Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pjen
félisten
válasz vitemerius #86297 üzenetére
Az csak egy kapcsoló, össze zárja és nyitja a két drótot.
-
pjen
félisten
válasz tordaitibi #86246 üzenetére
-
pjen
félisten
válasz PROTRON #86166 üzenetére
Szerintem, persze nem biztos, hogy igazam van, ahogy másnak se. De az, hogy rogyadoznak az iskolák és egyebek, nem hoznak bevételt. Azt a melóst aki rendbe hozza a sulit fizetni kell és ehhez adó bevétel kell. Árút kell termelni, eladni, adót fizetni amit az állam újra eloszt.
-
pjen
félisten
válasz PROTRON #86158 üzenetére
Az a gond, hogy azokat a munkákat elvégzik azok akiknek mi össze szerelünk. Rengetegen vagyunk, ha nem vinnénk kínába és egyéb egzotikus országokba a melót, azok még több denevért ennének. Jönne kovid 2,3,4 aztán bármi. Régen azt mondtuk ami mozog azt megeszik, ami nem azzal fűszerezik.
-
pjen
félisten
válasz ekkold #86131 üzenetére
Ha a mai gépek, berendezések is 50 évig tartanának, tele lennénk munka nélkülivel. Nézzél meg egy 50 éves mosó gépet, egy finom mechanikai remek például a program kapcsolója. Most egy motor, dob, inverter és egy mikro számítógép. Az árakról még nem is beszéltem. Mikor a Hajdú energomat mosógépet megvettem, közel fél éves fizetésem volt. Most kettőt tudok venni egy havi fizuért. Egy fúró gép is simán volt egy havi fizú, most elhanyagolható az ára.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Én is azt tanultam régen, hogy minden 100w fénycsőhöz legalább 15 W izzó lámpát kell használni. De aztán az energia takarékosság fontosabb lett mint a biológia.
-
pjen
félisten
válasz DonThomasino #86054 üzenetére
Bojlerhez illik külön áramkőrt kialakítani, de ha a vezeték keresztmetszetek megfelelőek és a kötések is végszükségben használható leágazásról is. Vannak villásdugós bojlerek is.
-
pjen
félisten
Üdv. Van egy Galaxy tab 4 tabletem. Az utóbbi időben véletlen szerűen nem működik az érintő kijelző. OTG egérről megy de hát az macerás. Valami ötlet mi romolhatott el.
Beteszem ide is, bár sokmindenben nem reménykedem. -
pjen
félisten
válasz hibavissza #85939 üzenetére
Freki váltó kellene, de az drága. Egy 230/110 voltos trafónak a 110 votjárol üzemeltetni. Ha elindul 110 ről működhet. Én egy AC ventit lassítottam így le.
-
pjen
félisten
válasz MasterMark #85738 üzenetére
Esetleg egy normál 4,5 Voltos zseblámpa izzó, vagy egy 6V 0,5W trabant műszerfal világító izzó nem lenne egyszerűbb? Ez csak 5let, nem akart válasz lenni a kérdésedre.
-
pjen
félisten
válasz gordonfreemN #85168 üzenetére
Ez barokkos túlzás. Azért vannak autó trafók is.Pl sok görgős toroid.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz tordaitibi #85109 üzenetére
Hát igen a több 10000 lakótelepi szoba, ahol nincs földelt konnektor.
-
pjen
félisten
válasz tordaitibi #84982 üzenetére
A Rex elektró nak és az OBO nak vannak kidolgozott villám védelmi megoldásai. A Rex katalógusában még még kivitelezési ötletek is vannak. Azt tudom, hogy 10 éve még érvényes MSZ sem volt.Az OBO adott ki tájékoztatokat.Rex=J.Pröpster.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Dr. Szilikát #84980 üzenetére
Egy igényesen kivitelezett villám védelem esetleg összemérhető árban a védendő épúlet árával. És még akkor is bevághat a kéménybe, a felfogó rúd helyett. Tehát biztosítás mindenképp.kell.
-
pjen
félisten
válasz tordaitibi #84977 üzenetére
Inkább kössél egy jó biztosítást.A villám hárító nem ķötelező.
-
pjen
félisten
Azért ezt gondold át. Egy 30mA es Fi relé mellett simán agyonvághatja a zuhany alatt. Mixvill nél egyébként se vennék semmit. Érdemes olvasgatni Hámory Villanyszerelés című köny vét.
Fatpingvin: Szerintem a lakások, házak 80% ban Fi nélkül vannak sajnos. Nem olyan régen szabvány. Sok panelban a szobákban még föld sincs.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz DonThomasino #84879 üzenetére
Igen mikor nyekken behúz a miháb, rákapcsolja az inditó kondit a segéd fázisra. Mikor felpörög csökken az áramfelvétel miháb elenged, lekapcsolja a kondit. Vannak 2 kondis motorok amiken egy üzemi kondi mindíg bekapcsolva marad, ezeknek nagyobb az üzemi nyomatéka.
-
pjen
félisten
válasz tordaitibi #84514 üzenetére
A két LG- n 50% a fényerő, a Philips azon nem mértem fogyit 55.
-
pjen
félisten
válasz tordaitibi #84489 üzenetére
Szerintem teljesen igazad van.
-
pjen
félisten
válasz Donki Hóte #84486 üzenetére
Tegnap pont olvastam, hogy minden feltétel adott a Kádár kockák energia hatékony átalakításához. Van anyag és szakembe. Kb 5 milkából megvan, előzetes számítások szerint. Viszont a pénz valószínű nincs meg. Szerintem nem is térül meg soha.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz tordaitibi #84480 üzenetére
Ja, hogy van kutad....
-
pjen
félisten
válasz tordaitibi #84476 üzenetére
Ezt a 3 köbméter vizet sose értettem.
-
pjen
félisten
válasz Donki Hóte #84441 üzenetére
Jól mondja rednifegnar Fórumtárs. Egy nyitásnál a teljes levegő kicserélődhet a hűtött térben. Például kiborul. A víz meg egy picit érintkezik a külvilággal.
-
pjen
félisten
válasz Donki Hóte #84439 üzenetére
Van ennél egyszerűbb módszer. Szellőztess ki egy üres hűtőt, aztán kapcsold be és mérd, hogy mennyi idő alatt hül vissza és mennyi energia fogy.
-
pjen
félisten
válasz Donki Hóte #84431 üzenetére
A fagyasztó szekrényeket többek között pont azért csinálják zárt fiókosra és nem simán polcosra mert a nyitásnál esetleg kiborul belőle a hideg. Ezt pont a polcos Wh fagyasztómnál írták mint hátrányt.
-
pjen
félisten
válasz fatpingvin #84274 üzenetére
Meg fogsz lepődni egy villamossági árúházban tanácsolták neki.
-
pjen
félisten
válasz fatpingvin #84272 üzenetére
Pedig a szomszédasszonyom is alu folia golyókat nyomkodotf a kiégett égök helyére.
-
pjen
félisten
válasz tordaitibi #84255 üzenetére
Ha le Tudnád tekerni a hajat, nem vennél másikat. A hajszárító művektől kirúgnák az embereket.
-
pjen
félisten
válasz rednifegnar #84247 üzenetére
Túl sokan vagyunk, ha a dolgok,tovább tartanának egy csomó embernek nem lenne munkája
-
pjen
félisten
válasz Dr. Szilikát #84109 üzenetére
Rendben, köszönöm mindenkinek. Azt hiszem egy veszélyes hulladék gyűjtőben végzi.ú
-
pjen
félisten
Üdv Urak.Van egy power bankom,Li-polymer battery12000mAh
Solar charling:5V/200mA
Input:DC5V/1A
Output:DC5V/2x1A
Az aksi benne:SHB 606090P/3
3,7V, 201503.
Ez az aksi egy Al folia zsákban van ami szépen felpúposodott, rég nem használtam. Kitettema napra feltöltődött és minden működik. Szabad ezt így használni vagy vegyek hozzá másik akut, akukat és ha igen akkor milyent? -
pjen
félisten
válasz rednifegnar #83891 üzenetére
Szerintem ez nyomásra kapcsol, az a cső egy.kapilláris.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad B70-80 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 17,3" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad B50-70 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Canon EOS 400D DSLR fényképezőgép
- Bomba ár! Lenovo Yoga 460 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP 250 G7 - i5-10GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest