-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
hzsolee #93050 üzenetére
Mivel a relék a jelzett irányban kapják a +/- tápot, ha mindkettő egyformán áll, akkor nem megy a motor.
Kettő közül egyik meghúz, akkor forog, valamelyik irányba. A motor az M jelzésű pontokra csatlakozna (ami a relé közép- illetve mozgó érintkezője), csak ott még van közben egyéb is, ami így nem átlátható.
+/- az állóérintkezők. Ha valamelyik relé beégett vagy beragadt, úgy nem jó.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
hzsolee #93048 üzenetére
Kefés DC-motornál van a polaritásváltás, az autók ablakemelőjéhez hasonló kapcsolással. Itt az állórész jellemzően permanens mágnes, bár ez nem lenne feltétel.
Kefés AC-motornál van az állórész (tekercs) és kommutátor (akár soros vagy párhuzamos kötésben), kettő közül egyiknek a kötési irányát kell megcserélni. Ilyenek vannak az automata mosógépek többségében, ami relével oldható meg.
De nem követtem le még a fotót, mert most másfelé is figyelnem kell, ezt csak előzetesként írtam.
-
-
válasz
hzsolee #88418 üzenetére
Ja hibát is dob.
Azt feltétlen ellenőrizd hogy ezen kívül van más baja is, a max. felső határon megáll a töltés mert akkor meg az teszi tönkre az akkut.
Ha ez jó, adok tippeket hogyan lehet külsőleg megcsinálni a túlmerítésvédelmet.
Van erre kész komplett modul is ha nem tudsz/szeretsz molyolni.
Ha megmakkant a töltésvezérlő teljesen akkor tudok elérhetőséget aki ilyeneket profi szinten javít, kérdés mennyibe került újan és mennyi a várható javítás összege+postázási díjak.
Ha valódi MPPT nem PWM akkor megfontolandó a javíttatás. -
válasz
hzsolee #88416 üzenetére
Minden normális inverteren van alul és felülfeszültség védelem.
Az lekapcsol. Én még olyat nem láttam amibe ez nincs benne, a leggagyibb 12 voltos autós szivarinverterbe is benne van.
Az tény hogy nem állítható az érték. De vészféknek megfelel.
Egyszerűen lehet komparátort építeni pár 100 forintból pl. TL491 alapon.
Vagy mint írtad, kapcsol a FET csak kicsi a feszültség, 2-3 voltot is fel lehet dolgozni és felhasználni vezérlésre. -
törölt tag
válasz
hzsolee #88411 üzenetére
Semmi kirívót nem látni valóban. Ahogy tordaitibi is mondja méricskélni kell. A gate útjában lévő ellenállás[ok] nincs[enek] megnyúlva? Nincs valami aktív elem [smd tranzisztor/fet] elszállva a fet előtt? Paŕ száz forintos tétel egy ilyen fet, esetleg egy cserét is meg lehet próbálni vakon.
-
-
válasz
hzsolee #88146 üzenetére
Ebbe FET van, rds-on számít ami jellemzően 5mohm alatti, nem mega hanem milliohm körüli.
Így 40ampernél 4-6 watt a veszteség.
Valaki írta hogy minek a hűtőborda.
Tekintse meg a munkahelyemen a 3fázisú SSR beépítéseket amik 3x20-25A körül kapcsolgatnak.
Mivel azokba triak a kimeneti eszköz, és azokon 1,2V esik, a triak sajátossága hogy 2 p-n átmenet van a kapcsolókörben.
50-60 wattokat disszipálnak a szilárdtestrelék.
Aki azt írja nem kell vagy elég a kicsike borda az nem látott tapogatott nagyáramú ssr-t közelebbről. Nem a pár A a gond hanem amikor 20-30 amper fölé megy. Brutálisan tud fűten. -
hzsolee
őstag
válasz
hzsolee #86826 üzenetére
Basszus most tök meg vagyok lőve
... Ma szereztem egy hasonló cuccot. Ugyanúgy összeraktam és tádám...ugyanazt mérem. Akkor lehet, hogy amivel kínlódtam jó? Sz@r a műszer, vagy rosszul mérem? Vagy ha rajta lenne a hálózat mást mutatna? Melóhelyen van egy tök ugyan ilyen, mint amit "kinyírtam". Holnap rámérek ezzel a műszerrel, meg van ott másik műszer is.
-
-
Batman2
őstag
válasz
hzsolee #86831 üzenetére
Bocs, ez előző kérdésem félre ment, nem személy szerint hozzád akartam címezni, hanem mindenkihez !
Az esetedben látok a panelon egy kicsi mikrokontrollert, a nagyobb vezérlő IC is gondolom, hasonló lehet, fogalmam sincsen a szabályozásáról, legalább is kapcsolási rajz kellene hozzá, de mindenképpen egy fotó a panel forrasztási oldaláról is, mi mivel van össze kötve, anélkül végképp nehéz bármit is mondani !
Ez az egy panel az egész inverter, vagy van ezen kívül még valami teljesítmény panel ?
Soványlom azt a kicsi trafót főtrafónak, ami van ezen a panelon, no persze most nem ez okozza a gondodat s keveslem a FETek számát is ezen a panelon, legalább 6db kellene legyen, plusz nagy teljesítményű diódák.
Ha ezt a csökkent feszültséget stabilan hozza, tartja, akkor a visszacsatoló hálózatban gondolnék valami alkatrész hibát.
Nem értem, hogy miért nem volt fordított polaritás elleni védelme, mondjuk egy reverz teljesítmény dióda a biztosítékok után, akkor csak a biztosítékok sülnek ki, de nem károsodik semmi.
A FETek próbáját sem teljesen értem, hogyan végezted, a reverz védő diódán kívül én nem sok mindent tudok kimérni rajta, de lehet én nem tudom jól.Üdv.
-
PROTRON
addikt
válasz
hzsolee #86056 üzenetére
Látom közben megírtad hogy a bojlert "B" tarifára kötnéd, csak gondolom piszkos anyagiak...
A bojlernek, amihez most kigondoltad a kombiÁVK-t az elosztóból húznál saját új kábelt?
Én erre szavazok, hisz ha a jövőben még is úgy alakulna hogy oltárira megéri "B" tarifát csináltatni, akkor annak az elosztója valahova a lakás elosztó mellé fog kerülni és akkor csak át kell forgatni a bojler dedikált kábelét, nem kell majd akkor kiépíteni az új vezetéket.De ha most a mosógéppel azonosra kötöd, akkor a mosógép dugaljáig is nézd meg azért hogy tényleg 2,5-ös vezetékek jönnek-e, biztos ami biztos. Aztán oda mehet egy kis obo dobozban a kötés...így látványosabb mint ha csak a dugvillából fűzöd tovább, a későbbiekben is látni fogja egy szerelő.
A szimpla 6-8kg-os mosógépek általában 1,3 kW alatt igényelnek csúcs terhelésen, tehát beleférsz a 16A-ba.
Ezt azért írom így ki, mert attól még hogy nem egyszerre fürdötök a mosással simán előfordulhat hogy a bojler szerint lehűlt a víz és egy pár percre ráadja a fűtést.Meg azért nehogy már a hálózat határozza meg a felhasználói szokásokat, micsoda dolog hogy a nyúl viszi a puskát, ha egyszerre akarjátok akkor lehessen egyszerre üzemeltetni...
-
PROTRON
addikt
válasz
hzsolee #86052 üzenetére
A "B" a szigorúbb, túlterhelés alkalmával hamarabb leold.
Ha biztosra akarsz menni mindig a szigorúbb felé változtatunk.
Egyébként a vezetéket akarjuk ezekkel védeni, a berendezésekhez mást illik használni (már ha a berendezést a saját túlterhelésétől akarjuk védeni), így ha 2,5-ös az elmenő kábel akkor mehet ez a C16. Legalább is feltételezem hogy a bojlered fűtőbetétje nem erősebb 1500W-nál, akkor pedig az együttes terhelésük 3kW alatt van, ami bőven belefér a 16A-be amit a 2,5-ösre hivatalosan rá szabad engedni.Ha csak 1,5 akkor biztosabb lenne egy kisebbet választani, bár "B" is matematikailag megvédheti, de 1,5-höz inkább 13,5-öst illene elhelyezni, más kérdés hogy sokakat nem érdekel.
-
PROTRON
addikt
válasz
hzsolee #86045 üzenetére
Jól gondolod.
Igen van a piacon ilyen vékonyabb gyártmány, 2-3 gyártótól pl OMU systems is gyárt ilyet picivel olcsóbban. A jelenlegi Tracon már nem a régi nagy márka Tracon megbízhatóság terén, cserébe a név miatt még mindig elkérik az árat.Az ilyen vékonyabb típusok megbízhatóságáról nincsenek nagyon mérések, tehát hogy hosszabb időtartam alatt nem megy-e tönkre, biztosan le fog-e oldani 10 év múlva is, akárhány kisebb 1kA áramtüskét is kap.
Mert ipari környezetben nem alkalmazzák otthon is csak ritkán használják, pl a hűtőgéphez dedikált 1 db dugaljhoz szokták berakni, a lakás egészét inkább bizonyított megbízhatósággal rendelkező pl Schneider ÁVK-ra szokták bízni a szerelők.
Nem véletlen 2 modulosak azok. -
válasz
hzsolee #83040 üzenetére
A kis potival egy izzólámpa terhelésen állítsd be a neked kellő legkisebb teljesítményt. A nagypotival ez meg a max. között tudsz majd szabályozni.
A lágyindítóval összeveszik a fordulatszám szabályzó , mindkettő meghülyül a másiktól, pláne ha a lágyindító is triakos. Az is fázist hasít meg a szabályzó is, el lehet képzelni azt a katyvaszt ami a színuszból marad a végén. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
hzsolee #82076 üzenetére
A hálózati feszültség is azért szinuszos, mert forgógép állítja elő. De az is torzul, amikor túl sok olyan egyszerű (aktív PFC nélküli) tápegység terheli, ami csúcsra pufferel / terhel, egyenirányítás után.
Ilyenkor a szinusz csúcsa belapul. Ha te is ilyen nem lineáris terhelést használsz, okozhat jeltorzulást, hiszen a generátorod eleve gyengébb, mint a hálózat (feltételezem), így még kevésbé képes tartani a "csúcsformát" (is).
https://www.muszaki-magazin.hu/2020/01/29/aktiv-felharmonikus-szurok-alkalmazasanak-lehetosegei/
-
And
veterán
válasz
hzsolee #71798 üzenetére
Működhet, de azért fenntartásokkal kezelendő. Eleve nem túl szerencsés, ha egy ilyen vonali meghajtónak nincs külön tápellátása, márpedig ennél az hiányzik, úgymond az RS232-es port táplálja meg mindkét végpontban. Ezzel annyi a baj, hogy az RS232-n (és más hasonló fizikai vonalakon) nincs dedikált tápfeszültség, ezért vagy el tudja látni a feladatát ez a dobozka, vagy nem, de függhet a végberendezés - PLC, PC - portjának jellemzőitől is. A másik, amiket a linkelt oldal magyar leírása nem említ (az angol nyelvű manual-lal szemben), hogy a működés csavart érpárral kivitelezett összeköttetést feltételez 2x2 érrel. Ezen felül a 'régi' szabvány szerinti maximum átvitelre (115,2 kbps) sem képes, de ez talán túlélhető egy ilyen rendszernél. Ez nem kifejezetten egy ipari kivitel.
Eleve hiba volt ilyen körülmények (erősáramú kábelek melletti vezetés, nagyobb távolság) meghagyni a nem túlságosan zavarbiztos RS232 összeköttetést. Tehát elég erősen lutri egy ilyen cucc beépítése, ha a kábelezés nem változik. Oké, nem drága, és sok helyen megy a hagyományos RS232 sokszor 10 méteres (akár >100m) távon máshol is, de ilyen alkalmazásokál lehetőleg illik ragaszkodni a relatív alacsony adatsebességhez és a megfelelő minőségű kábelezéshez. -
robohw
aktív tag
válasz
hzsolee #69808 üzenetére
"Ez a panel igazából azt hiszem arduinohoz van. "
Hát ez az, ettől tartottam én is.
Ennek a kimenete elkiván egy mikrokontrollert is, vagy egy komplexebb áramkört, mert önmagában a buzzered nem fog megnyekkenni sem.
A kimenet, a leírás sugalma szerint csak egy TTL kompatibilis jel, ami szimplán átbillen ha gáz van.
Ezt kell(ene) a kontrollernek (ami lehet éppen egy arduino is) figyelnie és megtennie a szükséges lépéseket.
Ezek lehetnek SMS küldés, vész-elektronika beizzítása, vagy éppen egy buzzer vinnyogtatása.Azért írtam kontrollert, mert az egészben olcsóbb (2-300 Ft), de legalábbis egyszerűbb, mint megépíteni egy ekvivalens áramkört, bár utóbbi sem egy földhözverős eset (Ne555, kondi, rezisztor, plusz amit a rajzon láttál).
-
robohw
aktív tag
válasz
hzsolee #69802 üzenetére
Az előbb, alább, egy kollega adott egy konkrát rajzot.
Az jó lesz neked, a hangszóró helyére megy a buzzered.
A különböző fesz nem számít (annak a rajzon elég az 5 Volt is), mert a te érzékelőd csak egy kimenetet ad, amit a tranyó felerősít a buzzer számára.
Azt mondjuk jó lenne tudni, hogy mi jön ki az érzékelőből.Nincs annak az érzékelőnek egy tipusszáma?
-
Barret001
addikt
-
-
ekkold
Topikgazda
válasz
hzsolee #68530 üzenetére
Ha több menetet tudsz átfűzni akkor annyiszor kisebb áram elég lesz az induláshoz, ahányszor átfűzöd. Magyarán ha egyszer átfűzöd, és majdnem jó, akkor kétszer átfűzve jó lesz.
Amúgy drága dolog egy ilyen cucc? Hálózatról működik, vagy kell neki valamilyen 12...24V táp is? -
terapeuta007
aktív tag
válasz
hzsolee #68395 üzenetére
az az elektrolitkondi 35v-os az kibirja ahogy a tobbi alkatresz is, de nemtom az ic kibirja-e. de en azt mondanam hogy valoszinuleg még kibirja.
aztán meg ha nem pusztul el a 34v-tol akkor annyi hogy egyszer majd erdemes lenne kicserelni a nagykondit 50v-osra mert igy a feszhataron gyorsabban doglenek.ha leirod mik vannak az ic-re irva megtudjuk nezni a datasheetjeben hogy hany voltot bir.
ellenallassal lehet nem olyan celszeru feszultseget korlatozni. ha sok watt ledet hajtssz foleg nem.
ha van step downod akkor egyertelmuen azt hasznald. -
mezis
félisten
válasz
hzsolee #68392 üzenetére
Az a 34V tökéletes ! Ugyanis áramkorlátozásról is gondoskodni kell a LED-nél és az csak feszültséggel komplikáltabb. Innen már csak számolnod kell.
Pl LED nyitó feszültsége 3,2V, max áram 20mA. Akkor 30,8V-ot kell 20mA áram mellett "elmelegíteni".
R = 30,8/20 kOhm. Vagyis 1,5kOhm-os ellenállás jó lesz. Az ellenállás teljesítménye legalább 30,8x20=616mW. Vagyis legalább 1W-os legyen.
Ha nincs szükséged a max fényre, akkor inkább kevesebb árammal terheld a LED-et.Vannak ennél "okosabb" áramkorlátozó, LED meghajtó áramkörök.
-
Kernel
nagyúr
válasz
hzsolee #61474 üzenetére
A monitor alaplapjáról jövő eredeti vezérlést kellene inkább rákötni, az is ezt a kvázi-szabványt követi, minden bizonnyal.
Vagy lehet próbálkozni a Dim levegőben hagyásával is, amit a driver max. fényként szokott értelmezni, hátha ennél is. Vagy felkötni szintén 5V-ra.
Potméter akkor lesz jó (10 k vagy hasonló), ha analóg vezérlést igényel, illetve jobbfajta driver IC-k mindkét módra is alkalmasak, de átalakítással. Ehhez az adatlapot kell megnézni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
hzsolee #61472 üzenetére
Kapcsolójel (Enable), fényerő (Dimmer), ahogy meg is van jelölve.
A kapcsolójel 5V szokott lenni (be állapot), a dimmer lehet analóg (0-5 V között változó DC) vagy 5 V nagyságú PWM-jel, aminek a kitöltési tényezője vezérli a fényerőt, közvetve.
Tehát itt akkor lehetne kellemetlenség, ha az egyik analóg, másik PWM módon szabályoz, de az is megoldható.
-
Kernel
nagyúr
válasz
hzsolee #57672 üzenetére
Voltak régebbi fajta Li-ion akkuk, aminek 4,1 V a töltési végfeszültsége, erre utalhat a 3,6 V névleges érték is.
4,2 V-osnál pedig 3,7 V-ra jön ki az átlag.
Mivel az 7,4 V-os (2 x 3,7) elvileg inkább 4,2 V-ra kell tölteni (8,4). De ha belül van egy szabályzó elektronika, a kivezetés nem azonos az akku pólusaival, inkább a másik végén kellene mérni, ahol leadja a feszültséget.
-
Kernel
nagyúr
válasz
hzsolee #57665 üzenetére
Az egy elég sajátos akku:
http://www.ebay.com/itm/251801195110
Két végén is vannak érintkezők, bár nem tudom, a másikat mire használja, ahol nincs jelzés, csak két érintkező.
Egy elvi lehetőség lenne, hogy a hárompontos végén kapja a töltést, ahol az akkuban lévő elektronika szabályoz, másik végére pedig a terhelés megy.
De az is lehet, hogy itt kivételesen maga a védelmi elektronika állítja le a töltést, amikor 8,4 V fölé ér a feszültség. Más esetben ez nem szokásos (a védelemnek nem feladata a töltésszabályzás), sőt szakszerűtlen dolog, de lehet, ezt direkt így találták ki.
Az a kis panel, ami lent van, áramérzékelő sönt lényegében, a rajta eső feszültség vezérli a tranzisztort, illetve LED-et. Tehát az csak jelzi a töltőáramot. Nem szabályoz és nem kapcsol semmit. Az akkuban lévő elektronikának kellene megszakítani az áramot 8,4 V felett.
A diódaszerű alkatrész lehetne éppen más is (integrált áramgenerátor?), de lehet csak dióda is.
-
tvamos
nagyúr
válasz
hzsolee #54699 üzenetére
De. A leadott teljesítményt elosztod a felvett teljesítménnyel. Természetesen nem egy konstans lesz, hanem a leadott teljesítmény függvénye. 0-ról induló görbe.
(#54703) hzsolee válasza pjen (#54702) üzenetére
Azt mondod, 12V, 20A a specifikáció. Akkor ne terheld tovább, mint 48W, akkor nem terheled túl. -
Kernel
nagyúr
válasz
hzsolee #54168 üzenetére
A HQ Elektronika oldalán volt egy jó keresőrendszer, csak sikerült megújítani, most már elég hülyén keres.
Vagy: http://www.tme.eu/hu/katalog/bipolaris-tranzisztorok_112830/
Innen leválogatva egy példa:
http://www.tme.eu/hu/details/mje172g/pnp-tht-tranzisztorok/on-semiconductor/
Egyébként PNP kapcsolótranzisztor pont nem gyakran előforduló, ezért is kell keresni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
hzsolee #51351 üzenetére
Igen, mint nemrég is volt róla szó, 13,8 V az elméleti ideális tartófeszültség, ez érvényes az autóakkura is.
A töltés úgy szokott működni, hogy először feltölti 14,4 V-ra, később 13,8 V-on tart.
Noha elképzelhető az is, hogy az 14,7 V-ra tölt (autóakkunak inkább 14,4 V kellene 25 °C-on), de manapság már úgyis csak kalcium-adalékolt indítóakkuk vannak, ami jobban bírja a feszültséget, egyéb előnyök mellett.
-
hzsolee
őstag
válasz
hzsolee #50069 üzenetére
Üdv!
Még mindig ezzel a töltővel küzdök. A termisztor, a graetz 2 diódája valamint egy mosfet cseréje után úgy néz ki működik (akkuval még nem tudtam -mertem- kipróbálni, de hálózatra kapcsolva nem veri ki a biztit és "alapba" áll). A kérdésem csak annyi lenne, hogy ami elszállt tranzisztor az p5nk80z volt, amit tudtam venni az meg p6nk90z. Az üzletben az eladó ezt ajánlotta, mivel a keresett termék nem volt, és én sem tudtam neki ott hirtelen helyettesítőt mondani. Mit befolyásolhat ez a töltő működésében? Az adatlapokat elnézve kicsit "erősebb". 800V-1,9ohm-4,3A szemben a 900V-1,56ohm-5,8A
-
Kernel
nagyúr
válasz
hzsolee #50069 üzenetére
Fizikai méret a teljesítmény szempontjából számít, kb. egyformának kell lennie, jó helyette más típus is.
Sok képcsöves TV-ben csak ellenállást használtak helyette, 50-100 W-os tápegységekben 2,2-6,8 ohm és 4-6 W környékén szokott lenni.
Próbára be lehet tenni egy PC-tápból bontott NTC-t is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
hzsolee #43223 üzenetére
Nem a keresztmetszeten van a hangsúly, inkább azt lehetne megpróbálni, hogy csak egy szál legyen a videó, az összes többi pedig GND. Így a GND-szálak mintegy árnyékolást képeznének a videojel körül.
Nem mintha nagyon sok esélyt látnék benne, csak az érdekesség kedvéért. De a korrekt megoldás a videobalun, ami a balanced/unbalanced feltételt is teljesíti, meg impedanciában is illeszkedik.
Az már mellékes, hogy a sok GND közül egy vihetné a pozitív tápot, mert ilyen szempontból a tápág is hidegnek minősül (már amennyiben valóban simára van szűrve). Plusz még kerámiakondenzátorokkal is hidegítve GND-re, nagyfrekvenciás szempontból.
Így lehet megtenni azt is, hogy például egy sztereo kábel balharisnyáján GND-t viszek, jobbharisnyán tápot, hibátlanul működik.
-
zka67
őstag
válasz
hzsolee #43216 üzenetére
Szia, ehhez kell egy pár videojel átalakító (oda-vissza), mert az UTP szimmetrikus és más az impedanciája. Utána viszont kifogástalan lesz a képed.
A legjobban szerintem ezzel a termékkel jársz, nem kell kötözgetned, forrasztgatnod semmit:
1 csatornás, passzív videobalun, audió (vagy adat) és tápfeszültség átvitellelKötözgetheted az UTP-t bárhogy, nem fog átmenni rajta a videojel átalakító nélkül.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
hzsolee #43219 üzenetére
Zöldön video és a vele összecsavart zöld-fehér szálon a jel nulláját. Ha a tápot külön küldöd, akkor a testeket CSAK a távoli végén kösd össze.
Variáns: a zöld-fehér lehet a minden test együtt, zöld a video és akkor a pluszt küldheted akármelyik fennmaradő szálon.
A lényeg, hogy a video és a hozzá tartozó testszál egyetlen csavart páron menjen. A csavarás/csavartság a lényeg nem a megduplázott keresztmetszet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opera böngésző
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nintendo Switch 2
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- RTX 4090 / RTX 3090 videokartya hütő ventivel olcson! Dobozzal!
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU Monitor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest