Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sza.sa
tag
Sziasztok!
Tudnátok szub-ot ajánlani? A front és center Klipsch Reference széria 22nm szoba. Klipsch R-12SW árában van-e esetleg jobb vétel? Főként mozi és BD koncertek.
[ Szerkesztve ]
sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz gabika1969 #121904 üzenetére
Voltam én is Dali Laktorokat (meg Ikon-t) hallgatni, de nekem nem jöttek be... végül győzött a Klipsch ára is tűrhető.
A center-ben meg minőségi ugrás lett, még így is rossz elhelyezésselsza.sa
-
sza.sa
tag
válasz BBéci #121886 üzenetére
Igen a TV kicsit magasra sikerült, de idén csere egy 48-50"-osra, azzal szerintem jó lesz a magasság.
Patice: Jó ötlet az az elrendezés is, csak sajna nem dedikált szoba, hanem átlagos nappali
Így marad a készítettet bútor, de az elrendezésén még mindig variálok. Szerintem marad hasonló, csak széthúzva a tapéta szélességéig, legalább elrejti a kábelrengeteget, meg az esetleges későbbi NAS-t...gabika1969: igen ez POP system, CRT-hez, jó volt, a 37"-os plazma épp elfért. Az új házban szét van dobálva a többi eleme, idén az is cserés lesz.
Nem a Klipsch tölcséres magasainál olvastam valahol hogy nem jó teljesen hallgatói pozícióba forgatni?
[ Szerkesztve ]
sza.sa
-
sza.sa
tag
Sziasztok!
Van egy Yamaha RX-V1800 erősítőm, aminek a helyét most átalakítottam, így már kb 20cm szabad hely van fölötte, eddig csak kb 5cm volt. De még így is eléggé felmelegszik a teteje. Nem tudom normális-e így, vagy érdemes-e plussz hűtést ráapplikálni. Arra gondoltam hogy egy notebook cooler padot rárakok a tetejére, és automatán indul, ha bekapcsolom az erősítőt...
sza.sa
-
sza.sa
tag
Szerintetek egy Yamaha RX-V650 - RX-V1800 fentebblépéssel előrébb lennék zenei téren? 5.1-ben biztos, azt tudom.
sza.sa
-
sza.sa
tag
Sziasztok!
Upgradelnék kicsit a rendszeremen... (Yamaha RX-V650 + Q Acoustics 1030i + Jamo Prestige 110 Center + Jamo Studio 120 Limited)
Szerintetek melyik lenne a leg ésszerűbb elsőre?- a V650 nagyobb kategórára cserélni? (pl. RX-V1800/3800, Denon 2808) DTS-MA miatt
- frontok cseréje 2-1/2 vagy 3 utasra (Polk Audio TSX 330T, Klipsch Reference R-26F, JBL Arena/Studio 180, ezeket nézegettem)
- vagy vegyek egy szubot...Legfőképp koncertek és flac, alkalmanként filmezésre használom..
sza.sa
-
sza.sa
tag
-
sza.sa
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az Infinity Reference 61 mk2 hangfalakról? Nem mai darabok azt már ki sikerült deríteni...
Most talán le tudnám cserélni a Q Acoustics 1030i-ket...sza.sa
-
sza.sa
tag
Szerintetek Yamaha RXV-650 cseréje Denon 3806-ra nagy hangminőségbeli előrelépés lenne? Mikori modell lehet a 3806-os?
sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz dgyuri0123 #109534 üzenetére
Próbálom majd a legjobbat kihozni, amit lehet. 3m csak akkor jön össze, ha a számítógépet el tudom máshová helyezni majd...
Zenét általában egyedül hallgatok itt majd, mozi esetleg 2-en.
Ha többen lesznek, akkor max háttérzene fog lennisza.sa
-
sza.sa
tag
válasz dgyuri0123 #109524 üzenetére
Kábelből Monster Standard S12 van (1,7mm ha jól néztem), de cserések lesznek majd, a banándugókat már megrendeltem. Még nem tudom mire cserélem.
A házat nemsokára felújítjuk, új nappalit alakítunk ki (4,2x 5m kb) az elrendezés ilyen lenne (nem egy profi terv )(a TV a falra menne, center a TV alá, a háttérsugárzók nem látszanak a képen...)
Mekkora legyen a távolság a hangfalak között? Akkorára tervezem a bútor méreteket majd, hogy minél jobb legyen. Frontoldali reflexnyílással rendelkező hangfalakat is illik nagyobb távolságra rakni a hátsó falaktól? Bár az új elrendezésnél nem lesz gond a 30-40 cm.
[ Szerkesztve ]
sza.sa
-
sza.sa
tag
-
sza.sa
tag
válasz dgyuri0123 #109286 üzenetére
Jelentem elhoztam az utolsó pár Q Acoustics 1030i-t! Köszönöm dgyuri0123 az ajánlást!
(lehet megköveztek, de meghallgatás nélkül hoztam el, de nem tudtam felmenni érte személyesen) Szerencsére eddig nem csalódtam benne, de még hátra van a bejáratás is még.
Szép masszívak a dobozok, korrekt összeépítéssel. Kicsit fura ez a "mini" állvány amin áll, de tetszik. A hangja is jó, bár tényleg nem egy falbontó (ezért a feleségem fog utálni, neki az a stílus jön be
Csak előre félek, hogy honnan vadászok hozzá esetleg majd centert és háttérsugárzókatsza.sa
-
sza.sa
tag
Tudnátok ajánlani olcsó banándugót hangfalhoz? Megszakadt a menet a csavaros beszorítón
Tényleg olcsó, de a használható kategória érdekelne, sima kábelekhez (1,5-2,5mm2). Meg ha már így jártam, feldugóznám mindegyik kábelt (20db kell így, ezért se a 2000-es kategóriát nézem...)sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz dgyuri0123 #109300 üzenetére
Köszi, tényleg, most már látom pár ár... ennyiért tényleg jó, a mostaniaknál szerintem 1000x jobban szól. Ennyiért meg tényleg csak polchangszórókat találtam.
(átraktam frontnak a Studio 120-akat, az is sokkal jobb mint a 180-as...)[ Szerkesztve ]
sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz dgyuri0123 #109286 üzenetére
Ha nincs kiírva, akkor darabra értendő az ár?
Gondolom házimozihoz elkel mellé egy sub is...[ Szerkesztve ]
sza.sa
-
-
sza.sa
tag
Sziasztok!
Van egy Yamaha RX-V650 erősítőm összességében elégedett vagyok vele, HDMI csatlakozó nekem nem hiányzik.
A hangfalaim viszont nem túl acélosak (Jamo Studio 180, Studio 120 Lim. surroundnak, Prestige 110 center), főleg a 2 front nem
Kezdésnek ezeket gondoltam lecserélni. Most ehhez jutnák hozzá jó áron:Magnat 1002
Gondolom ez csak előrelépés lehet, de vajon szeretni fogja a Yamahát? Nézegettem használtakat is, de most épp nem találtam megfelelőt (amiket kerestem: Jamo S606, Wharfedale Diamond széria...)[ Szerkesztve ]
sza.sa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Szólánc.
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest