Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen egeret válasszak?
- Autós kamerák
- Milyen SSD-t vegyek?
- Unigine Superposition Benchmark
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz draco31 #67797 üzenetére
Ezzel én nem foglalkoznék, mert:
Akku kapacitás: 5400 mAh
12 V indítás rásegítés
Töltési idő: kb. 7 óra
Ezzel még 50cm³-es motort sem indítasz, nem hogy egy 100A-es autót.Szóval egy nagy átverés, még ha rásegítőként árulják.
Ekkora telefon powerbank-ot 3000Ft-ért árulnak.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
draco31
veterán
Hello!
Ebben milyen elektronika lehet? Elgondolkoztam egy hasonló építésén, gondolom ebay-ről olcsóbban összejönne, 18650-eseim vannak.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Attix70
aktív tag
MUSTOOL MT108T multiméter. Nagyon jók az első benyomásaim róla. Tartalmaz freki generátort is.
[ Szerkesztve ]
Próbáljuk meg a mondatokat NAGYbetűvel kezdeni
-
mezis
félisten
válasz pellesmartin #67793 üzenetére
Azon kívül, hogy hamar tönkre megy, a tápfeszültséged sem lesz kellőképpen szűrt.
mezis
-
PHM
addikt
válasz pellesmartin #67793 üzenetére
Kapcsolóüzemű tápba én nem tennék csak low ESR kondit.
Az sem tart örökké, akkor mit várjak a simától?Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
pellesmartin
tag
Hello! PC tápegységből szeretnék egy 'labortápot',két szűrő kondi felpúposodott benne, egy 16V 3700uF,azt cseréltem ugyan ilyenre,viszont 16V 4700uF-em nincs itthon,mehet bele kisebb kapacitású? 2000uF..
Van 4700uF is,csak az 35V-os nem fér be a többi konditól,szűk a hely.Olyan kondi ami nem low ESR nem jó bele? Köszi -
Vanir
veterán
-
titán
Sziasztok!
Vannak esetleg bevált olcsóbb multiméter típusok? Kintről is jó. Feszültségmérés, ellenállás stb, semmi extra.
Köszönöm szépen!
-
Ciccuka
veterán
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
llaszlo
veterán
válasz terapeuta007 #67784 üzenetére
És ha csere, akkor milyenre érdemes? Olcsón kb 500Ft-ért kapni ilyen motort. Mi az ami jobb és méretben ilyen?
38x15x20as kb.
Szár nélkül pedig 25mm kb a hossza.[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
válasz kjani18 #67781 üzenetére
Ezt most nem értem, miért ne lehetne, az nem az alkalmazástól vagy a funkciótól függ hanem a benne levő rádiós modultól.
Pl. én elmentem a péceli kapus boltba, vettem 2 vevőt meg 1 távirányítót. Az egyik vevő az autómba lett beépítve mert nem volt benne gyárilag centrál, a másik meg a tolókapumat nyitja. De nyithatna sorompót vagy akár konzervet is , ugrókódos, elég korszerű hcs keeloq ugrókód rendszert használ.
Nekem van egy marék tévedésből vett, a tiédhez hasonló tanítható távirányító és egyiket sem tudom feltanítani az én távirányítómra. Mert nem ugrókódos.
Nézz el ide, itt a 28-ból 4 darab az ugrókódot is tanulni képes. A többi mind csak a fixet tudja.[ Szerkesztve ]
-
-
llaszlo
veterán
Ez a motor, hogyha sokáig áll, akkor nem indul
Ilyenkor egy kis rásegítéssel elindul, ilyenkor már a menetirányt is lehet váltani. Van egy másik ilyen motorom is és a kettő közül ezt nehezebb megforgatni kézzel. Ez lehetne a hiba oka vagy más elektronikai? A cserén kívül lehet más megoldás a javításra? -
kjani18
őstag
válasz tordaitibi #67777 üzenetére
Sorompó nyitó, nem lehet ugrókódos.
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
And
veterán
válasz darvinya #67778 üzenetére
Én nem ezt látom az adatlapon: [link]. Amit te Vc-nek említettél, az a pdf szerint Vprog, és nem 5V, hanem 1V. Mellesleg a 2. oldal táblázatának adataiból (Ibat: 1000 mA @ Rprog = 1,2k) és a 3. oldalon lévő konkrét ellenállásértékekből (Rprog Current Setting) is így jön ki.
-
darvinya
titán
TP4056 töltő elektronikát 20kΩ-mal korlátoztam töltő áramát, s ez 30mA -t jelent, mert 80mAh aksit kell tölteni.
Jól számítottam ki?Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
kjani18
őstag
Hali!
Vettem ilyen "tanítható távirányítót.
Itt megvan, hogyan kell duplikálni.
Sajna nem ismeri fel az eredetit, így nem tudom "betanítani". Arra gondoltam, hogy esetleg a frekvencia nem stimmel, de nem tudom megállapítani, hogy milyen frekin megy az eredeti.Kinézetre szerepel azok között, amikhez jó.
Próbáltam még másik két típussal is, de nem írja be.Ha valaki tudna segíteni...
Köszi![ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
ekkold
Topikgazda
ANENG Q1 multiméterrel van valakinek tapasztalata?
Egy ANENG 8009-est használok egy ideje, az elég jól bevált.http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
12V betáp mellett 10.5V a maximális kimenő feszültség, a leírtak szerint 1.5V dropja van. Van rajta az a sokmenetes kék poti a tekercs alatt, azt tekerve tudod beállítani a kívánt feszültséget.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez nem dc-dc, hanem flyback konverter LM2587-tel. Neki van olyan kapcsolása, ahol 12V +-néhány volt lehet a bemenetén, de 12V jön ki belőle. Az adatlapja tartalmazza: https://www.jameco.com/Jameco/Products/ProdDS/1291137.pdf
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
Van 2 ilyesmi dc dc konverterem.
Nem igazán értem a működésüket. 12 voltot bevezetek és ha mérem ugyan ennyi jön ki! Vagy erre fogysztót kellene kötni? Akárhogy tekerem a potmétert, ugyan az a kimenetet mérem, amit beküldtem.il sole non sorge più ad Est!
-
And
veterán
válasz pellesmartin #67758 üzenetére
Én ezt nem javaslom. Bizonyos esetekben lehet létjogosultsága a tápegységek párhuzamos kapcsolásának, például redundancia biztosítása céljából, diódás közösítéssel. Utóbbi eset viszont azt feltételezi, hogy a tápegységek terhelhetősége külön-külön is nagyobb, mint a terhelés árama.
Olyan tápokat nagyon nem javasolt egyszerűen lepárhuzamosítani, amelyek nyugalmi feszültsége nem tökéletesen azonos (USB-táp esetén 5% a tűrés), és amelyeknél nem tudod azt sem biztosítani, hogy a terhelőáram eloszlása közöttük teljesen szimmetrikus legyen. Ezen felül jobb nem teljesen határra tervezni, vagyis ha 3 amperes az áramigényed, akkor annál valamivel nagyobb terhelhetőségű tápot illik használni. -
pellesmartin
tag
Hello! Gyors kérdés,kellene nekem 5V 3A,van itthon jópár db telefon töltőm,mind 5v-os,de csak 1A tudnak, összeköthetem őket párhuzamosan,hogy eltudjak látni egy 3A igényű fogyasztót?
-
-
tomazin
veterán
Régi Dual cs-410 nem az új ezüst.
A dc pedig biztos, a 12v is, a mA az újból ítélve bőven elég neki.már próbálkoztam ebayen, hogy valaki fotózza már be a tápot, de eddig még nem válaszolt senki
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jó ötlet amit írtatok, tartalék megoldásnak. Thx!
-
tomazin
veterán
kaptam egy lemezlejátszót, amihez nincs táp. a hátuljára rá van írva, hogy 12v kell neki. ahogy néztem hasonló lejátszó 130mA táppal rendelkezik, így kap egy 1,5A-t és azzal vígan elmegy. Viszont azt nem tudom, hogy melyik részén kellene neki adni a +-t. Ezt ki lehet mérni? Vagy van valailyen megoldás hogyn lehet megállapítani szétszedés nélkül?
próbáltam már service manualt szerezni hozzá, de vinylengine-re nem tudok regisztrálni, nem jön meg a mail és ahogy néztem ez nem egyedi probléma -
tordaitibi
veterán
válasz CPT.Pirk #67746 üzenetére
Nagyon régen építettem ilyen kivezérlésmérőt és én is dilemmába voltam a 2,7v ac fűtéssel. Kapott DC-t, annyi volt a látható hátránya hogy a polaritástól föggően, ha nagyon közelről néztem működés közben, az egyik-másik vége icipicit fényesebben jelenítette meg a pálcikákat. Évekig használtm Dc fűtéssel, konkrétan a régi Skoda120 autómban.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hát, 49Vac-ből csinál kétszer 2.15Vac-t az előlapi VFD kivezérlésjelző fűtőfeszültségének. Kissé speciális trafó.
A T2 ott középen. Ha nagyon necces, maximum körbevágom flexel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, a régi panel helyére megy az új majd. Van kapcsolásom meg mindenem róla, plusz azóta már javítottam benne ezt-azt. A trafó amúgy már beszerezhetetlen, az erősítő olyan 74 körül került a boltokba.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Amellett vagyok én is. Így nézett ki gyárilag, ők különválasztott gnd-ket használtak, de mindig is volt brumm problémája ennek az erősítőnek.
Az egyetlen igazi probléma annak a trafónak a kitermelése lesz a régi nyákból. Ha az esetleg megsérül, azt nem tudom pótolni...
[ Szerkesztve ]
-
Van valakinek tapasztalata ilyen Bluetooth lappal? Nem írnak semmi konkrétat, hogy milyen kodeket támogat.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csinálnék régi erősítőbe új nyákot a táphoz, mert a régi tropa. A táp két részből áll, van egy sima diódás-kondis táp a végfokoknak és van egy precíz külön táp az equalizer és minden más számára.
Rendes, minőségi kétoldalas nyákban gondolkodom csak azt nem tudom, hogy a két táp földjét válasszam-e külön, vagy egy nagy egybefüggő gnd felülettel és sok gnd viával oldjam-e meg. Nekem ez utóbbi megoldás a szimpatikusabb.
-
gogi?
tag
Sziasztok . Remélem jó helyen érdeklődöm ! Vettem egy Technics SH-GE90 equalizert de sajnos amikor bekapcsolom az egyik oldal hangereje fele akkora lesz mint a másiké ! Jobb bal oldalt nem lehet állítani rajta !
Amatőr vagyok forrasztan bemérni tudok főként ha tudom kondenzátort vagy tranzisztort kell de ez nem egy erősítő ahol végfok ,előfok van tehát fogalmam nincs ,hogy hol keressem a hibát ! A képet egy oldalról szedtem ,hogy mégis miről van szó ![ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Én meg minőségi ónnal egy mozdulattal bevonom ónnal.
S nem kell csodaszerezni, mert ón jó, s bádogossal próbálok csodát művelni.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
mezis
félisten
válasz PitLee #67718 üzenetére
Anno, a közép-, rövidhullámú rádiózás korában a Litze huzalok vékony, zománcozott ereit képtelenség volt kapargatással tisztítani. Volt viszont egy nagyon egyszerű módszer volt ajánlott: pillanatokra nem kormozó lángban (gáz) leégetni a zománcot.
Hittem is meg nem is, de kipróbáltam a mostanában használatos fülhallgató vezetékekre: működik.
Ami meglepő számomra, az az, hogy nem látszik fémtisztának a "lángolt" vezeték, ennek ellenére akár csak gyantás folyasztószerrel is könnyen futtatható ónnal. A maróbb hatású folyasztószerrel azért biztosabb a siker.[ Szerkesztve ]
mezis
-
Janos250
őstag
válasz Breaker #67719 üzenetére
Annyiban kényelmes, hogy nem kell méréshatárt váltogatni. Elvileg 3 mérés/sec, de ez nekem jóval többnek tűnt. Elővettem helyette a régi méréshatár váltóst. Ha nem változik a jel amit mérsz, akkor jó, kényelmes.
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Breaker
tag
válasz vtechun #67717 üzenetére
+1
Engem is érdekelne.
Ma ráakadtam egy olcsóra, nevezetesen erre:
BSIDE ZT301 Portable Handheld Digital Multimeter - BLUE AND BLACK
Erről esetleg tudnátok véleményt mondani?
Köszönöm
Üdv
BreakerMSI MPG B550 GAMING PLUS | AMD Ryzen 5800X3D | 32GB Trident RGB G.Skill 3200Mhz | GIGABYTE 4070 SUPER 12GB
-
PitLee
őstag
válasz modflow #67704 üzenetére
Nem könnyű,
a vékony vezetékekről, le kell kaparnia lakott, érzéssel csak 2-3mm-t
én forrasztózsírt használok, valami "piroskupakos" régről, azt hiszem a rézcső forrasztáshoz vettem annak idején
a vezetékek végét kicsit megkenem a f.zsírral, majd a "cin"-es pákahegyét hozzáérinted és már fel is szaladt rá a cin, szinte felissza
a Jacket is megkenem finoman és arra is egy kis cin
a vezetékre fel huzigálom a zsugorcsöveket, ha nem szerelhető hanem bontott a Jack
aztán kell száz kéz vagy valami csipeszes fogóketyere, és sorba rácinezni a vezetékeket, ha fenn áll az esélye, hogy össze ér, lehet lakozni (köröm lakk) vagy egy kis szigetelő szalag darabot odavágni, hogy tuti ne érjenek össze
ezután jön zsugorcső logisztika vékonyabb, vastagabb amíg meleg lehet idomítani hajlítani akár 90°-ot is lehet csinálni utána a Jack felől éles pengével szépen körbe vágnia Jacket nem szabad sokáig melegíteni, mert a belsejében műanyag rétegek választják el a fémrészeket és hát megolvadnak ha sokáig próbálkozik az ember.
Én ilyen kontár vagyok csak, tudom hogy vannak bizonyos folyasztószerek amiket egyik helyen szabad a másikon már nem szabad használni, aztán a "cin"-ben is van többféle, de én így magamnak nem nézek ilyeneket, a cin-t talán az obiban vettem és tömör, nem gyantás az nekem nem jött be.
itt #61322 link látszódik elvileg a 2. és a 3. képen ezt csináltam utoljára
[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Milyen multimétert ajánlotok kezdőnek, ami jódarabig elég lesz? Tudjon diódát is mérni, ill. az sem baj, ha hőmérsékletet, de az annyira nem követelmény. Köszi!
-
tordaitibi
veterán
Oké, legyen mágneses, de akkor se jó sehogy, a tape-phono-tuner választókapcsolóba nem futhat be sehogyan közvetlenül az MM hangszedő jele, az stabilan a phono-preamplifierbe megy, és az előerősítőből jön a pár 100mV jel már.
Ezért nem értem a kollégát.
Hacsak nem közvetlenül a hangszedőről jövő árnyékolt vezetéket támadta meg a nyákon.
Örülhetett a 2-5mV kimenetű tekercs a vonali vagy fejhallgatós meghajtásnak akkor, zizeghetett a tű rendesen. Lehet bakelitet vágni.[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
-
VIPowER
őstag
válasz hentes555 #67710 üzenetére
"Háttérzaj nem nagyon van, de a gond annyi, hogy a hangminőség elég sz*r, olyan recsegős az éneknél és dobnál pl. Ez mi miatt lehet?"
Mert ott nagy az előerősítés, a lemezjátszóhoz kell is.
Már írtam hogy kösd az EQ bemenetére. Jó eséllyel még oda is van írva a panelra hogy "IN", "OUT". Neked az "IN" kell. Kiforrasztod a mostani bemenet kábelét (L,R), ráforrasztod az újat. Jó eséllyel ott a testpont is, bár azt már találtál. -
tordaitibi
veterán
válasz hentes555 #67710 üzenetére
Talán a két eszköz nyers párhuzamosan kapcsolása miatt.
Rá kéne jönnöd melyik az elmenő L R és a nyákot elvágva arra csatlakozni. Valamint a csatolókondenzátorok hiánya is okozhatja. Nem ismerem a készüléket, elképzelhető hogy a választókapcsolón egyenfeszültség is van, te meg ezt lehúzod a testre és elmásznak munkapontok.Így (nekem legalábbis) nagyon nehéz tanácsokat adni, több ilyen vonalbemenetet csináltam már autórádiókhoz, ha a kezemben van a cucc és látom pontosan mi honnan hová magy és látom az alkatrészoldalt is, általában 1 perc alatt jöttem rá hová kell bekötni. Öregszem úgylátszik, romlik a vizualizációs készségem sajna.
-
hentes555
senior tag
Nos, ráforrasztottam a földet a kék pontra, a bal és jobb csatornát meg az L és R lábakra. Először nem mertem, csak egy másik olcsó mini hifi kimenetére kötni. Az eredmény elég vegyes. Az előlapon úgy vannak a módkapcsolók felülről lefelé, hogy Phono-Radio-Tape. Az L R lábak a Phonohoz állnak a legközelebb. Szóval elindítottam Tape állásban csak úgy random, ott a mini hifin és ezen is maxra kell venni a hangerőt, hogy egy csendes szobában is közepesnek is alig nevezhető hangerőt produkáljon. A Radio állásban még halkabb. Aztán átkapcsoltam Phonora, majd gyorsan vissza Radiora mert rohadt hangos volt, de levettem a hangot közepesre a minin, ezen meg a legalacsonyabbra, így már azt mondom a kellő hangerőt produkálja Phonora állítva. Háttérzaj nem nagyon van, de a gond annyi, hogy a hangminőség elég sz*r, olyan recsegős az éneknél és dobnál pl. Ez mi miatt lehet?
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
hentes555
senior tag
válasz hentes555 #67708 üzenetére
Vagy ezt a pontot néztem még, amit bekarikáztam. Van egy kis nyák, amin az infra vevője és a jack aljzat van. Ezen panelbe fut be az RCA földje. És ebből a panelből jön egy fekete vezeték, benne egy piros egy fehér és egy szigeteletlen ér. A szigeteletlen kapcsolódik erre a helyre, amit karikáztam, és itt a panel túloldalán egy halom kondi és ellenállás van, a tőle közvetlen jobbra levő forrasztás az konkrétan egy jó nagy méretű 2200 mikrofarados kondi lába.
-
hentes555
senior tag
válasz tordaitibi #67707 üzenetére
Rendben, megpróbálom így. A hangfalak egyébként 4 Ohm, 8 W teljesítményűek. Az a baj, a másik módszert nem igazán értem, hogy hogy kellene kivitelezni a gyakorlatban a kondis dolgot, hogy hova mit kössek Ez talán egyszerűbb, hogy a két oldalt simán ráforrasztom az Lés R helyekre, a földet meg kihúzom az RCA földjéhez.
[ Szerkesztve ]
-
hentes555
senior tag
válasz hentes555 #67701 üzenetére
És úgy esetleg lehet, hogy ami a hangszóró RCA csatlakozójánál van földelés ( a két csati össze van kötve , onnan megy egy fekete kábel a “phones” nevű jack aljathoz) oda rácsatlakozhatok esetleg én is földelésként? Hátha ott biztosabb, hogy semmi oda nem való dolog folyna a kábelen.
-
modflow
veterán
válasz tordaitibi #67698 üzenetére
Hát feladtam. Ez egy 4 csatis jack dugó volt, de nem tudtam megcsinálni.
4 vezetéket ebbe beforrasztani, úgy, hogy az anyaga óntaszító, lehetetlen.Nagy nehezen rászenvedtem, de tesztelve összeért valamelyik a többivel....
-
-
hentes555
senior tag
válasz tordaitibi #67697 üzenetére
Köszi a választ. A legtöbb kék egy furat helye, ahol a csavarral a házba tudom fogatni. Inkább akkor oda forrasztom, ahova már alapból is megy vezeték. Meg akkor a bal és jobb ágba iktatok kondikat, ami közel van a nyákon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Videós, mozgóképes topik
- Kerékpársportok
- BestBuy topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Tesla topik
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest