- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kompakt vízhűtés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
vadászlak
újonc
válasz
#09634560 #110996 üzenetére
Nagyjából alap a szoba mérete, arányai. Innen kellene mindenkinek kezdenie az építkezést, mert zsákutca lehet kis alapterületű rossz oldalarányú szobába "milliós" subokat ill. rendszereket pakolni, azért mert máshol szépen szólt. Szerintem. Egyébként tapasztalatból tudom, mivel kipróbáltam, hogy nagyobb szobába / 36m2 vs 27m2 vs.16m2 / egészen másképp szólt ugyanaz a sub. és a nagyobb terekben ment mélyebbre legalábbis érzésre. Azért írom csak le mert komoly különbségek voltak, és azért egy THX Ultra volt bár közel sem az itt említett milliós kategória.
Lehet, hogy nincs igazam , de gyakorlatban azért ezeket a komoly subokat inkább 30m2 fölött érdemes használni.
Állóhullám meg párhuzamos falak közt fog kialakulni, hogy melyik frekvencián az ugyancsak a szoba méretéitől függ. Ezért mégiscsak azt mondom, hogy a szobája méretéhez válasszon subot. Ha van 50m2-e akkor jöhet az itt említett JL, ha 18m2-re tervez akkor teljesen felesleges. A 20Hz alatti élet kergetése meg még jobban felesleges, oszt még lehet hogy káros is. -
Poplacsek
senior tag
válasz
palesz53 #110990 üzenetére
Oppo + végfok nem a legjobb megoldás... Bár több helyről hallom, hogy így használják az Oppo-jukat..
Mivel az Oppo digitális hangerővezérlést használ, direkt végerősítőt hajtva az Oppo-ról átküldött alacsonyabb jelszintek kisebb felbontást eredményeznek. Nagyobb felbontású, jobb eredményt kapsz, ha az Oppo magas jelszintet küld át az RCA-kon, amit az integrált erősítő, vagy processzor analóg hangerő vezérlésével állítasz be a kívánt szintre.A HDVB-upgrades SPA22 gyakorlatilag egy SPA23. Ne az eredeti SPA22-es teszteket olvasd, amikben hiányolják a HD audio kodekek, meg 3D, meg 2HDMI out + stb-stb képességeket, hanem a SPA23-as teszteket:
teszt1, teszt2, teszt3
Ez az egyik legjobb választás ami létezik egy rendszerben mozira és zenére. Főleg ha jó áron van az SPA23-hoz képest!AVR600: hasonló kaliber, mint az SPA22. De ez hagyományos A osztályú. Az AVR500-at tömegesen vitték vissza az elején de állítólag a 600-asok nem melegedtek annyira. Szemben a Primare UFPD megoldása kva jó hatásfokú, ergo nem melegszik és gyorsasága révén frankón kikompenzálja a hangdobozok frekvenciától függő impedancia változását. A hangzás beli különbség ízlés kérdése. Nekem a Primare a best mindenes integráltban.
-
törölt tag
válasz
vadászlak #110994 üzenetére
"'szobád méretéhez válassz subot,"
Amikről itt szó van, azok elegendőek akár 30 négyzetméteres szobába is..
Miértbaj ha nem fér be a hullám a szobába?? Csak előnye van: nem reflektál nem képez állóhullámot..De ha igazad is lenne: a 17 méter simán beleférhet: ugyanis nem a teljes hullámhossz hanem a félhullámot kell nézni. ás átlóban simán meglehet 8 és fél méter -
Dagidög
senior tag
válasz
lemmy9 #110988 üzenetére
Én megbízható forrásból tudom, hogy az összes infrahang megszólaltatására képes mélynyomó az illuminátusok, a gyíkemberek és az idegenek által közösen alapított titkos konzorcium fejlesztése és manipulatív célzattal készítik azokat.
Szerencsére Magyarországon nem gyártanak, mert a magyarok munkáját nem vehetik el.(#110989) Norbi 72: Ha kipróbáltam és megítélésem alapján valódi pluszt nyújt, akkor olvasataim szerint úgy 1 millió Ft környékén lehet érdemes nézelődni. Amennyiben BBéci állítása beigazolódik, úgy a többi paramétert kell majd űznöm. Addig is legyen meg értékelhető keretek között a 20 Hz.
-
palesz53
senior tag
Üdv mindenkinek!
Hátha Ti láttok vmi olyan megoldást a "problémámra", amit én nem!Van egy arcam avr 250-em (2004-es), de idén többet volt a toteleseknél, mint nálam, és meguntam az állandó szervizelgetését. (Elvileg meghalt a dsp. Ők járatták javítás után 1 hétig, nálam is ment 3 hétig, utána ismételten megadta magát.)
A hangját viszont imádom, ennél alább nem adnám (stereo directben remekül működik)!Kérdés, mi legyen "helyette"? (A "házimozi" nálam csak egy plusz extra, hi-res zene a fő csapásirány. Külső dac megoldott, így hálózat, usb bemenet nem lényeges.)
- Vegyek pl egy oppo 105d-t? Hdmi bemenet van, sztereó kimenet dettó, arcam kvázi végfokként üzemelne tovább. (Plusz újítanék hozzá egy alac typ1 ic-t.) (A külső dac ez esetben "kiesik", helyette az oppo menne.)
- Cseréljem egy újabb arcamra, most úgyis -20%-os akció megy. Viszont a 380-ról semmit nem találtam, csak a 450-ről és a 750-ről (utóbbi számomra már túl drága)...
- Várjak, míg használtan felbukkan egy 600-as?
- Megoldható egy primare spa22 hdvb upgraddel. Moduláris felépítés plusz, hdmi kizárólagos léte plusz (végre vki le merte hagyni a többi, régebbi videoformátumot!), és viszonylag jó áron lenne. Viszont sokmindent erről sem találok, szinte kizárólag csak felhasználók értékelését. (Nem esem hanyatt a különféle weblapok tesztjeitől, félreértés ne essék!)
- Használtban mondjuk van másik 250 is eladó. De ki tudja, az nem romlana-e el...
- Vagy nézzek sztereóban szét? Többminden beleférne? Ezt nem tudom...Akárhogy számolok, olyan 500-600e-be így is, úgy is lenne.
-
Dagidög
senior tag
válasz
luckyman #110986 üzenetére
A korábbi linked (#110961-ben) egy olyan eszközre mutat, ami 20 Hz fölött dolgozik. A 20 Hz alatti hangokat nem lehet reprodukálni semmilyen módon 20 Hz felett.
Az infrahangoknak van hangnyomása, ami hatással van a hallgató teljes környezetére, míg a bass shakerek csak az ülőgarnitúrán keresztül adnak le plusz rezonanciát. Bár a poén kedvéért kiprbálnék egyet, de gyanítom, hogy jobban megéri beforgatni az árát egy drágább mélynyomóba.
Minden esetre köszönöm a tippeket. -
luckyman
aktív tag
válasz
Dagidög #110965 üzenetére
Nem értelek. Hisz te írtad, hogy a " 20 Hz alatti hangok érzékelhető rezonanciája " kell neked. Hallani úgysem fogod. De ha hallanád is, nem mindegy, hogy melyik érzékszerved, a füled vagy a bőröd juttatja az agyadba?
The ButtKicker can 'hear' extremely low sounds - down to 5Hz - so you're in for some bass treats.
-
Csabroncka
addikt
Hát én nagyon várom, de eredeti nyelven szeretném megnézni
hogy lesz-e itthon feliratos terem az kérdés
-
burtione
tag
válasz
Dorian #110979 üzenetére
Köszi a válaszokat.
(#110979) Dorian arra gondoltam amit johnywalker válaszolt nekem, vagyis én is olyan elméletre alapoztam.
(#110978) BBéci Érdemes ehhez a tv-hez, médialejátszót venni? annyival szebb képet tudna adni? tudsz ajánlani esetleg emberi áron valamilyen lejátszót?
Valamint tudnátok ajánlani, olyan házimozirendszert ahol sztereóban is élvezhető hallgatást adhat zenére?
-
Dagidög
senior tag
válasz
Dorian #110969 üzenetére
Eme költői kérdést én is feltettem magamnak, de éppen a nagy zöld szörny jött szembe először, én meg nem mertem helyette mást választani.
(#110970) BBéci: Értelek, viszont a mellbimbómat már ismerem, ellenben az infrahangokat jóval kevésbé. Ha aktuális lesz, beszámolok róluk. Mármint az infrahangokról.
"Sokan örülnénk annak, ha a 20 Hz meglenne -3 dB-lel. " - ezzel a kritériummal Te milyen szubokat ajánlasz szívesen? -
johnywalker
őstag
válasz
burtione #110977 üzenetére
Beépített tv lejátszóból média ki az erősítőbe, majd vissza?
Én eddig úgy használtam, hogy BD player Tv-hez erősítő nélkül, elvileg a Pionak is illik felskáláznia szépen.
Most BD-ből - erősítőn keresztül TV-hez, s valójában jobb a kép.Persze ez a szituáció DVD5 lemezekre érvényes. -
Dorian
félisten
válasz
johnywalker #110976 üzenetére
Miért ne lehetne? A tévék többségében van médialejátszó ill. tuner.
(#110977) burtione:
Továbbra sem értem, hogy a tévé, mint forrás esetében hogyan képzeled az erősítővel való felskálázást. Ez teljesen logikátlan. Amire gondolsz, az külső, erősítőre kötött forráskészülékek esetében lehetséges, amiknek a jelét az erősítőn átvezeted és úgy kerül a tévébe. -
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #110976 üzenetére
A beépített vackot használja lejátszónak.
(#110977) burtione
Akkor, ha van külső lejátszód, de még abban az esetben is erősen felejtős. -
mettek
addikt
sziasztok!
Van egy Onkyo tx nr818 erősítőm amin bekötöttem 2 kisebb hangfalat a Zone2-be, erősítő menüjében be is kapcsoltam a zone 2-őt... számítógépről toslinken megy a hang az erősítőbe, majd azt szeretném ha csak a zone 2 szólna stereóba de olyan hangot adnak a hangszórók mintha egy fejhalgatóból szólna valami nagyon vékonyan. Másik hangfallal is kipróbáltam de ugyanez a helyzet..Lenne erre valami ötlet miért van ez? vagy ennyit tud a zone2/3? Mintha nem hajtaná meg a hangfalakat...csak annyi menne át amit a szgép hangkártyája kiküld.
-
BBéci
legenda
válasz
Dagidög #110965 üzenetére
A gyártó 19-200 hertzet ír +-3 dB-re, ebből következtethetsz arra, hogy megvan a 16-17 Hz is, csak nagyobb eséssel.
Ismétlem, olyan felesleges a 20 Hz alatti hangokat kergetni, mint férfiakon a mellbimbó. Semmi értelme. Sokan örülnénk annak, ha a 20 Hz meglenne -3 dB-lel. Persze nem valami döngős, terjengős formában, mert az kell a fenének. -
burtione
tag
Sziasztok. Az erősítőknél a kép felskálázása/javítása funkcióra, mennyire érdemes alapozni? gondolok itt a belépő minőségre mint pl. egy pioneer VSX-922, yamaha RX-V500, vagy egy Sony STR-DH540 és hasonló típusokra? Tudnak ezek szebb képeket adni, vagy csak marketingszöveg az egész?
-
spiky03
veterán
Ezt lehet, hogy el kéne menni meghallgatni.
JBL -
lemmy9
őstag
válasz
Tibicsucsu #110964 üzenetére
Nekem van!
Picit ijesztőek a körülmények, de korrektek, ügyesek voltak. -
Dagidög
senior tag
válasz
xtremetuning #110960 üzenetére
Akkor maga a gyártó ezt miért nem tünteti fel?
Olyan szubot keresek meghallgatásra, ami az infratartomány minél nagyobb szeletét meg tudja szólaltatni, mivel tudni szeretném, hogy ez mennyiben nyújt pluszt moziélményben.Mielőtt többen kihangsúlyozzátok, hogy nem (csak) az infrahangoktól lesz mozi a mozi: köszönöm a jó tanácsokat, de most ez az a fő paraméter, amit jobban meg szeretnék ismerni.
(#110961) luckyman: Nem ismertem ezt a megoldást, viszont nem ezt keresem, én nem az ülést szeretném ily' módon rezgetni.
(#110962) BBéci: Tudtommal elég sok film tartalmazza őket. A legutóbbi Hulk jó példa rá. A spektogramon látszik.
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Hifi barlanggal (Informatéka), mint szervizzel van-e valakinek tapasztalata?
Házimozi erősítőt szeretnék javíttatni.Ahogy látom itt mindenki a Totelt ajánla, de szerintem nekem az drága lenne.
Ezen kívül láttam a Sekont és Hivoxot is ajánlásokban, de az meg nagyon messze van. -
Patice
nagyúr
válasz
xtremetuning #110960 üzenetére
(hisz csak 4 db van itthon)
Ilyenekből értesülök a fejlesztéseidről.
Mennyit hozott a plusz kettő? Homogénebb lett a tér "odalent" is?
-
BBéci
legenda
válasz
carpediem007 #110954 üzenetére
Egyetlen újdonság a kvantumpötty, de azt elég kevés UHD TV kapta meg és brutálisan drágán adják.
Szerintem is mókusvakítás az UHD - 60 col alatt. De akkora méretben is csak akkor lesz értelme, ha bőséggel rendelkezésre áll natív UHD tévéadás és film.
Volt nálam tesztelésen 55 colos HU7500, fél napig volt használatban, alaposan megvizsgáltuk janos666 fórumtárssal, utána visszacsomagoltam, eltettem a kanapé mögé és inkább néztem az 50 colos GT60-at.(#110942) Dagidög
Melyik filmbe kevertek 20 Hz alatti hangokat és ezt honnan lehet tudni? -
xtremetuning
addikt
-
Csabroncka
addikt
válasz
carpediem007 #110954 üzenetére
Hát nem tudom, a személyes véleményem az, hogy lehet elhamarkodottan döntöttél. Milyen VGA-val hajtanád?
-
Norbi 72
veterán
válasz
#09634560 #110957 üzenetére
Na most átugrottad ezt,vagy tudsz valamit?
-
Szerintem is nagy marhaság, hogy egy sub-ra mekkora frekvencia átvitel írnak..meg kell hallgatni...
Nálam is volt egy kis fejlesztés, pár napja jött egy Panasonic TX-P50GW20 plazma tv...még barátkozom vele
Hát az iptv-én néhány tvadás botrányos minőségű...nagyon jobban látszik (94 cm lett 127)Full hd-én nagyon tetszik...már csak nappalit kellene felújítani, valami sötétebb színt akarok arra a falra...
Egy kép: (elnézést, mobilos):
-
carpediem007
tag
válasz
Csabroncka #110951 üzenetére
Az idei évben szinte a TV gyártók csak UHD TV ket adtak ki, jöttek új panelek, technológiák. FHD tv lemaradtak. Ezért is nem tartom reálisnak a következő legalább 5 évre FHD venni.
Ahogy írtam monitor ként is használnám, ott meg 24 col felett a FHD használhatatlan. -
Dagidög
senior tag
válasz
liszi70 #110943 üzenetére
"Jobban járnál reálisabb célokkal, semmi értelme annak, amit most a fejedbe vettél." - valamerre el kell indulni, más nem menet közben pontosítok.
"Te csak azt gondolod. A specifikációt kell legkevésbé komolyan és figyelembe venni. Jó hangdobozt nem csak adatok alapján kell választani. Még az elvileg könnyen mérhető alsó frekvencia-érték is nagyon becsapós. Csak egy példa. A Monitor Audio RSW12 papír szerint 21Hz-től indul, mégis (például) az SVS SB 12 NSD pince-mély és gyomorrengető hozzá képest, holott papír szerint "csak" 23Hz-től indul." - francba, azt hittem legalább ez a része könnyebben azonosítható. Akkor megyek a fülem után, kénytelen leszek többet hallgatózni.
(#110949) Sanci38: "Minden rosszindulat nélkül: látom neked is van még hová fejlődnöd:" - Nem történt semmi, pont ezért járok ide érdeklődni.
Ez tudod mit jelent fogalmilag??... - bár szám szerint ilyen pontosan nem vagyok tisztában vele, de hallgatással tapasztaltam. Alsóbb frekvenciákban éppen az általad leírt űrt szeretném kitölteni, de a magyar használt piac ebben a kategóriában már eléggé limitált.
Az infrahangok ismerete külön vonal, amit hirtelen találtam ki, ez alapján szűrtem az előzőekben a szubokat.(#110950) carpediem007: 'FHD kép szebb UHD TVn.' - Ez a jelenlegi felskálázi algoritmusok mellett csak valamilyen mesterséges "varázslat" eredménye lehet, az eredeti képet már nem úgy kapod meg, ahogy azt kéne.
-
Csabroncka
addikt
válasz
carpediem007 #110950 üzenetére
"FHD kép szebb UHD TV" ebben szerintem nincsen igazad, jó tévén jó a kép szaron meg szar. Tökmindegy, hogy felbontásban most UHD-ről beszélünk esetleg, ugyanis 60" felett van igazán értelme, hacsak nem 1,5 méterre nézed ha "pici".
Szerintem egy Tv-nél a méret sokkal többet dob az élményen, mint a felbontás, megkockáztatom még kivetítő esetén is pl egy 720p-s ami 30%-kal nagyobb méretű mint egy 1080p-s. Én simán a 720-asat venném.
-
carpediem007
tag
válasz
Csabroncka #110922 üzenetére
Igen, hogy konkrétan nincs HDMI 2.0 kábel, pont ezért a sávszélességet nézem.
Nézési távolság 4 méter, tudom most jönnek hogy fölösleges a 4K úgyse látom. Aki ilyet mond az maradjon az analog adásnál ^_^ FHD kép szebb UHD TVn.
Monitor ként is szeretném használni ráadásul. 4K tartalom szinte nincs is. De előre gondolkozok ha már veszek TV t.Köszönöm, megnézem a Inakustik premium kábelt. Csak sok oldalon nem a 18Gbit/s hirdetik.
-
törölt tag
válasz
Dagidög #110940 üzenetére
Minden rosszindulat nélkül: látom neked is van még hová fejlődnöd:
jelenlegi subom 26 Hz-et tud -3dB-en,
Ez tudod mit jelent fogalmilag?? Annyit hogy ha 30 Hz-et tud simán és nem tul meredeken esik, tehát majdnem lineárisan, akkor a 22-21 hz-et viszont már egyáltalán nem hallja normál emberi fül mert több mint 6 dB-t esik,ez már nem hallható tartomány a sub részéről bármekkora hangerőn, ehhez képest rendkivüli fejlődés a 0 dB-es 20Hz... ha 16 Hzig esik 6 decibellt kit érdekel?? Azt már nem hallod meg -még sztem Xt és Béci sem- de még akkor se hallanád fizikailag ha még ott +6 dB emeléssel teljesitene (pont ellenkezőleg működne, vagyis dupla hangerővel menne mint a normál hangtartomány)a subod. tehát igenis nagyon is játszik a JL audio és a Velodyne is. Főleg a jelenlegi subodhoz. -
olm3
csendes tag
Sziasztok!
Tudom nem teljesen ide tatozik ez a kérdés, eredetileg nem is ide írtam de a másik fórumot szerintem nem sokan olvassák.
Tehát szeretnék valamiféle tanácsot kérni lentebb leírt problémára hátha valaki tud adni :
Adott egy Sound Bluster Z hangkártya illeteve egy Yamaha HS5 monitor pár ( igen jelenleg sajnos egy mono kábellel hajtom meg , tervbe van, hogy lecserélem egy külső DAC-re egy Sound Blaster X7, Asus Xonar Essence One valamelyikére de ez még 1-2 hónap ).
A problémám az, hogy ha a gép terhelve van inkább csak játékok közben akkor van egy nagyon intenzív alapzaja a hangfalnak ( filmnél, zenehallgatásnál ez nem jelentkezik ). A tápot kizárnám mert egy viszonylag minőségi darab ( Cooler Master Silent Pro M2 széria ).
A videokártyát szintén kizárnám mert bár a GTX 900- as partner szériára sokan panaszkodtak, hogy a tekercsek magas fps értéknél zajonganak én ezt a sajátomnál nem tapasztaltam, illetve a hangkártya is a zárt verzió.
Szóval ha esetleg valakinek van ötlete kérem segítsen, és ha a fentebb megnevezett külső hangkeltőkről van valakinek tapasztalata azt is szívesen fogadnám, főleg az X7- es érdekelne.
Köszönöm a segítséget. -
válasz
Oldfighter #110944 üzenetére
A Magnat legendás a nagyotmondó specifikációiról. A Canton is elég érdekesen számol, de a Magnat mindenkin túltesz!
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Csabroncka #110945 üzenetére
Meghallgatnék azért egy olyan mélynyomót mely valóban lemegy 20-25 Hz környékére jelentősebb hangerőesés nélkül.
Lehet, hogy sejt szinten válna új ember belőlem és nem kéne a hét éves periódust megvárni.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Oldfighter #110944 üzenetére
Legfeljebb az elefántok szidnak az állatkertben, tök fölösleges. A számoktól nem lesz jobb a rendszer, a piától hamarabb
-
Oldfighter
senior tag
Hey! Az én Magnat mélyládám már 16 Hz-n zúzza a vesekövet!
-
válasz
"...kell egy cél, amit kitűzök magam elé."
Jobban járnál reálisabb célokkal, semmi értelme annak, amit most a fejedbe vettél.
"A jelenlegi subom 26 Hz-et tud -3dB-en, de úgy érzem, hogy van még hova fejlődni."
A jelenlegi szubodat nem feltétlen a specifikációk hajkurászásával kell űberelni, hanem egy jobb hangminőségű, részletezőbb, pontosabb szub beszerzésével. Nem lesz olcsó. A specifikációkkal általában vigyázni kell, sokszor ügyeskednek vele.
"Most főleg az infrahangok hatása érdekel, az viszont majd' minden mással szemben szerencsére könnyen előrevetíthető specifikációk alapján is"
Te csak azt gondolod. A specifikációt kell legkevésbé komolyan és figyelembe venni. Jó hangdobozt nem csak adatok alapján kell választani. Még az elvileg könnyen mérhető alsó frekvencia-érték is nagyon becsapós. Csak egy példa. A Monitor Audio RSW12 papír szerint 21Hz-től indul, mégis (például) az SVS SB 12 NSD pince-mély és gyomorrengető hozzá képest, holott papír szerint "csak" 23Hz-től indul.
-
Dagidög
senior tag
válasz
BBéci #110941 üzenetére
Igen, kevernek.
Nem vitatom, hogy az általad listázott tulajdonságok fontosak, sőt! Most főleg az infrahangok hatása érdekel, az viszont majd' minden mással szemben szerencsére könnyen előrevetíthető specifikációk alapján is, így a patinás JL Audio szubjait emiatt ejtettem ki.
Az ő termékeik közül is szívesen meghallgatnék számos darabot, de az egy másik történet lesz. -
BBéci
legenda
válasz
A filmekbe kevernek 20 Hz alatti hangokat?
Tapasztalatom szerint bőségesen elegendő, még high end moziszobában is, ha a 20 Hz hibátlanul megszólal. Sokkal fontosabbnak vélem a részletező képességet, pontosságot, gyorsaságot, vagyis magát a hangminőséget.A JL Audio szubládái talán a világ legjobbjai, azokat csak a műszaki adatok alapján kiejteni a játékból, súlyos tapasztalatlanságra utal.
-
Dagidög
senior tag
válasz
BBéci #110936 üzenetére
A 20 Hz alatti hangok érzékelhető rezonanciája a tapasztalataid szerint nem emeli egy-egy mozgalmasabb, mély hangokban grandiózus filmjelenet élményét? A jelenlegi subom 26 Hz-et tud -3dB-en, de úgy érzem, hogy van még hova fejlődni.
(#110937) Bobolit: Ahogy Patice írta, azokat a hangokat nem a füleddel érzékeled.
(#110938) Patice: A csúcssubjuk hangerőszintje 20 Hz alatt mélyrepülésbe kezd, így kiestek a játékból. Az ár most aktuális vásárlás híján nem limitáló tényező, de kell egy cél, amit kitűzök magam elé.
-
Dagidög
senior tag
Érdekességképpen végignéztem a Streamaudio aktív mélynyomó kínálatát és a magasabb kategóriákban többnyire azt látom, hogy 20 Hz alatt ártól és márkától függetlenül megáll az élet, kivéve a Paradigm subjainál.
Ez reális vagy a Paradigm kozmetikázza ennyire a számokat?
Milyen subokat érdemes nézni, hallgatni, amik az infratartományban is jól szerepelnek és megérik az árukat? -
Norbi 72
veterán
válasz
dreizwanzig #110927 üzenetére
Az Xbox-od "S" modell?Van rajta optikai kimenet?
-
törölt tag
válasz
dreizwanzig #110927 üzenetére
Igen, ugyanolyan van az LCD hátulján. 2-3 ezres tétel..
A tévé és a lejátszó digit kimenetjét auto/bitstreamra állitsd, akkor lezs jó hangzás. -
dreizwanzig
tag
király!
köszi mindenkinek. HDMI van otthon bőven, viszont ilyen optikaival nem volt még dolgom. Ez az SPDIF-nek nevezett csati? -
dunkel
őstag
válasz
dreizwanzig #110923 üzenetére
Igen, pont úgy kell eljárnod.
-
törölt tag
válasz
dreizwanzig #110923 üzenetére
Igen működn fog és a tévét ha hangositani szeretnéd akkor kell neked egy optikai kábel is. Tehát 2 hdmi (olcsóbb is megtezsi ha rövid távú) és egy optikai szükséges.. és még a számitógép/laptop is csatlakoztatható..
-
dreizwanzig
tag
sziasztok srácok!
Lehet, hogy nagyon noob kérdés lesz, de a házimozi témához nem sokat konyítok.
Adott egy yamaha rx-463-as erősítő, egy régebbi fajta LCD tv és egy xbox360.
Eddig csak simán össze volt kötve HDMI-vel az xbox és a tv, viszont most lett egy ilyen erősítőm. Az lenne a kérdés, hogy hogyan tudom összekötni vajon az xboxot az erősítővel?
Ezen az erősítőn van HDMI bemenet és kimenet is. Jól sejtem, hogy bedugom a HDMI in2-be az xboxot, majd az outra pedig a TV-t és akkor ez így működni fog? Még nem tudtam sajnos kipróbálni, mert most költöztünk és még minden dobozban van
ilyen a hátulja -
Csabroncka
addikt
válasz
carpediem007 #110910 üzenetére
Nincsen 2.0-ás kábel! Csak sávszélessége van a kábeleknek, ami minőségtől és hossztól függően csökken
Rövid távon 1,5 és 2 méter kultúrált áron, de nagyobb távolságon szerintem már horror.
-
lemmy9
őstag
válasz
carpediem007 #110913 üzenetére
Milyen készülékekkel, nézési tavolsággal, és adathordozóval készülsz?
-
Norbi 72
veterán
válasz
Simivok #110903 üzenetére
Vágj le a hangszórókábelből kb. 10 centit,csinálj belőle jumpert.
(#110910) carpediem007 Inakustik premium pl.
-
lemmy9
őstag
válasz
carpediem007 #110910 üzenetére
Mivel készülsz?
-
BBéci
legenda
válasz
#94529552 #110908 üzenetére
A gyári vezeték legfeljebb arra jó, hogy be lehessen húzni vele a normálisat, szóval egyáltalán nem tragédia, ha nincs.
Minden autóhifiben jártas ember véleménye az, hogy a hátsó ajtókba, pláne kalaptartóba, nem kell hangszóró. Kivéve, amikor surround rendszert épít valaki, nem sztereót. -
carpediem007
tag
Tudtok ajánlani HDMI 2.0 kábelt? Készülök a 4K ra
-
Borisz76
nagyúr
válasz
#94529552 #110908 üzenetére
Csak a saját autómról tudok nyilatkozni :
Hátsó ajtókban a hely megvan viszont - ahogyan írtad is - vezetékelve nincs.
Lassan azért tegyünk az autóhifi-s témára pontot itt.
Időközben megtaláltam azt a topikot és már ott kérdezősködökEz maradjon csak a HM és minden ami hozzá csatlakoztatható !
Amúgy mindenkinek köszönöm az észrevételeket !
-
törölt tag
válasz
Borisz76 #110882 üzenetére
Én megértem az álláspontodat, valóban előfordul, hogy a hátul lévők kicsit hangosabban akarják hallgatni a zenét, ami téged már elöl zavarna. Nem vagyunk egyformák. Azonban a beszerelésről érdemes egy szervizben, vagy autó-hifi beszerelő műhelyben érdeklődni, mert tudomásom szerint a VW nem vezetékeli be a hátsó ajtókat, ha nincs gyári hangszóró beépítve. Igény szerint lehet 2 utas, 3 utas, vagy 4 hangszórós szett, de valószínű a csipogókat kevesen szereltetik bele utólag. Pl. Pioneer ,Blau., stb.
-
python1
veterán
válasz
dgyuri0123 #110905 üzenetére
Na igen,ezzel maximálisan egyetértek.
-
python1
veterán
válasz
dgyuri0123 #110902 üzenetére
Vannak direkt "utca zenére" épített hifik is kocsiba,olyat hallottál. Én a télen szereltem be hifit a kocsiba,15 kg bitumen lappal az ajtókban,kárpítban. Kifelé zéró hanngal,csak ha az ablak le van tekerve.
De nem mindenki igényli a jó hangot a kocsiban,ezzel nincs is probléma addig,amíg nem osztja az eszet. -
Simivok
senior tag
Wharfedale Diamond 8.4 esetében, ha nincs meg a híd, akkor HF vagy LF?
És ha megvan a híd akkor mindegy, nem? -
BBéci
legenda
válasz
dgyuri0123 #110898 üzenetére
Ez csak a szirszar autóhifire érvényes. Ha szakértő a beépítés és rendesen szigetelik legalább az ajtókat, kifelé alig hallatszik valami.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest