Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti_20
senior tag
válasz razorbenke92 #93005 üzenetére
Használat közben a szemüveg nem jelzi az akkupakk töltöttségét, csupán annyit jelez, hogy jelenleg töltőn van az eszköz, mintha simán power bankról, vagy hálózati adapterről tölteném.
Az akkupakk elektronikáján XB8886A chip található. A 6-os lábhoz a piros, fehér, fekete és az akkumulátor negatív van kötve. Szakadás vizsgálóval nézve, az 5-ös láb (GND) és a fehér vezetéket, akkumulátor pakk bekapcsol. Van rajta egy ellenörző gomb, amit megnyomva láthatom mennyi töltés maradt még az akksipakkban.
Létezik ehhez dokkoló is, ami az alsó pinek segítségével tölti az akkumulátor pakkot:
Ez egy két férőhelyes dokkoló látszanak rajta a pinek is, szóval az akkupakkok töltése nem csak type C-n keresztül történhet és az akkupakk alján lévő pinek használhatók az akkupakk töltésére és a szemüveg töltésére is, tehát IN és OUT:
Dr. Szilikát: Ha leszigetelem a CC-t akkor nem indul be a töltés, olyan mintha nem is csatlakoztattam volna az akkupakkot.
Hozzá szeretnék még tenni valamit, a szemüveg hátulján található egy csatlakozási pont, amiben valószínűleg van valamiféle elektronika. Nem tudtam szétszedni, mert annyira össze van pattintva hogy csak roncsolással tudnám felnyitni, de van egy olyan érzésem, hogy CC-nek ehhez van köze, mert a power bankomról tudom tölteni a szemüveget mindenféle gond nélkül, és ott nem kellene hogy legyen ez a CC dolog.
KÉP -
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy akkumulátor pakkban lévő elektronika cseréjében.
Nemrég vásároltam egy fejpántot (headstrap) a VR szemüvegemhez. Hátulra egy akkumulátor helyezhető, ami tölti a VR szemüveget, így hosszabb játékidőt biztosít.
A problémám az, hogy a gyártó által kiadott akkumulátor pakk, az egyel régebbi generácós VR szemüveghez lett kitalálva és ha megpróbálom az újhoz csatlakoztatni, akkor az akkumulátor elektronikájából olyan búgó hangot, mintha nem tudná megfelelően tölteni a VR szemüveget.
Mint kiderült, az új szemüveg bizonyos körülmények között 9V-ot szeretne, de az akkumulátor elektronikája 5V-os tud maximum. A nagyobb felvétel miatt, olyan mintha rezonálni kezdene a tekercs. Akkor hallottam ilyen hangot, amikor valami nagyobb fogyasztású eszközt csatlakoztattam egy DC-DC konverterhez és csak búgott, de nem tudta ezt a fogyasztót ellátni megfelelően.
Szétbontottam ezt az akkumulátor pakkot, találtam benne 2x 18650-et. Nem is lenne semmi probléma, de nem tudom beazonosítani hogy mi lehet a fehér vezeték szerepe ami CC-vel van jelölve a képen.
Az alábbi feszültségeket mértem:
piroson - feketén 5.1V-ot mérek, a piros - fehéren 3.4-et, a fekete - fehéren pedig 1.6 v-ot
A tetején lévő type C-vel tudom tölteni magát az akkumulátor pakkot, az alsó pinek pedig a VR szemüveghez csatlakoznak. Ha letakarom a fehér csatlakozási pontját, akkor nem indul a VR szemüveg töltése.
Van valakinek ötlete, hogy milyen funkciója lehet a fehér vezetéknek?
Magát az elektronikát szeretném lecserélni egy power bank PCB-re ami támogatja az 5v, 9v töltést 3A mellett. -
zsolti_20
senior tag
Hat remeljuk a legjobbakat. Ahiva viszem egy kisebb vallalkozas, csak egy 50 ev koruli szerelo van ott meg a 20 eves fia. Beszeltem veluk es meg a km oraval sincs gond, nem kell atalakitanom merfoldesre. Angliaban kell muszakiztatnom a regiaztralas miatt mert eu import motor.
-
zsolti_20
senior tag
Üdv emberek! Vettem ebay-ről a motoromra egy kínai csodát, ami egy futófényes LED irányjelző. Eddig sima égős irányjelzők voltak fent így a relé nem megfelelő hozzá.
A kérdésem az, hogy kell ennek a típusú irányjelzőnek egyáltalán relé? Ha simán 12v-ot adok neki akkor a beépített elektronika miatt szép futófényt látok. Relével ezt nem tudom elképzelni, hogy működne, de gondolom sehogy.
Kidobhatom nyugodtan a relét és ráköthetem az irányjelző kapcsolójára nyugodtan az irányjelzőket? Vagy kell erre valami speciális relé? -
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Rendeltem egy ilyen receiver eszközt vezetéknélküli töltéshez a telefonomhoz. Hát persze, hogy az első kihúzáskor leszakadt a csatlakozó... Gondoltam magamban nem probléma, akkor csinálok belőle vezetéknélküli akkumulátor töltőt. Láttam két vezeték jön ki belőle, gondoltam a + és a GND. DE akárhogy mérem multiméterrel nem látok semmit. Aztán raktam rá terhelést, lehet olyan okos ez a kínai vacak, hogy simán érzékeli és csak akkor kapcsol be. Hát meg se mukkan... Van valakinek ötlete, hogyan bírhatnám működésre?
Ami jön közvetlenül a tekercsből a a panelra ott mérek valamit ami elég egy led felvillanásához, de ahol kellene a stabil 5v ott szó szerint semmi. Még a led sem mukkan meg.
-
zsolti_20
senior tag
válasz tordaitibi #69150 üzenetére
Akkor ha jol ertem a felvezeto diodakkal probalkozzak?
-
-
zsolti_20
senior tag
Üdv emberek! Van szüleimnek egy Panasonic rf-1105LBE rádiójuk, ami pár napja bekapcsoláskor nagyon halkan szól. Előtte nagyon szép hangzása volt és nagyon hangos volt, msot pedig mintha majdnem teljesen lelenne tekerve a hangerő. SZétszedtem, találtam pár forrasztási hibát, amit újra forrasztottam, de ugyanúgy nagyon halk. Valakinek van ötlete mi lehet a probléma? Nem szeretnék másiakt venni, mert régóta megvan már.
-
zsolti_20
senior tag
Üdv emberek! TS100 forrasztópáka mennyire javasolt? Eléggé tetszik a felépítése,csomag tartalma és az ára is. 50 ezer ft alat nézelődve egyik legjobb választásnak tűnik. Vagy valaki tud ajánlani jobbat?
-
zsolti_20
senior tag
Üdv emberek! Vásároltam egy power bankot 360ft-ért, amiben van egy CHD-XS v6.7 elektronika és egy 18650 1200mah akkumulátor.Felhasználható lenne ez az elektronika 2db 18650 akkumulátorhoz aminek darabja 3000mah, ha párhuzamba kötöm őket?
A másik gondom, hogy ha töltőre csatlakoztatom akkor töltést nem tud leadni. Ez az elektronika nem alakítható át úgy, hogy amikor töltőn van, akkor képes legyen töltést is leadni?
-
zsolti_20
senior tag
-
zsolti_20
senior tag
Egy fóliázó géphez ( wrap machine)-hez keresek villanymotort és meghajtást. Kb 400-500kg-ról lene szó amit megkellene forgatnia szép lassan. Egyenlőre nézelődök, de ezek a motorok igérkeztek a legjobbnak. Esetleg FIX forgással még megoldható áttétel segítségével. Ara gondoltam, hogy egy motor első és hátsó lánckereket beszereznék. A kisebb menne a villanymotorra a hátsó nagy fogszámos pedig a forgatni kívánt raklap alá. Ehez könnyen találnék még láncot is.És mivel ezek motorokhoz vannak tervezve (mármint rendes belső égésű sport,cross,túra mpotorokhoz), ezért bírnia kellene ezt a kis sebességű forgást is.
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Szeretnék építeni egy 220v eletromos motor fordulatszám szabályzót. Van erre külön kitalálva valami amit egyben meglehet venni? Vagy építenem kellene inkább?
-
-
zsolti_20
senior tag
válasz PitLee #68268 üzenetére
Köszönöm ebből sok mindent kiderült. Nem megjavítani szeretném, hanem megismerni a működését. Itthon sokat barkácsolok, de ilyen kompresszorral soha nem volt még dolgom. Azzal hogy megismerem a működését, úgy érzem új utak nyílnak meg előttem a jövőbeli tervezések során. Fentebb említette a kolléga a biztonsági szelepet. Ezt még be is vállalnám, hogy megvásárlom a cégnek, betekerem nekik, mivel nem kell hozzá szét szedni semmit sem, de a továbbiakban biztos hogy hozzá nem nyúlnék, legalább addig amíg nincs itthon egy amit szétszedek darabjaira majkd összerakom.
Az olajkenésre visszatérve, ezt tudtam, hogy van benne, mivel időközönként automatikusan kinyom egy kicsit belőle egy külön műanyag dobozba ami látszólag a tescobol lett vásárolva. Ebben egy fehér folyadékot látok, aminek atetején piros foltok vannak, kb mint a husleves tetején az olaj.
Tovább ugorva egy bekezdéssel, van a kompresszoron egy "refrigerated air dryer" ami talán a hűtőtt levegőt szárítja, így vissza fordítva. Ezen a részen van egy gomb, amit megnyomva a csövön távozik valamennyi levegő. De ezen a csövön engedi kifelé az olajat is. Ezt egyébként időközönként nem szükséges újra tölteni olajjal, ha folyamatosan fújja kifelé?
Amikor elsőként szerelték ezt be valóban működöt elég jól a rendzser, aztán valami történt és ott elég durván fújja ki a levegőt amikro a kompresszor elkezd feltölteni. Kb mint a benzinkutatok ahol a gumit lehet fefujtatni a kompresszoros pumpával.
-
zsolti_20
senior tag
válasz #90088192 #68266 üzenetére
Tegnap leellenőriztam és 8 bár alatt kicsivel kapcsol le. Van a kompresszoron egy kapcsolo amit ellehet forditani AUTO-OFF között. Egész pontosan úgy zajlik ez, hogy bekapcsoljuk a kompresszort, befogjuk a furatot, felmegy 8 BAR-ig, aztán lekapcsol a kompresszor, amig a levegő nyomás elnem éri kb a 3 bárt. Ekkor megint feltölt 8 bárra, de itt mikor kiakpcsol a kompresszor a kapcsoló is elfordul OFF állásba. Ekkor ha nem veszük észre, (mert eldugott helyen van a kompresszor), akkor lecsökken a nyomás teljesen 0-ra. És már azon vesszük észre magunkat hogy semmi sem működik. Pár kéept tudnál nekem mellékelni légyszives a lefújó szelepről? Csak hogy betudjam azonosítani.
Közben megtaláltam. Igen pont egyilesmi dolog lehet való oda. Ezek közül milyet érdemes venni? Vagy mi alapján van megkülönböztetve?
[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
válasz #90088192 #68264 üzenetére
Erről lenne szó, kb így néz ki, csak a felső része kicsit másabb.
8báros nyomás van feltűntetve a matricán és az hogy 325 L/MIN.Régeben egy sokkal kisebb kompresszrot használtunk, az valóban nem volt elég a rendszerhez, gyosan le is cserélve. Ez egy ideig jól működött aztán elég fura dolgokat produkált, pl a fentebb említett dolgot.
Közbe eszembe jutott még egy hibajelenség. Amikor kikapcsoljuk a kompresszort és másnap bekapcsoljuk, miközben feltölti a tartályt levegővel a mellé felszerelt alkatrész, talán levegő szelepnek mondanám, rettentő gyorsan löki kifelé a levegőt. Szerintem onnan hiányozhat valami, mivel ha nem fogjuk be az ott levő furatot valamivel, a tartály feltöltése sok idő vesz igénybe.
Mivel ennyivel le van tudva a többieknél, hogy elég befogni és már jó is, nem teszenk semmit azért hogy olyan legyen mint mikro felszerelték.
Sajnos csak találgatni tudok mi lehet az, de belülről menetes, és innen hiányzik valami. A tudásom ezzel kapcsolatban nem sok, de próbálok felzárkózni legalább olyan szintre, hogy a kompresszorhoz tartozó alkatrészeket felismerjem.
-
zsolti_20
senior tag
Üdv emberek! Nem tudom ez ennyire vág témába, de nem találtam olyan topikot ami közlebb állna a kompresszorokhoz.
A cégnél van egy kompresszor aminek meg szeretném érteni a működését. Erről a kompresszorról egy levegős rendszer működik. De olyan mintha elszökne valahol a levegő,mert kb 10 perc rendes működés után, belassulnak az erről működtetett alkatrészek. Mintha nem lenne elég levegő nyomás. Ezután a kompresszor újratölti saját magát, majd lekapcsol, de nem kellene lekapcsolnia. Ha nem vesszük észre hogy lekapcsolt a kompresszor az elég rendszerből elmegy a levegő és semmi sem működik.
A kompresszor típusa:
OPUS OP-FSBD2.2-8-RD200 (IE3)A hozzátartozó air dryer pedig:
FSN RD09/ACDe sajnso nem találtam róluk sehol semmit.
-
zsolti_20
senior tag
válasz Pulsar #67463 üzenetére
Szia! Ezek a led sorok párhuzamba vannak kötve ha minden igaz, így ha egy kigé a többinek még világítania kellene. Legjobb elnne egy multiméterrel rámérni. Azt írja a elírásban hogy 12v táp kell neki, így lehet hogy a 25 már kinyírta mindet. Milyen tápforrással próbálkoztál? Hány ampert képes leadni?
Én megpróbálnám egy PC tápról működésre bírni. A sárga vezeté ka a 12v a fekete a földelés. Az is lehet rossz polaritással próbálkoztál.
-
zsolti_20
senior tag
válasz [CS]Blade2 #67447 üzenetére
Szia! Én megpróbálkoznék vele, kinyírni nem tudod a ledeket . Ha ez nem működni, akkor vennék egy 5v/2A adaptert aminek már teljesen biztos, hogy elégnek kell lennie hozzá. Ez lehet esetleg egy sima telefontöltő is.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
Én szerintem ő arra gondolt, hogy 3.7 v-os cella töltése (pl telefon akkumulátor) közvetlen töltése a sima pl samsung telefon töltővel.
Az érdekelte volna, hogy a telefonban van-e valamiféle elektronika amíg eljut a szufla az aksihoz.
Én építettem régebben ilyet és nem iktattam be semmit közé. Közvetlenül telefon töltővel töltöttem egy akkumulátort, mert a telefon csatlakozója megadta magát.Kicsit tovább tart neki biztosan feltölteni egy iylen aksi pakkot, de megbirkozik vele
-
zsolti_20
senior tag
válasz tordaitibi #67308 üzenetére
Hihetetlen, hogy mindig a legegyszerűbb megoldás a legjobb. Igen köszönöm szépen, ez lesz a legjobb emgoldás, ebben rugó sincs ami eltudna fáradni.
-
zsolti_20
senior tag
válasz darvinya #67305 üzenetére
Értem, hogy mit mondassz, gondolkdotam ezen is, de akkor már inkább a kis léptetőmotorok. Ezekkel az a baj, hogy soakt fogyasztanának és nem férnének el sajnos.
Ribi:
Igen pont erre lenen szükségemSzerk. most látom, hogy ezt össze kell hajtani kézzel. Igen szóval ilyesmire lenne szükségem, csak a mehanikát keresem ami össze tudna hajtani az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
válasz Gergosz2 #67295 üzenetére
Igen, mert egyedi területre eredeti megvalósítás szükséges. Ezt az elképzelsét én alakítottam ki. Az egész ötlet egy vízadagológép pohártartó mechanikája adta, ahol egy rugó nyomja elulról a poharakat, hogy fennt kivehetőek legyenek a műanyag poharak.
De ha létezik egyéb ötlet, vizsonylag kis fogyasztással azt is elfogadom. A problémám az hogy ahol alkalmaznám ott sok ksi helyen kellene kiépítenem. Ami annyit jelent, hogy 150db egyidejűleg müködtethető szerkezetre lenne szükségem. Ami mondjuk 20W-os fogyasztás mellett már 3000W-ra jön ki.
De ezzel a kis motoros megoldással és a rugó mechanikával megoldhatónak gondolom. De ha bármi más ötlete van bárkinek azt is szivesen fogadom, max kicsit átalakítom fejben és úgy építem meg.
-
zsolti_20
senior tag
válasz Tankblock #67280 üzenetére
Mingyárt leírom az elképzelésemet, aztán kitaláljuk mi lenne a legjobb.
Szeretnék egy olyan szerkezet építeni, ami úgy nyílik mint az esernyő alsó része, vagy a "vipera" ami a rendőröknél van. Összenyomható és széthúzható. Leginkább a helyspórolás maitt kell ezt alkalmaznom.
5 részből álló egység ami egymsba képes csúszni és kihúzható amikor az szükséges. A feladata annyi lenne, hogy teljesen kihúzott állapotból csukódjon össze, de van amikor 1 egységnyit, de van amikor 3-at kell neki. Amikor ez teljesen összecsukódott, akkor jöjjön vissza fel eredeti állapotába. Mellékelek egy kéept, hogy kicsit érthetőbb legyen, mert így nehéz elmagyarázni.A képen pirossal jelöltem a szerkezet azon részét, ami csukódik és nyílik, középen van egy rugó ami felfelé tolja az egészet, alul pedig egy motor ami csévéli felfelé a szerkezet tetejére erősített cérnát/madzagot/kötelet.
Az egésznak kb 20cm magasnak kell lennie az alső részegység pedig nem lehet szélesebb 3.5cm-nél.
Ha a részegységek teljesen egymásban vannak, akkor a rugó felfelé fogja feszíteni az egészet, aztán ha szükséges a kisebb magasság, akkor a motor lefelé húzza a madzag segítségével.KÉP:
-
zsolti_20
senior tag
Üdv emberek! Szeretnék megépíteni egy motorvezérlésre alkalmas kis gépet, arduinoval meghajtva. A motor pontos körbefordulásának szebályozását kellene megoldanom. Melyik típusú motor a legalkalmasanbb erre? Sima kis villanymotorral dolgoztam már, de ott nem volt lehetőségem sok mindent vezérelni. A szervó motor már egy fokkal jobb volt, ott ha jól emlékszem szögekben tudtam meghatározni a körbefordulást. Hallottam valahol, hogy a léptetőmotor lenne a legjobb talán erre, mivel ot pontosan megadható, hogy mennyit forduljon, anélkül, hogy elkalibrálódna. A villanymotor esetén ugye az időben meghatározott fordulat műkdne, de amint kap egy kis terhelést, már nem annyit fordul mint amennyit szeretnék. A szervó motor nem tud többször körbe fordulni, így ha jól gondolom a léptetőmotor lenne a legalkalmasabb? Ott miben határozzák meg a szabályozását?
K Norbi: Ha jól látom az egy egyenirányító dióda és nem ellenállás. Maradhat nyugodtan, az a biztonság miatt van ott.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
Szep estet emberek! Valaki nem tudja veletlenul, hogy ez a sinszerkezet hogy mukodik pontosan?
-
zsolti_20
senior tag
Találtam is ebay-en eladó fotoellenállásokat, de nem tudom melyik lehet a legjobb nekem. A leírásban ezek szerepelnek:
Resistance: @10 Lux
GL5506 2-5Kohm
GL5516 5-10kohm
GL5528 8-20Kohm
GL5537 18-50Kohm
GL5539 30-90Kohm
GL5547 3-15Kohm
GL5549 45-100KohmDark Resistance:
GL5506 0.2Mohm
GL5516 0.5Mohn
GL5528 1Mohm
GL5537 2Mohm
GL5539 5Mohm
GL5547 20Mohm
GL5549 10MohmGondolom az érzékenységet jelentik ezek.
-
-
zsolti_20
senior tag
Üdv emberek! Egy LCD kijelzőről szeretnék leolvasni számokat, mivel oldható ez meg legegyszerűbben?
Egy sima hétszegmenses kijelzőről lene szó, semmi extra csaupán a megjelenő számoakt szeretném valahogy digitális formában kinyerni és arduinónak adni utasítást vele.
Gondolkodtam pici kamerán, ami arduinohoz való, de lehet van egyszerább megoldás.
-
zsolti_20
senior tag
Ezeken már mind túlvagyok. Nekem téli időszakra szükséges eltárolni az energiát, amikor a fűtés menni fog.
A legjobb megoldás véleményem szerint a beton tömbök emelgetése, ezt akár egész nap is csinálhatja és adhatom el a megtermelt energiát, így raktározok is és többet is tudok eladni
-
zsolti_20
senior tag
válasz Reggie0 #66040 üzenetére
Gondolkodtam még egy fúrott kúton alapuló dolgon is. Tehát nem magasba emelném a betontömböket, hanem mélyra ereszteném. Aztán még emelni is tudnám pár méterre a földtől. Ahol laktam pár éve ott volt egy fúrt kút, kb 10m mély. Így a táv lehetne 12m mondjuk. A sűrített levegőnek tudnék kialakítani külön helyiséget, amit úgy képzeltem el hogy sok kicsi tartályt használnék amik sorba lennének kötve 1-1 mérő órával ellátva és elektronikával, hogy jelezze ha a nyomás csökken. A tartályok között csapok lennének amiket nyitni és zárni tudok, így max 2 tartály engedhet le egy időben ha a csatlakozásnál van gond.
-
zsolti_20
senior tag
válasz Reggie0 #66038 üzenetére
Egy nagyobb tó bőven elférne a kertben, de a hidrogént nem szeretném annyira. Kisebb a hidrogénmolekula, mint a tárolóedény hálós felépítése, így kitudnak szökni közte, ami később pedig repedést okoz. Ha még a tárolóedény megfelelő is, hozzá való motort nem tudom hol találnék, plussz egy elszigetelt helyiséget kell csináltatnom neki, ahonnan nem szűrödnek ki a zajok és a rezgés.
-
zsolti_20
senior tag
Elektromos kocsink mar van, meg ket evvel ezelott vettuk amikor a haz epult, de meg igy is marad rengeteg energia amit jo lenne elraktarozni.
A nagy vizgyujtok hogy mukodnek pontosan? Feltoltik vizzel a tarozot majd amikor kiengedik a vizet akkor egy generatort meghajtva elektromos aramot termel?
-
zsolti_20
senior tag
válasz terapeuta007 #66019 üzenetére
Igazából a probléma (vagy nem probléma) az, hogy a napelemek több energiát termelnek, mint amennyit felhasználunk. 15ft/kw-ért átveszik tőlem, de még adóznom is kell utána, télen pedig ha nem elég a napelem 40ft-ért veszem én is minden kw-ot. ÍGy raktároznom kellene, de az akkumulátor nagyon drága, és pár évente cserélni is kellene. Szóval jobban járnék ha sikerülne valamilyen módon eltárolnom, mint hogy eladjam. Már azért is mert télen hasznosítani tudnám.
-
zsolti_20
senior tag
válasz terapeuta007 #66017 üzenetére
Letezik jelenleg olyan generator ami hajthato suritett levegovel? Vagy ezt csak hazilag lehet kivitelezni?
-
zsolti_20
senior tag
Jó napot emberek! EGy egyszerű kérdéssel fordulok hozzátok, amit tisztázni szeretnék végre már a baráti körömben.
A mosógépekben található 230v-os motor használható generátornak?-Ha igen mekkora fordulatra van szükségem, hogy hálózati feszültéget kapjak?
-Ha nem miylen motor használható generátornak ami itthon is megtalálható? -
zsolti_20
senior tag
válasz darvinya #65820 üzenetére
Pont ezt az alkatrészt keresem már napok óta, és így véletlenül benézve ide pont megláttam ezt a kommentet. Köszi.
Ez pont jó nekem arra hogy kb 25 cm-es oldalirányú mozgást végezzen. Eredetileg egy szolenoid elektromágnest szerettem volna haszálni, de annak csupán 1-2cm-es tengelye van, ami rövig. -
zsolti_20
senior tag
Szeretnék a cégnél kialakítani a munkások számára egy automata rendszert ami könyebbé tenné a munkát és végre a 8-12 órát nem kellene végig állniuk, hanem ülhetnének is közben, nagyobb termelésért cserébe.
Nehéz a teljes munkafolyamatot automatizálni mert ez egy olyan munkakör ahol elengedhetetlen a kétkezi munkaerő, de egyes folyamatok automatizálásával, könnyebbé lehetne tenni a dolgozók életetét, így a termelés kétszeresen is őne, hiszen az automatikus rendszerek mindig gyorsabbak és precízebbek lesznek mint az emberi munka, ráadásul mivel ülhetnek a dolgozók , remélhetőleg kevésbé fáradnak el, így több idejük/energiájuk marad a munka utáni életre ami azt hozza magával,hogy a munkában is jobban teljesítenem, hiszen boldogabbak.
Így a cég is nyer és a dolgozók is örülhetnek.
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Építeni szeretnék egy olyan eszközt ami képes egy kisebb tárgyat (50g) lelökni az asztal széléről.
Régebben találkoztam egy olyan eszközzel ami ha áramot kapott akkor egy tengelyt lökött ki, ha lekapcsoltam róla a feszkót akkor pedig ez a tengely hirtelen vissza is ugrott. De nem találom már sehol sem és a hivatalos nevét sem tudom sajnos.
Valaki esetleg tudja miről van szó? Vagy hasonló alternatívát ajánlani? A lényeg annyi lenne, hogy ne lassan lökjön, hanem egy hirtelen mozdulattal.
-
zsolti_20
senior tag
válasz Kernel #48899 üzenetére
Sikerült végül megoldani egy akkumulátorsegítségével. 4 kivezetése van a feszszabályzómnak. Plussz a test az saját maga. Első kettőre megy a generátor. 3-4-et össze kell kötni, és erre megy az akkumulátor pozitív,világítás. A testet értelemszerűen vázra húzni, illetve az akkumulátor negatívját is. Így az akksi vissza töltődik, lámpám pedig világít. Olyan mintha az akkumulátor szabályozná le a feszültséget. Ez nélkül felszökik 60-70v-ra is, elképzelhető hogy az izzók valamennyit lehúznak belőle, de annyit nem tudnak, hogy a 21w-os ne égjen ki. Mostmár teljesen jól működik köszönöm a segítséget.
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Remélem jó helyen járok. Van egy 125ccm-es motorom, aminek a hátsó lámpája mindig kiégett. Gyanus volt, így rámértem és kidobott 10-65v-ot a fordulatszám függvényében. Az első lámpák bírják, bár nemtudom hogyan... Csatolom a kapcsolási rajzot hátha segít valamit. Annyi a különbség, hogy az én motoromban nincs akkumulátor, illetve önindító. Az aksi mennyire lehet gond?
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Egy LPT programozót szeretnék építeni, ez alapján. Mellékelve van hozzá egy ilyen nyákterv, de olyan mintha nem stimmelne pár dolog... Pl a 74LS04 IC 1-es lábához a kapcs rajzban az lpt port 3-as lábához kellene menni, de ezen nem látok ilyet. Esetleg ötletet vagy tanácsot tudnátok adni légyszives?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- 3D nyomtatás
- BestBuy topik
- Path of Exile (ARPG)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DIGI internet
- További aktív témák...
- www.iking.hu - Apple Retina Macbook Air 13 - 2019 - Használt, szép állapot
- Nikon D7200 Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 Nikon 17-55mm f2.8 Objektív Dobozosak 50 17-55 sb-700
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) +Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 +Új 32GB hűtőbordás DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RX 6800 16GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA/INGYENFUTÁR!!!
- Gamer PC: Ryzen 5 5600X // RTX 4060 Ti // 32Gb Ram // 1Tb SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest