Hirdetés
- Micro Four Thirds
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adodaniel
őstag
Nem épp hm jellegű a kérdés, annyiban talán mégis, hogy egy Denon 3808-ról lesz szó. A kérdésem az lenne, hogy a 3808 phono fokozata mennyire használható?
Gondolom nem úszom meg előbb-utóbb egy külön phono fokozat beszerzését (HTA-30 a sztereó), de addig is ez a lánc megállja a helyét?lemezjátszó -->3808 phono in --> pre out-on menne a HTA-ba
A lemezjátszó nem egy high-end darab lesz, tekintve, hogy inkább alkalomszerű lejátszásra lesz csak. (Pro-Ject Essential)
Köszi!
-
adodaniel
őstag
Mit gondoltok egy Hivox Lupus 2 (USB-vel) milyen lehet egy HRT MS II-höz képest?
-
adodaniel
őstag
válasz bajnokpityu #116412 üzenetére
Igaz, csak USB bejárata van, de nálam a HRT MS II is jobb, mint egy USB-transzport+3808 DAC-ja.
-
adodaniel
őstag
Nem épp házimozihoz kapcsolódik a kérdés, de a másik topikot hanyagolom inkább. Szóval analóg lemezjátszó és phono fokozat közötti összeköttetést megoldásában van bennem kérdőjel. A GND-t mivel kössem össze tekintve, hogy a legtöbb szerelt IC kábelen nincs külön vezeték neki? Sima "szutyok" hangsugárzókábellel pl?
Illetve valami szakértő nem ismeri fel véletlen ezt a lejátszót, hogy melyik típus ez? Az eladó nem tudja...
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
válasz xxlongikaxx #116221 üzenetére
Kipróbálni csak te tudod.
-
adodaniel
őstag
válasz whatnot #109572 üzenetére
Hát az inkább lehet. Nekem anno egyszerre került be a háztartásba a házimozi, valamint a plazma tv, és a számlán észre se vettem első ránézésre. Havi pár száz forint lehet a plusz. Egyszer gondoltam, hogy 1 hónapig mérem a teljes rendszer fogyasztását, majd mikor a hónap végén néztem a fogyasztásmérőt, láttam, hogy valamit rosszul állíthattam be rajta, mert csak a napit mutatta. Azóta nem foglalkoztat a téma.
-
adodaniel
őstag
Digit koax-ra is létezik Van Damme megoldás?
-
adodaniel
őstag
Lehet elnyomtam valamit, de nem rémlik. Szóval Dune-ben bitstream van kiválasztva audio kimenetnek. A 3808-on a standard input mode, így van ugye Audyssey. Előbb ki akartam próbálni a direct és e közti különbséget, viszont directnél csak sztereó van (holott a bemeneti jel 5.1). Mitől lehet ez? Menüben nem találtam semmi rossz beállítást. Lehet az oka az, hogy a frontokat sztereó erősítő hajtja, így azok a 3808 megfelelő pre-out kimeneteire vannak kötve?
-
adodaniel
őstag
válasz rayoliviero #108257 üzenetére
Speaker distance = Hangsugárzók távolsága a hallgatási pozíciótól
-
adodaniel
őstag
válasz BBéci #106996 üzenetére
Aki megelégszik azzal, hogy állva, papírból érkezzen, az... Inkább nem folytatom.
Soha nem értettem, hogy ez a fajta lenéző, fellengző stílus mire jó. Sajnos sokan kénytelenek ezzel "megelégedni".
A másik kérdésre, valóban egy ócska filmet nem ment meg a látvány és a hang, ellenben egy valóban jó, elgondolkodtató, mély üzenettel rendelkező film (általában dráma) gyengébb minőségben is tökéletesen élvezhető. Mondjuk amiket felsoroltál, azok pont nem ilyenek. Szerintem az audiovizuális élmény másodlagos, a nélkül is vannak filmélmények.
-
adodaniel
őstag
Ma egy kicsit tudtam foglalkozni a zenével. Eddig sűrűn hallgattam Spotify-t a 3808-on úgy, hogy nem csak háttérzeneként. Most a HTA-30 és HRT kombóval már egyáltalán nem tetszik, leszedtem a hallgatott albumot lossless formátumban, egész más volt. Hallható volt a különbség, a dinamika javulása, a Spotify fátyolossága szembeötlő már, még a párom is észrevette a(z amerikai) konyhából.
-
adodaniel
őstag
Audioquest Pearl és Forest USB között az a 0,5% ezüst vezető, ami Forestben van számít valami érdemlegeset?
-
adodaniel
őstag
válasz zolaas #104275 üzenetére
Ez másról szól. Tényleg szinte minden van, amihez kedved van. Lejátszási listák hangulathoz, témához illően, épp hallgatott számról lehet rádiót indítani és akkor hasonlóakat válogat össze = legjobb új zenéket megismerni. 5 EUR kb. egy junk menü ára.
Ja és le lehet menteni zenéket, így nem kell streamelni. Nyilván csak a spotify app-al tudod hallgatni, amíg van élő előfizetésed (pontosabban megszűnéstől számított 1 hónapig). -
-
adodaniel
őstag
(bocs az offért, de ebbe most futottam bele és annyira igaz, hogy nem bírtam ki)
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
Laptop és DAC közötti USB kábel hosszának mi az elméleti maximuma? 2m még bátran jó?
-
adodaniel
őstag
válasz sixer66 #103419 üzenetére
...ő sem tudja, hogy 1-2 óra utána azt mondja az erősítő, hogy "viszlát", vagy bármi.
Hát ez benne van, lehet ő használta x évig hibátlanul, te elhozod és x óra/nap/hét/hónap ...stb. múlva nálad száll el valami. Műszaki cikk, ez benne marad a pakliban, mint ahogy fordítva is, hogy nálad ment, eladod és ott megy tönkre.
Összekuporgatott pénzéből mindenki maga dönti el, hogy mit vesz. Új, alacsonyabb kategóriás erősítőt a garancia biztonságával, vagy magasabb kategóriás használtat a rizikóval együtt. Ez a termékek minden szegmensében így működik, legyen az akár autó, akár műszaki cikk vagy bármi.
A használt vásárlásra rá kell szánni az időt, utána kell járni, ellenőrizni. Ha ez megy, akkor az esetek túlnyomó többségében úgyis fülig érő szájjal használod otthon az új szerzeményt.[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
válasz devil-k #103416 üzenetére
Így van, de amit itthon vettem és előtte kipróbáltam, azokkal sem volt még semmi bajom és miután esetleg továbbléptem és eladtam, másnál se lett baja. Szelektálni kell és odafigyelni, csak ennyit akartam kiemelni. Ha valami túl olcsó, akkor még jobban oda kell figyelni, sajnos ez van.
-
-
adodaniel
őstag
válasz robi222 #101520 üzenetére
Mindent be kell járatni (kb. 200 óra). Korábban is volt itt valaki, ha jól emlékszem, aki megvette ugyanezt a szettet és másnap már az avx-en hirdette, mert nem úgy szól, mint a boltban.
(#101515) B-L-A-C-K
Ne így állj hozzá. Elmész egy vagy több szaküzletbe és kipróbálsz a kereteden belül minden szettet. Rá kell szánni a napot az igaz, de egyből lesz viszonyítási alapod. Mindenki szereti a lehető legjobban tetszőt kapni a pénzéért.
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
-
adodaniel
őstag
válasz B-L-A-C-K #101402 üzenetére
Húha, itt valamit nagyon félreértettél.
A frontokat pedig ne dugd be a sarokba, hanem majd húzd ki és forgasd magad felé.
Ez pont azt jelenti, hogy ne szorítsd be a sarokba, vedd ki (akár) a szekrény elé.
Másik dolog, hogy olykor-olykor idetéved valaki tanácsért, nem tetszik neki amit kap és akkor jön a már korábban is említett "rinyálás". Igaza volt devil-k-nak. Ha nem tudod jól elhelyezni, mert az hogy néz már ki?, akkor felesleges pénzkidobás az egész. A jó elhelyezés ingyen tuning. Hiába veszel 200k-ért cuccot, mégis könnyen meglehet, hogy ez miatt nem leszel előrébb a hangprojektorhoz képest se. De ez is világosan le lett írva korábban. Tetszik, nem tetszik, ez van. Ez tényleg nem laptopkérdés, ahol bőven elég tudni, hogy mi van benne... -
adodaniel
őstag
3808-hoz keresek bluetooth adaptert. Főleg a párom laptopja miatt kellene elsősorban Spotify-hoz, tehát nem kell audiofil minőségű, de azért ne legyen hárompálcás búcsús se. Tudnátok ajánlani valamit?
-
adodaniel
őstag
System Audio SA 1730-ról van valakinek tapasztalata?
-
-
adodaniel
őstag
válasz B-L-A-C-K #98869 üzenetére
AVX-en Hubaudio-val csináltattam anno a surroundoknak állványokat, postával együtt megállt 20e-ből. Fekete szín, vastag lemezek és egy 80-90 centiméteres csőelem. Könnyű összeszerelés, minőségi munka. Nyilván minél csicsásabbat akarsz, annál inkább zsebbe kell nyúlni, de korántsem kell 40-50e-kről beszélni.
-
adodaniel
őstag
Boldog karácsonyt mindenkinek!
-
adodaniel
őstag
válasz z123456789 #97597 üzenetére
Nincs ezzel gond szerintem. Viszont lábakat vagy tüskéket, amivel elcsatolod a padlótól, azért szerezz be.
Csak kíváncsiságból: a hátterek hol vannak? A kép alapján a kanapé falig van tolva.Én az erősítőt letenném az alsó polcra(közben látom, hogy az felezett polc) Az erősítőt a földre az állvány mellé tenném, és akkor a center mehetne az erősítő helyére. Így el lehetne húzni a faltól azt is, annak is jót tesz (ugyanúgy viselkedik, mint a frontok ).[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
válasz z123456789 #97592 üzenetére
Nem feltétlen kell annak a frontok között lennie. Nálam azokon kívül van és még így is messze van sarok, ami felerősítené.
-
adodaniel
őstag
-
adodaniel
őstag
válasz ManUnited #96980 üzenetére
100e-ért, amennyiért pl. az X1000-est nézted ki, már egész jó magasabb kategóriás vasakat lehet kapni használtan, igaz nem 4K, de Ethernet már a legtöbbön van, így a DLNA sem KO kritérium. Én inkább arra mennék el a helyedben.
A kontrát pedig k-val írjuk.
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
A Linn 24bit-es karácsonyi számokat lesz valaki, aki majd egyben feltölti valahova?
-
adodaniel
őstag
Egy Benq W5000-es mennyire vállalható projektor még manapság? Illetve mi lehet a reális ára 616 üzemórával, első lámpával?
-
-
adodaniel
őstag
Köszönöm még egyszer dunkel fórumtársnak a mai látogatását. Variáltunk egy kicsit a frontok elhelyezésével és a sztereó élmény nagyságrendekkel feljavult mindkettőnk szerint (előzetesen én nem hittem volna). Nagyon hasznos közel 2 óra volt és egy segítőkész, rendes fórumtársat ismertem meg személyesen.
Más: van nálam 1 Sín tesztkábel, ha érdekel valakit.
-
adodaniel
őstag
válasz MasterMark #95134 üzenetére
Valamiért ha Dune-ről játszok, akkor ott a sound sync-et -25ms-ra kell tenni, hogy jó legyen.
-
adodaniel
őstag
A Denon 3808-on nem lehet negatív irányba állítani az audio delayt? A Dune-ön nem találok rá globális beállítást és nem szeretném minden lejátszásnál kézzel állítani...
-
adodaniel
őstag
Szaporodnak az eladó T12-k avx-en, megint van 2 db.
(#95095) dunkel Az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
válasz Kephamos #94730 üzenetére
Megint nem írtál semmi konkrétat csak azt, amire mindenki vágyik. Csak lehet valakinek ez az igény nem jönne ki 1-2 millió ft-ból sem...
Akkor másképp fogalmazok. Milyen felhasználásra kell? Film/zene arány? Csatlakozások? Milyen forrásról? Milyen feature-ök? Mekkora szoba? ... stb. -
adodaniel
őstag
válasz Kephamos #94727 üzenetére
2 út van: vagy új dolgokat veszel, akkor a 200 is kevés vagy csak nagyon belépő rendszered lesz. A másik a használt vonal, ott meg erősen függ a kínálattól, de azonos keretből jobb rendszert lehet összehozni.
Az meg, hogy mi nem lesz kevés, az erősen igényfüggő. Én például (lehet az én hibám és írtad már valahol, de) nem tudom, hogy neked milyen igényeid vannak, mit szeretnél, mi fontos. Ezek ismerete nélkül nehéz ajánlani is. -
adodaniel
őstag
válasz z123456789 #94721 üzenetére
Természetesen a 100e-s keret... mondat nem neked szólt.
-
adodaniel
őstag
válasz Kephamos #94720 üzenetére
Rendszerek alatt nem tudom mire gondolsz, de igen, egy házimozi rendszer elengedhetetlen eleme a mély hangsugárzó.
Vezeték nélküli dolgok az újabb erősítőkben már évek óta vannak: DLNA, Allshare és társaik.(#94721) z123456789 Én hirdettem azt a Klipschet. Sajnos amire cseréltem volna, az elkelt. Így most marad még nálam. A 100e-s keret még használtból is nagyon kevés.
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
válasz bzoley #94413 üzenetére
Általában van kapcsoló a mélyládákon, amivel az automata bekapcsolást lehet beállítani, így standby módban marad addig, míg az erősítő felől nem kap jelet az LFE csatornán. A hangot a bekapcsolt erősítő feldolgozza, az "nem megy tovább a képpel együtt a tévébe".
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest