
-Szoval legyen a töltő feszultsege 10v alatt.
-legyen jo mindket cella( 2,5v+ fesz. darabonként)
-a laptop engedjen az akkupakhoz 8v+ feszultseget
Es ha ezek megvannak akkor mehet vedelem csere. -
válasz
terapeuta007 #67952 üzenetére
De ha a védelmet kivágta a töltő elektronika, akkor az újat is kivágja, nem? Legalábbis az a 2,5V nem valami izmos, szóval lehet már az akksi balancere előtt tönkrement a töltő "kör".
-
wasdffafaaff
junior tag
sziasztok
egy
Esperanza EKH002Knevű sütőlapról lenne szó,levágta az áramot és azóta nem müködik
meglehet csinálni házilag?mibaja lehet mivel nincs benne drótón kivül semmise,kivéve 2 dróton látok valami beharisnyázott kondenzátort vagy valamit. -
terapeuta007
aktív tag
-
PH-User
addikt
Szép jó estét!
Van egy öreg eMachines E728 laptopom és szeretnék egy kis hangerő-tuningot eszközölni rajta.
Tudom, egyszerűbb lenne venni egy külső USB-s hangfalat venni hozzá de ilyet nem szeretnék.
Létezik-e valami ultra kicsi erősítő-panel ilyen célra amit el tudok rejteni belül valahol?
Bontott laptop hangszóróm van sokféle, talán erősebbet is tudnék belerakni.
Ötlet/tipp/tanács?
Köszi! -
terapeuta007
aktív tag
válasz
csabyka666 #67951 üzenetére
Vehetsz balanaceres vedelmet ebayrol.
De ha már 2eves megvan az akku akkor lehet már vehetnel teljes pakkot ujat bele.Én lifepobol vennék a helyedben 2 cellát amekkora belefer az akku dobozaba. Meg ezekhez egy balanceres vedelmet es kesz. Max 6k HUF
Vagy ha nem akarsz uj akkut venni akkor ittvan egy bms a jelenlegidhez.[link]
Sőt meg magyarorszagon is van.[link]
Ez 1500+szallitas.
Ebbol mar félig megrendelhetned ebayrol a lifepo akkukat meg a vedelmethozza.Vagy még esetleg megprobalhatod megjavitani a jelenlegi vedelmet. De nem sok remeny van mert ha ic halt meg (ez a valoszinu)akkor szopás.
Ha vezetoreteg egett el vagy valami egyszerubb alkatresz(dioda ellenallas) szart be akkor mákod van. -
3 plusz és 3 mínusz vezeték kapcsolódik az alaplapra, illetve egy fehér, gondolom az a balanszért felel.
Így szerintem az összes cellát tölti egyszerre, mármint a 3 - 3 vezeték csak azért van, hogy ne csak 1 - 1 vigye a nagy áramot...
Magyarán az akkun 7.4V van az alaplap felöl nézve, mivel egy pontról jönnek a kábelek. Azaz hogy 7.4V-nak kellene lennie, mert 0V vsn rajta, de ahol az akksin lévő kis panelre csatlakozik az akksi, ott tudom mérni rendesen.
Szóval ja, az akksi elektronikája döglött, de a noti oldalán meg csak 2.5V körül lehet mérni, gondolom ott legalább 8V-nak kellene lennie.Vagy nem így értetted?
-
darvinya
titán
válasz
csabyka666 #67949 üzenetére
Össz cella töltő elektronika, vagy külön cella töltő?
Külön cella töltőnél 4.2V körül van, össz cellánál pedig névleges akku fesz. van.
2.5V alatt semmiképp sem jó.Ha akku védelme bekapcsolt, de akku jó, akkor biztosan Tab elektronika vágta haza.
-
Szerintem is kevés...7.4V-os az akku, ez megindulna 4.2V-on?
Szétszedtem az akku burkolatát, de valami itt se oké, mert a kivezetésein 0V van, a B+ és B- pontok között viszont megvan a 6.2V. Van rajta egy kis elektronika, lehet abban is meg van szakadva valami, mindenesetre azért esélyes a töltő elektronika, mert amikor akksiról elindult, akkor se töltötte... -
darvinya
titán
válasz
csabyka666 #67947 üzenetére
Döglött a Tab töltő elektronikája, mert akku nélkül 4.2V körül kellene lennie.
-
Üdv mindenki!
Korábban írtam a topicba egy tablettel kapcsolatban. A 7,4V-os akksin akkor 6,8V-ot mértem, ezzel el is indult, de kikapcsolt. Feltettem töltőre, kb 5 napig volt fenn, de nem indult el. Szétszedtem, az akksin most 0V-ot mérek.
Megmértem az akksi csatlakozóját a panelen: ha nincs benn az akksi, akkor 2,5V körül mutat minden csatlakozón (3-3 csatlakozás van, de ugyanoda fut be az akksin), ez a fesz normális ebben az állapotban?
Ha az akksit is rádugom, akkor 0V van ugyanezeken a pontokon. Lehet, hogy az akksit valami belső rövidzár merítette le, és az elektronika ezért szóba se áll vele? Na de 1 hét alatt?!Minden vélemény érdekel.
-
A power bank esetében még akár el is fogadnám, hogy nem túl kifinomult a töltése, tekintve, hogy filléres kínai csoda, de telefonnál elég nehezen hiszem el, hogy elfűtené a felesleges energiát... Ha jól tudom a lítium alapú akksik töltése amúgy is áramgenerátorral történik, ami vmi kevésbé faék egyszerűségű elektronikát feltételez.
-
PHM
addikt
Az akku feszültségét nem kell mérned.
Megméred a betöltött kapacitást és levonsz belőle kb 5%-ot.
Így jó közelítéssel megkapod az akku kapacitását.
(Mindez 5V töltőfeszültségre és 1 cellás lítium akkura vonatkozik.)
Telefonnál kicsit más a helyzet, mert nem tudni, mennyi a telefon
saját fogyasztása, ezért azt érdemes a művelet idejéig kikapcsolni. -
válasz
tordaitibi #67939 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a választ, ezek szerint nemigen tudom pontosan kiszámolni a beépített akksi kapacitását sehogy sem.
Az akku feszültséget nem tudom mérni, tekintve, hogy egyik szóban forgó eszközt sem tudom szétszedni. -
And
veterán
Ahogy írták: töltési hatásfok számításakor az akku névleges feszültsége nincs a képben, nem is kell ott lennie. A Li-ion és -polimer akkuk töltési (nem energetikai!) hatásfoka amúgy 99% körüli, ami azt jelenti, hogy a bevitt töltésmennyiséget majdnem teljes egészében visszakapod kisütéskor. A bevitt töltés mérésének pedig valóban csak úgy van értelme, hogy előtte teljesen kisütöd a cellát (igaz, hogy 3V alatt már nem sok töltésmennyiség marad egy Li-xx akkuban, de a hivatalos kisütési végfeszültség 2,75..2,8V körül van).
-
Csak akkor kapsz a kapacitásról pontos értéket ha minden esetben, minden mérés előtt teljesen kisütöd a cellát. Én 3V alá nem mennék, egy normál cella már 3,2-3,3V alatt is rohamosan csökkenő feszültséget mutat azaz valahol itt van az értelmes merítési határ.
Tehát a menete:
pontosan 3 voltig kisütöd.
pontosan 4,2voltig feltöltöd.
És ismét 3 voltig kisütöd és közben méred a kivett energiamennyiséget.
És ismét 4,2 voltig töltöd és közben méred a bevitt energiamennyiséget.
Itt megkapod a wattóra értéket, ha átszámolod vagy esetleg a töltőd már amperórába jelzi, a kapacitást.
A töltési folyamatnál a töltési hatásfokot nehezebb számolni, amennyiben tudod mérni a töltő által felvett értékeket is, abból levonva a töltő üresjárati fogyasztását és számolva egy 85-90% átalakítási hatásfokkal, az értéket megszorzod 1,1-el.
Ez az érték és az akku oldalon mért érték hányadosa lesz a töltési hatásfok.
pl. kivett 9Wh, bevitt 10Wh, az akku töltési hatásfoka 90% vagyis a belepumpált energia 90%-át képes vissza is adni. -
Sziasztok! Akkumulátor kapacitással és töltéssel kapcsolatos kérdésem lenne, remélem elfér itt a kérdések közt, meg itt a legnagyobb az egy topikra jutó hozzáértők száma.
Van egy usb-s Volt/Ampermérőm, és ezzel szeretném megtippelni, hogy milyen állapotban van/mekkora kapacitású az akksi a készülékeimben.
Ha egy vadonatúj power bank töltésekor 4500mAh töltés megy be a műszer szerint, és papíron a benne lévő akksi 5000mAh-s, akkor jól gondolom, hogy vagy nem teljesen valós a ráírt érték, vagy 0.8-nál is rosszabb hatásfokkal tölti magát? Úgy számoltam, hogy (5V * 4500mAh)/3,7V * hatásfok.
A kimenetet még nem tudtam lemérni, mert tegnap vettem a power bank-et.
Bónusz kérdés: egy 1 éves mobiltelefon akksi gyári értéke 2350mAh. Ha a műszer szerint 1850mAh megy bele egy töltés során, milyen hatásfokkal számoljak, ha meg szeretném kapni az akksi jelenlegi állapotát? Úgy tudom 0.9-es hatásfok körül működnek a li-po töltők. Ha azzal számolok, 2250mAh jön ki, amit nehezen hiszek el egy 1 éves akksiról, túl szép, hogy igaz legyen.Bár a tapasztalat alapján nem csökkent érezhetően a kapacitása.
Köszi a segítséget!
-
hzsolee
őstag
Üdv!
Smd ellenállás kóddal kapcsolatban lenne kérdésem. Ilyen jelölést nem találtam, hogy R50 illetve másik panelen R51. Lehet, hogy az nem is R?Elvileg ez a rajza. A többit értem, csak számok: érték plusz annyi nulla amennyi az utolsó szám. Tehát a másik 3 megvan, és jó is.
Még van egy lehetőség, holnap lesz egy harmadik ilyen panel a kezem ügyében, max rámérek, meg lehet azon más a jelölés...
-
VIPowER
őstag
Ma megöltem egy TDA 7294-est. Már vagy 100-at raktam össze ebből a fajta IC-ből, és sosem volt gond, de ma! A hangszóró kivezetést kötöttem a negatívra. Eredmény : Füst. Pokolra az ilyenekkel, már ha lenne pokol, de ha van, az is normálisabb mint én, szerintem elzavarnának onnan.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
csabyka666 #67922 üzenetére
Itt mindent megtalalsz: [link]
-
válasz
draco31 #67920 üzenetére
Mezei 1x12voltos is jó szükségmegoldásként, egyutasan egyenirányítva és túlméretezett pufferkondikkal. Próbára tökéletes. Ha beválik, maradhat is így.
Pl. elektronikahibás akkumulátortöltő trafója, esetleg pár menet letekerve a szekunderből. Figyelni kell és mérni, a pufferfesz. nem lehet semmiképp +-18 voltnál több!! Azaz 13V AC. -
Üdv szakik!
Van nálam pár alaplap, amit BGA-zni kellene, de csak a notik többi részét akarnám tesztelni (kijelző, billentyű...), szóval megpróbálom reflowzni hőléggel. A kérdésem, hogy milyen anyagot ajánlotok, amit be tudok juttatni a GPU alá? Láttam valami fluxos dolgot, de a nevét, pláne a márkáját sem tudom.
Köszi a segítséget előre is!
-
Ciccuka
veterán
válasz
tordaitibi #67918 üzenetére
Amennyire le tudtam olvasni (mindkettőn az van, ha jól látom):
41
48
ST -
draco31
veterán
válasz
tordaitibi #67915 üzenetére
Szép kis áruk tud lenni ahogy látom. Így egyenlőre marad a fiókban.
-
-
Ciccuka
veterán
válasz
tordaitibi #67916 üzenetére
Köszi! Ebből, akkor érdemes venni kettőt. A másikon más a szám, oda is mehet ugyanez?
-
-
válasz
draco31 #67912 üzenetére
PC táppal hogyan, mert ennek +- táp kell, ha csak a +12 voltot kötötted rá akkor nem megy. A PC tápok negatív 12 voltja viszont legjobb esetben is csak max. 1A terhelhetőségű. Ha meg asszimetrikusan, csak a +12voltot adod rá, ezt ne tedd mert akát meg is nyúvadhatnak az ic-k.
Ott van hogy DUAL AC, azaz rajta van a graetz meg a pufferek de szimmetrikus tápot kíván, 2x12V AC-t de jó a DC is de +-12V.
A táptranszformátor specifikáció is erősen sántít, ez egy 20 wattos tok amiből 3 darab van úgyhogy minimum 60VA vagy kb. 80W kéne, nem 25W.
Meghajtod és az ajánlott 25W trafó 10 perc után ég le. -
Ciccuka
veterán
üdv!
Gyerekjátékon véletlenül a fekete vezeték (3x1.5V AA elem=4.5V) hozzáért az egyik diódához (lilával van jelölve a képen, hol ért hozzá) azóta nem működik. Gondolom egyik cseréjével orvosolható, mert azt áthidalva egyébként működne (csak úgy rekedt a hangja). Zöldel van jelölve, ahogy kapcsolódnak a nyákon. Mivel tudnám gyorsan és egyszerűen helyettesíteni szerintetek?
-
válasz
tordaitibi #67911 üzenetére
Bocs fejbe rosszul szamoktam, 0,5 mikroamper a nyugalmi fogyasztasa.
-
draco31
veterán
Hello!
Van egy ilyenem, de nincs tápom hozzá.
Dual AC 12V 25W kellene neki.
Honnan lehetne kukázni egy ilyet?
Próbáltam PC táppal, a LED világít is rajta, meg valami zúgást ad a hangszóró amit rákötök, de kb. ennyi a tudomány. -
-
Reggie0
félisten
En backup battery melle MCP1810-et szoktam rakni. Annak 20 nA a nyugalmi fogyasztasa. 100mA-ig birja a terhelest max(plusz teljesitmenykorlatot is szamolj). Viszont csak 1.2V vagy 1.8V kaphato, probald ki a modulod, hogy megy-e 1.2-rol. Ha megy toltheto elemrol, akkor jo az 1.2V.
-
válasz
gyenesmartin #67908 üzenetére
Ez nagyon jól néz ki, kösz!
-
válasz
tordaitibi #67906 üzenetére
Köszi. Ehhez tudnál mutatni valami alapkapcsolást + hogy kell méretezni?
-
-
Van valami tippetek, hogy egy sima AA elemes óramodult mivel lehet meghajtani 5 V-ról úgy, hogy a plusz fogyasztás max. néhány uA legyen?
-
Reggie0
félisten
válasz
kjani18 #67892 üzenetére
Hutobordat sosem huzunk, hanem csavarunk.
(#67901) kjani18: Normal gumi alapu cuccokat izopropil alkohollal es asvanyi olajjal lehet tamadni. Szilikongumit pedig szilikonolajjal. De par napot hagyjad azni. Izopropil alkoholos aztatas utan a processzort erdemes fokozatosan szaritani, mert az ipa imadja a vizet is, meg konnyen bejut kis reseken at. Ha egyik sem megy esetleg limonennel. Festekoldokat nem javaslom, azokban van ami tamadhatja egyes femeket ha olyanok a korulmenyek.(dcm a rezet pl.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Nintendo Switch
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Milyen egeret válasszak?
- sziku69: Szólánc.
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Politika
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest