Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Videós, mozgóképes topik
- Nyomtató topik
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomazin
veterán
Van egy kiepitett vezetekes csengonk, ehhez keresek dallamcsengot vallalhato aron(aminek meg is tudom hallgatni a hangjat).
Alin talaltam egyet, de 4csatlakozos, nalam meg a kapuban levo kapcsolo zarja a kort. Az megoldas lehet, ha a 12v-ot rakotom a csengo reszre (signal 1,2) es a 12vos agra meg berakok egy 2k uF kondit,h vegig tudja jatszani a dallamot?
-
tomazin
veterán
válasz Barret001 #96557 üzenetére
Megneztem random kisteher ventit.
De a multkor megneztem parat es 450 volt a legnagyobb felvetelu (legalabbis adatlap szerint) -
tomazin
veterán
válasz ViZion #96554 üzenetére
Ezert en penzt akarok adni
Azt mondanám, hogy olyan, mint a 20éves csaj, akit a pubban szedtél fel: nem nagy befektetés megszerezni, külsőre nem rossz, viszont, ha komolyodik a dolog, akkor leold.
Nekem egy xfx van, csak gondoltam elso tesztre valami hulladekot hasznalnek.
-
tomazin
veterán
válasz ViZion #96552 üzenetére
Igen, azt néztem, pl ez egy 3k-s táp adatlapja.
Akkor próbáljam meg azt, hogy az összes sárgát a ami MB/CPU/GPUba megy összerántom és akkor a 2railről együtt veszi le? (mondjuk ezen pont nincs gpu csati, de mindegy)[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz tomazin #96550 üzenetére
vagy inkább így érdemes csinálni, hogy közösítsem? (bár ekkor meg kukázhatom a végével)
-
tomazin
veterán
válasz tomazin #96519 üzenetére
Venti saga:
Meglepődve tapasztaltam, hogy jófogáson kb 5000ért mérnek random rottyadt ventiket (ami kb kukába való), úgyhogy a következő ötletem támadt:
A tápokat (tehát pchez psukat) 90%-ban a 12v-re tervezik, úgyhogy van is itthon egy 500as. Mennyire reális az, hogy így meg tudjam hajtani? (akár több pinről is összeszedve a 12v-ot) -
tomazin
veterán
A pince vizes temaba nem menjunk bele, lakatlan haz, eldurrant bojler, aztan meg nem volt szelloztetve, vizszigeteles van, igy nem volt hova mennie a viznek csak a falakba, ablakok azota is zarva vannak (amig nem kapok kulcsot).
Annyi lett volna a cel,h minnel olcsobban meg tudjam oldani,h konstans huzat legyen ha enyem a haz, ehhez jott az otlet,h ingyen tudok szerezni ilyen ventiket es ezzel szaritsam a falakat. De ezek szerint igy koltsegesebb ezt megoldani, mint venni par lerottyadt ventit. -
tomazin
veterán
válasz totya694 #96513 üzenetére
Magyarul jobban jarok, ha hagyom a francba ezt radiatorventis temat es veszek valahonnan hasznaltan par a alloventit es azzal probalom meg kiszaritani a pincet?
Mert megneztem par ilyen kisteherauto hutoventit es 400w-okat irnak az adatlapjan, ahhoz meg kellene 40a, ami tapban jelentosen tobbe kerul 1db is, mint hasznaltan venni par db sima 220as haztartasi ventit. -
tomazin
veterán
Szereztem par darab kisteherbol kivett motorventillatort.
Mivel lenne ezeket erdemes meghajtani? Ahogy nezem 300w+ teljesitmenyuek, igy a ledes tapok (amiket utana fel tudok hasznalni mondjuk a rejtett vilagitashoz) eleg karcsuak lennenek.
0-24ben jaratnam oket.
Elore is koszonom a gondolatokat! -
tomazin
veterán
Lehet nem a legjobb helyre jovok, de nincs jobb otletem.
Van egy eleg regi mosogatogepunk, amit eladtunk a hazzal. Volt hozza service manualom, ugyhogy soha nem kellett szerelot hivnom, mindent meg tudtam javitani rajta.
Viszont most venni kell masikat es a bosch lenne a befuto, de user manualon kivul semmit nem talalok egy modellhez sem. Aztan gondoltam akkor nezek a mielehez, de azokhoz sem talaltam. Csak ujak ezek a gepek es azert nincs fent, vagy ez mar az ujhullamos lehuzoka resze,h az ember nem szerelheti maganak a gepet? -
tomazin
veterán
-
tomazin
veterán
válasz ViZion #95832 üzenetére
az a baj valojaban nem latom merre van az arra, nem gondolkoztam azon,h az elektromos rendszerhez jobban hozzanyulok, ez zavart amit itt lattam.
okosotthon resznelnem tudommost mar van valami elkepzelesem milyen lehetosegek vannak, netre semmit nem szeretnek kotni, amit a mostani hazban probaltam megcsinalni,h a wcben ejszaka kapcsoljon mozgaserzekelore valami eldugott vilagitas. (na jo, most vegigneztem egy 20perces videot, de hat azon kivul,h letezik presence sensor nem sok olyat lattam ami engem erdekel)
a vezereltre azt mondta a futesszerelo,h nem akarok en arra bojlert rakni, mert nem fogok neki orulni amikor nem akkor van meleg viz amikor en akarom (jelenlegi hazunkban programozottan csinalja a gazkazan, es igy 13k a futes atalany, szoval elfogadtam,h gazzal lesz megoldva, de nyitott vagyok minden velemenyre)
melyitett doboz, meg a kapcsolokhoz a null amiatt kell,h moge tudjak rakni sonoffot pl?
a fozo reszhez a kimeretest felvettem a todo listre.
a leszerelesre csak amiatt gondoltam, mert gyanitom havidijat kell fizetnem ha ott a "kiallasert" igy ha nem hasznalnam, akkor feleslegesen nem tartanam ott. a 10a tippet ismet koszonom.amugy ez itt offtopic? mert nem talaltam jobb topicot, epitost kevesbe ereztem megfelelonek
-
tomazin
veterán
válasz rita7107 #95829 üzenetére
bevallom őszintén azért fázok a teljes szekrénycserétől, mert akkor jelentősen több mindent szét kell verni, hiszen (gondolom én) az óra mögött már el is indul a szélrózsa meg 3 szint minden irányába a vezeték. ha én be akarom vinni bentre a kismegszakítókat, akkor azzal már kb az egész házat át kellene kábeleztetnem, de minimum nagyságrendekkel több munka lenne. vagy ezt rosszul gondolom?
illetve be fogom tudni ugyanoda rakni a dobozt ahol a jelenlegi van? mert van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem.
másik oldalról meg amúgy ott van az, hogy most amúgy is eléggé szét lesz cseszve a ház, villanyszerelés így is, úgy is lesz, szóval akkor már meg is csinálhatnám normálisan...
nem tudom mi lenne a jó irány
ahol most lakunk ott bent van a kismegszakító. de annyira nagy úr azért nem vagyok, hogy megérjen egy átlag embernek egy havi fizuját az, hogy azt az évi 5-10 lekapcsolást bentről tudjam elvégezni.
mod: másik topicban kösz a tippet
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz rita7107 #95824 üzenetére
De emellett amit irtal mi a motivacio?
Mert az tok kenyelmes,h bent van a kismegszakito tabla, de arra nem locsolnek el ennyit.
Tetobevezetes sem gond, mert tetocsere is lesz, meg majd utana szigeteles is.(a mostani bejovo kabel teljesen jo helyen van, de a netkabel tuti le lesz szedve, mert az meg vicc kategorias modon van behuzva)
3orabol (nem 2 az amugy, meg egy ami fogadja a vezereltnek a jelet?) 1maradna, mert a vezereltre nem lesz szukseg (most sincs hasznalva, meg azt mondtak az okosok,h nem akarok en vezerelttel meleg vizet csinalni)
Szekreny meg kap uj ajtot mindenkepp,h normalisan nezzen ki. -
tomazin
veterán
válasz rednifegnar #95814 üzenetére
nem feltetlenul akarom szetbarmolni, de az,h erintesveszelyes meg szigeteloszalaggal van osszetakolva az nalam nem fer bele.
de amugy azt sem tudom, hogy jo-e, az csak lakva fog kiderulni. -
tomazin
veterán
válasz ViZion #95811 üzenetére
csovezes a 80as evekben hasznalt barna cso
amit lattam az mind rezkabel volt (hogy 86 korul milyen vastag kabelt hasznalhattak azt nem tudom, de a 3x20a alapjan, meg varroda uzemelt a pinceben alapjan nem hiszem,h keresztmetszet problema lenne)
abban biztos voltam,h 100k+, engem inkabb a hany milliobol all meg erdekel, de gyanitom ezzel beszoritottad 1ala, ha a szazezres nagysagrendre lottel.[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
sziasztok!
ez ugy ranezesre mennyibe fog kerulni nekem, hogy normalisan meg legyen csinalva? (elve a feltetelezessel, hogy mashol is ilyen szepen vannak megoldva a dolgok)
-
tomazin
veterán
válasz Barret001 #93460 üzenetére
Közben megtaláltam emberünk videóit.
Ő kicserélt 2 cellát, aztán kb 1 év múlva megint meghalt 1.
Ő itt full leszedi az összes cellát a bmsről, viszont valamikor ki is nyír egy biztosítékot (ő legalábbis azt írja), amit 7:51nél cserél ki.
Cserélgessem ki kettesével én is, mint ebben a videójában?
Vagy építsek egyet az itthon lévő laptop akksikból (1p4s-t), azt ráforrasztom felülről, hogy meglegyen neki a fesz és akkor utána le tudom venni az egészet anélkül, hogy eldurranna bármi a bmsen?[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
van egy 5+eves robotporszivo(xiaomi gen1) akksim, amiben haldoklik egy vagy tobb cella. yt video tanulsaga szerint lgabb cella van benne ami icr tipusu. ahogy neztem amit tudok venni ujonnan azok nca tipusuak (pl samsung 30q)
(dis)charge ertekben tobbet birna el az uj akksi.
mivel jarnek hosszabb tavon jobban?
kicserelem az osszes cellat? (nem tudom a bms mit szol hozza)
kicserelem csak a hibasakat? (itt elvileg nem kell gondnak lenni, bar az uj akksi nagy aram leadasara van tervezve, gondolom nem fog neki fajni, ha kevesebb lesz belole kiveve)
veszek egy uj akksit? (itt meg az a felelmem,h alin csak gagyi eladok voltak, akik dupla akkora kapacitassal is arultak akkupakkot, tehat ki tudja milyen kokany cellak lehetnek abban)elore is koszonom a gondolatokat
-
tomazin
veterán
Sziasztok!
Szeretnek egy ilyen kocsiszolot, de ahogy nezem az osszes ilyennek a motorja igazi kinai vacak.
Az lenne a kerdesem, hogy mibol kellene motort kioperalni ahhoz,h 2-3kgnyi cuccot tudjon forgatni? Mosogep, mosogatogep? Vagy azokat meg nem fogom tudni szabalyozni es tul gyorsan fog porogni? (Meg nem tudom a folyamatos tekeres tobb napig mennyire fogja kinyirni oket)
Elore is koszonom a gondolatokat! -
tomazin
veterán
válasz ekkold #90861 üzenetére
Ahogy nezem 4k+szallitas egy ilyen spray, csak emiatt nem vennek, erre van esetleg valami haztartasban gyakrabban elofordulo cucc ami jo lehet? Viszont akkor a biztositekolast megcsinalnom.
Aryes: hidd el kinomban rendeltem mar ilyet, eloszor egy kapcsolot akartam lehozni, de a falat szetbarmolni nem akartam, a gipszkartonprofiltol nem tudom leengedni, cso meg dunszom sincs melyik hova hogyan megy, emiatt lett rfes.
-
tomazin
veterán
Vettem egy ilyen rf iranyitasu kapcsolot amire a router lenne kotve, mert annyira nem szeretek feljarni a padlasra resetelgetni.
[kép] [kép]
Amiatt berakom ide, hogy tuzveszelyessegi szempontbol megneznetek-e legyszi, mert olyan helyen lesz, ahol nem tunik fel ha barmi van, csak akkor ha keso es folyamatosan aram alatt lesz.
Elore is koszonom! -
tomazin
veterán
Sziasztok!
Szerszamgepbe 18650et honnan erdemes venni? Regen volt a nyiregyhazi jofogasos emberke, de ot mar nem talalom... -
tomazin
veterán
Elemet csereltem benne ujra, igy az nem lehet gond.
Gyantat nem lattam sehol.
Az nagyon jo lesz, ha kinyirtam rajta valamit a multimeterrel..random rakerestem 25kert adnak egy ujat.Kozben olvasom mashol, h az is lehet elfelejtette magat es csak ujra kell programozni (nem tudtam szebben megfogalmazni)
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
Van egy ilyen csodas kis slusszkulcsom, aminek egyik gombja mar nem igazan akart mukodni. Ugyhogy szetszedtem a gombot, alkohollal kipucoltam, elotte multimeterrel megneztem, hogy a gomb-e a rossz (labaira ramertem ellenallasra).
Kipucolas utan szepen nyitotta a kort a masik gomb is. Osszeraktam es most mar egyaltalan nem csinal semmit egyik gomb sem.
[kép] [kép]
Mit sikerult elrontanom?
Elore is koszonom a tippeket![ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz #32277248 #86744 üzenetére
Amugy most elkepzelem a szerelo arcat aki kijon, szetszedett mosogep, kozlom vele,h probaltam megcsinalni es nem sikerult, majd megmutatom,h mi a baj, ranyom az inditasra es indul a mosogep
Majd az en arcom amikor kozli,h akkor kesz, 10k volt a kiszallas[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz #32277248 #86742 üzenetére
Hmmm...koszonom a megfejtest!
Eddig ezt nem tudtam,h el is kell inditani a mosast ahhoz,h kialudjon a led. Ugyh most lerongyoltam, es rainditottam es ment is (volna, ha nem lenne darabokban), hallottam ahogy berantja a kapcsolot. Megvarom,h kioldjon a bimetal, aztan osszerakom. Ugy nez ki a zarcsere megoldotta, csak mivel sosem hasznalom, igy nem tudtam,h ennek igy kell mukodni
Koszonom mindenkinek a segitseget, otleteket! -
tomazin
veterán
válasz #32277248 #86737 üzenetére
Ugy van ez a csoda,h a fedelben nincs semmi csak egy rugo, ami elhuzza a kampot amikor felnyitom a fogoval. Amikor lecsukom az akad bele abba amit kicsereltem es kinlodtunk itt a bekotesevel (tehat az zsir uj). Ezen kivul nem talalok semmit ami a zarast erzekelhetne es arra se jottem ra,h az a bimetalos cucc hogyan tudna visszajelezni, h zart a teteje, mert az csak kinyom egy pockot ami miatt nem nyithato mosas kozben es amikor vegzett a mosassal akkor kihul a bimetal es visszaengedi a pockot. A teto siman leszedheto, nincs benne kabel. Ami kiall 2 femdarab a tetobol az is egy olyan lyukba megy be amiben nincs semmi, csak azert felel,h felnyiljon magatol, mert feszul benne egy rugo.
Vegigfogdostam a peremek alatt, de ott sincs vezetek.
Robbantott abrat meg kicsit nezegetem, hatha.[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz tomazin #86721 üzenetére
Na hat igy kell kidobni 12kt a kukaba, ui. az ajto zaras erzekelest nem ez adja :D
Bar nem tudom mi, mert korbeneztem az ajto korul es nem latok ezen kivul kabelt ami elvezetne barmi nyomo/magneses akarmihez.De a jovo szamara: a 4es a kapcsolt fazis, az van kozepen.
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz #32277248 #86717 üzenetére
Elvileg ez: w10464112
De gyakorlatilag csak kep alapjan azonositottam be, mert ahol vettem ott sajat belso szam alapjan van nyilvantarva, nem veletlen nem talaltam meg a honlapjukon sem.86718: ez igy ok, de eredetileg bal oldalra irtad a fazist, nem? Vagy csak a rohanasban beneztem?
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz #32277248 #86713 üzenetére
Lattam a kepet es jol ossze is omoltam mert a bal szelere raktad a fazist, a fenti kep es kabel szamozas alapjan meg kozepen van.
Azert nem akartam senkit hivni, mert asszony igy is ideges, mert hetvege ota nincs mosogep es napi tobbszor kellene mosnia, mire kijon valaki het vege lesz...
-
tomazin
veterán
válasz tomazin #86698 üzenetére
Közben megtaláltam a kapcsolási rajzot is (mármint a mosógép service manuáljában).
Ezzel így már megvan, hogy a kábelen 2-esnek jelzett lesz a L, a 3-es az N. (a csatlakozón a végek meg vannak számozva, az 1-es jelű ami kapcsolva van, tehát ha nyitva van a kapcsoló, akkor végtelen az ellenállása a másik 2lábon nézve)Viszont azt még mindig nem tudom, hogy az új kapcsolón akkor a 4-esnek jelzett lábra kellene kötnöm a fázist? (ugye azt írja, hogy 4-5 16(4), az 5ös láb a kapcsolt, így gondolom akkor a 4-en lesz az L).
Megköszönnék egy megerősítést, hogy nem totális baromság amit itt összehordtam.
Dr. Szilikát:
Igen, ezt sajnos nem sikerült megértenem, hogy mi alapján érzékeli, hogy le van-e csukva az ajtó, de mivel semmit nem találtam körben ami az érzékelésért felelhetne csak ezt (és meg is van feketedve a bimetálnál egy rész), így gondoltam ezt kicserélem.[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
Sziasztok!
Adott egy mosógép, aminek van egy bimetálos ajtókapcsolója ami nem műküdik, legalábbis a mosógép nem érzékelte már, hogyha lecsukom a fedelet. Természetesen amit sikerült vennem az nem csak annyi, hogy átdugom a kábelt, mert az milyen egyszerű is lenne, hanem egyesével van a kábel és egyesével kell a lábakra rádugni. Azt már sikerült megtudnom, hogy a 3 lábból az L és az N között van kapcsolat, kb 1kohmot mérek, így meg tudom állapítani, hogy melyik a common (C) (és mivel az eredetin is meg tudom ezt állapítani, így ez pipa).
Ellenben ott van az L és az N problémája, hogy melyik-melyik. Nem tudom, hogy ez mindegy-e, mert a szétszedett (hibás) kapcsolónál, ha én behúzom kézzel a kört, akkor:
1. Az egyik láb és a C között nincs ellenállás.
2. A másik láb és a C között 4kohmot mutat.nem tudom, hogy ez amiatt van-e, mert hibás, vagy azért, mert releváns, hogy melyik lábon van az L meg az N.
Az újon van egy olyan, hogy 4-5 16(4)/250 closing és 0/250 opening. A 4-es lábon a C van, így jól gondolom, hogy az a lábát kéne az 5ös rákötni ami esetén zárt állapotban 4kohmot mutat?
[kép] [kép]
előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
Sziasztok!
Raktam (volna) most kintre egy plusz lampat es megneztem,h nincsen-e valahol gubanc. Azt talaltam,h ami a dobozba megy vezetek annak a nullaja es a foldje kozott csipog a multimeter. Gondolom az annyira nem tuti, meg kellene nezetnem. (0ohmot mutat ra) -
tomazin
veterán
válasz PROTRON #79352 üzenetére
Ez jo lehet step downnak?
-
tomazin
veterán
Sziasztok!
Kaptam egy laptop tapot, mert tonkrement a csatija es gondoltam jo lesz ledet meghajtani vele. Viszont 19vos. Az a kerdes,h mennyire kultivalna a 12v szalag. Neztem step down konvertert, de azok meg ilyen 1-2Aesek, ami meg maxon ki lenne hajtva. -
tomazin
veterán
válasz #85619712 #74813 üzenetére
Mert mi a kulonbseg az atmero meg a keresztmetszet kozott?
De akkor linkelek egyet, csak ilyet lehet kapni.[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz Viktoár #74802 üzenetére
ha megnézed, hogy milyen feszt adnak, szerintem ki fog derülni, hogy ezek sima AAA akksik. és ártani pedig nem fog hogy nagyobb a kapacitásóak, csak tovább bírják. de nem lehet hogy a két alsó láb azért van kintebb, mert AA-t is tud fogadni? Ha belefér én azt raknék bele.
-
tomazin
veterán
Sziasztok!
szeretnék csinálni egy mennyezeti lámpát, amire még nem látom előre hány edison izzó kerül, de olyan max 10re saccolom. ezek lennének lelógatva. a kérdésem az, hogy kender kötélbe belerakott kábelen vinném neki oda a 220at, viszont ezekből csak olyat találtam, ami 2x0,75ös. mekkora terhelésig lenne biztonságos? vagy vigyem úgy le az osztópontig, hogy 2x2 kábelen?[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz darvinya #68163 üzenetére
aki építette berakta a tápot egy téglafal mögé és befalazta. kibontottam, és direkbe kötném a 220at arra az ágra amin a 12v volt és 220as downlightot teszek oda, ugyanis nem szeretném még egyszer kibontani, ha elhal a táp. 2oldal van, az egyiken simán megoldottam, mert hozzáfértem normálisan a kábelhez. itt viszont nem tudom kivenni a tápot, mert nem engedi a kábel, tehát a tápról leszedve az alkatrészeket kéne valahogy átvinnem a 220at a másik oldalára hogy azt a 12v oldalra bekötött kábelek megkapják.
ez az egyetlen ötletem. -
tomazin
veterán
Kicsit fura kérdés, de át tudom-e úgy vinni a 220at a trafó másik oldalára, hogy a tápból csak ennyihez férek hozzá (ld. link lentebb). A tápot annyira tudom kihúzni mint a képen látható, így kell a falban megcsinálni. Tehát megfordítani, a 12v oldalon a kábeleket kivenni, hozzáférni a hátuljához nem tudok. Amit - szerintem - tudok, az alkatrészeket lebarmolni a nyákról és itt fent forrasztani.
Itt van, hogy mit látok.
A táp egy ikea keb1200600l. Ahogy nézem 6 külön lába van a 12v-ra, nekem ebből az első 3ban van kábel.A bekötött kábelekhez éppen be tudtam a kezem, hogy kitapogassam, hogy mennyi megy. Ha elvágom és beejtem, akkor reszeltek. A probléma az, hogy a téglafalnak a malterjébe sikerült beépülnie a kábelnek, így nem tudom megmozdítani. Új szálat behúzni nem hiszem, hogy tudok, mert
a. nincs behúzószálam
b. van 3 falifülke a téglafalban, 2x kellene 90fokkal elfogatnom a kábelt, a legalsót több mint 2m magasra kellene felvinnem, belógatáshoz pedig nem ér be a kezem, mert ahhoz kicsi a lyuk.
Így néz ki a fal. fekete a belső fal, piros a téglafal, zöld a táp, kék a kábel.előre is köszönöm, ha van ötlet. holnapig meg kellene csinálnom, így elborult is jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
Régi Dual cs-410 nem az új ezüst.
A dc pedig biztos, a 12v is, a mA az újból ítélve bőven elég neki.már próbálkoztam ebayen, hogy valaki fotózza már be a tápot, de eddig még nem válaszolt senki
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
kaptam egy lemezlejátszót, amihez nincs táp. a hátuljára rá van írva, hogy 12v kell neki. ahogy néztem hasonló lejátszó 130mA táppal rendelkezik, így kap egy 1,5A-t és azzal vígan elmegy. Viszont azt nem tudom, hogy melyik részén kellene neki adni a +-t. Ezt ki lehet mérni? Vagy van valailyen megoldás hogyn lehet megállapítani szétszedés nélkül?
próbáltam már service manualt szerezni hozzá, de vinylengine-re nem tudok regisztrálni, nem jön meg a mail és ahogy néztem ez nem egyedi probléma -
tomazin
veterán
ezt mennyire szabad megvenni?
(illetve az is fura nekem, hogy azt írja, hogy max 300w/csatlakozás, de led lamp must be less than 100w)[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
Sziasztok!
Szeretnék csinálni egy éjszaka kapcsolós ledszalagot az ágy alá, amit 18650-el hajtok meg.
Szalag és a sorbakapcsolt 18650-ek megvannak, a mozgásérzékelő/fényérzékelő megvásárlásán van a sor.A kérdésem az lenne, hogy jobban járok, ha veszek egy ilyet (bár ezzel nem tudom, hogy az ágy mindkét oldalán érzékelni fogja-e, vagy pedig elindulok abba az irányba, hogy veszek 2ilyet, aminek a kimeneteit rákötöm egy tranzisztorra, ami kapcsolóként működik.Erre az 5v-os ágra raknék be egy photoresistort. (én a kevéske tudásommal ezt gondoltam ki, lehet nem a legjobb ötlet, sőt nem is működne). Aki ért is hozzá melyiket javasolja?
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
Sziasztok!
Eddig a tv illetve hálózati topicocban próbálkoztam, de sajnos kevés sikerrel...
A problémám az lenne,h vettem egy samsung lcd-t, a vásárlás után eddig 1pendrive és az egyik memóriaslotom halt meg. Lényeg annyi,h a tv-n villásdugó van és CSAK lan-on szeretném a géppel összekötni, koaxot nem szeretnék rákötni. Eddig az történt,h kaptam egy gyengélkedő elemmel rendelkező multimétert. Megmértem,h a konnektorban a föld és nulla között 0V van, fázison meg 230-250tartományban mozog. Ezután rámértem, hogy a konnektor földje illetve a tv hátulján lévő bármelyik fém résznél az én multiméterem szerint 30V van. Ha a koaxot rádugom a tv-re (ami földelt), akkor 0-t mérek, így gondoltam ez lesz a probléma. Nos ezután kihívtam a samsung szerelőt, aki jól megnézte a saját multiméterével az általam vázolt 30V-ot, és nála 0V volt kiírva. Néztem volna a skálát az ő multiméterén, de már teljesen el volt mosódva, így azt nem láttam..
Rámértünk az én multim. elemére ami terhelés nélkül 8,8V adott le, terheléssel 4-et. Okozhat ilyen mértékű pontatlanságot ez? Illetve ha igen, akkor hogyan lehetséges az,h koax nélkül 30v-ot mérek, míg azzal 0-t.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RX 6800 16GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA/INGYENFUTÁR!!!
- Gamer PC: Ryzen 5 5600X // RTX 4060 Ti // 32Gb Ram // 1Tb SSD
- Playseat Trophy - Logitech G Edition + FANATEC Kormány szett ELADÓ!
- IKEA Íróasztal 142x50 cm Eladó!
- ÚJ 2 db TP LINK Archer AX53 AX3000 kétsávos gigabites Wi-Fi 6 MESH - Router ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest