Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azteeek
tag
Tudnátok ajánlani 130 ezerig házimozi rendszert? Fontos hogy a hátsó hangszórók kis méretűek legyenek. A szoba ahova kerülni fog nem több 15-18 m2-nél.
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Egy Denon AVR-2807 típusú erősítőhöz szeretnék egy megfelelő hangfalszettet vásárolni 150-200k környékén, használtan. Nagyobbrészt mozira, néha zenére lenne egy aránylag kis szobában(~16-20nm).
Elsőre ezeket találtam:
JBL ES90
JMLAB FOCAL CHORUS 707S 707 700S SZET
MJ Acoustics Xeno 5.1 szettEzekről tudnátok véleményt mondani? Más tippeket is meghallgatok
Előre is köszönöm.
Üdv,
Ati -
MrRL19
senior tag
erről vélemény valakinek ?+ 30k-ért ?
(jelenleg pioneer vsx-416-al hajtom Jamo S 418 HCS3 5.1 + sub200)
[link] érdemes lenne meg venni ?! vagy nem ?
-
aldebaran
addikt
válasz
#09634560 #107866 üzenetére
Sanci korábbi javaslatára megrendeltem a onkyo tx-nr636-ot és már meg is jött.
Bekapcsoltam, automatikusan beállította magát, hallgattam kicsit, most pedig firmware-t frissít, közben olvasgatom a magyarnyelvűt, amit adtak hozzá... Hát, érdekes házasság lesz ebből... sokat kell hozzá tanulnom...A mede8er-en a hangnál ugye HD-ra kell állítani? HDMI-vel kötöttem össze a mede8er-t és a tévét az erősítővel.
-
Bobolit
aktív tag
Budget mélynyomónak Jamo E3SUB vagy inkább Yamaha YST-FSW150? Az előbbi jelentősen olcsóbb, az utóbbi előnye pl. hogy az előlapján vannak a kezelőszervei és baromi jól néz ki szvsz.
-
adodaniel
őstag
válasz
whatnot #109572 üzenetére
Hát az inkább lehet.
Nekem anno egyszerre került be a háztartásba a házimozi, valamint a plazma tv, és a számlán észre se vettem első ránézésre. Havi pár száz forint lehet a plusz. Egyszer gondoltam, hogy 1 hónapig mérem a teljes rendszer fogyasztását, majd mikor a hónap végén néztem a fogyasztásmérőt, láttam, hogy valamit rosszul állíthattam be rajta, mert csak a napit mutatta. Azóta nem foglalkoztat a téma.
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
A Jamo Sub 300 kb. hol helyezkedik el a Polk psw110-hez kepest?
-
gabo01
őstag
válasz
z123456789 #109567 üzenetére
A másik gondom, nem látom, hogy a szintek között tüskézve van-e?! Az enyém úgy lesz csinálva! Hozzáértők szerint nagyon fontos a szintek elcsatolása egymástól!
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
vitezlejszlo #109562 üzenetére
Azert en megcserelnem a ket hangfalat hogy kizarjam a hangfal hibat.
-
greike
tag
Sziasztok!
Edigitalos 0%thm kicsit elgondolkoztatott és mélynyomót kezdtem el nézegetni! Sajnos nincs az a márka amivel teljes lenne a rendszerem (Dynavoice t12)! Zártat szeretnék már nagyon kipróbálni!Találtam ezt a zártak között [link] Vajon milyen lehet?Valamelyikőtöknek van tapasztalata ezzel a mélynyomóval kapcsolatban ? Egy Mordaunt Short sw309-et váltana! A mostanival elégedett vagyok!
-
MrRL19
senior tag
válasz
Ragadozó #109513 üzenetére
Hát hátsók falra lennének rakva + az egyik oldalnak hosszabb is kell durván 5-6m a elsők pedig még nem tudom hogy lesz mivel az asztalon nem fog elférni az erősítő több mint valószínű (falra nem tudom rakni tv
) szóval ezeknek is kellene vmi kis állvány amin elférnek v nem tudom még de előre kell 2-2m az biztos + sub sem 100% a hely de annak is kell 1-2m kb tuti
vmi olcsóbb kábelek esetleg ?!
-
gabo01
őstag
válasz
z123456789 #109559 üzenetére
Most, hogy nézem tényleg! Bezavartak a lábak és az állványok!
Mondjuk a mérete nem jó mert csak 110cm széles és 40 mély az enyém 120x50 lesz és nem 4cm hanem 5cm lesz a polcvastagság! -
vitezlejszlo
őstag
válasz
xxlongikaxx #109555 üzenetére
Csupa jó hírek... persze majd megreszeltetem csak gondolom nem két forint lesz így inkább gyüjtögetek (17K+áfa volt a Totelnél 1 relé cseréje).. a hangfal meg új, szerencsére garis.. de nem volt meglőve még..
Az áramszámlához csak annyit, hogy a Denon 3808 gagyi fogyasztás mérővel bekapcsolva de nem csinál semmit csak úgy elvan 93W volt, és 100W film alatt amikor rápillantottam. Standby-ban pedig 0-át mért de gondolom mérési határ alatt sikerült neki mennie...
-
whatnot
őstag
Majd vadászok, mi lehetett. Eszembe jutott, hogy két alkalommal nem záródott rendesen a hűtő ajtaja, órákig üzemelhetett így. Azt nem tudom, hogy ez mennyit jelenthetett áramfogyasztásban.
Fogyasztásmérőből elég egy sima, vagy azért nem mindegy, milyet? Esetleg inkább máshol kérdezzem? -
Dorian
félisten
válasz
xxlongikaxx #109555 üzenetére
Szakember szerint igen valószínű, hogy relé hiba. Persze lehet félvezető vagy kondi is.
whatnot:
+ 4-5ezer nagyon sok, nekem az egész villanyszámlám 6-7-(8)ezer Ft és úgy, hogy az 50" plazma megy naponta ~6 órát. -
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
vitezlejszlo #109545 üzenetére
Ha a hangszoro tuti jo, akkor szerintem sem lehet rele,
-
gabo01
őstag
válasz
z123456789 #109544 üzenetére
Ügyes vagy jó lett a javítás!
Nekem az az AVX-es állvány nem tettszik! Persze azokhoz a dobozokhoz illik de a forma nekem idegen kicsit!
Igaz nálunk is úgy ment az állvány tervezés, hogy melyik az az egy amire anya rábólint a sok nem között!whatnot: Nálunk sem vettem észre semmi kiugró dolgot a villanyszámlán! Persze ha egy Krell KSA100-al hallgatnék zenét az biztos látszana!
-
whatnot
őstag
Egy gyors kérdés: kinek mennyivel dobta meg a villanyszámláját a házimozi?
-
robi-k
őstag
válasz
vitezlejszlo #109545 üzenetére
Korántsem biztos, hogy relé lesz
Lehet félvezető (pl. végfok tranzisztorok), kondenzátor vagy akár védelem hibája is. -
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Beszéltünk nemrégen arról, hogy a Denon 3808-am bal első hangszórója néha nem szól, ki-be kapcstól megjavul, madj elmúlik megint. Abban maradtunk, hogy valószínűleg relé, mert ugyanez volt a bal hátsóval is, na meg más is járt már így...
No kaptam is szervízt, de még nem hívtam fel őket... de fogom! CSak még gyüjtögetek, mert akkor már az összes relét cseréltetni fogom nem csak azt az egy rosszat, ami most elhalt, aztán két hónap múlva a következőt..Ami kérdésem lenne csak elméleti szinten, hogy azt vettem észre, hogy a rossz bal első hangszóró amikor szól, és dinamikusabb (pl robbanás) esemény történik, akkor a hang az olyan lesz, mintha túl lenne vezérelve a csatorna, recseg mint a veszedelem. És nem is hangosan hallgatva jön ez elő. Ez is lehet a relé miatt szerintetek?
Köszi
laca
-
z123456789
addikt
válasz
gabo01 #109531 üzenetére
Ez tényleg nem kicsi.
Ha már otthoni projektek prezentálása van...
A múlt héten már én sem bírtam nézni a centerem megrongált felületét. (Még anno így vettem.) Megvolt minden hozzávaló, csak sosem volt időm megcsinálni.
Próbáltam finom lenni és nőies, szerintem nem lett vészes a végeredmény. 1000x jobb mint volt, esztétikusabb. 2 db csavarral fogatta fel az előző tulaj(ok egyike), ami rendesen nyomot hagyott.
-szépen becsomagoltam a membránokat és a nyílásokat
-először 1000-es polír csiszólópapírral álltam neki de az alig fogott rajta, a 200-as már hatásosabb volt
-Trilak mestertapasszal lekentem a kitakarított lyukakat (Gilette penge volt a legfinomabb eszköz amit otthon találtam a javításhoz)
-majd vártam hogy száradjon
-megcsiszoltam
-lekentem újra
-majd megcsiszoltam újra
-lefestettem Poli Farbe paliszander vízbázísú lazúrral 2x talán 3x is...
...és ez lett a végeredmény.
A telefonom vakuja csodákra képes. A felület szépen egybefüggő feketét mutat, nem szürkét mint a képeken. A lyukak helyei pedig már csak akkor látszanak ha nagyon vizslatjuk.
Képek.(#109535) gabo01
Ugyan ilyen polcot szeretnék én is. A tervek már megvannak. Remélem 1-2 hónapon belül meglesz. Apropó. Az avx-en van egy hirdetés, ott is egy ilyen állvány szerepel, csak tölgyből. Lehet rámartam volna, de a jővőbeli terveimhez mérve kicsi lenne valószínúleg. Esetleg ha valakit érdekel, szerintem külön is eladó. -
sza.sa
tag
válasz
dgyuri0123 #109534 üzenetére
Próbálom majd a legjobbat kihozni, amit lehet. 3m csak akkor jön össze, ha a számítógépet el tudom máshová helyezni majd...
Zenét általában egyedül hallgatok itt majd, mozi esetleg 2-en.
Ha többen lesznek, akkor max háttérzene fog lenni -
gabo01
őstag
válasz
Patice #109532 üzenetére
Természetesen állványra kerül és nem csak azért mert nem fér el a szekrényen!
Nincs bekötve a második mély!Ezt a faanyagot vittem el tegnap az asztalosnak amiből az állvány készül! A polcok platánfából lesznek a lábak pedig dióból!
Valami ilyesmi lesz kb 3 hét múlva abból a halom fából!
Ragadozó: Valóban nem kicsi de ha már a frontok ilyen nagyok nem illik hozzájuk egy törpe center!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sza.sa #109529 üzenetére
Dunkel kolléga az imént leírta, amit nagyjából én is gondoltam. Bár, én a 2m bázistávolságot kicsinek érzem, iminimum 2.5-3 m lenne ideálisabb szerintem, leginkább a szoba alakja és a hallgatói pozíciók miatt. De ha marad 2 m, akkor közelebb kellene ülni 3m-nél, ami nem szerencsés nagyobb társaság esetén. Szólóban viszont jó, legalább is zenehallgatáshoz, egyedül. Szvsz. Bocs, ha kicsit bonyolult voltam.
Kábelből a 2.5mm-es is "elmegy", ha pénzmag is rendelkezésre áll. Nyilván nem 10e/m árú kábelre gondolok.
-
sza.sa
tag
válasz
dgyuri0123 #109524 üzenetére
Kábelből Monster Standard S12 van (1,7mm ha jól néztem), de cserések lesznek majd, a banándugókat már megrendeltem. Még nem tudom mire cserélem.
A házat nemsokára felújítjuk, új nappalit alakítunk ki (4,2x 5m kb) az elrendezés ilyen lenne (nem egy profi terv)
(a TV a falra menne, center a TV alá, a háttérsugárzók nem látszanak a képen...)
Mekkora legyen a távolság a hangfalak között? Akkorára tervezem a bútor méreteket majd, hogy minél jobb legyen. Frontoldali reflexnyílással rendelkező hangfalakat is illik nagyobb távolságra rakni a hátsó falaktól? Bár az új elrendezésnél nem lesz gond a 30-40 cm.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sza.sa #109520 üzenetére
Gratulálok hozzá.
Nagyon mutatósak ám.
A kezdeti, bájaratós időszakban nem lesz tökéletes a hangja. A mélyek sokat fognak javulni, mint ahogyan a hangzás egésze is pár száz óra elteltével válik nagyjából "véglegessé". Azt tudod gondolom, hogy a Yamahának is üzem melegnek kell lennie a "normális" hangminőség reprodukálásához. Használod egy ideje, úgyhogy ezzel talán nem mondtam újat.
Milyen hangfal kábelt használsz?
Az újabb típusaiból bőven van választék előre is hátra is, emiatt ne aggódj.
Ja és egy tanács, csak így gyorsban: a szőnyeget húzd közelebb a hangfalakhoz, A "kopasz" parketta nincs túl jó hatással az akusztikára.
-
sza.sa
tag
-
sza.sa
tag
válasz
dgyuri0123 #109286 üzenetére
Jelentem elhoztam az utolsó pár Q Acoustics 1030i-t! Köszönöm dgyuri0123 az ajánlást!
(lehet megköveztek, de meghallgatás nélkül hoztam el, de nem tudtam felmenni érte személyesen) Szerencsére eddig nem csalódtam benne, de még hátra van a bejáratás is még.
Szép masszívak a dobozok, korrekt összeépítéssel. Kicsit fura ez a "mini" állvány amin áll, de tetszik. A hangja is jó, bár tényleg nem egy falbontó (ezért a feleségem fog utálni, neki az a stílus jön be
Csak előre félek, hogy honnan vadászok hozzá esetleg majd centert és háttérsugárzókat -
devil-k
nagyúr
válasz
Dorian #109518 üzenetére
Ha 3 egymástól független moziszalon is ezt jelenti ki, akkor csak van/lehet benne valami, nem? Azért ők nem hobbi szinten foglalkoznak a házimozizással, mint sokan itt, közöttük én is. Nyilván az is lehetett volna az érdekük, hogy minél több kábelvásárlásra tukmálják rá az embereket, hogy igenis, meg kell venni és kész!
-
-
-
Alx.Mercer
aktív tag
Lejárt a szerkesztési időm...
Ha már a Quadralnál tartunk, akkor az új Rhodiumot hallotta már valaki?
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Heffi #109492 üzenetére
Én hallottam a Style 52-őt a StreamAudiónál egy Cambridge Audio 551R V2-őn és a legdöbbenetesebb számomra az volt, hogy abból a karcsú "dobozból" milyen erős, feszes mély hangok jöttek elő...
Nem azt mondom, hogy egy mozizás alatt elcsúsznak a tetőn a cserepek tőle, de hogy a méretéhez képest szépek a mélyei, az biztos. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Háztartási gépek
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- eBay
- Mafia: The Old Country - Fókuszban a harcok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest